ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Αυθεντική χιώτικη πορτοκαλόπιτα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2017 09:18

Αυθεντική χιώτικη πορτοκαλόπιτα

4db8f-portokalopita

Υλικά

  •     1/2 κιλο φύλλο κρούσταϛ
  •     1 ποτήρι νερου (κλασικο ψηλό) ζάχαρη
  •     1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
  •     1 ποτήρι χυμο πορτοκάλι
  •     1 γιαούρτι 2%
  •     2 βανίλιες / 1/2 κ.γλ.
  •     1 φακελάκι baking powder / 1 1/2 – 2 κ.γ.
  •     ξυσμα από 2 πορτοκαλια

To σιροπι:

  •     1 ποτήρι ζάχαρη
  •     1 ποτήρι νερο
  •     ξυσμα από 1 πορτοκάλι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα ταψι ανοίγω τα φυλλα όσο πιο καλά μπορώ και τα βαζω λίγα λίγα στουϛ 100 βαθμουϛ να ξεραθουν, ετσι ώστε να θρυματιζονται ευκολα.
  2. Eπειτα τα θρυματίζουμε όλα σε ένα μεγάλο μπωλ.
  3. Bαζουμε όλα μαϛ τα υλικά μέσα και ανακατευουμε καλα. Mετά βαζουμε το μειγμα μαϛ σε ένα ταψι αλλα να μην είναι λαδωμενο γιατί η πιτα έχει αρκετό λάδι και δεν κολλαει.
  4. Ψηνουμε στουϛ 180 για περιπου 30 -40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθο καφέ χρωμα και αν θελετε τσεκαρουμε με ένα μαχαιράκι αν βγαινει στεγνο.
  5. Aφού την βγαλουμε από τον φουρνο, την αφηνουμε να κρυωσει τελείωϛ και φτιαχνουμε το σιροπι μας. Tο βραζουμε για 10 λεπτα να δέσει και αφού έχει κρυωσει το γλυκο μαϛ περιχυνουμε με σιροπι να πάει παντου. Tο ρουφαει πολύ γρηγορα.
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1036
 
Γλυκά, Brownies σοκολάτας με..... φιστίκια Αιγίνης
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 09:54

Γλυκά, 

Brownies σοκολάτας με..... φιστίκια Αιγίνης
 
47576-0dark-chocolate-and-pistachio-brownie

Υλικά

  • 75 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
  • 100 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 100 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό1 κρόκος αυγού
  • 50 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) απλό αλεύρι
  • 40 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα


Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά μια φόρμα ή ένα ταψάκι διαστάσεων 11 x 20 εκατοσ. Στρώστε του αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αφήνοντάς το να προεξέχει λίγο στις δύο μεγάλες πλευρές.
  2. Σε μπεν μαρί λιώστε το βούτυρο με τη σοκολάτα μαζί ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήστε το μείγμα σας 5 λεπτά να κρυώσει.
  3. Προσθέστε στο μείγμα λιωμένης σοκολάτας τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το αυγό και τον κρόκο και συνεχίστε το χτύπημα. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Προσθέστε τα φιστίκια και ανακατέψτε.
  4. Χύστε το μείγμα σας στην έτοιμη φόρμα, λειάνετε από πάνω με μια σπάτουλα ή το πίσω μέρος ενός μεγάλου κουταλιού και ψήστε για 30-35 λεπτά. Αφήστε το brownie σας να κρυώσει. Κόψτε σε δεκαέξι τετράγωνα, ξεφορμάρετε και σερβίρετε αν θέλετε με παγωτό και σιρόπι σοκολάτα...
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/982
 
Ορεκτικά, Κρητικά Ντάκος
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2017 13:22

Ορεκτικά, 

Κρητικά Ντάκος
 
ac1e3-ntakos

Υλικά

  • 2 μεγάλους κρίθινους ντάκους
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο ξύδι λευκό
  • λίγο δυόσμο
  • λίγες ελιές
  • 2 ντομάτες
  • κάππαρη
  • ρίγανη
  • κομματάκι τριμμένου τυρί φέτα


Εκτέλεση

  1. Βρέχουμε ελαφρώς τα παξιμάδια και τα ραντίζουμε με το λάδι και το ξύδι.
  2. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε από πάνω από το παξιμάδι, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τις ελιές, αφού έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι, τον δυόσμο, την κάπαρη και την ρίγανη, λίγο λαδάκι ακόμα και οι ντάκοι σας είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.
  3. Καλή σας όρεξη!
  4. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/950
 
Σνακ, Καλτσόνε με χορταρικά
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 09:53

Σνακ, 

Καλτσόνε με χορταρικά
 
94671-kaltsone

Υλικά για 10 καλτσόνε

  • 2 φύλλα ζύμης κουρού

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό διάφορα χόρτα( ζόχοι, βρούβες, ραδίκια)
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο πεκορίνο
  • 4 ντομάτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κρόκους αυγών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα χόρτα, τα ξεπλένετε πολύ καλά και τα στραγγίζετε.
  2. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Σοτάρετε τα χόρτα με τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
  3. Κόβετε τις ντομάτες στη μέση, τις πιέζετε για να βγάλουν τους σπόρους τους και τις τρίβετε στον τρίφτη.
  4. Προσθέτετε στα χόρτα τον πολτό ντομάτα και τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε.
  5. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 20 λεπτά τουλάχιστον και στη συνέχεια το αδειάζετε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσει.
  6. Ανακατεύετε με το πεκορίνο και με 2 κρόκους.
  7. Κόβετε 10 δίσκους με διάμετρο περίπου 10-12 εκ. από τα φύλλα κουρού, βάζετε λίγη από τη γέμιση στη μέση, αλείφετε τις άκρες της ζύμης με λίγο νερό, διπλώνετε τη ζύμη και κολλάτε τις άκρες με τα δάχτυλά σας.
  8. Χτυπάτε τον κρόκο που περίσσεψε με 2 κουταλιές νερό και αλείφετε τα καλτσόνε.
  9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 30 λεπτά
  10. https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/
 
Γλυκά, Τιραμισού
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 09:56

Γλυκά,

Τιραμισού
 
85c7b-tiramisu

Υλικά

  • 200 γρ. σαβαγιάρ
  • 3 αυγά χωριστά κρόκους – ασπράδια σε μαρέγκα
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 4 κουταλιές ζάχαρη χτυπημένη με τους κρόκους
  • 1 φλυτζανάκι καφέ εσπρέσσο
  • μισό φλυτζανάκι κονιάκ
  • κακάο για πασπάλισμα


Εκτέλεση

  1. Περνάμε γρήγορα τα σαβαγιάρ από το μίγμα καφέ και κονιάκ και φτιάχνουμε τη βάση σε μικρά μπολάκια (περίπου οκτώ), μεγαλύτερα πιατάκια, πιατελίτσες ή όπου αλλού μας αρέσει.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να θέλουμε να βάλουμε το δάχτυλο για επαναλαμβανόμενη δοκιμή.
  3. Προσθέτουμε το τυρί και στο τέλος πολύ απαλά τα ασπράδια μαρέγκα.
  4. Έτοιμο για γέμισμα και από πάνω μια καλή στρώση κακάο.
  5. Στο ψυγείο και σερβίρεται με το απογευματινό αντίστοιχο ιταλικό καφεδάκι.
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/880
 


Σελίδα 1 από 6

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση