ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Την πέμπτη εθελοντική αιμοδοσία τα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποίησε ο Δήμος Γλυφάδας, για την ενίσχυση της δημοτικής τράπεζας αίματος.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2016 13:25

5η Εθελοντική αιμοδοσία

 resized FullSizeRender 3

 

Την πέμπτη εθελοντική αιμοδοσία τα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποίησε ο Δήμος Γλυφάδας, για την ενίσχυση της δημοτικής τράπεζας αίματος. Η τράπεζα αίματος δημιουργήθηκε από τη δημοτική αρχή Γλυφάδας στις 3 Οκτωβρίου 2014, για τις ανάγκες των δημοτών. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που πραγματοποιεί η δημοτική αρχή για την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών της πόλης, αλλά και την ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος.

 resized FullSizeRender

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, Νατάσσα Αργυροπούλου, ευχαρίστησαν θερμά τους δεκάδες εθελοντές αιμοδότες, καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας για την πολύτιμη αρωγή του.

 resized FullSizeRender 1

Σκοπός της Τράπεζας Αίματος Δήμου Γλυφάδας είναι:

 

1. Η δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των δημοτών Γλυφάδας

 

2. Η παροχή βοήθειας για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των δημοτών, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησής τους από τη δημοτική τράπεζα αίματος

 

3. Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στην τοπική κοινότητα

 

Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται σε επείγοντα περιστατικά ή σε περιστατικά που χρήζουν μεγάλης ποσότητας αίματος με προτεραιότητα στους α) πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία β) νεφροπαθείς γ) αιμορροφιλικούς και δ) άτομα χωρίς συγγενικό περιβάλλον ε) σε περιστατικά που αφορούν παιδιά έως 18 ετών.

 

 
 
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή στο Parabita για τις Θερμαϊδες
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2016 10:51

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή στο Parabita για τις Θερμαϊδες

πρόσκλησηtz

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2016 10:53
 
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «100 ΔΩΡΕΕΣ, 1.000 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2016 20:03

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «100 ΔΩΡΕΕΣ, 1.000 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»

resized timitekdhl100dwr1000eux3

Η εκδήλωση με τίτλο «100 δωρεές, 1.000 ευχαριστώ!», που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, με στόχο την αναγνώριση της προσφοράς φορέων και προσώπων, για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, απένειμε από μια τιμητική ευχαριστήρια πλακέτα στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και σε όλες τις εταιρίες, τα ιδρύματα, τους οργανισμούς και τους ιδιώτες που προχώρησαν σε περισσότερες από 100 δωρεές προς όφελος των ευπαθών ομάδων.

resized timitekdhl100dwr1000eux1

«Με την κοινωνική ευαισθησία και την ουσιαστική συνεισφορά σας καταδείξατε με τον πλέον έμπρακτο τρόπο τη βαθιά συναίσθηση της ηθικής υποχρέωσης προς τον συνάνθρωπο και ενισχύσατε το κοινωνικό έργο του Δήμου Θεσσαλονίκης», ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος και πρόσθεσε: «Ενισχύσατε τις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, όπως το Υπνωτήριο Αστέγων, το Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Υποδοχής Αστέγων, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τη Δομή παροχής συσσιτίου. Επιπρόσθετα, στην ευρύτερη προσπάθειά σας να σταθείτε αρωγοί στον Δήμο Θεσσαλονίκης, προσφέρατε ανακούφιση στηρίζοντας τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και των παιδιών τους, το Κοινωνικό Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο παρέχει ενισχυτική διδασκαλία σε παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών, το Ειδικό Ψυχαγωγικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, καθώς και το Φιλοξενείο Οικογενειών αιτούντων άσυλο» τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης και κατέληξε ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους, με τη βεβαιότητα, όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι θα συνεχιστεί η στήριξη του κοινωνικού έργου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

resized timitekdhl100dwr1000eux2

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, δήλωσε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης επιχειρεί μέσα από τις κοινωνικές δομές που λειτουργεί, στηρίζει και ενισχύει, να προσφέρει απρόσκοπτα και στον μέγιστο βαθμό τις υπηρεσίες του. «Η συνεργασία με όλους εσάς υπήρξε υποδειγματική και η ανταπόκριση σας συγκινητική και γενναιόδωρη, μα πάνω από όλα αποτελεσματική. Ένας ακέραιος δείκτης της ευαισθησίας σας για την τοπική κοινωνική πραγματικότητα, που χρειάζεται θετικές ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Με την εκδήλωση αυτή θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την προσφορά του καθενός και της καθεμίας από τους δωρητές μας και να αποτελέσουν παράδειγμα ώστε να ακολουθήσουν και άλλοι και άλλες. Με τη βοήθεια των δωρητών καταφέραμε να στηρίξουμε από το 2011 τις οικογένειες που βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, σε ένα αποτελεσματικό συνδυασμό του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα».

resized timitekdhl100dwr1000eux4

Οι εταιρίες, τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και οι ιδιώτες που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης για την προσφορά τους είναι οι:

Α.Α.Ο.Σ. VΑΕΝΙ NAOUSSA, Αθλητική κατασκήνωση Σκούρας (Skouras Sports camp), Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος Α.Ε., ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ ΘΕΑΤΡΟ (ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΣΓΑΚΗΣ), Αρσάκειο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΗΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Α.Ε.-ADAM'S SHOES, Γ΄ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ /NRDC GR, ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Δεδέογλου Σεραφείμ & Όλγα & Σια Ο.Ε. Grand Hotel Δεδέογλου Σεραφείμ & Όλγα & Σια Mediterranean Palace Hotel, ΔΕΘ ΗΕLEXPO Α.Ε., ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε. ΔΕΣΜΟΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε., ΔΟΥΜΠΙΑ-ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Α.Ε., Ε. ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε.Β.Ε., Ε.Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ΕΔΕΣΜΑ Α.Ε.Β.Ε., ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, ΕΛΙΑ ΛΕΜΟΝΙ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ Δ.Κ. Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Εταιρεία σαββίκος, ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ Α.Ε.- ΒΙΚΟΣ Α.Ε., ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ, ΄Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, ΙΚΕΑ του ΟΜΙΛΟΥ ΦΟΥΡΛΗΣ, ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ. ΛΑΤΣΗ, ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ Α.Ε., Κτήμα Γεροβασιλείου, ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε., Κωτσόβολος-Dixons South East Europe, ΕΝΩΣΗ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Α.Β.Ε.Ε., ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ Α.Ε., ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, Όμιλος Νέων Επιστημόνων & Επαγγελματιών HU.M.A.N.S., Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών Καλλιπάτειρα-Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης", ΠΟΛΥκατοικείν ΕΛΕΝΗ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε, ΠΥΡΑΜΙΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ Α.Ε., ΤΟΠ ΚΡΑΦΤ, ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS, ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΡΟFELΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΟΝ.ΕΠΕ, ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, MAKIOS LOGISTICS, NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ΕLBISCO Α.Β.Ε.Ε., ΖΥΜΑΙ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ ΝΙΚΟΓΛΟΥ Α.Ε., BARILLA HELLAS S.A., Ble, Coca Cola Τρία Έψιλον, CRETA FARMS S.A, Deli- fish A.E., Frezyderm A.B.E.E., Lidl Hellas & Σια Ο.Ε., ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, OXFORD COMPANY, QualityNet Foundation, SANI RESORT, SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε., The University of Sheffield International Faculty CITY College, Trans Adriatic Pipeline AG, Οινοποιεία Κεχρή, ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ, ALCATEL ONETOUCH, ΧΟΥΤΟΣ CATERING, CANDIL ΕΠΕ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, TΕΡΚΕΝΛΗΣ Α.Ε., ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Α.Ε.

 
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» - Συγκέντρωση δώρων και παιχνιδιών το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, στο Athens Heart στον Ταύρο για κοινωνικό σκοπό
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2016 18:29

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» - Συγκέντρωση δώρων και παιχνιδιών το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, στο Athens Heart στον Ταύρο για κοινωνικό σκοπό

Athens Heart 404x400 2016b

 

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και το ΣΚΑΪ στηρίζουν την καμπάνια του «Όλοι μαζί για το παιδί» και συγκεντρώνουν χριστουγεννιάτικα δώρα και παιχνίδια, το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016, στο εμπορικό κέντρο Athens Heart (Πειραιώς 180-Επίπεδο 1) στον Ταύρο, από τις 11.00 έως τις 14.00. Τα δώρα και τα παιχνίδια που θα συγκεντρωθούν πρέπει να είναι καινούρια ή σε πολύ καλή κατάσταση, προκειμένου να δοθούν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, για να προσφερθούν στα παιδάκια των οικογενειών μας που δοκιμάζονται ιδιαίτερα από την κρίση.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες του, προκειμένου να στηρίξουν αυτό το σημαντικό έργο: «Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου ας μπούμε όλοι για λίγο στο ρόλο του Άγιου Βασίλη, προσφέροντας από την καρδιά μας δώρα και παιχνίδια για τα παιδάκια των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται ιδιαίτερα από την κρίση.

Από τις 11.00 έως τις 14.00, ας επισκεφτούμε όλοι το 1ο επίπεδο του Athens Heart, διασκεδάζοντας μαζί με τα παιδιά μας στο εορταστικό πρόγραμμα που έχει διοργανωθεί και προσφέροντας ό,τι δωράκι μπορεί ο καθένας μας, είτε καινούριο παιχνίδι είτε παιχνίδια σε πολύ καλή κατάσταση. Ας στηρίξουμε με τη συμπεριφορά μας το αληθινό νόημα των εορτών. Αυτό της προσφοράς και της αγάπης. Σας περιμένω για άλλη μία φορά να αποδείξουμε όλοι μαζί ότι μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο των παιδιών μας λίγο πιο φωτεινό».

 
Μεγαλειώδης η προσφορά των πολιτών στη συγκέντρωση τροφίμων του Δήμου Περιστερίου
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2016 15:15

Μεγαλειώδης η προσφορά των πολιτών στη συγκέντρωση τροφίμων του Δήμου Περιστερίου

resized Από τη συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης  1

Μεγαλειώδης ήταν η προσφορά των πολιτών στην εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που υλοποιήθηκε την 3η Δεκεμβρίου 2016 από το Δήμο Περιστερίου σε συνεργασία με τους Κοινωνικούς Φορείς.

Υπερήφανος για τους συμπολίτες του δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, που έδωσαν το παράδειγμα ανθρωπιάς, ευαισθητοποίησης και προσφοράς.

resized Από τη συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης  2

Οι Περιστεριώτες δεν συνέβαλαν από το περίσσευμα, αλλά από το υστέρημά τους. Προσέφεραν ό,τι μπορούσαν και αυτές οι προσφορές είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη απόδειξη ότι η αγάπη για τον συνάνθρωπο ξεπερνά όλα τα εμπόδια.

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά την διάρκεια προσφοράς της βοήθειας από πολίτες όλων των ηλικιών, στα σημεία της πόλης μας, που είχαν οριστεί για τη συγκέντρωση τροφίμων (Δημαρχείο, Πλατεία Δέγλερη και Λόφος Αξιωματικών).

resized Από τη συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης  3

Τα τρόφιμα θα καλύψουν τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τώρα, που έρχονται οι άγιες ημέρες των εορτών (Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά) και η στέρηση, η εγκατάλειψη, η μοναξιά και η αδυναμία κάνουν οξύτερο τον πόνο, όλων εκείνων των συμπολιτών μας που πάσχουν και υποφέρουν πραγματικά.

resized Από τη συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης  4

 

resized Από τη συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης  5

 


Σελίδα 10 από 400

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση