ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη στην Αικατερίνη Παναγοπούλου ύστερα από πρόταση της Ελίζας Βόζεμπεργκ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Σάββατο, 16 Σεπτέμβριος 2017 09:18

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη στην Αικατερίνη Παναγοπούλου 
ύστερα από πρόταση της Ελίζας Βόζεμπεργκ

 

Βρυξέλλες, 15 Σεπτεμβρίου 2017

 resized DK2 6214
Με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το έτος 2017 τιμήθηκε σήμερα η κυρία Αικατερίνη Ναυπλιώτη – Παναγοπούλου σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αθήνα το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Την υποψηφιότητα της κυρίας Παναγοπούλου πρότεινε και στήριξε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη. 

resized DK2 6564
 
Η Αικατερίνη Ναυπλιώτη - Παναγοπούλου είναι Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και έχει αφιερωθεί στην ανάπτυξη του γυναικείου αθλητισμού στην Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι το φιλανθρωπικό της έργο και η αφοσίωσή της στην προώθηση του εθελοντισμού ως πανευρωπαϊκής αξίας με πλήθος δράσεων και ομιλιών σε σχολεία και ιδρύματα.

resized DK2 6381
 
Με πρωτοβουλία της κυρίας Παναγοπούλου έχουν στηριχθεί ευαίσθητες οικονομικά περιοχές της Ελλάδας, αθλητικοί και κοινωνικοί σύλλογοι ΑΜΕΑ, νέοι αθλητές με ειδικές ικανότητες, άπορες και μονογονεϊκές οικογένειες με ηλικιωμένους και μικρά παιδιά καθώς και ξενώνες φιλοξενίας για ανύπαντρες μητέρες με τα παιδιά τους. Στο έργο της συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων η δημιουργία του πρώτου κέντρου διάγνωσης και πρόληψης υγείας νέων αθλητών καθώς και η οικονομική ενίσχυση του Ολυμπιακού Μουσείου και του εκπαιδευτικού του έργου στους νέους.

resized DK2 6316
 
Κατά την απονομή του βραβείου η κυρία Παναγοπούλου ευχαρίστησε την Ελίζα Βόζεμπεργκ για την τιμητική πρόταση και δήλωσε: «Αισθάνομαι ευτυχής και συγκινημένη που ακόμα λειτουργεί ο θεσμός του καλού παραδείγματος και επιβραβεύεται η αξία του εθελοντισμού. Είμαι μια Ελληνίδα, ένας ενεργός πολίτης που αισθάνομαι ευθύνη για να συνεχίσω όλους αυτούς τους θησαυρούς που γέννησε αυτή η χώρα. Η συλλογική πορεία, η συλλογική δράση είναι αναγκαία για το καλό των κοινωνιών μας. Δεν μπορεί κανείς να ιδιωτεύσει».
 resized DK2 6106
Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής με τη σειρά της επισήμανε ότι: «Η δράση της κυρίας Παναγοπούλου δεν είναι γνωστή μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Κατερίνα Παναγοπούλου διαδίδει με την συμπεριφορά της τις αξίες της ελληνικής φυλής και του χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε. και αποτελεί πρότυπο για τους νεοέλληνες και τις νέες γυναίκες. Εμείς οι ευρωβουλευτές πρέπει να γινόμαστε κήρυκες των προσπαθειών που προωθούν στο διηνεκές την αξία της Ευρώπης».

resized DK1 6090
 
Εκτός από την κυρία Παναγοπούλου, βραβεύτηκαν για το τρέχον έτος δύο ακόμα εθνικές συμμετοχές και συγκεκριμένα η ΜΚΟ «PRAKSIS» - πρόταση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη και η ΜΚΟ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» - πρόταση του ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκου.
 resized DK1 6073
Η τελετή βράβευσης των συνολικά 50 νικητών από όλα τα κράτη μέλη θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 11 - 12 Οκτωβρίου 2017. 

 
Συνεργασία Ε.Ε.Σ. με το Όραμα Ελπίδας στο πλαίσιο της 82ης Δ.Ε.Θ.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος 2017 15:03

Συνεργασία Ε.Ε.Σ. με το Όραμα Ελπίδας στο πλαίσιο της 82ης Δ.Ε.Θ.

resized EES Orama Elpidas 4

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας, που λειτουργεί στο περίπτερο 15 της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης συνεπικουρούν καθημερινά τις προσπάθειες του Συλλόγου, ενημερώνοντας τους πολίτες, προκειμένου να διευρυνθεί το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών, και βοηθώντας στην περαιτέρω διαδικασία με τη συμπλήρωση των αιτήσεων εγγραφής καθώς και τη λήψη στοματικού επιχρίσματος των δωρητών.

Η καθημερινή προσέλευση των ευαισθητοποιημένων πολιτών στο περίπτερο του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» είναι εντυπωσιακή, γεγονός που καταδεικνύει την συγκινητική ανταπόκριση του κοινού στο μήνυμα της φιλαλληλίας και αλληλεγγύης προς την ανθρώπινη ζωή, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στον κατάλογο των εθελοντών δοτών, λίγο πριν την τελετή εγκαινίων της Δ.Ε.Θ.

resized EES Orama Elpidas 1

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει, με το διευρυμένο δίκτυο των εθελοντών του και με τα δεκάδες Περιφερειακά του Τμήματα, το πρωτοπόρο έργο του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας με τον οποίο μάλιστα έχουμε υπογράψει και σύμφωνο συνεργασίας εδώ και δύο χρόνια», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός. «Η μεγάλη πλειοψηφία των εθελοντών του Ε.Ε.Σ. έχουν ήδη γίνει δότες μυελού των οστών και τώρα εργάζονται για την εξάπλωση του μηνύματος της δωρεάς, προκειμένου να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής οι ασθενείς συνάνθρωποί μας», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.

Οι προσωπικές ιστορίες ανθρώπων, που χάρη στην προσφορά ευαισθητοποιημένων συμπολιτών τους κέρδισαν τη μάχη με την ασθένεια, είναι συγκλονιστικές.

Για την 29χρονη εθελόντρια Βάγια, που θεραπεύτηκε από τη λευχαιμία, το σύνθημα «Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή» αποτελεί ένα μήνυμα νίκης ζωής, της δικής της ζωής. Χτυπήθηκε από οξεία λευχαιμία στην τρυφερή ηλικία των τριών ετών. «Από τα τρία έως τα έξι μου χρόνια υποβλήθηκα σε ακτινοβολίες, χημειοθεραπείες και ζούσα με τη βοήθεια οξυγόνου, διότι είχα μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή. Επίσης έπαιρνα 7.000 mgr κορτιζόνης ημερησίως» εξομολογείται η Βάγια.

resized EES Orama Elpidas 2

Οι γιατροί αρχικά της είχαν δώσει μόλις 47 ώρες ζωής και ο γονείς της ήθελαν να ταξιδέψουν για τη νοσηλεία της στο εξωτερικό. Με την προτροπή του σημερινού Επιστημονικού Διευθυντή της Τράπεζας Δοτών Μυελού Οστών Όραμα Ελπίδας κ. Στέλιου Γραφάκου, αποφάσισαν να δώσουν τη μάχη στη χώρα μας, και η Βάγια πάλεψε και κατόρθωσε να νικήσει την λευχαιμία. Σήμερα, περιμένει ένα ακόμη θαύμα, τη γέννηση του πρώτου της παιδιού. Αν και βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, εργάζεται εθελοντικά στο περίπτερο του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας, και βοηθά για τη σωτηρία κι άλλων συνανθρώπων μας. «Όλες τις δυσκολίες που πέρασα τις θυμάμαι πολύ καλά, διότι η μητέρα μου δεν μου έκρυψε τίποτα. Αυτή η εμπειρία με βοήθησε να νικήσω τον φόβο και να δω τη ζωή διαφορετικά. Όλα τα προσπερνάς αν υπάρχει η δύναμη ψυχής και η ελπίδα. Γι αυτό θέλω να βοηθήσω, ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί σωστά για την τεράστια σημασία της δωρεάς μυελού των οστών» αναφέρει η Βάγια.

resized EES Orama Elpidas 3

Το δικό του ξεχωριστό μήνυμα για τη νίκη της αγάπης και της ζωής θα δώσει ο αγγελιοφόρος της Ελπίδας Σάκης Ρουβάς με τη μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Δ.Ε.Θ., την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, η οποία θα είναι αφιερωμένη στους εθελοντές δότες μυελού των οστών.

 
Προσφορά – μαμούθ 26 τόνων τροφίμων στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων από το «Όλοι μαζί μπορούμε» και τον ΣΚΑΙ - Γ. Καμίνης: «Συνεχίζουμε με την ίδια προσήλωση για εκείνους που το έχουν ανάγκη»
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 16:39

Προσφορά – μαμούθ  26 τόνων τροφίμων στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων από το «Όλοι μαζί μπορούμε» και τον ΣΚΑΙ - Γ. Καμίνης: «Συνεχίζουμε με την ίδια προσήλωση για εκείνους που το έχουν ανάγκη» 

 resized Α DSC 0020

Μία από τις μεγαλύτερες προσφορές στα πέντε χρόνια λειτουργίας του δέχτηκε ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, που ενισχύει περισσότερους από 26.000 πολίτες στην Αθήνα.

resized Α DSC 1123

Ο ΣΚΑΙ και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» παρέδωσαν στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, στις εγκαταστάσεις του απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης, 26 τόνους τροφίμων. Συγκεντρώθηκαν από τη μεγάλη συναυλία «Ζει το ελληνικό τραγούδι» με τον Διονύση Σαββόπουλο και τη συμμετοχή 12 καλλιτεχνών, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, στο Καλλιμάρμαρο.

«Πρόκειται για μία εξαιρετικά μεγάλη προσφορά, μία καθοριστικής σημασίας για τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, πρωτοβουλία αλληλεγγύης» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και σημείωσε ότι «ένα «ευχαριστώ» δεν αρκεί για τον ΣΚΑΙ και τους ανθρώπους του» αλλά πρέπει να συνοδευτεί με τη διαβεβαίωση και προς τους χιλιάδες πολίτες που προσέφεραν, ότι «ο δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει με την ίδια προσήλωση, διαφάνεια και ευθύνη να υποστηρίζει όλους όσοι το έχουν περισσότερο ανάγκη».

«Τα τρόφιμα θα διατεθούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές μας, δηλαδή σε συνθήκες απόλυτης αξιοπρέπειας, και θα ενισχυθούν με τρόφιμα μακράς διάρκειας περισσότερες από 10.000 οικογένειες» δήλωσε η πρόεδρος του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών κυρία Ελένη Κατσούλη, ευχαριστώντας για τη συνεργασία τον ΣΚΑΙ και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

 

 
Εγκαίνια του Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) στον Δήμο Θεσσαλονίκης
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος 2017 16:35

 

Εγκαίνια του Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) στον Δήμο Θεσσαλονίκης

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-018

Το  Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, που λειτουργεί σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, εγκαινίασαν σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Υπουργός επισήμανε ότι πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά ΚΕΥΔ που εγκαινιάζεται στη χώρα από τις αρχές Μαρτίου, αλλά το πρώτο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη στήριξή που παρείχε: «Το Κέντρο είναι το αποτέλεσμα εξωδικαστικού μηχανισμού ενός νομοσχεδίου και έως τώρα έχουν ήδη κατατεθεί 100 αιτήσεις που έχουν ολοκληρωθεί και έχουν μπει στη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Ευελπιστούμε ότι θα γίνουν περισσότερες, καθώς ο Αύγουστος ήταν μήνας διακοπών. Προσδοκούμε ότι οι επιχειρήσεις που είναι υπερχρεωμένες αλλά βιώσιμες, θα μπορέσουν να επανενταχθούν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας και παράλληλα, μέσω διαδικασιών, να έχουν πρόσβαση στο δανεισμό με στόχο τη βιωσιμότητά τους».

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-001

Την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του Κέντρου εξέφρασε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης: «Το γραφείο θα φιλοξενηθεί προσωρινά σε αυτόν τον χώρο και ευελπιστούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να παραδώσουμε έναν πιο ολοκληρωμένο χώρο, για τον οποίο ακολουθούμε τις απαραίτητες διαδικασίες. Θεωρώ ότι η κίνηση αυτή από μέρους του Υπουργείου είναι πολύ καλή για εκείνους που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, λόγω της οικονομικής κατάστασης».

Στην  πρωτοβουλία που πήρε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους αναφέρθηκε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου, διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ: «Απευθύνεται σε αυτούς που έχουν προβληματικά δάνεια, είτε είναι μικρές επιχειρήσεις, είτε φυσικά πρόσωπα. Η εργασία στην αρχή είναι συμβουλευτική, ενώ στη συνέχεια θα παρέχεται νομική υποστήριξη και ακολούθως θα παρέχεται υποστήριξη από οικονομολόγους, με σκοπό οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες να αντιληφθούν τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους, για το πως θα κινηθούν σε σχέση με τις τράπεζες, τι χαρτιά θα καταθέτουν σε κάθε περίπτωση ή αν θα χρησιμοποιηθούν εξωδικαστικοί συμβιβασμοί».

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-002

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, και ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

Το ΚΕΥΔ που λειτουργεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης από σήμερα, θα στεγαστεί για τους επόμενους έξι μήνες στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, παραπλεύρως του φουαγιέ – Γρ. Η39), ενώ έχει στελεχωθεί από δυο υπαλλήλους της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Οι δανειολήπτες θα εξυπηρετούνται, κατόπιν ραντεβού, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2132125730.

Περισσότερες πληροφορίες:  http://www.keyd.gov.gr/

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-003

 

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-004

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-005

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-006

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-007

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-011

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-012

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-013

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-015

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-016

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-017

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-020

 
Kardashian-Jenner, Η δωρεά της Kylie Jenner.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος 2017 07:57

Kardashian-Jenner,

Η δωρεά της Kylie Jenner.
a5846-kylie-jenner-wearing-white-fur-coat

Τον τελευταίο καιρό η οικογένεια Kardashian-Jenner μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις κινήσεις της και η αλήθεια είναι πως οφείλουμε να της πούμε κάποια μπράβο. Μετά την δωρεά που έκανε η οικογένεια της πριν από μία εβδομάδα στις πληγείσες οικογένειες του Texas και του Houston από τον τυφώνα Harvey, η Kylie Jenner έκανε μία ακόμη σπουδαία κίνηση που πραγματικά μας συγκίνησε.

Η 20χρονη τηλεπερσόνα έκανε μία σημαντική δωρεά με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στον σύλλογο νέων με καρκίνο της Αμερικής. Η ίδια μάλιστα το ανέβασε και στο Instagram account της με τα likes και τα σχόλια να πέφτουν βροχή.

«Γεια σας παιδιά, ήθελα να πω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους σας για τη βοήθειά σας να συγκεντρώσω χρήματα για τον σύλλογο «Νέων με Καρκίνο Αμερικής». Δίνω λοιπόν 500.000 δολάρια από τις πωλήσεις της συλλογής των γενεθλίων μου και ελπίζω αυτή η δωρεά να βοηθήσει στη βελτίωση της ζωής των εφήβων και των νέων ενηλίκων με καρκίνο. Σας ευχαριστώ που με βοηθήσατε να κάνω τη διαφορά».

http://www.typos.com.cy/cat/4/article/29660

 


Σελίδα 2 από 437

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry
Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry
Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry Η γοητευτική ηθοποιός Halle Berry είναι και πάλι ευτυχισμένη, καθώς μετά το διαζύγιο της με τον ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...