ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Κοτόπουλο με μουστάρδα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 24 Ιούλιος 2017 14:00

Κοτόπουλο με μουστάρδα

140e8-kotopoulo-moustard

Υλικά:

  • 150 γρ κοτόπουλο ψαχνό ή γαλοπούλα
  • 2 κουτ. γλυκού λάδι
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • λεμόνι


Εκτέλεση:

  1. Φτιάχνετε ένα μείγμα από το λάδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το λεμόνι και βάζετε μέσα σ'αυτό το κοτόπουλο.
  2. Το αφήνετε 3-4 ώρες να μαριναριστεί (όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο).
  3. Βγάζετε το κοτόπουλο και το ψήνετε στο γκριλ. Εδώ μπορείτε είτε να το τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο χωρίς την σάλτσα είτε να το βάλετε σε ταψάκι μαζί με την σάλτσα του.

Η συνταγή είναι διαιτητική, περιέχει γύρω στις 400 θερμίδες, μαζί με το 1/2 φλυτζάνι αρακά και καρότα που μπορείτε να το συνοδεύσετε.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/4484

 
Μπακαλιάρος παστός με σκορδαλιά
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 21 Ιούλιος 2017 09:47

Μπακαλιάρος παστός με σκορδαλιά

25420-bakaliaros

Υλικά (για 6 άτομα):

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 3 φλιτζ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ. αλεύρι


Για τη σκορδαλιά:

  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 3 πατάτες βρασμένες
  • 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι δυνατό


Εκτέλεση:

  • Κόβετε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον βάζετε για 10 - 12 ώρες στο νερό, να ξαλμυρίσει. Στο διάστημα αυτό αλλάζετε το νερό τουλάχιστον 5-6 φορές.
  • Τον ξεπλένετε κι αφού τον καθαρίσετε από τα χοντρά κόκαλα, τον τηγανίζετε σε αρκετό ελαιόλαδο. Προηγουμένως τον βουτάτε σε κουρκούτι, το οποίο φτιάχνετε ως εξής: ανακατεύετε το αλεύρι με το νερό και το μπέικιν, μέχρι να γίνει ένα πηχτός χυλός.
  • Σερβίρετε το μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά, την οποία φτιάχνετε ως εξής: Καθαρίζετε και κοπανίζετε στο γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο. Βάζετε στο μπλέντερ τις πατάτες και τις λιώνετε. Προσθέτετε διαδοχικά και εναλλάξ τα σκόρδα, το λάδι και το ξίδι. Δουλεύετε μέχρι να αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή.
  • http://www.typos.com.cy/cat/11/article/4134
 
Σαλάτα με χταπόδι και ρόκα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 20 Ιούλιος 2017 09:21

Σαλάτα με χταπόδι και ρόκα

1490e-octopus rocket salad

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι ξεπαγωμένο
  • 75 γρ ξύδι λευκό βάλσαμο
  • 200 γρ λευκό κρασί
  • 20 γρ baby Ρόκα
  • 1 κλωνάρι θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ ρίγανη


Για την μαρινάδα

  • 75 γρ χυμό λεμόνι 
  • 500 γρ καλαμποκέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • φρέσκο τριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα πλοκάμια από το χταπόδι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με to κρασί, θυμάρι και δάφνη, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά.
  2. Όταν μαλακώσει και είναι έτοιμο, κόβουμε σε μικρές λεπτές ροδέλες.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την μαρίναδα και περιχύνουμε το χταπόδι.
  4. Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για μια περίπου ώρα.
  5. Σερβίρουμε με την baby ρόκα από πάνω και την ρίγανη. 
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/28872
 
Καλοκαιρινή σαλάτα με κολοκυθάκια
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 19 Ιούλιος 2017 09:45

Καλοκαιρινή σαλάτα με κολοκυθάκια

79d65- kolokythakia salad

Υλικά

  • 500 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες (0,5 εκ. περίπου)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, όσο επιθυμείτε
  • 1 μεγάλη τομάτα, κομμένη σε κυβάκια

Για το dressing

  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ή 2 μικρές, ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι μπούκοβο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βαλσαμικό ξύδι
  • 1 γεμάτη κουταλιά φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, όσο επιθυμείτε


Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε το dressing ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη μέντα.
  2. Ετοιμάστε την ψησταριά σας, ή, προθερμάνετε την ψηστιέρα σας, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Κόψτε τα κολοκυθάκια σας, σύμφωνα με τις οδηγίες που σας έδωσα παραπάνω, βάλτε τα σε ένα μπωλ με το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
  3. Τοποθετήστε τα ένα-ένα στη σχάρα και ψήστε τα με προσοχή να μην καούν. Μόλις ψηθούν (περίπου 5 λέπτα), βγάλτε τα από την φωτιά και απλώστε τα σε μια πιατέλα.
  4. Ρίξτε από πάνω τα κυβάκια της τομάτας και περιχύστε τα με το dressing. Τέλος, ρίξτε την ψιλοκομμένη μέντα και σερβίρετε.
  5. Μπορείτε να απολαύσετε τη σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια, τομάτα και μέντα ως κυρίως γεύμα, αν θέλετε κάτι ελαφρύ. Διαφορετικά, αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό σε ψητά κρέατα και ψάρια. Γι’ αυτό, αν διοργανώνετε βραδιά μπάρμπεκιου με τους φίλους σας, φτιάξτε την οπωσδήποτε!
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/28854
 
Τσιπούρα στο χαρτί με λαχανικά
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 18 Ιούλιος 2017 10:51

Τσιπούρα στο χαρτί με λαχανικά

d93c0-tsipoura1

Υλικά: (για 6 άτομα)

  • 6 τσιπούρες (των 350 - 500 γραμ.)
  • 2 ντομάτες ώριμες (μετρίου μεγέθους)
  • 2 κολοκύθια (μετρίου μεγέθους)
  • 1 καρότο (μετρίου μεγέθους)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγο σέλινο
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από φλούδα λεμονιού
  • χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Τα αλατίζετε, τα πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετείτε κάθε ψάρι σ' ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή σε μια λαδόκολλα.
  2. Πλένετε τα λαχανικά. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά καθώς και ένα κομμάτι φλούδα λεμονιού και τα αλατίζετε όλα μαζί.
  3. Κομματιάζετε τη δάφνη και μαζί με λίγο μείγμα λαχανικών τα βάζετε στην κοιλιά των ψαριών. Τα υπόλοιπα λαχανικά τα μοιράζετε κατά μήκος πάνω σε κάθε ψάρι.
  4. Περιχύνετε το κάθε ψάρι με μια κουταλιά ελαιόλαδο, και κλείνετε το αλουμινόχαρτο ή την λαδόκολλα σαν δεματάκια.
  5. Τα τοποθετείτε σε ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά, μέσα στο αλουμινόχαρτό τους και μαζί με τα λαχανικά. Αν θέλετε, τα περιχύνετε με λαδολέμονο.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/4619

 


Σελίδα 1 από 25
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ   Ευχάριστες μουσικές στιγμές προσέφερε ...

Αλίκη Βουγιουκλάκη, 21 χρόνια χωρίς την Αλίκη.
Αλίκη Βουγιουκλάκη,  21 χρόνια χωρίς την Αλίκη.
Αλίκη Βουγιουκλάκη, 21 χρόνια χωρίς την Αλίκη. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1934 στο Μαρούσι. Τρεις μέρες ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση