ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Ένταξη του Κέντρου Κοινότητας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ηγουμενίτσας
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 14:32

Ένταξη του Κέντρου Κοινότητας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ηγουμενίτσας.

hgoumenitsalogo

Με σχετικές αποφάσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» οι υποβληθείσες από τον Δήμο Ηγουμενίτσας προτάσεις «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας» και «Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ηγουμενίτσας» με τα ποσά των 112.320,00€ και 243.360,00€ αντίστοιχα.

Η λειτουργία των παραπάνω δομών θα δημιουργήσει στον Δήμο Ηγουμενίτσας έξι (6) νέες θέσεις εργασίες, οι οποίες θα προκηρυχθούν το προσεχές διάστημα μέσω του ΑΣΕΠ.

Στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

 • Υποδοχή -Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών

 • Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές

 • Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.

Επίσης θα είναι εφικτή η διασύνδεση των ωφελούμενων ατόμων – πολιτών του Δήμου Ηγουμενίτσας με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα διανέμει σε σταθερή και τακτική βάση τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, οπωρολαχανικά, είδη ατομικής υγιεινής, ένδυσης, υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, κλπ σε τουλάχιστον 160 ωφελούμενους της δομής. Τα προϊόντα θα εξασφαλίζονται με σχετικές καμπάνιες που θα γίνουν από τη Δ/νση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας για προσφορές από τοπικές επιχειρήσεις, φορείς συλλόγους κλπ, αλλά και με αγορά συγκεκριμένων προϊόντων που είναι σε έλλειψη από το Δήμο Ηγουμενίτσας. Επιπλέον θα αξιοποιηθεί το πρόγραμμα απόσυρσης οπωροκηπευτικών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ή άλλα προγράμματα (πχ υπόλοιπα ΤΕΒΑ κλπ.) Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα συμβάλλει και στην παραλαβή και διανομή των προϊόντων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, καθώς στο Δήμο Ηγουμενίτσας υλοποιείται το Ε.Π. "Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ"

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αφορά την παροχή σε τακτική ή έκτακτη βάση δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενα άτομα που τα έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να καλύψουν την ανάγκη αυτή. Το σχετικό φαρμακευτικό υλικό θα εξασφαλίζεται μέσω συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες, Ιατρικό Σύλλογο Νομού Θεσπρωτίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Νομού Θεσπρωτίας, εθελοντών πολιτών κα. Η δομή θα συνεργάζεται στενά με το Κέντρο Υγείας , το Κέντρο Κοινότητας και το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι".

 
Προσφορά τροφίμων από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων "Νέα Παιδεία" στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Περιστερίου
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 14:12

Προσφορά τροφίμων από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων

"Νέα Παιδεία" στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Περιστερίου

resized Προσφορά τροφίμων από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία 1

Για μια ακόμη χρονιά, οι μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία» συγκέντρωσαν τρόφιμα και τα παρέδωσαν στις 19 Ιανουαρίου 2017 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Περιστερίου για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, που πραγματικά έχουν ανάγκη.

resized Προσφορά τροφίμων από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία 2

Τα παιδιά βοήθησαν στη μεταφορά τους από το σχολικό τους λεωφορείο στο Παντοπωλείο και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του και τις πρωτοποριακές κοινωνικές δράσεις του Δήμου Περιστερίου από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Αναστάσιο Θεοδωράκο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ξένη Κορόγιαννη.

resized Προσφορά τροφίμων από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία 3

Η συγκέντρωση των τροφίμων έγινε κατά τη διάρκεια του bazaar των εκπαιδευτηρίων, που όχι μόνο πέρασαν καλά, αλλά σκέφτηκαν από ψυχής τους συνανθρώπους τους. Μια πρωτοβουλία που αξίζει συγχαρητήρια στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

resized Προσφορά τροφίμων από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία 4

 
Σημαντικές δωρεάν δράσεις υλοποιεί το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2017 19:32

Σημαντικές δωρεάν δράσεις υλοποιεί το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου

Αριστέρα στο πάνελ διακρίνεται ο κ. Γ. Μπεκιάρης

Στο πλαίσιο του 3ου Forum Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας, η ΚΕΔΕ και το ΕΔΔΥΠΠΥ πραγματοποίησαν εκδήλωση στις 8/1/2017 με θέμα «Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας στους Δήμους», όπου συμμετείχε και ο Δήμος Περιστερίου, με ομιλητή – εκπρόσωπο τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα Υγείας – Καρδιολόγο Γιώργο Μπεκιάρη.

Στην ομιλία του, ο κ. Μπεκιάρης ανέφερε τα εξής:

«Η πρόληψη είναι ο πλέον σύγχρονος και ο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των ασθενειών της εποχής μας.

Περιλαμβάνει μέτρα για την μη εμφάνιση της νόσου, μέτρα για την έγκαιρη διάγνωση μετά την εμφάνισή της και μέτρα για την μείωση των επιπλοκών και των συνεπειών μιας νόσου.

Σήμερα, στα λοιμώδη νοσήματα έχουν προστεθεί και τα νοσήματα του «πολιτισμού» και της «κοινωνίας της αφθονίας» (καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνος, ατυχήματα και αυτοκτονίες) αλλά και τα νοσήματα που σχετίζονται με τον βομβαρδισμό από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων, των κεραιών και των πυλώνων υψηλής τάσης.

Για να επιτύχει η πρόληψη είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει προγράμματα βελτίωσης της υγείας των αναξιοπαθούντων, μειώνοντας το «χάσμα της υγείας» ανάμεσα σε πλουσίους και φτωχούς.

Η υγεία μας εξαρτάται κατά 50 % από την συμπεριφορά, κατά 20% από το περιβάλλον, κατά 20% από την κληρονομικότητα και κατά 10% από τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ας προβληματισθούμε λοιπόν:

 • Μήπως οι στρατηγικές πρόληψης ενός έθνους, θα στοίχιζαν λιγότερο από τις στρατηγικές νοσοκομειακής περίθαλψης;

 • Μήπως μια μορφή αντίστασης στις προσπάθειες πρόληψης συνιστά ανταγωνισμός από τις φαρμακευτικές εταιρείες, τις βιομηχανίες οινοπνευματωδών και καπνού;

 • Μήπως στη χώρα μας, που η νοσοκομειακή περίθαλψη ολοένα και περισσότερο ευτελίζεται, τα προγράμματα πρόληψης καθίστανται ιδιαίτερα επιτακτικά;

Ο Δήμος Περιστερίου προσπαθεί να είναι πλάι στους πολίτες και να τους βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων τους και ιδιαίτερα των προβλημάτων υγείας.

Αναφέρουμε μερικές από τις πάμπολλες δράσεις μέσω του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου «ΔΩΡΕΑΝ» για τους συμπολίτες μας:

 • Εξετάσεις για διάγνωση ηπατιτίδων και μολύνσεων από HIV.

 • Ενημερωτικές ομιλίες σχετικές με καρδιαγγειακά νοσήματα, οστεοπόρωση, καρκίνο του προστάτη, του μαστού, του δέρματος , κλπ.

 • Καρδιολογικές εξετάσεις και Μικροβιολογικές εξετάσεις «χωρίς συμμετοχή» για τα μέλη των ΚΕΦΙ και τις οικογένειές τους

 • Εξετάσεις προσδιορισμού του λιπιδαιμικού προφίλ

 • Αγγειολογικές εξετάσεις

 • Σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο γίνεται ενημέρωση στα σχολεία, και προσδιορισμός των εν δυνάμει διαβητικών και εφαρμόζονται ειδικές παρεμβάσεις στα παιδιά και στις οικογένειες τους.

 • «Φυσικοθεραπείες ειδικές» για πάσχοντες από τη Νόσο Parkinson.

 • Λειτουργούμε μονάδες διάγνωσης και υποστήριξης των πασχόντων από τη Νόσο Alzheimer.

 • Συμμετέχουμε στην ενημέρωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σχετικά με τα ανευρύσματα της κοιλιακής αορτής, το καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του μαστού, του προστάτη, του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του κακοήθους μελανώματος.

 • Παράλληλα γίνονται οι ανάλογες εξετάσεις, όπως μαστογραφίες, υπερηχογράφημα αορτής, προστάτη, αγγείων, τεστ PAP, σπιρομετρήσεις και προσδιορισμός καρδιαγγειακού κινδύνου.

 • Δωρεάν εγχειρήσεις καταρράκτη για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

 • Τέλος λειτουργούμε το Κοινωνικό Ιατρείο, στο οποίο συμμετέχουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων και 12 νοσηλευτές.

Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας για να βοηθήσουμε περισσότερο τους συμπολίτες μας».  

 
ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2017 19:02

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

resized 1 ΔΣ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 2017

 

Το πιο ζεστό καλωσόρισμα επιφύλαξαν στα παιδιά του κέντρου φιλοξενίας Καλοχωρίου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Καλοχωρίου, στα οποία ξεκίνησαν από χθες να λειτουργούν οι νέες Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ), στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

resized resized 2 ΔΣ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Τα παιδιά των δύο σχολείων υποδέχτηκαν με τραγούδια και χαμόγελα τους νέους συμμαθητές τους, ενώ τους πρόσφεραν συμβολικά δωράκια. Μάλιστα, φρόντισαν να διακοσμήσουν τους πίνακες στις αίθουσες και τους διαδρόμους με ζωγραφιές και τη λέξη «καλωσήρθατε» στα ελληνικά και τα αγγλικά, στέλνοντας το πιο ηχηρό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης. Τα προσφυγόπουλα συγκινήθηκαν από τη θερμή υποδοχή, ενώ κάθισαν με ενθουσιασμό στα θρανία, για να παρακολουθήσουν τα πρώτα τους μαθήματα. Ανάλογη ήταν η κατάσταση και στο 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου – Κορδελιού, όπου ξεκίνησαν να φοιτούν τα παιδιά του κέντρου Καλοχωρίου ηλικίας 13 έως 15 ετών.

resized resized P1180164

Η ΔΥΕΠ στα δημοτικά σχολεία Καλοχωρίου και στο Γυμνάσιο Ελευθερίου – Κορδελιού είναι η πέμπτη που ξεκίνησε να λειτουργεί στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ άμεσα πρόκειται να λειτουργήσουν άλλες τρεις. Το επόμενο διάστημα, εξάλλου, θα ανοίξουν οι δομές και για όλα τα υπόλοιπα κέντρα φιλοξενίας της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έχει προγραμματιστεί και η λειτουργία νηπιαγωγείων εντός των καμπ για τα παιδιά ηλικίας 4 – 5 ετών.

resized resized P1180213

Υπενθυμίζεται ότι τα κριτήρια επιλογής των σχολείων που θα φιλοξενήσουν ΔΥΕΠ, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, είναι η απόσταση από το κέντρο φιλοξενίας, με βασική προϋπόθεση να υπάγεται διοικητικά στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία βρίσκεται το καμπ και η επάρκεια της μονάδας σε αίθουσες και υλικοτεχνική υποδομή. Παράλληλα, επιχειρείται η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη διασπορά και ισοκατανομή τους σε πολλούς δήμους. Τη μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο έχει αναλάβει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

resized resized P1180260

 
Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν: Ένα αόρατο φαινόμενο: 10.000 παιδιά πρόσφυγες έχουν εξαφανιστεί στην Ευρώπη
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 12:26
 

Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν:  Ένα αόρατο φαινόμενο: 10.000 παιδιά πρόσφυγες έχουν εξαφανιστεί στην Ευρώπη

thesmileofthechild 170118094604535

Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν: Ένα αόρατο φαινόμενο: 10.000 παιδιά πρόσφυγες έχουν εξαφανιστεί στην Ευρώπη

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (Missing Children Europe) και του Διοικητικού της Συμβουλίου συμμετέχει στη μεγάλη διαδικτυακή εκστρατεία καλώντας σε δράση όλους τους αρμόδιους Υπουργούς της Ευρώπης.

- Η εισροή μεταναστών και προσφύγων παραμένει στο επίκεντρο των πολιτικών συζητήσεων για πολλούς μήνες. Ανάμεσα στα πολυάριθμα θύματα που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ευρώπη, εντοπίζεται και ένας μεγάλος αριθμός παιδιών και νέων.

Γνωρίζατε ότι τα παιδιά αποτελούν σχεδόν το 40% των ανθρώπων σε κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα το 2016; Ή ότι περισσότερα από 89.000 ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες-πρόσφυγες ήρθαν στην Ευρώπη το 2015; Και το χειρότερο, ότι τουλάχιστον 10.000 από τα ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες-πρόσφυγες έχουν εξαφανιστεί. Για να ενημερώσει όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, αλλά και να παροτρύνει τους πολιτικούς να αναλάβουν δράση, η «Missing Children Europe» εγκαινιάζει την εκστρατεία «Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν".

Η εκστρατεία καλεί το κοινό να αναλάβει δράση, χρησιμοποιώντας το Facebook και να ζητήσει από τους αρμόδιους Υπουργούς να σεβαστούν τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών-προσφύγων. Το κοινό θα γνωρίσει πώς μια απλή κοινοποίηση μπορεί να δημιουργήσει πραγματικό αντίκτυπο σώζοντας τις ζωές αυτών των παιδιών. 

Αφημένα στην τύχη τους, τα εξαφανισμένα παιδιά της μετανάστευσης συνήθως καταλήγουν στους δρόμους, χωρίς στέγη, χωρίς τροφή, ενώ παράλληλα διατρέχουν κινδύνους που ποτέ και κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να βιώνει. Οι εμπειρίες αυτές, έρχονται να προστεθούν στις εμπειρίες του παρελθόντος έχοντας αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική τους υγεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, τα παιδιά αυτά καταλήγουν στα χέρια εμπόρων ή άλλων εγκληματικών δικτύων και πέφτουν θύματα εργασιακής ή σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Άλλες φορές πάλι, στην προσπάθεια τους να φτάσουν σε ένα ασφαλές μέρος ή έστω να βρεθούν πιο κοντά στην οικογένειά τους, εμπιστεύονται αδίστακτους διακινητές. Για τις μετακινήσεις αυτές αναγκάζονται να πληρώσουν πάρα πολλά χρήματα ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κλειδωμένα στο πίσω μέρος φορτηγών ή μέσα σε επικίνδυνες βάρκες. Παρά την ωμή αυτή πραγματικότητα, οι αρχές στην Ευρώπη δεν έχουν λάβει τα αναγκαία μέτρα για να εγγυηθούν τον σεβασμό των δικαιωμάτων των παιδιών αυτών, αλλά ούτε τους παρέχουν την απαραίτητη προστασία. Τα παιδιά μετανάστες-πρόσφυγες μένουν στην πραγματικότητα αόρατα από τις ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές που σχετίζονται με τη μετανάστευση.

10.000 παιδιά έχουν εξαφανιστεί στην Ευρώπη

Εξαιτίας των κρίσεων σε όλο τον κόσμο, ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών-προσφύγων και αιτούντων άσυλο, έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να έρθουν στην Ευρώπη.

Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνεται ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός παιδιών. Το 2015, τουλάχιστον 89.000 ασυνόδευτα παιδιά ήρθαν στην Ευρώπη, είτε έχοντας μείνει ορφανά ή μετά από πρωτοβουλία των γονιών τους μη έχοντας άλλη επιλογή για να αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη και σε κάποιο συγγενικό μέλος που ήδη ζει εκεί.

Η Delphine Moralis, Γενική Γραμματέας της «Missing Children Europe» δήλωσε: «Οι αρμόδιες αρχές στις χώρες υποδοχής, έχουν τεθεί επικεφαλής των παιδιών μεταναστών-προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη, δυστυχώς όμως τα παιδιά αυτά συχνά δεν λαμβάνουν την προστασία που δικαιούνται από το νόμο: πολλά ζουν σαν φυλακισμένα, σε άθλιες συνθήκες, πέφτουν θύματα βίας, δεν είναι ενημερωμένα για τα δικαιώματά τους, κ.ά. Αν και έχουν το δικαίωμα να επανενωθούν με τις οικογένειές τους, οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά αργές και πολύπλοκες. Ως αποτέλεσμα, πολλά παιδιά δεν βλέπουν άλλη επιλογή από το να "εξαφανίζονται" και να συνεχίζουν το ταξίδι τους μόνα τους. Από αυτή τη στιγμή και μετά αποτελούν το πιο εύκολο θήραμα».

Εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικών, εργασιακή και σεξουαλική εκμετάλλευση

Όταν τα παιδιά βρίσκονται έρμαια σε χώρες που δεν γνωρίζουν, σε μέρη που αισθάνονται ανασφαλή και παραμελημένα, γίνονται εύκολα "στόχος". Οι διακινητές ατόμων και άλλοι εγκληματίες είναι εξαιρετικά έμπειροι στο να επωφελούνται οικονομικά από την ευαλωτότητα των παιδιών αυτών. Ως αποτέλεσμα, πολλοί από αυτούς καταλήγουν θύματα εργασιακής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, συμπεριλαμβανομένης της καταναγκαστικής πορνείας και του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Europol, την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία, 10.000 ασυνόδευτα παιδιά έχουν ήδη εξαφανιστεί στην Ευρώπη. Δυστυχώς, στην πραγματικότητα ο αριθμός αυτός είναι κατά πάσα πιθανότητα πολύ μεγαλύτερος. Η Delphine Moralis προσθέτει: «Αυτά τα παιδιά εξαφανίζονται γιατί δεν τους προσφέρεται μια ασφαλής εναλλακτική λύση και από τη στιγμή που εξαφανίζονται, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν. Τα διοικητικά εμπόδια είναι αυτά που κάνουν το ήδη πολύπλοκο πρόβλημα ακόμη πιο περίπλοκο».

«Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν»

Για να ευαισθητοποιήσει για την κατάσταση των παιδιών μεταναστών-προσφύγων, αλλά και για να καλέσει τους αρμόδιους πολιτικούς να λάβουν μέτρα για να τα βοηθήσουν, η «Missing Children Europe» εγκαινιάζει την εκστρατεία «Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν». 

Πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία ευαισθητοποίησης, που στοχεύει άμεσα τους αρμόδιους Υπουργούς για τη μετανάστευση όλων των κρατών μελών της ΕΕ. Η αρχή είναι απλή. Κάθε άτομο, κάθε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, ομάδα ατόμων ή επιχειρήσεις καλούνται να μοιραστούν μια εικόνα στο Facebook και να αναφέρουν -κάνουν tag- τον αρμόδιο Υπουργό για ζητήματα Ασύλου και Μετανάστευσης.

Η Delphine Moralis συμπλήρωσε επίσης πως «με αυτή την εκστρατεία, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων αναφορικά με τα δεινά των παιδιών μεταναστών-προσφύγων στην Ευρώπη. Έχουμε επιλέξει το Facebook ως μέσο επικοινωνίας, επειδή είναι ένας καλός τρόπος για να φτάσει το μήνυμά μας στο μέγιστο αριθμό ανθρώπων σε σύντομο διάστημα. Οι χρήστες με τη σειρά τους θα υποβάλλουν απευθείας αίτημα στον υπουργό τους, χρησιμοποιώντας τη δική τους σελίδα.

Η ιδέα είναι ότι όλοι οι πολίτες της ΕΕ μπορούν να συμμετάσχουν και με ένα απλό σχόλιο να θέσουν προ των ευθυνών του τον αρμόδιο Υπουργό, ελπίζοντας ότι δεν θα αγνοήσει τη δημόσια πίεση και ότι θα υποχρεωθεί να συνεργαστεί με τις συστάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης των παιδιών μεταναστών».

Η καμπάνια υλοποιείται σε 8 Ευρωπαϊκές χώρες σε συνεργασία με τα μέλη και τους συνεργάτες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά και την υποστήριξη αρκετών δημοφιλών σελίδων του Facebook.

Οι πολίτες μιας χώρας καλούνται να επισκεφτούν τη σελίδαhttp://www.mentiontheunmentioned.eu/ και να μοιραστούν μια φωτογραφία και μια ιστορία της επιλογής τους στο Facebook αναφέροντας τον αρμόδιο Υπουργό της κάθε χώρας.

Άτυπο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

Στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στη Μάλτα, με τη συμμετοχή των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων όλης της Ευρώπης. Οι υπουργοί θα συζητήσουν μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί Ασύλου και Μετανάστευσης. Αυτή είναι μια ιδανική ευκαιρία για την Missing Children Europe σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Προέδρου της Μάλτας «The President's Foundation for the Wellbeing of Society» να φιλοξενήσει την προσεχή διάσκεψη με τίτλο «Χαμένοι στη μετανάστευση: Εργαζόμαστε από κοινού για την προστασία των παιδιών από την εξαφάνιση».

Η Πρόεδρος της Μάλτας, κα. Marie-Louise Coleiro Preca, και μέλος του Patron Council της Ομοσπονδίας «Missing Children Europe», μαζί με ένα σημαντικό αριθμό οργανισμών από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θα είναι παρόντες στη Μάλτα για να προτείνουν από κοινού συστάσεις για την προστασία των παιδιών μεταναστών-προσφύγων.

Η εκστρατεία «Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν», η οποία έχει ξεκινήσει 8 μέρες πριν από τη συνάντηση των Υπουργών έχει ως στόχο να ασκήσει πίεση στους αρμόδιους πολιτικούς και να λειτουργήσει ως μέσο εξεύρεσης συγκεκριμένων λύσεων με τις αρμόδιες αρχές και προς όφελος των παιδιών.

Ακολουθήστε το συνέδριο "Χαμένοι στη Μετανάστευση" στον ιστότοπο,www.lostinmigration.eu

 

 


Σελίδα 9 από 407
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση