ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
«Ο ουρανός των αρχαίων» Διάλεξη του Μάνου Κιτσώνα στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2017 15:58

«Ο ουρανός των αρχαίων» Διάλεξη του Μάνου Κιτσώνα

στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

ΕΙΚ

(Copyright: ΤΑΠΑ / Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο):Τηγανόσχημο πήλινο σκεύος με πλούσιο εγχάρακτο διάκοσμο (Π 4974).

 Συνδεόμενες σπείρες συμβολίζουν την αφρισμένη πιθανόν θάλασσα, την οποία διαπλέει κωπήλατο πλοίο και ψάρι. Από το νεκροταφείο της Χαλανδριανής στη Σύρο, 2800-2300 π.Χ. (φάση Κέρου - Σύρου).

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων που πλαισιώνουν την περιοδική επετειακή έκθεση «Οδύσσειες», συνεχίζει τη σειρά διαλέξεων που αναλύουν με διεπιστημονικές προσεγγίσεις πτυχές των μυθικών ταξιδιών, όπως περιγράφονται στο έπος της Οδύσσειας, με την ομιλία του Δρ Μάνου Κιτσώνα «Ο ουρανός των αρχαίων».

Η ομιλία θα φωτίσει τις ιδέες και τις γνώσεις των αρχαίων για το Σύμπαν, αντλώντας υλικό και έμπνευση από την ομώνυμη παράσταση του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου. Από τους αρχαίους Αιγύπτιους και του Μινωίτες ναυτικούς μέχρι τον Θαλή τον Μιλήσιο, την κλασική εποχή και την ελληνιστική Αίγυπτο οι εντυπωσιακές ανακαλύψεις των αρχαίων για τον ουρανό και τον κόσμο που μας περιβάλλει έβαλαν τα θεμέλια της  σύγχρονης επιστήμης και της Κοσμολογίας. Πώς ξεκίνησε η “απελευθέρωση” της μελέτης των φυσικών φαινομένων από τις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες των αρχαίων λαών και πώς άρχισε η μελέτη τους με ορθολογική μέθοδο; Με αφορμή την αναπαράσταση του ουρανού της εποχής του Οδυσσέα που παρουσιάζεται στην έκθεση για τα 150 χρόνια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οδύσσειες», θα παρουσιαστεί επίσης ο τρόπος που πλοηγήθηκε ο Οδυσσέας στα θαλασσινά του ταξίδια σύμφωνα με τον Όμηρο και γιατί ο ουρανός την εποχή του ήταν διαφορετικός από τον σημερινό.

Ο Μάνος Κιτσώνας είναι Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου από το 2014. Πήρε μέρος σε όλα τα στάδια της δημιουργίας του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου και στην επίβλεψη και παραγωγή περισσότερων από 30 παραστάσεων του Πλανηταρίου από το 2003 μέχρι σήμερα, ενώ συχνά παρουσιάζει τεχνικά και επιστημονικά θέματα σχετικά με τα Πλανητάρια και τη Διαστημική τεχνολογία. Είναι μέλος του Συμβουλίου του Διεθνούς Συλλόγου Πλανηταρίων (IPS) και Πρόεδρος της Επιτροπής Βραβείων του.

Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, είσοδος αμφιθεάτρου από Τοσίτσα 1

Email: eam@culture.gr , www.namuseum.gr

Τηλ: 213214 4889

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2017 16:08
 
Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα ”Mentoring Impacts on professional development of teachers” στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 13:06

Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα ”Mentoring Impacts on professional development of teachers στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Mentoring 2

 Ο Δήμος Λαμιέων και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας σας προσκαλούν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα ”Mentoring Impacts on professional development of teachers” που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας την Πέμπτη 22 Ιουνίου και ώρα 8:30 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που βρίσκεται επί της οδού Παπασιοπούλου 2-4, στα Γαλανέικα.

 
Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση Ιούνιος 2017
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 16:33
Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση 
Ιούνιος 2017 

 

ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΦΗ | ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Παιδιά-Οικογένειες-Φοιτητές-Ερευνητές
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  

 

ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΦΗ

 

Κύκλος Ερευνητικών Σεμιναρίων Αρχείου Καβάφη

 

Cavafy-Vivliothiki
«Βιβλιοθήκη Καβάφη: 
Ιστορία, ερωτήματα και προκλήσεις»
Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017
18:30-20:30 
 
ΩΝΑΣΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  
(Αμαλίας 56, Αθήνα, Στάση μετρό ΑΚΡΟΠΟΛΗ)  
ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ 
 
Κορυφαίοι ερευνητές και ακαδημαϊκοί μοιράζονται με το κοινό την έρευνά τους γύρω από τον Αλεξανδρινό ποιητή. Τον κύκλο σεμιναρίων επιμελείται ομάδα ερευνητών από τα πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Αθηνών, Οξφόρδης και από το Αρχείο Καβάφη. 
Στόχος των σεμιναρίων είναι να αποτελέσουν μια ανοιχτή πλατφόρμα παρουσίασης νέας έρευνας που συνδέεται με τον Αλεξανδρινό ποιητή και να στοχεύσουν στη μελέτη και συζήτηση των αρχειακών τεκμηρίων που συνδέονται με το έργο του. Μετά από κάθε παρουσίαση ακολουθεί εκτενής συζήτηση και ανάλυση από τα μέλη του σεμιναρίου.

Ομιλήτρια: Μιχαήλα Καραμπίνη-Ιατρού,  Φιλόλογος και Επιμελήτρια του καταλόγου της Βιβλιοθήκης Καβάφη 
 

 

 

 

Η Μουσική αγαπάει τον Αυτισμό 
Έλα κι εσύ ζωγραφίζω μουσική!
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση -3ος κύκλος | 26, 27, 28, 29 & 30 Ιουνίου 2017
 
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-11 ΕΤΩΝ
 

 

Σύρος | 9, 10 & 11 Ιουνίου 2017
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση -3ος κύκλος | 26, 27, 28, 29 & 30 Ιουνίου 2017
 
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ
Το Ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι «Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό». Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, ενώ για 3η συνεχή χρονιά ταξιδεύει σε προορισμούς σε όλη την Ελλάδα. 

Τον Ιούνιο ξεκινά ο 3ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος στη Στέγη, το οποίο θα έχει παράλληλα ως επόμενο σταθμό του στην περιφέρεια τη Σύρο. Εκεί θα διοργανωθεί με την πολύτιμη συνεργασία του Συλλόγου Στήριξης ΑμεΑ & ΑμεΕΕΑ Κυκλάδων «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» και θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.), του Νοσοκομείου Σύρου.


 

 
Το Ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση και τους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι «Έλα κι εσύ ζωγραφίζω μουσική!». Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που πραγματοποιείται για 2η συνεχή χρονιά στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, ξεκινά τον Ιούνιο τον 3ο του κύκλο. 
 
Σχεδιασμός Δράσεων:
Χριστίνα Παναγιωτάκου, Μουσικολόγος-Μουσικοθεραπεύτρια
Ελένη Παλλέ, Εικαστική θεραπεύτρια

ΕΙΣΟΔΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση είναι με
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  ή στο 
210 37 13 000 (Δευτέρα - Παρασκευή 9:00-17:00). 
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 17:55
 
HΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - Για όσους είναι εκεί, για αυτούς που μοιάζουν να είναι αλλού.
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 11:53

HΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - Για όσους είναι εκεί, για αυτούς που μοιάζουν να είναι αλλού.

Σάββατο, 20/5/2017, 9:30-14:00

Aegean College, Αλκιβιάδου 122, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς 

image002Β

Η Εταιρία Alzheimer Αθηνών συμπαραστέκεται για μια δεκαετία τώρα στους φροντιστές ατόμων με άνοια, Αλτσχάιμερ και συναφείς διαταραχές, έμπρακτα, με σεβασμό, υπευθυνότητα και συνέπεια,

ενισχύοντας τις δεξιότητες που απαιτεί ο δύσκολος ρόλος τους και προσφέροντας ανακούφιση στη δύσκολη καθημερινότητά τους.

 

Στην προσπάθειά μας να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών που φροντίζουν άτομα με άνοια αλλά δεν έχουν πρόσβαση σε Κέντρα Ημέρας όπως ο Πειραιάς και οι όμοροι δήμοι,  διοργανώνουμε Ημερίδα για τους φροντιστές ως ένδειξη αναγνώρισης του δύσκολου έργου που επωμίζονται.

 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με διάλεξη για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ από την επ. πρόεδρο της Εταιρείας, Δρ. Παρασκευή Σακκά. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες, ώστε να έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καθένας χωριστά και να βρουν απαντήσεις στις απορίες τους.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και με τη συνεργασία του Aegean College

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 4190854

 

Εταιρεία Νόσου Αlzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών

Μ. Μουσούρου 89 & Στίλπωνος 33

116 36  Αθήνα

Τηλ. 210 7013271, Fax: 210 6012239

www.alzheimerathens.gr - http://www.facebook.com/AlzheimerAthens - https://twitter.com/AlzheimerAthens

Άμεση εφαρμογή του Εθνικού σχεδίου Δράσης για την Άνοια - νόσο Αλτσχάιμερ.

www.alzheimer-drasi.gr

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 11:58
 
Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω: Δωρεάν Σεμινάρια για γυναίκες που έχουν βιώσει καρκίνο του μαστού
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Πέμπτη, 11 Μάιος 2017 18:28

Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω:
Δωρεάν Σεμινάρια για γυναίκες που έχουν βιώσει καρκίνο του μαστού

almazois

Νέος Κύκλος Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» πραγματοποιεί νέο κύκλο δωρεάν ενημερωτικών σεμιναρίων «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» για γυναίκες που έχουν βιώσει ή βιώνουν εμπειρία καρκίνου μαστού.

Στόχος των σεμιναρίων «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω»

Στόχος των σεμιναρίων είναι η υπεύθυνη ενημέρωση και η καθοδήγηση για την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής κατά τη διάρκεια της περιπέτειας με τον καρκίνο του μαστού ή και μετά από αυτή.
Κάθε σεμινάριο αφορά σε
εξειδικευμένο θέμα σχετικό με τον καρκίνο του μαστού και πραγματοποιείται από ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι συζητούν αναλυτικά με τις συμμετέχουσες για τα θέματα που τις απασχολούν.

Πληροφορίες Συμμετοχής

Στα σεμινάρια «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» μπορεί να δηλώσει συμμετοχή οποιαδήποτε γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού επιθυμεί. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν για όλες τις ενδιαφερόμενες.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων για κάθε σεμινάριο είναι τα 35 άτομα.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες να δηλώνουν συμμετοχή 1 εβδομάδα πριν από το σεμινάριο που τις ενδιαφέρει, στο τηλέφωνο του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» : 210 88 15 444

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα βασικά σημεία κάθε σεμιναρίου θα αναρτώνται μετά την πραγματοποίησή του στο www.almazois.gr, με στόχο την ενημέρωση περισσότερων γυναικών.

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίων και χώρος διεξαγωγής

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται επιλεγμένα Σάββατα 10:00-12:30, από τον Μάιο 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2017, στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα, Ερμού 5, Αθήνα.

 

 

Αναλυτικό πρόγραμμα

 • 13 Μαΐου 2017 • 10:00 - 12:30
  «Καρκίνος του μαστού και μετάσταση»
  Ομιλήτρια: Φλώρα Σταυρίδη, MD, MSc, MRCP, Παθολόγος Ογκολόγος Εξειδικευμένη στον Καρκίνο Μαστού και Γυναικολογικό Καρκίνο, Νοσοκομείο Υγεία

 

 • 27 Μαΐου 2017 • 10:00 - 12:30
  «Ο ρόλος της διατροφής μετά τον καρκίνο του μαστού»
  Ομιλήτρια: Αστερία Σταματάκη, ΜSc, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, ΜSc στην Κλινική Διατροφή, Επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής, Μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος

 

 • 17 Ιουνίου 2017 • 10:00 - 12:30
  «Νεότερες εξελίξεις και συμμόρφωση στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού»
  Ομιλητής: Νικόλαος Κεντεποζίδης, Ογκολόγος - Παθολόγος MD, PhD, MSc, Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής, 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας
  ** Χώρος Διεξαγωγής κατ’ εξαίρεση: Ξενοδοχείο Electra Palace, Ναυάρχου Νικοδήμου 18

 • 14 Οκτωβρίου 2017 • 10:00 - 12:30
  «Πρωτότυπα-Γενόσημα-Βιο-ομοειδή Φάρμακα και καρκίνος μαστού»
  Ομιλητής: Βασίλειος Μπαρμπούνης
  Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθυντής Γ’ Ογκολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «Metropolitan»

 • 21 Οκτωβρίου 2017 • 10:00 - 12:30
  «Κλινικές μελέτες στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού»
  Ομιλητής: Χρήστος Χριστοδούλου
  Παθολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής Β' Ογκολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «Metropolitan»

 • 4 Νοεμβρίου 2017 • 10:00 - 12:30
  «Καρκίνος μαστού και πλαστική χειρουργική»
  Ομιλητής: Δημήτρης Μαστοράκος, MD, PhD, Πλαστικός Χειρουργός

 • 11 Νοεμβρίου 2017 • 10:00 - 12:30
  «Το λεμφοίδημα και η διαχείρισή του»
  Ομιλητής: Παναγιώτης Ζήκος, Φυσικοθεραπευτής Π.Γ.Ν. «Αττικόν»

 

 • 18 Νοεμβρίου 2017 • 10:00 - 12:30

«Οστεοπόρωση μετά τον καρκίνο του μαστού»
Ομιλητής: Γιώργος Τροβάς, Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων του Μυοσκελετικού Συστήματος «Θ. Γαροφαλίδης», Πανεπιστήμιο Αθηνών

 • 2 Δεκεμβρίου 2017 • 10:00 - 12:30
  «Σεξουαλική ζωή και γονιμότητα μετά τον καρκίνο του μαστού»
  Ομιλητής: Δημήτρης Πανούσης, Γυναικολόγος - Μαιευτήρας – Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

 • 16 Δεκεμβρίου 2017 • 10:00 - 12:30
  «Η σημασία του γονιδιακού ελέγχου στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού»
  Ομιλητής: Δρακούλης Γιαννουκάκος, Διευθυντής Ερευνών , Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

 


Σελίδα 1 από 19
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες. Στις 28 Ιουνίου, Οι μουσικές της Κρήτης θα κατακτήσουν ...

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση