ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
"Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την ενίσχυση των πληγέντων κατοίκων της Μάνδρας". Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες κατοίκους της Δυτικής Αττικής. PDF Εκτύπωση E-mail
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2017 15:34

"Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την ενίσχυση των πληγέντων κατοίκων της Μάνδρας".

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες κατοίκους της Δυτικής Αττικής.

resized Mandra 4

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, από την πρώτη στιγμή της καταστροφικής θεομηνίας που έπληξε τη Δυτική Αττική (Μάνδρα, Μέγαρα, Νέα Πέραμο), την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, αφήνοντας πίσω της 20 νεκρούς και αγνοούμενους, κινητοποιήθηκε άμεσα προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη στους πληγέντες κατοίκους. Δεκάδες άρτια εκπαιδευμένοι Σαμαρείτες, Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος, δίνουν και πάλι το «παρών», υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, εκεί που απαιτεί η ανθρώπινη ανάγκη.

Από την πρώτη ημέρα της καταστροφής, η ομάδα Διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διεξάγει 24ωρες περιπολίες σε βάρδιες, προσφέρει τις Πρώτες Βοήθειες, όπου απαιτείται, συμμετέχει ενεργά σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, καθώς και σε εργασίες για την απομάκρυνση των συντριμμιών, σε πλήρη συντονισμό και επικοινωνία με τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Πολιτική Προστασία. Επίσης, οι Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ. πραγματοποιούν διανομές νερού, κουβερτών και τροφίμων στους κατοίκους, απαντλήσεις νερού από οικίες, εργασίες καθαρισμού, παροχές ηλεκτρικής ενέργειας έκτακτης ανάγκης (μέσω γεννητριών), διανομές τροφίμων και νερού στις πυροσβεστικές μονάδες που επιχειρούν στο πεδίο.

resized AP PhotoPetros Giannakouris

Για τη διευκόλυνση της Δημοτικής Αρχής ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει αναλάβει επιπλέον τη διαχείριση μεγάλου μέρους δωρεών από ποικίλους φορείς και Οργανισμούς, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αδιάβροχα παλτά, γαλότσες, εξοπλισμό καθαρισμού και τρόφιμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ), ο οποίος αναγνωρίζοντας την αξιοπιστία του Ε.Ε.Σ., συνεργάζεται αποκλειστικά μαζί του για τη διανομή μεγάλων ποσοτήτων ειδών πρώτης ανάγκης με επισκέψεις στις οικίες των πληγέντων. Τα συγκεκριμένα είδη παραδόθηκαν στους κατοίκους της Μάνδρας το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού και του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΠΑΠ κ. Damian Cope.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Περιφερειακού Γραφείου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) για την Ευρώπη, κ. Simon Missiri, και τον Eπικεφαλής της Αντιπροσωπίας της IFRC στην Ελλάδα, κ. Ruben Cano, επισκέφθηκαν την πληγείσα περιοχή της Μάνδρας όπου συναντήθηκαν με τη Δήμαρχο της πόλης κ. Ιωάννα Κριεκούκη, η οποία τους ενημέρωσε πλήρως για τη διαμορφωθείσα κατάσταση και τις καταγεγραμμένες ανάγκες των κατοίκων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Κριεκούκη συνεχάρη τους Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την άμεση απόκρισή τους και τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την περιοχή.

resized Mandra 1

Στη συνέχεια, οι κ.κ. Αυγερινός, Missiri και Cano επισκέφθηκαν πολλά σημεία της κατεστραμμένης πόλης και συνομίλησαν με τους κατοίκους. Ιδιαίτερα συγκινητικές και συναισθηματικά φορτισμένες υπήρξαν οι στιγμές κατά τις οποίες οι κάτοικοι της Μάνδρας αφηγούνταν τις τραυματικές εμπειρίες τους από τις φονικές πλημμύρες, τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους να σωθούν από την καταστροφή, αλλά και την απόγνωσή τους βλέποντας την περιουσία τους να χάνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. και οι υπεύθυνοι της IFRC τους διαβεβαίωσαν ότι θα πράξουν το καλύτερο δυνατό για την αποκατάσταση και ανακούφισή τους.

Οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα παραμείνουν στην περιοχή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, στο πλευρό της ελληνικής πολιτείας και των κατοίκων, παρέχοντας αποτελεσματικές υπηρεσίες.

***

resized Mandra 3

"Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την ενίσχυση των πληγέντων κατοίκων της Μάνδρας"

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, υπηρετώντας στην πράξη τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της καταστροφικής θεομηνίας στη Δυτική Αττική, η οποία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει προκαλέσει τον θάνατο 20 συνανθρώπων μας, καθώς και ανυπολόγιστες υλικές ζημίες σε περιουσίες και υποδομές, έχει προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, προκειμένου να ενισχύσει τους πληγέντες κατοίκους της περιοχής της Μάνδρας.

Όσοι συμπολίτες μας το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν χρηματικά σε αυτή την προσπάθεια, καταθέτοντας οποιοδήποτε ποσό στον ακόλουθο λογαριασμό της EFG EUROBANK A.E., με την αναγραφή «χρηματική ενίσχυση υπέρ των πλημμυροπαθών της Μάνδρας»:

resized Mandra 2

Λογ/μός όψεως

Αρ. Λογαριασμού

0026.0240.31.0201368656

IBAN

GR5002602400000310201368656

 

Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή σας στο έργο μας!

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 11 από 2246

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο τρέιλερ για το «1968» του Τάσου Μπουλμέτη Το «1968», η καινούρια ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, έχει ολοκληρώσει πλέον ...

Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν ...