ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Κακοποίηση ηλικιωμένου είναι η σωματική και ψυχολογική κακομεταχείριση, η οικονομική εκμετάλλευση, η παραμέληση. ...της Βικτώριας Πολύζου, σύμβουλος ψυχικής υγείας
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 09:35

Κακοποίηση ηλικιωμένου είναι η σωματική και ψυχολογική κακομεταχείριση, η οικονομική εκμετάλλευση, η παραμέληση.
...της Βικτώριας Πολύζου, σύμβουλος ψυχικής υγείας, medlabnews.gr

 screen shot 2016-06-13 at 11.55.12 am p3132961

 

Η κακομεταχείριση ηλικιωμένων ατόμων αναγνωρίζεται ολοένα και περισσότερο σαν μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα είναι πιθανόν να αυξηθεί περαιτέρω στην Ευρώπη, δεδομένης της ταχείας γήρανσης του πληθυσμού των κρατών-μελών. Σε διεθνές επίπεδο, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, καθώς και οι εργαζόμενοι του τομέα, έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για το πρόβλημα και έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να κατανοήσουν καλύτερα το φαινόμενο της κακομεταχείρισης των ηλικιωμένων, καθώς και των μεθόδων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της.

 

Η 15η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Κακοποίησης των Ηλικιωμένων, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί το παγκόσμιο κοινό, όσον αφορά στην κακομεταχείριση που υφίστανται οι ηλικιωμένοι ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, από ανθρώπους της οικογένειάς τους ή ανθρώπους υπεύθυνους για τη φροντίδα τους γενικότερα.

 

 

 

 

 

 

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη. Η ηλικία και η ανάγκη υποστήριξης δεν μπορούν ποτέ να είναι η αφορμή για επιβολή περιορισμών, αφαίρεσης ανθρώπινων δικαιωμάτων και αρχών ελευθερίας του ατόμου που ορίζονται από ένα δημοκρατικό σύνταγμα. Το προχωρημένο της ηλικίας σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει στέρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά τα ηλικιωμένα άτομα θα πρέπει να συνεχίσουν να ζουν και να αντιμετωπίζονται ίσα με τα υπόλοιπα μέλη μιας κοινωνίας και να προστατεύουν πάντα το απαράβατο δικαίωμά τους να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους. 

 

Η μεγάλη πλειοψηφία ευπαθών και ευπρόσβλητων σε κακοποίηση ηλικιωμένων είναι γυναίκες: 2 στους 3 ηλικιωμένους άνω των 80 ετών στην Ευρώπη είναι γυναίκες. Περισσότερο από το ένα τρίτο αυτών των γυναικών υποφέρει από την νόσο του Αλτσχάιμερ ή από άνοια, γεγονός που τις καθιστά ακόμα περισσότερο ευπρόσβλητες σε κακοποίηση.  

 

Ως παράγοντες κινδύνου σύμφωνα με τον ΠΟΥ, εκτός από το φύλο και την ηλικία αναφέρεται επίσης η κοινωνική απομόνωση (έλλειψη κοινωνικού υποστηρικτικού περιβάλλοντος), η ύπαρξη φυσικής ή γνωστικής δυσλειτουργίας (πχ άνοια), η εξάρτηση από τον φροντιστή.  

 

Η κακομεταχείριση εκδηλώνεται ως σωματική βία, ψυχολογική ή συναισθηματική κακοποίηση, οικονομική εκμετάλλευση, παραμέληση ή παράλειψη φροντίδας, σεξουαλική κακοποίηση, ενώ περιστατικά κακομεταχείρισης που έχουν σημειωθεί παγκοσμίως είναι τραυματισμοί, αφυδάτωση, πλημμελής εφαρμογή θεραπευτικής αγωγής και άλλα. Προσθέτεται επίσης η Συστηματική Κακοποίηση, δηλαδή κακοποίηση που προέρχεται από το Σύστημα και αφορά την κακομεταχείριση των ηλικιωμένων από το ίδιο το κράτος μέσω της μείωσης συντάξεων, της μη διευκόλυνσης της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας κ.τ.λ. 

 

Η πιο φανερή μορφή κακοποίησης είναι η άσκηση σωματικής βίας, όπως είναι το χτύπημα, χαστούκισμα ή οι κλωτσιές. 

 

Ως ψυχολογική κακομεταχείρηση θεωρείται η βίαιη συμπεριφορά που συμπεριλαμβάνει απειλές, ταπείνωση ή λεκτική κακοποίηση, όπως για παράδειγμα να αποκαλέσει κάποιος τον ηλικιωμένο με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς ή να τον αντιμετωπίζει γενικότερα σε μόνιμη βάση, σαν ένα μικρό παιδί, αφαιρώντας του έτσι την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα που έχει σαν ηλικιωμένος.  

 

Η καταχρηστική και ασεβής χρήση των χρημάτων ή της περιουσίας του ηλικιωμένου από άτομο εμπιστοσύνης του με τρόπους που αναγκάζουν τον ηλικιωμένο να φοβάται να μιλήσει και να δείξει την δυσαρέσκειά του θεωρείται οικονομική κακοποίηση. Για παράδειγμα, κάποιος που πιθανά προσφέρεται να πληρώνει τους λογαριασμούς του ηλικιωμένου, αλλά στην πραγματικότητα κρατάει τα χρήματα για δικό του όφελος ή δίνει ψευδή αναφορά στον ηλικιωμένο σχετικά με το πού πραγματικά ξόδεψε τα χρήματα του. Μορφή κακοποίησης μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και η χρήση ειδών διατροφής που ανήκουν στον ηλικιωμένο από κάποιον άλλον χωρίς να τον ενημερώσει ή να ζητήσει την άδεια του ή με σκοπό να μην αντικαταστήσει ό,τι πάρει.

Η σειρά ταινιών μικρού μήκους με τίτλο ‘Within My Walls’ ρίχνει ένα βλέμμα στις ζωές κάποιων ηλικιωμένων ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα κακομεταχείρισης από μέλη της οικογένειάς τους. 

Άλλη μορφή κακοποίησης είναι η σεξουαλική κακομεταχείριση, οποιαδήποτε, δηλαδή, επαφή ή άγγιγμα σεξουαλικού χαρακτήρα, χωρίς τη συναίνεση του ατόμου ή με άτομο που δεν είναι σε θέση να συναινέσει, όπως η σεξουαλική παρενόχληση, επίθεση σεξουαλικού χαρακτήρα ή χειρονομίες ή πράξεις που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια κάποιου στο πεδίο της γενετήσιας ζωής του. 

 

Yπάρχουν, όμως, και άλλα - λιγότερο φανερά - είδη κακοποίησης.

 

Όταν στον ηλικιωμένο δεν δίνεται φαγητό, ρουχισμός ή άλλη προσωπική φροντίδα που είναι απαραίτητη, έχουμε παραμέληση. Αυτές είναι καθημερινές ανάγκες για την ομαλή επιβίωση του ηλικιωμένου. Παραμέληση θεωρείται και η έλλειψη φροντίδας για την αλλαγή βρώμικων ή βρεγμένων ρούχων ή η μη διάθεση σωστής φαρμακευτικής αγωγής. 

 

Μη σκόπιμη κακοποίηση μπορεί να συμβεί και από έλλειψη χρόνου ή έλλειψη αξιολόγησης στις προτεραιότητες των αναγκών του ηλικιωμένου. 

 

Οποιαδήποτε και αν είναι η μορφή κακοποίησης, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν θα πρέπει να αφήνουμε τα περιθώρια να συμβαίνει και θα πρέπει να την σταματάμε με κάθε τρόπο. 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τις διεθνής συστάσεις, η ευθύνη μας βρίσκεται και στην πρόληψη. Θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στο βαθμό που δυνάμεθα να αναστείλουμε τους παράγοντες κινδύνου, να προάγουμε δηλαδή την κοινωνική συμμετοχή και υποστήριξη των ηλικιωμένων, να είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε τα περιστατικά κακοποίησης, να τα αναφέρουμε στους αρμόδιους φορείς. 

 

Κακοποίηση μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε. Ανεξάρτητα, όμως από το πού μπορεί να βρίσκεται ο ηλικιωμένος  δεν θα πρέπει να επιτρέπουμε να υποφέρει από κακοποίηση.  

 

Γιατί όμως τόσο λίγα περιστατικά κακοποίησης γίνονται γνωστά, σε σημείο η κακοποίηση ηλικιωμένων να είναι ένα έγκλημα που παραμένει κρυφό; 

 

Φαίνεται να υπάρχει μια άρρητη συμφωνία ότι ο ηλικιωμένος δεν ζητά ιατρική βοήθεια, δεν αποκαλύπτει σε κανέναν τι συμβαίνει και ο γιατρός δεν τον ρωτά. 

 

Κάποιοι από εκείνους που υποφέρουν από κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος τους αρνούνται να καταγγείλουν την κακοποίηση, επειδή φοβούνται την εκδικητικότητα του θύτη ή ότι αν το καταγγείλουν θα αναγκαστούν να ζήσουν σε ίδρυμα, επειδή εξαρτώνται πλήρως από τον δράστη για την ικανοποίηση βασικών αναγκών τους, επειδή ντρέπονται να καταγγείλουν ότι μέλος της οικογένειάς τους έχει τέτοια συμπεριφορά, ή επειδή πιστεύουν ότι η αστυνομία δεν μπορεί να βοηθήσει πραγματικά.  

 

Ο ηλικιωμένος που δέχεται κακοποίηση, βιώνει έντονα συναισθήματα και σκέψεις. Ο κάθε ηλικιωμένος πιθανά να έχει διαφορετικές αντιδράσεις σε ό,τι του έχει συμβεί. Συνήθως νιώθουν ανήσυχοι, σοκαρισμένοι, λυπημένοι, φοβισμένοι ή ακόμα και ενοχές για την κατάστασή τους, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τον ηλικιωμένο να μιλήσει γι αυτό που του συμβαίνει και το σπουδαιότερο να ζητήσει βοήθεια .

 

 

 

 

Πρέπει να ξέρουμε ότι για πολλούς ανθρώπους που βιώνουν κακοποίηση μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος, μέχρι να βρουν το κουράγιο να ανοιχτούν και να ζητήσουν βοήθεια.  

 

Ας μην ξεχνάμε οτι οι περισσότερες από τις συμπεριφορές κακοποίησης ενός ηλικιωμένου ατόμου αποτελούν ποινικό αδίκημα και όποιος το αντιλαμβάνεται έχει υποχρέωση να το καταγγείλει. Τις περισσότερες φορές και ο θύτης χρήζει βοηθείας. 

 

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων να ζουν χωρίς τον φόβο πιθανής ή υπαρκτής κακοποίησης, παραμέλησης ή γενικότερα εκμετάλλευσης. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να νιώθουμε και να ζούμε με ασφάλεια.

http://medlabgr.blogspot.com/2016/06/elder-abuse.html

 
Tα 25.451,5 ευρώ του No Finish Line στο «Μαζί για το Παιδί»!
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 13 Ιούνιος 2017 11:30

Tα 25.451,5 ευρώ του No Finish Line στο «Μαζί για το Παιδί»!

resized nfl3

 

Σε μία σεμνή αλλά ταυτόχρονα και συγκινητική εκδήλωση, γράφτηκε ο επίλογος του No Finish Line της Αθήνας, με την παράδοση της επιταγής των 25.451,5 ευρώ, στην Ενωση «Μαζί για το Παιδί», ποσό που αποτελεί τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική χορηγία στην ιστορία της Ελλάδας, από αθλητικό γεγονός!

Την επιταγή παρέδωσαν στον Πρόεδρο του «Μαζί για το Παιδί» Xρήστο Μπαρτσόκα, οι εκπρόσωποι των δύο Μεγάλων Χορηγών, η υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της Εθνικής Ασφαλιστικής Μαρία Κόρακα και ο Γενικός Διευθυντής της Sporting Bet Γιάννης Καποδίστριας, ρίχνοντας έτσι την αυλαία στον κορυφαίο φιλανθρωπικό αγώνα του κόσμου που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τις 26 έως τις 30 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος να είναι ο Αποκλειστικός Δωρητής.

Στον αγώνα συμμετείχαν περισσότεροι από 6.200 άνδρες, γυναίκες και παιδιά και 48 ομάδες που κάλυψαν 50.903 χιλιόμετρα, προσφέροντας συνολικά στην Ενωση «Μαζί για το Παιδί», 25.451,50 ευρώ, η οποία θα τα διαθέσει σε άπορες οικογένειες με παιδιά.

Οι συμμετοχές στο σύνολο ξεπέρασαν τις 8.500 καθώς ήταν πολλοί αυτοί που έτρεξαν στο ΚΠΙΣΝ περισσότερες από μία φορές στη διάρκεια των 90 ωρών.

resized nfl1

Την εκδήλωση παράδοσης της επιταγής στην Ενωση «Μαζί για το Παιδί», που έγινε στο Metropolitan Hotel, το οποίο ήταν εκ των Μεγάλων Υποστηρικτών του NFLA, παρουσίασε ο σπουδαίος Γιώργος Καπουτζίδης - ένας εκ των πρεσβευτών του αγώνα και την επιταγή παρέλαβε ο Πρόεδρος της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί», Χρήστος Μπαρτσόκας που είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Σοφία Κέδε και το Γιάννη Νικολάου που πέτυχαν κάτι μοναδικό αλλά και εντυπωσιακό με τη διοργάνωση του No Finish Line. Tα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε 10 φιλανθρωπικά σωματεία που δραστηριοποιούνται για το παιδί και αυτό που συνέβη στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήταν μία μεγάλη προσφορά αγάπης προς το πάσχων παιδί και γι' αυτό το λόγο θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς και τους Ολυμπιονίκες μας.»

Για την Εθνική Ασφαλιστική, η Μαρία Κόρακα είπε: «Δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μία μεγάλη χαρά για μας. Στην αρχή υπήρχε η πρόκληση να καταλάβουμε πως θα λειτουργήσει, αλλά ο συνδυασμός του χώρου με όλους τους διοργανωτές, ήταν ο λόγος που μας έπεισε να συμμετέχουμε στην προσπάθεια και να μην χάσουμε την ευκαιρία. Πραγματικά για την εταιρεία μας και το προσωπικό ήταν μία μεγάλη γιορτή ο συγκεκριμένος αγώνας και ελπίζουμε να είμαστε εκεί και να βοηθήσουμε στην επόμενη διοργάνωση.»

Εκ μέρους της Sporting Bet, o Γιάννης Καποδίστριας τόνισε: «Εμείς είμαστε ενθουσιασμένοι που είχαμε το προνόμιο να συμμετέχουμε και να τρέξουμε σε αυτή την πολύ όμορφη διοργάνωση, τον αγώνα για το Μαζί για το Παιδί, ελπίζουμε κι εμείς να είμαστε εδώ του χρόνου, πολλά συγχαρητήρια στη διοργάνωση και σε όλους που κατάφεραν να πετύχουν αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Για την Ενωση είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσει το έργο της και αυτή η διοργάνωση θα είναι μία μικρή βοήθεια να συνεχίσει σε ακόμα σημαντικότερα πράγματα.»

Η Ολυμπιονίκης του άλματος του επι κοντώ και πρέσβειρα του No Finish Line Athens Kατερίνα Στεφανίδη, υποσχέθηκε ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στην επόμενη διοργάνωση: «Αποτελεί μεγάλη χαρά και υποχρέωση που έχουμε εμείς τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα να βοηθάμε τέτοιες προσπάθειες, πόσω μάλλον όταν έχει να κάνει με παιδιά. Λόγω της διαμονής μου στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπόρεσα να βρεθώ στον αγώνα αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να είμαι εδώ σήμερα. Εύχομαι και υπόσχομαι του χρόνου να είμαι ακόμα πιο κοντά στη διοργάνωση.»

resized nfl2

Η επικεφαλής της διοργάνωσης του No Finish Line Athens, Σοφία Κέδε, επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Καπουτζίδη για όλη τη θετική ενέργεια, το Νίκο Κακλαμανάκη και την Κατερίνα Στεφανίδη που είναι απόψε μαζί μας. Ολοι τους είχαν καθοριστική συμβολή στην επιτυχία του αγώνα και βοήθησαν να γίνει μεγαλύτερη και καλύτερη η επικοινωνία του No Finish Line. Θέλω να μεταφέρω τις εντυπώσεις του Νο Finish Line International, το οποίο στην ετήσια συνάντηση του, είπε ότι ο δικός μας αγώνας ήταν το καλύτερο πρώτο No Finish Line που έχει γίνει ποτέ και θέλω να ανανεώσω το ραντεβού για του χρόνου, περίπου στα τέλη Απριλίου για το δεύτερο αγώνα, με τη βοήθεια φυσικά και πάλι του Kέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.»

Παρέστησαν ακόμα, ο Πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου «Ερμής 1877», Παναγιώτης Νικολάου, η Δήμητρα Καλαντώνη από το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Κώστας Γκιόκας, Senior Director της Kyvernitis Travel, o Πάνος Κωνσταντινίδης, Διευθυντής Πωλήσεων του Metropolitan Hotel, η Αννα Μαρία Αντωνάτου από τα πολυκαταστήματα attica, η Βαλεντίνα Νίκα από το Metropolitan Hospital, η Ιωάννα Μπερίου, ο Νίκος Ολυμπίτης και ο Βάσια Μπέρκοβιτς από την Sporting Bet, η Εύα Πετράκη και η Μαρία Μπότσαρη από τη Herbalife Nutrition, η Κάτια Δρεττάκη και η Λένια Σιαχάμη από τον Καυκά, η Πόπη Μπεγνή από το Mπεγνής Catering και ο Σπύρος Μιτριτσάκης με τη Μάνια Μπίκοφ από τη Lifeguard Hellas.

Ο κορυφαίος φιλανθρωπικός αγώνας στον κόσμο ολοκληρώθηκε πλέον με απόλυτη επιτυχία στην Ελλάδα και πλέον το ραντεβού ανανεώνεται για το 2ο No Finish Line Athens που θα γίνει το 2018!

Αποκλειστικός δωρητής του No Finish Line Athens είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μεγάλοι Χορηγοί είναι η ασφαλιστική εταιρεία Eθνική Ασφαλιστική και η στοιχηματική εταιρεία SportingBet, ενώ Kύριοι Χορηγοί είναι τα πολυκαταστήματα attica και το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος.

Μεγάλοι Υποστηρικτές είναι η Herbalife, η Κayak, το Kyvernitis Travel και το Metropolitan Hotel, ενώ κύριος χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΣΚΑΪ .

Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα Village Cinemas, η αθλητική ιστοσελίδα Gazzetta.gr, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Athens DJ 95,2 και Μελωδία 99,2, η εφημερίδα Ναυτεμπορική και η ιστοσελίδα Naftemporiki.gr καθώς και η ιστοσελίδα Sportsfeed.gr.

Υποστηρικτές είναι τα super market Lidl, η μπισκοτοβιομηχανία Παπαδοπούλου, η εταιρεία ηλεκτρολογικών και φωτισμού Καυκάς, η βιομηχανία γραφικών τεχνών και εκτυπώσεων Χαϊδεμένος, οι εταιρείες catering Δειπνοσοφιστήριο και Μπεγνής, το νοσοκομείο Metropolitan Hospital και το κέντρο εκπαίδευσης ναυαγοσωστών Lifeguard Hellas.

 
Δωρεάν το "Καλοκαιρινό Καμπ" για παιδιά στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 12:12
Δωρεάν το "Καλοκαιρινό Καμπ" για παιδιά
στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Συνεχίζει την κοινωνική πολιτική ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης παρέχοντας για ακόμη μία χρονιά το καλοκαιρινό "Summer Camp" για τα παιδιά των δημοτών της πόλης, χωρίς χρηματικό αντίτιμο.

Ο Δήμος παρά την οικονομική κρίση που δημιουργεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τα οικονομικά του δήμου, στέκεται δίπλα στις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης δήλωσε σχετικά: 

Με την συνεργασία εξειδικευμένων επαγγελματιών, και φέτος το καλοκαίρι, ο Δήμος θα προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας προγράμματα για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην "Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση".

Θέλω επίσης να τονίσω ότι πολλοί δήμοι για παρόμοιες δράσεις ζητούν οικονομικό αντίτιμο από τους δημότες τους, προσφέροντας χαμηλότερης ποιότητας υπηρεσίες από αυτές που εμείς προσφέρουμε δωρεάν.

Κύριο μέλημα μας, από την στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου είναι η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους Δημότες. Μέρα με την μέρα αλλάζουμε την πόλη. Αφήνουμε πίσω την μιζέρια και την οπισθοδρόμηση και δουλεύουμε εντατικά για την αναγέννηση της πόλης μας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 13:20
 
Με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο 4ος Αγώνας Δρόμου του «Όλοι Μαζί Μπορούμε»
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 11:37

Με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο 4ος Αγώνας Δρόμου του «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

resized sm 1

Στον 4ο Αγώνα Δρόμου του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης μαζί με 1700 δρομείς που έτρεξαν για καλό σκοπό, στη λίμνη του Μαραθώνα.

resized sm 2

 

Τους αγώνες 10 και 5 χιλιομέτρων διοργάνωσε ο Όμιλος του ΣΚΑΪ, με μοναδικό αντίτιμο για τη συμμετοχή την προσφορά σε τρόφιμα για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.

resized sm 3

Αρωγός στην επιτυχημένη αυτή γιορτή ανθρωπιάς και αλληλεγγύης ήταν ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μαζί με εκατοντάδες εθελοντές και επιχειρήσεις που υποστήριξαν την προσπάθεια για τη συγκέντρωση τροφίμων.

resized sm 4

 

Ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΣΚΑΪ κ. Ιωάννης Σπανολιός και η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ομίλου κα Δώρα Γιαννακάκη, καθώς και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης απένειμαν τα βραβεία στους νικητές των αγώνων και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση κοινωνικής ευαισθησίας.  

resized sm 5

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 11:42
 
Ζητούνται άμεσα δότες για αιμοπετάλια
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 09 Ιούνιος 2017 13:17

Ζητούνται άμεσα δότες για αιμοπετάλια

Photo 1

Η κυρία Γ.Σ. νοσηλεύεται Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» και έχει άμεση ανάγκη από ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ.

Όποιος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αιμοπετάλια, μπορεί να απευθυνθεί στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 8.30 π.μ. έως τις 6.00 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή από τις 8.30 π.μ. έως τις 2.00 μμ., με τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 2032257.

 

Ο Δήμαρχος Ιλίου

Νίκος Ζενέτος

 


Σελίδα 6 από 430
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος   Για ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση