ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


UBER και Hellas Direct ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλύτερους δρόμους. Η πρωτοβουλία ξεκινά από τον Πειραιά.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 12 Ιούλιος 2017 11:43

 

UBER και Hellas Direct ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλύτερους δρόμους.

Η πρωτοβουλία ξεκινά από τον Πειραιά.

resized photo 1

 

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2017 Δύο πρωτοπόροι στον τομέα τους, η Hellas Direct και η Uber, ενώνουν τις δυνάμεις τους δίνοντας λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο στην Ελλάδα.

Από σήμερα μέσα από τη σελίδα www.thesaferoadsproject.gr, την οποία δημιούργησαν οι δύο εταιρείες, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα με απλό και χρηστικό τρόπο να αναφέρουν προβλήματα που διαπιστώνουν στο οδικό δίκτυο του νομού Αττικής.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πιλοτικά από το Δήμο Πειραιά και θα επεκταθεί σε περισσότερους δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής. Σε πρώτο στάδιο, τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπιστούν αφορούν στις ειδικές διαγραμμίσεις των δρόμων, συμπεριλαμβανομένων των διαβάσεων. Σε επόμενο στάδιο, θα προχωρήσει και η επιδιόρθωση κακοτεχνιών από τα αρμόδια συνεργεία.

Υπεύθυνοι για τη διευθέτηση των προβλημάτων θα είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων. Η πρωτοβουλία αυτή δεν έρχεται σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει το ρόλο είτε του Κράτους είτε της Δημοτικής Αρχής. Πρόκειται για μια ενέργεια ανάδειξης και οικονομικής στήριξης της προσπάθειας για καλύτερο οδικό δίκτυο, παρέχοντας περισσότερη ασφάλεια στη μετακίνηση των πολιτών.

Η καταγραφή των προβλημάτων διαγράμμισης ή κακοτεχνιών θα μπορεί να γίνεται και μέσω της εφαρμογής της Uber, η οποία είναι διαθέσιμη σε iOS, Android και Windows.

resized photo 2

Η Uber και η Hellas Direct, με αρωγούς τους κατοίκους της Αττικής, σκοπεύουν να εντοπίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες κακοτεχνίες στους δρόμους, και με τη βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να τις επιδιορθώσουν, επενδύοντας σε ένα καλύτερο και περισσότερο ασφαλές οδικό δίκτυο.

Η Μαριλώρα Καμπάνη, CMO Hellas Direct, ανέφερε σχετικά: “H προσπάθεια μας ξεκίνησε όταν συνειδητοποιήσαμε ότι πολλά από τα τροχαία ατυχήματα που καταγράψαμε στην Hellas Direct θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι δρόμοι μας ήταν σε καλύτερη κατάσταση και έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Τα πρώτα βήματα έγιναν με την Περιφέρεια Αττικής στην οποία στείλαμε μία λίστα με σημεία που θεωρούσαμε επικίνδυνα και στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με όλους τους δήμους. Η ανταπόκριση και βοήθεια που λάβαμε από το Δήμο Πειραιά υπήρξε εντυπωσιακή. Χαιρόμαστε πολύ που μπορέσαμε να συμβάλλουμε έστω και λίγο στην αποκατάσταση της οδοποιίας και ευχαριστούμε πολύ και την Uber για την άψογη συνεργασία”.

Η Marketing Manager της UBER στην Ελλάδα, Σαρίτα Βαρούχ, δήλωσε σχετικά: “Μέρος του οράματος της UBER είναι να συμβάλει αποτελεσματικά προκειμένου να έχουμε αξιόπιστες και ασφαλείς μετακινήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, οι χρήστες της εφαρμογής UBER, αλλά και ο κάθε πολίτης, θα έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν σημεία που δυσκολεύουν στη μετακίνησή τους. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών”.

Ο Αντιδήμαρχος Πειραιά με αρμοδιότητες στη Δ/νση Οδοποιίας – Αποχέτευσης και στον τομέα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Αλέξανδρος Αργουδέλης σημείωσε: ”Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις διαγραμμίσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 36 σημεία,  κεντρικών δρόμων των πέντε δημοτικών κοινοτήτων του Πειραιά. Ο Δήμος Πειραιά, είναι ο πρώτος Δήμος που πρότεινε  η εταιρεία Hellas Direct να εφαρμόσει το πρόγραμμα διαγραμμίσεων, καθώς και τοπικών αποκαταστάσεων φθορών οδοστρώματος, δίνοντας προτεραιότητα σε δρόμους που βρίσκονται κοντά σε σχολεία καθώς και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που κινείται σε θετική κατεύθυνση και εύχομαι στο μέλλον να υπάρξουν αντίστοιχες ενέργειες, οι οποίες στοχεύουν στην ασφαλή διέλευση μαθητών, πεζών και οχημάτων. Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα και κατ΄ επέκταση η πόλη,  επιδιώκουμε ως Δημοτική Αρχή συνέργειες με την ιδιωτική πρωτοβουλία,  επ΄ ωφελεία της πόλης και των δημοτών μας”.

resized photo 3

Σχετικά με την Uber

Η αποστολή της εταιρίας Uber είναι να κάνει τις μετακινήσεις αξιόπιστες και προσβάσιμες σε  όλους. Ξεκινήσαμε το 2009 με στόχο να λύσουμε ένα απλό πρόβλημα - πώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια μετακίνηση με το πάτημα ενός κουμπιού; Μετά από περισσότερα από έξι χρόνια και ένα δισεκατομμύριο μεταφορές ατόμων, αντιμετωπίζουμε μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση: τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ρύπανσης στις πόλεις μας.

Σχετικά με την Hellas Direct

H Hellas Direct είναι online ασφαλιστική εταιρία. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2012 και στόχος της είναι να προσφέρει τα πιο καινοτόμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές. Στην Hellas Direct πιστεύουμε ότι η οδική ασφάλεια πρέπει να προσεγγίζεται ολοκληρωτικά Γι’αυτον το λόγο, δημιουργούμε υπηρεσίες που βοηθούν τους οδηγούς να βελτιώσουν την οδήγησή τους και ταυτόχρονα προσπαθούμε να διορθώσουμε τους προβληματικούς δρόμους.

 
Βραβείο «Πράσινος Ηγέτης με Πλατινένιο επίπεδο» για το Creta Maris Beach Resort
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Δευτέρα, 10 Ιούλιος 2017 18:38

Βραβείο «Πράσινος Ηγέτης με Πλατινένιο επίπεδο» για το Creta Maris Beach Resort

  resized Green Leaders - PLATINUM - Creta Maris Beach Resort cyan

Το Creta Maris Beach Resort απέσπασε το βραβείο «Πράσινος Ηγέτης με Πλατινένιο επίπεδο» του TripAdvisor! Μια σημαντική διάκριση με άκρως πράσινο χαρακτήρα και ιδιαίτερη αξία, που έρχεται από το πρόγραμμα Πράσινοι Ηγέτες™ του TripAdvisor, η οποία επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την υψηλή συνεισφορά του ξενοδοχείου στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ αναδεικνύει το πρόγραμμα Αειφορίας του! 

Το πρόγραμμα Αειφορίας του ξενοδοχείου αποτελεί το βασικό πυλώνα της λειτουργίας του. Βάση αυτού, το ξενοδοχείο σχεδιάζει και υλοποιεί όλες τις ετήσιες δράσεις και ενέργειές του, πετυχαίνοντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών φιλοξενίας, προστασία του περιβάλλοντος, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα οικολογικής φύσεως αλλά και τη μέγιστη δυνατή βιώσιμη λειτουργία του.

Το βραβείο «Πράσινος Ηγέτης με Πλατινένιο επίπεδο» του Creta Maris Beach Resort αποτελεί το «χρυσό μετάλλιο» του προγράμματος Πράσινοι Ηγέτες και αποδεικνύει πως το ξενοδοχείο δεσμεύεται να λειτουργεί με βάση την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και συμμορφώνεται πλήρως με μια σειρά περιβαλλοντικών προτύπων που έχουν καθοριστεί για το TripAdvisor από μια κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία στα θέματα του περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα Πράσινοι Ηγέτες του TripAdvisor σχεδιάστηκε μεταξύ άλλων περιβαλλοντολογικών οργανισμών σε συνεννόηση με το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον, τη Διεθνή Τουριστική Εταιρεία και το Βρετανικό Συμβούλιο Πράσινης Δόμησης.

 resized Creta Maris Beach Resort Logo cyan

Σχετικά με το Creta Maris Beach Resort:

Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

resized Creta Maris Main Pool

Σχετικά με το TripAdvisor:

Το TripAdvisor είναι ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος παγκοσμίως*, ο οποίος προσφέρει στους ταξιδιώτες τη δυνατότητα να σχεδιάσουν και να κάνουν κράτηση για ένα ιδανικό ταξίδι. Το TripAdvisor προσφέρει συμβουλές από εκατομμύρια ταξιδιώτες και μεγάλη ποικιλία επιλογών και δυνατοτήτων διοργάνωσης ταξιδιών, με ενσωματωμένους συνδέσμους για εργαλεία κρατήσεων που αναζητούν τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων σε εκατοντάδες ιστότοπους.

 
Διατροφικά μυστικά, Τέσσερα σνακ για να ξεφουσκώσετε πριν την παραλία.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017 08:22

Διατροφικά μυστικά,

Τέσσερα σνακ για να ξεφουσκώσετε πριν την παραλία.
ee61a- yogurt nuts

Δεν χρειάζεται να απαρνηθείτε το φαγητό για να βγείτε στην παραλία με κοιλιά «σανίδα»!

Αποφεύγοντας το πολύ αλάτι και τις δύσπεπτες τροφές και επιλέγοντας σνακ με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, καλά λιπαρά και προβιοτικά θα καταφέρετε να νικήσετε το ενοχλητικό φούσκωμα της κοιλιάς.

1. Στραγγιστό γιαούρτι & καρύδια
Το γιαούρτι παρέχει πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνη D και προβιοτικά, τα οποία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου ώστε να αντιμετωπιστούν τα αέρια και το φούσκωμα. Από την άλλη, τα Ω-3 λιπαρά και οι φυτικές ίνες από έναν ξηρό καρπό, όπως τα καρύδια, αποτρέπουν τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

2. Γουακαμόλε & αγγούρι
Το αβοκάντο, το βασικό συστατικό του γουακαμόλε, είναι πλούσιο σε συστατικά που καταπολεμούν το φούσκωμα, συγκεκριμένα σε φυτικές ίνες, κάλιο και υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά. Μπορείτε να το συνδυάσετε με το αγγούρι, καθώς η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό διευκολύνει την απομάκρυνση του αλατιού από τον οργανισμό ώστε να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα λόγω κατακράτησης υγρών.

3. Μπανάνα & βούτυρο αμυγδάλου
Η μπανάνα είναι εξαιρετική πηγή πρεβιοτικών, συστατικών που αποτελούν «τροφή» για τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου. Ως γνωστόν η μπανάνα είναι επίσης πλούσια σε κάλιο, συστατικό που εξισορροπεί το αλάτι στον οργανισμό. Σε συνδυασμό με το βούτυρο αμυγδάλου, το οποίο παρέχει φυτικές ίνες, θα έχετε ένα γευστικό και θρεπτικό σνακ.

4. Smoothie λαχανικών με τζίντζερ
Επιλέξτε φρούτα και λαχανικά με πολύ νερό, όπως οι φράουλες, το αγγούρι, το σέλινο και το κέιλ, για να φτιάξετε ένα δροσερό και ενυδατικό smoothie ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. «Στολίστε» το smoothie σας με λίγο τριμμένο τζίντερ, ένα μπαχαρικό ιδανικό για να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα που οφείλεται στη δυσπεψία ή στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Πηγή: womenshealthmag.com

http://www.typos.com.cy/cat/9/article/28620

 
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη παραλία έμπροσθεν του ξενοδοχείου 5 αστέρων Astir Odysseus Resort and Spa, αναρτήθηκε η 6η γαλάζια σημαία στο νησί της Κω.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 28 Ιούνιος 2017 09:37

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη παραλία έμπροσθεν του ξενοδοχείου 5 αστέρων Astir Odysseus Resort and Spa, αναρτήθηκε η 6η γαλάζια σημαία στο νησί της Κω.

resized received 10154833413319503

Η παραλία με την επωνυμία <<Μπαμιαλίκι>> πιστοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης. Η διοίκηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας Occidental S.A. σταθερά προσανατολισμένη στη παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και προβολής της χώρας στο εξωτερικό, αποφάσισε να εκκινήσει τις διαδικασίες για την εξασφάλιση της γαλάζιας σημαίας στην παραλία που εξυπηρετεί τους πελάτες του ξενοδοχείου. Την ανάρτηση της σημαίας έκανε συμβολικά από την ιδιοκτήτρια εταιρεία ο κ. Οδυσσέας Ράνης από τον οποίο έχει πάρει το όνομα του το ξενοδοχείο.

Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Κοκορόσκος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Δημήτρης Γιάνναρης ο Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
κ. Χρήστος Πεταλούδας, ο Λιμενάρχης κ. Κωνσταντίνος Γιαλέλης, οι εκπρόσωποι από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης κ. Αλίκη Βαβούρη και κ. Δημήτρης Βαβούρης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Κωνσταντίνα Σβύνου, ο Διευθυντής της Μαρίνας Κω κ. Σεβαστιανός Μαραγκός. Παράλληλα, από τον Όμιλο της Τui παρέστησαν οι κ. Σταμάτης Βουκουβαλίδης, Θοδωρής Αρσενικός και Ελίζαμπεθ Κάμπερ, από τον Όμιλο Der Touristik η κ. Ειρήνη Τσιουπάλα, από τον Όμιλο Cretan Holidays η κ. Μελίνα Χόλτσερ, από την εταιρία Python Tours ο κ. Παναγιώτης Τζαμάλης και από την εταιρεία Dodecanese ο κ. Γιάννης Καπασακάλης. Τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση υποδέχθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Occidental S.A. κ. Μανώλης Κριτσωτάκης και η Διευθύντρια του ξενοδοχείου κ. Ιουλία Στεφανάκη.

resized received 10154833413774503

To Astir Odysseus Resort and Spa αναπτύσσεται σε έκταση 100 στρεμμάτων διαθέτοντας δυναμικότητα 1.000 κλινών. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ξενοδοχείου είναι οι μεγάλες υδάτινες επιφάνειες. Συνολικά οι πισίνες της ξενοδοχειακής μονάδας καλύπτουν επιφάνεια άνω των 5.000 τ.μ. Επιπλέον, είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στην Ελλάδα με τεχνητό πεδίο αναρρίχησης με ύψος 10 μέτρων. Μοναδικός είναι και ο περιβάλλον χώρος του ξενοδοχείου με 14.779 κωνοφόρα, αρωματικά, αναρριχητικά και παχύφυτα φυτά, φοίνικες και διάφορα άλλα δέντρα.

Επίσης, το ξενοδοχείο διαθέτει 3 εστιατόρια και 3 μπαρ, κέντρο ευεξίας και ομορφιάς, συνεδριακούς χώρους για την εξυπηρέτηση έως 600 ατόμων, θέατρο έως 250 ατόμων, υδρομασάζ εσωτερικό και εξωτερικό, αίθουσα παιχνιδιών, αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα τένις, ποδοσφαίρου κ.α.) θαλάσσια σπορ, υπηρεσία φύλαξης και απασχόλησης παιδιών. Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η εταιρεία υλοποιεί ανακύκλωση σε πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί, χαρτί, μπαταρίες και λάμπες.  

 
Η Ελλάδα πέτυχε την αναγκαία μείωση για την μείωση των οδικών θανάτων στην Ε.Ε. για την επίτευξη του στόχου του 50% για το 2020. Μείωση κατά 19,3% των θανάτων σε οδικά δυστυχήματα το 2016 στην Κύπρο. Δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017 09:22

Η Ελλάδα πέτυχε την αναγκαία μείωση για την μείωση των οδικών θανάτων στην Ε.Ε. για την επίτευξη του στόχου του 50% για το 2020. 

Μείωση κατά 19,3% των θανάτων σε οδικά δυστυχήματα το 2016 στην Κύπρο. Δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ.
dc1eb-accident

Μείωση κατά 19,3% κατέγραψε ο αριθμός των θανάτων σε οδικά δυστυχήματα το 2016 στην Κύπρο, σύμφωνα με την 11η ετήσια έκθεση του προγράμματος Road Safety PIN του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC). Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 46 οδικοί θάνατοι, που ήταν 11 λιγότεροι από το 2015. Όμως η μείωση αυτή ακολούθησε μια πολύ μεγάλη αύξηση 26,7% το 2015. Με την περσινή μείωση, η Κύπρος επανήλθε, από την 20η θέση, στη 13η που κατείχε το 2014 στην ΕΕ, στους θανάτους κατ’ αναλογία πληθυσμού.

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, ο εκπρόσωπος της Κύπρου στο πρόγραμμα Road Safety PIN Γιώργος Μορφάκης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών δημοσίευσε την περασμένη Τρίτη, 20 Ιουνίου, την 11η ετήσια έκθεση Road Safety PIN Report, που παρουσιάζει τα γενικά δεδομένα οδικής ασφάλειας στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε ακόμα 4 γειτονικά κράτη, κατά το τέλος του 2016.

Το 2016 ήταν η τρίτη στη σειρά κακή χρονιά για την οδική ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2014, αφού καταγράφηκε πολύ μικρή μείωση 2% στους οδικούς θανάτους, μετά από αύξηση 1% το 2015 και στασιμότητα το 2014. Όπως αναφέρεται στην έκθεση, πλέον απαιτούνται πολύ εντονότερες προσπάθειες για την επίτευξη του ευρωπαϊκού στόχου για μείωση κατά 50% των οδικών θανάτων μέχρι το 2020.

Τα αποτελέσματα του 2016 σχετικά με τους σοβαρούς οδικούς τραυματισμούς ήταν ακόμα πιο άσχημα για την ΕΕ, αφού καταγράφηκε αύξηση, έστω και μικρή, κατά 0,35%. Η Κύπρος, παρά τη μεγάλη μείωση στους οδικούς θανάτους, κατέγραψε το 2016 μια αύξηση στους σοβαρούς οδικούς τραυματισμούς κατά 7,7%. Η αύξηση αυτή ακολούθησε μια πολύ μεγάλη μείωση το 2014 κατά 19,3%.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται στην έκθεση, πως η μείωση στους οδικούς θανάτους στην ΕΕ από το 2010 μέχρι το 2016, περιορίστηκε στο 19%, αντί του 34% που ήταν αναγκαίο για την επίτευξη του στόχου του 50% για το 2020. Μόνο τρία κράτη μέλη της ΕΕ πέτυχαν, μέχρι σήμερα, την αναγκαία μείωση και συγκεκριμένα η Πορτογαλία, η Λιθουανία και η Ελλάδα. Η μείωση που πέτυχε η Κύπρος είναι 23,3%, λίγο πιο πάνω από το 19% της ΕΕ.

Στην έκθεση αναφέρεται πως θα σώζονταν ακόμα 13.230 ζωές σε ολόκληρη την ΕΕ, αν είχε επιτευχθεί ο στόχος μέχρι σήμερα. Η απώλεια σε οικονομικό όφελος, από τη μέχρι σήμερα αποτυχία στην επίτευξη του στόχου, ανέρχεται περίπου στα 26,8 δισεκατομμύρια ευρώ, αφού η χρηματική αξία της αποτροπής ενός οδικού θανάτου, υπολογίζεται στα € 2,02 εκατομμύρια.

Πέραν, όμως, της αποτυχίας στο στόχο για τους οδικούς θανάτους, παρατηρείται μια σχεδόν απόλυτη αποτυχία της ΕΕ στη μείωση των σοβαρών οδικών τραυματισμών, αφού από το 2010, καταγράφηκε μια αμελητέα μείωση 0,5%. Σημειώνεται πως μεγάλο ποσοστό των σοβαρών οδικών τραυματισμών, επιφέρουν μόνιμες αναπηρίες.

Επισημαίνεται πως η Κύπρος έχει καταφέρει πολύ σημαντική επιτυχία στη μείωση των σοβαρών τραυματισμών από το 2010 μέχρι το 2016, με ποσοστό 30,7% και καταλαμβάνει τη 2η καλύτερη θέση στην ΕΕ, μετά την Ελλάδα.

Το ETSC διαπιστώνει την έλλειψη πολιτικής βούλησης στο επίπεδο των κρατών μελών της ΕΕ, που είχε ως αποτέλεσμα, σε αρκετές χώρες, τη μείωση στην αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης των τροχαίων παραβάσεων, την αποτυχία στην επένδυση σε ασφαλέστερες οδικές υποδομές και τον περιορισμό στις προσπάθειες αντιμετώπισης της παραβίασης του ορίου ταχύτητας και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Διαπιστώνει επίσης, μια εμφανή, όπως την χαρακτηρίζει, έλλειψη δράσης σε επίπεδο ΕΕ. Συγκεκριμένα επισημαίνεται στην έκθεση, η μεγάλη καθυστέρηση, από το 2009, στην επικαιροποίηση των ελαχίστων ευρωπαϊκών προτύπων ασφάλειας των οχημάτων, καθώς και των κανόνων για ασφαλείς οδικές υποδομές.

Το φετινό βραβείο ΡΙΝ δόθηκε στην Ελβετία, για τη μακροχρόνια καλή επίδοση της χώρας στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και γίνεται εκτενής αναφορά στις πολιτικές και πρακτικές που εφαρμόστηκαν. 

Καταληκτικά η έκθεση, παραθέτει σειρά εισηγήσεων του ETSC προς τα κράτη μέλη και προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28449

 


Σελίδα 2 από 278
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ   Ευχάριστες μουσικές στιγμές προσέφερε ...

Αλίκη Βουγιουκλάκη, 21 χρόνια χωρίς την Αλίκη.
Αλίκη Βουγιουκλάκη,  21 χρόνια χωρίς την Αλίκη.
Αλίκη Βουγιουκλάκη, 21 χρόνια χωρίς την Αλίκη. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1934 στο Μαρούσι. Τρεις μέρες ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση