ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Χορήγηση Μικρογεύματος- Δεκατιανού σε οικονομικά αδύναμους μαθητές του Δήμου Ιλίου
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 05 Σεπτέμβριος 2017 14:41

Χορήγηση Μικρογεύματος- Δεκατιανού σε οικονομικά αδύναμους μαθητές του Δήμου Ιλίου

Photo 1

Ο Δήμος Ιλίου συνεχίζει την παροχή μικρογεύματος - δεκατιανού σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, στηρίζοντας τις οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τη βασική ανάγκη σίτισης των παιδιών κατά την παραμονή τους στο σχολείο.

Το κόστος των μικρογευμάτων καλύπτεται από ιδίους πόρους του Δήμου και περιλαμβάνουν τοστ ή σάντουιτς ή οποιοδήποτε άλλο είδος μικρογεύματος, με χυμό πορτοκάλι ή φρούτο εποχής. Τηρούν τους όρους του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, καθώς επίσης, τις ισχύουσες Αγορανομικές και Υγειονομικές Διατάξεις.

Με στόχο την προστασία της ανωνυμίας των παιδιών, η ατομική συσκευασία των γευμάτων δεν φέρει κανένα διακριτικό σήμα και οι γονείς θα μπορούν να τα προμηθεύονται από τον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου (Νέστορος 101, 2ος όροφος, Ίλιον) και συγκεκριμένα, στην κυρία Φωτεινή Αβραμοπούλου στο τηλέφωνο 2132030018, ενώ για την ένταξη νέων δικαιούχων στο πρόγραμμα απαραίτητη είναι η κατάθεση σχετικής αίτησης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 05 Σεπτέμβριος 2017 14:43
 
Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων συγκεντρώνει σχολικά είδη για 5.000 παιδιά
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 05 Σεπτέμβριος 2017 13:31

Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων συγκεντρώνει σχολικά είδη για 5.000 παιδιά

Playing

Την ερχόμενη Δευτέρα το κουδούνι στα σχολεία ξαναχτυπά. Οι αίθουσες διδασκαλίας και τα προαύλια θα γεμίσουν ξανά χαμόγελα και φωνές. Μία νέα σχολική χρονιά αρχίζει για όλους και από κανέναν μαθητή και μαθήτρια δεν πρέπει να λείπει το παραμικρό.

Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, που ενισχύει 10.000 οικογένειες στην Αθήνα, σας καλεί να συγκεντρώσουμε σχολικά είδη για περισσότερα από 5.000 παιδιά.

Χρειάζονται λοιπόν και φέτος, μολύβια, στυλό, τετράδια, μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής, γόμες, ξύστρες, κασετίνες, σακίδια και ότι άλλο μπορεί να προσφέρει ο καθένας μας και θα κάνει τη ζωή αυτών των παιδιών ευκολότερη.  

Σημεία συγκέντρωσης:

α) Κεντρικά γραφεία ΚΥΑΔΑ: Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους, (καθημερινές 7.30 - 17.00)

β) Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών δήμου Αθηναίων: Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας, Παλιό Φρουραρχείο, έναντι σταθμού Λαρίσης (καθημερινές 7.30 - 15.30)

Πληροφορίες και στον πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 15422

 
Δήμος Δελφών - Με ιδιαίτερη συγκίνηση και σημαντικές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε ο 1ος Ποδηλατικός Αγώνας "Σπύρος Ντόκος" στη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού πρωταθλητή Σπύρου Ντόκου.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 04 Σεπτέμβριος 2017 09:34

Δήμος Δελφών -  Με ιδιαίτερη συγκίνηση και σημαντικές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε ο 1ος Ποδηλατικός Αγώνας "Σπύρος Ντόκος" στη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού πρωταθλητή Σπύρου Ντόκου.

resized DSC 1053

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και σημαντικές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε χθες για πρώτη φορά ο Ποδηλατικός Αγώνας στη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού πρωταθλητή Σπύρου Ντόκου από τον σύλλογό του τον Παναθηναϊκό Α.Ο. και το Δήμο Δελφών και με τη συνεργασία του αρτισύστατου ποδηλατικού σωματείου "Ζευς" από την Άμφισσα.

Βασικό στοιχείο του προγράμματος ήταν η ανάβαση Προσηλίου, τραχύς αγώνας που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά, μετά το 2015. Στον αγώνα συμμετείχαν 62 αθλητές από σωματεία από όλη την Ελλάδα και από όλες της ηλικιακές κατηγορίες και ήταν ενταγμένος στο καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

resized DSC 1095

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε Λαϊκός Αγώνας με την ελεύθερη συμμετοχή μαθητών των δημοτικών σχολείων της περιοχής μας. Μετά τον τερματισμό των αθλητών που συμμετείχαν ακολούθησαν οι απονομές των μεταλλείων στην πλατεία Ησαία, όπου ξεχωριστή στιγμή, μεταξύ αρκετών άλλων, αποτέλεσε η δωρεά του κυπέλλου του νικητή από τον πρωτεύσαντα στην κατηγορία των Εφήβων προς τους γονείς του Σπύρου Ντόκου, ενώ στη συνέχεια ο Δήμος Δελφών παρέθεσε γεύμα στους αθλητές, τα μέλη του συνδιοργανωτή Παναθηναϊκού Α.Ο.και τους εθελοντές που συνέδραμαν στην υλοποίηση και την επιτυχία της διοργάνωσης.

resized DSC 1066

resized DSC 1076

resized DSC 1114

Με πρωτοβουλία του Δήμου Δελφών ο αγώνας εφεξής καθιερώνεται σε ετήσια βάση ως ελάχιστη ένδειξη μνήμης στον νεαρό συντοπίτη μας αθλητή.

 
"ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ!"
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 01 Σεπτέμβριος 2017 13:55

"ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ!"

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σας προσκαλεί να συνδράμετε την πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, για συλλογή Σχολικών Ειδών, που θα πραγματοποιηθεί το μεθεπόμενο Σάββατο, 9/9/2017 και ώρα 9:00 π.μ. – 1:00 μ.μ., στην είσοδο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου.

Τα Σχολικά Είδη που θα συλλεχθούν, θα μοιραστούν σε οικογένειες συμπολιτών μας – ωφελουμένων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου, που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Δεδομένου, ότι η Κοινωνική Αλληλεγγύη και η ανιδιοτελής προσφορά, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της συλλογικής ταυτότητας του Δήμου μας, σας καλούμε να στηρίξετε έμπρακτα τη δράση μας και να συμβάλλουμε όλοι μαζί, ώστε να μην λείψει τίποτε, από τα σακίδια των μαθητών μας, τη φετινή σχολική χρονιά!

Οποιουδήποτε μεγέθους προσφορά σε Σχολικά Είδη, όπως σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, στυλό και κασετίνες, θα προσέφερε μεγάλη ανακούφιση στις οικογένειες των μαθητών, που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σας περιμένουμε!

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 04 Σεπτέμβριος 2017 09:04
 
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ UNICEF 2017. Αγοράζοντας Σχολικά UNICEF βοηθάτε να πάνε σχολείο ακόμα περισσότερα παιδιά.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 31 Αύγουστος 2017 17:46

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ UNICEF 2017.

Αγοράζοντας Σχολικά UNICEF βοηθάτε να πάνε σχολείο ακόμα περισσότερα παιδιά.

image002

Με την έναρξη του Σχολικού έτους η UNICEF προσκαλεί τους υποστηρικτές της, μικρούς και μεγάλους, να στηρίξουν το έργο της, αγοράζοντας σχολικά είδη και δώρα σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία που τα παιδιά έχουν τώρα την ανάγκη μας περισσότερο από ποτέ. Ιδιαίτερα τα πιο περιθωριοποιημένα και ευάλωτα παιδιά που στερούνται τη στέγη, το φαγητό, το νερό, το εμβόλιο, την κουνουπιέρα, το τετράδιο, το μολύβι.

Η ποιοτική εκπαίδευση αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού και προϋπόθεση για την ευημερία και την ανάπτυξή του. Είναι το θεμέλιο της προόδου για τα παιδιά, τις κοινωνίες και τις χώρες. Όμως, εκατομμύρια παιδιά δεν θα μπορέσουν ποτέ, χωρίς την υποστήριξή μας, να διαβάσουν στη μητρική τους γλώσσα. Η εκπαίδευση αποτελεί για τη UNICEF το πλέον αποτελεσματικό μέτρο και τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής της για την καταπολέμηση της φτώχειας και εκμετάλλευσης. Συνεργάζεται με κυβερνήσεις, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, κοινότητες και άλλους φορείς για να εξασφαλίσει σε όλα τα παιδιά την πρόσβασή τους στο σχολείο.

Οι φίλοι της UNICEF μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια υπέροχη νέα συλλογή από χαρούμενα τετράδια 50φυλλα και σπιράλ δύο θεμάτων, που πληρούν όλες τις ποιοτικές προδιαγραφές ασφαλούς χρήσης, επίσης σχολικά σακίδια για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο-λύκειο, τσαντάκια, και κασετίνες. Τη συλλογή συμπληρώνουν μπλοκ ζωγραφικής, ντοσιέ με λάστιχο, σημειωματάριο, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μολύβια, στυλό, πλαστελίνες, χάρακες και μια ποικιλία από γραφική ύλη. Οι στόχοι της UNICEF για τα παιδιά είναι: πρόσβαση στην εκπαίδευση, θεραπεία κατά του υποσιτισμού, πρόσβαση σε καθαρό ασφαλές νερό, ψυχολογική υποστήριξη, εμβολιασμός, πληροφόρηση και εξέταση για τον ιό του HIV-AIDS κ.α.

Στην Ελλάδα μεταξύ άλλων προωθούμε τα δικαιώματα των παιδιών στα σχολεία, εκπαιδεύουμε χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς και στηρίζουμε με σχολικό υλικό μαθητές φτωχών οικογενειών.

Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται με την υποστήριξη των πολιτών αφού η UNICEF στηρίζεται αποκλειστικά σε εθελοντικές συνεισφορές γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η προτίμηση των σχολικών ειδών της UNICEF.

Τα σχολικά είδη UNICEF μπορούν οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, γονείς, μαθητές, και εκπαιδευτικοί να τα βρουν στα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ UNICEF:

ΑΘΗΝΑ: Ξενίας 3, Πλ. Μαβίλη τηλ.: 210 77 99 056

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δέλλιου 2, Πλ. Συντριβανίου τηλ.: 2310 286 916

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ UNICEF: (καλέστε στο 210 72 55 555)

ΚΟΡΑΗ, Πλ. Κοραή ( Κοραή & Σταδίου)

The Mall Athens, 1ο Επίπεδο, Μαρούσι (από 1 έως και 18 Σεπτεμβρίου)

ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - ΣΧΟΛΙΚΟ BAZAAR (από 4 έως και 8 Σεπτεμβρίου)

46Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ - Ζάππειο (από 1 έως και 17 Σεπτεμβρίου)

Τέλος, τα τετράδια της UNICEF διατίθενται και σε επιλεγμένα καταστήματα τραπεζών:

του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς - Επίσης, στα ΕΛ.ΤΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες:

  • 801 500 12345 όλο το 24ωρο

  • fax: 210 72 52 555

  • Στην ιστοσελίδα της UNICEF www.unicef.gr

 


Σελίδα 3 από 437

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI,  Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή. Η Λίντα Χάμιλτον και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...