ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Σε πανηγυρικό κλίμα η εκστρατεία Αιμοδοσίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. PDF Εκτύπωση E-mail
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 06 Νοέμβριος 2017 13:17

Σε πανηγυρικό κλίμα η εκστρατεία Αιμοδοσίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

● Μεγάλη συμμετοχή από τις πρώτες κιόλας μέρες της Εβδομάδας Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης, που συνεχίζεται έως και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου.

resized aimodosia noemvriou 1

Σε πολύ ζεστό κλίμα, εκατοντάδες συμπολίτες μας, πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού του δήμου Νεάπολης-Συκεών με την κοινωνική προσφορά, απέδειξαν για μία ακόμη φορά το μεγαλείο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Πλήθος κόσμου που σταθερά ανταποκρίνεται στο τακτικό κάλεσμα που απευθύνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, έσπευσε από τις πρώτες κιόλας μέρες να προσφέρει το αίμα του, προσφέροντας ζωή. Την ελπιδοφόρα έναρξη της εκστρατείας του Νοεμβρίου προετοίμασε η συμμετοχή των τοπικών συλλόγων και φορέων, που για μια ακόμη φορά προσέδωσαν σ’ αυτήν εορταστικό χαρακτήρα, κινητοποιώντας με τους δικούς τους ξεχωριστούς τρόπους τους πολίτες εθελοντές.

resized aimodosia noemvriou 2

Έτσι, οι πολύτιμες μονάδες που συγκεντρώθηκαν το Σαββατοκύριακο έφθασαν στις 185 (89 από τις Συκιές, 77 από τα Πεύκα και 19 από τον Αγ. Παύλο), δικαιώνοντας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την επιμονή του δήμου να συμβάλλει σταθερά και με όλες του τις δυνάμεις στον διαρκή, πανελλήνιο αγώνα για αντιμετώπιση της δραματικής ανεπάρκειας αίματος στα νοσοκομεία της χώρας μας. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη βαρύτητα επιδεικνύεται και στην προσφορά αιμοπεταλίων και βλαστοκυττάρων, όπως και στη δωρεά οργάνων σώματος και μυελού των οστών.

Με τον ίδιο αμείωτο ενθουσιασμό συνεχίζεται η μεγάλη αυτή προσπάθεια και τις επόμενες μέρες με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και ενίσχυση της δημοτικής Τράπεζα Αίματος, με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη να συγχαίρει και να ευχαριστεί «τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους στη γιορτή ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης», αλλά ταυτόχρονα να απευθύνει έκκληση για «ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του κινήματος των εθελοντών».

Την ίδια ώρα, ολόκληρος ο μηχανισμός του δήμου συνεχίζει να βρίσκεται σε κινητοποίηση, ενώ ειδικές ομάδες, με επικεφαλής αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους μεταφέρουν παντού το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

resized aimodosia noemvriou 3

Το πρόγραμμα

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Αιμοδοσίας γίνεται και συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, κυρίως παυσίπονων και αντιβιοτικών για παιδιά και ενήλικες με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.

Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και Γ. Παπανικολάου, έχει ως εξής:

► Δευτέρα 6.11.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)

► Τρίτη 7.11.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)

► Τετάρτη 8.11.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)

► Πέμπτη 9.11.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

► Παρασκευή 10.11.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

► Σάββατο 11.11.2017 // 9 π.μ.-2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

Αρωγοί και συνοδοιπόροι και σε αυτή τη διοργάνωση είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, οι ιεροί ναοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το κέντρο πρόληψης «Πυξίδα», η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία, ο σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ, ο σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, ο σύλλογος Γυναικών «Εστία», η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, ο σύλλογος Γυναικών Ρετζικίου, τοπικοί σύλλογοι και φορείς.

Να σημειωθεί ότι οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

resized aimodosia noemvriou 4

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

-Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Γραφείο Ενημέρωσης Καταναλωτών

Τηλ.: 2313.313116, 2313.313160,

-Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Συκεών

Τηλ.: 2313.313151, 2313.313117

resized aimodosia noemvriou 5

 

resized aimodosia noemvriou 6

resized aimodosia noemvriou 7

resized aimodosia noemvriou 8

resized aimodosia noemvriou 9a

resized aimodosia noemvriou 10

resized aimodosia noemvriou 11

resized aimodosia noemvriou 12

resized aimodosia noemvriou 13

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 06 Νοέμβριος 2017 13:24
 


Σελίδα 31 από 2246

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο τρέιλερ για το «1968» του Τάσου Μπουλμέτη Το «1968», η καινούρια ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, έχει ολοκληρώσει πλέον ...

Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν ...