ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων: Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης! Εκφράζουμε την αγανάκτηση και τη θλίψη μας για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας που έγινε προχθές στο Καλλιμάρμαρο
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 14 Ιούλιος 2017 09:57

 Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων: Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης!

Εκφράζουμε την αγανάκτηση και τη θλίψη μας για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας που έγινε προχθές στο Καλλιμάρμαρο

 73377287 017715458-1

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εκφράζει τον αποτροπιασμό, την αγανάκτηση και τη θλίψη της για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας που έγινε προχθές στο Καλλιμάρμαρο κι αναπαράγεται έκτοτε σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αποτροπιασμό για τον δράστη που θεωρεί δικαίωμα του να κακοποιεί σωματικά και λεκτικά τη σύντροφο του. Ένας άνθρωπος που φέρεται έτσι μπροστά σε τόσο κόσμο, τι είναι ικανός να κάνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού του;

Αγανάκτηση για μια κοινωνία που όχι μόνο δεν είχε τα ανακλαστικά να προστατέψει τη γυναίκα, αλλά στη συνέχεια αναλώθηκε σε ενέργειες που τελικά όχι μόνο επαναθυματοποιούν τη γυναίκα αλλά ακόμα και την ενοχοποιούν για το έγκλημα που η ίδια υφίσταται.

Θλίψη για όλες αυτές τις γυναίκες που παλεύουν με το τέρας της έμφυλης βίας που τις καταδυναστεύει, τις ταπεινώνει, τους στερεί το δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ηρεμία κι ευτυχία.

Σε αυτές τις γυναίκες λέμε ότι δεν είναι μόνες!

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων έχει δημιουργήσει ένα πανελλαδικό υποστηρικτικό δίκτυο Συμβουλευτικών Κέντρων και Ξενώνων όπου, μαζί με την Τηλεφωνική Γραμμή υποστήριξης 15900, ειδικευμένοι σύμβουλοι τις βοηθούν να ξαναπάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να αποφασίσουν οι ίδιες πως θέλουν να ζήσουν. 

Άλλωστε η ΓΓΙΦ με συνεχείς δράσεις ευαισθητοποίησης απευθύνεται στην κοινωνία με στόχο την ανατροπή των σεξιστικών στερεοτύπων που αναπαράγουν ανισότητα και βία.

Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης για όλους, γυναίκες και άντρες,  με σεβασμό στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα!

 
Μήνυμα οικολογίας και αλληλεγγύης… ● Κάδοι για ανακύκλωση μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών από χθες σε κεντρικά σημεία σε όλο το δήμο Δήμο Νεάπολης-Συκεών.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 11:57

Μήνυμα οικολογίας και αλληλεγγύης…

● Κάδοι για ανακύκλωση μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών από χθες σε κεντρικά σημεία σε όλο το δήμο Δήμο Νεάπολης-Συκεών.

resized rouxa-anakyklosi 1

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης υιοθέτησε και άρχισε να υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με στόχο την ανακύκλωση ρούχων, υφασμάτινων υλικών καθώς και υποδημάτων.

Με τη νέα αυτή παρέμβαση ο δήμος φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τους πολίτες αλλά και να διευρύνει τις δράσεις ανακύκλωσης που ήδη εφαρμόζει. Συγχρόνως, η συγκεκριμένη δράση έχει κι έναν έντονα κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς κατά ένα μεγάλο μέρος τους τα είδη που συλλέγονται θα καταλήγουν σε άπορες οικογένειες.

Τα παλιά, άχρηστα ρούχα που βρίσκονται στοιβαγμένα σε συρτάρια και ντουλάπες, και τα οποία καταλήγουν στους κάδους των απορριμμάτων, μπαίνουν στο «στόχαστρο» της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε μια προσπάθεια όχι απλώς να αυξηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης, αλλά παράλληλα να βοηθηθούν άτομα που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Ειδικοί κάδοι τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα κεντρικά σημεία σε Συκιές, Νεάπολη, Αγ.Παύλο και Πεύκα για τη συλλογή μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων, έπειτα από σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της εταιρείας με την επωνυμία «EAST WEST GREECE-Συλλογή και ανακύκλωση μεταχειρισμένων ενδυμάτων».

«Ο δήμος μας εδώ και χρόνια έχει κάνει την ανακύκλωση κυρίαρχο συστατικό της καθημερινότητάς μας, επιτυγχάνοντας μέσα από τις πολλές δράσεις και τα προγράμματα να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες και συνδημότες μας στο κρίσιμο κι ευαίσθητο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Τώρα με τη δράση αυτή, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αγκαλιαστεί από όλους, ενώνουμε τους στόχους της προστασίας του περιβάλλοντος με την κοινωνική αλληλεγγύη, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας προσφέρεται», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, απευθύνοντας πρόσκληση στους κατοίκους για ευρύτατη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

resized rouxa-anakyklosi 2

Σημεία ανακύκλωσης

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, κάποια από αυτά τα ρούχα θα καλύπτουν βασικές ανάγκες ατόμων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τα είδη που θα συγκεντρώνονται, μετά τη διαλογή και την κατηγοριοποίησή τους, θα διανέμονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών στις ευπαθείς ομάδες συνδημοτών μας.

Όσα από τα προσφερόμενα είδη είναι σε κακή κατάσταση, και επομένως δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, θα οδηγούνται στην ανακύκλωση με ευθύνη της εταιρείας στην οποία έχει ανατεθεί η διαχείριση του προγράμματος.

resized rouxa-anakyklosi 3

Οι ειδικοί κάδοι, για τη συγκέντρωση ειδών ένδυσης, υπόδυσης και λοιπών υφασμάτινων υλικών, τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία:

  • Δ.Ε. Νεάπολης: Καραμανλή & Νυμφαίου, Αγ. Λαύρας & Παν. Τσαλδάρη, Ελ. Βενιζέλου & Αν. Παπανδρέου, Αν. Παπανδρέου & Ελλησπόντου, Ελ. Βενιζέλου & Συριοπούλου,

  • Δ.Ε. Συκεών: Γεννηματά & Αγ. Δημητρίου, Αλεξ. Παπαναστασίου & Νικ. Παρασκευά, Μεσολογγίου & Μελ. Μερκούρη, Επταπυργίου: Άγ. Χαράλαμπος-Εκκλησία, Ομήρου & Μπότσαρη, Επταπυργίου & Μεγάρων,

  • Δ.Ε. Αγ. Παύλου: Ηπείρου & Σουλίου, Αθ. Διάκου & Ειρήνης, Πανεπιστημίου & Υδραγωγείου (Ευαγγελίστρια),

  • Δ.Ε. Πεύκων: Παπανικολάου & Νερόμυλων, Βοσπόρου & Ρωμανού, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Λεωφ. Ρόδων, Λεωφ. Παπανικολάου & Λεωφ. Ειρήνης, Τριών Ιεραρχών & Ευαγγελισμού, Παπανικολάου & Ευτυχίας.

resized rouxa-anakyklosi 4

 
Μεγάλες ποσότητες τροφίμων παρέδωσε στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 11 Ιούλιος 2017 16:23

Μεγάλες ποσότητες τροφίμων παρέδωσε στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη

resized 2FullSizeRender

Τρόφιμα αξίας 33.000 ευρώ παρέδωσε, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε θερμά τον κ. Χατζηθεδοσίου και τα χιλιάδες μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τη μεγάλη προσφορά τους και σημείωσε ότι αποτελεί μεγάλη ευθύνη η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες στις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων, οι οποίες ενισχύουν 26.000 ανθρώπους στην πόλη.   

«Τα τρόφιμα, κομπόστες, μέλι, λάδι, όσπρια, ζυμαρικά και συσκευασμένο γάλα, θα ενισχύσουν τις 8.500 οικογένειες και μοναχικά άτομα που φροντίζουμε στις δομές μας», δήλωσε η πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων Ελένη Κατσούλη ευχαριστώντας για τη συνεργασία και τη συνδρομή τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

resized FullSizeRender

 
Ο Δήμος Περιστερίου στηρίζει τις μητέρες με νεογέννητα παιδιά
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 11 Ιούλιος 2017 10:51

Ο Δήμος Περιστερίου στηρίζει τις μητέρες με νεογέννητα παιδιά.

Ο Δήμος Περιστερίου στηρίζει τις μητέρες με νεογέννητα παιδιά

 

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η πρωτοποριακή κοινωνική δράση "Από την πρώτη μέρα δίπλα τους" του Δήμου Περιστερίου, που στηρίζει τις νέες μητέρες, που έχουν ανάγκη για να φροντίσουν τα νεογέννητα παιδιά τους.

Βρεφικά κρεβατάκια, παιδικά καροτσάκια, βρεφικό γάλα, πάνες, λευκά είδη και όλη η "προίκα" του μωρού παρέχονται δωρεάν στις μανούλες που αγωνίζονται μόνες τους και σε συνθήκες ακραίας φτώχειας μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Σε πανελλήνιο επίπεδο αναγνωρίζεται το ανθρώπινο πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής του Ανδρέα Παχατουρίδη, η οποία έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στα κοινωνικά προβλήματα των δημοτών, που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζονται…

Στην καινοτόμα κοινωνική δράση "Από την πρώτη μέρα δίπλα τους" του Δήμου Περιστερίου συμμετέχουν οι μεγάλες εταιρείες Nestlé Ελλάς, ΜΕΓΑ Α.Ε., Mother Baby, Chicco, που προσφέρουν τα είδη για τις πρώτες ανάγκες του βρέφους. Γιατί όλα τα παιδιά αξίζουν και πρέπει να έχουν όλα τα απαραίτητα από τις πρώτες ημέρες της ζωής τους.

 
Η Κυψέλη αγκαλιάζει το νέο ιατρείο του δήμου Αθηναίων: 14.881 ραντεβού με πολίτες μέσα σε τέσσερις μήνες
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 06 Ιούλιος 2017 13:51

Η Κυψέλη αγκαλιάζει το νέο ιατρείο του δήμου Αθηναίων: 14.881 ραντεβού με πολίτες μέσα σε τέσσερις μήνες

 resized  2927

Εξαιρετικά θετική είναι η υποδοχή που επιφυλάσσουν οι κάτοικοι της Κυψέλης στο νέο Δημοτικό Ιατρείο του δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Χανίων. Η γειτονιά έχει ήδη αγκαλιάσει το νέο, αυξημένων δυνατοτήτων Δημοτικό Ιατρείο, που εκτός από υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, προσφέρει και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης, καθώς και υπηρεσίες διασύνδεσης με την αγορά εργασίας.

Ένα μήνα μετά τα επίσημα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και ενώ είχαν προηγηθεί τρεις μήνες πιλοτικής λειτουργίας, στο πρότυπο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 14.881 ραντεβού (περίπου160 ραντεβού την ημέρα) με γιατρούς, επαγγελματίες υγείας και κοινωνικούς επιστήμονες. Το Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης δημιουργήθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η πρότυπη λειτουργία του πραγματοποιείται υπό την επιστημονική εποπτεία του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ανακαίνιση του κτιρίου έγινε με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

resized  2606

«Το νέο αυξημένων δυνατοτήτων Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης εντάσσεται στο ολοκληρωμένο σχέδιό μας για την αναδιοργάνωση και επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος σημειώνει ότι «στόχος είναι η αναβάθμιση όλων των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων».

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν σε όλους τους κατοίκους της 6ης Δημοτικής κοινότητας με προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες οι οποίες πλήττονται από την οικονομική και κοινωνική κρίση ( ανέργους, ανασφάλιστους, μονογονεϊκές οικογένειες, πρόσφυγες κ.λ.π.). Το Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης λειτουργεί στο κτίριο στον πεζόδρομο της οδού Χανίων 4β, με διευρυμένο ωράριο από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. κατά τις εργάσιμες ημέρες.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας του δήμου Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη ενημερώνει ότι «οι υπηρεσίες διασύνδεσης με τα κοινωνικά προγράμματα του δήμου Αθηναίων παρέχονται μέσω της εφαρμογής της διαδικτυακής πλατφόρμαςΝΟΙΑΖΟΜΑΙ (βάση δεδομένων ωφελούμενων) και της διαδικτυακής πλατφόρμας ΕΞΥΠΗΡΕΤΩ (βάση δεδομένων φορέων κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών)».

 resized  2691

Το επιστημονικό προσωπικό του Δημοτικού Ιατρείου Κυψέλης απαρτίζεται από 32 άτομα με τις εξής ειδικότητες:

ΙΑΤΡΟΙ

Γενικός γιατρός, Γυναικολόγος, Δερματολόγος, Καρδιολόγος, Οδοντίατρος, Ορθοπεδικός, Οφθαλμίατρος, Παιδίατρος, Ψυχίατρος

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Επισκέπτης/τρια υγείας, Μαία, Νοσηλευτής/τρια, Φυσικοθεραπευτής/τρια

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Ψυχολόγος, Κοινωνικός/ή λειτουργός, Κοινωνιολόγος, Εργασιακός/ή Σύμβουλος, Σύμβουλος νομικών υποθέσεων, Σύμβουλος κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

 

Επιπλέον για πρώτη φορά σε Δημοτικό ιατρείο παρέχονται :

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

*Ενημέρωση των πολιτών για κοινωνικές παροχές (π.χ. επιδόματα, παροχές σε είδος, κοινωνικές υπηρεσίες) που δικαιούνται από τον δήμο Αθηναίων

*Ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά, κοινωνικά, ψυχολογικά κ.ά.

*Υποδοχή και προσανατολισμός από κοινωνικούς λειτουργούς, διασύνδεση και παραπομπή σε άλλους φορείς (π.χ. δημόσιους οργανισμούς, ΜΚΟ)

*Παροχή συμπληρωματικών υπηρεσιών υγείας (π.χ. προ/περιγεννητικές υπηρεσίες, μαιευτική φροντίδα)

*Συμβουλευτική υποστήριξη παιδιών και οικογένειας (συμβουλευτική σε γονείς & παιδιά, ΑμεΑ)

*Συμβουλευτικές υπηρεσίες εργασίας, συμβουλευτική στήριξη και ενημέρωση στην κοινωνική επιχειρηματικότητα

*Νομική υποστήριξη (συμβουλευτική σε θέματα όπως υπερχρεωμένα νοικοκυριά, επίλυση συγκρούσεων και διαφορών με στόχο τις ανθρώπινες σχέσεις, ζητήματα αστικού και οικογενειακού δικαίου)

Διεύθυνση: Χανίων 4β, Κυψέλη

Ώρες Λειτουργίας: 8:00-20:00

Πληροφορίες & Ραντεβού: 210-8836200

 


Σελίδα 2 από 429
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ   Ευχάριστες μουσικές στιγμές προσέφερε ...

Αλίκη Βουγιουκλάκη, 21 χρόνια χωρίς την Αλίκη.
Αλίκη Βουγιουκλάκη,  21 χρόνια χωρίς την Αλίκη.
Αλίκη Βουγιουκλάκη, 21 χρόνια χωρίς την Αλίκη. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1934 στο Μαρούσι. Τρεις μέρες ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση