ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Εγκαινιάστηκε η Πρότυπη Παιδική Χαρά ΑμέΑ στον Δήμο Κηφισιάς
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 28 Ιούνιος 2017 18:16

Εγκαινιάστηκε η Πρότυπη Παιδική Χαρά ΑμέΑ στον Δήμο Κηφισιάς

resized ge

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχονται και ανακαλύπτουν καθημερινά τα παιδιά έως και 14 ετών την πρότυπη παιδική χαρά ΑμεΑ στον Δήμο Κηφισιάς που λειτουργεί στη Νέα Κηφισιά και η οποία εγκαινιάστηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017.

resized 1

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην λιτή τελετή εγκαινίων ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και επεσήμανε πως η υποδειγματική και πρότυπη παιδική χαρά για Άτομα με Αναπηρία είναι ανοιχτή για τα παιδιά περίπου τέσσερις μήνες. Επίσης μίλησε γενικότερα για το θέμα των Παιδικών χαρών τονίζοντας «Οφείλω να σας ενημερώσω ότι το ζήτημα των παιδικών χαρών κάθε Δήμου είναι σύνθετο, ειδικά για έναν Δήμο όπως η Κηφισιά που διαθέτει περισσότερες από 40 παιδικές χαρές. Στις απαιτούμενες ενέργειες είναι οι μεγάλοι ανοιχτοί ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αλλά και η χρονοβόρα διαδικασία για τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις από το κράτος. Μια απίστευτη γραφειοκρατία, που αφορά σε αναβολές διαγωνισμών, σε άγονους διαγωνισμούς, σε ενστάσεις κλπ. Έτσι ήταν πραγματικά σημαντική, η έμπνευση και η πρωτοβουλία των Ροταριανών Ομίλων που χρηματοδότησαν και συνέβαλαν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στην υλοποίηση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς». Ο Δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρθηκε επίσης στο φαινόμενο των διαρκών βανδαλισμών και φθορών στον Δήμο Κηφισιάς λέγοντας χαρακτηριστικά. «Κυριολεκτικά κάθε βράδυ κάποιοι άγνωστοι προκαλούν φθορές στον δημόσιο χώρο. Έτσι και σε αυτόν τον χώρο, άγνωστοι εισέβαλαν και έφθειραν τα συγκεκριμένα όργανα. Εδώ είμαστε για να εγγυηθούμε την συνεχή αποκατάσταση εφόσον αυτή χρειαστεί. Είναι αυτονόητο καθήκον μας».

resized 1 Mrge

Ο κ. Θωμάκος επεσήμανε επίσης πως στο πάρκο γίνονται συνεχώς βελτιώσεις και ανακοίνωσε πως σύντομα θα λειτουργήσει και το κυλικείο που βρίσκεται στον χώρο. Επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλλαν στην δημιουργία της Πρότυπης Παιδικής Χαράς ΑΜΕΑ και να τονίσει ότι «Τα παιδιά σε αυτό τον χώρο θα βρουν χαρά και δικαίωση, καθώς θα νιώσουν ότι εμείς είμαστε δίπλα τους».

resized 2 Mge

Από την πλευρά των Ροταριανών ομίλων μίλησαν οι Γρηγόρης Γρηγορόπουλος, απερχόμενος Διοικητής της 2470 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ.Ρ, Χρήστος Κίτσος, εισερχόμενος Διοικητής της 2470 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ.Ρ και η Όλγα Σαράντη, απερχόμενη πρόεδρος του Ρ.Ο. Κηφισιά- Πολιτεία οι οποίοι επεσήμαναν την καλή συνεργασία που είχαν με τον Δήμο. Επίσης μίλησε η Ελισάβετ Βανδώρου, εκπρόσωπος της εταιρείας «Ernst & Young Building a better working world» η οποία ευχήθηκε τα παιδιά με αναπηρίες να περάσουν όμορφες στιγμές στην Παιδική Χαρά.

resized  De

Στο καταπράσινο περιβάλλον της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου οι μικροί μας φίλοι με αναπηρίες μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες για αλληλεπίδραση και παιχνίδι. Ο χώρος περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα που μπορούν να προσφέρουν την ευκαιρία στα παιδιά με αναπηρίες να αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά. Φέρει πινακίδα με το σήμα καταλληλότητας του Υπουργείου Εσωτερικών έχοντας όργανα και εγκαταστάσεις σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα (ΕΝ) και τη ισχύουσα νομοθεσία.

resized  Me

Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν δύο μικρά παιδιά ΑμεΑ, έκοψαν μαζί με το Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, την κορδέλα των εγκαινίων της παιδικής χαράς.

Οι υποδομές που πλαισιώνουν την παιδική χαρά, προσφέρθηκαν από φορείς και εταιρίες ενώ στο έργο σημαντική ήταν η συνδρομή φυσικών προσώπων και της Τεχνικής Υπηρεσίας και των τεχνικών συνεργείων του Δήμου Κηφισιάς.

resized  MGe

Ευχαριστούμε θερμά:

1. 2470 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ.Ρ και τους Ροταριανούς ομίλους:

Ρ.Ο.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ (Συντονιστής όμιλος )

Ρ.Ο.ΑΘΗΝΩΝ

Ρ.Ο.ΑΝΟΙΞΗ-ΣΕΜΕΛΗ

Ρ.Ο.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΕΚΑΛΗ

Ρ.Ο.ΚΟΡΩΠΙ

Οι οποίοι χρηματοδότησαν τα όργανα κούνια, φωλιά, μύλος, τρίλιζα, πλαίσιο κούνιας ΑΜΕΑ .

2.Την  εταιρεία “Ernst & Young Building a better working world ” που χρηματοδότησε το δάπεδο ασφαλείας.

3.Την εταιρεία εξοπλισμού παιδικών χαρών “Ηλιαχτίδα”, χρηματοδότησε  και τοποθέτησε δάπεδο ασφαλείας και ειδικό κάθισμα κούνιας ΑΜΕΑ.

4.Την εταιρεία πιστοποιήσεων Eurocert, που έλεγξε την παιδική χαρά και εξέδωσε πιστοποιητικό συμμόρφωσης, χωρίς αμοιβή.

Στα εγκαίνια της Παιδικής Χαράς παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καυγάλακης και Ζέτη Κασιμάτη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρήστος Καλός, Κατερίνα Καραλή και Νικήτας Κόκκαλης, εκπρόσωποι Ροταριανών Ομίλων και πολίτες του Δήμου μας.

resized  rge

 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εγκαινίασε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 19:09

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εγκαινίασε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

resized IMG 20170626 144657

p1bjl26up21bhl1uf0std1k1t7634

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εγκαινίασε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των υποστηρικτών του κατάφερε να εδραιώσει την παρουσία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα στην Καβάλα, το οποίο θα θέσει σε λειτουργία το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού για να καλύψει τις ανάγκες όλων των παιδιών που έχουν ανάγκη στην ευρύτερη περιοχή.

resized image-0-02-04-db8d388ef2a36d4a2a3b75d8295474bd1c50b8e3a7df907bcdf4a3c937e4d4a0-V
Την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την γνωστοποίηση της έναρξης της λειτουργίας του Κ.Α.Κ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Galaxy Hotel της Καβάλας, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, αλλά και οι ιδιώτες και επιχειρήσεις που συνέβαλλαν στην υλοποίηση της δημιουργίας του Κ.Α.Κ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

resized image-0-02-05-80b39fa6bf419a4c991278358e8a1f2ba7ddd2a8e23393e81661535489aaafe6-V
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Walter Stechel, μαζί με συνεργάτες από την Ελλάδα και την Γερμανία. Ο Γενικός Πρόξενος απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην αδελφοποίηση των πόλεων της Καβάλας και της Νυρεμβέργης, η οποία οδήγησε σε μία γενναία χρηματοδότηση από δωρητές για την υλοποίηση των δράσεων του Οργανισμού στην περιοχή.

resized image-0-02-05-97a2cc48b6fd243d77ca29fffa4a9559c47ddd8f381650c9abf21ec968cba46e-V
Χαιρετισμό απηύθυναν και η δήμαρχος Καβάλας κα Τσανάκα Δήμητρα, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κος Μαρκόπουλος Θεόδωρος και ο κος Καραγιώργης Ανδρέας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, οι οποίοι συνεχάρησαν τον πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το έργο του και δήλωσαν τη διάθεση να στηρίξουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που πραγματοποιείται.

resized image-0-02-05-c9f33d4114deb1ac702ed5a69c78db8150c6a720fe60eb0e6e22b88ae5537a8d-V
Ο πρόεδρος του Οργανισμού, κος Κώστας Γιαννόπουλος, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους φορείς, συνεργάτες και υποστηρικτές και τόνισε πόσο σημαντική είναι η σύμπραξη όλων αυτών των ανθρώπων που βοηθήσαν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να εδραιωθεί στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με φυσική παρουσία στην πόλη της Καβάλας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και είμαστε εδώ σήμερα για να μιλήσουμε για τα χαμόγελα των παιδιών μας. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εδώ και 22 χρόνια, βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί θύμα Βίας, σε κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης, σε κάθε παιδί με προβλήματα Υγείας και σε κάθε παιδί που βρίσκεται σε συνθήκες Φτώχειας προσφέροντας το σύνολο των υπηρεσιών του, καθημερινά και πανελλαδικά. Χάρη στην στήριξη του κόσμου και των εταιριών, συνεχίζουμε το δύσκολο έργο μας, πάντα με ποιότητα και με όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού».

resized image-0-02-05-e1047870cf8d95b6ac8714b428522d0878005923e4b44f58172ad01a161557c4-V
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πανελλαδικού έργου και των δράσεων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ο κος Κώστας Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και παρουσίασε τις δράσεις, οι οποίες τίθενται σε λειτουργία με την έναρξη του Κ.Α.Κ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

resized IMG 5010
Συγκεκριμένα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει σε λειτουργία:
● Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Καβάλα, το οποίο έχει στη διάθεσή του:
● Τηλεφωνικό κέντρο τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο είναι διασυνδεδεμένο με τα άλλα πέντε κέντρα του οργανισμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο. Τα 6 αυτά σημεία είναι διασυνδεδεμένα σαν ένα και δέχονται κλήσεις από τις γραμμές υποστήριξης του οργανισμού 1056, 116000 και 116111.
● Οχήματα Άμεσης Επέμβασης για την πραγματοποίηση επιτόπιων παρεμβάσεων και Κινητές Μονάδες Άμεσης Ψυχολογικής Υποστήριξης
● Τις 3 Ιατρικές Μονάδες Προληπτικής ιατ4ρικής του οργανισμού που περιοδεύουν πανελλαδικά
● Την κινητή επιχειρησιακή μονάδα για τον εντοπισμό παιδιών που έχουν εξαφανιστεί και εξειδικευμένα υλικοτεχνικά μέσα για την αναζήτηση παιδιών (jeeps, ATV, μηχανή)
● Το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «Οδυσσέας»
● Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Καβάλα
● Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι στην Καβάλα

resized IMG 5020
Η συγκεκριμένη ημέρα ήτανε διπλά σημαντική για «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς δεν σηματοδότησε μόνο την έναρξη του ΚΑΚΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και την έναρξη της λειτουργίας του Σπιτιού στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, στο οποίο θα μεγαλώνουν παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα που οι αρμόδιες Εισαγγελικές & Δικαστικές Αρχές κρίνουν αναγκαία την απομάκρυνσή τους από το οικογενειακό τους περιβάλλον λόγω σοβαρής κακοποίησης και παραμέλησης.

resized IMG 5023
Το Σπίτι, το οποίο αποτελείται από δυο οικήματα, θα ανοίξει την αγκαλιά του σε συνολικά 19 παιδιά, αποτελεί δωρεά του αείμνηστου Ιωάννη Συμεωνίδη και ανακαινίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Multi-sectoral assistance to and protection of migrants and refugees stranded in Greece" του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

resized IMG 5033
Ιδιαιτέρα συγκινητική ήτανε η στιγμή όπου ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βράβευσε όλους αυτούς τους ανθρώπους, ιδιώτες και επιχειρήσεις, οι οποίοι με την προσφορά τους συνέβαλλαν στη δημιουργία του ΚΑΚΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και στην αποκατάσταση των δύο σπιτιών στη Νέα Ηρακλείτσα, Καβάλας.

resized IMG 5037
Τέλος πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων και ο αγιασμός των νέων εγκαταστάσεων στην οδό Φιλελλήνων 16 και έγινε ξενάγηση των προσκεκλημένων στο χώρο.

resized IMG 5038
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά όλους τους ανθρώπους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που απέδειξαν περίτρανα στην πράξη την προτροπή του 10χρονου ιδρυτή του οργανισμού Ανδρέα Γιαννόπουλου:

«Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης το Galaxy Hotel και το Τμήμα Τροχαίας της Καβάλας.

resized IMG 5053resized IMG 5062resized IMG 20170625 123629

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 19:21
 
Η Περιφερειάρχης Αττικής στον Ξενώνα Φιλοξενίας Βρεφών των Παιδικών Χωριών SOS στο Αναρρωτήριο Πεντέλης. Μια υποδειγματική συνέργεια με στόχο την κοινωνική συνοχή και την έμπρακτη αλληλεγγύη.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 18:54

Η Περιφερειάρχης Αττικής στον Ξενώνα Φιλοξενίας Βρεφών των Παιδικών Χωριών SOS στο Αναρρωτήριο Πεντέλης.

Μια υποδειγματική συνέργεια με στόχο την κοινωνική συνοχή και την έμπρακτη αλληλεγγύη.

Παιδικά Χωριά SOS

Τον Ξενώνα Φιλοξενίας Βρεφών που έχουν δημιουργήσει τα Παιδικά Χωριά SOS στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος φροντίδας και αποκατάστασης βρεφών, επισκέφθηκε σήμερα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου συνοδευόμενη από τη Γενική Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε., Κατερίνα Καντεράκη. Η κα Καντεράκη προσέφερε εκ νέου στο Σωματείο σημαντική οικονομική ενίσχυση που συγκεντρώθηκε από τα μέλη των σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Πασχαλινού Θεματικού Πάρκου στο Πεδίο του Άρεως, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η σημερινή παρουσία στο Αναρρωτήριο Πεντέλης «επισφραγίζει μια υποδειγματική συνέργεια. Τη συνέργεια της Περιφέρειας Αττικής με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε. καθώς και με τα Παιδικά Χωριά SOS, με στόχο την κοινωνική συνοχή και την έμπρακτη αλληλεγγύη. Με συστηματική και μεθοδική δουλειά, μακριά από μεγαλοστομίες, έχουμε βάλει τις βάσεις εδώ και σχεδόν δύο χρόνια για μια αποτελεσματική συνεργασία που διασφαλίζει το μέλλον των πιο ευαίσθητων κρίκων της κοινωνίας μας. Των παιδιών μας. Και ευχαριστώ ειλικρινά για αυτή την αποδοτική συνεργασία τόσο την κα Καντεράκη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας όσο και τους υπευθύνους των Παιδικών Χωριών SOS, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Αναστάσιο Βρεττό, τον Γενικό Διευθυντή, Γιώργο Πρωτόπαπα καθώς και τους εργαζόμενους, οι οποίοι στηρίζουν το δύσκολο αυτό έργο».

Η ίδια εξήρε το «νέο, πρωτοποριακό για τα δεδομένα του τόπου μας αλλά και τα δεδομένα του χώρου της πρόνοιας, πρόγραμμα των Παιδικών Χωριών SOS» που υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Αναρρωτηρίου Πεντέλης. «Ένα πρόγραμμα φροντίδας και αποκατάστασης βρεφών από τα δημόσια νοσοκομεία με στόχο όλα τα παιδιά να βρίσκουν την οικογένεια αναδοχής που έχουν ανάγκη. Μια προσπάθεια που αξίζει, όχι απλά συγχαρητήρια αλλά και την έμπρακτη στήριξή μας, γιατί αναβαθμίζει το θεσμό της αναδοχής», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης. «Γιατί μειώνει τον κίνδυνο της ιδρυματοποίησης και του στιγματισμού των παιδιών. Και γιατί, τέλος, σηματοδοτεί μια άλλη αντίληψη άσκησης κοινωνικής, προνοιακής πολιτικής. Μακριά από στερεότυπα, κοντά στα παιδιά και τις οικογένειες, στο πλευρό μιας κοινωνίας που χειμάζεται. Για όλους αυτούς τους λόγους η Περιφέρεια Αττικής είναι και θα συνεχίσει να είναι αρωγός αυτών των προσπαθειών».

 
Οι εθελοντές αιμοδότες αγνόησαν τον καύσωνα… ● Σε πλήρη εξέλιξη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς ● Ενισχύεται και ο κατάλογος των δοτών αιμοπεταλίων και μυελού των οστών.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 16:09

Οι εθελοντές αιμοδότες αγνόησαν τον καύσωνα…

● Σε πλήρη εξέλιξη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς ● Ενισχύεται και ο κατάλογος των δοτών αιμοπεταλίων και μυελού των οστών.

resized 03 aimodosia 2

 

Σε παράλληλη πορεία με τον δείκτη θερμοκρασίας κινήθηκε το Σαββατοκύριακο ο δείκτης της κοινωνικής αλληλεγγύης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών όπου πραγματοποιείται η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς.

Αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες, οι εθελοντές αιμοδότες δήλωσαν παρόντες στο προσκλητήριο ανθρωπιάς και έσπευσαν να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, έχοντας συνείδηση της πράξης τους που είναι ταυτισμένη με την προσφορά ζωής. Στο πλευρό τους και οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς που ενθαρρύνουν και στηρίζουν την προσπάθεια που έχει αποκτήσει πλέον χαρακτηριστικά κινήματος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

resized 02 aimodosia 1

Από προχθές, Σάββατο 24 Ιουνίου, έως και χθες, Κυριακή 25 Ιουνίου, στα κέντρα αιμοδοσίας που στήθηκαν στις Δ.Ε. Αγ. Παύλου και Πεύκων, από όπου ξεκίνησε η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, αλλά και στη Δ.Ε. Συκεών, η προσέλευση των εθελοντών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα για την περίοδο αυτή, συγκεντρώνοντας συνολικά 159 μονάδες αίματος.

Στην πρεμιέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας στα Πεύκα οι εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της δημοτικής αρχής έφτασαν τους 64, ενώ στον Αγ. Παύλο συγκεντρώθηκαν 18 μονάδες αίματος. Αυξημένη ήταν η κίνηση και στο κτίριο του δημαρχείου στις Συκιές, όπου χθες Κυριακή προσήλθαν 77 εθελοντές. Ταυτόχρονα, ελπιδοφόρα καταγράφεται η προσέλευση νέων αιμοδοτών, οι οποίοι ενισχύουν το κίνημα εθελοντισμού στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Την ίδια ώρα 18 εθελοντές έγιναν δότες μυελού των οστών, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των εθελοντών που εγγράφονται στα δίκτυα δοτών αιμοπεταλίων.

resized 04 aimodosia 3

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Αγ.Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ.Παπανικολάου», συνεχίζεται ως εξής:

► Τρίτη 27.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

► Τετάρτη 28.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

► Πέμπτη 29.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

► Παρασκευή 30.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

► Σάββατο 1.7.2017 // 9 π.μ.-2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

resized 05 aimodosia 4

Να σημειωθεί ότι οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το ΑΜΚΑ. Παράλληλα με την αιμοδοσία συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

resized 06 aimodosia 5

Να σημειωθεί ότι με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, επιστημονικά στελέχη του κέντρου πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» διανέμουν ενημερωτικό υλικό για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα προβλήματα που δημιουργεί η εξάρτηση, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς έως και το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, ενώ στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης «Ζούμε την ουσία χωρίς ουσίες!» προβάλλεται ήδη ειδικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό μήνυμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης εθνικής και τοπικής εμβέλειας.

resized 07 aimodosia 6

 
Παράδοση αναπηρικών αμαξιδίων στον Σύλλογο Ενεργών Εθελοντών Πολιτών «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ» Ρ. Δούρου: «Να κάνουμε την αλληλεγγύη, από σύνθημα, πράξη»
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 11:55

Παράδοση αναπηρικών αμαξιδίων στον Σύλλογο Ενεργών Εθελοντών Πολιτών «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»

Ρ. Δούρου: «Να κάνουμε την αλληλεγγύη, από σύνθημα, πράξη»

Συνάντηση με τον Σύλλογο Προασπίζω

Το πολύτιμο έργο του Συλλόγου Ενεργών Εθελοντών Πολιτών «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ» στηρίζει η Περιφέρεια με την παράδοση σήμερα, δύο αναπηρικών αμαξιδίων από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστο Καπάταη. Πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης που διανέμονται στο πλαίσιο της επέκτασης της δράσης του Κέντρου διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων, τροφοδοτώντας κοινωνικές δομές.

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, χωρίς κάμερες και τυμπανοκρουσίες, για μια σπουδαία υπόθεση – τον εθελοντισμό ως τρόπο ζωής», επισήμανε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης. «Γιατί ακριβώς σήμερα, σε καιρούς δύσκολους, που η τάση είναι ο ατομικισμός, ο καθένας μόνος του, εσείς έχετε επιλέξει να δώσετε ένα διαφορετικό παράδειγμα. Να εκπέμψετε ένα διαφορετικό μήνυμα: όλοι μαζί για να κάνουμε τη διαφορά. Να στηρίξουμε εκείνους που έχουν ανάγκη. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας ζωής με αξιοπρέπεια», υπογράμμισε η ίδια.

«Για τον λόγο αυτό, βρισκόμαστε στο πλευρό σας, είμαστε αρωγοί στις προσπάθειές σας και δεσμευόμαστε να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες σας. Σήμερα είμαστε εδώ με αφορμή τα αμαξίδια. Δεν σταματάμε όμως. Είμαστε κρίκοι μιας αλυσίδας αλληλεγγύης, όπου όλοι συμβάλλουν ο καθένας με τις δυνάμεις του. Συνεχίζουμε μέσα από συνέργειες και συνεργασίες για τον κοινό σκοπό: να κάνουμε την αλληλεγγύη, από σύνθημα, πράξη», τόνισε η Περιφερειάρχης.

 


Σελίδα 4 από 430
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος   Για ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση