ATTICANEWS.GR

Member Area
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
“Hello Class my name is Ms. Papadopoulos”: The Phenomenon of the Greek School Teacher PDF Εκτύπωση E-mail
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Πέμπτη, 20 Αύγουστος 2015 10:29
337218-good-teacher-thinkstock

Μια πρόχειρη ματιά κάτω από τη λίστα των εργαζομένων των εκπαιδευτικών στην πόλη της Νέας Υόρκης Υπουργείο Παιδείας θα προκύψει μια πληθώρα Ελλήνων επωνύμων από το Α έως το Ω: Απέσο, Σμαράγδα, Baboulise, Elise, ΔΕΛΑΚΑΣ, Chrissie, σε όλη τη διαδρομή προς τα κάτω για να Ζαφειρίδης, Χριστίνα με όλα τα Pappas και Σωτηρόπουλος στη μέση. Στο δημοτικό σχολείο της κόρης μου και μόνο, υπάρχουν 30 καθηγητές ελληνικής καταγωγής, περίπου το 40% του σχολείου. Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο δεν τηρεί τα δημογραφικά στοιχεία για τους υπαλλήλους τους με βάση την εθνοτική ταυτοποίηση, έχω παρατηρήσει ότι υπήρξε σημαντική αύξηση της παρουσίας των Ελλήνων της Αμερικής εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων, ειδικά στη Νέα Υόρκη. Με guestimate μου ένα καλό 20% των εκπαιδευτικών στην κατάσταση μισθοδοσίας NYC DOE είναι ελληνικής καταγωγής, για να μην αναφέρουμε τις επικουρικού προσωπικού και των σχολικών βοηθών. Γιατί είναι αυτή η τάση; Στο τεύχος αυτού του μήνα μετά από μια εποχή-μακρύ συγκέντρωση για την εκπαίδευση, greekamericangirl.com εξερευνά το φαινόμενο της ελληνικής αμερικανικής δάσκαλος. Τι ενημερώνει την επιλογή ενός νεαρού Ελληνική γυναίκας να εισέλθουν στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού; Υπάρχουν διαφορές στην κοινωνικοποίηση που ωθούν τις γυναίκες στη λήψη ένα κομμάτι της διδασκαλίας καριέρα; Ποιες είναι οι πολιτιστικές προεκτάσεις που επηρεάζουν την απόφαση;

Γεωργία Μαυρομιχάλη, 45, έχει εδώ και πολύ καιρό δασκάλα αγγλικά / Δημοσιογραφία στο Cardozo High School στο Bayside, Νέα Υόρκη για 22 χρόνια. Έχει διατυμπανίζει τον εαυτό της ως «ένα φυσικό γεννηθεί δάσκαλος» και με δεδομένη την επιλογή, θα είχε πιθανότατα το κάνει ξανά.

«Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου, αλλά ξέρω άλλες ελληνικές γυναίκες που γίνονταν δάσκαλοι, επειδή πίστευαν ότι θα ήταν ένα καλό επάγγελμα για μια γυναίκα που θέλει επίσης να έχουν το χρόνο να είναι στο σπίτι με την οικογένειά της και είναι μια καλή μητέρα», αυτή εξηγεί. “Για μένα, μου άρεσε, επίσης, τα καλοκαίρια μακριά ιδέα, έτσι ώστε να μπορώ να ταξιδέψουν με τα παιδιά μου στην Ελλάδα με την ελπίδα ότι θα αγαπούν τον πολιτισμό και τη γλώσσα όσο κάνω και να γίνει σε άπταιστα ελληνικά.”

Μαυρομιχάλη υποστηρίζει ότι ενώ η διδασκαλία ήρθε φυσικά σε αυτήν, πολλές γυναίκες κοινωνικοποιούνται να πιστέψει αυτό είναι η καλύτερη επιλογή για την καριέρα τους. “Έχω γυναίκες μέλη της οικογένειας (στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ), οι οποίοι είναι δικηγόροι και είτε εργάζονται στην επιχείρηση, και συχνά μου λένε ότι εύχονται να είχαν γίνει καθηγητές», παραδέχεται.

Γεωργία Brandeis, 32, Ειδική Αγωγή / αγγλικά σε Townsend Harris Γυμνάσιο, ανατράφηκε με το εικονίδιο του “δάσκαλος” μεγαλώνουν.

«Δεν υπήρχε τίποτα περισσότερο από ό, τι ο παππούς μου ήθελε ό, τι για μένα να γίνει δάσκαλος,” διηγείται.

Όταν έγινε η πρώτη δασκάλα, ήταν συνεπαρμένος και απόλυτα ικανοποιημένος. Ωστόσο, υπήρχαν αυτές οι διακυμάνσεις κατά τη γνώμη των γονέων πρώτης γενιάς της, ο οποίος της είπε, “Θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα δάσκαλο.» Οι γονείς της ήταν ο παίκτης που θα μπορούσε να γίνει κάτι μεγαλύτερο από τις αδελφές της, που ήταν επίσης σχετικά με τη διδασκαλία πίστα . Ενώ η οικογένεια της στην Ελλάδα και στις περισσότερες σε αυτή τη χώρα σκέφτηκε ότι είχε χτυπήσει το «τζακ ποτ» με το να γίνει δάσκαλος, πήρε ότι «παράξενο συναίσθημα” στο γυμνάσιο επανένωση της στο Bronx Science High School, όταν είχε να παρατάσσουν ερωτήσεις από τους συμμαθητές της που είχε γίνει γιατροί, δικηγόροι, και Διευθύνοντες Σύμβουλοι.

“Δεν ξέρω γιατί, αλλά είχα ότι περίεργο συναίσθημα, λέγοντας ότι ήμουν δάσκαλος. Σε συνάντηση μου ένιωθα ότι ήταν το ασήμαντο της ομάδας μου. Είχα μια άθλια φορά σε συνάντηση μου. Εγώ πραγματικά Μισούσα χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά ότι ήμουν δάσκαλος, και άρχισα να πιάσει τον εαυτό μου λέγοντας «Αχ είμαι απλά ένα δάσκαλο.» Και τότε εγώ έπρεπε να σταματήσω τον εαυτό μου, αυτό που λέω; Αυτό είναι το καλύτερο επάγγελμα ποτέ. ”

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει υποστεί για την επιλογή της να εργαστεί στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Η “ασχήμια” στο σύστημα έκανε να παραιτηθεί από τη διδασκαλία καριέρα της και να πάει πίσω σε μια καριέρα στη χρηματοδότηση. Εκείνη είχε προαχθεί σε μια αριστοκρατική χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην 5η Λεωφόρο, για να πάρει Σειρά 6 εξετάσεις της, τυλιγμένη από αριστοκρατικός περιβάλλον, πλήρη τοιχώματα της δεξαμενής ψαριών, μαρμάρινα μπάνια, δωρεάν πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα κάθε μέρα, όταν πήρε ένα τηλεφώνημα από τον παλιό AP της προτρέποντας την να επανέλθει σε ένα νέο σχολείο. Σταμάτησε εκείνο το προσοδοφόρο θέση, διότι η ψυχή της διδασκαλίας. «Ήθελα να γίνω εθελοντής και να πληρώνομαι», εξηγεί. «Η απόφασή μου δεν ήταν πολιτιστική. Ήταν αναπόσπαστο στοιχείο του ποιος είμαι “.

Όταν παλιό αφεντικό της και των εργαζομένων γραφείο της έμαθε για στροφή της καριέρας της, που της έδωσε μια κάρτα αναφέρει, “Καλή τύχη με την απόφασή σας.» Ο φάκελος γέμισε με $ 10.000 ως αποχαιρετιστήριο δώρο. “Θα έχετε την ευκαιρία να την έχουν ανάγκη», η επιγραφή διαβάζεται.

Brandeis προειδοποιεί για την πτώση στην πολιτισμικά αποδεκτό σενάριο της ελληνικής δασκάλα, όμως. Αναρωτιέται για τους άλλους εκπαιδευτικούς, για παράδειγμα, η μικρότερη αδελφή της.

“Είναι πάντα διαμαρτύρονται για τα παιδιά,” Brandeis αφηγείται.

Υποψιάζεται την μικρότερη αδερφή της, όπως πολλοί στο σύστημα, έγινε ένας εκπαιδευτικός από προεπιλογή, επειδή η διδασκαλία είναι μέρος του αποδεκτού πολιτιστικών και τη γονική προσδοκία για μια γυναίκα για τον ελληνικό πολιτισμό.

“Από την άλλη πλευρά, αισθάνομαι αμηχανία από μερικούς από τους εκπαιδευτικούς στο σύστημα που δεν είναι η διά βίου εκπαιδευόμενους, οι οποίοι είναι κολλημένοι σε ένα μικρό-κόσμο το μυαλό του να είναι ένας δάσκαλος,” που παραθέτει. “Αυτοί οι άνθρωποι πήγαν στη διδασκαλία, επειδή οι οικογένειές τους, τους επηρέασε.”

Brandeis δεν gloss πάνω από τις πραγματικότητες της εργασίας για το σχολικό σύστημα της Νέας Υόρκης. «Λαμβάνοντας υπόψη ότι το σχολικό σύστημα λειτουργεί τη μεγαλύτερη εκστρατεία κατά του εκφοβισμού για τους μαθητές», λέει, «ο τρόπος που το σύστημα επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να τρομοκρατείται είναι φρικτή.”

«Εδώ έχουμε αυτό το περίφημο επάγγελμα που ελληνικές ρίζες μας που μας λέει είναι η πιο ευγενής στον κόσμο, και έχουμε δώσει τόσο πολύ από τον εαυτό μας, αλλά στο πλαίσιο του συστήματος δουλεύουμε είναι απλά δεν αξίζει τον κόπο μερικές φορές», λέει.

Έχοντας ζήσει και εργαστεί ως δάσκαλος, τόσο στον Παλαιό Κόσμο και το Νέο Κόσμο, μπορώ να επιβεβαιώνουν την άποψη. Όταν μεγάλωνα, ήμουν ενθαρρύνονται να γίνει δάσκαλος. Θυμάμαι YiA Νέα Γενιά σε Δράση μου οριοθέτησης με την ιδέα μιας “ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ” στην οικογένεια, “tha φόρα CHRISO brachioli pantote” (“Θα ήθελα να φορούν ένα χρυσό βραχιόλι στο χέρι μου για πάντα», έλεγε.) Ζώντας στο μικρό νησί της Τήνο για ένα χρόνο, όταν οι ντόπιοι ανακάλυψαν ένα “ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ” από ΑΜΕΡΙΚΗ είχε έρθει για να δώσει αγωνίζονται τα παιδιά τους (και ενήλικες) μαθήματα στα αγγλικά, χώρισαν κυριολεκτικά τα ασβεστωμένα σοκάκια, όταν πέρασα από. “Καλή mera sas despoinis,” που με χαιρέτησε. Πήρα αντιμετωπίζονται με δωρεάν φραπέ στο καφενείο? Ήμουν τόσο κοντά σε μια διασημότητα θα μπορούσα να έχω πάρει στη ζωή μου. Και όλα αυτά επειδή ήμουν δάσκαλος! Fast forward, 15 χρόνια αργότερα, ως καθηγήτρια Αγγλικών στο Νότιο Μπρονξ και τις πολύ σκληρές γκέτο του Μπρούκλιν, είμαι κακοποίηση και εκφοβισμό από την κυβέρνηση και κάλεσε όλα τα είδη των “σκύλες” από τους μαθητές μου. Ως «κάνουμε τώρα,” έχω δώσει ηλικιωμένους ένα κατάταξη άσκηση με έναν κατάλογο των επαγγελμάτων. Θα ψηφίσει ομόφωνα ότι «δάσκαλος» είναι ένα από τα χειρότερα της παρτίδας. «Σκουπίδια οι άνδρες κάνουν περισσότερα χρήματα από τους καθηγητές,« είναι γρήγορος για να μου θυμίζουν.

Η ελληνική έννοια της διδασκαλίας εναντίον της Αμερικής είναι πολιτισμικά σε αποδόσεις. Στην Αμερική, η διδασκαλία έχει υποβιβαστεί σε κάτι παραπάνω από μια δουλειά γραφείου. Το σύνθημα είναι «Εκείνοι που μπορούν, να κάνει? εκείνους που δεν μπορούν να κάνουν, να διδάξει. “Για την μόρφωση και την φωτισμένη, οι εκπαιδευτικοί αξιολογούνται, αλλά και για το ευρύ κοινό, η διδασκαλία δεν αξίζει τον σεβασμό (μεταφρασμένο και αποδεικνύεται για την απόκτηση δύναμης) ότι το κάνει σε
Ευρώπη (όπου οι εκπαιδευτικοί έχουν σχετικά υψηλόμισθοι.) Κατά κανόνα, η περαιτέρω ταξιδεύει κανείς ανατολικά πολιτιστικά, τόσο περισσότερο σέβεται τα εντάλματα του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού. Στις ΗΠΑ, οι εκπαιδευτικοί είναι δοξασμένο περισυλλογή σκουπιδιών που heckled με πυραύλους χαρτί, ενώ στην Ινδία και την Ιαπωνία είναι σεβαστός ως θεοί.

Επιπλέον, υπάρχει μια διάκριση μεταξύ των τύπων των εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων στην Ελλάδα που δεν υπάρχει στις ΗΠΑ. Εκτός από τον τίτλο, «καθηγητής κολεγίου,« ομόφωνα σεβαστή και στα δύο μέρη, «δάσκαλος», είναι λίγο πολύ συγκεντρωμένων σε μία κατηγορία, ανεξάρτητα από το αντικείμενο ή βαθμό, αλλά στην Ελλάδα, ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ, ειδικά Φιλόλογος και dimosiographia θεωρούνται υψηλού κύρους, Μαυρομιχάλη σημεία έξω.

«Θυμάμαι τη γιαγιά πρώην σύζυγός μου σκέφτηκα ότι ήταν το πιο έξυπνο άτομο ήξερε,” Μαυρομιχάλη θυμάται. “Ήταν τόσο περήφανος, περισσότερο από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι. Επειδή σε κάποιον από το Χωριό, να γίνει ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ philologias είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. ”
Αντίθετα, αμερικανική έθεσε ο θείος της δεν συμμερίζονται την ίδια άποψη. «Εδώ, όταν πήγαινα στο κολέγιο, ένας από τους θείους μου είπε η μητέρα μου ότι όλο και δάσκαλος ήταν χάσιμο χρόνου», λέει. “Πίστευε ότι ο καθένας πηγαίνει στο κολέγιο θα πρέπει να γίνει γιατρός ή δικηγόρος. Νομίζω ότι ήταν και εξακολουθεί να είναι μια αλαζονική αμόρφωτος άνθρωπος, και είμαι ευτυχής για το ότι ήταν ο θείος μου και δεν τον πατέρα μου. ”

Έτσι, είναι μια συλλογική πολιτισμική απόφαση που οδηγεί πολλές νεαρές γυναίκες στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού ή είναι μια προσωπική κλήση; Είναι δύσκολο να ξεκολλήσετε τα πολιτιστικά και κοινωνικά στρώματα για να βρει το «πραγματικό» πρόσωπο κάτω. Η εικασία μου είναι ένας συνδυασμός της ανατροφής και της φύσης, αλλά ανεξάρτητα από το δίσκο, η παρουσία τόσων πολλών γυναικών ελληνικής καταγωγής στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα θα καταστήσει πολύ πιθανό ότι από τη στιγμή που εσείς ή τα παιδιά σας απόφοιτος λυκείου, θα έχουν διδαχθεί από ένα δάσκαλο με ένα μακρύ, εξαιρετικά δύσκολο να προφέρει ελληνικό όνομα.

GAG-logo

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 20 Αύγουστος 2015 10:42
 


Σελίδα 175 από 175

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκηνοθέτης σε νέα τηλεοπτική σειρά, Επιστροφή στην τηλεόραση για τον Τζορτζ Κλούνεϊ, σχεδόν 20 χρόνια μετά.
Σκηνοθέτης σε νέα τηλεοπτική σειρά,  Επιστροφή στην τηλεόραση για τον Τζορτζ Κλούνεϊ, σχεδόν 20 χρόνια μετά.
Σκηνοθέτης σε νέα τηλεοπτική σειρά, Επιστροφή στην τηλεόραση για τον Τζορτζ Κλούνεϊ, σχεδόν 20 χρόνια μετά. O Αμερικανός ...

Λονδίνο, Aπεβίωσε αιφνιδίως η τραγουδίστρια των Cranberries.
Λονδίνο,  Aπεβίωσε αιφνιδίως η τραγουδίστρια των Cranberries.
Λονδίνο, Aπεβίωσε αιφνιδίως η τραγουδίστρια των Cranberries. Η τραγουδίστρια Ντολόρες Ο`Ριόρνταν του ιρλανδικού συγκροτήματος ...