ATTICANEWS.GR

Member Area
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ


Επαφές Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με παράγοντες της ελληνικής ομογένειας με στόχο τη διεύρυνση της αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2017 17:42

Επαφές Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με παράγοντες της ελληνικής ομογένειας με στόχο τη διεύρυνση της αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας.

resized vravefsi2

Γιώργος Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναγνωρίζει τη συμβολή των Ελλήνων του εξωτερικού στην προσπάθεια της Ελλάδας για εθνική ανάκαμψη»

Με κεντρικό στόχο την εξωστρέφεια και την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων σε διεθνές επίπεδο, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συνεχίζει τις επαφές του με τους Έλληνες της ομογένειας.

«Μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε μπορούμε να επιτύχουμε την ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών και προοπτικών της χώρας μας, αλλά και της αναπτυξιακής δυναμικής που δημιουργείται, σε τομείς όπως του Ιατρικού τουρισμού και του επιχειρείν. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναγνωρίζει τη συμβολή των Ελλήνων του εξωτερικού στην προσπάθεια της Ελλάδας για εθνική ανάκαμψη», σημείωσε ο Γ. Πατούλης σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Στην τιμητική εκδήλωση βραβεύτηκε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, κ. Μιχάλης (Μάικ) Χαλικιάς.

Ο κ. Χαλικιάς έχει έντονη δραστηριότητα στον τομέα των επενδύσεων ακινήτων. Θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές (Όμιλος Επιχειρήσεων Χαλικιά), αλλά και τραπεζίτης στο Σικάγο (Republic Bank of Chicago). 

«Στο πρόσωπο του κ. Χαλικιά βραβεύουμε το κύρος και τις ικανότητες όλων των Ελλήνων ομογενών. Βραβεύουμε τις ικανότητες και το κύρος της ελληνικής ομογένειας που διαπρέπει διεθνώς. Η ανάπτυξη αμφίδρομων σχέσεων εμπιστοσύνης και έμπρακτης αλληλοστήριξης μεταξύ των Ελλήνων της διασποράς και της μητέρας πατρίδας, είναι στις βασικές μας προτεραιότητες» σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

resized vravefsi 1

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε μια τελετή που διοργάνωσε ο Οργανισμός «Η Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης, “Ηιs Majesty the Greek Immigrant” και η Πρόεδρός του κα Μαίρη Ρυσσάκη

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν διακεκριμένοι Έλληνες στο χώρο του επιχειρείν από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Πρόεδρο του Ομίλου για τη Unesco Βορείων Προαστίων,  κα Μαρίνα Σταυράκη.

 
Με το μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, ξεκίνησαν οι Αλλοτινές Πατρίδες στον Δήμο Κηφισιάς
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 12:12

Με το μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, ξεκίνησαν οι Αλλοτινές Πατρίδες στον Δήμο Κηφισιάς

resized 24 n

Για άλλη μια χρονιά το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς διοργανώνει τις εκδηλώσεις μνήμης "Αλλοτινές Πατρίδες 2017" που ξεκίνησαν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, στη Νέα Ερυθραία και θα διαρκέσουν έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μουσική, τραγούδι, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, προβολή ντοκυμαντέρ, αθλητικές δραστηριότητες, ξεναγήσεις, όλα με σημείο εκκίνησης τις αλησμόνητες πατρίδες.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, το πρωί της Κυριακής 10/9/2017. Το μνημόσυνο έλαβε χώρα στον Ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ν. Ερυθραίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου, της προέδρου του Δ.Σ, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων.

resized 5 n

Ο κ. Θωμάκος τόνισε πως δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες αλλά αλησμόνητες που είναι πάντοτε μέσα στην καρδιά μας και επεσήμανε πως με τις «Αλλοτινές Πατρίδες», το πολιτισμικό οδοιπορικό μνήμης πάνω από την Ιωνική γη και την χερσόνησο της Ερυθραίας, η μνήμη και το δάκρυ γίνονται ενέργεια και αφύπνιση.  Φάρος της προσπάθειας αυτής το ΚΕΜΜΕ και θεματοφύλακες οι μικρασιατικοί σύλλογοι: Ένωση Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας, Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Λυθριού «Η Αγία Ματρώνα»., Αδελφότητα Σιβρισαρίου Σμύρνης «Οι Ταξιάρχες» και Αδελφότητα Αλατσατιανών Νέας Ερυθραίας που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρθηκε και στο καινοτόμο έργο πολιτισμού «Περίπατος Μνήμης της Μικρασιατικής Ερυθραίας», που βρίσκεται στην Βίλλα Κώστα και κάλεσε τους πολίτες να τον επισκεφτούν.

Ακολούθως στο Μνημείο Μικρασιατών Ν. Ερυθραίας εψάλη η επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων από το Δήμο Κηφισιάς και τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της Νέας Ερυθραίας, ενώ την εκδήλωση συνόδεψε η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς. Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα από την Ένωση Μικρασιατών Ν. Ερυθραίας.

resized 51 n

 

resized 95 n

resized 496 n

 
Ομιλία Υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη σε σύσκεψη με τους γενικούς προξένους στην Θεσσαλονίκη.
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Κυριακή, 10 Σεπτέμβριος 2017 12:13
Ομιλία Υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη σε σύσκεψη με τους γενικούς προξένους στην Θεσσαλονίκη.
 
resized IMG 0143
Αξιότιμοι κκ. Πρόξενοι,
 
Θα ήθελα καταρχήν να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση αυτή σε μία συνάντηση για τη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο.
 
Ο σκοπός της πρόσκλησης αυτής είναι να έχουμε μία ανοιχτή και εποικοδομητική συζήτηση για τις δυνατότητες αλλά και για τις προοπτικές που υπάρχουν ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις σε συνεργασία με τις χώρες που εκπροσωπείτε στην πόλη αυτή.
resized IMG 1753
 
Θα ακούσω με ενδιαφέρον τις θέσεις και τις προτάσεις σας, ώστε στη συνέχεια να εξετάσουμε κατά πόσο και σε ποιο πλαίσιο μπορούμε να προχωρήσουμε στην πραγματοποίησή τους.
 
Η ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών αποδίδουμε ξεχωριστή σημασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης ως μητροπολιτικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Έχουμε αποφασίσει και ήδη κάνουμε πράξη, η πόλη αυτή να φιλοξενεί σημαντικές περιφερειακές διασκέψεις και συναντήσεις και σας παραπέμπω στις πρόσφατες τριμερείς συναντήσεις που έγιναν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αντίστοιχα.
resized IMG 1755
 
Η Θεσσαλονίκη μπορεί  να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στους τομείς των γραμμάτων και του πολιτισμού, καθώς η πλούσια ιστορία της παρέχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για αυτό. Όπως ήδη γνωρίζετε στην πόλη θα ανεγερθεί το αμέσως επόμενο διάστημα το Μουσείο Ολοκαυτώματος, που θα αναδείξει τη συμβολή του εβραϊκού ελληνισμού στην ιστορία της. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο φιλοξενεί επίσης την προσφάτως ιδρυθείσα έδρα Ποντιακών Σπουδών που καλύπτει την ιστορία ενός σημαντικού τμήματος της ελληνικής διασποράς. Πρόθεσή μας, επίσης, είναι να φιλοξενήσουμε στην πόλη την έδρα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, ενώ πρόσφατα, τον Ιούνιο, παρουσιάσαμε εδώ τον ψηφιακό χάρτη της ελληνικής διασποράς.
resized IMG 1757
 
Θέλουμε συνεπώς να τονίσουμε τη διεθνή, πολυπολιτισμική ταυτότητα μιας πόλης, της οποίας η μακραίωνη παράδοση και ιστορία αποδεικνύει ότι μπορεί να υποδεχθεί κα να φιλοξενήσει εκδηλώσεις κάθε μορφής. Θα ήθελα με την ευκαιρία να αναφέρω ότι το προσεχές έτος, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο προγραμματίζει τη διεξαγωγή συνεδρίου με αντικείμενο τον Μακεδονικό Αγώνα και τον ρόλο που έπαιξε η πόλη της Θεσσαλονίκης στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
resized IMG 1760
 
H Μαρία Μενούνος σε διαγωνισμό ομορφιάς
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Τετάρτη, 30 Αύγουστος 2017 08:50

H Μαρία Μενούνος σε διαγωνισμό ομορφιάς

34005-maria-menounos-people-142-14

Ανανεωμένη και με όρεξη να πιάσει τη ζωή  η Μαρία Μενούνος η οποία η περιπέτεια υγείας που πέρασε πριν από λίγο καιρό την ταρακούνησε αρκετά! Τώρα ετοιμάζει το επόμενο επαγγελματικό της βήμα, το οποίο είναι εξίσου λαμπερό με όσα έκανε στη μέχρι τώρα καριέρα της.

Η ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια της αμερικανικής τηλεόρασης, η οποία πριν από μερικούς μήνες χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο, απ’ όπου της αφαίρεσαν όγκο σε μέγεθος μπάλας του τένις, θα καθίσει στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού ομορφιάς για την ανάδειξη της Μις Αμερική.

http://www.typos.com.cy/cat/4/article/29471

 
Με επιτυχία η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης προς τιμήν των ομογενών στους Μολάους
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Τετάρτη, 23 Αύγουστος 2017 10:54

Με επιτυχία η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεώς  Μονεμβασίας και Σπάρτης προς τιμήν των ομογενών στους Μολάους

 

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η ετήσια εκδήλωση προς τιμήν των ομογενών μας, που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, το απόγευμα της Δευτέρας 21 Αυγούστου 2017, στο κτήμα Τσαφατίνου στους Μολάους. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, ενώ εκπροσωπήθηκαν δεκάδες ομογενειακοί σύλλογοι απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Τους παρευρισκόμενους υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Ιδρύματος Μολάων π. Παναγιώτης Λεγάκης, ο οποίος επισήμανε την υπερηφάνεια που νιώθουμε στην Ελλάδα όταν πληροφορούμαστε την πρόοδο και τα επιτεύγματα των συμπατριωτών μας στο εξωτερικό.

  

Αναφέρθηκε επίσης στο πολυποίκιλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας, ευχαριστώντας παράλληλα τους ομογενείς για την σημαντική και συνεχή στήριξή τους. Ολοκληρώνοντας εξέφρασε τις ευχαριστίες τους σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της βραδιάς.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ομογενής μας κ. Παναγιώτης Νικηφόρος, ο οποίος διάβασε μήνυμα του πατέρα του κ. Θεόδωρου Νικηφόρου, ο οποίος είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Αποδήμων Επιδαύρου Λιμηράς στο Μόντρεαλ του Καναδά. Στο μήνυμα έγινε αναφορά στο σπουδαίο έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας και στην ολοπρόθυμη στήριξη των απανταχού Λακώνων, στο σπουδαίο έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Εκ μέρους των ομογενών μίλησε και η κ. Γεωργία Καλοειδή. Αφού ευχαρίστησε για την ευγενική πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην προσωπικότητα και το πλούσιο έργο του σεπτού Ποιμενάρχη μας, υπογραμμίζοντας την βαθιά πνευματική σχέση που έχει «κτιστεί» μεταξύ αυτού και του ομογενειακού Ελληνισμού.

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται και προσφέρουν στα Ιδρύματα της τοπικής Εκκλησίας, ενώ ολοκληρώνοντας τόνισε ότι οι απόδημοι θα στέκονται πάντα αρωγοί σε κάθε καλή προσπάθεια που συντελείται στην μητέρα Πατρίδα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, ο οποίος αρχικά μίλησε με εγκωμιαστικά και συγκινητικά λόγια για τους ομογενείς μας, που με τη ζωή και το έργο τους δοξάζουν την Πατρίδα μας σε όλη την Οικουμένη και αποδεικνύουν ότι έχουν κρατήσει βαθιά στην καρδιά τους Χριστό και Ελλάδα.

Παράλληλα υπογράμμισε τον ισχυρό πνευματικό δεσμό που έχει ο ίδιος με τα απόδημα αδέλφια μας, ενώ εξέφρασε – για μία ακόμα φορά – τις ευγνώμονες ευχαριστίες του, για την έμπρακτη και συνεπή αγάπη και στήριξη την οποία επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, έτσι ώστε τα Ιδρύματα της τοπικής Εκκλησίας να συνεχίσουν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους προς τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας.

  

Επίσης τους διαβεβαίωσε ότι η διαχείριση της πολύτιμης προσφοράς τους γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση, ενώ προέβη σε αναλυτική αναφορά για τον τρόπο αξιοποίησης των φετινών δωρεών. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ευχήθηκε όλοι μαζί του χρόνου το καλοκαίρι να ξαναβρεθούν και να σφίξουν τα χέρια, ωστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μέχρι τότε οι καρδιές τους θα είναι ενωμένες.

Ακολούθησε ένα ευχάριστο μουσικό πρόγραμμα από τον καταξιωμένο συμπατριώτη μας κ. Ζαχαρία Καρούνη και τους συνεργάτες του.

Ο κ. Καρούνης πριν την έναρξη του προγράμματος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη στήριξη και την καθοδήγηση που του παρέχει από την παιδική του ηλικία, τονίζοντας ότι θα είναι πάντα στο πλευρό του σε ότι ζητήσει.

Στον επίλογο της βραδιάς, ο Σεβαστός Ποιμενάρχης μας προσέφερε ως ευλογία σε κάθε ομογενή αναμνηστικά δώρα.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης (immspartis.gr)

http://www.monemvasianews.gr/%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF/

 


Σελίδα 1 από 33

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry
Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry
Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry Η γοητευτική ηθοποιός Halle Berry είναι και πάλι ευτυχισμένη, καθώς μετά το διαζύγιο της με τον ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...