ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Μέτρα του δήμου Αθηναίων εν όψει καύσωνα: Ανοιχτές έως τις 6 το απόγευμα οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 24 Ιούνιος 2014 16:50

     Αθήνα,  24/06/2014

 

Μέτρα του δήμου Αθηναίων εν όψει καύσωνα: Ανοιχτές έως τις 6 το απόγευμα οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας

 

Μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων, εν όψει των προβλεπόμενων υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στην Αθήνα τα επόμενα 24ωρα.

 

Αύριο Τέταρτη 25 Ιουνίου και μεθαύριο Πέμπτη 26 Ιουνίου θα είναι ανοιχτές για τους πολίτες οι κλιματιζόμενες αίθουσες των Λεσχών Φιλίας, οι οποίες θα είναι ανοιχτές από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

 

Οι αίθουσες είναι οι εξής:

 

Άγιος Παύλος: Μαμούρη & Δύμης 22, τηλ.210-8223946

Κουκάκι: πεζόδρομος Δράκου 26-28, τηλ. 210-9232044

Νέος Κόσμος: Χελντράιχ 15, τηλ: 210 9240403

Κάτω Πετράλωνα: Αθηνοδώρου 61, τηλ: 210 3425513

Κολοκυνθούς: Αίμωνος 9 & Άστρους,τηλ: 2105140877, 2105135888

Άγιος Ελευθέριος: Αχαρνών 372, Τηλέφωνο: 210 2012334

Αμπελόκηποι: Πανόρμου &Βαθέως, τηλ. 210 6459890, 210 6451870

Ο Οργανισμός Αντιμετώπισης Καθημερινών Προβλημάτων του δήμου Αθηναίων (ΟΑΚΠ), κατόπιν ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίαςκαι σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συνιστά στους δημότες και ειδικά σε εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, τον περιορισμό άσκοπων μετακινήσεων και την αποφυγή πολύωρης έκθεσης στον ήλιο και την έντονη σωματική εργασία.

 
Πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου στην περιοχή της Σερίφου και της Σίφνου
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 24 Ιούνιος 2014 11:14

Αθήνα, 24 Ιουνίου  2014

Πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου στην περιοχή της Σερίφου και της Σίφνου

Οι Γιατροί του κόσμου ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και πιστοί στην ιδέα πως η υγεία αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, υλοποιούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρότυπο πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου «Υγεία για όλους» με τη συνολική χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους» προσφέρει γυναικολογικό, παιδιατρικό, δερματολογικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες και παιδιά αλλά και σε ευπαθή πληθυσμό με επισκέψεις Κινητών Μονάδων σε περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Οι Κινητές Μονάδες των Γιατρών του Κόσμου, κατάλληλα στελεχωμένες από  άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχουν δωρεάν μεταξύ άλλων γυναικολογική κλινική εξέταση, τεστ Παπανικολάου, ψηλάφηση , καρδιογράφημα,  δερματολογικό έλεγχο και οφθαλμολογικό έλεγχο καθώς επίσης παροχή επιπλέον ιατρικών ειδικοτήτων και εξετάσεων και δυνατότητα παραπομπής για οφθαλμολογικές επεμβάσεις βάση κοινωνικό – οικονομικών κριτηρίων και κριτηρίων ευαλωτότητας.  Ιδιαίτερη μνεία υπάρχει για τα παιδιά με την παροχή παιδιατρικού ελέγχου, εξετάσεων, παιδικού εμβολιασμού και χορήγησης παιδιατρικής φαρμακευτικής αγωγής.

Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους», το οποίο την χρονιά που πέρασε προσέφερε ιατρικό έλεγχο σε περισσότερα από 9.000 άτομα σε 30 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής αλληλεγγύης  που υλοποιούνται από την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων των Κινητών Μονάδων των Γιατρών του Κόσμου όπως διαμορφώθηκε με την υποστήριξη και την σημαντική συνδρομή τοπικών φορέων έχει ως εξής:

Δευτέρα 30/6: Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου

Τρίτη 1/7: Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου

Τετάρτη 2/7: Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου

Πέμπτη 3/7: Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου

                                                                                            

 

 

 

*    *    *

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα  ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 24 χρόνια συνεχούς δράσης το 2014, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα,  την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.   

 

 
Για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών και του καύσωνα, ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου διαθέτει στο κοινό τις κλιματιζόμενες αίθουσες των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 24 Ιούνιος 2014 11:00

             ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

                 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

                                                                                                                          Μοσχάτο, 24/6/14

   ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών και του καύσωνα, ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου διαθέτει στο κοινό τις κλιματιζόμενες αίθουσες των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου.

Για τη Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου, Κ.Α.Π.Η. Μοσχάτου, Χαλκίδη 21

Για τη Δημοτική Κοινότητα Ταύρου, Κ.Α.Π.Η. Ταύρου, Ελευθερίου Βενιζέλου 8

 Οι κλιματιζόμενες αίθουσες θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ για τις ημέρες

  • §Τρίτη 24-06-2014
  • §Τετάρτη 25-06-2014
  • §Πέμπτη 26-06-2014
  • §Παρασκευή 27-06-2014

 

 
Ερχονται προκηρύξεις για 3.500 εκπαιδευτές στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 23 Ιούνιος 2014 18:37

Ερχονται προκηρύξεις για 3.500 εκπαιδευτές στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης

 

αρχείο λήψης (19)Με 3.500 εκπαιδευτές θα ενισχυθούν τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα.

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ θα προκηρύξει τις θέσεις, ενώ οι νέοι εκπαιδευτές θα κληθούν να συνάψουν συμβάσεις έργου με τον φορέα, αφού προηγουμένως ενταχθούν με βάση το σύνολο των μορίων τους σε πίνακες ταξινομημένους ανά Περιφερειακή Ενότητα και ειδικότητα και επιλεγούν σύμφωνα με την κατάταξή τους.

Νέες ειδικότητες
Οι νέες ειδικότητες που θα προσφέρονται από τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης και τα οποία θα προκύψουν μετά την αξιολόγηση των αναγκών των τοπικών κοινωνιών, είναι οι εξής: Ναυαγοσωστική, Δημόσια Υγεία-Τεχνολογίας Τροφίμων, Διακόσμηση, Φαρμακευτική, Κοινωνική Εργασία, Διαχείριση Κινδύνων- Κρίσεων εκτάκτων αναγκών, Ψυχολογία, Εναλλακτικές μορφές τουρισμού, Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με παραδοσιακές συνταγές, Σύγχρονες οικολογικές μέθοδοι αλιείας, Οικιακή μελισσοκομία, Προληπτική Ιατρική για την Τρίτη Ηλικία, Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση, Θεατρολογία, Εργαστήρι οικολογικής βαφής νημάτων και υφαντικής, Λαογραφία του τόπου, Συντήρηση μικρών Σκαφών, Εργαστήρια κεραμικής και χαλκογραφίας, Διαχείριση αποβλήτων κ.ά.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι επιτρέπεται να υποβάλουν πρόταση για μία μόνο ειδικότητα και σε μία μόνο Περιφερειακή Ενότητα / Τομέα της επιλογής τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση των ενδιαφερομένων θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνσηhttp://sde.ideke.edu.gr, ενώ στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους (ταχυδρομικώς ή ιδιοχείρως) εντός σφραγισμένου φακέλου στη διεύθυνση του Ιδρύματος Νεολαίας και διά Βίου Μάθησης. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον διαδικτυακό τόπο: www.inedivim.gr

Πηγή: newsedu.gr via Έθνος

http://espaergasia.gr/?p=12523

 
Παράταση μιας εβδομάδας για την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 23 Ιούνιος 2014 18:36

Παράταση μιας εβδομάδας για την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος

αρχείο λήψης (28)Κατά μια εβδομάδα παρέτεινε ο ΟΓΑ την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος, έτσι ώστε να προλάβουν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Με ανακοίνωσή του, δόθηκε μία εβδομάδα παράταση για τις υποβολές των δηλώσεων (Ε1 και Α21)τα οικογενειακά επιδόματα. Το περιθώριο υποβολής δηλώσεων μεταφέρεται έως 30 Ιουνίου.

Μόνο που ανάλογα προς τα πίσω μεταφέρεται και η καταβολή Οικογενειακών Επιδομάτων 2ου τριμήνου 2014 για τις 18 Ιουλίου από τις 11 Ιουλίου που είχε αρχικά προγραμματιστεί

Αναλυτικά η διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι:

* Η καταβολή στους δικαιούχους Οικογενειακών Επιδομάτων για το 2ο τρίμηνο του 2014 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών), θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014.
* Η πληρωμή αυτή αφορά δικαιούχους που θα έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση-δήλωση Α21 (μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων), μέχρι και την 30η Ιουνίου 2014.

Επίσης, την ίδια ημερομηνία (18/7/2014) θα γίνει πληρωμή των Οικογενειακών Επιδομάτων και στους δικαιούχους εκείνους που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013 (που δεν έχουν πληρωθεί) και η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί.

Οι δικαιούχοι Οικογενειακών Επιδομάτων για το 2014 υποχρεούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21, δεδομένου ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

Σημειώνεται ότι όποιος δεν προλάβει θα πληρωθεί μεν αλλά με τη δόση του 3ου τριμήνου το Φθινόπωρο. Επίσης όσοι έλαβαν προκαταβολή αλλά τελικά βάση εισοδήματος δεν δικαιούνται επίδομα θα κληθούν να επιστρέψουν το ποσό της προκαταβολής του Α τριμήνου μέσω των φορολογικών δηλώσεων.

Πηγή: e-dimosio.gr

http://espaergasia.gr/?p=12533

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 23 Ιούνιος 2014 18:37
 


Σελίδα 398 από 412
"Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!
  "Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!    Παντρεύοντας την ...

Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston; Το 2005, ο Brad Pitt και η Jennifer Aniston αποφάσισαν να χωρίσουν, έπειτα από πέντε χρόνια έγγαμου βίου.  ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση