ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Δήμος Λαυρεωτικής Γραφείο Δημάρχου ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 12 Σεπτέμβριος 2014 15:51

Δήμος Λαυρεωτικής

Γραφείο  Δημάρχου

 

                                    ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Φίλε Δημότη/κάτοικε του Δήμου Λαυρεωτικής.

Η Δημοτική Αρχή, στο ξεκίνημά της, θεωρεί πρωταρχικό στόχο την οργάνωση της Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και της  Κοινωνικής Συνοχής του τόπου μας. Ήδη οργανώθηκε η πρώτη μονάδα ενημέρωσης και καταγραφής της επιχειρηματικής δραστηριότητας και του “εν δυνάμει” εργατικού δυναμικού. 

Με την ευκαιρία της πρόσκλησης του Υπουργείου Εργασίας για προγράμματα VOUCHER- Επιταγή εισόδου στην Απασχόληση, σας ενημερώνουμε για τα αντίστοιχα προγράμματα.

Αν είσαι ΑΝΕΡΓΟΣ και ηλικίας από 18-29 ετών, διεκδίκησε μια ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ που δικαιούσαι.

Προσοχή!!!

Για άνεργους ηλικίας από 25 έως 29 ετών προθεσμία κατάθεσης ηλεκτρονικής αίτησης έως 15/09/2014

Για άνεργους ηλικίας από 18  έως 24 ετών προθεσμία κατάθεσης ηλεκτρονικής αίτησης έως 20/09/2014

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

ΘΕΩΡΙΑ  από 80 έως 120 ώρες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ από 380 έως 450 ΩΡΕΣ

ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Από 2.410 €  έως 2.250   ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ  ΑΕΙ / ΤΕΙ

Και από 2.240 έως 2.280 € ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ  Λυκείου/ΙΕΚ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Άνεργοι νέοι ηλικίας από 18  έως 29 ετών, που  πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  • Να είναι Απόφοιτοι  ΑΕΙ/ΤΕΙ ή αντίστοιχης αναγνώρισης, ή απόφοιτοι Λυκείου/ΙΕΚ ή ισοδύναμου τίτλου σπουδών.
  • Να έχουν γεννηθεί από 1.1.1985 έως και 31.12.1996
  • Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

Πληροφορίες παρέχονται

-          Στο Γραφείο Δημάρχου  του Δήμου Λαυρεωτικής

-          Στο Site www.voucher.gov.gr.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής

Δημήτρης Λουκάς

 
Την εφαρμογή του «Κοινωνικού Σχολείου» στην πράξη για πρώτη φορά στην Ελλάδα είδαν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στην Σύμη. Μετά τον αγιασμό έγινε από ειδικό γυμναστή η παρουσίαση της δράσης του «Kid’s Athletics», δηλαδή, του προγράμματος του
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 11 Σεπτέμβριος 2014 15:52

resized PANT7909

Μαρούσι, 11 Σεπτεμβρίου 2014

 

ΘΕΜΑ: Πρώτη εφαρμογή του «Κοινωνικού Σχολείου»

Την εφαρμογή του «Κοινωνικού Σχολείου» στην πράξη για πρώτη φορά στην Ελλάδα είδαν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στην Σύμη. Μετά τον αγιασμό έγινε από ειδικό γυμναστή η παρουσίαση της δράσης του «Kids Athletics», δηλαδή, του προγράμματος του ΣΕΓΑΣ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) για τη γνωριμία των μαθητών με τον κλασσικό αθλητισμό.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος και ο Σύμβουλος του Υ.ΠΑΙ.Θ σε θέματα σχολικού αθλητισμού, βετεράνος μπασκετμπολίστας, Σάκης Τζαλαλής συμμετείχαν στο πρόγραμμα και μοίρασαν στους μαθητές τα διπλώματα παρακολούθησης του “Kids Athletics”. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος η ψυχολόγος κ. Μοίρα Λουτσιού μοίρασε στους γονείς φόρμες συμμετοχές στις Σχολές Γονέων.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύμης και Χάλκης, Χρυσόστομου και του Δημάρχου Σύμης Ελευθέριου Παπαδολουκά. Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος κατά την ομιλία του τόνισε τα εξής: «Είχαμε άριστη συνεργασία με το Δήμαρχο την προηγούμενη φορά, που ήρθαμε εδώ. Δώσαμε λύσεις σε προβλήματα και ήρθαμε πάλι για να ξαναδώσουμε λύσεις σε άλλα προβλήματα που ενδεχομένως να παρουσιαστούν. Παιδεία δεν είναι μόνο η πληροφοριακή γνώση, αλλά η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ανθρώπου».

Για τις δράσεις του «Κοινωνικού Σχολείου», ο κ. Λοβέρδος είπε: «Παρουσιάζουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρόγραμμα “Kids Athletics” στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου». Προωθούμε την άθληση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της παχυσαρκίας. Έχουμε τα πιο υπέρβαρα παιδιά και δίνουμε σε όλους το μήνυμα ότι άθληση είναι υγεία και η παχυσαρκία αρρώστια».

Για τις Σχολές Γονέων, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, δήλωσε: «Θα έρχονται επιστήμονες και θα λένε στους γονείς τι πρέπει  κάνουν. Ζητούμε από τους γονείς να πλαισιώσουν τις Σχολές Γονέων».

 
ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ «ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 11 Σεπτέμβριος 2014 08:54


ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
 ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
«ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ»
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


Στα πλαίσια των ανθρωπιστικών του δράσεων, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τους δήμους Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος, Πειραιά καθώς και Κορινθίων έχει δημιουργήσει μόνιμες Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας με σκοπό την ανακούφιση συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.

MariaChatz2

Στόχος μας είναι μέσω των κοινωνικών δομών που έχουν συσταθεί και αποτελούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό εστιατόριο, τράπεζα χρόνου και κέντρο ημερήσιας υποδοχής αστέγων, όχι μόνο η κάλυψη των υλικών αναγκών αλλά και η διασφάλιση αναγκών όπως είναι η δωρεάν εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Έτσι ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στα πλαίσια της Τράπεζας Χρόνου δημιουργεί τμήματα δωρεάν εκμάθησης Ισπανικής Γλώσσας με Καθηγήτρια την Εθελόντρια κα Χατζηιωάννου Μαρία.


Το τμήμα δωρεάν εκμάθησης της Ισπανικής Γλώσσας αφορά επίπεδο Αρχαρίων. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στις μόνιμες Κοινωνικές Δομές «Κύκλος Ανθρωπιάς_Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη» επί της οδύ Κοτυώρων 35.


Τα μαθήματα απευθύνονται σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες, μακροχρόνια ανέργους, σε πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ΑΜΕΑ (άτομα με ειδικές ανάγκες) και χαμηλοσυνταξιούχους. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση τα κριτήρια ένταξης μαθητών στο τμήμα.


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στα τηλέφωνα: 210 4179797, 210 4967757 και 210 4110678.


Τα τμήματα δωρεάν εκμάθησης Ισπανικής Γλώσσας στηρίζονται από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

 
ΕΝΑΡΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 11 Σεπτέμβριος 2014 08:52

ΕΝΑΡΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ


Στα πλαίσια των ανθρωπιστικών του δράσεων, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τους δήμους Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος, Πειραιά καθώς και Κορινθίων έχει δημιουργήσει μόνιμες Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας με σκοπό την ανακούφιση συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.

Κοινωνικό Φροντιστήριο

(Φωτογραφία: οι Εθελοντές Καθηγητές με τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, την Υπεύθυνη της Κοινωνικής Δομής Κερατσινίου - Δραπετσώνας κα Αναστασία Αϊβατιάδου και την Υπεύθυνη Εθελοντισμού και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων κα Ιωάννα Χείλαρη)

Στόχος μας είναι μέσω των κοινωνικών δομών που έχουν συσταθεί και αποτελούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό εστιατόριο, τράπεζα χρόνου και κέντρο ημερήσιας υποδοχής αστέγων, όχι μόνο η κάλυψη των υλικών αναγκών αλλά και η διασφάλιση αναγκών όπως είναι η δωρεάν εκπαίδευση. Έτσι ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στα πλαίσια της Τράπεζας Χρόνου ανακοινώνει την δημιοργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου στις μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας με Εθελόντριες Καθηγήτριες την κα Μαλιφατούρατζη Κατερίνα, κα Πρέκα Ειρήνη, κα Τσαμούρη Καλλιόπη, την κα Ντούγια Ελπίδα, την κα Ευαγγέλου Σμαράγδα, την κα Γουνελά Κανέλλα και τον Καθηγητή κ. Κεφαλή Βαλάντη.

Τα τμήματα που δημιουργούνται είναι τα εξής:


- Τμήμα Γαλλικών για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με την κα Μαλιφατούρατζη
- Τμήμα Αγγλικών για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με μαθησιακές δυσκολίες με την κα Τσαμούρη
- Τμήμα Αγγλικών για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με την κα Πρέκα
- Τμήματα για μαθήματα Θεωρητικής Κατεύθυνσης για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με τις κυρίες Ντούγια, Ευαγγέλου και Γουνελά καθώς και
- Τμήμα Θετικής Κατεύθυνσης για Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με τον κ. Κεφαλή
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στις μόνιμες Κοινωνικές Δομές «Κύκλος Δράσης_Κερατσίνι – Δραπετσώνα - Πέραμα» επί της οδού ΕλευθερίουΒενιζέλου 123 στο Κερατσίνι.

Τα μαθήματα της ενισχυτικής μελέτης απευθύνονται σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες, μακροχρόνια ανέργους, σε πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ΑΜΕΑ (άτομα με ειδικές ανάγκες) και χαμηλοσυνταξιούχους. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση τα κριτήρια ένταξης μαθητών στο τμήμα.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στα τηλέφωνα: 210 4179797, 210 4967757 και 210 4110678.


Τις μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στηρίζουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.  

 
Πρόσληψη 208 προσωρινών αναπληρωτών Β/θμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδη
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 10 Σεπτέμβριος 2014 18:00

Μαρούσι, 10/9/2014

 yppaideias

Πρόσληψη 208 προσωρινών αναπληρωτών Β/θμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού – ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013 για το διδακτικό έτος 2014-2015.

 

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι αναρτώνται οι πίνακες των ονομάτων των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης των κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ12.05.50, ΠΕ14.04.50, ΠΕ17.50 και ΠΕ18.50 της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που προσλαμβάνονται με πλήρες ωράριο διδασκαλίας στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού – ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013 για το διδακτικό έτος 2014-2015.

Επισημαίνεται ότι οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Σημειώνεται ότι ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Ο αριθμός των προσλαμβανομένων ανέρχεται σε  208.

Ο πίνακας των ονομάτων είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr

 


Σελίδα 398 από 437

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI,  Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή. Η Λίντα Χάμιλτον και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...