ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Το 7ο Motor Festival στέλνει κοινωνικά μηνύματα
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 16:27

Το 7ο Motor Festival στέλνει κοινωνικά μηνύματα.

1 2

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμαρουσίου

Από την Παρασκευή 2 Ιουνίου έως και την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου έχει πλέον αρχίσει.

Tο προσεχές τριήμερο από την Παρασκευή 2 Ιουνίου έως και την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, το 7ο Motor Festival έρχεται στο ΟΑΚΑ για να συναρπάσει! Έρχεται να προσφέρει σούπερ θέαμα, να κάνει ακόμη και όσους δεν γνωρίζουν το μηχανοκίνητο αθλητισμό να τον λατρέψουν, αλλά και ταυτόχρονα να αναδείξει το κοινωνικό του πρόσωπο.

Το 7ο Motor Festival έχει κοινωνικό και φιλανθρωπικό  πρόσημο.
Όσοι θα είναι συμμέτοχοι στην μεγάλη αυτή γιορτή μπορούν να βοηθήσουν τους ευπαθείς συμπολίτες μας,
μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμαρουσίου, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας κατά την προσέλευση τους στο ΟΑΚΑ, σε ειδικό περίπτερο που θα έχει στηθεί στο χώρο.

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 19:00 η αυλαία του Motor Festival θα ανοίξει με το Opening Party και το Σαββατοκύριακο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ τα σόου θα είναι αναρίθμητα. Τις ίδιες ώρες θα είναι ανοιχτό και το περίπτερο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμαρουσίου για όσους μπορούν και θέλουν να προσφέρουν.

 
ΕΚΠΑ:«Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Σωματικής Κακοποίησης με Αφετηρία το Νοσοκομείο»
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 31 Μάιος 2017 09:56

ΕΚΠΑ:«Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Σωματικής Κακοποίησης με Αφετηρία το Νοσοκομείο»

 INFOGRAPHIC ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1

Παρουσιάσθηκε χθες το «Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Σωματικής Κακοποίησης με Αφετηρία το Νοσοκομείο». Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Β’ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με σημαντικές επιστημονικές συνεργασίες.

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 1.220 επαγγελματίες υγείας εκπαιδεύθηκαν σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του 1ου Εθνικού Προγράμματος Επιμόρφωσης Ιατρών για τη Διαχείριση Περιστατικών Σωματικά Κακοποιημένων Παιδιών, μια πρωτοβουλία και σύμπραξη της Εταιρίας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού - ΕΛΙΖΑ και της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α., στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού». 

Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε το Μάιο του 2016, πραγματοποιείται υπό την επιστημονική καθοδήγηση των ιατρικών σχολών των Πανεπιστημίων YALE & IOWA και σε αυτό συμμετέχουν όλες οι πανεπιστημιακές Παιδιατρικές Κλινικές της χώρας.

Το φαινόμενο της σωματικής κακοποίησης παιδιών και οι διαστάσεις που έχει λάβει έκαναν πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη ενός προγράμματος με εθνικό αποτύπωμα. 

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες 1 στα 2 παιδιά ηλικίας 11-16 ετών έχει πέσει θύμα τουλάχιστον μιας εμπειρίας σωματικής βίας!

Το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Σωματικής Κακοποίησης με Αφετηρία το Νοσοκομείο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για ένα ασφαλέστερο αύριο για τα παιδιά.

 
2 Βραβεία & 1 Διάκριση για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τα BRAVO SUSTAINABILITY AWARDS 2017
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 30 Μάιος 2017 11:06

2 Βραβεία & 1 Διάκριση για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τα BRAVO SUSTAINABILITY AWARDS 2017

unnamedχαμ

2 Βραβεία, το ένα για τις πανελλαδικές δράσεις του στον Τομέα της Προληπτικής Ιατρικής και το άλλο για την συμμετοχή των Εθελοντών στο πανελλαδικό του έργο έλαβε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των BRAVO SUSTAINABILITY AWARDS 2017, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017.

Ενώ παράλληλα Διάκριση έλαβαν οι δράσεις και οι υπηρεσίες που παρέχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε κάθε παιδί θύμα Βίας.

Η ανάδειξη των συγκεκριμένων δράσεων του Οργανισμού, που κρίθηκαν ότι συμβάλλουν στη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στη χώρα μας, έγινε ανάμεσα από 278 πρωτοβουλίες Επιχειρήσεων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνίας Πολιτών, που συμμετείχαν φέτος στον Κοινωνικό Διάλογο BRAVO και αναπτύχθηκε σε Εθνικό επίπεδο με 200 κοινωνικούς εταίρους και 7.000 ενεργούς πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016, «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

- Παρείχε υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής σε 14.588 παιδιά πανελλαδικά,πραγματοποιώντας 21.978 εξετάσεις, με τις 3 κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής (πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», Ακουoλογική / Οφθαλμολογική μονάδα και Οδοντιατρική μονάδα) και με την συνεργασία 420 εθελοντών γιατρών.

- Απασχόλησε εθελοντικά 3.269 άτομα, τα οποία διέθεσαν 184.308 ώρες εθελοντικής προσφοράς.

- Στον τομέα της Βίας υποστήριξε πανελλαδικά 43.856 παιδιά σε επίπεδο Πρόληψης, Παρέμβασης και Θεραπείας.

 

 
Γ.Γ.Ισότητας - Προασπίζοντας τα δικαιώματα της εξαρτημένης γυναίκας και του παιδιού της
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 29 Μάιος 2017 18:14

Γ.Γ.Ισότητας - Προασπίζοντας τα δικαιώματα της εξαρτημένης γυναίκας και του παιδιού της.

εκδηλωση τοξικοεξαρτημενες μητερες 29.5.2017

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα «Προασπίζοντας τα δικαιώματα της εξαρτημένης γυναίκας και του παιδιού της», η οποία διεξήχθη στις 29/05/2017 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Η ημερίδα οργανώθηκε από το Δίκτυο για εξαρτημένες γυναίκες, μητέρες κα τα παιδιά τους, στο οποίο είναι μέλος και η ΓΓΙΦ, υπό την αιγίδα της ΓΓΙΦ και του Δήμου Αθηναίων.

 

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα των εξαρτώμενων γυναικών και την αναγκαιότητα χάραξης εξειδικευμένων και στοχευόμενων πολιτικών για την αντιμετώπισή τους. Επίσης, τόνισε ότι έμφυλες διαφορές εντοπίζονται και ως προς τα αίτια της εξάρτησης, τα πρότυπα χρήσης, την επιδημιολογία της χρήσης ουσιών, τα κοινωνικοδημογραφικά χαρακτηριστικά των χρηστών, την αναζήτηση της θεραπείας και την θεραπευτική προσέγγιση.

 

Επιπλέον, αναγνωρίζοντας τις τοξικοεξαρτημένες γυναίκες ως έναν ευάλωτο πληθυσμό, η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στις ειδικά σχεδιασμένες δράσεις της ΓΓΙΦ, οι οποίες περιέχονται στο κεφάλαιο «Κοινωνική ένταξη και ισότιμη μεταχείριση γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις» του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2016-2020 της ΓΓΙΦ, όπως, ενδεικτικά:

 

  • Διερεύνηση, καταγραφή και επεξεργασία των αναγκών των τοξικοεξαρτημένων γυναικών μέσω μελέτης αποτίμησης με την οπτική του φύλου του προγράμματος «Κέντρα Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας» σε συνεργασία με τους ΟΤΑ

  • Επιμόρφωση και κατάρτιση επαγγελματιών στον τομέα της τοξικοεξάρτησης

  • Νομοθετικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της νομοθεσίας στην αντιμετώπιση των εγκύων και μητέρων χρηστριών ουσιών

 

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι με την διεξαγωγή ερευνών και μελετών, την εκπόνηση εργαλείων και δεικτών για τις κατηγορίες αυτών των γυναικών και τη συνεχή ενίσχυση της διοικητικής επάρκειας της Γραμματείας, το έργο της ΓΓΙΦ στοχεύει ακόμη πιο εστιασμένα στη χάραξη ιδιαίτερης πολιτικής για τις γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις.

 

Τέλος, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι: «Η ΓΓΙΦ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της σε κάθε προσπάθεια απεγκλωβισμού των τοξικοεξαρτώμενων γυναικών από τις ναρκωτικές ουσίες, στην προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε τα ισότιμα δικαιώματα αυτών και των παιδιών τους».

 
Νέος παιδικός σταθμός στο Δήμο Γλυφάδας
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 26 Μάιος 2017 12:48

Νέος παιδικός σταθμός στο Δήμο Γλυφάδας

 resized A002

 

Εγκαινιάστηκε ο νέος, ιδιόκτητος παιδικός σταθμός του Δήμου Γλυφάδας, που από σήμερα στεγάζει καθημερινά τα νήπια της περιοχής, σε ένα περιβάλλον μοντέρνο, πρωτότυπο και οικολογικό.

 resized A012

«Εγκαινιάσαμε ένα έργο πνοής για τη Γλυφάδα, έναν υπερσύγχρονο, παραμυθένιο, διεθνών προδιαγραφών παιδικό σταθμό. Ένα έργο που έγινε από το μηδέν και μέσα σε χρόνο-ρεκόρ, ο δεύτερος ολοκαίνουργιος παιδικός σταθμός που εγκαινιάζουμε στη δημοτική μας θητεία», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και καταφέραμε να κατασκευάσουμε - αποκλειστικά με δικούς μας πόρους! - ένα πρότυπο παιδικό σταθμό ασφαλή και λειτουργικό, με την πλέον υψηλή ποιότητα κατασκευής - και είμαστε πολύ υπερήφανοι για το αποτέλεσμα».

 resized A014

Ο δημοτικός παιδικός σταθμός, επί της οδού Πύργου στην περιοχή της Ευρυάλης, έχει κατασκευαστεί με συγκεκριμένο μοτίβο, ώστε να αναπτύσσεται σαν ένα μικρό χωριό περιτριγυρισμένο από κήπους. Στον αύλειο χώρο δημιουργήθηκε ένας μικρός λόφος για τσουλήθρες και άλλα παιχνίδια, ενώ φυτεύτηκαν άνθη και δέντρα. Ο κήπος είναι το μικροπεριβάλλον όπου τα παιδιά θα αθληθούν και θα παίξουν. Τα δέντρα έχουν επιλεγεί ώστε η εναλλαγή των εποχών να γίνεται ορατή, και η φυσική σκιά να δροσίζει τις γωνιές του κήπου το καλοκαίρι. Παράλληλα, οι τάξεις λούζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας από φυσικό φως. Ο παιδικός σταθμός έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σαν μια μικρή κοινωνία, ένα μικρό χωριό που αλληλεπιδρά με το γύρω περιβάλλον του.

resized A016

 

resized A033resized A051resized A056

 

 

 

 


Σελίδα 8 από 430
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος   Για ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση