ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


"Συνδρομή Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με περισσότερους από 150 Εθελοντές στις πυρκαγιές σε Κάλαμο και Αμαλιάδα"
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 17 Αύγουστος 2017 14:04

"Συνδρομή Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με περισσότερους από 150 Εθελοντές στις πυρκαγιές σε Κάλαμο και Αμαλιάδα"

resized PH1 Fire

Για πέμπτη συνεχόμενη μέρα πάνω από 150 Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, δίνουν τη μάχη με τις φλόγες και παραμένουν σε επιφυλακή σε όλα τα σημεία των εστιών, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους όπου υπάρχει ανάγκη.

Από την Κυριακή 13 Αυγούστου όταν ξέσπασαν οι πρώτες πυρκαγιές, με εντολή του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού, ο Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών συντόνισε και κινητοποίησε αμέσως τα Σώματα Αθηνών, Ν. Σμύρνης και Πειραιά, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση. Με συνεχείς περιπολίες στον Κάλαμο, ενισχύοντας τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν στις περιοχές Βλαστός, Καπανδρίτη, Αγ. Απόστολοι, Αφμιάρειο, Μικροχώρι, Μπάφι και στην Εθνική Οδό Καλάμου, οι Εθελοντές Σαμαρείτες βοήθησαν στην κατάσβεση των εστιών, διαθέτοντας άρτια εκπαίδευση, διασωστικό όχημα και πλήρη εξοπλισμό Πρώτων Βοηθειών.

resized PH2 Fire

Παράλληλα, από την πρώτη μέρα, παρείχαν Πρώτες Βοήθειες στο Δημοτικό Ιατρείο του Καλάμου, ενώ από χθες ο σταθμός Πρώτων Βοηθειών λειτουργεί στο Ιατρείο της Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Ωρωπού, προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Έως τώρα, έχουν αντιμετωπίσει πάνω από 120 περιστατικά, κυρίως ερεθισμούς ματιών, τραυματισμούς, αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα, ενώ όλες τις μέρες γινόταν διανομή νερού, πάνω από 1.200 μπουκάλια, σε πυροσβέστες, εθελοντές και πολίτες.

Στο Νομό Ηλείας στην Αμαλιάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή Περιστέρι, ζητήθηκε χθες η συνδρομή των Σαμαρειτών προκειμένου να ενισχύσουν την Υγειονομική κάλυψη και διανομή νερού. Στην Ηλεία από την πρώτη μέρα, συμμετέχει συνολικά μία διμοιρία 24 Εθελοντών Σαμαρειτών Αμαλιάδας, σε 8ωρες βάρδιες επί 24ωρου, ενώ στην Αττική μέχρι στιγμής έχουν επιχειρήσει 124 Σαμαρείτες.

Πάντα πιστοί στο ανθρωπιστικό τους έργο, οι Σαμαρείτες - Διασώστες - Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παραμένουν σε ετοιμότητα προκειμένου να βοηθήσουν το έργο των Αρχών αλλά και κάθε πολίτη των περιοχών που πλήγονται από τα πύρινα μέτωπα, μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία.

***

 
«ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΎ» ΑΝΑΚΟΙΝΏΝΕΙ ΤΗΝ ΈΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΣΠΙΤΙΟΎ ΦΡΟΝΤΊΔΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ ΣΕ ΚΊΝΔΥΝΟ ΣΤΗ ΝΈΑ ΗΡΑΚΛΕΊΤΣΑ ΚΑΒΆΛΑΣ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 16 Αύγουστος 2017 14:25

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας Σπιτιού Φροντίδας για Παιδιά σε κίνδυνο στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας

unnamedXAM

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας Σπιτιού Φροντίδας στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας για όλα τα παιδιά που είναι σε κίνδυνο και έχουν την ανάγκη ενός ασφαλούς περιβάλλοντος ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας ή οποιουδήποτε άλλου κριτηρίου.  

Η λειτουργία του Σπιτιού βασίζεται στη διαχρονική εμπειρία του Οργανισμού μέσα από την ανάπτυξη ενός μικτού μοντέλου λειτουργίας Σπιτιών Φροντίδας σε πανελλαδικό επίπεδο. Το Σπίτι θα διασφαλίζει με ολιστικό τρόπο την οικογενειακή φροντίδα και θαλπωρή σε ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται σε ανάγκη επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας και διατρέχουν κίνδυνο εκμετάλλευσης, εξαφάνισης, εμπορίας ή παράνομης διακίνησης, καθώς και σε παιδιά ελληνικής ή άλλης καταγωγής οι ζωές των οποίων έχουν πληγεί ως αποτέλεσμα κακοποίησης, σοβαρής παραμέλησης ή κακομεταχείρισης.

Το Σπίτι αποτελείται από δύο οικήματα συνολικής έκτασης 120 τμ και 150 τμ και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ταυτόχρονα περίπου δεκαεννέα (19) παιδιά, κορίτσια ηλικίας μέχρι δεκαεπτά (17) ετών και αγόρια ηλικίας μέχρι δέκα (10) ετών. Τα οικήματα ανακαινίστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Multi-sectoralassistance to and protection of migrants and refugees stranded in Greece » του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Σπίτι στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, συνολικά δεκαέξι (16) επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων συμπεριλαμβανομένων κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, παιδαγωγών και νοσηλευτικού προσωπικού.   

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως φορέας υλοποίησης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης ολοκλήρωσε επιτυχημένα με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το σημαντικό αυτό έργο. Τα παιδιά  δεν χρειάζονται μόνο διατροφή και μια στέγη. Χρειάζονται ουσιαστική φροντίδα, αγάπη και υποστήριξη κάτι που δεν επιτυγχάνεται με ευκαιριακές λύσεις, αλλά με βιώσιμες και ποιοτικές δράσεις. Μέσα από το μικτό μοντέλο διαβίωσης παιδιών «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαχρονικά ανταποκρίνεται σε αυτή την ανάγκη μέσα από ένα πρότυπο μοντέλο εναλλακτικής φροντίδας και ολιστικής αντιμετώπισης που θα υλοποιήσει και το Σπίτι στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας.  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεσμεύεται για τη βιώσιμη λειτουργία του Σπιτιού, όπως κάνει πάντοτε, με ιδίους πόρους και πέρα από τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση του προγράμματος».

Η λειτουργία του Σπιτιού θα υποστηριχτεί από το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΚΑΚΕ) που εγκαινιάστηκε πρόσφατα με την πολύτιμη βοήθεια των υποστηρικτών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το Κέντρο θέτει σε λειτουργία μια σειρά από υπηρεσίες, όπως το τηλεφωνικό κέντρο διασυνδεδεμένο σε όλη την Ελλάδα (γραμμές 1056, 116000, 116111), οχήματα άμεσης επέμβασης, 3 ιατρικές μονάδες προληπτικής ιατρικής, κινητή επιχειρησιακή μονάδα για τον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας. 

Περισσότερα από 300 παιδιά μεγαλώνουν αυτή τη στιγμή σε ένα περιβάλλον οικογενειακής θαλπωρής σε 10 Σπίτια του Οργανισμού σε όλη την Ελλάδα. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί, επίσης, τρία (3) Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας και δεκατρία (13) Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας πανελλαδικά, όπου παρέχεται ολιστική υποστήριξη σε οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση και έχουν ανάγκη. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει προχωρήσει με επιτυχία στην επανένωση σημαντικού αριθμού ασυνόδευτων παιδιών με τις οικογένειες τους σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες σε διεθνές επίπεδο.

 
Έκτακτη Αιμοδοσία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών • Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Αυγούστου
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 16 Αύγουστος 2017 14:21

Έκτακτη Αιμοδοσία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

• Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Αυγούστου

aimodosiaafisa

Το καλοκαίρι ο αριθμός των αιμοδοτών μειώνεται, χειρουργεία αναβάλλονται και ασθενείς αγωνιούν… οι ανάγκες σε αίμα αυξάνονται… αύξηση τροχαίων ατυχημάτων..… παιδιά που χρειάζονται αίμα και αιμοπετάλια κινδυνεύουν… συνάνθρωποί μας με μεσογειακή αναιμία και λευχαιμία βρίσκονται σε απόγνωση…

 

Απευθυνόμενος στην απεγνωσμένη έκκληση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα, που είναι αυξημένες τις καλοκαιρινές περιόδους, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προχωρά και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στη διοργάνωση έκτακτης αιμοδοσίας στις 22 και 23 Αυγούστου, με στόχο να συμβάλλει για ακόμα μία φορά στον διαρκή, πανελλήνιο αγώνα για αντιμετώπιση της δραματικής ανεπάρκειας αίματος στα νοσοκομεία της χώρας μας.

«Τον Αύγουστο, που για πολλούς είναι ο μήνας της χαλάρωσης και της ξεγνοιασιάς, κάποιοι συνάνθρωποί μας περνούν έναν δεύτερο ‘‘χειμώνα’’» σημειώνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, απευθυνόμενοι στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη όλων των πολιτών, καλώντας τους «να προσφέρουν λίγο από το αίμα, λίγο από το χρόνο και πολύ απ’ την ψυχή τους».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην αντίστοιχη περσινή έκτακτη αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν συνολικά 191 μονάδες αίματος, αριθμός ρεκόρ για μια αιμοδοσία που έγινε σε μία μόνο μέρα και μάλιστα διοργανώθηκε εκτάκτως.

Λόγω της αθρόας περσινής προσέλευσης, φέτος η έκτακτη αιμοδοσία θα διαρκέσει δύο ημέρες, και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Αυγούστου, στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές) και στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125) αντίστοιχα, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ αφορά όσους και όσες δεν συμμετείχαν στην εκστρατεία αιμοδοσίας του Ιουνίου.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών
τηλ. επικοινωνίας.: 2313.313 151 & 2313.313 117

 
Ο Ολυμπιακός και η UNICEF ανανεώνουν τη συνεργασία τους για να υποστηρίξουν την υγεία των παιδιών
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 09:14

Ο Ολυμπιακός και η UNICEF ανανεώνουν τη συνεργασία τους για να υποστηρίξουν την υγεία των παιδιών

170807d1β

Ο Ολυμπιακός, ένας μακροχρόνιος υποστηρικτής των προγραμμάτων της UNICEF για τον εμβολιασμό των παιδιών, και η UNICEF, ανακοίνωσαν την συνέχιση της συνεργασίας τους για ένα ακόμα έτος, για να βοηθήσουν στην πρόληψη της παιδικής θνησιμότητας από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν.

Σε αυτή τη νέα φάση της συνεργασίας, ο Ολυμπιακός θα στηρίξει μια νέα πολυετή εκστρατεία της UNICEF για τον τερματισμό των θανάτων νεογέννητων που μπορούν να προληφθούν, και την εξασφάλιση πως κάθε παιδί θα έχει την απαραίτητη διατροφή και υγειονομική περίθαλψη ώστε να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί.

Σήμερα, πάνω από 2 εκατομμύρια παιδιά δεν επιβιώνουν τον πρώτο μήνα της ζωής τους και πολλά από αυτά που επιβιώνουν δεν είναι σε θέση να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν λόγω έλλειψης διατροφής και υγειονομικής περίθαλψης. Ενώ έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στη μείωση της θνησιμότητας κάτω των πέντε ετών κατά 49% σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλά από τα παιδιά που βρίσκονται στην πλέον μειονεκτική θέση μένουν στο περιθώριο.

Χάρη στη σημαντική συμβολή του Ολυμπιακού κατά την περίοδο 2013-2017, μαζί και με άλλους υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο, στην εκστρατεία εμβολιασμού της UNICEF “100% Campaign”, έχουν σωθεί με τους εμβολιασμούς εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και εκπαιδεύτηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

«Πριν από 4 χρόνια, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με τη UNICEF για να βοηθήσει να σωθούν οι ζωές των παιδιών από ασθένειες όπως ιλαρά, κοκίτης, τέτανος, φυματίωση, πολιομυελίτιδα», δήλωσε η VerityNicholas, Επικεφαλής της Εταιρικής Συλλογής Πόρων της UNICEF. «Μαζί, καταφέραμε πολλά και συνεχίζουμε την προσπάθεια παρά το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Ευχαριστούμε θερμά τον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους του για την συνεχή τους στήριξη».

«Μαζί, από τότε που πρωτοξεκίνησε η συνεργασία μας το 2013, ο Ολυμπιακός και η UNICEF, έχουμε πετύχει τόσα πολλά προς όφελος των παιδιών που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο. Ανανεώνοντας σήμερα, για δεύτερη φορά, αυτή την τόσο αποτελεσματική συνεργασία, δηλώνουμε και πάλι τη δέσμευσή μας να πετύχουμε ακόμα περισσότερα για την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. «Ο Ολυμπιακός ανέκαθεν εκπροσωπούσε μια δέσμη ιδεών και αξιών που όχι μόνο προωθούν την ευγενή άμιλλα και τις αθλητικές επιτυχίες, αλλά δίνουν επίσης κορυφαία σημασία στις έννοιες της αλληλεγγύης και της ομαδικής εργασίας. Για το λόγο αυτό, όλοι εμείς στην οικογένεια του Ολυμπιακού συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη και στηρίζουμε τη UNICEF στην αποστολή της ώστε περισσότερα παιδιά να έχουν ένα λαμπερό μέλλον».

Η Πρόεδρος της UNICEF Ελλάδος, Σοφία Τζιτζίκου, τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανανεώνουμε την τόσο σημαντική συνεργασία μας με τον Ολυμπιακό. Μαζί θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα δικαιώματα των παιδιών στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Ο Ολυμπιακός, με τη στήριξή του, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ενισχύει τα προγράμματά μας για την επιβίωση και την υγεία των παιδιών, τόσο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο».

 
Ενημέρωση των πολιτών για τα βασικά μέτρα πρόληψης σε περιόδους καύσωνα και για τους κλιματιζόμενους χώρους στην Περιφέρεια Αττικής
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 07 Αύγουστος 2017 12:28

Ενημέρωση των πολιτών για τα βασικά μέτρα πρόληψης σε περιόδους καύσωνα

και για τους κλιματιζόμενους χώρους στην Περιφέρεια Αττικής

attiki

Υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι τα βασικά μέτρα πρόληψης σε περιόδους καύσωνα είναι:

  • Η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο

  • Η αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας

  • Λήψη υγρών, ελαφρά γεύματα και αποφυγή αλκοόλ

  • Η διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος με συχνά λουτρά και ελαφρά ρούχα.

  • Μεγαλύτερη προσοχή στα μέτρα πρόληψης απαιτείται για τα άτομα άνω των 65, τα βρέφη και τα παιδιά, τους χρονίως νοσούντες, άτομα που λαμβάνουν φάρμακα για χρόνια νοσήματα.

Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει τους πολίτες ότι στην ιστοσελίδα http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=5006&Itemid=323 μπορούν να αναζητήσουν τις επικαιροποιημένες λίστες με τους κλιματιζόμενους ανά δήμο και Περιφερειακή Ενότητα χώρους.

 


Σελίδα 6 από 437

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI,  Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή. Η Λίντα Χάμιλτον και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...