ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Γλυκό, Cupcakes σοκολάτας με γέμιση και γλάσο σοκολάτας.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2017 10:06

Γλυκό,

Cupcakes σοκολάτας με γέμιση και γλάσο σοκολάτας.
 
d101e-cupcakes-032

Υλικά

  • 120γρ. αλεύρι
  • 35γρ. κακάο
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • 1 αυγό
  • 95γρ. γάλα
  • 90γρ. ζεστό νερό με 1κ.γ. καφέ
  • 1,5 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
  • 1 βανίλα σε σκόνη(ή 1.κ.γ. εσάνς βανίλιας)


Εκτέλεση

  1. Ανάβουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για μάφιν (υπάρχει περίπτωση να χρειαστούμε και δεύτερο ταψάκι αν οι θήκες μας είναι μικρές, εμένα δηλαδή μου βγήκαν παραπάνω από δώδεκα).
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, μπέικιν, σόδα, βανίλια αν είναι σε σκόνη). Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό, το νερό με τον καφέ, το αραβοσιτέλαιο(και τη βανίλια αν είναι σε υγρή μορφή). 
  3. Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα (δεν υπερβάλλουμε στο ανακάτεμα) και μοιράζουμε στις θήκες (καλό είναι να το μοιράσουμε σε 14-15 θήκες, γιατί σε 12 μπορεί να φουσκώσει και να βγει έξω όταν θα ψηθεί).
  4. Ψήνουμε για 22-25'(κάνουμε το τέστ με την οδοντογλυφίδα στα 25' να δούμε αν βγαίνει στεγνή, αλλιώς αφήνουμε άλλα 2-3').

Γκανάς για γέμιση:
100γρ. κουβερτούρα (53-55%)
90γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπ.)

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και βάζουμε σε ανοξείδωτο μπωλ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρό κατσαρολάκι και λίγο πριν βράσει αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε 1' και μετά ανακατεύουμε με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.

Βουτυρόκρεμα:
110γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
230γρ. άχνη
2κ.σ. κακάο
2κ.σ. γάλα
2κ.σ. λικέρ (πχ. αμαρέτο ή λικέρ καφέ)

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ρίχνοντας σιγά σιγά την άχνη, το γάλα, κακάο, λικέρ, μέχρι να γίνει σοκολατένια κρέμα. Καμιά φορά ανάλογα τη θερμοκρασία του χώρου μπορεί το βούτυρο να έχει μαλακώσει πολύ και να βλέπουμε ότι δεν δένει το μείγμα, ότι είναι πολύ μαλακό, οπότε προσθέτουμε λίγη άχνη παραπάνω. Αντιστρόφως αν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτό το μείγμα ρίχνουμε 1-2κ.σ. γάλα ή λικέρ.

Συναρμολόγηση:
Όταν κρυώσουν τα κεκάκια, κάνουμε μια τρύπα στην επιφάνειά τους (βοηθάει το εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια από το μήλο), γεμίζουμε με ένα κουταλάκι με γκανάς (ή με ένα μικρό κορνέ για ευκολία), τοποθετούμε το κομματάκι κέικ που αφαιρέσαμε.
Βάζουμε σε σακούλα κορνέ τη βουτυρόκρεμα και διακοσμούμε τα cupcakes ή με ένα μαχαιράκι.

- Μπορούμε να βάλουμε τη βουτυρόκρεμα λίγο στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν τα κεκάκια, γιατί με τη ζέστη μπορεί να μαλακώσει πολύ. Αλλά με προσοχή πόσο θα την αφήσουμε ψυγείο γιατί μετά μπορεί να σφίξει πολύ και να μην βγαίνει από το κορνέ!
- Επίσης λόγω καλοκαιρινών θερμοκρασιών, μπορούμε να τα φυλάξουμε τα cupcakes σε κουτί στο ψυγείο(γιατί και το συγκεκριμένο κέικ είναι ζουμερό και δεν στεγνώνει τόσο) και όταν θέλουμε να τα καταναλώσουμε τα βγάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αν θέλουμε επίσης λιώνουμε 50γρ. λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί, τη χρωματίζουμε με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής, τη βάζουμε σε σακουλάκι μικρό, κάνουμε τρύπα και ρίχνουμε πάνω από τη βουτυρόκρεμα.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1831

 
Κυρίως πιάτο, Μοσχαράκι με μπρόκολο και τζίντζερ.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 08:44

Κυρίως πιάτο,

Μοσχαράκι με μπρόκολο και τζίντζερ.
 
26e11-mosxaraki-mprokolo

Υλικά (4 άτομα)

  • 400 γρ.μοσχαρίσιο κρέας
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 1 φλιτζάνι μπουκετάκια μπρόκολου
  • 2 κουτ. της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 4 κουτ. της σούπας σόγια σος
  • ¼ του φλιτζανιού σησαμέλαιο
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κρέας (προτιμήστε κιλότο γάλακτος ή φιλέτο) σε μικρά κομμάτια, καθαρίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα καρότα σε φέτες.
  2. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι 5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο και σοτάρετε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά το κρέας μαζί με το τζίντζερ. Το αλατοπιπερώνετε και το μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει.
  3. Ζεσταίνετε στο ίδιο σκεύος λίγο σησαμέλαιο και σοτάρετε όλα τα λαχανικά μέχρι να αρχίσουν να σκουραίνουν.
  4. Προσθέτετε το κρέας, το χυμό πορτοκαλιού και τη σόγια σος και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας τακτικά.
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1761
 
Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από τους Χρυσούς Σκούφους για δεύτερη χρονιά στο On the Verandah του Poseidonion Grand Hotel.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 19:23

 Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από τους Χρυσούς Σκούφους για δεύτερη χρονιά στο On the Verandah του Poseidonion Grand Hotel.

 resized drz-poseidonion 1

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το εστιατόριο On the Verandah του Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες διακρίθηκε με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στον θεσμό των Χρυσών Σκούφων. Το βραβείο αποτελεί τιμή για τους ανθρώπους του ξενοδοχείου και έρχεται ως επιβράβευση της σκληρής δουλειάς, της δημιουργικότητας και της επιμονής του chef Σταμάτη Μαρμαρινού και της ομάδας του στην αγνή πρώτη ύλη και τις καθαρές γεύσεις.

resized drz-poseidonion 2

Η διάκριση αυτή επιβραβεύει το σύνολο της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει το On the Verandah, στο οποίο η δημιουργία του κάθε πιάτου αποτελεί ιεροτελεστία. Η πρώτη ύλη και η γεύση πρωταγωνιστούν. Ο chef Σταμάτης Μαρμαρινός επιλέγει τα πιο αγνά υλικά από την οργανική φάρμα του Ποσειδωνίου στο βουνό των Σπετσών και συλλέγει τις καλύτερες πρώτες ύλες από τους παραγωγούς του νησιού και της ευρύτερης περιοχής. Μένοντας πιστός στην ελληνική κουζίνα, μετουσιώνει παραδοσιακές γεύσεις σε μοντέρνα πιάτα.

resized drz-poseidonion 3

Η σύγχρονη εικόνα των γαστρονομικών προτάσεων του εστιατορίου δημιουργούν ενδιαφέρουσες αντιθέσεις με τις γνώριμες και καθαρές ελληνικές γεύσεις που σερβίρονται στο μαγικό σκηνικό της βεράντας του Ποσειδωνίου. Στηρίζοντας με κάθε μέσο και αναδεικνύοντας το ελληνικό προϊόν ο Σταμάτης Μαρμαρινός δημιουργεί πιάτα που αντικατοπτρίζουν την γαστρονομική μας παράδοση σε κάθε τους έκφανση.

resized drz-poseidonion 4

Λίγους μήνες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν, η σημαντική αυτή διάκριση από έναν θεσμό όπως οι Χρυσοί Σκούφοι, έρχεται να εμψυχώσει όλη την ομάδα του On theVerandah αυξάνοντας συνάμα το αίσθημα ευθύνης για μια ακόμη πιο δημιουργική και γευστική χρονιά!

resized drz-poseidonion 6

resized drz-poseidonion 5

 
Γλυκά, Γαλακτομπούρεκο
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 09:54

Γλυκά,

Γαλακτομπούρεκο
 
25e26-0galaktopoureko
Υλικά
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 5 αυγά
  • 3/4 φλυτζανιού ζάχαρη
  • 3/4 φλυτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
  • ξύσμα 1 λεμονιού ή και δύο
  • 1 βανίλια άρωμα
  • Φυτίνη για τα φύλλα
  • Φύλλο κρούστας
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλα 
  • 1 βανίλια άρωμα
 
Εκτέλεση
  1. Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας σε ένα μακρόστενο - βουτυρωμένο με φυτίνη - πυρέξ. Δεν ξεχνάμε να βουτυρώνουμε κάθε φύλλο που τοποθετούμε
  2. Μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα, σκεπάζουμε το πυρέξ με μία πετσέτα κουζίνας για να μην ξεραίνονται τα φύλλα
  3. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά να είναι πολύ αφράτα
  4. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το γάλα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΛΙΑΡΟ.
  5. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα αυγά το σιγμιγδάλι και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα
  6. Αφού αφομοιωθεί το σιμιγδάλι στο μίγμα, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και ανάβουμε το μάτι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και να πετάει το μίγμα. Θα παρατηρήσετε ότι το μίγμα αρχίζει να κάνει φουσκάλες και να πετάγεται όταν έχει πήξει
  7. Τότε ακριβώς κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ξύσμα λεμονιού και τη 1 βανίλια
  8. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα
  9. Ρίχνουμε την κρέμα στο πυρέξ με τα φύλλα και από επάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας αφού έχουμε αλείψει με φυτίνη όλα τα φύλλα μεταξύ τους. Εγώ χρησιμοποιώ 3 φύλλα κάτω και 3 φύλλα πάνω αφού το καθένα χρησιμοποιείται διπλό (λόγω μεγέθους πυρέξ)
  10. Αφού έχουμε τελειώσει, χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο σε κομμάτια πριν το βάλουμε στο φούρνο
  11. Ψήνουμε το γαλακτομπούρεκο σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα
  12. Όση ώρα ψήνεται το γαλακτομπούρεκο ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε σε μία κατσαρολίτσα το 1 φλ. νερό και τα 2 ζάχαρη, το ξυλαράκι κανέλας και τη φλούδα λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει καλά και να κάνει ένα ωραίο σιρόπι
  13. Στο τέλος και αφού κατεβάσουμε από το μάτι, ρίχνουμε και το δεύτερο άρωμα βανίλιας
  14. Στη 1 ώρα ψησίματος βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο από το φούρνο, κόβουμε με το μαχαίρι τα ήδη χαραγμένα κομμάτια βαθιά και περιχύνουμε το γαλακτομπούρεκο με το σιρόπι όσο και τα δύο είναι καυτά
  15. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1654
 
Μοσχαράκι αλα κρεμ
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Σάββατο, 18 Φεβρουάριος 2017 09:45

Μοσχαράκι αλα κρεμ

ba357-0veal cream

Υλικά (για 2 άτομα)
  • ½ κιλό μοσχάρι
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι μαυροδάφνη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κούπες ρύζι σπυρωτό
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
 
Εκτέλεση
  1. Παίρνουμε το μοσχαράκι κομμένο σε μικρά κομματάκια (κάθε κομμάτι να αντιστοιχεί σε 2 μπουκιές περίπου). Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Το βράζουμε για 15 - 20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών) περίπου για να μαλακώσει το κρέας.
  2. Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε καλά να φύγει ο αφρός και το τυχόν αίμα.
  3. Σε μια άλλη κατασαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αφού κάψει καλά, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές. Το ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει και για να μην καεί από καμμία πλευρά.
  4. Μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, το σβήνουμε με την μαυροδάφνη. Κατεβάζουμε την φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά maximum.
  5. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και τα πιπέρια και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να βράσει στην σάλτσα ανακατεύοντας συνέχεια για 15 λεπτά περίπου. Όταν η σάλτσα αποκτήσει ένα καφέ χρώμα, το κρέας είναι έτοιμο.
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1653
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 18 Φεβρουάριος 2017 09:48
 


Σελίδα 1 από 10
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση