ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Περιπολίες από την ποδηλατική ομάδα του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Κατερίνης
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 30 Αύγουστος 2017 17:02

Περιπολίες από την ποδηλατική ομάδα του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Κατερίνης.

PH1

Στο πλαίσιο των δράσεων της ποδηλατικής ομάδας του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, πραγματοποιήθηκαν, σε πιλοτικό επίπεδο για τη φετινή θερινή περίοδο, περιπολίες για την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε δύο παραθαλάσσιες κοινότητες του Δήμου Κατερίνης, την Ολυμπιακή Ακτή και την Παραλία Κατερίνης.

Οι περιπολίες πραγματοποιούνται πρωινές καθώς και απογευματινές ώρες, με συχνές διελεύσεις των Εθελοντών Σαμαρειτών από τους πεζοδρόμους και τους κεντρικούς δρόμους των δύο κοινοτήτων, με ποδήλατα που φέρουν πλήρη υγειονομικό εξοπλισμό Πρώτων Βοηθειών. Οι δύο αυτές περιοχές έχουν υψηλή επισκεψιμότητα τουριστών τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες δέχθηκαν τα ενθουσιώδη και πολύ θετικά σχόλια της τοπικής κοινωνίας, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε αυτές τις περιοχές, καθώς και των πολυάριθμων επισκεπτών - τουριστών.

Οι ποδηλατικές περιπολίες, από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, θα συνεχιστούν έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

***

 
Οι 22 από τους 48 μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων πέρασαν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 29 Αύγουστος 2017 17:31

Οι 22 από τους 48 μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων πέρασαν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ

18745093 829427703893206 145278000 o

Έχει κερδίσει τις καρδιές των πολιτών και χρόνο με τον χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη των μαθητών. Πρόκειται για τοΚοινωνικό Φροντιστήριο που δημιούργησε πριν από πέντε χρόνια ο δήμος Αθηναίων για την ενίσχυση των μαθητών που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες, γεμίζουν τον δήμο Αθηναίων με χαρά και υπερηφάνεια. Από τα 48 παιδιά που συμμετείχαν στα τμήματα προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις τα 22 πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο Ανώτατο ή Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Σε τμήματα και σχολές όπως η Ιατρική Αθηνών, το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Πατρών, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Τρίπολης, η Θεολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, το τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων πληροφόρησης του ΤΕΙ Αθήνας, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά, τη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στο ΤΕΙ Πειραιά, το τμήμα Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθηνών, το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, τη Νοσηλευτική Σπάρτης, κ.ά. Επίσης, δύο μαθητές εισάγονται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

«Η παιδεία είναι ένα αγαθό για το οποίο έχουμε χρέος να εξασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε όλους. Ξεκινήσαμε τον θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου το 2012, μέσα στην πιο βαθιά κοινωνική και οικονομική. Το εντάξαμε στις βασικές δομές κοινωνικής στήριξης του δήμου Αθηναίων, βελτιώνοντας συνεχώς την ποιότητα σπουδών» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και επισήμανε: «η επιτυχία του θεσμού δεν οφείλεται μόνο στο πόσο επιμελείς είναι οι μαθητές αλλά και στην προσφορά των εθελοντών εκπαιδευτικών, τους οποίους θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω».

«Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων που κατέβαλλαν προσπάθεια, και σε όσα κατάφεραν να εισέλθουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», δήλωσε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος για το Παιδί Μαρία Ηλιοπούλου.

Σημειώνεται ότι στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις προετοιμάστηκαν 48 μαθητές, έναντι 30 την περσινή σχολική χρονιά.    

Λίγα λόγια για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες στο κόστος της προετοιμασίας των μαθητών για τις εισαγωγικές εξετάσεις και στη βάση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών στη γνώση και την εκπαίδευση, ο δήμος Αθηναίων το 2012 δημιούργησε το Κοινωνικό Φροντιστήριο, που σύντομα καθιερώθηκε ως μία από τις σημαντικότερες δομές κοινωνικής στήριξης.    

Με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων παρέχει πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κατοικούν στο δήμο της Αθήνας, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει θεσμοθετηθεί στον οργανισμό του δήμου Αθηναίων, και λειτουργεί σύμφωνα με κανονισμό λειτουργίας που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 
Υποτροφίες σπουδών σε μαθητές του Δήμου Σαρωνικού, σε συνεργασία με τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 29 Αύγουστος 2017 16:38

Υποτροφίες σπουδών σε μαθητές του Δήμου Σαρωνικού, σε συνεργασία με τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας.

Γ. Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού: είμαστε κοντά στη Νέα Γενιά της πόλης, επενδύοντας στη Γνώση και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων τους.

resized saronikos dhmarxeio 1

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΛΦΑ και το Mediterranean College, προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος «Υποτροφίες στους Δήμους 2017-2018» με την προσφορά έξι (6) υποτροφιών σε μαθητές του Δήμου μας.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος « Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να στηρίξει σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία τους νέους της πόλης μας , δίνοντας τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν χωρίς κόστος γνώσεις και δεξιότητες.

Σε συνεργασία με φορείς από το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στοχεύουμε να δώσουμε πνοή στα όνειρα νέων ανθρώπων για σπουδές, απαλείφοντας το εμπόδιο της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουν οι οικογένειές τους».

resized med

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, στο Δήμο Σαρωνικού παρέχονται οι 6 παρακάτω υποτροφίες:

  1. MEDITERRANEAN COLLEGE

Μια υποτροφία για Bachelor (στα δίδακτρα) Αξίας 5.600 € για το α’ έτος σπουδών

Για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, ο υπότροφος θα πρέπει να έχει συνεχή φοίτηση και καλή επίδοση, με βαθμολογία έτους >60%.

Στην υποτροφία δεν περιλαμβάνονται τα ετήσια fees του Βρετανικού Πανεπιστημίου (1.320€ έως 1.500€) και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/ αποφοίτησης (150€).

(Απαιτείται για την εισδοχή Απολυτήριο Λυκείου και καλή γνώση Αγγλικών).

resized iek1-680x365

  1. ΙΕΚ ΑΛΦΑ

ΔΥΟ ετήσιες υποτροφίες

Αξίας 3.000 € έκαστη.

  1. ΑΛΦΑ Επιλογή (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2)

ΔΥΟ πλήρεις ετήσιες υποτροφίες

Αξίας 3.000 € έκαστη.

 

 

  1. MEDITERRANEAN PROFESSIONAL STUDIES (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2)

ΜΙΑ πλήρης ετήσια υποτροφία (στα δίδακτρα)

Αξίας μέχρι 4.900 € (αναλόγως το πρόγραμμα).

Ειδικά για τα προγράμματα HND διετούς φοίτησης και για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, ο υπότροφος θα πρέπει να έχει συνεχή φοίτηση και βαθμολογία έτους > 60%.

Στις υποτροφίες δεν περιλαμβάνονται τα fees του φορέα πιστοποίησης (150 € έως 1.070 €, αναλόγως το πρόγραμμα) και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/αποφοίτησης (100€).

(Απαιτείται για την εισδοχή Απολυτήριο Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ).

 

ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι υποτροφίες αφορούν αποκλειστικά στο ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018.

Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε ειδικότητα/πρόγραμμα σπουδών τους ενδιαφέρει, μεταξύ των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται από τους φορείς: ΙΕΚ ΑΛΦΑ, Mediterranean College, Κ.Δ.Β.Μ.2 ΑΛΦΑ Επιλογή και Mediterranean Professional Studies.

Από τη διαδικασία αξιολόγησης και απόδοσης υποτροφιών εξαιρούνται ήδη εγγεγραμμένοι ή/ και ενεργοί σπουδαστές στους προαναφερθέντες εκπαιδευτικούς φορείς.

Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν σε οποιοδήποτε παράρτημα των προαναφερθέντων φορέων τους εξυπηρετεί σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πειραιά ή Γλυφάδα.

Οι υποτροφίες στο Κ.Δ.Β.Μ.2 ΑΛΦΑ Επιλογή και στο Mediterranean Professional Studies είναι πλήρους φοίτησης.

Οι υποτροφίες στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ αφορούν στο 1ο έτος σπουδών.

Οι υποτροφίες στο Mediterranean College και στα διετή προγράμματα HND του Mediterranean Professional Studies αφορούν στο 1ο έτος σπουδών και για τη συνέχιση με υποτροφία, ο/η υπότροφος θα πρέπει να έχει συνεχή φοίτηση και ετήσια βαθμολογία πάνω από 60%.

Για το Mediterranean College και το Mediterranean Professional Studies, τo ετήσιο κόστος των fees του συνεργαζόμενου βρετανικού πανεπιστημίου/ φορέα πιστοποίησης, καθώς και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/ αποφοίτησης καλύπτονται αποκλειστικά από τον/την υπότροφο.

Το Mediterranean College και το Mediterranean Professional Studies καλύπτουν το τέλος αίτησης (application fee) – ύψους 50 € στο πρόγραμμα.

 

 

 

Υποβάλλεται πρωτότυπη, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση μαζί με τα ακόλουθα δ ι κ α ι ο λ ο γ η τ ι κ ά:

1. Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης του υποψηφίου καθώς και της οικογενείας, οικονομικού έτους 2016.

2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα.

3. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ενδιαφερόμενου τέκνου.

4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

5. Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου εκπαίδευσης.

6. Έγγραφα που να αποδεικνύουν την ύπαρξη ειδικών λόγων: (πολυτεκνία, αδελφός/η φοιτητής/τρια ή στρατιώτης, απώλεια γονέα, ανεργία γονέα, γονείς σε διάσταση ή διαζευγμένοι, σοβαροί λόγοι υγείας του ίδιου του ενδιαφερόμενου ή μελών της οικογένειας, άλλοι έκτακτοι λόγοι που βαρύνουν οικονομικά την οικογένεια κ.λ.π.).

 

 

 

 

 

 

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και την 15η Σεπτεμβρίου 2017

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα συνταχθεί κατάλογος αυτών που πληρούν τις προϋποθέσεις, καθώς και των επιλαχόντων. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την πορεία του αιτήματός τους.

Επισημαίνεται ότι, τα προσωπικά δεδομένα των ωφελούμενων προορίζονται για χρήση μόνο από την Επιτροπή επιλογής των δικαιούχων, δεν θα υποστούν περαιτέρω επεξεργασία και θα τηρηθεί αυστηρά το απόρρητο. Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης ο φάκελος των δικαιολογητικών θα είναι στη διάθεση των αιτούντων.

 

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής:

Λύτρας Μιχαήλ, Τηλ.2299320356

Δήμος Σαρωνικού

Αθηνών και Ρήγα Φεραίου, Καλύβια

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 29 Αύγουστος 2017 16:42
 
Συμμετοχή Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Πατρών στις επιχειρήσεις κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 28 Αύγουστος 2017 13:31

Συμμετοχή Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Πατρών στις επιχειρήσεις κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο.

resized PH1

Κλιμάκιο του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από το απόγευμα της Κυριακής 27 Αυγούστου 2017, επιχειρεί, κατ’ εντολή του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντωνίου Αυγερινού, στα μέτωπα της Ζακύνθου.

Αμέσως μετά την άφιξή της στη Ζάκυνθο, η ομάδα των Εθελοντών από το Τμήμα των Πατρών, μετέβη στο χωριό Μαριές, όπου βρισκόταν το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς. Μοιρασμένοι σε ομάδες και μαζί με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος κατάφεραν, επιχειρώντας ολόκληρη τη νύχτα, να προστατεύσουν τα σπίτια του χωριού, τα οποία ως το ξημέρωμα απειλούνταν άμεσα.

Παράλληλα βοήθησαν στην απομάκρυνση ανήμπορων ηλικιωμένων από απειλούμενα σπίτια και παρείχαν Πρώτες Βοήθειες σε πυροσβέστες και κατοίκους του χωριού.

resized PH2

Η ομάδα των Εθελοντών θα συνεχίσει να επιχειρεί σε δασικές περιοχές του χωριού Μαριές ή θα μετακινηθεί όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Πατρών επιδεικνύοντας τεράστια προσπάθεια και αυταπάρνηση, πάντα σε συνεννόηση με το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πολιτική Προστασία και τις Δημοτικές Αρχές, έχει συνδράμει στις πυρκαγιές σε Κεφαλονιά, Ζαχάρω, Σαντομέρι Αχαΐας και θα συνεχίσει να επιχειρεί όπου παραστεί ανάγκη.

***

 
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ - Εντυπωσιακή η παρουσία της νέας γενιάς στην έκτακτη αιμοδοσία! ● 268 μονάδες αίμα στέλνουν ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και αισιοδοξίας!
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 24 Αύγουστος 2017 16:41

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ - Εντυπωσιακή η παρουσία της νέας γενιάς στην έκτακτη αιμοδοσία!

● 268 μονάδες αίμα στέλνουν ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και αισιοδοξίας!

resized aimodosia-ektakti 1

 

Το μεγαλείο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης εκατοντάδων νέων και μεγαλύτερων συμπολιτών μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυνε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών για έκτακτη αιμοδοσία, εντυπωσίασε για ακόμα μία φορά, δικαιώνοντας την επιμονή του δήμου να συμβάλλει σταθερά, με όλες του τις δυνάμεις στον διαρκή, πανελλήνιο αγώνα για αντιμετώπιση της δραματικής ανεπάρκειας αίματος στα νοσοκομεία της χώρας μας.

268 νέες μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν συνολικά το διήμερο 22 και 23 Αυγούστου, αριθμός ρεκόρ για έκτακτη αιμοδοσία, που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και αισιοδοξίας και αποτελεί μια σημαντική έκτακτη ανάσα στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης αίματος στην Ελλάδα, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

resized aimodosia-ektakti 2

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τέταρτη έκτακτη αιμοδοσία που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ανταποκρινόμενος στην απεγνωσμένη έκκληση που σταθερά απευθύνουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ στην αντίστοιχη περσινή –ημερήσια- έκτακτη αιμοδοσία, οι 191 εθελοντές αιμοδότες φανέρωσαν τη μεγάλη διάθεση των πολιτών για συμμετοχή.

Στελέχη από το Ιπποκράτειο, το ΑΧΕΠΑ, το Παπανικολάου και το Θεαγένειο, υπερέβαλαν για ακόμα μία φορά εαυτούς και συνεργάστηκαν με το δήμο και για τις δύο αιμοδοσίες, στις Δ.Ε. Συκεών και Νεάπολης, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

resized aimodosia-ektakti 7

Η νέα γενιά δείχνει το δρόμο…

Και σε αυτή την αιμοδοσία, ιδιαίτερα ενθαρρυντική και αισιόδοξη ήταν η μεγάλη συμμετοχή από άτομα νεαρής ηλικίας που δήλωσαν παρόντες, πολλοί δε από αυτούς ξεκινώντας για πρώτη φορά μια ιδιαίτερη, ανθρώπινη συνήθεια για την ενήλικη ζωή τους. Μόλις 18 χρονών, η Ευαγγελία-Μαρίνα και η Χρυσούλα έδωσαν το παράδειγμα, ενώ την έκπληξη έκανε ο 17χρονος Μιχάλης Γαλανός, γιος του προέδρου του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης-Συκεών Αρίστου Γαλανού, το νεαρό της ηλικίας του οποίου έκανε αναγκαία τη γονική παρουσία και συγκατάθεση.

resized aimodosia-ektakti 4

«Τώρα που έκανα την αρχή, εννοείται ότι θα συνεχίσω να είμαι εθελόντρια αιμοδότρια», δηλώνει χαρούμενη και περήφανη η Ευαγγελία-Μαρίνα Μπαμπίτσα καλώντας τους συνομήλικους της να συμμετέχουν κι αυτοί. Όπως σημειώνει, «μετά την αιμοδοσία το συζήτησα με πολλούς φίλους μου. Τους τράβηξε το ενδιαφέρον και αρκετοί μού είπαν ότι μόλις γίνουν 18 επιθυμούν κι αυτοί να γίνουν αιμοδότες».

«Είναι μια διαδικασία που μου είχε κάνει εντύπωση από όταν ήμουν μικρή, επειδή έδινε η μαμά μου και πάντα μου έκανε θετική εντύπωση», αναφέρει η Χρυσούλα Παυλίδου, τονίζοντας ότι «η εθελοντική αιμοδοσία ήταν όμορφη εμπειρία, ένιωσα πάρα πολύ ωραία έχοντας την αίσθηση ότι πραγματικά βοήθησα κάποιον συνάνθρωπό μου. Όσο για τους συνομήλικούς μου που φοβούνται να δώσουν αίμα, θέλω να τους ενθαρρύνω να το τολμήσουν γιατί το συναίσθημα που έχεις μετά είναι απίστευτο».

Το ίδιο «απίστευτο» συναίσθημα περιγράφει και ο Μιχάλης Γαλανός «Το είχα πολύ καιρό στο μυαλό μου και η προτροπή των γονιών μου ήταν καθοριστική. Ένιωσα γεμάτος, ένιωσα ολοκληρωμένος, ένιωσα ότι ίσως σε αυτά τα πέντε λεπτά κατάφερα να χαρίσω μια ζωή και αυτό είναι υπέροχο».

resized aimodosia-ektakti 6

«Τα παιδιά είναι το μέλλον της αιμοδοσίας»

«Βλέποντας την αφοσίωση των νέων στις κοινωνικές αξίες της προσφοράς στον συνάνθρωπο και της αλληλεγγύης, μόνο ικανοποίηση μπορούμε να νιώθουμε για την παραδειγματική πράξη των παιδιών να συμμετέχουν στην καλοκαιρινή εθελοντική αιμοδοσία. Το γεγονός γεννά μόνο αισιοδοξία καθώς το μήνυμα της προσφοράς αίματος βρίσκει σταθερά ανταπόκριση στις νέες γενιές», σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης υπογραμμίζοντας ότι «τα παιδιά είναι το μέλλον της αιμοδοσίας και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, τα οποία ευχαριστούμε και συγχαίρουμε».

resized aimodosia-ektakti 8

Παράλληλα ο κ.Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Μιχάλης Βουλγαρίδης ευχαρίστησαν θερμά το προσωπικό των νοσοκομείων αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου που έδωσαν για ακόμα μία φορά τον καλύτερο τους εαυτό και το κουράγιο και την ικανοποίηση που έδωσε στο δήμο η τόσο αθρόα συμμετοχή του κόσμου.

resized aimodosia-ektakti 3

 


Σελίδα 4 από 437

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI,  Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή. Η Λίντα Χάμιλτον και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...