ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Διακρίθηκε στο Διαγωνισμό «Φανταστικές Κυκλάδες» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ο Χρήστος Μάλαμας, από το Β΄ Παιδικό Τμήμα Ζωγραφικής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Μαρκοπούλου
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 13:06

Διακρίθηκε στο Διαγωνισμό «Φανταστικές Κυκλάδες»

του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ο Χρήστος Μάλαμας,

από το Β΄ Παιδικό Τμήμα Ζωγραφικής & Δημιουργικής Απασχόλησης

του Δήμου Μαρκοπούλου

Διακρίθηκε στο Διαγωνισμό

Στον ετήσιο Διαγωνισμό «Φανταστικές Κυκλάδες» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης διακρίθηκε ο Χρήστος Μάλαμας, από το Β΄ Παιδικό Τμήμα Ζωγραφικής και Δημιουργικής Απασχόλησης του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός Για Όλους», του Δήμου Μαρκοπούλου.

 

Με πρωτοβουλία της υπεύθυνης του Προγράμματος κας Ευδοκίας Μεθενίτη, ο Χρήστος και όλοι οι συμμαθητές του από τα Παιδικά Τμήματα, έστειλαν τα έργα τους, συμμετέχοντας για μια ακόμη φορά σε Διαγωνισμό του Μουσείου.

 

Η ζωγραφιά του Χρήστου που είχε ως θέμα: «ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΑ – ΚΕΡΟΣ – ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ», κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε περισσότερες από πέντε χιλιάδες (5.000) ζωγραφιές από όλη την Ελλάδα! Η βράβευσή του θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017.

 

Τα έργα όλων των μαθητών εκτίθενται από τις 14 Δεκεμβρίου 2016, στο χώρο Μουσείου. Οι ζωγραφιές που διακρίθηκαν, θα διακοσμήσουν τις αφίσες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το 2017-2018 και ως έπαθλο οι μικροί καλλιτέχνες, θα έχουν δικαίωμα δωρεάν συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου.

 

O Xρήστος Μάλαμας είναι μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου. Είναι μόλις η δεύτερη χρονιά, που φοιτά στο Β΄ Παιδικό Τμήμα Ζωγραφικής και Δημιουργικής Απασχόλησης και η διάκρισή του, έρχεται να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο, τη σημαντική και αξιόλογη δουλειά που γίνεται για τα παιδιά.

 

Συγχαίρουμε τον Χρήστο και την οικογένειά του, για αυτή την επιτυχία και χαιρόμαστε που συμβάλουμε στην διαπαιδαγώγησή και εξέλιξη του. Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σε μια γιορτινή εκδήλωση του Τμήματος, του απένειμε έπαινο. Αξίζουν συγχαρητήρια και σε όσους πλαισιώνουν με αφοσίωση το απαιτητικό αυτό έργο, που στις μέρες, αποκτά ιδιαίτερη αξία.

 
Για πρώτη φορά μαθητές κηρύττουν την έναρξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 09:53

Για πρώτη φορά μαθητές κηρύττουν την έναρξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών

resized ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ2

Αύριο Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά στα 140 χρόνια λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης -στις 10.25πμ- θα χτυπήσουν μαθητές και μάλιστα παιδιά που διακρίθηκαν στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Αφού κηρύξουν την έναρξη της συνεδρίασης, τα παιδιά, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες μαθητικές τους επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, «Εικονική Επιχείρηση».

 

Πρόκειται για τις ομάδες:

resized SMILEYBIN

«Smileybin» - 1ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016»

Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας - Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας «MetLife Life Changer Award», Ευρωπαϊκό «Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας» στην πρόεδρο της «Smileybin» Μαρία Κοκάλα

 

«SMILEYBIN» : Έξυπνος κάδος ανακύκλωσης με σύστημα επιβράβευσης για τους χρήστες. Τα ανακυκλώσιμα υλικά ζυγίζονται και συγκεντρώνονται εκπτωτικοί πόντοι στα δημοτικά τέλη είτε σε καταστήματα.

resized MAPP

«Μapp» - 2ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016» - Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού

 

«ΜΑPP» (Marathon APPlication): Εφαρμογή για κινητά, με στόχο την προώθηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Περιέχει την καινοτόμα υπηρεσία tracking, που προσφέρει τη δυνατότητα εντοπισμού και παρακολούθησης των δρομέων.

resized EPEIKON

«Εpeikon» - 3ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016» - Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού

 

«ΕPEIKON» : Συνδυασμός εφαρμογής για κινητά και cardboard VR γυαλιών που μεταφέρει εικονικά τους χρήστες στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, μνημείο του 5ου αι.π.Χ., με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισµού και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

resized 220515195357 7196

«Κalymnos Climbing Escape» - 1ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2015» - 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου

 

«KΑLYMNOS CLIMBING ESCAPE» : Ιστοσελίδα που αναδεικνύει με πρωτοποριακό και ιδιαίτερο τρόπο το γεγονός ότι η Κάλυμνος έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε πρώτο προορισμό αναρρίχησης παγκοσμίως, καθώς διαθέτει μοναδική ποιότητα βράχων και πάνω από 2.500 οργανωμένες διαδρομές.

resized ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ3

Σκοπός της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι να επιβραβευθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες για την εξαιρετική τους πορεία στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και να ενθαρρυνθούν κι άλλα παιδιά στην Ελλάδα να ακολουθήσουν.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει και μια σύντομη παρουσίαση του σημαντικού έργου του ΣΕΝ/JA Greece στα σχολεία της Ελλάδας. Πρόκειται για τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό που δίνει τη μεγάλη ευκαιρία στα παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην επιχειρηματικότητα από τα σχολικά κιόλας χρόνια και τα προετοιμάζει για την ζωή μετά το σχολείο. Ουσιαστικά αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας.

 

Τι είναι το ΣΕΝ/JA Greece

 

To «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece» είναι το ελληνικό σκέλος-φορέας του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide, του μεγαλύτερου και μακροβιότερου μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού εφαρμόζει προγράμματα επιχειρηματικότητας και βασικών αρχών οικονομίας σε 122 χώρες, με τη συμμετοχή άνω των 10 εκατομμυρίων μαθητών το χρόνο. Το Junior Achievement Worldwide ιδρύθηκε στις Η.Π.Α. πριν από περίπου 100 χρόνια.

 

Το ΣΕΝ/JA Greece -εδώ και 11 χρόνια- εφαρμόζει σύγχρονα παγκόσμια εκπαιδευτικά προγράμματα, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και στα πανεπιστήμια, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Τα προγράμματα είναι τα εξής: ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΕΞΥΠΝΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΙ ΕΓΩ, Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 360, START UP (φοιτητικός διαγωνισμός καινοτομίας). Το έργο του ΣΕΝ/JA Greece υποστηρίζουν καθηγητές και εθελοντές από την αγορά εργασίας που προσφέρουν ανιδιοτελώς το χρόνο τους για την υλοποίηση των προγραμμάτων. Οι δράσεις του ΣΕΝ/JA Greece υλοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τα παιδιά καθώς χρηματοδοτούνται από χορηγίες ιδρυμάτων, εταιρειών-μελών και φυσικών προσώπων. Κύριοι χορηγοί μας είναι: MetLife, Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), HSBC, Εθνική Τράπεζα, Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Citi, General Mills, Ηundai, SAP, AEGEAN, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Apivita, Chipita, Coca Cola 3E, Genesis Farma, Vision, AB Βασιλόπουλος, ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών), Accenture, Lamda, IMERYS Bιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς Ανώνυμη Εταιρεία και άλλες 30 επιχειρήσεις. Αξίζει να τονιστεί ότι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα του οργανισμού «Εικονική Επιχείρηση» έχει αναγνωριστεί από το Γραφείο Επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως η «Καλύτερη Εφαρμογή Πρακτικής στην εκπαίδευση που αφορά την επιχειρηματικότητα».

 

Παγκόσμιο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» : Η καινοτομία στα σχολικά θρανία

 

Mαθητές από 15 έως 18 ετών καθοδηγούνται να στήνουν από το μηδέν τη δική τους «εταιρία», με το εκπαιδευτικό υλικό του ΣΕΝ/JA Greece και την συνεργασία καθηγητών και εθελοντών-επιχειρηματικών συμβούλων. Οι μαθητικές ομάδες σκέφτονται μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα, κάνουν έρευνα αγοράς, υλοποιούν την ιδέα τους, δημιουργούν εταιρεία, εκλέγουν Διοικητικό Συμβούλιο, και εκδίδουν μετοχές. Παρουσιάζουν τις «επιχειρήσεις» τους σε δύο μεγάλες εμπορικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στο τέλος της χρονιάς οι εταιρείες ρευστοποιούνται με τα παιδιά να διαθέτουν τα κέρδη σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς. Οι ομάδες αξιολογούνται βάσει του επιχειρηματικού τους σχεδίου από κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece και οι 10 καλύτερες διαγωνίζονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση». Η νικήτρια ομάδα διαγωνίζεται στη συνέχεια στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Company Of The Year» του Junior Achievement Europe. Πέρυσι «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση» της Ελλάδας αναδείχθηκε η ομάδα «Smileybin» του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας, η οποία κατέκτησε και δύο κορυφαία ευρωπαϊκά βραβεία. Στη μαθήτρια Μαρία Κοκάλα απονεμήθηκε ευρωπαϊκό βραβείο «Ηγετικής Προσωπικότητας».

 

Το JA Worldwide έχει διεξάγει έρευνες σύμφωνα με τις οποίες οι μαθητές-απόφοιτοι του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» έχουν:

20% περισσότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά

50% μεγαλύτερη πιθανότητα να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση

15% μεγαλύτερο μέσο εισόδημα

20% μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν διευθυντικά στελέχη (εφόσον έχουν αποκτήσει και πανεπιστημιακή μόρφωση).

 

Η «Εικονική Επιχείρηση» εκπαιδεύει τους μαθητές στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, τους βάζει να σκεφτούν δημιουργικά, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να καταλάβουν τα ταλέντα τους. Mαθαίνουν να δουλεύουν αποτελεσματικά μέσα σε μία ομάδα, να δημιουργούν αληθινά προϊόντα, να τα προωθούν, να βάζουν δύσκολους στόχους και να τους πετυχαίνουν. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα οι μαθητές ξέρουν να λειτουργούν σαν αληθινοί επιχειρηματίες. Η ικανότητα αυτή δεν τoυς οδηγεί μόνο στην επιχειρηματικότητα, αλλά τους βοηθά να εξασκήσουν πιο αποτελεσματικά όποιο επάγγελμα κι αν επιλέξουν.

 

ΣΕΝ/JA Greece

 

Η ιστοσελίδα του ΣΕΝ/JA Greece είναι http://www.senja.gr απ’ όπου γίνεται η σύνδεση στο Facebook, το Twitter, το Linkedin και το you tube όπου μπορεί κανείς να δει τηλεοπτικές εμφανίσεις και βίντεο από τις μαθητικές επιχειρήσεις και τους διαγωνισμούς.

 
Δήμος Χερσονήσου - σχεδίασε και υλοποίησε την ηλεκτρονική πλατφόρμα http://landofexperiences.gr. Στόχος της είναι να παρέχει πληροφοριακό υλικό, από τον επιχειρηματία έως τον απλό επισκέπτη, ώστε να μπορούν να αντλήσουν στοιχεία για το Δήμο Χερσονήσου
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2017 10:30

Δήμος Χερσονήσου - σχεδίασε και υλοποίησε την  ηλεκτρονική πλατφόρμα http://landofexperiences.gr.

Στόχος της είναι να παρέχει πληροφοριακό υλικό,   από τον επιχειρηματία έως τον απλό επισκέπτη, ώστε να μπορούν να αντλήσουν στοιχεία για το Δήμο Χερσονήσου, με σκοπό να οργανώσουν από μία επαγγελματική παρουσίαση έως τις διακοπές τους.

 

map

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού & Απασχόλησης του Δήμου Χερσονήσου τα τελευταία δύο χρόνια για πρώτη φορά, παράγει και διαθέτει δωρεάν προωθητικό υλικό επαγγελματικής ποιότητας σε τουριστικούς πράκτορες, tour operators, τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, εξειδικευμένα τουριστικά έντυπα και ιστοσελίδες, καθώς και σε όποιον άλλο προβάλλει ή παρουσιάζει το Δήμο μας. Αυτό γίνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί εύκολη πρόσβαση και άμεση διάθεση σε υψηλής ποιότητας προωθητικού υλικού που χρησιμοποιούν οι παραπάνω επαγγελματίες συνεργάτες μας.

Ανταποκρινόμενη στην επιτακτική και διαπιστωμένη ανάγκη δημιουργήθηκε ένας ιστοχώρος με ανοιχτά δεδομένα, όπου η Αντιδημαρχία Τουρισμού & Απασχόλησης, σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Χερσονήσου,  σχεδίασε και υλοποίησε την  ηλεκτρονική πλατφόρμα http://landofexperiences.gr. Σε αυτόν τον ιστοχώρο έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνεται υλικό που συνεχώς ανανεώνεται και εμπλουτίζεται,  στοχεύοντας να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ταυτόχρονα πολύτιμο εργαλείο για κάθε ενδιαφερόμενο χρήστη. Στόχος της είναι να παρέχει πληροφοριακό υλικό,   από τον επιχειρηματία έως τον απλό επισκέπτη, ώστε να μπορούν να αντλήσουν στοιχεία για το Δήμο Χερσονήσου, με σκοπό να οργανώσουν από μία επαγγελματική παρουσίαση έως τις διακοπές τους.

Logo New Tourism

Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί βασισμένη στη λογική του χάρτη ‘Land of Experiences’ και το υλικό είναι, προς το παρόν, διαθέσιμο στα Ελληνικά και Αγγλικά, με πρόθεση να μεταφραστεί σε όσες περισσότερες γλώσσες γίνεται. Χρησιμοποιώντας τα Google maps, έχει δημιουργηθεί διαδραστική λειτουργικότητα ώστε ο χρήστης να έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος και των 4 Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Χερσονήσου, τα οποία έχουν οριστεί σε 5 κατηγορίες εμπειριών και κάθε σημείο ενδιαφέροντος έχει ενταχθεί σε ένα από αυτά:  

1.       Πολιτισμός

2.       Θρησκευτικές περιηγήσεις

3.       Άθληση- Δραστηριότητες

4.       Αναψυχή

5.       Φεστιβάλ – Συνέδρια

Σε ορισμένα από τα σημεία, υπάρχει διαθέσιμη και η τρισδιάστατη περιήγηση στο δρόμο που έχει αναρτηθεί στο StreetView της Google, όπου αυτό παρέχεται από τη Google.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Απρίλιο μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2016 ο Δήμος Χερσονήσου συμμετείχε στο πρόγραμμα Street View Trekker Loan Program της Google και η διαδικασία χαρτογράφησης των διαδρομών έγινε με τη χρήση του Google Trekker, μιας φορητής συσκευής που συλλέγει φωτογραφίες από μια τοποθεσία οι οποίες συρράπτονται σε μια ενιαία εικόνα 360 μοιρών που ενσωματώνονται στους Χάρτες Google (Google Maps).

Η πλατφόρμα αυτή είναι ακόμα σε έκδοση ΒΕΤΑ (δοκιμαστικό στάδιο), ανανεώνεται διαρκώς και η Αντιδημαρχία Τουρισμού & Απασχόλησης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με φορείς, ομάδες πολιτών και εθελοντές πολίτες, με σκοπό τον εμπλουτισμό της.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2017 10:40
 
Η αναγνώριση του έργου της ΓΓΙΦ από τον ΟΗΕ και η διεθνής προβολή της Ελλάδας
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2017 10:12

Η αναγνώριση του έργου της ΓΓΙΦ από τον ΟΗΕ και η διεθνής προβολή της Ελλάδας

Image1γγιφ

Για ακόμα μία φορά το έργο του κρατικού φορέα ισότητας των φύλων της Ελλάδας εξασφάλισε την αναγνώριση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Πιο συγκεκριμένα, η 61η Σύνοδος της Επιτροπής του Ο.Η.Ε. για το Καθεστώς των Γυναικών, η οποία θα διεξαχθεί στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη το διάστημα 13-24 Μαρτίου 2017, θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τις προκλήσεις και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον πλανήτη αναφορικά με την εφαρμογή των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας για τις γυναίκες και τα κορίτσια. Η συγκεκριμένη θεματική της Συνόδου εμπίπτει στη διαδικασία παρακολούθησης της εφαρμογής των Συμπερασμάτων της 58ης Συνόδου της Επιτροπής με το ίδιο θέμα.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εκπόνησε σχετική Έκθεση, η οποία θα αποτελέσει το κείμενο βάσης των διαβουλεύσεων και των εργασιών τον προσεχή Μάρτιο στον Ο.Η.Ε. Η Έκθεση, η οποία έχει κυκλοφορήσει στις έξι γλώσσες εργασίας των Ηνωμένων Εθνών (αγγλική, γαλλική, ισπανική, ρωσική, αραβική και κινέζικη), αποτελείται από 71 παραγράφους και διαρθρώνεται σε πέντε μέρη. Το εν λόγω έγγραφο περιλαμβάνει καλές πρακτικές χωρών από όλη την υφήλιο σε σχέση με τις εθνικές πολιτικές και δράσεις υπέρ της αναβάθμισης της θέσης του γυναικείου πληθυσμού και της ισότητας των φύλων στο πλαίσιο των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.

 

Ο Ο.Η.Ε. επέλεξε μόλις 36 Κράτη από όλες τις γεωγραφικές περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα. Ειδικά από την ανεπτυγμένη ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν συμπεριληφθεί δράσεις από τις εξής χώρες: Αυστρία, Φινλανδία, Ελλάδα, Ιταλία, Λιθουανία, Πολωνία, Ισπανία και Σουηδία (8 Κράτη-Μέλη σε σύνολο 28).

 

Οι πολιτικές και οι δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρονται με σαφήνεια σε πέντε διακριτές παραγράφους:

 

παράγραφος 22: η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στα Κράτη-Μέλη του Ο.Η.Ε., τα οποία έχουν θέσει ως εθνική προτεραιότητα τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και έχουν ξεκινήσει να προσαρμόζουν τις εθνικές πολιτικές ισότητας των φύλων στην «Ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2030».

 

παράγραφος 26: οι εθνικές πολιτικές για την ισότητα των φύλων στην Ελλάδα εδράζονται στην αλληλένδετη σχέση μεταξύ του Προγράμματος Δράσης της 4ης Παγκόσμιας Διάσκεψης για τις Γυναίκες (γνωστό ως «Πρόγραμμα Δράσης του Πεκίνου») και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

παράγραφος 52: το Έργο-Σημαία της Γ.Γ.Ι.Φ. με τίτλο «Οργάνωση υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης» (Παρατηρητήριο) αναγνωρίζεται, μετά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (σχετικό το από 7-3-2016 έγγραφό μας με θέμα «Θετική αναφορά στη Γ.Γ.Ι.Φ. από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Έκθεση για την Ισότητα μεταξύ Γυναικών και Ανδρών στην Ε.Ε. (Μάρτιος 2016)»: http://www.isotita.gr/index.php/news/2523), και από τον Ο.Η.Ε. ως εθνική καλή πρακτική στον τομέα της συλλογής, ανάλυσης, επεξεργασίας και διάχυσης στατιστικών δεδομένων και δεικτών που σχετίζονται με τις πολιτικές ισότητας των δύο φύλων στα δώδεκα θεματικά πεδία του Προγράμματος Δράσης του Πεκίνου.

 

παράγραφος 56: το μέτρο της ποσόστωσης υπέρ της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική (εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές), αν και προς το παρόν μόνο στις λίστες υποψηφίων, αναγνωρίζεται ως θετικό μέτρο για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων στην Ελλάδα

 

παράγραφος 59: τα προγράμματα ενδυνάμωσης υποψηφίων γυναικών δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, τα οποία υλοποιήθηκαν από τη Γ.Γ.Ι.Φ. την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 (με παράταση έως την 31-12-2015), καθώς και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Γ.Γ.Ι.Φ. για την αύξηση της συμμετοχής των Ελληνίδων στον στίβο της πολιτικής, όπως και τα σχετικά προγράμματα του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εσωτερικών) για τις γυναίκες στην πολιτική έχουν εξασφαλίσει θετικό πρόσημο από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

 

Συμπερασματικά, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εργάζεται με μεθοδικότητα, επιμονή και συνέπεια για την ανάπτυξη συνεργασιών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο  και αξιοποιεί όλα τα εργαλεία στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών.

 

Είναι άκρως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι προσπάθειες και το έργο της Γ.Γ.Ι.Φ. σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο αναγνωρίζονται προς όφελος όχι μόνο της δημόσιας διοίκησης αλλά και της ίδιας της Ελλάδας σε καιρούς έντονης αμφισβήτησης (το έγγραφο του Ο.Η.Ε. δεν αναφέρει «Γ.Γ.Ι.Φ.» αλλά «Ελλάδα/Greece»).

 

 

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, ακολουθεί ο σχετικός σύνδεσμος του επίσημου εγγράφου από τον ιστότοπο του Ο.Η.Ε.:

http://www.un.org/ga/search/view_doc.asp?symbol=E/CN.6/2017/4 .

 
Υπό την αιγίδα της ΓΓΙΦ το συνέδριο «Game Changer Women of Influence»
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 14:28

Υπό την αιγίδα της ΓΓΙΦ το συνέδριο

«Game Changer Women of Influence»

ΓΓΙΦ στο συνέδριο Game changer-Women of Influence

Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), σε συνεργασία με το δίκτυο ψηφιακών μέσων 24MEDIA και την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας Συμεών Γ. Τσιριμώκος , πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 20/1/2017 το συνέδριο με τίτλο «Game Changer Women of Influence» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Κύριος στόχος του συνεδρίου υπήρξε η ανάδειξη του ζητήματος της ισότητας των φύλων στην οικονομία και η ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, στην εισήγησή της, τόνισε εξαρχής ότι «Ο αγώνας για την ισότητα στα δικαιώματα των γυναικών, η ισόρροπη συμμετοχή τους σε όλες τις πτυχές της ζωής (οικονομική, δημόσια, πολιτική, πολιτιστική) και η καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων στον επαγγελματικό στίβο, αποτελούν κύρια πεδία δραστηριοποίησης της ΓΓΙΦ».

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα υψηλά ποσοστά ανεργίας των γυναικών, επισημαίνοντας ότι στις μέρες μας, ιδιαίτερα στις νέες γυναίκες, η ανεργία είναι μεγαλύτερη από εκείνη των ανδρών, ενώ η συνολική μείωση της ανεργίας, που έχει σημειωθεί, αφορά περισσότερο τους άνδρες.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στη στενή συνάφεια της ίσης κατανομής αρμοδιοτήτων ανδρών και γυναικών στο οικογενειακό περιβάλλον και την ιδιωτική ζωή με την ενίσχυση της πρόσβασης των γυναικών στο επαγγελματικό στίβο, επεσήμανε συνοπτικά ορισμένες από τις δράσεις της ΓΓΙΦ, στις οποίες ο παράγοντας ενίσχυσης της εργασίας των γυναικών κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως:

 • Η θεματική αγορά εργασίας και εναρμόνιση οικογενειακής/προσωπικής και επαγγελματικής ζωής ως βασικός άξονας προτεραιότητας του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων(ΕΣΔΙΦ) της περιόδου 2016-2020 της ΓΓΙΦ.

 • Η εργασία ως σημαντική παράμετρος στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την ουσιαστική ισότητα των φύλων και η πρόβλεψη της επιβράβευσης των επιχειρήσεων για θέματα ισότητας.

 • Οι προσπάθειες της ΓΓΙΦ για τη μεταρρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις γονικές άδειες, με στόχο την πιο δίκαιη μεταχείριση των γυναικών, που η εργασία τους εμπίπτει σε νομοθετικά ή και εφαρμοστικά κενά.

 • Η έμφαση της ΓΓΙΦ στη δημιουργία πολιτικών και νομοθετικών παρεμβάσεων, που θα προστατεύσουν και θα κάνουν ορατή την εργασία των συμβοηθούντων και μη αμειβόμενων μελών.

 • Η συνδιοργάνωση διημερίδας για τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο να δοθεί στις γυναίκες αγρότισσες όλης της χώρας το βήμα να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους και, κατ’ επέκταση, να βγουν από την «αφάνεια», ενισχύοντας με τη δυναμική τους τον πρωτογενή και μεταποιητικό αγροτοδιατροφικό τομέα της οικονομίας μας.

 • Η προκήρυξη 5 υποτροφιών μεταπτυχιακών σπουδών για γυναίκες στον τομέα της «Διοίκησης Επιχειρήσεων» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) - Τομέας Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ).

 • Η συμμετοχή της ΓΓΙΦ στο συγχρηματοδοτούμενο Έργο με τίτλο «Καινοτομία και Απασχολησιμότητα Γυναικών» με εταίρους το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών, την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Δημιουργική Σκέψη Ανάπτυξης», καθώς και το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τις Γυναίκες και την Τεχνολογία.

 • Η ενίσχυση των υπηρεσιών των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών της ΓΓΙΦ με τη συμβουλευτική εργασίας, με άμεσο αποτέλεσμα την πρόσληψη ωφελούμενων γυναικών από τα Συμβουλευτικά Κέντρα στον τομέα καθαριότητας της Βουλής.

 • Η κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων της ΓΓΙΦ για:

 • την προώθηση νέων προγραμμάτων απασχόλησης για γυναίκες

 • την προώθηση προγραμμάτων ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας

 • την ένταξη  της συμβουλευτικής εργασίας στις δομές που λειτουργούν σε όλες της Περιφέρειες της χώρας

 • την παροχή νέων ολοκληρωμένων υπηρεσιών για ειδικές κατηγορίες γυναικών

 

 • Η καταπολέμηση των έμφυλων εργασιακών στερεοτύπων στην επιλογή επαγγέλματος από τα πρώιμα σχολικά χρόνια των παιδιών, η πρόσβαση των γυναικών σε «ανδροκρατούμενα» επαγγέλματα και η ανέλιξή τους σε θέσεις υψηλής ευθύνης, η δημιουργία εργοδοτικών κινήτρων, ώστε οι γυναίκες -ιδίως οι νεότερες ηλικιακές ομάδες- να διευκολύνονται στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας, συνιστούν βασικούς άξονες πολιτικής της ΓΓΙΦ.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι «Βασική μέριμνα του έργου μας είναι να αποποιηθούν οι γυναίκες τα κατάλοιπα των αναχρονιστικών δεσμών, που τις στερούν την ισότητα σε εργασιακά δικαιώματα εν γένει. Αντ’ αυτού, να στραφούν σε καινοτόμες παραγωγές υψηλής προστιθέμενης αξίας, ακολουθώντας πρακτικές ανταγωνιστικές ακόμα και για τη διεθνή αγορά. Η ΓΓΙΦ στέκεται σύμμαχος και αρωγός στην προώθηση ενός δίκαιου μοντέλου παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα μπορεί να επιτυγχάνει τη συμφιλίωση επαγγελματικής-προσωπικής-οικογενειακής ζωής σε ένα πλαίσιο κοινωνικής ανάπτυξης και συνοχής, με ίσες ευκαιρίες και για τα δυο φύλα».

 


Σελίδα 10 από 272
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά. Δεν διαφαίνεται σύντομα τέλος στη διαμάχη ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση