ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Ο Δήμος Περιστερίου στηρίζει τις μητέρες με νεογέννητα παιδιά
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 11 Ιούλιος 2017 10:51

Ο Δήμος Περιστερίου στηρίζει τις μητέρες με νεογέννητα παιδιά.

Ο Δήμος Περιστερίου στηρίζει τις μητέρες με νεογέννητα παιδιά

 

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η πρωτοποριακή κοινωνική δράση "Από την πρώτη μέρα δίπλα τους" του Δήμου Περιστερίου, που στηρίζει τις νέες μητέρες, που έχουν ανάγκη για να φροντίσουν τα νεογέννητα παιδιά τους.

Βρεφικά κρεβατάκια, παιδικά καροτσάκια, βρεφικό γάλα, πάνες, λευκά είδη και όλη η "προίκα" του μωρού παρέχονται δωρεάν στις μανούλες που αγωνίζονται μόνες τους και σε συνθήκες ακραίας φτώχειας μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Σε πανελλήνιο επίπεδο αναγνωρίζεται το ανθρώπινο πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής του Ανδρέα Παχατουρίδη, η οποία έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στα κοινωνικά προβλήματα των δημοτών, που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζονται…

Στην καινοτόμα κοινωνική δράση "Από την πρώτη μέρα δίπλα τους" του Δήμου Περιστερίου συμμετέχουν οι μεγάλες εταιρείες Nestlé Ελλάς, ΜΕΓΑ Α.Ε., Mother Baby, Chicco, που προσφέρουν τα είδη για τις πρώτες ανάγκες του βρέφους. Γιατί όλα τα παιδιά αξίζουν και πρέπει να έχουν όλα τα απαραίτητα από τις πρώτες ημέρες της ζωής τους.

 
Η Κυψέλη αγκαλιάζει το νέο ιατρείο του δήμου Αθηναίων: 14.881 ραντεβού με πολίτες μέσα σε τέσσερις μήνες
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 06 Ιούλιος 2017 13:51

Η Κυψέλη αγκαλιάζει το νέο ιατρείο του δήμου Αθηναίων: 14.881 ραντεβού με πολίτες μέσα σε τέσσερις μήνες

 resized 2927

Εξαιρετικά θετική είναι η υποδοχή που επιφυλάσσουν οι κάτοικοι της Κυψέλης στο νέο Δημοτικό Ιατρείο του δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Χανίων. Η γειτονιά έχει ήδη αγκαλιάσει το νέο, αυξημένων δυνατοτήτων Δημοτικό Ιατρείο, που εκτός από υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, προσφέρει και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης, καθώς και υπηρεσίες διασύνδεσης με την αγορά εργασίας.

Ένα μήνα μετά τα επίσημα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και ενώ είχαν προηγηθεί τρεις μήνες πιλοτικής λειτουργίας, στο πρότυπο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 14.881 ραντεβού (περίπου160 ραντεβού την ημέρα) με γιατρούς, επαγγελματίες υγείας και κοινωνικούς επιστήμονες. Το Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης δημιουργήθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η πρότυπη λειτουργία του πραγματοποιείται υπό την επιστημονική εποπτεία του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ανακαίνιση του κτιρίου έγινε με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

resized 2606

«Το νέο αυξημένων δυνατοτήτων Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης εντάσσεται στο ολοκληρωμένο σχέδιό μας για την αναδιοργάνωση και επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος σημειώνει ότι «στόχος είναι η αναβάθμιση όλων των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων».

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν σε όλους τους κατοίκους της 6ης Δημοτικής κοινότητας με προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες οι οποίες πλήττονται από την οικονομική και κοινωνική κρίση ( ανέργους, ανασφάλιστους, μονογονεϊκές οικογένειες, πρόσφυγες κ.λ.π.). Το Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης λειτουργεί στο κτίριο στον πεζόδρομο της οδού Χανίων 4β, με διευρυμένο ωράριο από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. κατά τις εργάσιμες ημέρες.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας του δήμου Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη ενημερώνει ότι «οι υπηρεσίες διασύνδεσης με τα κοινωνικά προγράμματα του δήμου Αθηναίων παρέχονται μέσω της εφαρμογής της διαδικτυακής πλατφόρμαςΝΟΙΑΖΟΜΑΙ (βάση δεδομένων ωφελούμενων) και της διαδικτυακής πλατφόρμας ΕΞΥΠΗΡΕΤΩ (βάση δεδομένων φορέων κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών)».

 resized 2691

Το επιστημονικό προσωπικό του Δημοτικού Ιατρείου Κυψέλης απαρτίζεται από 32 άτομα με τις εξής ειδικότητες:

ΙΑΤΡΟΙ

Γενικός γιατρός, Γυναικολόγος, Δερματολόγος, Καρδιολόγος, Οδοντίατρος, Ορθοπεδικός, Οφθαλμίατρος, Παιδίατρος, Ψυχίατρος

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Επισκέπτης/τρια υγείας, Μαία, Νοσηλευτής/τρια, Φυσικοθεραπευτής/τρια

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Ψυχολόγος, Κοινωνικός/ή λειτουργός, Κοινωνιολόγος, Εργασιακός/ή Σύμβουλος, Σύμβουλος νομικών υποθέσεων, Σύμβουλος κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

 

Επιπλέον για πρώτη φορά σε Δημοτικό ιατρείο παρέχονται :

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

*Ενημέρωση των πολιτών για κοινωνικές παροχές (π.χ. επιδόματα, παροχές σε είδος, κοινωνικές υπηρεσίες) που δικαιούνται από τον δήμο Αθηναίων

*Ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά, κοινωνικά, ψυχολογικά κ.ά.

*Υποδοχή και προσανατολισμός από κοινωνικούς λειτουργούς, διασύνδεση και παραπομπή σε άλλους φορείς (π.χ. δημόσιους οργανισμούς, ΜΚΟ)

*Παροχή συμπληρωματικών υπηρεσιών υγείας (π.χ. προ/περιγεννητικές υπηρεσίες, μαιευτική φροντίδα)

*Συμβουλευτική υποστήριξη παιδιών και οικογένειας (συμβουλευτική σε γονείς & παιδιά, ΑμεΑ)

*Συμβουλευτικές υπηρεσίες εργασίας, συμβουλευτική στήριξη και ενημέρωση στην κοινωνική επιχειρηματικότητα

*Νομική υποστήριξη (συμβουλευτική σε θέματα όπως υπερχρεωμένα νοικοκυριά, επίλυση συγκρούσεων και διαφορών με στόχο τις ανθρώπινες σχέσεις, ζητήματα αστικού και οικογενειακού δικαίου)

Διεύθυνση: Χανίων 4β, Κυψέλη

Ώρες Λειτουργίας: 8:00-20:00

Πληροφορίες & Ραντεβού: 210-8836200

 
Εθνικό ρεκόρ στη δωρεά μυελού των οστών! ● Με 608 μονάδες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα του δήμου Νεάπολης-Συκεών
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 03 Ιούλιος 2017 16:14

Εθνικό ρεκόρ στη δωρεά μυελού των οστών!

● Με 608 μονάδες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα του δήμου Νεάπολης-Συκεών

 

resized aimodosia 1

 

Με ένα νέο εθνικό ρεκόρ για τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) σφράγισε την Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, που διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Στη δεύτερη για το 2017 εκστρατεία του δήμου, που ολοκληρώθηκε προχθές, Σάββατο 1 Ιουλίου, 25 εθελοντές έγιναν δότες μυελού των οστών, που για τον ΕΟΜ αποτελεί νέο ρεκόρ προσφοράς! «Η ενημέρωση που είχε ήδη γίνει το προηγούμενο διάστημα από τα στελέχη μας, αλλά κυρίως από τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, για το θέμα της δωρεάς μυελού των οστών είχε αποτέλεσμα και απέδωσε καρπούς σε αυτή την εκστρατεία. Οι περισσότεροι εθελοντές που γράφτηκαν τελικά στους καταλόγους μας ήρθαν αποφασισμένοι και πλήρως ενημερωμένοι για τη διαδικασία, δείχνοντας έτσι το μεγάλο ενδιαφέρον που φαίνεται να εξαπλώνεται», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι συντονίστριες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Δήμητρα Ζαχαρούδη και Έφη Καλλέργη.

Το γεγονός αυτό, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, δεν πέρασε ασχολίαστο από τα στελέχη του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», που διατηρεί Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στο πλαίσιο της λειτουργίας της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», και με τον οποία συνεργάζεται ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. «Πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες εξορμήσεις όσον αφορά τη δωρεά μυελού των οστών καθώς η ενημέρωση γύρω από το θέμα φαίνεται ότι αποφέρει αυτά τα πολύ θετικά αποτελέσματα. Είναι ευτύχημα να συνεργαζόμαστε με έναν δήμο που έχει αποδείξει τόσα χρόνια ότι βάζει στο επίκεντρο των ενεργειών του την αλληλεγγύη και τη κοινωνική προσφορά», δήλωσε ο επιστημονικός Διευθυντής του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Στέλιος Γραφάκος.

resized aimodosia 2

Η αιμοδοσία

Την ίδια ώρα, όμως, θεαματική για τα δεδομένα της περιόδου καταγράφηκε και η ανταπόκριση των πολιτών στο προσκλητήριο για προσφορά αίματος και αιμοπεταλίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δύσκολη, λόγω καύσωνα, εβδομάδα που πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία η προσέλευση του κόσμου ήταν συγκινητική και αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες οι συμπολίτες μας πρόσφεραν συνολικά 608 μονάδες, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος. Ταυτόχρονα, οι εθελοντές ενημερώθηκαν για τη συμμετοχή τους στα Δίκτυα Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων.

resized aimodosia 3

Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», ενώ δεκάδες σύλλογοι και φορείς της περιοχής στήριξαν την προσπάθεια.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Αιμοδοσίας, συγκεντρώθηκαν φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων του Κοινωνικού Φαρμακείου δήμου Νεάπολης-Συκεών.

 
9ο Greece Race for the Cure® Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 Τρέξε – Γιόρτασε – Στήριξε τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 03 Ιούλιος 2017 11:40

9ο Greece Race for the Cure® Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Τρέξε – Γιόρτασε – Στήριξε τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού

greecerace-for-the-cure-almazois-2017

 

Greece Race for the Cure®

Το Race for the Cure® είναι ένας αγώνας – θεσμός στον παγκόσμιο χάρτη, με συμμετοχή 150 πόλεων παγκοσμίως και εκατομμυρίων ατόμων.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει το Greece Race for the Cure® για 9η συνεχή χρονιά, με την έγκριση της αμερικάνικης οργάνωσης Susan G. Komen και σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

2 χιλιόμετρα περίπατος, 5 χιλιόμετρα αγώνας δρόμου και χιλιάδες συμμετέχοντες κάνουν το Greece Race for the Cure ® τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® παγκοσμίως, μία μεγάλη γιορτή, μία ημέρα ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, με συγκίνηση, δυναμισμό και μοναδική ατμόσφαιρα.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, προσκαλούμε γυναίκες, άνδρες και παιδιά στον περίπατο 2 χιλιομέτρων ή στον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, με αφετηρία το Ζάππειο και με στόχο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Ουσιαστικό αποτέλεσμα του Greece Race for the Cure®

Μέσω του Greece Race for the Cure® χρηματοδοτούνται προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» για στήριξη γυναικών που έχουν βιώσει την ασθένεια και ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Από τα καθαρά έσοδα του Greece Race for the Cure® 2016, καταφέρνουμε τα εξής για το 2017:

 • 832 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, μέσα από το Πρόγραμμα Ενημέρωσης – Προληπτικού Ελέγχου Μαστού για Νέες Γυναίκες 20-39 ετών που περιλαμβάνει κλινική εξέταση και τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις.

 • 36 ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους συμμετείχαν στο Πρόγραμμα  Γονιδιακού Ελέγχου και Γενετικής Συμβουλευτικής για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού και πρώτου βαθμού συγγενείς τους.

 • 70 γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού συμμετείχαν στις Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης στους Συλλόγους «Άλμα Ζωής» σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

 • 900 συμμετέχοντες παρακολούθησαν το Πρόγραμμα ενημερωτικών ομιλιών για τον καρκίνο του μαστού σε χώρους εργασίας, Δήμους και φορείς Πανελλαδικά.

 • 132 γυναίκες έλαβαν δωρεάν νομικές συμβουλές μέσα από το Πρόγραμμα έρευνας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των γυναικών με καρκίνο μαστού, το οποίο στελεχώνεται από Νομικό Σύμβουλο.

 • 130 ασθενείς έλαβαν δωρεάν εξατομικευμένη βοήθεια από διατροφολόγο και αισθητικό μέσα από το Πρόγραμμα παροχής πρακτικών συμβουλών ομορφιάς, περιποίησης δέρματος και διατροφής σε γυναίκες που βρίσκονται σε θεραπεία.

 • 30 επαγγελματίες υγείας θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας στις δεξιότητες επικοινωνίας

 • 2 ερευνητές θα χρηματοδοτηθούν για επιστημονικές έρευνες για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα

 • Υλοποιούμε το Πρόγραμμα καταγραφής υπηρεσιών και δομών υγείας μαστού στην Ελλάδα.

 • Συνεχίζουμε τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης, με 1200 κλήσεις από γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού σε όλη την Ελλάδα.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές άνοιξαν!

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας, είτε ατομικά είτε σε ομάδα, συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής στο https://www.greecerace.gr/registration/

Για τον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, εγγραφές πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά από τώρα ή στα γραφεία του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» από 1/9/2017.

Για τον περίπατο των 2 χιλιομέτρων, εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά από σήμερα, στα γραφεία του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» από 1/9/2017 και σε σημεία εγγραφής σε όλη την Αθήνα τον Σεπτέμβριο.

Για το 2017, ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 33.000 άτομα.
Κλείστε τη θέση σας άμεσα!

Όλες οι εγγραφές κλείνουν στις 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Κόστος συμμετοχής

 • Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων με chip χρονομέτρησης: 8€

 • Περίπατος 2 χιλιομέτρων: 6€

Αναλυτικές πληροφορίες: www.greecerace.gr

Η Mastercard, ως Μέγας Χορηγός στηρίζει τον αγώνα μας ενάντια στον καρκίνο του μαστού και φέτος.
Για κάθε εγγραφή με οποιαδήποτε κάρτα
Mastercard ® το «Άλμα Ζωής» ενισχύεται με το επιπλέον ποσό των 2€.

 
Το Seatrac ξανά στην παραλία της Γλυφάδας
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Σάββατο, 01 Ιούλιος 2017 09:58

Το Seatrac ξανά στην παραλία της Γλυφάδας

 resized SEATRACK001

 

 

Στην παραλία της Γλυφάδας τοποθετήθηκε και πάλι, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μια ολοκληρωμένη υποδομή για τη φιλοξενία των συνανθρώπων μας με αναπηρία. Παράλληλα, δίπλα στο μηχανισμό αυτό τοποθετήθηκε εκ νέου ειδικός διάδρομος, ντουζιέρα, κάθισμα για τον συνοδό, αλλά και ομπρέλες, ενώ διαμορφώθηκαν και θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία.

 

Το Seatrac δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας για πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι. Ο μηχανισμός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.

 resized SEATRACK003

Κατά την περσινή χρονιά, το Seatrac του Δήμου Γλυφάδας σημείωσε ρεκόρ χρήσης, αλλά και πανελλαδική πρωτιά. Σύμφωνα με τις μετρήσεις και τα δεδομένα που συνέλεξε η εταιρία που τοποθέτησε τον πρότυπο μηχανισμό Seatrac, από όλους τους μηχανισμούς που τοποθετήθηκαν την θερινή περίοδο στην επικράτεια, το Seatrac Γλυφάδας προσέλκυσε τους περισσότερους χρήστες. Ειδικότερα, στο τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν 1355 χρήσεις. Ο μέσος όρος χρήσεων ήταν περίπου 15 ανά ημέρα, ενώ υπήρξαν μέρες που ο αριθμός χρήσεων ξεπέρασε τις 30.

 

«Όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να απολαμβάνουμε το αγαθό του ήλιου και της θάλασσας, χωρίς τον παραμικρό αποκλεισμό. Γι' αυτόν ακριβώς τον αυτονόητο λόγο, το Seatrac βρίσκεται έτοιμο προς χρήση και πάλι στην παραλία της Γλυφάδας μας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Η ολοκληρωμένη υποδομή για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία που εγκατέστησε ο Δήμος μας στην παραλία της πόλης, σημείωσε πέρυσι ρεκόρ χρήσης και πανελλαδική πρωτιά! Ακριβώς γιατί η όλη εγκατάσταση υπήρξε η πλέον φιλόξενη και κέρδισε επάξια την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας που την έχουν ανάγκη. Φέτος, στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία πλέον παραλία μας, φιλοδοξούμε να σπάσουμε το δικό μας ρεκόρ, να κρατήσουμε την πρωτιά και να συνεχίσουμε από κάθε άποψη να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή φιλοξενία και ζεστασιά σε όλους τους συμπολίτες μας με αναπηρία».

 resized SEATRACK004

«Συνεχίζουμε να αγκαλιάζουμε τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες, στα πλαίσια της διευκόλυνσης της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία και της αρμονικής συνύπαρξης όλων», τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας για τα άτομα με αναπηρίες, Στέλιος Κουρουπάκης. «Ας φροντίζουμε όλοι, ό,τι μας προσφέρεται να το προστατεύουμε και να διευκολύνουμε τους συνανθρώπους μας, για να έχει λόγο η έννοια της κοινότητας. Εύχομαι σε όλους σας καλή απόλαυση της θάλασσας και του καλοκαιριού», πρόσθεσε.

 

Το Seatrac κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από τη δημιουργία του είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

 resized SEATRACK012

Πρόκειται για μη μόνιμη εγκατάσταση και δεν απαιτήθηκε καμία παρέμβαση στην ακτή που τοποθετήθηκε. Επομένως, μετά το τέλος του καλοκαιριού μπορεί να απεγκατασταθεί, επαναφέροντας την ακτή στην αρχική της κατάσταση. Είναι επίσης ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ.

 


Σελίδα 3 από 430
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος   Για ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση