ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


ΕΚΠΑ:«Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Σωματικής Κακοποίησης με Αφετηρία το Νοσοκομείο»
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 31 Μάιος 2017 09:56

ΕΚΠΑ:«Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Σωματικής Κακοποίησης με Αφετηρία το Νοσοκομείο»

 INFOGRAPHIC ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1

Παρουσιάσθηκε χθες το «Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Σωματικής Κακοποίησης με Αφετηρία το Νοσοκομείο». Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Β’ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με σημαντικές επιστημονικές συνεργασίες.

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 1.220 επαγγελματίες υγείας εκπαιδεύθηκαν σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του 1ου Εθνικού Προγράμματος Επιμόρφωσης Ιατρών για τη Διαχείριση Περιστατικών Σωματικά Κακοποιημένων Παιδιών, μια πρωτοβουλία και σύμπραξη της Εταιρίας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού - ΕΛΙΖΑ και της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α., στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού». 

Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε το Μάιο του 2016, πραγματοποιείται υπό την επιστημονική καθοδήγηση των ιατρικών σχολών των Πανεπιστημίων YALE & IOWA και σε αυτό συμμετέχουν όλες οι πανεπιστημιακές Παιδιατρικές Κλινικές της χώρας.

Το φαινόμενο της σωματικής κακοποίησης παιδιών και οι διαστάσεις που έχει λάβει έκαναν πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη ενός προγράμματος με εθνικό αποτύπωμα. 

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες 1 στα 2 παιδιά ηλικίας 11-16 ετών έχει πέσει θύμα τουλάχιστον μιας εμπειρίας σωματικής βίας!

Το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Σωματικής Κακοποίησης με Αφετηρία το Νοσοκομείο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για ένα ασφαλέστερο αύριο για τα παιδιά.

 
2 Βραβεία & 1 Διάκριση για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τα BRAVO SUSTAINABILITY AWARDS 2017
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 30 Μάιος 2017 11:06

2 Βραβεία & 1 Διάκριση για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τα BRAVO SUSTAINABILITY AWARDS 2017

unnamedχαμ

2 Βραβεία, το ένα για τις πανελλαδικές δράσεις του στον Τομέα της Προληπτικής Ιατρικής και το άλλο για την συμμετοχή των Εθελοντών στο πανελλαδικό του έργο έλαβε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των BRAVO SUSTAINABILITY AWARDS 2017, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017.

Ενώ παράλληλα Διάκριση έλαβαν οι δράσεις και οι υπηρεσίες που παρέχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε κάθε παιδί θύμα Βίας.

Η ανάδειξη των συγκεκριμένων δράσεων του Οργανισμού, που κρίθηκαν ότι συμβάλλουν στη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στη χώρα μας, έγινε ανάμεσα από 278 πρωτοβουλίες Επιχειρήσεων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνίας Πολιτών, που συμμετείχαν φέτος στον Κοινωνικό Διάλογο BRAVO και αναπτύχθηκε σε Εθνικό επίπεδο με 200 κοινωνικούς εταίρους και 7.000 ενεργούς πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016, «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

- Παρείχε υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής σε 14.588 παιδιά πανελλαδικά,πραγματοποιώντας 21.978 εξετάσεις, με τις 3 κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής (πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», Ακουoλογική / Οφθαλμολογική μονάδα και Οδοντιατρική μονάδα) και με την συνεργασία 420 εθελοντών γιατρών.

- Απασχόλησε εθελοντικά 3.269 άτομα, τα οποία διέθεσαν 184.308 ώρες εθελοντικής προσφοράς.

- Στον τομέα της Βίας υποστήριξε πανελλαδικά 43.856 παιδιά σε επίπεδο Πρόληψης, Παρέμβασης και Θεραπείας.

 

 
Γ.Γ.Ισότητας - Προασπίζοντας τα δικαιώματα της εξαρτημένης γυναίκας και του παιδιού της
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 29 Μάιος 2017 18:14

Γ.Γ.Ισότητας - Προασπίζοντας τα δικαιώματα της εξαρτημένης γυναίκας και του παιδιού της.

εκδηλωση τοξικοεξαρτημενες μητερες 29.5.2017

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα «Προασπίζοντας τα δικαιώματα της εξαρτημένης γυναίκας και του παιδιού της», η οποία διεξήχθη στις 29/05/2017 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Η ημερίδα οργανώθηκε από το Δίκτυο για εξαρτημένες γυναίκες, μητέρες κα τα παιδιά τους, στο οποίο είναι μέλος και η ΓΓΙΦ, υπό την αιγίδα της ΓΓΙΦ και του Δήμου Αθηναίων.

 

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα των εξαρτώμενων γυναικών και την αναγκαιότητα χάραξης εξειδικευμένων και στοχευόμενων πολιτικών για την αντιμετώπισή τους. Επίσης, τόνισε ότι έμφυλες διαφορές εντοπίζονται και ως προς τα αίτια της εξάρτησης, τα πρότυπα χρήσης, την επιδημιολογία της χρήσης ουσιών, τα κοινωνικοδημογραφικά χαρακτηριστικά των χρηστών, την αναζήτηση της θεραπείας και την θεραπευτική προσέγγιση.

 

Επιπλέον, αναγνωρίζοντας τις τοξικοεξαρτημένες γυναίκες ως έναν ευάλωτο πληθυσμό, η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στις ειδικά σχεδιασμένες δράσεις της ΓΓΙΦ, οι οποίες περιέχονται στο κεφάλαιο «Κοινωνική ένταξη και ισότιμη μεταχείριση γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις» του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2016-2020 της ΓΓΙΦ, όπως, ενδεικτικά:

 

  • Διερεύνηση, καταγραφή και επεξεργασία των αναγκών των τοξικοεξαρτημένων γυναικών μέσω μελέτης αποτίμησης με την οπτική του φύλου του προγράμματος «Κέντρα Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας» σε συνεργασία με τους ΟΤΑ

  • Επιμόρφωση και κατάρτιση επαγγελματιών στον τομέα της τοξικοεξάρτησης

  • Νομοθετικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της νομοθεσίας στην αντιμετώπιση των εγκύων και μητέρων χρηστριών ουσιών

 

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι με την διεξαγωγή ερευνών και μελετών, την εκπόνηση εργαλείων και δεικτών για τις κατηγορίες αυτών των γυναικών και τη συνεχή ενίσχυση της διοικητικής επάρκειας της Γραμματείας, το έργο της ΓΓΙΦ στοχεύει ακόμη πιο εστιασμένα στη χάραξη ιδιαίτερης πολιτικής για τις γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις.

 

Τέλος, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι: «Η ΓΓΙΦ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της σε κάθε προσπάθεια απεγκλωβισμού των τοξικοεξαρτώμενων γυναικών από τις ναρκωτικές ουσίες, στην προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε τα ισότιμα δικαιώματα αυτών και των παιδιών τους».

 
Νέος παιδικός σταθμός στο Δήμο Γλυφάδας
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 26 Μάιος 2017 12:48

Νέος παιδικός σταθμός στο Δήμο Γλυφάδας

 resized A002

 

Εγκαινιάστηκε ο νέος, ιδιόκτητος παιδικός σταθμός του Δήμου Γλυφάδας, που από σήμερα στεγάζει καθημερινά τα νήπια της περιοχής, σε ένα περιβάλλον μοντέρνο, πρωτότυπο και οικολογικό.

 resized A012

«Εγκαινιάσαμε ένα έργο πνοής για τη Γλυφάδα, έναν υπερσύγχρονο, παραμυθένιο, διεθνών προδιαγραφών παιδικό σταθμό. Ένα έργο που έγινε από το μηδέν και μέσα σε χρόνο-ρεκόρ, ο δεύτερος ολοκαίνουργιος παιδικός σταθμός που εγκαινιάζουμε στη δημοτική μας θητεία», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και καταφέραμε να κατασκευάσουμε - αποκλειστικά με δικούς μας πόρους! - ένα πρότυπο παιδικό σταθμό ασφαλή και λειτουργικό, με την πλέον υψηλή ποιότητα κατασκευής - και είμαστε πολύ υπερήφανοι για το αποτέλεσμα».

 resized A014

Ο δημοτικός παιδικός σταθμός, επί της οδού Πύργου στην περιοχή της Ευρυάλης, έχει κατασκευαστεί με συγκεκριμένο μοτίβο, ώστε να αναπτύσσεται σαν ένα μικρό χωριό περιτριγυρισμένο από κήπους. Στον αύλειο χώρο δημιουργήθηκε ένας μικρός λόφος για τσουλήθρες και άλλα παιχνίδια, ενώ φυτεύτηκαν άνθη και δέντρα. Ο κήπος είναι το μικροπεριβάλλον όπου τα παιδιά θα αθληθούν και θα παίξουν. Τα δέντρα έχουν επιλεγεί ώστε η εναλλαγή των εποχών να γίνεται ορατή, και η φυσική σκιά να δροσίζει τις γωνιές του κήπου το καλοκαίρι. Παράλληλα, οι τάξεις λούζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας από φυσικό φως. Ο παιδικός σταθμός έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σαν μια μικρή κοινωνία, ένα μικρό χωριό που αλληλεπιδρά με το γύρω περιβάλλον του.

resized A016

 

resized A033resized A051resized A056

 

 

 

 
25η Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα σε κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 25 Μάιος 2017 17:14

25η Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα σε κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.

e76c4781dd8c48ac91945f8c78715d7b01

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», για 14η συνεχή χρονιά, με αφορμή την 25η Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά και στο πλαίσιο του προγράμματος SAFE πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα: «Οι Εξαφανίσεις Παιδιών στην Ελλάδα και την Ευρώπη, δράσεις και πρωτοβουλίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο και την συντόνισε η δημοσιογράφος κα Αλεξάνδρα Καπελετζή.


Κατά την έναρξη της Ημερίδας χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Υπουργείου Εσωτερικών κος Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών κος Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αντιστράτηγος Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. κος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Υποναύαρχος Δ/ντής Κλάδου Ασφαλείας & Αστυνόμευσης Αρχηγείου Λ.Σ. κος Ιωάννης Αργυρίου, ο Υπεύθυνος Επιχειρήσεων 1η ΕΜΑΚ Π.Σ. κος Αθανάσιος Μπαλάφας, η Διευθύντρια Οικονομικού & Διοικητικής Υποστήριξης, Συντονίστρια Γραμμής 112 Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κα Μαρία Βαρίνου, το στέλεχος της Διεύθυνσης Αναζητήσεων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Μαρία Λιανδρή, η κα Ιωάννα Κιοσσέ από το Τμήμα Διαχείρισης Δωρεών Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» καθώς και ο Πρέσβης του Βελγίου κος Luc Liebaut.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, παρουσιάστηκαν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με τις εξαφανίσεις ανηλίκων για το χρονικό διάστημα από 01/01/2016 έως και 30/04/2017 στη χώρα μας, καθώς και διεθνή στοιχεία από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά Missing Children Europe. Παράλληλα, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα SAFE (Sustainable Alliance for missing Children in Greece), οι στόχοι του, οι φορείς στους οποίους απευθύνεται καθώς και οι μέχρι σήμερα δράσεις του.


Ο πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος παρουσίασε τις δράσεις πρόληψης κι αντιμετώπισης που υλοποιούνται από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του οργανισμού, τους εξειδικευμένους εθελοντές διασώστες και τις πιστοποιημένες κυνοφιλικές ομάδες, τις εθνικές και διεθνείς συνεργασίες με τους αρμόδιους θεσμικούς και εθελοντικούς φορείς καθώς και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.


Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και πάντα με σεβασμό στις επίσημες διαδικασίες αναζήτησης της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχοντας τις υπηρεσίες του προκειμένου να βρεθεί το παιδί που εξαφανίστηκε και να γυρίσει ασφαλές στην οικογένειά του χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Σήμερα, όλοι μαζί, αποδεικνύουμε περίτρανα ότι η σύμπραξη και η αξιοποίηση όλων των δυνάμεων σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό αποτελούν πρότυπο για τα διεθνή δεδομένα και κάνουν την Ελλάδα να ξεχωρίζει στην Ευρώπη». Συμπληρωματικά τόνισε: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αρπαγές από τρίτα άγνωστα άτομα που κυκλοφορούν σε μαύρα τζιπ! Υπάρχουν γονικές αρπαγές όπου –δυστυχώς- τα παιδιά είναι τα θύματα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους. Ας μην δημιουργούμε τον πανικό στους γονείς αλλά και στα παιδιά χωρίς να έχουμε απτά στοιχεία».


Τα στατιστικά στοιχεία του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:


● Το 2016, η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 6.149 τηλεφωνικές κλήσεις.
● Το 2016, η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 170 αιτήματα για υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών. Από το σύνολο αυτών για τα 47 παιδιά πραγματοποιήθηκε δημοσιοποίηση, για 9 παιδιά ενεργοποιήθηκε το Amber Alert Hellas, για 12 παιδιά κινητοποιήθηκε η ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής», ενώ βρέθηκαν τα 136 (80%) παιδιά.


Από τα παραπάνω στοιχεία να σημειωθεί ότι τα 33 παιδιά ήταν πρόσφυγες και μετανάστες εκ των οποίων 24 παιδιά ήταν ασυνόδευτα, τα 6 ήταν ανησυχητικές εξαφανίσεις, το 1 ήταν φυγή και τα 2 ήταν 2 γονικές αρπαγές. Από αυτές τις περιπτώσεις για τα 17 παιδιά πραγματοποιήθηκε δημοσιοποίηση, για 3 παιδιά ενεργοποιήθηκε το Amber Alert Hellas και για 3 παιδιά κινητοποιήθηκε η ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής».


● Το α' τετράμηνο του 2017, η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 3.052 τηλεφωνικές κλήσεις.
● Το α' τετράμηνο του 2017, η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 45 αιτήματα για υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών. Από το σύνολο αυτών για τα 5 παιδιά πραγματοποιήθηκε δημοσιοποίηση, για 6 παιδιά ενεργοποιήθηκε το Amber Alert Hellas, για 4 παιδιά κινητοποιήθηκε η ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής», ενώ βρέθηκαν τα 41 (91%) παιδιά.


Από τα παραπάνω στοιχεία να σημειωθεί ότι 1 παιδί ήταν πρόσφυγας μετανάστης το οποίο και εντοπίστηκε.


Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κος Νικόλαος Ζερβακάκος Τμηματάρχης του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι., ενημερώνοντας ότι το 2016 διαχειρίστηκαν 241 εξαφανίσεις ανηλίκων και βρέθηκαν 204 παιδιά, ενώ από 1/1/17 έως και 15/5/17 διαχειρίστηκαν 125 εξαφανίσεις και έχουν βρεθεί 101 παιδιά.


Κατεβάστε την παρουσίαση της Ελληνικής Αστυνομίας εδώ.

Όσον αφορά στα διεθνή στατιστικά, βάσει της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά Missing Children Europe:


● Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» που λειτουργεί σε 31 Ευρωπαϊκά κράτη έχει λάβει περισσότερες από 1 εκατομμύριο κλήσεις από το 2011.
● Το 2016, έλαβαν 163.786 κλήσεις όπου σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 12% στα παιδιά που καλούσαν για βοήθεια σε σύγκριση με το 2015.
● Το 2016 οι φυγές παιδιών από το οικογενειακό τους περιβάλλον αποτέλεσαν το 57% των περιστατικών εξαφανίσεων παιδιών.
● Οι γονικές αρπαγές αποτελούν τη δεύτερη μεγάλη κατηγορία εξαφανίσεων με ποσοστό 23%.
● Οι εγκληματικές απαγωγές αποτελούν λιγότερο από το 1% των περιστατικών που καταγγέλθηκαν το 2016 ενώ παιδιά που χάθηκαν, τραυματίστηκαν ή εξαφανίστηκαν υπό άλλες συνθήκες αποτελούν το 13% των περιστατικών.


Όσον αφορά στα παιδιά πρόσφυγες μετανάστες:


● Οι περιπτώσεις εξαφανίσεων παιδιών προσφύγων μεταναστών σημείωσαν αύξηση 7% το 2016 από 2% το 2015 (MCE)
● Σύμφωνα με διάφορες εκθέσεις τα παιδιά πρόσφυγες μετανάστες εξαφανίζονται από χώρους υποδοχής στην Ευρώπη τις πρώτες 48 ώρες σε ποσοστό 50%
● Το 2015 τουλάχιστον 10.000 ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και μεταναστών εξαφανίστηκαν στην Ευρώπη λίγες μόνο ώρες μετά την καταγραφή τους στους χώρους υποδοχής (Europol)
● 63.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι περιλαμβάνονται στους αιτούντες άσυλο στην Ε.Ε το 2016. Περισσότεροι από το 50% είναι Αφγανοί ή Σύριοι (European Migration Law).
● Τα παιδιά γίνονται στόχοι εμπόρων με αυξανόμενο ρυθμό ενώ οι ασυνόδευτοι ανήλικοι εξαναγκάζονται σε εκμετάλλευση και εγκληματικές δραστηριότητες (Ευρωπαϊκή Επιτροπή)
● Μια μεγάλη πλειοψηφία επαγγελματιών που έρχονται σε επαφή με ασυνόδευτους ανήλικους δεν έχει λάβει ποτέ εκπαίδευση στην πρόληψη ή αντιμετώπιση εξαφανίσεων ασυνόδευτων ανήλικων (Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ-FRA).


Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε το πρόγραμμα SAFE (Sustainable Alliance for missing Children in Greece) το οποίο υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη συγχρηματοδότηση κατά 50% από το Πρόγραμμα DG Justice της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών. Οι στόχοι του έργου είναι:


● η διεύρυνση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που παρέχονται από την «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» στην Ελλάδα,
● η ενίσχυση μιας δομημένης και ολιστικής προσέγγισης στην αντιμετώπιση των περιπτώσεων εξαφάνισης με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων,
● η βελτιστοποίηση της διαχείρισης των περιπτώσεων που συντονίζουν οι χειριστές της γραμμής με ανάπτυξη της ομάδας ανταπόκρισης
● η ευρύτερη δημοσιοποίηση της Γραμμής στην Ελλάδα.


Το πρόγραμμα απευθύνεται στην Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμενικό Σώμα, τους Εισαγγελείς, τους επιμελητές ανηλίκων, τους Εκπαιδευτικούς, τους Μαθητές και τις Μαθήτριες, τους εθελοντικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στο πεδίο και στους διεθνείς φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στο πεδίο.


Παράλληλα, οι μικροί προσκεκλημένοι, από τον παιδικό σταθμό «Λιλιπούπολη», είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα παραμύθι με θέμα τις Εξαφανίσεις Παιδιών καθώς και να ζωγραφίσουν το λουλούδι «Μη με λησμονείτε», λουλούδι σύμβολο για τα εξαφανισμένα παιδιά και να διαδώσουν το δικό τους μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα.


Στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου βρίσκονταν παρατεταγμένα το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «Οδυσσέας», το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», ασθενοφόρα, διασωστικά οχήματα, μοτοσυκλέτες, τροχήλατες γεννήτριες, κυνοφιλικές ομάδες και τα πιστοποιημένα σκυλιά έρευνας, οχήματα από το Πυροσβεστικό Σώμα, την ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό παρουσιάζοντας τα υλικοτεχνικά διασωστικά μέσα που τίθενται στη διάθεση των αναζητούμενων παιδιών.


Ταυτόχρονα, δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τις εξαφανίσεις ανηλίκων και την πρόληψη περιστατικών εξαφάνισης, πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τον Πύργο, την Κρήτη (Ηράκλειο και Χανιά) και στην Κέρκυρα.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξη στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης:

● Την Photo Shop Company για την φωτογραφική κάλυψη
● Τα παιδιά και τις δασκάλες από την Λιλιπούπολη
● Την Ευρώπολις και την κα Δασκαλοπούλου για τη διερμηνεία
● Την Diastasis S.A. για τις εκτυπώσεις
● Την ΑΦΟΙ Καριώτη ΟΕ για τον εξοπλισμό

 

 


Σελίδα 4 από 426
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες. Στις 28 Ιουνίου, Οι μουσικές της Κρήτης θα κατακτήσουν ...

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα,  Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση