ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


UNICEF - Συναντήσεις στη Νέα Υόρκη. Την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, εκπροσώπησε η Πρόεδρος κα Σοφία Τζιτζίκου.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 18:10

 UNICEF - Συναντήσεις στη Νέα Υόρκη. Την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, εκπροσώπησε η Πρόεδρος κα Σοφία Τζιτζίκου.

170217a1

Πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η τακτική συνεδρίαση υψηλού επιπέδου των Εθνικών Επιτροπών της UNICEF για το συντονισμό των δράσεων των Εθνικών Επιτροπών της UNICEF σε όλο τον κόσμο και το προσφυγικό ζήτημα. Την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, εκπροσώπησε η Πρόεδρος κα Σοφία Τζιτζίκου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια σημαντική συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της UNICEF, κ. Άντονι Λέικ, ο οποίος αφού ενημερώθηκε για το προσφυγικό ζήτημα στη χώρα μας - με έμφαση στα παιδιά-πρόσφυγες - και για τις σχετικές δράσεις της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής, εξήρε τις δράσεις της Επιτροπής και δήλωσε τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί ενώ τόνισε τη διαθεσιμότητά του να συμβάλλει σε ότι χρειαστεί.

Ο κ. Λέικ ενημερώθηκε επίσης για την πρόσφατη συνάντηση της Προέδρου της UNICEF Ελλάδος με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα γραφεία της UNICEF Ελλάδος.

 (Στη φωτογραφία αριστερά με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της UNICEF, κ. Anthony Lake)

 
Η ευχή που έγινε πραγματικότητα στον Δήμο Ιλίου.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 16:49

Η ευχή που έγινε πραγματικότητα στον Δήμο Ιλίου.

resized Photo 1

Μια ξεχωριστή γιορτή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στο Δημαρχείο, όπου ο Δήμος Ιλίου και ο Οργανισμός Make-Α-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) πραγματοποίησαν την ευχή της μικρής Ελένης να μοιράσει δώρα στα παιδιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η Ελένη έδωσε η ίδια τα δώρα σε ένα – ένα παιδί, όπου ζητώντας να μάθει τα ονόματά τους, μοίρασε απλόχερα το χαμόγελό της, παίρνοντας δύναμη από την ικανοποίηση της ευχής της.

resized Photo 2

Ευχάριστη στιγμή αποτέλεσε η τούρτα - έκπληξη του Δήμου Ιλίου για τη μικρή Ελένη που το Σάββατο έγινε έξι (6) ετών και η οποία μαζί με όλα τα παιδιά γιόρτασε τα γενέθλιά της με χορό και παιχνίδια σε μια ολόθερμη ατμόσφαιρα.

resized Photo 3

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος ευχήθηκε στην Ελένη να ικανοποιήσει όλα τα όνειρά της και μετά το τέλος της γιορτής δήλωσε:

«Γνωρίζοντας πόσο σημαντικός παράγοντας είναι η διατήρηση της καλής ψυχολογίας, η Ελένη, από την εκπλήρωση του ονείρου της, δεν εισέπραξε μόνο χαμόγελο και ικανοποίηση, αλλά πήρε δύναμη και κουράγιο, προκειμένου να συνεχίσει να αγωνίζεται για τη ζωή της.

resized Photo 4

Πρόκειται για ένα γλυκύτατο πλάσμα, ώριμο για την ηλικία του, μεγαλωμένο με αγάπη και αρχές από την οικογένειά του. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους γονείς της, στους οποίους εύχομαι ολόψυχα να έχουν δύναμη, να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και από αυτόν τον αγώνα να βγουν νικητές.»

resized Photo 5

resized Photo 6

resized Photo 7

resized Photo 8

resized Photo 9 1

 
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 11:46

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

-ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

Δύο χιλιάδες μπουφάν και αδιάβροχα προσέφερε το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, σε μία κίνηση στήριξης του κοινωνικού έργου που επιτελείται στις δομές του δήμου Αθηναίων.

«Η εμπιστοσύνη που δείχνουν μεγάλοι οργανισμοί, ιδρύματα, φορείς αλλά και πολλοί ιδιώτες στην προσπάθεια του δήμου Αθηναίων να ενισχύσει χιλιάδες ανθρώπους που πλήττονται περισσότερο από την κρίση δεν αποτελεί τιμή αλλά και πολύ μεγάλη ευθύνη» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και ευχαριστώντας την κυρία Βαρδινογιάννη για την προσφορά του Ιδρύματος, σημείωσε ότι κύριο μέλημα είναι η προσφορά βοήθειας με αξιοπρέπεια, χωρίς ουρές και ταλαιπωρία.     

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων κυρία Ελένη Κατσούλη, «τα ρούχα έχουν αρχίσει ήδη να διοχετεύονται στους δικαιούχους του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, που ενισχύει 26.000 άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, μεταξύ των οποίων 5.500 παιδιά.

 
Χιλιάδες δρομείς μαζί με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη μοιράστηκαν τη χαρά του αθλητισμού στους 4ους Αγώνες Δρόμου Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης 2017» στέλνοντας μήνυμα κοινωνικής στήριξης στους ευπαθείς συμπολίτες.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 19:22

Χιλιάδες δρομείς μαζί με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη μοιράστηκαν τη χαρά του αθλητισμού στους 4ους Αγώνες Δρόμου Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης 2017» στέλνοντας μήνυμα κοινωνικής στήριξης στους ευπαθείς συμπολίτες.

resized 5

Με σύμμαχο τον καλό καιρό περισσότεροι από 1750 δρομείς κάθε ηλικίας μαζί με το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη έλαβαν μέρος στους 4ους Αγώνες Δρόμου Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης», με σκοπό να τιμήσουν τον Μαρουσιώτη Χρυσό Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Δρόμου Σπύρο Λούη, να γευτούν τη χαρά του αθλητισμού και να στείλουν μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στους ευπαθείς συμπολίτες μας.

resized 6

Τιμητική ήταν η συμμετοχή στους Αγώνες της Διευθύντριας της ΕΘΝΟΑ Ηλιάνας Κλοκώνη, της Προέδρου των Ολυμπιονικών Βούλας Κοζομπόλη, της Πρωταθλήτριας και κατόχου του ρεκόρ Ελλάδος στο Μαραθώνιο Δρόμο Μαρίας Πολύζου και της Ομάδας «Marathon Team Greece By Maria Polyzoy και εκπροσώπων του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

resized 7


Επίσης της Χάλκινης Ολυμπιονίκης στη Ρυθμική Γυμναστική Κλέλιας Πανταζή και του Χρυσού Ολυμπιονίκη στο Ταε Κβο Ντο Μιχάλη Μουρούτσο.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη των Αγώνων εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα για συμμετοχή στους Αγώνες και ιδιαίτερα των νέων.
« Μέσα από το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός για την πόλη μας τιμούμε τον Σπύρο Λούη που δόξασε το Μαρούσι και τη χώρα μας, μοιραζόμαστε τη χαρά του αθλητισμού και προτρέπουμε τους νέους μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το τρέξιμο. Είναι πολύ ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο που σήμερα εδώ μαζί μας βρίσκονται εκατοντάδες παιδιά και έφηβοι συμμετέχοντας στους Αγώνες.
Ευχαριστούμε από καρδιάς το «Όραμα Ελπίδας» για τη μεγάλη συμβολική συμμετοχή του, καθώς και τους Ολυμπιονίκες μας και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία των Αγώνων.»

resized 6a

Οι δρομείς, με τη συμβολική συμμετοχή στους Αγώνες του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, παρουσία των εγγονών του Σπύρου Λούη, Σπύρου και Νίκου Λούη, έτρεξαν στις διαδρομές: 1χλμ. για παιδιά μέχρι 12 ετών, 5 χλμ. για τους έφηβους και ενήλικες και 10 χλμ. για ενήλικες.

Στην αθλητική εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης τερμάτισε στο Αγώνα 10 χλμ. , οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης , Ρένα Χαλιώτη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Πέτρος Κόνιαρης και Ευάγγελος Κάββαλος, τερμάτισε στον αγώνα 5χλμ.

resized 4

Πρώτοι νικητές τερμάτισαν:

 

Παιδικός Αγώνας 1χλμ

Αγόρια

1ος Σάλπας Βασίλης

2ος Σολδάτος Μιχαήλ

 

3ος Νέμπης Στέφανος

Κορίτσια

1η Βασιλογιαννακοπούλου Εμμέλεια

2η Μπάρα Ηλιάννα

3η Τσάπαλη Αγγελική

Αγώνας Δρόμου 5χλμ.

Άνδρες

1ος Ψαρογιάννης Τάσος

2ος Κοροβέσης Σωτήρης

3ος Πέτρου Μάριος

Γυναίκες

1η Τσάπαλη Μαρία Άννα

2η Agata Ewa Christoula

3η Τσιμπρικίδου Ηλέκτρα

Αγώνας Δρόμου 10 χλμ

Άνδρες

1ος Μπέης Κυριάκος

2ος Γεωργούλιας Αλέξης

3ος Γεωργόπουλος Χριστόφορος

Γυναίκες

1η Σαμπατακάκη Χριστίνα

2η Κασιώνη Ευαγγελία

3η Αμπατζή Ελισάβετ

resized 3a

Οι Αγώνες ολοκληρώθηκαν με την απονομή στους νικητές από το Δήμαρχο Αμαρουσίου των κυπέλων και των μεταλλίων. Όλοι οι συμμετέχοντες που τερμάτισαν στους αγώνες έλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Μέρος των εσόδων από τις εγγραφές των δρομέων θα διατεθούν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου για την υποστήριξη των ευπαθών συμπολιτών.

Την επιμέλεια των Αγώνων είχε αναλάβει η All About Running. Μεγάλοι χορηγοί των Αγώνων ήταν το Kinder+ SPORT, η WIND, χορηγοί η RUNNER STORE, η PUMA και υποστηρικτής η ΒΙΚΟΣ.

resized 3

O Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τους εκατοντάδες εθελοντές για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων και συγκεκριμένα:
-Το Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος
-Το Σωματείο Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης & Διάσωσης, Κλιμάκιο Ροδόπολης
-
Tον Όμιλο ΙΑΣΩ για την διάθεση επανδρωμένου ασθενοφόρου και διασώστη
-Τον Όμιλο “ΒΟΤΥΠΟ” για την διάθεση ασθενοφόρου
-Τα Εξωτερικά Συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου
-Τη Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Αμαρουσίου για την μεταφορά των εθελοντών
- Το Δημοτικό Ασθενοφόρο του Δήμου και τον εθελοντή ιατρό κ. Δήμτσα
-Τους Γυμναστές του Αθλητικού Τμήματος Δήμου Αμαρουσίου
-Τους μαθητές γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα

Ευχαριστίες απευθύνονται, επίσης στους Φορείς

-στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής,

-στην Τροχαία Κηφισιάς,

-στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου,

-στον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό,

-στην Αττική Οδό,

-στη Διεύθυνση Οδικών Έργων Περιφέρειας Αττικής, στον Ο.Α.Σ.Α

για τη άριστη συνεργασία τους για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

Επίσης τους αγώνες υποστήριξαν το Runner Store και η Chipita.

resized 2

Τη ευθύνη της διοργάνωσης και το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επίτευξη της άψογης διεξαγωγής των αγώνων είχε η Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Για τα αποτελέσματα ανά αγώνα μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά στο: http://www.runnermagazine.gr/apotelesmata-agonon/4oi-agones-dromo

resized 1

 
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με επιστολή του προς την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας ζητεί 10ήμερη παράταση της προθεσμίας αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 12:58

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με επιστολή του προς την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας ζητεί 10ήμερη παράταση της προθεσμίας αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

kaminis dim symvoulio 1

Επιστολή με την οποία ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την τραγική- όπως τη χαρακτηρίζει -κατάσταση που επικρατεί στα σημεία που γίνονται δεκτές αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), απέστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, στηναναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου.

Ο κ.Καμίνης επισημαίνει την αδυναμία εισαγωγής στο πληροφορικό σύστημα του ΚΕΑ του αρχείου των αδειών παραμονής των πολιτών τρίτων χωρών, για την αυτόματη διασταύρωση και ζητά παράταση 10 ημερών για την προθεσμία εγγραφής για το επίδομα του μηνός Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αθηναίων ζητά:

1.Να υπάρξει συντονισμός με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να διευρυνθεί ο ρόλος των εννέα ΚΕΠ του δήμου Αθηναίων, ώστε να δέχονται μετανάστες, έστω και αν απαιτείται απλά η επίδειξη της άδειας παραμονής λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ενεργές άδειες παραμονής για πολίτες τρίτων χωρών με δηλωμένη κατοικία στον δήμο Αθηναίων ανέρχονται σε 87.344.

2.Να επεκταθεί το δίκτυο των σημείων εξυπηρέτησης των κατοίκων στο δήμο Αθηναίων με νέα σημεία την ευθύνη των οποίων θα αναλάβει το Υπουργείο και

3. Να ενισχυθούν από το υπουργείο Εργασίας τα επτά σημεία εγγραφής του Δήμου Αθηναίων με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Παράλληλα ο κ. Καμίνης ενημερώνει ότι χωρίς αυτές τις ενέργειες, ο δήμος Αθηναίων δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες υποστήριξης των αιτούντων του ΚΕΑ.

 


Σελίδα 6 από 412
"Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!
  "Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!    Παντρεύοντας την ...

Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston; Το 2005, ο Brad Pitt και η Jennifer Aniston αποφάσισαν να χωρίσουν, έπειτα από πέντε χρόνια έγγαμου βίου.  ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση