ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


O Νικόλας Κακλαμανάκης μεγάλος πρεσβευτής του No Finish Line της Αθήνας!
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 17:37

O Νικόλας Κακλαμανάκης μεγάλος πρεσβευτής του No Finish Line της Αθήνας!

Σημασία δεν έχει τι πετυχαίνεις αλλά τι δίνεις, τι επιστρέφεις, μέσα από αυτό. Όπως η γνώση, η αγάπη, έτσι και η νίκη πολλαπλασιάζεται όταν τη μοιράζεσαι, όταν προσφέρεις”, λέει ο Νικόλας Κακλαμανάκης.

kaklamanakis

 

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στις ιστιοσανίδες Νίκος Κακλαμανάκης που έχει κάνει υπερήφανους όλους τους Ελληνες με τις επιτυχίες του, θα είναι ο μεγάλος πρεσβευτής του διεθνή αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό “No Finish Line” που θα γίνει για πρώτη φορά στην Αθήνα και είναι αφιερωμένος στα παιδιά.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα το 1996, ασημένιος Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 και τελευταίος λαμπαδηδρόμος που άναψε το βωμό της Ολυμπιακής Φλόγας στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, πέρα από τις τεράστιες αθλητικές επιτυχίες, επελέγη να είναι ο μεγάλος πρεσβευτής του “No Finish Line”, για τη χαρισματική του προσωπικότητα καθώς και για το ρόλο του να εμπνέει τους νέους ανθρώπους να τολμούν τα όνειρά τους.

Σημασία δεν έχει τι πετυχαίνεις αλλά τι δίνεις, τι επιστρέφεις, μέσα από αυτό. Όπως η γνώση, η αγάπη, έτσι και η νίκη πολλαπλασιάζεται όταν τη μοιράζεσαι, όταν προσφέρεις”, λέει ο Νικόλας Κακλαμανάκης εξηγώντας τι τον ώθησε να αναλάβει το ρόλο του μεγάλου πρεσβευτή του No Finish Line Athens, δείχνοντας παράλληλα πόσο ευαισθητοποιημένος πολίτης είναι σε μία περίοδο που η κοινωνία έχει μεγάλη ανάγκη από τέτοιες τοποθετήσεις.

Το πρώτο ελληνικό “No Finish Line”, θα γίνει από τις 26 έως τις 30 Απριλίου στην Αθήνα με πρωτοβουλία του NFL International και σε συνεργασία με τον σύλλογο Ερμής 1877, ενώ χώρος διεξαγωγής είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) που για πέντε συνεχόμενες ημέρες θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό αγώνα της χρονιάς.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές στο No Finish Line Athens ξεκίνησαν ήδη ηλεκτρονικά και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει ατομική συμμετοχή στο http://hermes-events.org/view/event=27 ενώ για δημιουργία ομάδας υποστήριξης θα πρέπει να αποσταλεί γραπτό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση mary@nflathens.com.

Στον αέρα είναι και η ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://nflathens.com

Η εκκίνηση στο πρώτο NFL Athens θα δοθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου ώρα 7μμ και ο τερματισμός θα είναι μετά από 90 ώρες, την Κυριακή 30 Απριλίου ώρα 1μμ.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Η βασική ιδέα του “No Finish Line” είναι τα χιλιόμετρα να μετατρέπονται σε χρήματα για να στηριχθεί το έργο του «Μαζί για το Παιδί». Συγκεκριμένα, τα έσοδα του NFL Athens θα διατεθούν για το πρόγραμμα σίτισης άπορων οικογενειών με ανήλικα παιδιά που υλοποιεί η ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Το “No Finish Line” είναι κάτι μοναδικό παγκοσμίως, είναι αγώνας ευαισθητοποίησης και προσφοράς, όπου μέσα σε 90 συνεχόμενες ώρες, ο κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου ηλικίας μπορεί να προσφέρει περπατώντας ή τρέχοντας χωρίς κανέναν χρονικό ή χιλιομετρικό περιορισμό.

Όλοι όσοι θέλουν μπορούν να περπατήσουν ή να τρέξουν ότι ώρα θέλουν, όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας θέλουν, για όσες φορές θέλουν, με όποιο τρόπο και ρυθμό θέλουν και για όση διάρκεια θέλουν, μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη κυκλική διαδρομή 1000μ. γύρω από το Kανάλι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να προσφέρουν χρήματα καταγράφοντας χιλιόμετρα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο info@nflathens.com ή να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του αγώνα http://nflathens.com και τα Social Media.

https://www.facebook.com/No-Finish-Line-Athens-983657868361437

https://twitter.com/NFLAthens

https://www.instagram.com/nflathens/

 
Το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Ηγουμενίτσας.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 10:30

Το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

poliatrio ippokratis

Μέσω του Προγράμματος προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής του εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας και το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ θα βρίσκεται από Δευτέρα 20 Μαρτίου έως και Παρασκευή 24 Μαρτίου, έμπροσθεν του Πνευματικού Κέντρου «ΠΑΝΘΕΟΝ», με στόχο τη δωρεάν προληπτική ιατρική των παιδιών/ μαθητών του Δήμου μας.

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους και άλλο νοσηλευτικό προσωπικό.

Η δράση στοχεύει στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά, ενώ από το 2002 μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί μ' αυτό το Πρόγραμμα περισσότερα από 85.000 παιδιά.

Στα παιδιά/μαθητές Α'θμιας Εκπαίδευσης, που θα υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο, αφού θα έχουν προσκομίσει υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης και θα συνοδεύονται από γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς, θα παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες τυχόν προβλημάτων.

Καθημερινά θα υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης 40 - 45 παιδιών.

Οι ώρες λειτουργίας του πολυϊατρείου θα είναι από 08:30 έως 16:00, ενώ απαιτείται προηγουμένως τηλεφωνικό ραντεβού στην κ. Παπαγιαννέλη Στυλιανή στο τηλ. 2665361152 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).

 
ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Σάββατο, 11 Μάρτιος 2017 18:00

ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Η  ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΤΗΣ «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

 resized IMG 9731

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε σήμερα, στην ξεχωριστή φιλανθρωπική εκδήλωση της εφημερίδας "Κοινωνική", που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά  μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και στην οποία  συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Η εκδήλωση με θέμα: «Στηρίζουμε τα παιδιά κάθε μέρα του χρόνου»,  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου.

 

 resized IMG 9751

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μου οι άνθρωποι της «Κοινωνικής», θέλαμε να στηρίξουμε πάρα πολύ αυτήν την προσπάθεια γιατί το έργο που επιτελεί η «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Θέλω να ευχαριστήσω τους δημότες του Πειραιά γιατί καταφέραμε και συγκεντρώσαμε μέσα σε δέκα ημέρες σχεδόν ένα φορτηγό πράγματα στα πέντε δημοτικά γυμναστήρια και στο κολυμβητήριο. Είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό και γίνομαι λίγο πιο υπερήφανη που είμαι Πειραιώτισσα. Όλοι από το υστέρημά τους ήρθαν και έφεραν ό,τι μπορούσαν. Μάλιστα, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα είναι η δεύτερη δράση που συμμετέχουμε σαν Ο.Π.Α.Ν. και η συμμετοχή του κόσμου ήταν καταπληκτική.

Μπράβο για την προσπάθεια, μπράβο στην «Κοινωνική» και εννοείται ένα τεράστιο μπράβο στη βοήθεια του κόσμου».      

 resized IMG 9756

 

Ο εκδότης της εφημερίδας «Κοινωνική» κ. Απόστολος Καραμπερόπουλος, σημείωσε:

«Σας ευχαριστώ όλους για την σημερινή σας παρουσία στην εκδήλωσή μας.

Μια εκδήλωση που αναδεικνύει το διαφορετικό ρόλο των ΜΜΕ. Εκείνον της ενεργής προσφοράς προς την κοινωνία. Ξεφεύγοντας από τα στερεότυπα της παθητικής ενημέρωσης, επιλέξαμε να γίνουμε ο «συνδετικός κρίκος» ανάμεσα σε εκείνους που έχουν ανάγκη και όσους επιθυμούν να προσφέρουν. Αλληλεγγύη στην πράξη. Είναι, πιστεύω, ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να κάνουμε την «υπέρβαση», σε όσα με πόνο αντικρίζουμε γύρω μας καθημερινά. Το όνομα της εφημερίδας μας, μας έδειξε το δρόμο. Η «Κοινωνική» σε κοινωνική προσφορά. Μέσα από τις σελίδες μας και το ρεπορτάζ μας, ήρθαμε κοντά με την «ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Είδαμε το πραγματικά υπέροχο έργο που γίνεται εκεί. Αποφασίσαμε να κάνουμε πράξη αυτό το στίχο που λέει… «Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα». 

 

Ο εκπρόσωπος της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» κ. Απόστολος Μακρής, επεσήμανε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ εκ μέρους του πατρός Αντωνίου και τον Πειραϊκό Σύνδεσμο και την εφημερίδα «Κοινωνική» για τις δράσεις που εδώ και δύο μήνες δουλεύουν για να ενισχύσουν το πολυποίκιλο έργο του πατρός Αντωνίου και της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Θα ήθελα να μεταφέρω τη συγγνώμη του πατρός Αντωνίου διότι λόγω πένθους δεν μπορούσε να παρευρεθεί εδώ, σήμερα.

Να σας ευχαριστήσουμε για την πολύ όμορφη εκδήλωση που ετοιμάσατε  καθώς επίσης και όλους τους φορείς, τους συλλόγους, αλλά και τον καθένα προσωπικά που συνέβαλε και γι αυτήν εδώ τη γιορτή, αλλά και για την ενίσχυση της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα παιδιά της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»,  διασκέδασαν με ένα υπέροχο πάρτι με τον κλόουν Τοτό Τοτόπουλο, τον ταχυδακτυλουργό Oscar και με πολύ τραγούδι από την Μικαέλα Δαρμάνη.

 

Στην εκδήλωση από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν : η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου και η Δημοτική Σύμβουλος κα Μελίνα Φύκια.

 
Δήμος Αθηναίων: Ο Μάρτιος, μήνας εξοικείωσης με την αναπηρία.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 07 Μάρτιος 2017 12:36

Δήμος Αθηναίων: Ο Μάρτιος, μήνας εξοικείωσης με την αναπηρία.

ΣΚΕΨΟΥ ΑΛΛΙΩΣ

Μήνας εξοικείωσης με την αναπηρία είναι ο Μάρτιος για τον δήμο Αθηναίων, με τη διοργάνωση σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.  

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει, για 3η χρονιά, ο δήμος Αθηναίων περιλαμβάνουν βιωματικές ομιλίες σε σχολεία, δράσεις ενημέρωσης και ενεργής συμμετοχής του κοινού, δράση εξοικείωσης με την αναπηρία, καλλιτεχνικά και χορευτικά δρώμενα.

Κεντρικός στόχος των δράσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών όλων των ηλικιών σε θέματα αναπηρίας , η συνειδητοποίηση και κατανόηση της πραγματικότητας της κατάστασης αυτής  και η ανάγκη  ενεργούς συμμετοχής  των ατόμων με αναπηρία  στον κοινωνικό γίγνεσθαι.

Κεντρικές δράσεις δήμου Αθηναίων: 

*18-3-2017 (11.00-14.00)

Δράση εξοικείωσης με την αναπηρία στην αίθουσα Europe Direct City of Athens η οποία θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ( ΣΚΕΠ), της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων(ΕΕΠΑΑ) και του Ελληνικού Συλλόγου για το Σύνδρομο Άσπεργκερ(ΕΛΣΣΑ)

*22-3-2017 (17.00-18.30)

Δράση ευαισθητοποίησης για την αναπηρία στο 106ο Δημοτικό και 9ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών με τη συνεργασία του Ελληνικού Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και του χοροθεάτρου DAGIPOLI Co

*Όλο το μήνα

Δράσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα τις Κυριακές του Μαρτίου σε Ανοικτά Σχολεία με τη συμμετοχή φορέων όπως Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ), Griego Latino, ΚΕΔΔΥ Πειραιά

*20-27 /3/ 2017, Myrtillo café- Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό

 Έκθεση με έργα της ομάδας εικαστικών της Ελληνικής Εταιρείας Καλλιτεχνικών  Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές  Ανάγκες-Very Special Art Hellas( VSA),  .

Βιωματικές ομιλίες σε σχολεία από τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ):

Στο 106ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στις 7-3-2017, 10.30π.μ.

Στο 130ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών στις 22-3-2017, 10.00π.μ. Στο 93ο         

Δημοτικό σχολείο Αθηνών στις 23-3-2017, 10.00π.μ.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών στις 29-3-2017, 10.00π.μ.

Χορηγός επικοινωνίας των δράσεων είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9.84 fm.

Για το πλήρες πρόγραμμα των δράσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Στοιχεία επικοινωνίας: 2105210705 ,2105277581 & 2105277564

E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
18 ετών ο νεότερος «νέος» μας αιμοδότης… ● Μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης από μαθητή Λυκείου ● Με μεγάλη προσέλευση εθελοντών εξελίσσεται η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 18:18

18 ετών ο νεότερος «νέος» μας αιμοδότης…

● Μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης από μαθητή Λυκείου ● Με μεγάλη προσέλευση εθελοντών εξελίσσεται η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

resized aimodosia-sykies 3

«Ένιωσα ολοκληρωμένος, ένιωσα γεμάτος. Ένιωσα άνθρωπος» δηλώνει ο 18χρονος Ιωάννης Μπύρος, μαθητής της Γ΄ Λυκείου, που βίωσε για πρώτη φορά την εμπειρία της εθελοντικής αιμοδοσίας, συμμετέχοντας την Κυριακή στην Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, από τη Δ.Ε. Αγ. Παύλου.

resized 02 neos aimodotis

«Περίμενα να φτάσω στα 18 και ένιωθα ότι με μία μου κίνηση, γρήγορα και εύκολα, είχα τη μοναδική ευκαιρία να σώσω μια ζωή, να χαρίσω ίσως ζωή κι ένιωθα υπέροχα. Είχα πάντα, από μικρός, πολύ έντονη την επιθυμία να δώσω κάτι από τον εαυτό μου και να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου, επιθυμία που εντάθηκε κι ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο μετά από το χαμό αρκετών συγγενικών μου προσώπων σε τροχαία δυστυχήματα, αλλά και την πάλη φιλικών μου προσώπων με τη λευχαιμία και άλλες χρόνιες παθήσεις», σημειώνει ο Ιωάννης ενθαρρύνοντας και προτρέποντας όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος του προβλήματος, όσο και της προσφοράς τους και «να κάνουν κάτι που έχει αντίκτυπο στη ζωή κάποιου άλλου τον οποίο δεν θα γνωρίσουμε, αλλά μπορεί για αυτόν τα δεκαπέντε λεπτά που αφιερώσαμε να του αλλάξουν τη ζωή».

«Αυτό είναι αναμφίβολα από μόνο του κάτι που δεν μπορεί να σε αφήσει ανεπηρέαστο», υπογραμμίζει ο Ιωάννης, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο και παρά το νεαρό της ηλικίας του, το πραγματικό νόημα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

resized aimodosia-sykies 1

Δύο μέρες, 29 νέοι αιμοδότες

Τις σκέψεις και τα συναισθήματα του 18χρονου Ιωάννη συμμερίζονται προφανώς -και ευτυχώς- και άλλοι συνάνθρωποί μας, γεγονός που αποτυπώθηκε όχι μόνο στη θεαματική αύξηση στον αριθμό όσων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου, αλλά και στην αξιοσημείωτη προσέλευση νέων αιμοδοτών, μόλις τις δύο πρώτες μέρες της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Τα 29 έφτασαν τα άτομα που συμμετείχαν για πρώτη φορά στην κορυφαία αυτή πράξη αγάπης προς το συνάνθρωπο και ηθικής υποχρέωσης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, με τη συνέχεια να αναμένεται αυξητική κι ελπιδοφόρα.

resized aimodosia-sykies 2

«Είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι οι τάξεις των εθελοντών πυκνώνουν, και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ανεπάρκειας αίματος», σημειώνουν με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης, τονίζοντας ότι «ο στόχος προσέλκυσης νέων αιμοδοτών είναι εξίσου σημαντικός με τη διατήρηση των παλαιότερων και καθώς βλέπουμε τα μηνύματα ανθρωπιάς, κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης να εξαπλώνονται όλο και περισσότερο, πιστεύουμε ότι τις επόμενες ημέρες η οικογένεια των εθελοντών θα πολλαπλασιαστεί».

resized aimodosia-sykies 4

Το πρόγραμμα 

Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας συνεχίζεται σήμερα, αύριο και μεθαύριο (Δευτέρα 6, Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Μαρτίου) στη Δ.Ε. Συκεών, για να ολοκληρωθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου με τελευταίο σταθμό τη Δ.Ε. Νεάπολης. 

resized aimodosia-sykies 5

Οι εθελοντές και εθελόντριες προσέρχονται για να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους χαρίζοντας ελπίδα και ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να δηλώσουν δότες αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, δωρητές μυελού των οστών και οργάνων σώματος.

Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Τμήματα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειου, Ιπποκράτειου και Γ.Παπανικολάου, συνεχίζεται σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τρίτη 7 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)
• Τετάρτη 8 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)
• Πέμπτη 9 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης
• Παρασκευή 10 Μαρτίου, 10π.μ.-8μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης
• Σάββατο 11 Μαρτίου, 9π.μ.-2μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης

resized aimodosia-sykies 6

Αρωγοί και συνοδοιπόροι και σε αυτή τη διοργάνωση είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυροπόλεως, οι Ιεροί Ναοί δήμου του Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία, το Κέντρο «Εργάνη», τα Συστήματα Προσκόπων του δήμου, τοπικοί σύλλογοι και φορείς.

resized aimodosia-sykies 6

Κατά τη διάρκεια της Αιμοδοσίας θα γίνεται και συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, κυρίως παυσίπονων και αντιβιοτικών για παιδιά και ενήλικες με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.

 

resized aimodosia-sykies 7

 

resized aimodosia-sykies 8

resized aimodosia-sykies 9

resized aimodosia-sykies 10

 


Σελίδα 10 από 419
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν,  «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά. Δεν διαφαίνεται σύντομα τέλος στη διαμάχη ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση