ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο ποδοσφαιρικό τουρνουά "Γκολ στη Φτώχεια". Ηχηρό ομαδικό παρόν του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης Protergia. PDF Εκτύπωση E-mail
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017 17:12

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο ποδοσφαιρικό τουρνουά "Γκολ στη Φτώχεια".

Ηχηρό ομαδικό παρόν του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης Protergia.

Υγειονομική κάλυψη 6ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης.

Οι Εθελοντές της Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Υπηρεσίας Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης τιμήθηκαν στο πλαίσιο του 17ου Pharma-point.

resized goal στη φτώχεια 1

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο ποδοσφαιρικό τουρνουά "Γκολ στη Φτώχεια"

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης συμμετείχε με ιδιαίτερη χαρά και τιμή με ομάδα Εθελοντών του στο ποδοσφαιρικό τουρνουά "Γκολ στη Φτώχεια", που διεξήχθη στην Πλατεία Αριστοτέλους από τις 11.00 έως τις 15.00, αναλαμβάνοντας παράλληλα την υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης.

Στην ποδοσφαιρική ομάδα που συγκροτήθηκε συμμετείχαν συνολικά 7 Σαμαρείτες και Σαμαρείτισσες ενώ στην υγειονομική κάλυψη συμμετείχαν 8 Εθελοντές του Σώματος.

Το ποδοσφαιρικό τουρνουά παρακολούθησε και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αυγερινός, ο οποίος συνεχάρη όλους τους Εθελοντές για την προσφορά τους και τη συμμετοχή τους σε μία ξεχωριστή πρωτοβουλία που απέβλεπε στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας στις δραματικές επιπτώσεις της φτώχειας. Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης και του περιοδικού δρόμου "σχεδία" ευχαρίστησαν θερμά τους Εθελοντές Σαμαρείτες για τη συμμετοχή τους και την υποστήριξη που παρείχαν.  

resized goal στη φτώχεια 2

"Γκολ στη Φτώχεια" αποτελεί το σύνθημα της κοινωνικής εκστρατείας που ξεκίνησε το 2006 με στόχο την υποστήριξη ευπαθών συμπολιτών μας, παράλληλα με την κινητοποίηση των πολιτών ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού. Οι άστεγοι, τα εξαρτημένα από ψυχοτρόπες ουσίες άτομα και οι πρόσφυγες είναι οι τρεις κατηγορίες που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της πρωτοβουλίας. Στόχος, να αναδειχθούν τα προβλήματα, να προβληθεί το έργο φορέων που αναλαμβάνουν την περίθαλψη των ευπαθών αυτών ομάδων και, εντέλει, να ενισχυθεί ο αγώνας για την επανένταξη συνανθρώπων μας που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

resized goal στη φτώχεια 3

Η Εθνική Ομάδα Αστέγων συμμετείχε για πρώτη φορά στο 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, το οποίο πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2007 στην Κοπεγχάγη, κατακτώντας μάλιστα το Κύπελλο Fair Play. Στον ετήσιο διαγωνισμό της FIFA "The Power of Football", η Εθνική Αστέγων συμπεριλήφθηκε στα τρία κορυφαία κοινωνικά project του πλανήτη για το 2014, για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιεί το άθλημα του ποδοσφαίρου στην προσπάθεια για μια καλύτερη κοινωνία.

 

Ηχηρό ομαδικό παρόν του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης Protergia

resized PH1

Παρακολουθήστε το αφιέρωμα της ΕΡΤ3, πιέζοντας εδώ

Σύσσωμος ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμμετείχε στον Protergia 6o Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, στέλνοντας το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας και του εθελοντισμού. Εξήντα εθελοντές της Νοσηλευτικής και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης μαζί με τους εργαζόμενους πήραν μέρος στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος, ενώ οι εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης είχαν αναλάβει την δύσκολη αποστολή της υγειονομικής κάλυψης, κινούμενοι με την ποδηλατική ομάδα κατά μήκος της διαδρομής των 5 χιλιομέτρων, που έπρεπε να καλύψουν οι συμμετέχοντες. Παράλληλα Σαμαρείτες του Τμήματος συνόδευαν άτομα με ειδικές ανάγκες του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, που πήραν μέρος στον ημιμαραθώνιο με τα αμαξίδια τους.

Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία χαράς και συναδέλφωσης που μοιράστηκαν οι Ερυθροσταυρίτες μαζί με άλλους 25.000 δρομείς οι οποίοι συμμετείχαν από συνολικά 53 χώρες και πέντε ηπείρους μέσα σε μια φωταγωγημένη Θεσσαλονίκη χωρίς αυτοκίνητα.

Στην αφετηρία του ημιμαραθώνιου, όπου έγινε η εκκίνηση, μπροστά στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στη συμβολή των οδών Βασιλέως Γεωργίου και Γ΄ Σεπτεμβρίου, βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος εμψύχωσε την ομάδα του Ε.Ε.Σ. και υπογράμμισε ότι « ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με την συμμετοχή του αυτή επιθυμεί να μεταδώσει το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας, και της χαράς που λαμβάνει ο σύγχρονος πολίτης μέσα από την εθελοντική προσφορά, το ομαδικό πνεύμα και τον αγώνα για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής».

resized PH2

« Οι Ερυθροσταυρίτες δίνουν καθημερινά τον αγώνα της αλτρουιστικής προσφοράς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σε ιδρύματα, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία και γηροκομεία, όμως σήμερα επέλεξαν να βγουν στο δρόμο μαζί με συμπολίτες, αθλητές και μη, από διάφορες χώρες για να δώσουν το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και να βροντοφωνάξουν ότι είναι παρόντες σε κάθε κοινωνική ανάγκη» επεσήμανε ο κ. Αυγερινός.

Ο ημιμαραθώνιος κάλυψε διαδρομή μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης, την παραλιακή οδό λεωφόρο Νίκης και τερματισμό στον Λευκό Πύργο. Καλύφθηκε εξ ολοκλήρου σε μια εντυπωσιακή απευθείας μετάδοση από την ΕΤ3. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων, πρωταθλητές μεγάλων αποστάσεων, ολυμπιονίκες, παραολυμπιονίκες, άτομα με αναπηρίες, αθλητές, προσωπικότητες από την πολιτική ζωή, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο ημιμαραθώνιο την άνοιξη.

 

Υγειονομική κάλυψη 6ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης

resized PH1 1

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης κάλυψε υγειονομικά μέρος του 6ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης. Η πρόσκληση απευθύνθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου ενώ στην υγειονομική κάλυψη παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος συνεχάρη τους Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες για τη συμμετοχή τους και ευχαρίστησε για τη δυναμική παρουσία τους.

resized PH2 1

 

Για τις ανάγκες της υποστήριξης του αγώνα συμμετείχαν συνολικά 44 Εθελοντές Σαμαρείτες και Εθελόντριες Σαμαρείτισσες, ιατροί και 6 ποδηλάτες του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης. Στην υγειονομική κάλυψη συμμετείχαν και 3 Εθελοντές Σαμαρείτες του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Σερρών.

Κατά μήκος της διαδρομής που ανέλαβε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης υπήρχαν 12 σταθεροί σταθμοί Α' Βοηθειών και ένας ιατρικός Σταθμός με παρουσία εθελοντή ιατρού. Επίσης, κατά μήκος της διαδρομής οι ποδηλατικές ομάδες πραγματοποιούσαν περιπολίες. Όλα τα περιστατικά που σημειώθηκαν αντιμετωπίστηκαν από τους Εθελοντές Σαμαρείτες με επιτυχία.

Mε ιδιαίτερη τιμή για πρώτη φορά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα 5 Εθελοντές Σαμαρείτες, συνόδευσαν 5 άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο, τα οποία συμμετείχαν στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο. Η πρόσκληση για τη συγκεκριμένη δράση έγινε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά τους Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. για τη συνεργασία.

 

 

Οι Εθελοντές της Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Υπηρεσίας Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης τιμήθηκαν στο πλαίσιο του 17ου Pharma-point.

resized PH3

 

Οι Εθελοντές της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και Κοινωνικής Υπηρεσίας του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης τιμήθηκαν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 για το κοινωνικό τους έργο από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του συνεδρίου 17ο Pharma-point, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης Θεσσαλονίκης. Στο εν λόγω συνέδριο, ο απερχόμενος πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την προεδρία του Φ.Σ.Θ. και τιμήθηκε από την φαρμακευτική κοινότητα.

resized PH4

 

Παρουσία των δεκάδων ένστολων Εθελοντών της Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός εξέφρασε εκ μέρους του Ε.Ε.Σ., του μεγαλύτερου και αρχαιότερου Οργανισμού της χώρας, θερμές ευχαριστίες από του βήματος γι αυτήν την ιδιαίτερη τιμή. «Εργαζόμαστε σε μια αγαθοποιό δυναμική, στηριζόμενοι σε ένα ευρύ πλέγμα κοινωφελών δραστηριοτήτων με απώτερο στόχο και σκοπό την ενίσχυση των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Πρωταρχικό μέλημά μας είναι η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, προκειμένου να αποφύγουμε φαινόμενα περιθωριοποίησης των αδύναμων ομάδων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγερινός.

 

Εκ μέρους των δύο Υπηρεσιών τις τιμητικές διακρίσεις παρέλαβαν η κα Χρυσούλα Συμεωνίδου, Εθελόντρια, μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνη των Εθελοντών Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και η κα Κατερίνα Παλιούρα, Εθελόντρια, Γενική Γραμματέας του τοπικού Δ.Σ. και υπεύθυνη των Εθελοντών Κοινωνικής Υπηρεσίας Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης.

 

Η κα Συμεωνίδου αναφέρθηκε στο αξιόλογο νοσηλευτικό έργο που προσφέρουν οι εθελοντές της Νοσηλευτικής κατά τις εφημερίες νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, εξήρε τη συστηματική ενίσχυση συγκεκριμένων κλινικών και αναφέρθηκε επίσης στο έργο που προσφέρεται στο Κοινωνικό Ογκολογικό Ιατρείο και Φαρμακείο του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου, η λειτουργία του οποίου στηρίζεται εξ' ολοκλήρου στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Τέλος, υπογράμμισε την ανακούφιση που προσφέρουν οι Εθελοντές με τις υπηρεσίες τους σε άπορους, μοναχικούς και ηλικιωμένους μέσω της Υπηρεσίας του Ε.Ε.Σ. «Νοσηλεία στο Σπίτι».

 

resized PH1 2

Από την πλευρά της η κα Κατερίνα Παλιούρα απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στις Εθελόντριες και τους Εθελοντές της Κοινωνικής Υπηρεσίας, οι οποίοι συνέβαλαν να κερδίσει ο Ε.Ε.Σ. το μεγάλο «στοίχημα» της προσφυγικής κρίσης, δίνοντας το παρόν στα πεδία. Αναφέρθηκε επίσης στο αξιόλογο κοινωνικό έργο που επιτελούν οι Εθελοντές διανέμοντας τρόφιμα σε άπορες, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, στην ψυχοκοινωνική στήριξη που παρέχουν σε ιδρύματα, ορφανοτροφεία, γηροκομεία, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που ζουν σε αυτά, σε άστεγους, αλλά και αντιμετωπίζοντας περιστατικά με κατ’ οίκον επισκέψεις.

 

Να σημειωθεί ότι πέρυσι, σε αντίστοιχο συνέδριο, είχαν τιμηθεί για την προσφορά και την κοινωνική τους δράση οι Εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Τομέας Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών οργάνωσε μαθήματα Πρώτων Βοηθειών σε φαρμακοποιούς. Τα μαθήματα διήρκησαν ολόκληρη την ημέρα και παραδόθηκαν από πιστοποιημένους Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

resized PH2 2

 

Στο πλαίσιο του 17ου Pharma-point τιμήθηκε ο απερχόμενος Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Φ.Σ.Θ.) κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης για τα 19 χρόνια προσφοράς και τη μαχητικότητά του στο «τιμόνι» του Συλλόγου, ο οποίος και εισήγαγε μια νέα άποψη για τον κοινωνικό ρόλο του φαρμακοποιού.

 

Κατά την απονομή της τιμητικής διάκρισης η ατμόσφαιρα φορτίστηκε έντονα συναισθηματικά, ιδιαίτερα κατά την ομιλία του κ. Θεοδοσιάδη, ο οποίος εξομολογήθηκε τις θυσίες που έκανε όλα αυτά τα χρόνια υπέρ του κλάδου και σε βάρος της οικογένειάς του. Εκπρόσωποι της φαρμακευτικής κοινότητας και της πολιτικής ζωής εξήραν το έργο, το ήθος, και την πολύτιμη προσφορά του απερχόμενου προέδρου. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός χαρακτήρισε τον Κυριάκο Θεοδοσιάδη «εμπνευσμένο αγωνιστή, δημιουργικό, ανιδιοτελή και άριστο οικογενειάρχη, πατέρα και σύζυγο». Υπογράμμισε επίσης, ότι χαίρει εκτιμήσεως σε πανελλήνια εμβέλεια, ενώ έκανε πολλές καινοτομίες μεταξύ των οποίων, η ίδρυση του Φαρμακευτικού Μουσείου στη Θεσσαλονίκη, που περιλαμβάνει 3.000 εκθέματα.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017 17:27
 


Σελίδα 41 από 2246

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο τρέιλερ για το «1968» του Τάσου Μπουλμέτη Το «1968», η καινούρια ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, έχει ολοκληρώσει πλέον ...

Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν ...