ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Εντυπωσίασε η ελληνική ομάδα «Watch Out» στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Company Of The Year Competition 2017». Νικήτρια του διαγωνισμού η Εσθονία – Δύο ειδικά βραβεία κέρδισε η Κύπρος.
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 18 Ιούλιος 2017 09:58

Εντυπωσίασε η ελληνική ομάδα «Watch Out» στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Company Of The Year Competition 2017».

Νικήτρια του διαγωνισμού η Εσθονία – Δύο ειδικά βραβεία κέρδισε η Κύπρος.

resized WATCH OUT ME Θ.ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΕΝ JA Greece

Στην κατάμεστη, τεράστια αίθουσα του φαντασμαγορικού Μουσείου Αυτοκινήτου ΕΧPO AUTO WORLD στις Βρυξέλλες, απονεμήθηκαν την Τετάρτη 12 Ιουλίου τα βραβεία του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Company Of The Year Competition 2017» του μη-κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Europe.

Η διοργάνωση ήταν πολύ υψηλού επιπέδου με ενεργή συμμετοχή του βασιλιά του Βελγίου Φιλίππου, μελών της κυβέρνησης του Βελγίου, Ευρωπαίων Επιτρόπων, Ευρωβουλευτών, πολιτικών Ευρωπαϊκών χωρών και πλήθος εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου. Το παρόν έδωσαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Θοδωρής Ζαγοράκης.

resized ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ

Τη βραδιά του τελικού, η ατμόσφαιρα θύμιζε Eurovision με την είσοδο των παιδιών στη σκηνή κρατώντας τις σημαίες των χωρών τους και τις εθνικές αποστολές να υψώνουν με ενθουσιασμό τα σημαιάκια που βρίσκονταν στα τραπέζια τους. Η σκηνή λαμπερή, η μουσική δυνατή, τα παιδιά από 37 Ευρωπαϊκές χώρες γεμάτα θετική ενέργεια καθώς ζούσαν τη μοναδική εμπειρία να διαγωνίζονται για τις πρωτότυπες επιχειρηματικές τους ιδέες που τις δημιούργησαν σε ένα δικό τους χώρο: Τα σχολικά τους θρανία!

Στην εκδήλωση σβήστηκαν μέχρι και κεράκια γενεθλίων καθώς το Junior Achievement Βελγίου γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του.

resized BΡΑΒΕΙΟ FEDEX ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Τα τρία πρώτα βραβεία κέρδισαν η Εσθονία, η Σουηδία και το Ισραήλ

 

Το πρώτο βραβείο κέρδισε η μαθητική επιχείρηση «Festera» από την Εσθονία, με τον πρωτότυπο οικιακό κομποστοποιητή biobox που μετατρέπει τα οργανικά απορρίμματα του σπιτιού σε λίπασμα σε δύο μήνες, μειώνοντας έτσι ποσοστό ρύπανσης της κάθε οικογένειας κατά 5%. Πέρα από τις καινοτομίες του προϊόντος, η κριτική επιτροπή εξήγησε ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη ομάδα για το εξαιρετικό επιχειρηματικό της σχέδιο αλλά κυρίως για το πάθος και την επιμονή που επέδειξαν τα παιδιά για να υλοποιήσουν και να προωθήσουν το biobox, παρόλο που κανείς δεν πίστευε στη ιδέα τους και δυσκολεύτηκαν πολύ να βρουν υποστηρικτές.

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε η ομάδα «Locker Room Talk» από τη Σουηδία που προσπαθεί να εξαλείψει το φαινόμενο ρατσιστικών και σεξιστικών σλόγκαν στα μαθητικά ντουλάπια και τις τουαλέτες των σχολείων. Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα «Promotor» από το Ισραήλ που δημιούργησε ένα τραπεζομάντηλο πικ-νικ με σχεδιασμένα επάνω επιτραπέζια παιχνίδια (τρίλιζα, φιδάκι κ.ά.) το οποίο μετά τη χρήση του μετατρέπεται σε σακούλα σκουπιδιών.

resized JA EUROPE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ WATCH OUT

Η ελληνική ομάδα «Watch Out» από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης είχε εξαιρετική παρουσία στο διαγωνισμό και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από τους κριτές, τους επισήμους και τις άλλες μαθητικές ομάδες. Οι μαθητές της Α’ Λυκείου που διαγωνίσθηκαν, Πασχάλης Κυζάκης, Σαμουήλ Μόσιος, Νικολέτα Καλούτσικου, Δημήτρης Καραμπουρνιώτης και Χριστόφορος Δημητρακόπουλος, είναι ενθουσιασμένοι από τις εμπειρίες ζωής που τους προσέφερε η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece από την αρχή της σχολικής χρονιάς και που κορυφώθηκε με τη συμμετοχή τους στον σπουδαίο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στις Βρυξέλλες. Η ελληνική αποστολή αποτελείτο και από τους μαθητές Αριάννα Aραμπατζή, Θανάση Κατσίκη, Γιώργο Θεοδωρίδη, την καθηγήτρια που καθοδήγησε τα παιδιά Μαρία Δαμαλή, τον υποδιευθυντή του Αριστοτελείου Κολλεγίου Δημήτρη Γκροζούδη, τον εθελοντή-επιχειρηματικό σύμβουλο της ομάδας Κυριάκο Κελίδη από την εταιρεία ΤΙΤΑΝ, την πρόεδρο του ΣΕΝ/JA Greece Λίτσα Παναγιωτοπούλου, τον Γενικό Διευθυντή Αργύρη Τζικόπουλο, την υπεύθυνη του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» Ελίζα Παυλίδη και την υπεύθυνη επικοινωνίας Μαρία Γιαννέτου.

resized WATCH OUT META THN ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος στο ελληνικό περίπτερο «Watch Out»

 

Η έκθεση με τα μαθητικά περίπτερα ήταν εντυπωσιακή, με αθρόα προσέλευση κόσμου καθώς έγινε γνωστό ότι θα επισκεφθεί τους μαθητές ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος. Οι μαθητές της ελληνικής ομάδας «Watch Out» ήταν από τους λίγους που είχαν τη μοναδική ευκαιρία, να γνωρίσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις του βασιλιά Φιλίππου καθώς επισκέφθηκε μόνο 5 από τα 37 περίπτερα των μαθητικών επιχειρήσεων, πρώτα του Βελγίου και αμέσως μετά το ελληνικό. Ο βασιλιάς Φίλιππος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συσκευή εντοπισμού εμποδίων στο ύψος της κεφαλής για τα άτομα με προβλήματα όρασης που δημιούργησαν τα παιδιά της ομάδας «Watch Out» και τα συνεχάρη θερμά για την κοινωνική τους ευαισθησία.

Εντυπωσιασμένοι από την ελληνική ομάδα και όλη τη διοργάνωση του Junior Achievement Europe, δήλωσαν οι δύο Ευρωβουλευτές μας που επισκέφθηκαν τα παιδιά στο ξενοδοχείο Crowne Plaza, Μαρία Σπυράκη και Θοδωρής Ζαγοράκης. Ήταν εκεί όχι μόνο για να ενημερωθούν για το προϊόν και τη συμμετοχή των παιδιών στο διαγωνισμό, αλλά κυρίως για να τα συγχαρούν και να τα ενθαρρύνουν να συνεχίσουν την δυναμική τους πορεία στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

resized WATCH OUT META THN ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Δύο ειδικά βραβεία κέρδισε η ομάδα «GrowGreen» από την Κύπρο

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ομάδα «GrowGreen» από την Κύπρο που δημιούργησε μια οικολογική γλάστρα από κατακάθια καφέ. Η ομάδα κέρδισε ειδικό βραβείο από την εταιρεία Federal Express, ενώ στην πρόεδρο της ομάδας, Ειρήνη Ανδρέου απονεμήθηκε το βραβείο Leadership «Ηγετικής Προσωπικότητας» μαζί με άλλους 9 μαθητές από τους 200 που πήραν μέρος στον τελικό διαγωνισμό. Συνολικά στο πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας του JA Europe συμμετείχαν τη σχολική χρονιά 2016-2017 πάνω από 300.000 μαθητές από 40 Ευρωπαϊκές χώρες. Ο τελικός διαγωνισμός του 2018 θα πραγματοποιηθεί στη Σερβία.

resized ΑUTO EXPO WORLD BRUSSELS

Δράσεις για να γίνει η μαθητική επιχειρηματικότητα προτεραιότητα

της ευρωπαϊκής πολιτικής

resized ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΓΙΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΚΗ ΟΜΑΔΑ

Για πρώτη φορά φέτος, παράλληλα με τον διαγωνισμό «Company of The Year Competition 2017», το Junior Achievement Europe διεξήγαγε σημαντική διήμερη Σύνοδο υπέρ της Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη. Ήδη από το 2015 έχει ιδρυθεί το EE-HUBU που έχει στόχο να συνδέσει περισσότερο την Ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία με τα σχολεία και τις επιχειρήσεις έτσι ώστε η μαθητική επιχειρηματικότητα να αποτελέσει προτεραιότητα στα εκπαιδευτικά συστήματα των 40 Ευρωπαϊκών χωρών όπου υλοποιούνται τα σχολικά προγράμματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Junior Achievement. Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατων ερευνών, η μαθητική επιχειρηματικότητα αποτελεί καταλυτικό παράγοντα ανάπτυξης και ευημερίας καθώς μειώνει την ανεργία και ευνοεί τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας. Οι μαθητές που γίνονται στελέχη της δικής τους επιχείρησης από τα σχολικά θρανία είναι πιο αισιόδοξοι, έχουν καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα, αισθάνονται πιο σίγουροι ότι θα βρουν δουλειά όταν ενηλικιωθούν αλλά και ότι θα πετύχουν ως επιχειρηματίες. Στην Ελλάδα, ο μοναδικός οργανισμός που προσφέρει προγράμματα επιχειρηματικότητας στα σχολεία είναι το μη-κερδοσκοπικό Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, που υποστηρίζεται από τις εταιρείες: MetLife, Citi, Εθνική Τράπεζα, General Mills, SAP Hellas, Accenture και άλλες. Τη φετινή σχολική χρονιά 2016-2017 σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών με 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

resized ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΟΥΗΔΙΑresized ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΡΑΔΙΑ ΤΕΛΙΚΟΥresized ΕΧPO AUTO WORLD BΡΥΞΕΛΛΕΣresized ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΖΙΚΟΠΟΥΛΟresized ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣresized ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΣΘΟΝΙΑresized ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ JA EUROPEresized ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΣΡΑΗΛ

 
Ομιλία Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ε. Αχτσιόγλου κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Δευτέρα, 17 Ιούλιος 2017 16:14

Ομιλία Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ε. Αχτσιόγλου κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

AXTSIOGLOU17

Είναι τιμή μας που υποδεχόμαστε τον πρωθυπουργό της χώρας στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ένα Υπουργείο που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή λόγω της κρίσης, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες πληγές που υπέστη η ελληνική κοινωνία την περίοδο της κρίσης. Κι επειδή πολύς λόγος γίνεται για την αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης και το κατά πόσο υλοποιεί τις δεσμεύσεις τις, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση το Υπουργείο έθεσε δύο κεντρικούς στόχους: 1) Να αντιμετωπίσει τις ραγδαίες επιπτώσεις τις κρίσεις: την ανεργία που είχε εκτιναχθεί σε δυσθεώρητο ποσοστό και την ανθρωπιστική κρίση που σάρωσε την ελληνική κοινωνία την περίοδο 2010-2014. 2) Να θέσει τα θεμέλια του κοινωνικού κράτους που ιστορικά απουσίαζαν από τον τόπο μας. Εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο, διότι κληθήκαμε να το υλοποιήσουμε όχι σε ομαλές συνθήκες, όχι σε συνθήκες κανονικότητας, αλλά σε συνθήκες αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών και ασφυκτικής πολλές φορές εποπτείας. Νομίζω ότι με συλλογική δουλειά και σχέδιο ανταποκρινόμαστε ολοένα και περισσότερο στους στόχους αυτούς.

Και εξηγούμαι:

Η πρώτη κεντρική πολιτική δέσμευση που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση ήταν η άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ραγδαίας φτωχοποίησης που υπέστη μεγάλο τμήμα του πληθυσμού την περίοδο 2010-2014. Και στην δέσμευση αυτή η κυβέρνησή μας ανταποκρίθηκε με απόλυτη συνέπεια.

Με τον πρώτο νόμο που φέραμε στη Βουλή, Ν. 4320/2015, στις αρχές του 2015 θεσμοθετήθηκε ένα πλέγμα μέτρων για την κάλυψη των πιεστικών αναγκών 405.000 ανθρώπων: προπληρωμένες κάρτες για είδη πρώτης ανάγκης, δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, επιδότηση ενοικίου σε νοικοκυριά που βρίσκονταν σε στεγαστική επισφάλεια.

Η παρέμβαση αυτή δεν ήταν προσωρινή, αλλά μετεξελίχθηκε σε ένα δομικό πρόγραμμα, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που σήμερα το λαμβάνουν περισσότεροι από 570.000 συμπολίτες μας. Σε ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες, φτιάξαμε ένα πρόγραμμα που είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα επίδομα επιβίωσης. Επιδιώκει να είναι το εργαλείο για την επιστροφή των φτωχοποιημένων ανθρώπων στην κοινωνική ζωή, κι εδώ είναι το ποιοτικά διαφορετικό, η σύνδεση του προγράμματος αυτού με την επιστροφή στην εργασία. Διότι ήδη εντός του 2017, σημαντικό τμήμα των άνεργων δικαιούχων του ΚΕΑ θα απορροφηθεί σε προγράμματα εργασίας. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος, η ένταξη στην εργασία και όχι ο εγκλωβισμός τους στη φτώχεια.

Πρόκειται για μια τεράστια παρέμβαση κοινωνικής ανακούφισης και σήμα αναδιοργάνωσης του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας πολιτικής στο χώρο της κοινωνικής προστασίας.

Η δεύτερη κεντρική πολιτική μας δέσμευση ήταν η αποτελεσματική παρέμβασή μας για τη μείωση της ανεργίας. Νομίζω ότι και σ’ αυτό το μέτωπο τα πάμε αρκετά καλά.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο του 2017 ήταν 21,7%, περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τις αρχές του 2015 οπότε ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση το έργο της.

Κι οφείλω να πω ότι το αποτέλεσμα αυτό ούτε αυτονόητο ήταν ούτε εύκολο. Τα θετικά στοιχεία που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας πολυσύνθετης και πολυπαραγοντικής: είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που κάνει αυτή η κυβέρνηση για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, είναι αποτέλεσμα του ολοκληρωμένου σχεδιασμού προγραμμάτων εργασίας με βάση τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, προγραμμάτων που υλοποιεί ο αναβαθμισμένος ΟΑΕΔ, είναι, τέλος, αποτέλεσμα και της συστηματικής δουλειάς που γίνεται για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και του τερματισμού μιας κατάστασης γενικευμένης ανομίας και αυθαιρεσίας στην αγορά εργασίας, μια κατάσταση που παροξύνθηκε την περίοδο 2010-2014, εξαιτίας και της κατάρρευσης του συνολικού πλαισίου προστασίας της εργασίας αλλά και της πολιτικής επιλογής των προηγουμένων κυβερνήσεων να ανεχτούν τα φαινόμενα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Κι αυτό με φέρνει στην τρίτη κεντρική πολιτική μας δέσμευση: Βασική δέσμευση της κυβέρνησής μας και της πολιτικής ηγεσίας αυτού του Υπουργείου δεν ήταν μόνο η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά η παρέμβαση στις ίδιες τις εργασιακές σχέσεις προς όφελος των εργαζομένων, η επιβολή της νομιμότητας στους χώρους δουλειάς, ώστε σταδιακά να διαμορφώνονται ποιοτικές θέσεις εργασίας. Διότι στρατηγικός στόχος αυτής της κυβέρνησης δεν είναι η επίτευξη μιας ανάπτυξης με όρους αριθμητικής μεγέθυνσης, η επιστροφή σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που γνωρίσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες, μια ανάπτυξη που όξυνε τις κοινωνικές ανισότητες και δεν σεβάστηκε τις εργασιακές σχέσεις, αλλά η επίτευξη μιας ανάπτυξης στον πυρήνα της οποίας τοποθετείται η εργασία. Και για να ανταποκριθούμε στη δέσμευση αυτή, δουλεύουμε σκληρά και συντονισμένα από την πρώτη στιγμή. Ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα, μέσα και από τη εντατικοποίηση των παρεμβάσεων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, θέτουμε στο στόχαστρο την αδήλωτη, την υποδηλωμένη και την απλήρωτη εργασία.

Ήδη από την αρχή του 2015 έως σήμερα έχουν διεξαχθεί τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ εργοδοτών, εργαζομένων και κράτους, με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, για περισσότερες από 300 εργατικές υποθέσεις, όταν την προηγούμενη τριετία δεν είχαν διεξαχθεί ούτε οι μισές. Στη μεγάλη πλειονότητά τους οι διαδικασίες αυτές καταλήγουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, είτε αυτά αφορούσαν την ανάκληση απολύσεων, είτε την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης αυτής της κυβέρνησης και παρά τις περιοριστικές δημοσιονομικές συνθήκες, ενεργοποιήσαμε το έκτακτο επίδομα οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων δίνοντας περισσότερα από 4 εκ. ευρώ τη διετία 2015-2016 (ένα εργαλείο που οι προηγούμενες κυβερνήσεις το κρατούσαν ανενεργό).

Παράλληλα μέσα στη διετία 2015-2016, χάρη στις παρεμβάσεις του ΣΕΠΕ, έχουν καταβληθεί περισσότερα από 24 εκ. ευρώ από δεδουλευμένες οφειλές προς εργαζόμενους.

Η επιβολή προστίμων ύψους 1,9 εκ. ευρώ σε συστημικές τράπεζες για εργατικές παραβάσεις αποδεικνύουν την πολιτική μας βούληση και αποφασιστικότητα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας. Αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχει πια ασυλία, δεν υπάρχουν άβατα για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

 

Και ήταν ακριβώς ο συνδυασμός όλων αυτών των παθογενειών που αντιμαχόμαστε τα τελευταία δυόμισι χρονιά και που διαχρονικά επέλεγαν να μην αντιμετωπίσουν οι προηγούμενες πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν και το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στα πρόθυρα της κατάρρευσής του. Ένα σύστημα που έχουμε δεσμευτεί να το στήσουμε ξανά στα πόδια του, κάνοντας μια πραγματικά τιτάνια προσπάθεια. Μια προσπάθεια που, αντί να υποστηρίζεται, καθώς αφορά τον βασικό πυλώνα της δημόσιας κοινωνικής προστασίας, βάλλεται διαρκώς στο πλαίσιο μιας διαρκούς τάσης δημιουργίας απολύτως στρεβλών εντυπώσεων για το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Κι εδώ θα πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε ποιον τελικά εξυπηρετεί η δημιουργία απολύτως στρεβλών εντυπώσεων για το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

 

Είναι γεγονός ότι στο πρώτο στάδιο λειτουργίας αναδεικνύονται όλα τα λάθη και η κακοδιοίκηση του παρελθόντος. Το ασφαλιστικό σύστημα χαρακτηρίζονταν διαχρονικά από πολυνομία, πελατειακές ρυθμίσεις, διαφοροποιήσεις και ανισότητες. Η παντελής έλλειψη πληροφοριακών και μηχανογραφικών συστημάτων και οργανωμένου μητρώου για τους ασφαλισμένους είχε οδηγήσει σε τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων, με αποτέλεσμα τον Γενάρη του 2015 να υπάρχουν σωρευμένες 160.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, ενώ υπήρχαν πολλές περιπτώσεις ευρείας κακοδιαχείρισης, όπως στο ΤΣΑΥ όπου το 2014 απωλέσθηκαν τα αρχεία των ασφαλισμένων.

 

Βάλαμε κανόνες στο σύστημα, πληρώσαμε ληξιπρόθεσμα, κλείσαμε πληγές του παρελθόντος και σήμερα δουλεύουμε για να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο να αναβαθμιστεί το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπιστία. Και διανοίγεται πράγματι μια θετική προοπτική. Η μείωση της ανεργίας και ο τερματισμός της αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων συγκροτούν το χαμένο κρίκο της σύνδεσης ανάμεσα στη εργασία και την κοινωνική ασφάλιση.

Πέρα όμως από τις κεντρικές παρεμβάσεις, στο Υπουργείο Εργασίας ασχοληθήκαμε από την πρώτη στιγμή και με ένα σύνολο ζητημάτων που παράμεναν «αόρατα» για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως η επίλυση του ζητήματος των Εργατικών Κατοικιών που αφορά 36.000 συμπολίτες μας, η ουσιαστική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων με κριτήρια κοινωνικής ανταποδοτικότητας, η δημιουργία ενός κόμβου για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών στα ζητήματα της εργασίας, η ανανεωμένη Ίριδα που θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα, και η ουσιαστική αναβάθμιση των ελέγχων και του πλαισίου για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Πρωτοβουλίες που μπορεί να φαίνονται μικρές αλλά θα έχουν ουσιαστική αντανάκλαση στην καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών.

Αγαπητοί συνάδελφοι όπως είπα και στην αρχή, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση θέσαμε συγκεκριμένους στόχους στο Υπουργείο Εργασίας. Το προηγούμενο διάστημα επικεντρωθήκαμε στον πρώτο στόχο, την κοινωνική ανακούφιση, δίνοντας όμως παράλληλα το σήμα για το δεύτερο στόχο, την αναδιοργάνωση του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας πολιτικής στο χώρο της κοινωνικής προστασίας. Σ’ αυτό τον άξονα επικεντρωνόμαστε πια με θεσμικές παρεμβάσεις που υλοποιούμε σήμερα και φιλοδοξούμε να αποτελέσουν σταθερές βάσεις του κοινωνικού κράτους, παρεμβάσεις που θα καταστούν επεκτατικές από το 2019 και μετά.

 

Στον τομέα της εργασίας: Σύντομα θα φέρουμε προς ψήφιση στη Βουλή ένα σύνολο ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας, ένα συνολικό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της αδήλωτης, της υποδηλωμένης εργασίας και της απλήρωτης εργασίας, ένα πλαίσιο που θα θέτει κανόνες και στις αγροτικές εργασίες, βάζοντας έτσι ένα οριστικό τέλος στις «Μανωλάδες». Στη βάση αυτών των θεσμικών παρεμβάσεων, ισχυροποιείται και αναβαθμίζεται το ΣΕΠΕ στο βασικό θεσμικό μηχανισμό για την παρέμβαση στην αγορά εργασίας και την βελτίωση των εργασιακών σχέσεων.

Στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης: Ιδρύεται πανελλαδικό δίκτυο για την κοινωνική προστασία, ενώ ο ΟΓΑ μετεξελίσσεται στον νέο προνοιακό οργανισμό για τη διαχείριση και απονομή των βασικών κοινωνικών επιδομάτων. Πρόκειται για μια τεράστια αναδιοργάνωση του τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που καταργεί τις πελατειακές σχέσεις του παρελθόντος και δίνει στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα την αξιοπρέπεια που τους αντιστοιχεί στην επαφή τους με το κράτος.

Σε συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας και επιτροπείας το Υπουργείο αυτό στηρίζει κατά προτεραιότητα το κοινωνικό κράτος σε 4 πυλώνες: ΣΕΠΕ – ΕΦΚΑ – νέος ΟΓΑ – ΟΑΕΔ.

Μια μεγάλη επένδυση στην εργασία και την κοινωνική προστασία- μια επένδυση στην κοινωνική συνοχή, μια επένδυση στην αξιοπιστία των θεσμών και της δημοκρατίας. Ελπίζουμε ότι το επόμενο διάστημα οι προσπάθειες μας αυτές θα γίνονται αισθητές στην καθημερινότητα των πολιτών.

 
Αναδείχθηκαν οι νικητές των Startupper Awards 2017
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 17:11

Αναδείχθηκαν οι νικητές των Startupper Awards 2017

Photo Οι νικητές των Startupper Awards 2017

  • Workable, Reportbrain, Viva Wallet, Quizdom, Parky, Spitogatos, OpenIchnos, BetterMe, Funk Martini και Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος οι νικητές των φετινών βραβείων.

  • Περισσότερα από 3.000 άτομα συμμετείχαν στην ανοιχτή ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης Startup ανάμεσα σε πάνω από 200 υποψηφιότητες.

  • Το Startupper.gr ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας μεγάλης βάσης δεδομένων των ελληνικών Startups, την επέκταση στην κάλυψη του οικοσυστήματος της Κύπρου και την ανάπτυξη του αγγλικού περιεχομένου του EMEASTARTUPS.com.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 η εκδήλωση Απονομής των Startupper Awards 2017 στα κεντρικά γραφεία της Interamerican, παρουσία κοινού και των εκπροσώπων πολλών Startups.

Τα Startupper Awards (www.awards.startupper.gr) είναι μια πρωτοβουλία του Startupper.gr που διοργανώθηκαν φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πρόκειται για τα μοναδικά βραβεία που η κοινότητα των Startup εταιρειών έχει τον πρώτο λόγο, αφού ανέδειξε τη λίστα των τελικών υποψηφιοτήτων, η οποία τέθηκε σε ανοιχτή ηλεκτρονική ψηφοφορία για το ευρύ κοινό, μέσω της πλατφόρμας της E-SURVEY.

Ο Γιάννης Καντώρος, CEO τoυ Ομίλου Interamerican, που φιλοξένησε και υποστήριξε χορηγικά την εκδήλωση, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην έναρξη της εκδήλωσης, εστίασε στις προσπάθειες των ιδρυτών των ελληνικών Startups οι οποίες είναι μια ελπίδα για το μέλλον της χώρας. Είναι αυτές οι προσπάθειες, όπως επεσήμανε ο κ. Καντώρος, που μπορούν να εξελίξουν την καινοτομία προς όφελος όλων, ακόμα και των μεγάλων εταιρειών, μέσα από συνέργειες και συνεργασίες.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Interamerican λειτουργεί εσωτερικό incubator για ανάπτυξη και υλοποίηση ιδεών από ανθρώπους που εργάζονται στον όμιλο Interamerican.

Οι νικητές των Startupper Awards 2017

Ενότητα Scaleup Startups

1η Θέση: Workable (https://www.workable.com): Μια πλατφόρμα που προσφέρει σε εταιρείες εύκολη διαχείριση της διαδικασίας των προσλήψεων με παγκόσμια ανάπτυξη και παρουσία.
2η Θέση: Reportbrain (www.reportbrain.com): Μια εταιρεία που προσφέρει ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων, χρήσιμες και στρατηγικές πληροφορίες για επιχειρήσεις.
3η θέση: Viva Wallet (www.vivawallet.com) η μεγαλύτερη online υπηρεσία διαχείρισης πληρωμών στην Ελλάδα.

 

 

Ενότητα Mature Startups

1η Θέση: Quizdom (www.quizdom.com) το γνωστό παιχνίδι γνώσεων διαθέσιμο ως application στα smartphones με εκατομμύρια χρήστες το οποίο επεκτείνεται και στην εκπαίδευση.
2η Θέση: Parky (www.parky.gr) μια υπηρεσία εύρεσης θέσεων στάθμευσης σε ιδιωτικά parking.
3η Θέση: Spitogatos.gr (www.spitogatos.gr) online υπηρεσία εύρεσης σπιτιών προς ενοικίαση και αγορά.

 

Ενότητα Early Stage Startups

1η Θέση: Openichnos (www.openichnos.com) η Startup από τη Κρήτη έχει δημιουργήσει μια ενεργειακά αυτόνομη και πλήρως φορητή μονάδα εντοπισμού σκαφών αναψυχής.
2η Θέση: BetterMe (www.better-me.gr) προσφέρει ολιστικές και εξατομικευμένες υπηρεσίες καλής υγείας και ευεξίας μέσα από ένα τεστ βιολογικού ιστού μαλλιών.
3η Θέση: Funk Martini (www.funkmartini.gr) η μεγαλύτερη υπηρεσία εύρεσης υπηρεσιών ομορφιάς και περιποίησης.

 

Ενότητα Οικοσύστημα Startups/ Πρωτοβουλίες

Τιμητικό Βραβείο: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org). To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες και δομές του Ελληνικού οικοσυστήματος Startups σε επίπεδο διαγωνισμών και χορηγιών.

Oι πρώτες Startups κάθε κατηγορίας κέρδισαν από ένα κινητό τηλέφωνο της Huawei και οι υπόλοιπες δωρο-επιταγές και συνδρομές από τα Public και τη Readpoint.

Οι χορηγοί των Startupper Awards 2017

Μέγας Χορηγός
Stoiximan.gr, www.stoiximan.gr

Χορηγός Τεχνολογίας
Public, www.public.gr

Χορηγοί
Αθηναϊκή Ζυθοποιία, www.heineken.gr
Interamerican, www.interamerican.gr
Wind: www.wind.gr
Alpha Bank, www.alpha.gr
Eurobank, www.eurobank.gr
Εθνική Τράπεζα, www.nbg.gr
Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, www.hellenicaward.com
StartTech Ventute, www.starttech.vc
Huawei, www.consumer.huawei.com/gr/

Χορηγός Φιλοξενίας
Interamerican, www.interamerican.gr

 Αιγίδα
Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, www.helex.gr
Endeavor, www.endeavor.org.gr
ΕΒΕΑ, www.acci.gr
ΕΕΔΕ, www.eede.gr

Υποστήριξη
Orange Grove, www.orangegrove.biz

 
Εγκαίνια καταστήματος fashion Erotokritos Fabrics στην Περικλέους.
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 08:50

Εγκαίνια καταστήματος Fashion Erotokritos Fabrics 7 Years στην Περικλέους.

resized DK1 4596Β

resized DK1 4582

Ένας δροσερός αέρας από στιγμές αγάπης, χαράς και αισιοδοξίας, μια απόλαυση οφθαλμών τα χρώματα των υφασμάτων και οι δημιουργίες, στα εγκαίνια του καταστήματος fashion Erotokritos Fabrics στην Περικλέους 34.

resized DK1 4737

 

resized DK1 4566

Πολλοί γνωστοί σχεδιαστές, συνεργάτες από το χώρο της μόδας, φίλοι και υποστηρικτές της επιχειρηματικής αυτής προσπάθειας όπως η Atticanews.gr, "ντύθηκαν" με την πριγκιπική φορεσιά της ευγενικής φιλοξενίας του Erotokritos!

 

 

resized DK1 4639resized DK1 4658resized DK1 4785resized DK1 4802resized DK1 4820resized DK1 4549resized DK1 4557

resized DK1 4725resized DK1 4565resized DK1 4570resized DK1 4631resized DK1 4639resized DK1 4642resized DK1 4671resized DK1 4692resized DK1 4713resized DK1 4734resized DK1 4780resized DK1 4815

 
Πανέτοιμη να διαγωνιστεί στην Ευρώπη η μαθητική επιχείρηση «Watch Out» από τη Θεσσαλονίκη
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Δευτέρα, 10 Ιούλιος 2017 12:12

Πανέτοιμη να διαγωνιστεί στην Ευρώπη η μαθητική επιχείρηση

«Watch Out» από τη Θεσσαλονίκη

resized H NIKHTΡΙΑ ΟΜΑΔΑ WATCH OUT

Η ομάδα «πετάει» σήμερα για Βρυξέλλες και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

 

Η «Watch Out», η κοινωνική επιχείρηση των μαθητών του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης που κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον 11ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2017» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, είναι έτοιμη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «28th Company Of The Year Competition 2017» του Junior Achievement Europe.

O διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη 11-12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες -έδρα του JA Europe- του Ευρωπαϊκού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού που υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας από το δημοτικό έως το πανεπιστήμιο. Η ατμόσφαιρα θα είναι πανηγυρική φέτος καθώς εορτάζονται τα 40 χρόνια από την ίδρυση του JA Europe, στον οποίο υπάγονται 39 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Ο παγκόσμιος Junior Achievement Worldwide δραστηριοποιείται σε 122 χώρες και η έδρα του είναι στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών όπου και ιδρύθηκε πριν από σχεδόν 100 χρόνια.

Η ελληνική μαθητική ομάδα «Watch Out» θα αναμετρηθεί με άλλες 34 μαθητικές επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη που επίσης προτείνουν πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες. Στο διαγωνισμό θα δώσουν το παρόν πάνω από 200 μαθητές, ενώ συνολικά κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 συμμετείχαν πανευρωπαϊκά στο πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση», περισσότεροι από 300 χιλιάδες μαθητές, 15 έως 18 ετών.

resized ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΥΦΛΟΥΣ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ

«Watch Out»

Έξυπνη συσκευή προειδοποίησης εμποδίων στο ύψος της κεφαλής για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

 

Η μαθητική ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, θα διαγωνισθεί με την έξυπνη συσκευή «Watch Out» που προειδοποιεί τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης για εμπόδια που υπάρχουν στο δρόμο τους στο ύψος της κεφαλής. Τα ταλαντούχα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη βρήκαν μία πρακτική και οικονομική λύση σε ένα σοβαρό, καθημερινό πρόβλημα και δίνουν την δυνατότητα στους συνανθρώπους μας να περπατούν με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια στο δρόμο. Τα παιδιά σκέφθηκαν και δημιούργησαν έναν ελαφρύ και διακριτικό μηχανισμό, με αισθητήρες υπερήχων, που τοποθετείται σε καπέλο ή σκούφο και προκαλεί μία μικρή προειδοποιητική δόνηση όταν πλησιάζουν σε εμπόδιο στο ύψος του κεφαλιού τους, π.χ. σε ένα κλαδί ή πινακίδα που το παραδοσιακό μπαστούνι δεν μπορεί να τους βοηθήσει. Είναι μία ευρεσιτεχνία που κέρδισε το ενδιαφέρον των μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, οι οποίοι την δοκίμασαν με επιτυχία, ενώ υποστηρίζεται θερμά και από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρία και τον πρόεδρό της κύριο Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

«Είναι εντυπωσιακό και ελπιδοφόρο για την ελληνική αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, ότι τα παιδιά επιχειρούν με το βλέμμα στραμμένο στο συνάνθρωπο και το κοινωνικό καλό», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, κυρία Λίτσα Παναγιωτοπούλου. «Μάλιστα, στην παρουσίασή τους, τα παιδιά της ομάδας «Watch Out», τονίζουν ότι όραμά τους είναι να βάλουν το δικό τους λιθαράκι και να αλλάξουν τον κόσμο. Η καινοτομία του προϊόντος αλλά και η μεγάλη κοινωνική ευαισθησία των ελλήνων μαθητών, είμαστε βέβαιοι ότι θα διακριθεί στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό», κατέληξε η κυρία Παναγιωτοπούλου. «Τα παιδιά έχουν δουλέψει σκληρά και έχουν ένα προϊόν έτοιμο να βγει στην αγορά», συμπλήρωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece, Αργύρης Τζικόπουλος. «Θα είμαστε στο πλευρό τους στη διάρκεια του διαγωνισμού αλλά και μετά για να υποστηρίξουμε την σπουδαία αυτή ιδέα».

resized ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Ποιοι είναι οι πέντε μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας

Οι πέντε μαθητές της Α’ Λυκείου που θα αναλάβουν την εκπροσώπηση της 25μελούς ομάδας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό είναι: Πασχάλης Κυζάκης, Σαμουήλ Μόσιος, Νικολέτα Καλούτσικου, Δημήτρης Καραμπουρνιώτης και Χριστόφορος Δημητρακόπουλος. Η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης που καθοδήγησε τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είναι η κυρία Μαρία Δαμαλή, ενώ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία τους είχε και ο εθελοντής, επιχειρηματικός σύμβουλος Κυριάκος Κελίδης, προϊστάμενος προμηθειών ΤΙΤΑΝ, εργοστασίου Θεσσαλονίκης. Εθελοντικά βοήθησε τα παιδιά στην προετοιμασία της παρουσίασής τους για τον Εθνικό αλλά και τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό η marketing strategist, συνιδιοκτήτρια της διαφημιστικής εταιρείας 7indigo New Media, κα Βάλια Παπαδημητρίου.

Ο διαγωνισμός και οι εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια του JA Europe θα πραγματοποιηθούν στο Crowne Plaza Hotel, Rue Gineste 3, Bρυξέλλες. Την πρώτη ημέρα, την Τρίτη 11 Ιουλίου, τα παιδιά θα δώσουν συνέντευξη στην κριτική επιτροπή, θα κάνουν πρόβες για την παρουσίασή τους και θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια. Την Τετάρτη 12 Ιουλίου το πρωί θα παρουσιάσουν επίσημα την επιχείρησή τους σε κριτές και κοινό και το μεσημέρι, μαζί με τις άλλες 34 ομάδες, θα στήσουν το δικό τους περίπτερο, με αφίσες και φυλλάδια με τα οποία θα ενημερώνουν το κοινό αλλά και την κριτική επιτροπή που θα τους επισκεφθεί και θα κάνει ξανά ερωτήσεις για μια τελευταία φορά. Τα παιδιά θα βρίσκονται στα περίπτερα από τις 14.00 έως τις 17.00 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Crowne Plaza Hotel. Σε αυτή την εκδήλωση η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την Τετάρτη το βράδυ σε επίσημη τελετή που θα διαρκέσει από τις 19.30 έως τις 23.00.

resized ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΔΟΚΙΜΗ WATCH OUT

Ευχόμαστε στην ελληνική μαθητική ομάδα «Watch Out», καλή επιτυχία!

http://coyc.jaeurope.org/

resized ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΕΛΙΚΟΥ WATCHOUT

«Εικονική Επιχείρηση»: Παγκόσμιο πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας

resized JA Greece for web2 1445003065

Το παγκόσμιο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/JA Greece υλοποιείται χωρίς κανένα κόστος για τα παιδιά καθώς υποστηρίζεται από τις εταιρείες: MetLife, Citi, Εθνική Τράπεζα, General Mills, SAP Hellas, Accenture και άλλες. Τη φετινή σχολική χρονιά 2016-2017 σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών με 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

 


Σελίδα 1 από 31
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ   Ευχάριστες μουσικές στιγμές προσέφερε ...

Αλίκη Βουγιουκλάκη, 21 χρόνια χωρίς την Αλίκη.
Αλίκη Βουγιουκλάκη,  21 χρόνια χωρίς την Αλίκη.
Αλίκη Βουγιουκλάκη, 21 χρόνια χωρίς την Αλίκη. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1934 στο Μαρούσι. Τρεις μέρες ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση