ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Τα παιδιά που μετακινούνται από την Αφρική δεν σκοπεύουν αρχικά να πάνε στην Ευρώπη ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΈΑ ΜΕΛΈΤΗ ΤΗΣ UNICEF.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 26 Ιούλιος 2017 16:55

Τα παιδιά που μετακινούνται από την Αφρική δεν σκοπεύουν αρχικά να πάνε στην Ευρώπη

Σύμφωνα με νέα μελέτη της UNICEF.

170725a1

Τα παιδιά που μετακινούνται στην Ευρώπη από την Αφρική παίρνουν την απόφαση να φύγουν από μόνα τους και αρχικά δεν προτίθενται να πάνε στην Ευρώπη. Στην πλειοψηφία τους, τα κατ’ εξακολούθηση τραύματα και η κακοποίηση που είδαν ή υπέστησαν στη Λιβύη τα ανάγκασε να φύγουν στην Ευρώπη και να κάνουν την τρομακτική θαλάσσια διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου, σύμφωνα με νέα μελέτη που ανέθεσε η UNICEF και πραγματοποιήθηκε από την πρωτοβουλία REACH.

Έως και το 75% των παιδιών προσφύγων και μεταναστών που έδωσαν συνεντεύξεις στην Ιταλία ως μέρος της μελέτης, έλαβαν την απόφαση να ξεκινήσουν το ταξίδι μόνα τους. Το ίδιο το ταξίδι μπορεί να διαρκέσει δύο χρόνια ή περισσότερο για τα παιδιά. Ένας από τους βασικούς λόγους που τα παιδιά δήλωσαν ως αιτία για τη φυγή από τις εστίες τους, ήταν η βία στο σπίτι, αλλά επίσης οι στερήσεις και οι συγκρούσεις. Ο γάμος σε παιδική ηλικία αναφέρθηκε επίσης ως ο κύριος λόγος για τη φυγή από το 1 στα 5 από όλα τα κορίτσια που ερωτήθηκαν. Τα ταξίδια των παιδιών στην Ευρώπη ήταν συχνά τμηματικά και ο προορισμός τους άλλαζε στην πορεία.

«Αυτό που είναι εντυπωσιακό σε αυτή τη μελέτη είναι ότι δείχνει για πρώτη φορά, ότι υπάρχουν εξαιρετικά πολύ περισσότερες αιτίες που ωθούν τα παιδιά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε σχέση με αυτά που γνωρίζαμε πριν, και λιγότεροι παράγοντες έλξης που τα δελεάζουν προς την Ευρώπη», δήλωσε η Afshan Khan, Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Στόχος της μελέτης, της συνεργασίας μεταξύ UNICEF και REACH, είναι να παρέχει στους φορείς λήψης αποφάσεων, τους εταίρους και τις κυβερνήσεις, στοιχεία σχετικά με το τι οδηγεί τα παιδιά να εγκαταλείψουν τις χώρες και τα σπίτια τους. Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν στις δύο κύριες πύλες προς την Ευρώπη - την Ιταλία και την Ελλάδα - με συνολικά 850 παιδιά ηλικίας 15 έως 17 ετών.

Τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών στην Ιταλία ανέφεραν ομόφωνα το χρονικό διάστημα που πέρασαν στη Λιβύη ως το πιο τραυματικό μέρος του ταξιδιού τους στην ξηρά. Σχεδόν τα μισά από αυτά (47%) ανέφεραν ότι είχαν απαχθεί για λύτρα στη Λιβύη και ένα στα τέσσερα παιδιά (23%) ανέφερε ότι συνελήφθη αυθαίρετα και κρατήθηκε στη φυλακή χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες. Στην πλειοψηφία τους προέρχονται από διάφορες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, αλλά μερικά είναι από μακρινές χώρες όπως το Μπαγκλαντές.

«Για εκείνα που όντως σκόπευαν να έρθουν στην ήπειρο, η γοητεία της Ευρώπης, ήταν η ευκαιρία να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, ο σεβασμός των δικαιωμάτων τους και να προχωρήσουν στη ζωή. Ωστόσο, μόλις φθάσουν στην Ευρώπη, η πραγματικότητα είναι δυστυχώς εντελώς διαφορετική και οι προσδοκίες θρυμματίζονται», δήλωσε η Afshan Khan από τη UNICEF.

Στην Ελλάδα, οι συνεντεύξεις έδειξαν ότι ένας στους τρεις γονείς ή φροντιστές δήλωσε ότι η αναζήτηση εκπαίδευσης για τα παιδιά τους ήταν ο βασικός λόγος που άφησαν τις χώρες τους για την Ευρώπη. Ωστόσο, οι συνεντεύξεις μεταξύ των παιδιών προσφύγων και μεταναστών αποκάλυψαν ότι οι μακροχρόνιες διαδικασίες και η σύγχυση σχετικά με τα δικαιώματά τους οδήγησαν πολλά παιδιά να εγκαταλείψουν τα Ιταλικά και Ελληνικά συστήματα υποδοχής, χάνοντας την εκπαίδευση και εκθέτοντάς τα σε υψηλό κίνδυνο κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

Από τα 12.239 παιδιά που έφθασαν στην Ιταλία το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, το 93% ταξίδεψαν μόνα τους.

Δείτε περισσότερα:

Children on the Move in Italy and GreeceΌπως υπογραμμίζεται στη μελέτη*, τα προφίλ των παιδιών που έφθασαν στην Ιταλία και την Ελλάδα ποικίλλουν σημαντικά. Τα παιδιά στην Ιταλία τείνουν να έχουν αποφασίσει να μεταναστεύσουν μεμονωμένα (75% των ερωτηθέντων παιδιών) και είναι κυρίως ασυνόδευτα, αγόρια ηλικίας 16 έως 17 ετών. Στην Ελλάδα, τα παιδιά τείνουν να έχουν πάρει μια κοινή απόφαση μέσα στην οικογένειά τους και καταφθάνουν με την οικογένεια (91% των ερωτηθέντων παιδιών), σε σχεδόν ίση αναλογία μεταξύ αγοριών και κοριτσιών και από κάθε ηλικιακή ομάδα.

Στις πρόσφατες συνόδους κορυφής των G20 και G7, η UNICEF κάλεσε τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση για την προστασία των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης των έξι σημείων για τα εκτοπισμένα παιδιά το οποίο ζητεί την προστασία κάθε παιδιού που ξεριζώνεται από τον πόλεμο, τη βία και τη φτώχεια. Το σχέδιο καλεί τις κυβερνήσεις για:

  1. Προστασία των παιδιών προσφύγων και μεταναστών, ιδιαίτερα των ασυνόδευτων παιδιών, από την εκμετάλλευση και τη βία.
  2. Τερματισμός της κράτησης των παιδιών που ζητούν διεθνή προστασία ή μεταναστεύουν.
  3. Διατήρηση των οικογενειών ενωμένων ως τον καλύτερο τρόπο για την προστασία των παιδιών και παροχή στα παιδιά νομικού καθεστώτος.
  4. Εξασφάλιση της εκπαίδευσης όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών και πρόσβαση στην υγεία και σε άλλες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.
  5. Άσκηση πίεσης για δράση σχετικά με τα βαθύτερα αίτια των μετακινήσεων ευρείας κλίμακας προσφύγων και μεταναστών.
  6. Προώθηση μέτρων για την καταπολέμηση της ξενοφοβίας, των διακρίσεων και της περιθωριοποίησης στις χώρες διέλευσης και προορισμού.

 * Δείτε την μελέτη Children on the Move in Italy and Greece

Σχετικά με την πρωτοβουλία REACH

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία REACH επισκεφθείτε το www.reach-initiative.org 

 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το 7μηνών μωρό που κακοποιήθηκε βάναυσα από τους γονείς του στην Πάτρα
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 25 Ιούλιος 2017 16:17

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το 7μηνών μωρό που κακοποιήθηκε βάναυσα

από τους γονείς του στην Πάτρα

xamogelo17

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε η τραγική ιστορία με την βάναυση κακοποίηση του 7μηνών μωρού από τους γονείς του, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κινητοποιήθηκε άμεσα και κοινωνική λειτουργός του οργανισμού επικοινώνησε με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο όπου δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του οργανισμού τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2009 έως και το 2011 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει ανώνυμες καταγγελίες από ευαισθητοποιημένους πολίτες στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» για την συγκεκριμένη «μητέρα» και για την κακοποίηση και παραμέληση των άλλων 3 ανήλικων παιδιών της! Άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές της περιοχής όπως γίνεται για κάθε καταγγελία που λαμβάνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ευτυχώς και τα 3 παιδιά απομακρύνθηκαν από την οικογένεια και ζουν σε πλαίσια παιδικής προστασίας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 750 παιδιά θύματα κακοποίησης στα Σπίτια του κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού σπάει τον κύκλο της Βίας, σπάει την αλυσίδα της Κακοποίησης και αντιμετωπίζει ολιστικά τα φαινόμενα κάθε μορφής βίας απέναντι στα παιδιά.

Σήμερα, τα παιδιά που μεγάλωσαν στα Σπίτια του οργανισμού σπουδάζουν, υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, εργάζονται, κάνουν τη δική τους οικογένεια προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο ως ενεργοί πολίτες.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του και βρίσκεται δίπλα σε ΚΑΘΕ παιδί που έχει πέσει θύμα σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης, παραμέλησης, bullying, παράνομης διακίνησης κι εμπορίας στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο ΠΑΝΤΑ την ολιστική αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στο σύνολο των παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056»

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116 111» .

 

 
Η κατάσταση των γυναικών στον πλανήτη στο πλαίσιο υλοποίησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. (ΟΗΕ Ιούλιος 2017)
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 25 Ιούλιος 2017 10:51

Η κατάσταση των γυναικών στον πλανήτη στο πλαίσιο υλοποίησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.(ΟΗΕ Ιούλιος 2017)

17626645 10154362603121905 4975657282243433419 n

Το διάστημα 10-19 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη το «Πολιτικό Forum Υψηλού Επιπέδου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» υπό την αιγίδα του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ. Το εν λόγω Forum αποτελεί την κεντρική πλατφόρμα των Ηνωμένων Εθνών για την παρακολούθηση και την αποτίμηση της προόδου σχετικά με τους συνολικά 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (γνωστοί και ως «Ατζέντα 2030»).

Το θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν η εξάλειψη της φτώχειας και η προώθηση της ευημερίας σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο. Βασικό κείμενο των εργασιών αποτέλεσε η 19σέλιδη έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα αναφορικά με την υλοποίηση της Ατζέντας 2030:

http://www.un.org/ga/search/view_doc.asp?symbol=E/2017/66&Lang=E.

Ο Στόχος 5 είναι αφιερωμένος στην ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση όλων των γυναικών και των κοριτσιών. Τα στατιστικά στοιχεία της έκθεσης, τα οποία παρουσιάζονται στην ένατη παράγραφό της, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού για Κυβερνήσεις, πολίτες και συλλογικότητες όσον αφορά τον απαιτητικό δρόμο για την επίτευξη τόσο της νομικής όσο και της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, κοριτσιών και αγοριών στον πλανήτη:

1) με βάση τα στατιστικά στοιχεία της περιόδου 2005-2016 από 87 χώρες, το 19% του γυναικείου πληθυσμού ηλικίας 15-49 ετών δήλωσε ότι έχει υποστεί φυσική ή/και σεξουαλική βία από πρόσωπο του οικείου περιβάλλοντος δώδεκα μήνες πριν τη διεξαγωγή της έρευνας

2) ο γάμος ανηλίκων μειώνεται με πολύ αργούς ρυθμούς (περί το 2000, μία στις τρεις γυναίκες ηλικίας 20-24 ετών ανέφερε ότι νυμφεύθηκε σε ηλικία μικρότερη των 18 ετών, ενώ το 2015 η σχετική αναλογία ήταν πάνω από μία στις τέσσερις γυναίκες)

3) η επιβλαβής πρακτική του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων έχει μειωθεί κατά 24% από το 2000 – εντούτοις, βάσει των στατιστικών στοιχείων από τριάντα χώρες, το 2015 ένα στα τρία κορίτσια ηλικίας 15-19 ετών έχει βιώσει τη συγκεκριμένη πρακτική σε σχέση με την αναλογία ένα προς δύο το 2000

4) το ποσοστό της άμισθης εργασίας στο σπίτι και στη φροντίδα ανηλίκων και ανήμπορων ατόμων είναι τρεις φορές μεγαλύτερο για τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες και ευθύνεται για το έμφυλο χάσμα στην άμισθη εργασία σε 83 χώρες

5) μόλις δέκα ποσοστιαίες μονάδες αυξήθηκε η συμμετοχή των γυναικών στα Κοινοβούλια μεταξύ των ετών 2000 και 2017 – ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 23,4%

6) η υποεκπροσώπηση των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις στο χώρο των επιχειρήσεων καλά κρατεί με μόλις λιγότερο από το ένα τρίτο αυτών των θέσεων να καλύπτεται από άτομα θηλυκού γένους βάσει στατιστικών στοιχείων περιόδου 2009-2015 από 67 χώρες

7) όσον αφορά τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα του γυναικείου πληθυσμού, μόλις το 52% των γυναικών ηλικίας 15-49 σε σχέση ή σε γάμο συναινεί σε σεξουαλική επαφή και στη χρήση αντισυλληπτικών και λοιπών υπηρεσιών υγείας με βάση στατιστικά στοιχεία του 2012 από 45 χώρες, εκ των οποίων 43 κατατάσσονται στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Η απάντηση της Ελλάδας στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης σε σχέση με ζητήματα ισότητας των φύλων είναι το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2016-2020», το οποίο έχει εκπονηθεί από τον κρατικό φορέα ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών και υλοποιείται με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων: http://www.isotita.gr/ethniko-programma-drasis/ . Η εν λόγω πρωτοβουλία της Γ.Γ.Ι.Φ. θα συμπεριληφθεί στην Εθελοντική Εθνική Έκθεση της Ελλάδας, η οποία θα παρουσιαστεί στο «Πολιτικό Forum Υψηλού Επιπέδου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» τον Ιούλιο του 2018.

Η συγκεκριμένη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Θεσμικοί Μηχανισμοί για την Ισότητα των Φύλων» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 25 Ιούλιος 2017 11:10
 
Έρευνα για την καταπολέμηση του εκφοβισμού. Τα social media δημιουργούν στρες στα νέα παιδιά.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 24 Ιούλιος 2017 14:02

Έρευνα για την καταπολέμηση του εκφοβισμού.

Τα social media δημιουργούν στρες στα νέα παιδιά.
57cf8- cyber bullying

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που διεξήγαγε πρόσφατα η βρετανική οργάνωση για την καταπολέμηση του εκφοβισμού, Ditch the Label τα social media δημιουργούν επιπρόσθετο στρες στα νέα παιδιά.

Η έρευνα διεξήχθη σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 10.000 νέων ηλικίας μεταξύ 12 και 20 ετών. Εκ των ερωτηθέντων, το 40% δήλωσε ότι αισθάνεται άσχημα όταν κανείς από τους «φίλους» τους δεν κάνει «like» στις «selfies» τους, ενώ το 35% απάντησε ότι το επίπεδο της αυτοπεποίθησής τους συνδέεται άμεσα από τον αριθμό των «ακόλουθων» που έχουν στα social media.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC και επικαλούμενο τα πορίσματα της έρευνας, το Instagram αποτελεί το μέσο το οποίο χρησιμοποιείται περισσότερο για την ανάρτηση κακόβουλων σχολίων. Περίπου το 7% των νέων που ερωτήθηκαν απάντησαν ότι έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, 6% μέσω του Facebook, 5% μέσω του Snapchat και 2% μέσω του Twitter και του YouTube.

Από την πλευρά του το Instagram αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ενθαρρύνει τους χρήστες να αναφέρουν οποιοδήποτε περιεχόμενο εκφοβισμού. «Γνωρίζουμε ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται από άλλους ανθρώπους μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο και για τον λόγο αυτόν επενδύσαμε πρόσφατα σε νέες τεχνολογίες, ώστε το Instagram να είναι ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον», δήλωσε η υπεύθυνη πολιτικής της εταιρείας Μισέλ Νάπτσαν.

Από την έρευνα προκύπτει ότι ο ψηφιακός εκφοβισμός είναι ευρέως διαδεδομένος, καθώς το 70% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι έχουν ασκήσει κακόβουλη κριτική σε κάποιο άλλο άτομο στο Διαδίκτυο, ενώ το 17% δήλωσε ότι έχουν πέσει θύματα ηλεκτρονικού εκφοβισμού. Επιπλέον, ένας στους τρεις ερωτηθέντες δήλωσαν ότι ζουν με τον φόβο του cyber-bullying, με την εξωτερική τους εμφάνιση να αποτελεί το πιο πιθανό θέμα για πικρόχολη κριτική.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (47%) απάντησαν ότι δεν συζητούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέματα που έχουν να κάνουν με την προσωπική τους ζωής, ενώ πολλοί από αυτούς γράφουν πολύ επιγραμματικά ορισμένα πράγματα για τη ζωή τους.

«Οι άνθρωποι έχουν την τάση να μεγαλοποιούν τις προσωπικότητές τους στο Διαδίκτυο και να αποκρύπτουν την πραγματικότητα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ditch the Label, Λίαμ Χάκετ, ενώ τόνισε ότι τα νέα παιδιά μεγαλώνουν πλέον σε μια «κουλτούρα ανταγωνισμού».

«Ο εκφοβισμός στο Διαδίκτυο εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα», προσέθεσε ο ίδιος. «Το Διαδίκτυο, όχι μόνο επαναπροσδιορίζει το κλίμα εκφοβισμού αλλά παράλληλα έχει σαφείς επιπτώσεις στην ταυτότητα, τη συμπεριφορά και την προσωπικότητα των νεαρών χρηστών», επισήμανε ο κ. Χάκετ.

Ο Χάκετ δήλωσε επίσης ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να διαθέσουν περισσότερους πόρους για τον έλεγχο των σχολίων που αναρτούν οι χρήστες τους και ότι θα πρέπει να ανταποκρίνονται με πιο άμεσο τρόπο στις καταγγελίες. «Ζούμε σε μια κουλτούρα ανταγωνισμού, η οποία δυστυχώς αποτελεί το κλίμα στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά μας», επισήμανε. «Συχνά οι γονείς είναι εξίσου εθισμένοι και θα πρέπει να διερωτηθούν τι αντίκτυπο έχει αυτό στην οικογενειακή ζωή. Θα μπορούσε να είναι η ώρα για τους γονείς να πουν ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα στη ζωή από τα κοινωνικά δίκτυα και ότι υπάρχει μια πιο όμορφη εικόνα που ο καθένας μπορεί να δει», δήλωσε ο κ. Χάκετ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας έρχονται σε σχεδόν απόλυτη αντίθεση με πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου Διαδικτύου της Οξφόρδης, η οποία δημοσιεύτηκε στις αρχές του τρέχοντος μήνα και αναφέρεται ότι ο διαδικτυακός εκφοβισμός είναι σχετικά σπάνιο φαινόμενο.

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/28932

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 24 Ιούλιος 2017 16:23
 
Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Αυξήθηκε σε 970.000.000 ευρώ η βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων»
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 20 Ιούλιος 2017 12:31

Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Αυξήθηκε σε 970.000.000 ευρώ η βοήθεια στην Ελλάδα 
για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων»

vozenberg2

 

Βρυξέλλες,  20 Ιουλίου 2017

 
«Ύστερα από την επανεξέταση των κονδυλίων της πολιτικής συνοχής η βοήθεια για την Ελλάδα αυξήθηκε σε 970.000.000 ευρώ για τα έτη 2017 - 2020, που μπορούν να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων», ήταν η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κυρίαςΕλίζας Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη σχετικά με τα επίπεδα της παιδικής φτώχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη και τα μέτρα για την αντιμετώπισή της.
 
Στο κείμενο της απάντησης η Κομισιόν συνοψίζει τις δράσεις της για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας, ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό παρέχεται χρηματοδοτική συνδρομή από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία και συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης καθώς και από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους.
 
Σε δήλωσή της η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές οφείλουν χωρίς καθυστέρηση να κινητοποιηθούν, ώστε να αξιοποιηθεί άμεσα και στο έπακρο η επιπλέον χρηματοδότηση για την ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από τη φτώχεια. 
 
 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης:
 
«Παρά το ότι την κύρια ευθύνη για τον σχεδιασμό των κοινωνικών πολιτικών έχουν τα Κράτη μέλη, η Επιτροπή στηρίζει τις προσπάθειές τους χαράσσοντας πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές και μέσω των διαθέσιμων κονδυλίων της Ε.Ε. 
 
Από το 2010 χορηγείται στην Ελλάδα χρηματοδοτική συνδρομή για την εφαρμογή του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι διαρθρωτικές μακροοικονομικές ανισορροπίες της χώρας. Επιπλέον, η Ελλάδα λαμβάνει τεχνική συνδρομή που παρέχει και συντονίζει η υπηρεσία συντονισμού των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η Επιτροπή και η Παγκόσμια Τράπεζα παρείχαν τη συνδρομή τους για τη θέσπιση ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε εθνικό επίπεδο, από το οποίο αναμένεται να επωφεληθούν οικογένειες με τέκνα.
 
Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία, 800.000.000 ευρώ από τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και 239.000.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι διαθέσιμα για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας, ιδίως της παιδικής φτώχειας. Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους έχει δεσμεύσει 281.000.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών του πληθυσμού που είναι αντιμέτωπο με ιδιαίτερα δυσχερείς καταστάσεις. Ύστερα από την επανεξέταση των κονδυλίων της πολιτικής συνοχής η βοήθεια για την Ελλάδα αυξήθηκε σε 970.000.000 ευρώ για τα έτη 2017 - 2020, που μπορούν να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων.
 
Στο έγγραφο εργασίας των υπηρεσιών της Επιτροπής: Απολογισμός της προόδου μετά τη σύσταση του 2013 με τίτλο: "Επένδυση στα παιδιά: Σπάζοντας τον κύκλο της μειονεξίας",  εξετάζεται η πρόοδος που έχει επιτευχθεί τα τελευταία τέσσερα  έτη στην Ε.Ε. και στην Ελλάδα». 

 

 


Σελίδα 8 από 437

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI,  Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή. Η Λίντα Χάμιλτον και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...