ATTICANEWS.GR

Member Area
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ


Συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών με τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο στο Γιοχάνεσμπουργκ.
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 19:44

Συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών με τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο στο Γιοχάνεσμπουργκ.

proxenos

Συνάντηση με τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο στο Γιοχάνεσμπουργκ κ. Μιχαλόπουλο Θεόδωρο, είχε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός.

 

Ο Δήμαρχος Αχαρνών είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Γενικό Πρόξενο σχετικά με την πολυπληθή Ελληνική Κοινότητα που κατοικεί στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, καθώς και για τους κοινωνικούς και εμπορικούς δεσμούς της Ελλάδας με την Νότια Αφρική.

 

Ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Γιοχάνεσμπουργκ κ. Μιχαλόπουλος μετέφερε στον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό την πρόθεση την Ελληνικής Κοινότητας στο Γιοχάνεσμπουργκ για αδελφοποίηση του Γιοχάνεσμπουργκ με τον Δήμο Αχαρνών, αίτημα που βρήκε τη θετική ανταπόκριση από την πλευρά του Δημάρχου.

 

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο επιλαχών Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής κ. Γιώργος Δαμάσκος.

 
Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη με αντιπροσωπεία της Unicef (ΥΠΕΞ)
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 18:46

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη με αντιπροσωπεία της Unicef (ΥΠΕΞ)

 unicef

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Συντονιστή της Unicef για την Ελλάδα, κ. Laurent Chapuis, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef, κας Σοφίας Τζιτζίκου και του Ειδικού Γραμματέα Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας, Δρ. Ευστάθιου Λιανού – Λιάντη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα, ο κ. Chapuis ενημέρωσε τον Υφυπουργό Εξωτερικών για το σύνολο των δράσεων, τις οποίες πραγματοποιεί η Unicef στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στα προγράμματα προστασίας των Δικαιωμάτων των παιδιών, εκπαίδευσης και ψυχολογικής υποστήριξής τους.

Επιπλέον, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef, κα Σοφία Τζιτζίκου αναφέρθηκε εκτενώς στη συνδρομή του Οργανισμού για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, επιδεικνύοντας ειδική μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά- πρόσφυγες.

Από την πλευρά του, ο κ. Αμανατίδης ευχαρίστησε τόσο τον κ. Chapuis, όσο και την κα Τζιτζίκου για την πολύτιμη συνδρομή της Unicef στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανακούφιση των προσφυγικών πληθυσμών, αναφέροντας ότι εξετάζονται τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση των δραστηριοτήτων της Unicef στη χώρα μας.

 
«Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσάς!». Με τη φράση αυτή ο Σταύρος Θεοδωράκης υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Βουλή το Δ.Σ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε).
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 19:09

«Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσάς!». Με τη φράση αυτή ο Σταύρος Θεοδωράκης υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Βουλή το Δ.Σ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε). «Γιατί το Ποτάμι» όπως τους είπε ο επικεφαλής «αποτελεί εθνική υπόθεση τόσο το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού όσο και η επιστροφή στη χώρας μας των Ελλήνων επιστημόνων που έφυγαν στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης».

resized image14-1024x683
Την αντιπροσωπεία της Πα.Δ.Ε.Ε υποδέχθηκαν ο γραμματέας Κοινοβουλευτικού έργου Παναγιώτης Καρκατσούλης και ο Βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Leonidas Raptakis, Πολιτειακός Βουλευτής του Rhodes Island των ΗΠΑ, ο John Pandazopoulos, επίτιμος γ.γ της Π.α.Δ.Ε.Ε, πρώην υπουργός και βουλευτής στη Βικτώρια της Αυστραλίας, ο Gerasimos Sklavounos, βουλευτής Laurier-Dorion, από το Κεμπέκ του Καναδά, η Nicole Malliotakis, Πολιτειακή βουλευτής New York των ΗΠΑ και ο Philippe Kitsos, Βουλευτής του Καντονίου Neuchatel της Ελβετίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Έλληνες που βουλευτές αναφέρθηκαν σε μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική διασπορά. Πιο σημαντική εκκρεμότητα είναι το δικαίωμα της ψήφου σε όσους ζουν στο εξωτερικό και έχουν ελληνική ταυτότητα. «ΕΝΦΙΑ πληρώνουμε αλλά ψήφο δεν έχουμε», ήταν μια από τις χαρακτηριστικές αναφορές.
resized image21-1024x683
Ως ανησυχητική επίσης επισημάνθηκε η αυξητική ροή των Ελλήνων σε χώρες της Ευρώπης λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως π.χ στην Ελβετία που από τους 1.500 γιατρούς στο νοσοκομείο της Λωζάννης, οι 150 είναι Έλληνες, ενώ στη Γενεύη ο ελληνικός πληθυσμός τριπλασιάστηκε τα τελευταία επτά χρόνια. Επιπλέον, εξέφρασαν την αγωνία τους για την παρατεταμένη οικονομική αβεβαιότητα και αστάθεια της χώρας που δυσκολεύει τις επενδύσεις από το εξωτερικό.
resized image33-e1487692178280-1024x576
Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «δεν μπορούμε να δούμε την ανάπτυξη της χώρας μας χωρίς τη δύναμη των Ελλήνων του εξωτερικού, που αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο για την Ελλάδα». Κατέστησε δε σαφές ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Στις προσπάθειες που κάνει το Ποτάμι για να κατοχυρωθεί νομοθετικά το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού αναφέρθηκε ο γραμματέας του Κοινοβουλευτικού Έργου Παναγιώτης Καρκατσούλης. Τέλος, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς έθεσε το θέμα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό καθώς και το brain drain το διωγμό δηλαδή επιστημόνων που σπούδασαν στην Ελλάδα και τώρα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλες χώρες.

 
Συμμετοχή ΑΠΘ στο «The Greek Diaspora Fellowship Program» & Επιστημονικό Συμπόσιο για Εκπαίδευση προσφυγοπαίδων.
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2017 14:50

Συμμετοχή ΑΠΘ στο «The Greek Diaspora Fellowship Program» & Επιστημονικό Συμπόσιο για Εκπαίδευση προσφυγοπαίδων.

Image1

Το ΑΠΘ είναι ένα από τα 12 Ελληνικά Πανεπιστήμια που επιλέχθηκαν από το «The Greek Diaspora Fellowship Program» για να φιλοξενήσουν 21 ερευνητές, γεννημένους σε Ελλάδα και Κύπρο, ώστε να συνεργαστούν σε προγράμματα που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες ανάγκες των πανεπιστημίων και των κοινοτήτων τους.

 

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τη διαχείρισή του έχει αναλάβει το «Institute ofInternational Education» των ΗΠΑ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα.

 

Το πρόγραμμα «Greek Diaspora Fellowship Program» έχει εκπαιδευτικό και ερευνητικό χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για να συμβάλει στην αποτροπή της διαρροής επιστημόνων (brain-drain) της Ελλάδας και στην ανάπτυξη μακροπρόθεσμων, αμοιβαία επωφελών συνεργασιών ανάμεσα σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, των Η.Π.Α και του Καναδά.

 

Το πρόγραμμα θα απονείμει υποτροφίες σε 40 Καθηγητές που έχουν ως έδρα τις Η.Π.Α και τον Καναδά για να συνεργαστούν με Ελληνικά Πανεπιστήμια, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας ώστε να ξεκινήσει αντίστοιχη δράση στην Ελλάδα.

 

Μεταξύ των 19 ερευνητικών προγραμμάτων που επιλέχθηκαν από το «Institute of International Education» των ΗΠΑ, τα 6 έχουν προταθεί από το ΑΠΘ. Συγκεκριμένα, επιστημονικοί υπεύθυνοι των επιλεγμένων προγραμμάτων του ΑΠΘ είναι οι:

 

  1. Γεώργιος Αντωνίου, Επικ. Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής
  2. Μαρία-Ελένη Κοσμίδου, Καθηγήτρια Τμήματος Ψυχολογίας
  3. Αναστάσιος Σέξτος, Αν. Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών
  4. Ματούλα Σκαλτσά, Καθηγήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Γεώργιος Καλογεράς, Καθηγητής Τμήματτος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
  5. Νικόλαος Φόρογλου, Αν. Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής (σε συνεργασία με τον Καθηγητή Ευστράτιο Πρασίδη από το Παν/μιο Αιγαίου)
  6. Αλκιβιάδης Χατζόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

 

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: http://www.iie.org/en/Programs/Greek-Diaspora-Fellowship-Program#.WJg1yNSLRkg

 

_______________________________________

 

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση (ΕΠΑΔΙΠΕ), με έδρα το ΑΠΘ διοργανώνει Επιστημονικό Συμπόσιο, με θέμα «Εκπαίδευση προσφυγοπαίδων: τρέχοντα ζητήματα και προτάσεις».

 

Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 και ώρες 16.30- 20.30, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Το ΕΠΑΔΙΠΕ αποτελεί επιστημονικό φορέα που από το 2008 αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα, σε πανελλήνιο επίπεδο, στο πεδίο της διαπολιτισμικής παιδείας και της σχολικής εκπαίδευσης, με μακροπρόθεσμο στόχο να συμβάλει σε μια δικαιότερη κοινωνία. Εδρεύει στο ΑΠΘ, ενώ οι δράσεις του τελούν υπό την αιγίδα της Φιλοσοφικής Σχολής.

 

Περισσότερες πληροφορίες http://paratiritirio.web.auth.gr/

 
Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά στο Σικάγο με παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και τα Ομογενειακά ΜΜΕ για την δυναμική προώθηση του ελληνικού τουρισμού.
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 19:05

Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά στο Σικάγο  με παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και τα Ομογενειακά ΜΜΕ για την δυναμική προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

KOUNTOURA-CALAMOS-KAMATEROU

  

Η  Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στο Σικάγο με tour operators και ταξιδιωτικούς πράκτορες με στόχο την διερεύνηση των ευκαιριών για τη στοχευμένη  προβολή και την περαιτέρω προώθηση της Ελλάδος ως ελκυστικού προορισμού στην Αμερικανική αγορά. 

 

Στις διαδοχικές συναντήσεις  που πραγματοποιήθηκαν στο Ελληνικό Προξενείο, εξετάστηκαν οι δυνατότητες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος των Ελληνοαμερικανών επισκεπτών αλλά και την προσέλκυση νέων τουριστικών ροών από την αμερικανική αγορά συνολικά,  για το 2017 και το 2018. 

Η Υπουργός επισκέφθηκε το Εθνικό Ελληνικό Μουσείο στο Σικάγο, το μεγαλύτερο ελληνικό μουσείο στο εξωτερικό,   και ξεναγήθηκε από την Διευθύντρια κα Laura Calamos μαζί με την Γενική Πρόξενο κα Πολυξένη Πετροπούλου στους χώρους του, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 11.000 εκθέματα, συλλογές και Εκθέσεις. 

 

Η κα Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις σε Ομογενειακά ΜΜΕ με έδρα το Σικάγο, όπου παρουσίασε την εθνική τουριστική πολιτική που εφαρμόζεται με επιτυχία από το 2015 με ορίζοντα τετραετίας,  και την συνεχή δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού την τελευταία διετία που αποτυπώνεται στην σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης και των τουριστικών επενδύσεων. 

Ειδικότερα αναφέρθηκε στις στοχευμένες ενέργειες  για το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ, ως αγορά στρατηγικής προτεραιότητας για τον ελληνικό τουρισμό,  που οδήγησε ήδη στην σημαντική αύξηση των αφίξεων από τις ΗΠΑ το 2015 και το 2016, ενώ πολύ θετικά είναι τα μηνύματα και για το 2017. 

 

 

Λεζάντα Φωτογραφίας: Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με την διευθύντρια του Μουσείου, Laura Calamos (δεξιά) και την Διευθύντρια του ΕΟΤ Αμερικής, Γκρέτα Καματερού (αριστερά) 

 


Σελίδα 1 από 25
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»   Στην νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική ...

Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση