ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Στηρίζει με 5 εκατομμύρια ευρώ τους αδύναμους καταναλωτές της ΔΕΗ η Περιφέρεια Αττικής
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 04 Αύγουστος 2017 12:01

Στηρίζει με 5 εκατομμύρια ευρώ τους αδύναμους καταναλωτές της ΔΕΗ η Περιφέρεια Αττικής.

Image1περαττ

Συνεχίζει τη στήριξη προς τους οικονομικά αδύναμους καταναλωτές της ΔΕΗ, η Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, διπλασιάζει τον προϋπολογισμό της για το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των ευάλωτων ομάδων καταναλωτών ηλεκτρισμού. Με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκαν η σύναψη και οι όροι της Προγραμματικής Σύµβασης μεταξύ της «Περιφέρειας Αττικής» και της «∆ΕΗ Α.Ε.», για την παροχή επιδότησης στους οικιακούς καταναλωτές, δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.) εντός της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ. Συνεχίζεται έτσι, με διπλασιασμό του προϋπολογισμού της, η πρωτοβουλία που ξεκίνησε η Διοίκηση της Περιφέρειας στις 22 Δεκεμβρίου 2015.

Έτσι, στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησης των πολιτών, η Περιφέρεια θεσπίζει δύο κατηγορίες ποσών:

 • 100 ευρώ για τις οικογένειες με τρία προστατευόμενα τέκνα,

 • 150 ευρώ για τις υποκατηγορίες: «άτομα με χαμηλό εισόδημα», «μακροχρόνια άνεργοι», «άτομα με αναπηρία», «άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης».

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018 και οι ωφελούμενοι αναμένεται να ανέλθουν σε 30.000 οικογένειες περίπου. Στην πρώτη φάση ωφελήθηκαν γύρω στις 20.000 οικογένειες.

Δικαιούχος της επιδότησης είναι κάθε οικιακός καταναλωτής στην Περιφέρεια Αττικής, ο οποίος:

 • είναι δικαιούχος Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ),

 • έχει παλαιότερες οφειλές και έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ συμφωνία διακανονισμού έως 31.08.2017,

 • είναι ενήμερος ως προς τις οφειλές του στο διάστημα από τις 31.08.2017 ως τις 31.10.2017.

Τέλος, ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια και ότι το ποσό της επιδότησης, εφόσον είναι δικαιούχοι, θα πιστωθεί μέχρι το τέλος του έτους στον λογαριασμό της ΔΕΗ με την επισήμανση «Περιφέρεια Αττικής».

 
Αύξηση της επιχορήγησης των Προνοιακών Ιδρυμάτων από την Περιφέρεια Αττικής
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 02 Αύγουστος 2017 11:53

Αύξηση της επιχορήγησης των Προνοιακών Ιδρυμάτων από την Περιφέρεια Αττικής

Image1περαττ

Την αύξηση των ποσών επιχορήγησης των Προνοιακών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας Αττικής υπέγραψε η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου.

Ειδικότερα, υπογράφηκε για το 2017 η Απόφαση προσδιορισμού του ύψους της επιχορήγησης, η οποία δημοσιεύτηκε ήδη στο Πρόγραμμα Διαύγεια (ΑΔΑ: 7Δ3Ο7Λ7-Ρ2Α). Πλέον οι διοικήσεις των Προνοιακών Ιδρυμάτων καλούνται να προσκομίσουν τις επόμενες ημέρες τα σχετικά δικαιολογητικά για τη συνέχιση της διαδικασίας και την εκταμίευση της επιχορήγησής τους, συνολικού ύψους 4.121.141,00 ευρώ.

Μετά από επτά χρόνια συνεχών μειώσεων της κρατικής επιχορήγησης, δίνονται σημαντικές οριζόντιες αυξήσεις στα Προνοιακά Ιδρύματα, προκειμένου να ανταποκριθούν στα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους και επιπλέον εντάσσονται νέοι φορείς στην Απόφαση τακτικής επιχορήγησης, όπως και το 2016.

Συγκεκριμένα, δίνεται σε όλους τους επιχορηγούμενους φορείς, χωρίς διακρίσεις, αύξηση 30%. Ειδικά, οι φορείς Παιδικής Προστασίας που έλαβαν επιχορηγήσεις το 2016 από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενόψει και νέας πρόσκλησης επιχορήγησής τους που επεξεργάζεται η Περιφέρεια για το έτος 2017, λαμβάνουν με την εν λόγω απόφαση αύξηση 20%.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής, με δικούς της πόρους, για πρώτη φορά, επιχορήγησε πιστοποιημένους φορείς κοινωνικής φροντίδας το έτος 2016, με ποσό ύψους 1.877.081,05 ευρώ, θέτοντας κριτήρια και διαδικασίες πλήρους διαφάνειας. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία, βάσει της διάταξης του άρθρου 68 του ν. 4430/2016, η Περιφέρεια Αττικής επιχορήγησε εκτάκτως τα προνοιακά ιδρύματα που έχουν ισολογισμό ελεγμένο από Ορκωτό Λογιστή, με δικούς της πάλι πόρους, μέχρι του 20% της συνολικής επιχορήγησης, που κατανεμήθηκε από τις πιστώσεις του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το έτος 2015.

Την αύξηση της επιχορήγησης είχε ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στις 16-3-2017, με έγγραφό της η Περιφερειάρχης Αττικής, ύστερα από ελέγχους στους επιχορηγούμενους φορείς και τη διαπίστωση ότι παρά τη διάθεση όλων των προαναφερθεισών επιχορηγήσεων ακόμη και από πόρους της Περιφέρειας για το έτος 2016, δεν εξαλείφθηκαν τα προβλήματα στη λειτουργία τους. Αντιθέτως, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν φορείς κοινωνικής φροντίδας που αναζητούν επειγόντως λύσεις για τη βιωσιμότητά τους.

Με τον τρόπο αυτό η Περιφέρεια Αττικής εξαντλεί τις δυνατότητες που της παρέχει ο νόμος για την πραγματική στήριξη των φορέων κοινωνικής φροντίδας.

 
Η ΑΒ Βασιλόπουλος στήριξε το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης της ActionAid για παιδιά δημοτικού. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο νέο πολυχώρο «Επίκεντρο» στην Αθήνα.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 01 Αύγουστος 2017 17:05

Η ΑΒ Βασιλόπουλος στήριξε το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης της ActionAid για παιδιά δημοτικού.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο νέο πολυχώρο «Επίκεντρο» στην Αθήνα.

resized 1 2

H AB Βασιλόπουλος, κάνει για μία ακόμα φορά πράξη την υπεύθυνη στάση της απέναντι στις μελλοντικές γενιές, στηρίζοντας το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης της ActionAid για παιδιά δημοτικού.

To πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο Επίκεντρο, έναν νέο πολυχώρο που δημιουργησε η ActionAid στο Δήμο Αθηναίων, με στόχο να προσφέρει δωρεάν προγραμματα και υπηρεσίες σε συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση. Περιλάμβανε βιωματικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, θεατρικά  και εικαστικά εργαστήρια και πολλές ακόμη δραστηριότητες για ένα δημιουργικό και διασκεδαστικό καλοκαίρι στην πόλη, ενώ απευθυνόταν σε παιδιά οικογενειών που ζουν σε συνθήκες οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού με στόχο την ενδυνάμωσή τους.

resized 2 1

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, κάλυψε καθ’ όλη τη διάρκεια των έξι εβδομάδων του προγράμματος τις ανάγκες των παιδιών σε τρόφιμα. Τα είδη που δίνονταν, καταρτίστηκαν με την ευγενική υποστήριξη του Ινστιτούτου Prolepsis, με το οποίο η εταιρεία έχει μακρόχρονη συνεργασία στο πρόγραμμα ΔΙΑτροφή (η ΑΒ Βασιλόπουλος μέσω αυτού του προγράμματος παρέχει καθημερινά σε παιδιά 52 σχολείων σε όλη την Ελλάδα ένα υγιεινό γεύμα). Με αυτόν τον τρόπο ένα υγιεινό πρωινό, δεκατιανό και γεύμα, προσφερόταν καθημερινά στα παιδιά που συμμετείχαν.

Στο πλαίσιο της στήριξης του προγράμματος της ActionAid από την ΑΒ, πραγματοποιήθηκαν επίσης ομιλίες στα παιδιά για την υγιεινή διατροφή. Συγκεκριμένα με την ευγενική συμμετοχή των συνεργατών του Ινστιτούτου Proplesis, με έξυπνο και δημιουργικό τρόπο τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα τρόφιμα που ωφελούν περισσότερο την υγεία.

 
Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, σε αποστολή στον ΟΗΕ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 31 Ιούλιος 2017 11:32

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, σε αποστολή στον ΟΗΕ

psixogios 1

Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, την εβδομάδα 24 έως 27 Ιουλίου συμμετείχε σε Διεθνή Αποστολή στον ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. Εκπροσωπώντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε μέρος σε Διακοινοβουλευτική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την Παγκόσμια Μετανάστευση.

Οι εργασίες της Επιτροπής επικεντρώθηκαν σε θεματικές γύρω από ζητήματα όπως η σχέση της μετανάστευσης με την ανάπτυξη των κρατών, η ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στις χώρες υποδοχής, τα δικαιώματά τους, οι διακρίσεις και δυσκολίες που υφίστανται.

Ο Γιώργος Ψυχογιός πραγματοποίησε παρεμβάσεις σε διάφορες συνεδριάσεις εστιάζοντας κυρίως σε θέματα προστασίας δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών καθώς και σε διαδικασίες και πολιτικές για την ένταξή τους στις χώρες υποδοχής.

Ειδικότερα ο βουλευτής αναφέρθηκε στη σημασία της ένταξης κι όχι της αφομοίωσης των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες, η οποία μπορεί με την κατάλληλη διαχείριση να συμβάλει στην πολύπλευρη ανάπτυξη και ενίσχυση μιας κοινωνίας. Απαραίτητες προϋποθέσεις προς αυτή την κατεύθυνση είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση σε στέγαση, παιδεία, υγεία, εργασία και ο σεβασμός στα ιδιαίτερα έθιμα και ανάγκες των ανθρώπων αυτών. Περαιτέρω παρουσίασε πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Ελληνική Πολιτεία προς το σκοπό αυτό, όπως είναι το Εθνικό Σχέδιο για την Εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και η θεσμοθέτηση του «εργοσήμου» για όλους τους αλλοδαπούς εργάτες γης.

Ανέφερε, επίσης, ότι τα δικαιώματα προσφύγων μεταναστών προστατεύονται πλήρως από τις διατάξεις και τις εγγυήσεις του Διεθνούς Δικαίου και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει να διασφαλίζονται οι διαδικασίες του Ασύλου, της οικογενειακής επανένωσης και η προστασία των ευάλωτων ομάδων, όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, μακριά από εκπτώσεις δικαιωμάτων και πρακτικές κράτησης. Ταυτόχρονα, ο βουλευτής τόνισε ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη ξεκάθαρης πολιτικής βούλησης ενάντια στη ρητορική και τις πράξεις μίσους και διακρίσεων.

Τέλος, ο Γιώργος Ψυχογιός έθεσε τη διάσταση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ως «ζητήματος» που έχει μόνιμα χαρακτηριστικά και όχι ως μιας παροδικής «κρίσης» επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να αντιμετωπιστούν πρωτίστως οι κύριες αιτίες των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, που είναι οι πόλεμοι και οι παγκόσμιες συρράξεις, στο πλαίσιο των διαδικασιών του ΟΗΕ και της διπλωματικής οδού κι όχι με εξωτερικές επεμβάσεις σε άλλα κράτη.

 
30 Ιουλίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 28 Ιούλιος 2017 13:05

30 Ιουλίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων


p1bm42607g1t4p1lgnt9450jop34 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετέχει στην παγκόσμια καμπάνια κατά της εμπορίας ανθρώπων

Αθήνα, 28 Ιουλίου 2017

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων που τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου, συμμετέχει στην παγκόσμια καμπάνια που διοργανώνει το Γραφείο του ΟΗΕ για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών και του Εγκλήματος (UNODC) σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει γύρω από το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων και να ενθαρρύνει το κοινό να δείξει την αλληλεγγύη του προς τα θύματα αυτού του σοβαρού προβλήματος που αφορά όλες τις κοινωνίες.

Η εμπορία ανθρώπων λαμβάνει διαφορετικές μορφές εκμετάλλευσης και βίας με θλιβερές συνέπειες και τραυματικά αποτελέσματα για τα θύματα και την κοινωνία στο σύνολό της. Οι έμποροι εκμεταλλεύονται πιο συχνά την ευάλωτη κατάσταση ανθρώπων που συνήθως βιώνουν με τραγικό τρόπο όπως συνθήκες φτώχειας, διακρίσεις, άνιση μεταχείριση, βία κατά των γυναικών και των παιδιών, εθνικών συγκρούσεων ή έλλειψη πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Οι ζωές όλων των ανδρών και γυναικών, αγοριών και κοριτσιών δεν έχουν καμία αξία για τα κυκλώματα εμπορίας, τα οποία καραδοκούν να εκμεταλλευτούν τα όνειρά τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν δίνοντάς τους υποσχέσεις για μια καλύτερη ζωή στο  βωμό του κέρδους.

Η φετινή καμπάνια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με το σύνθημα «Λάβε δράση για να προστατεύσουμε και να βοηθήσουμε τα θύματα εμπορίας» επικεντρώνεται στους αυξημένους κινδύνους εμπορίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες σε όλα τα μέρη του κόσμου. Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης που απορρέει από την μαζική εισροή προσφύγων και μεταναστών που ρισκάρουν τη ζωή τους σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Εν μέσω αυτής της κρίσης,  τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες είναι εξαιρετικά ευάλωτα στους κινδύνους της εμπορίας, ενώ τα παιδιά που εξαφανίζονται και, ειδικότερα, τα ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους παιδιά είναι εξαιρετικά ευάλωτα στους κινδύνους της παράνομης διακίνησης, της εμπορίας και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη.

Δυστυχώς, τα περιστατικά εξαφανισμένων παιδιών προσφύγων δεν καταγγέλλονται με αποτέλεσμα να μην ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί αναζήτησης και διάσωσής τους, όπως είναι η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα 116 000» και το Amber Alert Hellas που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Όπως επιβεβαιώνεται από σειρά διεθνών εκθέσεων και αναφορών, ανάμεσα τους η πρόσφατη έκθεση του State Department, οι έμποροι βάζουν στο στόχαστρό τους μετανάστες και πρόσφυγες σε χώρους υποδοχής και φιλοξενίας, ενώ οι περισσότεροι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στηρίζονται στη βοήθεια των διακινητών προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τύχη 10.000 ασυνόδευτων παιδιών αγνοείται στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα 2.200 ασυνόδευτοι ανήλικοι με τους 1.118 εξ’ αυτών να βρίσκονται ακόμα σε λίστα αναμονής προκειμένου να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας (ΕΚΚΑ, Ιούνιος 2017).

Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» που λειτουργεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχει δεχτεί καταγγελίες για ασυνόδευτους ανηλίκους, κυρίως από το Αφγανιστάν, που εκπορνεύονται σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας προκειμένου να επιβιώσουν. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ενημερώσει και προωθήσει τις καταγγελίες αυτές, όπως κάνει πάντοτε, στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί διαχρονικά μια σειρά από δράσεις για να διασφαλίσει ότι τα παιδιά σε κίνδυνο εμπορίας, είτε πρόκειται για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, είτε για παιδιά ελληνικής ή άλλης καταγωγής που βρίσκονται στη χώρα μας και έχουν απομακρυνθεί από τους βιολογικούς τους γονείς λόγω κακοποίησης και παραμέλησης, θα έχουν όχι μόνο στέγη και τροφή, αλλά ολιστική υποστήριξη, πραγματική φροντίδα και αγάπη καθώς και νέες ευκαιρίες στη ζωή τους. Μόνο μέσα από ποιοτικές και όχι ευκαιριακές  δράσεις μπορούν να προληφθούν τα περιστατικά φυγών των παιδιών από τους χώρους φιλοξενίας, που γίνονται εύκολη λεία στα χέρια των εμπόρων και διακινητών.

Τον Ιούνιο του 2017 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνέβαλλε στο διάλογο για τις πολιτικές κατά της εμπορίας ανθρώπων, στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής διαδικασίας για την υιοθέτηση Πολιτικής Διακήρυξης στη Γενική Συνέλευση τον Σεπτέμβριο του 2017 για την καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μοιράστηκε την εμπειρία του και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο κυρίως ανάμεσα σε ευάλωτες ομάδες παιδιών που διατρέχουν τους κινδύνους της εμπορίας, αλλά και τους επαγγελματίες που εμπλέκονται στην αναγνώριση, καταπολέμηση και πρόληψη τους φαινομένου, όπως είναι αρχές επιβολής του νόμου, το προσωπικό αεροπορικών εταιρειών, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και οι σχολικές κοινότητες.

Σε εθνικό επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεργάζεται σε σταθερή βάση με το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, υπηρεσίες και οργανισμούς της κοινωνίας πολιτών στο πεδίο της πρόληψης και της καταπολέμησης του φαινομένου.

Σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια προσπάθεια κατά της εμπορίας ως οργανισμός με συμβουλευτικό καθεστώς στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ (ECOSOC), διασυνδεδεμένο μέλος του Γραφείου Δημόσιας Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UN DPI), συνεργαζόμενος φορέας με το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNDOC), μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (ICMEC), μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και υπό Σεξουαλική Εκμετάλλευση Παιδιά (MCE) και μέλος της Πλατφόρμας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενημερωθείτε ΕΔΩ για όλες τις δράσεις κατά της εμπορίας που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαχρονικά για την προστασία όλων των παιδιών ανεξαρτήτως εθνικότητας, καταγωγής, θρησκεύματος ή άλλου κριτηρίου.

Στις 30 Ιουλίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, λάβε  δράση για να βοηθήσουμε και να προστατέψουμε τα θύματα της εμπορίας και να θέσουμε ένα τέρμα σε αυτό το έγκλημα.

Λάβε μέρος και εσύ στην Παγκόσμια Καμπάνια κατά της Εμπορίας

Μάθε περισσότερα εδώ: https://www.unodc.org/endht/

Ευρωπαϊκά και Διεθνή Στοιχεία για την Εμπορία Ανθρώπων

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO):

 • 20.9 εκ άνθρωποι είναι θύματα εμπορίας σε παγκόσμιο επίπεδο
 • Το 68% εξ’ αυτών είναι παγιδευμένοι σε καταναγκαστική εργασία
 • Το 26% εξ’ αυτών είναι παιδιά και το 55% γυναίκες και κορίτσια
 • Η καταναγκαστική εργασία και η εμπορία ανθρώπων αποτελεί μια από τις πιο κερδοφόρες εγκληματικές βιομηχανίες αποφέροντας 150 εκ δολάρια κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: Polaris, δείτε περισσότερα εδώ.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

 • 15.846 γυναίκες, άντρες, κορίτσια και αγόρια καταγράφηκαν ως θύματα εμπορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την περίοδο 2013-2014 με τον πραγματικό αριθμό να είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τα στοιχεία των εθνικών αρχών. 
 • Η εμπορία για τους σκοπούς της σεξουαλικής εκμετάλλευσης αποτελεί την πιο διαδεδομένη μορφή εντός της ΕΕ (67% των θυμάτων), ενώ ακολουθεί η εμπορία για σκοπούς καταναγκαστικής εργασίας (21% των θυμάτων).
 • Πάνω από τα ¾ των θυμάτων είναι γυναίκες (76%), ενώ τουλάχιστον το 15% είναι παιδιά.
 • 6.324 θύματα ήρθαν σε επικοινωνία με τις αστυνομικές ή/και δικαστικές αρχές σχετικά με το έγκλημα της εμπορίας
 • Συνολικά, 4.079 διώξεις και 3.129 καταδικαστικές αποφάσεις για εμπορία ανθρώπων καταγράφηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ίδια περίοδο.

Πηγή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Ιούλιος 2017 13:07
 


Σελίδα 7 από 437

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή. Η Λίντα Χάμιλτον και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...