ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Β1 ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2017 17:28

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Β1 ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized IMG 9799

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του νεοκλασικού κτιρίου που θα στεγάσει το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά επί της οδού Βασ. Γεωργίου Β΄10. 

Το κτίριο αυτό αποκαταστάθηκε και ανακαινίστηκε χάρις στη στενή συνεργασία των Δημοτικών Αρχών Πειραιά και Καλαμάτας, στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκει το κληροδότημα Αναστασόπουλου, καθώς και με την αξιοποίηση κονδυλίων από ευρωπαϊκά προγράμματα. 

Οι Δήμαρχοι των δύο πόλεων κ.κ. Γιάννης Μώραλης και Παναγιώτης Νίκας, αφού αντάλλαξαν δώρα,  τόνισαν την ανάγκη, με αφορμή τα εγκαίνια αυτού του κτιρίου, ευρύτερης συνεργασίας των δύο Δήμων και σε άλλα επίπεδα. Την τελετή πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά. 

 resized IMG 9887

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του τόνισε:

«Σεβαστέ πατέρα Ιωάννη, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, φίλε Δήμαρχε της Καλαμάτας, κυρίες και κύριοι καλησπέρα. Είναι μια μέρα χαράς για τον Πειραιά, μια μέρα χαράς για εμένα προσωπικά. Τα σημερινά εγκαίνια αποδεικνύουν σημαντικά πράγματα. Το πρώτο, ότι το έργο που εγκαινιάζουμε απόψε, είναι αποτέλεσμα της συνέργειας μεταξύ δύο περιοχών της χώρας με ισχυρούς δεσμούς φιλίας, της Καλαμάτας και του Πειραιά. Αποδεικνύει λοιπόν ότι όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει,  μπορεί να συνεργάζεται και να φέρνει θετικά αποτελέσματα για τους δημότες, για τους πολίτες. Θέλω να ευχαριστήσω γι’ αυτή τη συνεργασία τον φίλο Δήμαρχο Καλαμάτας, που χωρίς τη δική του βοήθεια, χωρίς αυτήν την προσφορά του Δήμου Καλαμάτας δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί αυτό το Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης.

 resized IMG 9802

Το δεύτερο που αποδεικνύεται είναι ότι όταν υπάρχει συνέχεια σε ένα Δήμο, ανεξάρτητα της Δημοτικής Αρχής που ηγείται, υπάρχει και θετικό αποτέλεσμα για τους δημότες. Το έργο ξεκίνησε επί των ημερών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, το παραλάβαμε, το ολοκληρώσαμε κι έχουμε τη χαρά να το εγκαινιάζουμε. Ένα τρίτος λόγος χαράς είναι ότι έρχεται να προστεθεί αυτό το έργο σε μια σημαντική δουλειά που κάνει η σημερινή Δημοτική Αρχή στα 11 Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά. Έρχεται να προστεθεί στις πρωτοβουλίες που έχουμε λάβει για την τρίτη ηλικία – την οποία σεβόμαστε κι εκτιμούμε απεριόριστα για τους κόπους της,  για τη δουλειά της, γι’ αυτά που προσέφεραν αυτοί οι άνθρωποι στη χώρα. Γιατί παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, είναι βέβαιο ότι η χώρα είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι ήταν τη δεκαετία του  σαράντα, του πενήντα, του εξήντα και αυτό οφείλεται σε αυτούς που σήμερα αποκαλούμε τρίτη ηλικία και πραγματικά τους χρωστάμε πολλά και πρέπει να τους τα ανταποδώσουμε.

 resized IMG 9888

Έτσι λοιπόν σε μια σειρά δράσεων που έχει υλοποιήσει ο Δήμος Πειραιά - και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό - μπορούμε να προσθέσουμε ένα νέο Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης σύγχρονο, που θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσει τα μέλη του να περνούν καλύτερα τις ώρες τους, να διασκεδάζουν, να διαβάζουν, να κάνουν προγράμματα μαζί, γιατί μπορεί να θεωρούνται στην ταυτότητα τρίτη ηλικία, αλλά η επαφή που έχω τουλάχιστον εγώ μαζί τους, δείχνει ότι στην ψυχή είναι νέοι άνθρωποι ακόμα,  με όρεξη κι αυτό είναι πολύ σημαντικό κι έχουν να δώσουν πολλά ακόμα και στην κοινωνία, στις οικογένειές τους και σε μας. 

Τέταρτος λόγος είναι ότι όταν βλέπουμε, ότι υπάρχουν ευρωπαϊκά χρήματα τα οποία αξιοποιούνται κατάλληλα, φέρνουν καλά αποτελέσματα. Αυτό το Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης έγινε με ευρωπαϊκά χρήματα. Σε όλη την πόλη του Πειραιά, αλλά και σε όλη τη χώρα τα περισσότερα έργα που γίνονται είναι με ευρωπαϊκά χρήματα. Αυτή είναι η στόχευσή μας, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και ένα πρόγραμμα τέτοιο,  που με την απαραίτητη οργάνωση και μελέτη να επενδύονται τα χρήματα σωστά και να φέρνουν τα κατάλληλα αποτελέσματα.

 resized IMG 9892

Δεν νομίζω ότι είναι μέρα για απολογισμούς. Είναι μια μέρα χαράς, μια μέρα εγκαινίων του νέου Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης. Θέλω να πιστεύω λοιπόν ότι τα μέλη του Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης θα το χαρούν. Είναι ένας ωραίος σύγχρονος χώρος. Σε κάθε καινούριο χώρο βέβαια θα υπάρχουν και λειτουργικά προβλήματα, εμείς όμως θα είμαστε εδώ καθημερινά να παρακολουθούμε τη λειτουργία τους πρώτους μήνες και να βελτιώνουμε ό, τι μπορούμε. Να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν στο να γίνει αυτό το Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Να δεσμευτώ, άλλη μια φορά δημόσια,  ότι  ο Πειραιάς αλλάζει, ο Πειραιάς βελτιώνεται. Θ’ αλλάζει χρόνο με το χρόνο και θα γίνεται καλύτερος σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με σημαντικούς ανθρώπους, μια πόλη με πολλές και σημαντικές δυνατότητες. Κι όταν υπάρχει πλάνο και στόχος που υπηρετείται πιστά, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, όταν υπάρχει ομαδικότητα, όταν υπάρχουν συνέργειες, τα αποτελέσματα είναι απτά και ορατά.

Πιστεύω και είμαι αισιόδοξος ότι η πόλη θα πάει καλύτερα, θα έχουμε κι άλλες τέτοιες όμορφες στιγμές όπως η σημερινή. Ήδη έχουμε συμφωνήσει με τον Δήμαρχο Καλαμάτας και σε άλλου είδους συνέργειες σε πολιτιστικό επίπεδο, σε κοινωνικό, σε επίπεδο επιχειρηματικότητας αλλά και σε αθλητικό. Είμαστε δύο Δήμοι με ισχυρούς δεσμούς, δύο Δήμαρχοι φίλοι - θέλω να πιστεύω - και νομίζω ότι υπάρχει πεδίο κοινών δράσεων πολύ μεγαλύτερο από αυτό που σήμερα εγκαινιάζουμε κι είναι πολύ σημαντικό. 

Να ευχαριστήσω και τον για οκτώ χρόνια Δήμαρχο και σημερινό Αντιδήμαρχο Χρήστο Αγραπίδη που και στα καθήκοντά του είναι και τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης και πραγματικά συμβάλλει τα μέγιστα. Να είστε όλοι καλά και πιστεύω να έχουμε κι άλλες παρόμοιες χαρμόσυνες μέρες για την πόλη μας. Ευχαριστώ πολύ».          

 resized IMG 9903

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση των εγκαινίων, επεσήμανε:

«Πανοσιολογιότατε, κύριε Δήμαρχε,  Δήμαρχε κύριε Αγραπίδη, Υπουργοί βουλευτές, άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, αγαπητοί κάτοικοι του Πειραιά, είμαι Δήμαρχος για πολλά χρόνια σε μια ιστορική πόλη, η οποία εξελίσσεται μέσα στην οικονομική κρίση. Είμαι ευτυχής ειλικρινά, γιατί σήμερα παραδίδεται από τον Δήμαρχο Πειραιά ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα ωφελήσει τον  Πειραιά, θα ωφελήσει τον λαό, τον οποίο τελικά όλοι υπηρετούμε, είτε ο λαός αυτός είναι στην Καλαμάτα είτε είναι στον Πειραιά είτε είναι σε κάποια άλλη περιοχή της πατρίδος μας. 

Να ξέρετε και να θυμάστε ότι  μια ηρωική και  ιστορική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, επάνω στον Ταΰγετο, η περιοχή της Αλαγονίας – είναι εδώ πολλοί Αλαγόνιοι – έχει προσφέρει πολλά στο έθνος. Άνθρωποι φτωχοί που ξεκίνησαν από εκεί και έκαναν περιουσία, όπως ο μακαρίτης ο Αναστασόπουλος, δώρισαν στο Δήμο μας, στην Κοινότητα, κτίρια, χρήματα, περιουσιακά στοιχεία να βοηθήσουν τους φτωχούς ανθρώπους. Ο μακαρίτης ο Αναστασόπουλος δώρισε μεταξύ των άλλων και αυτό το κτίριο, το οποίο ρήμαζε γιατί δεν μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε εμείς χρήματα, τα οποία προέρχονταν από ευρωπαϊκά προγράμματα κι ο χειρισμός γινόταν στην Αττική. Κι  ήρθε ο Δήμος Πειραιά, ο προηγούμενος Δήμαρχος κι ο νυν Δήμαρχος,  ο κ. Μώραλης,  που τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την καλή συνεργασία, και για το γεγονός ότι με τιμά με τη φιλία του και ο προηγούμενος και ο νυν Δήμαρχος και παραδίδεται με τις δικές τους προσπάθειες και τον δικό τους αγώνα, αυτό το κτίριο για τον λαό του Πειραιά και για την ψυχή του Αναστασόπουλου, διότι ήταν ένα ρημαγμένο κτίριο. 

Ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Αλαγονίων και εκ μέρους του λαού της Καλαμάτας, διότι υπήρξαν οι συνέργειες εκείνες με τον Δήμαρχο του Πειραιά, ώστε να αποδίδεται αυτός ο χώρος του πολιτισμού, αυτός ο χώρος της αγάπης στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ευχαριστώ Δήμαρχε μου για τα καλά σου λόγια. Θα ήταν τιμή για μας να υπάρξει μια συνέχεια της συνεργασίας με μία περιοχή, επαναλαμβάνω, που για πολλούς και διαφόρους λόγους έχει μία εκπληκτική πορεία μέσα στην οικονομική κρίση. Η Καλαμάτα ημέρα με την ημέρα γίνεται το μεγάλο Κέντρο της νότιας Πελοποννήσου. 

Υπάρχει ένα πεδίο λαμπρό. Κυρίως μας συνδέουν οι πολλοί Μεσσήνιοι που ζουν εδώ, οι πολλοί Μανιάτες που ζουν εδώ, οι Αλαγόνιοι που ζουν εδώ και θα περνούν από αυτό το κτίριο και θα χαίρονται την προσφορά του συμπατριώτη τους. Είμαστε στη διάθεσή σας για όλα αυτά. Αυτό το κτίριο μεταξύ των άλλων ενώνει τον Πειραιά με την Καλαμάτα και την Αλαγονία. Να το χαιρόμαστε και να το χαιρόσαστε. Σας ευχαριστώ πολύ».  

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης στον χαιρετισμό τουυπογράμμισε:

«Αγαπητοί Δήμαρχοι Καλαμάτας και Πειραιά,

 κύριοι Υπουργοί,

κύριοι Βουλευτές,

αγαπητοί συνάδελφοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,

φίλες και φίλοι,

Σήμερα εγκαινιάζουμε  το νέο Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης μέσα σε ένα κλίμα μεγάλης χαράς και ικανοποίησης και αναμφίβολα αυτό,  είναι μια μεγάλη επιτυχία για όλους μας. Μέσα σε αυτή την γκρίζα ατμόσφαιρα, στο μέσον μια κρίσης, βαριάς οικονομικής κρίσης καταφέρνουμε και παραδίδουμε, όπως είπαν και οι Δήμαρχοι, ένα τόσο λαμπρό, ένα τόσο αξιόλογο, ένα τόσο σημαντικό κτίριο, στην τρίτη ηλικία. 

Βλέπετε εμείς εδώ στον Πειραιά πάμε ενάντια στο ρεύμα. Πετυχαίνουμε  κάθε χρόνο να έχουμε καλύτερες  υπηρεσίες στην πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα που είναι η τρίτη ηλικία. Κι αυτό το κάνουμε ως χρέος. Γιατί ξέρουμε,  ότι η ηλικία αυτή σηκώνει τα μεγαλύτερα κοινωνικά φορτία. Είναι η ηλικία που στηρίζει τον άνεργο γιο, την άνεργη κόρη, που στηρίζει την ελληνική οικογένεια. Κι εμείς μέσα από αυτά τα οποία προσφέρουμε, στηρίζουμε θα έλεγα, όλη την Πειραϊκή κοινωνία. 

Στο νέο μας αυτό Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης, θα αξιοποιήσουμε, θα αναπτύξουμε όλο το εύρος των υπηρεσιών μας σε αυτήν την ηλικία. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Εξάλλου, αυτό  το κτίριο είναι ένα κόσμημα για την πόλη μας. Είναι ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο που ενισχύει και τον αγώνα που κάνουμε, ώστε η πόλη του Πειραιά, να γίνει πόλος έλξης και τουρισμού και επισκέψεων.

Αισθάνομαι και εγώ κύριε Μώραλη, κύριε Δήμαρχε, την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Δήμο Καλαμάτας, τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, για την άριστη συνεργασία που ξεκίνησε, όπως ακούσαμε, από την προηγούμενη δημοτική αρχή και ολοκληρώθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή. Γιατί χάρις σε αυτή τη συνεργασία υπάρχει αυτό το νέο κτίριο.

Να είναι καλορίζικο, να έχει καλή συνέχεια και εμείς από την πλευρά της διοίκησης και με την άδεια του Δημάρχου, δεσμευόμαστε  να αξιοποιήσουμε  αυτήν την υποδομή, συνεχίζοντας την προσπάθεια που  κάνουμε, να έχουμε τα καλύτερα Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα. Κι αυτό το οφείλουμε στη μεγάλη βοήθεια που εγώ αισθάνομαι ως πολιτικός προϊστάμενος αυτής της αρμοδιότητας, που έχουμε από τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού. Ο πήχης λοιπόν παραμένει υψηλός. Τον έχουμε βάλλει ψηλά και παραμένει υψηλός. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.» 

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν: Οι πρώην Υπουργοί κ.κ.: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Θεόδωρος Δρίτσας. Η Βουλευτής κα Ελένη Σταματάκη. Οι πρώην Βουλευτές κ.κ.: Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Καρύδης. Οι Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, κ. Κυριάκος Σιγαλάκος κ. Γιάννης Μελάς, κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος. Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Αγγελόπουλος. Οι Δημοτικές Σύμβουλοι κυρίες: Ευαγγελία Σαρρή και Μελίνα Φύκια. Η Πρόεδρος της Β΄Δημοτικής Κοινότητας κα Λίνα Αθανασίου. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης. Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Θεόδωρος Τσόντος, εκπρόσωποι Μεσσηνίων της Αττικής, εκπρόσωποι από την τοπική κοινότητα Αλαγονίας και πολύς κόσμος.

 
Παράδοση των χρημάτων από τις "Ουράνιες Ευχές" στα Ειδικά Σχολεία Λιβαδειάς από τη Δήμαρχο Λεβαδέων.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 17:06

Παράδοση των χρημάτων από τις "Ουράνιες Ευχές" στα Ειδικά Σχολεία Λιβαδειάς από τη Δήμαρχο Λεβαδέων.

IMG 20170315 142341

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου παρέδωσε σήμερα, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς και στον Διευθυντή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Λιβαδειάς κ. Ιωάννη Ηλία, το χρηματικό ποσό των εκατό ογδόντα ευρώ για κάθε σχολείο, το οποίο συγκεντρώθηκε από την πώληση των αιωρούμενων φαναριών για την εκδήλωση “Ουράνιες Ευχές” που πραγματοποιήθηκε από τη Δήμο Λεβαδέων κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων “Χριστούγεννα στη Λιβαδειά”.

Η Δήμαρχος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα μικρό συμβολικό χρηματικό ποσό, αλλά μεγάλης συναισθηματικής αξίας, καθώς συγκεντρώθηκε από παιδιά της πόλης που συμμετείχαν στην εκδήλωση και προσφέρεται για την κάλυψη αναγκών των δύο σχολείων. Η Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αξιέπαινη δουλειά που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων, οι οποίοι προσφέρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για την εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση των παιδιών με αναπηρία.

Από την πλευρά τους οι Διευθυντές των σχολείων ευχαρίστησαν τη Δήμαρχο, τη Δημοτική Αρχή και τους εθελοντές για την στήριξη τους που είναι πολύτιμη για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. 

 
Άλμα Ζωής - Συνεργασία Σημαίνει Επικοινωνία. Workshop Ιατρών - Ασθενών από το «Άλμα Ζωής»: Τα συμπεράσματα.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 13:47

Άλμα Ζωής - Συνεργασία Σημαίνει Επικοινωνία.

Workshop Ιατρών - Ασθενών από το «Άλμα Ζωής»: Τα συμπεράσματα.

image001 2

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργάνωσε  το 1ο Workshop ασθενών και γιατρών με τίτλο «Συνεργασία σημαίνει επικοινωνία» το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017.

Στόχος του workshop η διερεύνηση των αναγκών, των εμποδίων που εντοπίζουν οι δύο πλευρές στη μεταξύ τους επικοινωνία, καθώς και τα κοινά βήματα για βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης.

Συμμετέχοντες στο workshop ήταν 16 ασθενείς γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού, μέλη του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» και 15 γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων.

Εργαζόμενοι σε δύο φάσεις, αρχικά σε μεμονωμένες και έπειτα σε μικτές ομάδες, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν μέσα από συζήτηση να σκιαγραφήσουν τη σχέση ιατρού – ασθενούς, να καταγράψουν και στην συνέχεια να ψηφίσουν τις βασικές ανάγκες τους, τα εμπόδια στην μεταξύ τους επικοινωνία κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας και τις πιθανές λύσεις και κοινά βήματα για την βελτίωση της υπάρχουσας πραγματικότητας.

 

Συμπεράσματα του Workshop

Από την πλευρά των ασθενών
Από το Workshop προκύπτει πως οι ασθενείς έχουν ανάγκη την ενημέρωση για θέματα σχετικά με τη διαχείριση της ασθένειας, τις θεραπείες, τις παρενέργειες και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, καθώς και τη διασφάλιση της λειτουργικότητας και την ποιότητα ζωής (γονιμότητα, οστεοπόρωση, σεξουαλικότητα, γονιδιακός έλεγχος, εναλλακτικές θεραπείες κ.λ.π.). Επιπλέον, οι ασθενείς κρίνουν απαραίτητη τη λειτουργία διεπιστημονικής ομάδας για την ολιστική αντιμετώπιση της ασθενούς, στην οποία μάλιστα επιθυμούν άμεση πρόσβαση. Βασική ανάγκη τους αποτελεί, επίσης, η αντιμετώπισή τους από τους γιατρούς ως πρόσωπα με πολλαπλές και εξατομικευμένες ανάγκες και όχι μόνο ως ιατρικά περιστατικά.

Ανάγκη των ασθενών, όπως προκύπτει από τις συμμετέχουσες, αποτελεί η συμμετοχή τους στις αποφάσεις για τη θεραπευτική πορεία ως ισότιμα με το γιατρό μέλη της θεραπευτικής σχέσης, αλλά και η δυνατότητα για δεύτερη ιατρική γνώμη.

 Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς κατά την επικοινωνία τους με τους θεράποντες ιατρούς, αφορούν στις ελλιπείς δεξιότητες επικοινωνίας και την έλλειψη εκπαίδευσης των ιατρών για την σωστή προσέγγιση των ασθενών σε ό, τι έχει να κάνει με την ανακοίνωση δυσάρεστων νέων, την θεραπευτική προοπτική, την ευγενική αντιμετώπιση, την ενσυναίσθηση. Παράλληλα, οι ασθενείς θεωρούν εμπόδιο την ελλιπή ενημέρωσή τους για τα ιατρικά δεδομένα, τις παρενέργειες των θεραπειών και την αντιμετώπιση αυτών, αλλά και το πλάνο των θεραπειών. Εμπόδιο επικοινωνίας αποτελεί και η έλλειψη χρόνου των γιατρών.

 

Από την πλευρά των ιατρών

Αντίστοιχα, για τους συμμετέχοντες γιατρούς, ανάγκη αποτελεί η ειλικρίνεια από την πλευρά του ασθενών σε θέματα που αφορούν στη συννοσηρότητα, στις άλλες ιατρικές γνώμες ή θεραπείες, όπως και η ενημέρωση για εναλλακτικές θεραπείες που πιθανώς ακολουθούν ή έχουν ακολουθήσει. Αντίστοιχα, οι γιατροί επιθυμούν σεβασμό στο χρόνο και την ιδιωτικότητά τους, εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους, κατανόηση από την πλευρά των ασθενών της σημασίας που έχει η λήψη μίας κοινής απόφασης για τη θεραπευτική πορεία και συμμετοχή τους στις αποφάσεις και οι ρεαλιστικές προσδοκίες αναφορικά με την πορεία της ασθένειάς τους και της θεραπείας.

 

Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γιατροί κατά την επικοινωνία τους με τους ασθενείς είναι, επίσης, η έλλειψη χρόνου σε συνάρτηση με τον αυξημένο αριθμό ασθενών που τους επισκέπτεται, η έλλειψη οργανωμένων, πιστοποιημένων μονάδων μαστού, η εμπλοκή μελών της οικογένειας που συχνά προκαλεί σύγχυση, οι προηγούμενες αρνητικές εμπειρίες των ασθενών που προκαλούν προκατάληψη απέναντι στον γιατρό, το «ιατρικό shopping» με πολλαπλές ιατρικές γνώμες που προκαλείται από την ανάγκη των ασθενών για δεύτερη ιατρική γνώμη, αλλά και η ημιμάθεια ή ελλιπείς πληροφορίες που έχει σαν αποτέλεσμα τη διαστρεβλωμένη άποψη των ασθενών. Τέλος, εμπόδιο για τους γιατρούς αποτελεί η έλλειψη του θεσμού του οικογενειακού γιατρού στην Ελλάδα και η έλλειψη συνεργασίας με άλλες ιατρικές ειδικότητες.

Κοινά βήματα - Λύσεις

Λύσεις και κοινά βήματα προς βελτίωση της επικοινωνίας ιατρών – ασθενών τα οποία προτείνουν από κοινού οι δύο πλευρές είναι η λειτουργία πιστοποιημένων μονάδων μαστού βάσει των διεθνών προδιαγραφών, η λειτουργία διεπιστημονικών Ογκολογικών Συμβουλίων, η προώθηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης ιατρού – ασθενούς, αποτελεσματικής επικοινωνίας και επωφελούς συνεργασίας, η διάθεση επαρκούς χρόνου κατά την πρώτη επαφή του ασθενούς με τον θεράποντα ιατρό. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες προτείνουν δημιουργία συμμαχίας ασθενών και ιατρών με στόχο την διεκδίκηση και την άσκηση πίεσης προς την Κυβέρνηση, οργανωμένη αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης των ασθενών από μη αξιόπιστες πηγές, όπως πχ το διαδίκτυο, έλεγχο ποιότητας των υπηρεσιών υγείας και κινητοποίηση των συλλόγων ασθενών με στόχο την αύξηση των χρόνων των ιατρικών ραντεβού.

Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κα Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, δήλωσε κατά την κήρυξη των εργασιών του Workshop: “Είμαι πολύ ευχαριστημένη που βλέπω σήμερα στην ίδια αίθουσα γιατρούς και ασθενείς έτοιμους να εργαστούν μαζί και να βρουν τρόπους βελτίωσης της μεταξύ τους επικοινωνίας. Είμαι σίγουρη πως το «Άλμα Ζωής» θα συνεχίσει με περισσότερες αντίστοιχες δράσεις”.

Οι θέσεις που προκρίθηκαν παρουσιάζονται στο κοινό ψήφισμα, το οποίο υπογράφει το σύνολο των συμμετεχόντων γιατρών και ασθενών: https://www.almazois.gr/2017/03/workshop-alma-zois-patients-doctors-communication-conclusion/

Το 1ο Workshop ασθενών και γιατρών «Συνεργασία σημαίνει επικοινωνία»

πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Roche.

 
Πασχαλινές λαμπάδες από το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 18:33

Πασχαλινές λαμπάδες από το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ομάδα στήριξης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου δημιούργησε μια μεγάλη  ποικιλία από εξαιρετικές χειροποίητες λαμπάδες για μικρούς και μεγάλους.

Με την αγορά σας στηρίζετε το έργο του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου, το οποίο παρέχει ένα ζεστό σπιτικό, φροντίδα, αγάπη και μόρφωση  σε περίπου 40 παιδιά τα οποία στερούνται τη φυσική τους οικογένεια.

Ιδανικό δώρο για το Πάσχα για φίλους και γνωστούς αλλά και για τους εργαζόμενους στην Εταιρία σας!  Κόστος 10 ευρώ/μία.

Για μεμονωμένες ή ομαδικές παραγγελίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Τασούλα Κατσικοπούλου Τ. 6945 58 99 32,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  το αργότερο έως 28 Μαρτίου.

Φέτος το Πάσχα δώστε χαρά στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου!

 

 

 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενόψει Πάσχα συγκεντρώνει τρόφιμα & είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειες που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 09:28

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενόψει Πάσχα συγκεντρώνει τρόφιμα & είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειες που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας


8b912f04fe8c446a88881a1170e3faf0deltio 14 03 2017 01
 
 

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2017

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκπροσωπώντας τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που ζουν στην Ελλάδα και βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας απευθύνεται σε κάθε πολίτη και φορέα ζητώντας υποστήριξη προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να καλυφτούν οι βασικές τους ανάγκες.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενόψει Πάσχα, καλεί όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή με δεδομένο ότι ο αριθμός των οικογενειών, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά. Τα ράφια στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργεί ο οργανισμός πανελλαδικά, δεν έχουν αποθέματα, ως συνέπεια των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις στη χώρα μας.  


Ωστόσο, χάρη σε ανάλογες κινητοποιήσεις και στη θετική ανταπόκριση των συμπολιτών μας το 2016 και παρά τις τεράστιες δυσκολίες, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε πανελλαδικά 22.724 παιδιά και τις οικογένειές τους που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε συνθήκες φτώχειας. Σε ποσοστό 84,7 % οι οικογένειες ήταν άνεργων γονέων ή απασχόλησης σε επισφαλή εργασία.


Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι απαραίτητα καθημερινά για κάθε παιδί, φυλάσσονται και διανέμονται απευθείας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την εξειδικευμένη ομάδα του Οργανισμού.


Απαράβατος κανόνας -και σε αυτή την περίπτωση- είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας κάθε παιδιού και η απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία τόσο της συγκέντρωσης όσο και της διανομής των ειδών.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της φροντίδας για το παιδί και την οικογένεια ξεκίνησε το 1997 την λειτουργία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, προσφέροντας υποστηρικτικές υπηρεσίες σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Κύριος σκοπός των Κέντρων Στήριξης είναι η αποφόρτιση της οικογένειας από προβλήματα που μπορούν να λυθούν με τη συμμετοχή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (προβλήματα διαβίωσης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με φορείς πρόνοιας κλπ). Παράλληλα στοχεύουν στην κινητοποίηση των μελών της κάθε οικογένειας, ούτως ώστε να ενισχύεται ο οικογενειακός πυρήνας και θεσμός και να μην οδηγείται η οικογένεια σε κλιμάκωση της κρίσης με αρνητικά αποτελέσματα για τα παιδιά. Συγκεκριμένα πραγματοποιείται ολιστική προσέγγιση στη δυσλειτουργική οικογένεια με στόχο την ενδυνάμωσή της και την - κατά το δυνατόν - αποκατάσταση της ικανότητάς της να ανταποκριθεί θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές της δυνάμεις και να αποτελέσει ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.

ΤΡΟΦΙΜΑ & ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

● Γάλα εβαπορέ
● Λάδι
● Ρύζι
● Όσπρια
● Αλεύρι
● Σάλτσα τομάτας
● Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί)
● Άνθος αραβοσίτου
● Αλάτι, Ξύδι, Μπαχαρικά
● Πουρές
● Βρεφικές κρέμες
● Βρεφικό γάλα
● Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος)
● Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό - απορρυπαντικό ρούχων, χλωρίνη κ.λ.π)
● Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)
● Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων)
● Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας)
 
Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του οργανισμού, σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα. 

Τα σημεία συγκέντρωσης είναι:
● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στο Μαρούσι
Διεύθυνση: Στουντίου & Γκλιάτη 2, Μαρούσι, Τ.Κ. 15126
Τηλ: 210 6095844 - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στο Ίλιον
Διεύθυνση: Αγίας Ελένης & Πλήθωνος Γεμιστού, Παλατιανή Ίλιον, Τ.Κ. 13121
Τηλ: 210 5781060 - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στη Νέα Μάκρη
Διεύθυνση: 31ο χλμ Λεωφ. Μαραθώνος, Νέα Μάκρη, Τ.Κ. 15302
Τηλ: 22940 96711 – E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στη Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Εμμανουήλ Χρυσολωρά 4-6, Θεσσαλονίκη, T.K. 54629
Τηλ.: 2310 535629 - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Πάτρα
Διεύθυνση: Όθωνος Αμαλίας 83, Πάτρα, Τ.Κ. 26221
Τηλ: 2610 332499 - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στον Πύργο Ηλείας
Διεύθυνση: Αραχώβης 3, Πύργος Ηλείας, Τ.Κ. 27100
Τηλ: 26210 81040, 26210 24080 - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Κόρινθο
Διεύθυνση: Ερμού14, Κόρινθος, Τ.Κ. 20100
Τηλ: 27410 71211 - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Χαλκίδα
Διεύθυνση: Φαβιέρου 41, Χαλκίδα, Τ.Κ.34100
Τηλ: 22210 79788 - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   


● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Κέρκυρα
Διεύθυνση: Εθνική Οδός Παλαιοκαστρίτσας, Αλυκές Ποταμού, Κέρκυρα, Τ.Κ.49100
Τηλ: 26610 80368 - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Κρήτη (Χανιά)
Διεύθυνση: Μαργουνίου 39, Χανιά, Τ.Κ.731 36
Τηλ: 28210 73000 – Ε-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Κρήτη (Ηράκλειο)
Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 136, Ηράκλειο, Τ.Κ. 71307
Τηλ: 2810-245162 – Ε-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στη Θεσσαλία
Διεύθυνση: Ηφαίστου 9 (Ημιόροφος), Λάρισα, Τ.Κ. 412 22
Τηλ: 2410 560900 - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Τρίπολη
Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 34, Τρίπολη, Τ.Κ. 22100
Τηλ: 2710-234154  - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   

 

 


Σελίδα 9 από 419
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν,  «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά. Δεν διαφαίνεται σύντομα τέλος στη διαμάχη ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση