ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Τα πρώτα Βραβεία YouSmile σε μαθητές και μαθήτριες που έδωσαν το καλό παράδειγμα σε μικρούς και μεγάλους... είναι γεγονός! #YouSmileAwards
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017 08:52

Τα πρώτα Βραβεία YouSmile σε μαθητές και μαθήτριες που έδωσαν το καλό παράδειγμα σε μικρούς και μεγάλους... είναι γεγονός! #YouSmileAwards

resized resized MAIN

 

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2017

Τα πρώτα Βραβεία YouSmile σε μαθητές και μαθήτριες που έδωσαν το καλό παράδειγμα σε μικρούς και μεγάλους... είναι γεγονός! #YouSmileAwards

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με μαθητές και μαθήτριες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, πολλά χαμόγελα και χειροκροτήματα, πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα YouSmile Awards την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 στο Hard Rock Café στο Μοναστηράκι με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Σκοπός των βραβείων ήταν η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες.

resized resized 1

Η ιδέα της βράβευσης μαθητών και μαθητριών από παιδιά που συμμετέχουν στο YouSmile, την μαθητική-εθελοντική δράση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είχε στόχο να στραφεί η προσοχή του κόσμου στο τι έχουν να μας πουν τα παιδιά και να προβληθεί η θετική πλευρά της κοινωνίας, μέσα από τη μαθητική κοινότητα. Οι μαθητές-εθελοντές του YouSmile απευθύνθηκαν σε σχολικούς συμβούλους πανελλαδικά ώστε να συγκεντρώσουν τις συμμετοχές των παιδιών. Παράλληλα, συγκέντρωσαν αντίστοιχες δράσεις παιδιών που έχρηζαν ανάδειξης μέσα από έρευνα που έκαναν στο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα ήταν: 1.800 συμμετοχές από 51 σχολεία! Η ανάδειξη των 8 νικητών έγινε μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile χωρίς καμία παρέμβαση από ενήλικες. Όλοι, όμως, οι συμμετέχοντες έλαβαν τιμητικούς επαίνους για την δράση που έκαναν.

resized resized 2

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, η Γενική Διευθύντρια της Microsoft Hellas κα Πέγκυ Αντωνάκου, ο τραγουδιστής/ηθοποιός Άρης Μακρής, ο παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης, οι παρουσιαστές Λάμπρος Κωνσταντάρας και Φάνης Λαμπρόπουλος, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της Visa κος Καμπανόπουλος και η Υπεύθυνη ΕΚΕ της Stoiximan κα Κοζαντινού.

resized resized YOUSMILE-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ---ΚΑΡΑΛΗΣ

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κος Κώστας Γιαννόπουλος θύμισε σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι ο 10χρονος ιδρυτής του οργανισμού, ο Ανδρέας, ήταν το παιδί που ενέπνευσε και άλλα παιδιά να γίνουν εθελοντές και να προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε δράσεις με στόχο το Χαμόγελο κάθε παιδιού! Χαρακτηριστικά τόνισε: «Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σε μια αίθουσα γεμάτη παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς που συνεισφέρουν στο να γίνουν θεσμός τα βραβεία YouSmile, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα παιδιά έχουν φωνή και οφείλουμε να τα ακούμε και να τα παροτρύνουμε να ακολουθούν τα όνειρά τους, χωρίς να χαλάμε την αγνή ψυχή τους με τα δικά μας προβλήματα».

resized resized YOUSMILE-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ---ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ---ΛΑΜΠΡΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ---ΦΑΝΗΣ-ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οι απονομές των βραβείων YouSmile έγιναν σε ένα κλίμα γεμάτο Χαμόγελα και χειροκροτήματα με κεντρικό μήνυμα: «Τα παιδιά, τελικά, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο»!

resized resized YOUSMILE-ΕΝΗΛΙΚΑΣ---ΔΡΙΒΑΣ

Ακολουθούν οι κατηγορίες, οι απονεμητές και οι βραβευόμενοι:

Κατηγορία: Ενήλικας που ενέπνευσε παιδιά 
Απονομή βραβείου από YouSmilers
Νικητής: ο κος Ανάργυρος Δρίβας από το 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου

Ο κος Δρίβας είναι καθηγητής Φυσικής στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και μέλος της Ερασιτεχνικής Εταιρείας Αστρονομίας Πάτρας «Ωρίων». Κατά τη διάρκεια της χρονιάς κάθε Κυριακή δίδασκε Αστρονομία στα παιδιά. Οι μαθητές του όχι μόνο αγάπησαν την Αστρονομία αλλά κατέκτησαν και το 2ο βραβείο στον 22ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας

Κατηγορία: Αθλητισμός
Απονομή βραβείου από τον Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια 
Νικητής: ο 17χρονος Εμμανουήλ Καραλής από την Αθήνα

resized resized YOUSMILERS

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι 17 ετών και αθλητής στο άλμα επί κοντώ. Με 5,55m στο ανοικτό και 5,70 στο κλειστό ο Εμμανουήλ διαθέτει από τις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών. Για τον Εμμανουήλ όλα αυτά είναι μόνο η αρχή!

Κατηγορία: Τεχνολογία – Επιστήμες 
Απονομή βραβείου από την Γενική Διευθύντρια της Microsoft Hellas κα Πέγκυ Αντωνάκου
Νικητής: η ομάδα SmartRobots από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

Η 6μελης ομάδα SmartRobots βραβεύθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την κατασκευή «Έξυπνου λεωφορείου χωρίς οδηγό» υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους κ. Γκεζερλή. 
*Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Αντωνάκου έκανε έκπληξη στα παιδιά κάνοντας τους δώρο ένα Xbox για τον καθένα!

Κατηγορία: Τέχνη
Απονομή βραβείου από τον τραγουδιστή/ηθοποιό Άρη Μακρή
Νικητής: η 14χρονη Ευγενία Δερμιτζόγλου από τα Γιαννιτσά

Η Ευγενία 14 ετών διακρίθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό με τη ζωγραφιά της που είχε θέμα την Ειρήνη. Σήμερα το έργο της Ευγενίας έχει γίνει καρτ ποστάλ από το Postcards for peace.

Κατηγορία: Περιβάλλον 
Απονομή βραβείου από τον παρουσιαστή Γιώργο Μαυρίδη 
Νικητής: το 5ο Γυμνάσιο Σερρών

resized resized YOUSMILE-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ---SMART-ROBOTS---ΠΕΓΚΥ-ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ-CEO-MICROSOFT-HELLAS

Οκταμελής ομάδα εργάσθηκε επί 3 μήνες συμμετέχοντας στην εκστρατεία «ECOMOBILITY–ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ». Μετά από μελέτη τα παιδιά πρότειναν λύσεις στους αρμόδιους φορείς της πόλης τους. Με δράσεις στην πόλη και παρουσία στα ΜΜΕ τα παιδιά κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες τους.

Κατηγορία: Δικαιώματα 
Απονομή βραβείου από τους παρουσιαστές Λάμπρο Κωνσταντάρα και Φάνη Λαμπρόπουλο
Νικητής: ο 15χρονος Κωνσταντίνος Παπαχρήστου από την Θεσσαλονίκη

Ο 15χρονος Κωνσταντίνος είναι ο δημιουργός του teens4greece.com, του 1ου think tank εφήβων στην Ελλάδα. O Κωνσταντίνος απευθύνεται στους συνομηλίκους του και τους προσκαλεί - προκαλεί «να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί» και να καταθέσουν «φρέσκιες και καινοτόμες ιδέες» για την εξεύρεση λύσεων για μια καλύτερη Ελλάδα και για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους.

Κατηγορία: Σχολείο που βοηθάει άλλα παιδιά
Απονομή βραβείου από την κα Μαρία Πετροπούλου από το Τμήμα Εθελοντισμού του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Νικητής: Το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου στην Κόρινθο

resized resized YOUSMILE-ΤΕΧΝΗ---ΕΥΓΕΝΙΑ-ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ---ΑΡΗΣ-ΜΑΚΡΗΣ

Οι μαθητές του σχολείου έχουν αναλάβει τη στήριξη απόρων συμμαθητών τους αλλά και όλων όσοι έχουν ανάγκη στην περιοχή τους. Στο σχολείο λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο, προσφέρθηκε αναπηρικό αμαξίδιο σε γονιό μαθητή, δημιουργήθηκε ταμείο που καλύπτει τα έξοδα άπορων μαθητών για την αγορά γραφικής ύλης, τη συμμετοχή τους σε εκδρομές, ακόμα και τη διοργάνωση γενεθλίων, δημιουργήθηκαν ομάδες ανάγνωσης, οι οποίες διαβάζουν στον παιδικό σταθμό της περιοχής, στα ΚΑΠΗ, σε ΑΜΕΑ.

Κατηγορία: Παιδιά που βοηθάνε άλλα παιδιά
Απονομή βραβείου από τον πρόεδρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κον Κώστα Γιαννόπουλο
Νικήτριες: η 15χρονη Μαρία-Ελένη Σκληρού και η 15χρονη Σοφία Τριανταφυλλίδη από το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας

Η Μαρία και η Σοφία στηρίζουν συμμαθήτρια τους με προβλήματα επικοινωνίας και προσαρμογής. Τα κορίτσια είναι δίπλα στη συμμαθήτριά τους, που αντιμετώπιζε προβλήματα προσαρμογής στο γυμνάσιο και επικοινωνίας με τους άλλους συμμαθητές της. Τα κορίτσια ποτέ δεν μίλησαν για όλα όσα προσφέρουν. Όλα έγιναν γνωστά από την ίδια την συμμαθήτριά τους καθώς και από άλλους συμμαθητές τους – παρατηρητές.

resized resized YOUSMILE-ΠΑΙΔΙΑ-ΠΟΥ-ΒΟΗΘΗΣΑΝ-ΑΛΛΑ-ΠΑΙΔΙΑ---ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ-ΣΚΛΗΡΟΥ- -ΣΟΦΙΑ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ---ΚΩΣΤΑΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
*Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση του συγκεκριμένου βραβείου ως βραβείο «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ» τιμώντας τον ιδρυτή του οργανισμού, ενός παιδιού που μέλημα του είχε το Χαμόγελο κάθε παιδιού!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο HARD ROCK CAFÉ και τους εργαζόμενους για την υπέροχη φιλοξενία της εκδήλωσης

resized resized YOUSMILE-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ---5ο-ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΣΕΡΡΩΝ---ΓΙΩΡΓΟΣ-ΜΑΥΡΙΔΗΣ

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της σημερινής εκδήλωσης:

- Την εταιρία SOUNDSTRACK για τα ηχητικά
- Την εταιρία ELLINAIR για τις μετακινήσεις
- Την εταιρία NEXT για τις εκτυπώσεις
- Την εταιρία TOKOTOUKAN για τα μπλουζάκια
- Την εταιρία PLETSAS για τις εκτυπώσεις
- Την εταιρία DELIVERAS για το catering

resized resized YOUSMILE-ΣΧΟΛΕΙΟ-ΠΟΥ-ΒΟΗΘΗΣΕ-ΑΛΛΑ-ΠΑΙΔΙΑ---ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΧΙΟΛΟΜΟΔΙΟΥ---ΜΑΡΙΑ-ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΜ.-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ-ΤΟ-ΧΑΜΟΓΕΛΟ-ΤΟΥ-ΠΑΙΔΙΟΥ

 

 
Summer Market in the City για τη Στοργή
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 16:20

Summer Market in the City για τη Στοργή

image003 1β

 
Δήμος Αβδήρων -Ξεκίνησε η λειτουργία της ειδικής ράμπας πρόσβασης στη θάλασσα στην παραλία Αβδήρων
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2017 22:00

 Δήμος Αβδήρων -Ξεκίνησε η λειτουργία της ειδικής ράμπας πρόσβασης στη θάλασσα στην παραλία Αβδήρων.

resized 19274742 861718520650495 8187970053278136260 n

Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα Δευτέρα 19-6-2017 η ειδική ράμπα πρόσβασης στην θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα (SEATRAC) στην παραλία Αβδήρων και συγκεκριμένα στην θέση Λεύκιππος (πρώην αναψυκτήριο Cοco), δίνοντας τους την ευκαιρία να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα με την χρήση ενός χειριστηρίου.

resized 19224816 861718653983815 1037615596574514361 n

Το σύστημα SEATRAC αποτελείται από μια ράμπα και ένα κάθισμα, διαθέτει ντουζιέρα πάνω από το κάθισμα, είναι ενεργειακά ανεξάρτητο, εύκολο στη χρήση και ασφαλές προς τους χρήστες.

resized 19149162 861718420650505 7342198832587482903 n

Επίσης για την υποστήριξη της εγκατάστασης έχει τοποθετηθεί ξύλινος διάδρομος πρόσβασης, αποδυτήρια και ντουζιέρα. Στην παρουσίαση της λειτουργίας της συγκεκριμένης ειδικής ράμπας πρόσβασης στη θάλασσα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αβδήρων, η Αντιδήμαρχος Αβδήρων κ. Ζουρνατζίδου, ο εκπρόσωπος της εταιρείας TAP κ. Σπύρος Νάκος, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ΑΜΘ κ. Σμάραγδος Κρεμμύδας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης κ. Ιωάννης Κουρπαλίδης, καθηγητές, μαθητές και εκπρόσωποι του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) της Γενισέας.

resized 19225534 861718743983806 4411677513748269642 n

Ο Δήμαρχος Αβδήρων ευχαρίστησε την εταιρεία TAP για την δωρεά της συγκεκριμένης ειδικής ράμπας πρόσβασης στη θάλασσα, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, καθώς και του μηχανήματος καθαρισμού ακτών.

resized 19243308 861718770650470 1142883615017731898 o

Επίσης αναφέρθηκε και στην δωρεά των μηχανημάτων έργων που έχουν προγραμματιστεί από την εταιρεία προς το Δήμο προς όφελος των συνδημοτών μας και ιδιαίτερα των αγροτών.

resized 19248157 861718367317177 8157244062323235891 n

Ο Δήμος Αβδήρων με αυτόν τον τρόπο στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με προβλήματα κινητικότητας, ώστε να μπορούν εύκολα και ισότιμα να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα.

resized 19366431 861718573983823 7856257517309461133 nresized 19390903 861718707317143 6412859349097307807 o

 
Οι καλοκαιρινές βουτιές ξεκίνησαν… ● Σε παραλία της Χαλκιδικής από σήμερα τα παιδιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών ● Συνεχίζονται οι εγγραφές για τη 2η περίοδο συμμετοχής στο πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα»
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2017 12:36

Οι καλοκαιρινές βουτιές ξεκίνησαν…

● Σε παραλία της Χαλκιδικής από σήμερα τα παιδιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών ● Συνεχίζονται οι εγγραφές για τη 2η περίοδο συμμετοχής στο πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα»

resized paidi  thalassa 1

 

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με τις διακοπές και ιδιαίτερα με τη θάλασσα. Τα παιδιά χαίρονται να βουτούν και να κολυμπούν με τις ώρες. Ατελείωτο παιχνίδι, μακροβούτια και ξένοιαστους περιπάτους στη θάλασσα εξασφάλισε και φέτος για τα παιδιά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Τον εξοπλισμό τους για την παραλία ετοίμασαν σήμερα 266 μικροί συνδημότες μας και αναχώρησαν νωρίς το πρωί για τη παραλία, καθώς το πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα», που υλοποιεί και φέτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, έκανε σήμερα πρεμιέρα. Εκατοντάδες παιδιά δημοτών και κατοίκων και από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων θα έχουν κι αυτό το καλοκαίρι την ευκαιρία να απολαύσουν ημερήσιες εκδρομές στην παραλία των Μυκονιάτικων Χαλκιδικής.

resized paidi  thalassa 2

Το Πρόγραμμα «Παιδί και θάλασσα 2017» απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-14 ετών (έτος γέννησης 2003 έως 2011), έναντι συμβολικού χαμηλού αντιτίμου και θα πραγματοποιηθεί σε δυο περιόδους, 19.6.2017-30.6.2017 και 3.7.2017-14.7.2017.

Καθημερινά, εκτός των Σαββατοκύριακων, τα παιδιά θα μεταφέρονται αυθημερόν στην παραλία των Μυκονιάτικων Χαλκιδικής, όπου θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν ανέμελα το μπάνιο τους και τα ξέγνοιαστα παιχνίδια στην άμμο, ενώ, παράλληλα, στα λιγότερο μυημένα, θα δοθεί η δυνατότητα εκμάθησης κολύμβησης και εξοικείωσης με το μαγικό κόσμο της θάλασσας.

resized paidi  thalassa 3

Οι μικροί μας φίλοι θα ξεκινούν με τα 21 λεωφορεία που έχει μισθώσει ο δήμος, από συγκεκριμένα σημεία και στις τέσσερις Δ.Ε. στις 8.15 το πρωί και θα επιστρέφουν στη 1 μετά το μεσημέρι, συνοδευόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια της εξόρμησης από έμπειρους καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Για όσους ενδιαφέρονται για τη δεύτερη περίοδο (3.7-14.7.2017), οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνονται στις 28 Ιουνίου 2017. Για εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα εξής σημεία:

  1. Δημοτικό Γυμναστήριο Στρεμπενιώτη (Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης)

Τηλ.: 2313.329560, 2310. 628475 από 9π.μ. έως 9μ.μ.

  1. Γυμναστήριο Θεάτρου Συκεών (Καρόλου Κουν 7)

Τηλ.: 2310631305, από 9π.μ. έως 9μ.μ.

  1. Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, Πεύκα)

Τηλ.: 2313.502221, από 8π.μ. έως 8μ.μ.

  1. Δημοτικό Ωδείο Αγίου Παύλου (Πρ. Μυρώνη 2, Άγιος Παύλος)

Τηλ.: 2310. 210679 από 2μ.μ. έως 8μ.μ.)

resized paidi  thalassa 5

 
Κυριακή 18 Ιουνίου - Ημέρα του Πατέρα. UNICEF: Περισσότερα από τα μισά από τα νέα παιδιά στερούνται του παιχνιδιού και των δραστηριοτήτων μάθησης με τους μπαμπάδες τους.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 17:07

Κυριακή 18 Ιουνίου - Ημέρα του Πατέρα.

UNICEF: Περισσότερα από τα μισά από τα νέα παιδιά στερούνται του παιχνιδιού και των δραστηριοτήτων μάθησης με τους μπαμπάδες τους.

fathers day-1024x576Β

Νέα Υόρκη, 16 Ιουνίου 2017 - Περισσότερο από τα μισά παιδιά (55%) ηλικίας 3 έως 4 ετών σε 74 χώρες - περίπου 40 εκατομμύρια - έχουν πατέρες που δεν παίζουν ή δεν συμμετέχουν σε δραστηριότητες μάθησης μαζί τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της UNICEF.

«Αυτό που μας δείχνουν οι αριθμοί είναι ότι οι πατέρες αγωνίζονται να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στα πρώτα χρόνια των παιδιών τους», δήλωσε ο Laurence Chandy, Διευθυντής Δεδομένων, Έρευνας και Πολιτικής της UNICEF. «Πρέπει να καταργήσουμε τα εμπόδια που εμποδίζουν τους πατέρες να παρέχουν στα βρέφη και τα μικρά παιδιά τους ένα ευνοϊκό περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν, συμπεριλαμβανομένης της αγάπης, του παιχνιδιού, της προστασίας και της θρεπτικής τροφής. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι γονείς έχουν το χρόνο, τους πόρους και τις γνώσεις που χρειάζονται για να υποστηρίξουν πλήρως την έγκαιρη ανάπτυξη των παιδιών τους».

Η ανάλυση της UNICEF σχετικά με τις συμπεριφορές των γονέων, εξέτασε αν τα παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών ασχολούνταν με δραστηριότητες παιχνιδιού και πρώιμης μάθησης μαζί με τους μπαμπάδες τους. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν το να διαβάζει ο πατέρας στα παιδιά, να τους λέει ιστορίες ή να τραγουδούν μαζί. Ή να βγαίνουν έξω, παίζοντας μαζί.

Για να ενθαρρύνει περισσότερους μπαμπάδες να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη των μικρών παιδιών τους και να υπογραμμίσουν τη σημασία της αγάπης, του παιχνιδιού, της προστασίας και της καλής διατροφής για την υγιή ανάπτυξη των εγκεφάλων των μικρών παιδιών, αυτό το μήνα η UNICEF καλεί τις οικογένειες να δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο για το τι κάνουν για να γίνουν «Σούπερ Μπαμπάδες», χρησιμοποιώντας το hashtag #EarlyMomentsMatter #ΟιΠρώτεςΣτιγμέςΜετράνε στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο των πρεσβευτών και υποστηρικτών της UNICEF που υποστηρίζουν την εκστρατεία δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της UNICEF, για να εμπνεύσουν τις οικογένειες σε όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις στιγμές τους ως «Σούπερ Μπαμπάδες».

Η UNICEF παροτρύνει τις κυβερνήσεις και τον ιδιωτικό τομέα να αυξήσουν τις δαπάνες και να επηρεάσουν τις πολιτικές για να υποστηρίξουν προγράμματα ανάπτυξης της παιδικής ηλικίας που επικεντρώνονται στην παροχή στους γονείς των πόρων και των πληροφοριών που χρειάζονται για να παρέχουν φροντίδα στα παιδιά τους. Οι εξελίξεις στη νευροεπιστήμη έχουν αποδείξει ότι όταν τα παιδιά περνούν τα πρώτα τους χρόνια σε ένα περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα, νέες νευρικές συνδέσεις μπορούν να διαμορφωθούν με μια ταχύτητα 1.000 συνδέσεων ανά δευτερόλεπτο. Αυτές οι συνδέσεις συμβάλλουν στον προσδιορισμό της υγείας τους, στην ικανότητά τους να μαθαίνουν και να αντιμετωπίζουν το άγχος, και ακόμη επηρεάζουν την παραγωγική τους ικανότητα ως ενήλικες.

Η έρευνα υποδεικνύει επίσης ότι η έκθεση στη βία και η έλλειψη ερεθισμάτων και φροντίδας μπορούν να αποτρέψουν τη δημιουργία νέων νευρικών συνδέσεων. Και όταν τα παιδιά αλληλεπιδρούν θετικά με τους μπαμπάδες τους, έχουν καλύτερη ψυχολογική υγεία, αυτοεκτίμηση και ικανοποίηση για τη ζωή μακροπρόθεσμα.

Η σειρά Lancet, που προωθεί την ανάπτυξη της πρώιμης παιδικής ηλικίας και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016, αποκάλυψε ότι σχεδόν 250 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών κινδυνεύουν από κακή ανάπτυξη εξαιτίας της καχεξίας και της ακραίας φτώχειας.

Η UNICEF συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών, τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας και τον ιδιωτικό τομέα για τη στήριξη οικογενειών και κοινοτήτων και την αύξηση της πρόσβασης σε ποιοτική φροντίδα και εκπαίδευση στην παιδική ηλικία.

 


Σελίδα 5 από 430
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος   Για ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση