ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Το Anemos Luxury Grand Resort βραβεύτηκε από τον ΣΕΔΗΚ
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2016 18:07

Το Anemos Luxury Grand Resort βραβεύτηκε από τον ΣΕΔΗΚ

ΜΑΝΑGER ANEMOS-ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΧΝΑΡΗΣ ΕΜΜ- ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 1

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι το Anemos Luxury Grand Resort βραβεύτηκε από τον ΣΕΔΗΚ (Σύλλογος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης) με το βραβείο « Αργυρή Μινωική Ελιά». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι του Πολιτισμού στις 29/11/2016 με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς 2016» και είχε ως στόχο την παρουσίαση και ανάδειξη της σημασίας των ευεργετικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου.

Σημαντικό μέρος της εκδήλωσης ήταν η βράβευση ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και εφαρμόζουν πρακτικές ανάδειξης και προβολής του κρητικού ελαιολάδου.

Με αφορμή την βράβευση αυτή να τονίσουμε ότι θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα την δυναμική προώθηση και κατανάλωση ελαιολάδου αντί σπορέλαιων στους χώρους εστίασης του ξενοδοχείου δίνοντας προστιθέμενη αξία στις γαστρονομικές δημιουργίες μας αλλά και δίνοντάς του τη θέση και την αξία που του αναλογεί.  

 

 

 
H OLYMPIANGREEN ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «Top Branded Export Product» ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ GREEN EXPORT AWARDS
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2016 12:01

 

H OLYMPIANGREEN ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «Top Branded Export Product» ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ GREEN EXPORT AWARDS

13263813 1014151768670685 1435240314060854033 n

 

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, η OlympianGreen βραβεύτηκε στην κατηγορία «Top Branded Export Product» των Greek Exports Awards 2016, στον διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ethos Awards σε συνεργασία με το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών ενώ, ταυτόχρονα, βραβεύθηκε και με το χρυσό βραβείο «Top Newly Established Export Company ».

 

Tα εξαγωγικά αυτά βραβεία έχουν θεσπιστεί, προκειμένου να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας.

13680512 1053631301389398 5136499862774118285 n

 

Η Olympian Green που εξάγει συσκευασμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές, ξύδι μπαλσάμικο, κλπ., επενδύει έντονα στην εξασφάλιση της υψηλής ποιότητας και αξιοπιστία των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχει, ολοκλήρωσε την κατασκευή υπερσύγχρονων ολοκληρωμένων παραγωγικών εγκαταστάσεων 3.000 τ.μ., με αποκλειστικό στόχο την απόλυτη ικανοποίηση τόσο των συνεργατών της όσο και των τελικών καταναλωτών ανά την υφήλιο. Ήδη τα προϊόντα της Olympian Green διατίθενται σε πάνω από 15 χώρες ενώ επίκειται και η προσθήκη νέων χωρών.

 

Ο κ. Φώτης Μαυρουδής, Γενικός Διευθυντής της Olympian Green, σχολίασε ότι «με μεγάλη υπερηφάνεια και τιμή παραλαμβάνουμε αυτά τα δύο βραβεία, που αποτελούν αναγνώριση των συνεχών και έντονων προσπαθειών των εργαζόμενων και των συνεργατών της Olympian Green International οι οποίοι εστιάζουν τις προσπάθειές τους στην καινοτομία, στην ποιότητα και στην ικανοποίηση του καταναλωτή σε όλες τις χώρες του κόσμου όπου δραστηριοποιούμαστε».

 

Τα βραβεία  παρέλαβε για την OlympianGreen η Κα Κατερίνα Παπαιωάννου, Business Development Manager.
 
Πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα ζώα από τον Δήμο Σαρωνικού
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2016 15:17

Πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα ζώα από τον Δήμο Σαρωνικού.

resized WP 20161113 12 22 55 Pro

 

Πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα ζώα υλοποιεί ο Δήμος Σαρωνικού, σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία. Στα πλαίσια της σχετικής σύμβασης, με αρχικό προϋπολογισμό 15.000 ευρώ, περιλαμβάνεται η πραγματοποίηση στειρώσεων και εμβολιασμών, η ηλεκτρονική σήμανση και η περίθαλψη άρρωστων ή χτυπημένων ζώων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής και της ομάδας εθελοντών του Δήμου Σαρωνικού. Μέχρι σήμερα ωφελήθηκαν πάνω από 130 αδέσποτα ζώα πολλά εκ των οποίων ήταν τραυματισμένα ή άρρωστα. Στο σύνολό τους έτυχαν περίθαλψης, εμβολιασμού και στείρωσης, τοποθέτηση ειδικής ηλεκτρονικής ταυτότητας που ορίζει ο νόμος και ειδικό περιλαίμιο ώστε να αναγνωρίζονται ως αδέσποτα την ευθύνη των οποίων έχει ο Δήμος Σαρωνικού.

resized WP 20161113 12 29 40 Pro

Επίσης, στο πλαίσιο της προστασίας των ζώων, έχουν τοποθετηθεί ταΐστρες σε κεντρικά σημεία του Δήμου Σαρωνικού, ενώ και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες έχουν τοποθετηθεί πινακίδες, οι οποίες επισημαίνουν τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων.

Για το 2017 ο Δήμος Σαρωνικού προγραμματίζει μια σειρά νέων δράσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, σε θέματα προστασίας των ζώων. Συγκεκριμένα, ο Δήμος προγραμματίζει εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, καθώς και τη διοργάνωση Ημερίδας Φιλοζωίας, με τη συμμετοχή σχολείων, τοπικών φορέων και δημοτών. Τέλος, μηνύματα ενάντια στην κακοποίηση των ζώων και χρήσιμες συμβουλές φροντίδας, θα αναγράφονται και στους ψηφιακούς πίνακες του Δήμου.

resized 77

Εξάλλου, όπως αναφέρει σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Σαρωνικού κος Γιώργος Σωφρόνης : «Η φροντίδα των αδέσποτων, αλλά και γενικότερα η προστασία των δικαιωμάτων των ζώων, δεν είναι απλώς μια υποχρέωση που απορρέει από το νόμο. Είναι μέτρο πολιτισμού, για κάθε τοπική κοινωνία. Γι’ αυτό και στο Δήμο Σαρωνικού αναλαμβάνουμε ενεργό δράση, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση των συμπολιτών μας.»

 
Ηλιακή ενέργεια «Ιπτάμενα χαλιά» στο διάστημα για να αξιοποιήσουν την ενέργεια του ήλιου
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2016 09:16

Ηλιακή ενέργεια

«Ιπτάμενα χαλιά» στο διάστημα για να αξιοποιήσουν την ενέργεια του ήλιου
 
23d22-0sun-carpet

Ένα νέο ερευνητικό έργο αναπτύσσει γιγάντια «χαλιά» νανοδομημένων υλικών για να συλλέγουν το φως του ήλιου στο διάστημα.

Οι λογοτεχνικές παραδόσεις πολλών πολιτισμών αναφέρουν μαγικά χαλιά, αλλά το έργο με την ονομασία «Πρωτοβουλία για τη Διαστημική Ηλιακή Ισχύ» (SSPI) αναπτύσσει ένα είδος ιπτάμενων χαλιών για την πρόσβαση σε ενέργεια από ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

Στο έργο συνεργάζεται μία ομάδα από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια (Caltech), με την εταιρεία αεροδιαστημικής και αμυντικής τεχνολογίας Northrup Grumman, σε ένα τριετές πρόγραμμα 17,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα νανοδομημένα υπερελαφρά χαλιά θα συλλέγουν και θα μετατρέπουν την ενέργεια του Ήλιου στο διάστημα, προτού την ακτινοβολήσουν ως μικροκύματα πίσω σε συγκεκριμένους προορισμούς στη Γη, όπου θα μετατρέπονται σε ηλεκτρική ενέργεια.

Περίπου 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια και ένα δισεκατομμύριο ακόμη έχουν πρόσβαση μόνο σε αναξιόπιστα δίκτυα.

Επιπλέον, περίπου τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι στηρίζονται σε στερεά καύσιμα για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Κατά συνέπεια, υπάρχει μια τεράστια ανικανοποίητη ενεργειακή ανάγκη και το πρόβλημα είναι χειρότερο στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες της Νότιας Ασίας και της υποσαχάριας Αφρικής.

Το SSPI θα περιλαμβάνει ένα δίκτυο δισεκατομμυρίων υπερελαφρών φωτοβολταϊκών μεγέθους ευχετήριας κάρτας, φωτοβολταϊκά συστήματα υψηλής απόδοσης, καθώς και ένα σύστημα για την παραγωγή και δυναμική διανομή ηλεκτρικής ενέργειας.

Για όλα αυτά τα συστήματα, καθώς και το σχεδιασμό των κεραιών στο έδαφος, τη μετατροπή της ενέργειας, τον έλεγχο χρονισμού, και διάφορους άλλους τομείς, θα αναπτυχθούν νέες τεχνολογίες.

Η κοινοπραξία οραματίζεται πως όλα αυτά θα έχουν κόστος συγκρίσιμο με αυτό των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα.

«Μέσα από μια σταδιακή προσέγγιση, η ενέργεια θα παράγεται, μετατρέπεται και ακτινοβολείται τοπικά στο ίδιο σημείο στο διάστημα, χρησιμοποιώντας μια κατανεμημένη λύση μετατροπής και μεταφοράς ενέργειας μέσω των σύγχρονων ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών που εξαλείφουν την ανάγκη διακαλωδίωσης και ενδοκαλωδίωσης στο σύστημα. Αυτό μειώνει σημαντικά τη μάζα του συστήματος, και ως εκ τούτου το κόστος του», δήλωσε ο καθηγητής Αλί Χατζιμίρι.

Η ενέργεια από τους ηλιακούς συλλέκτες σε τροχιά θα μεταφέρεται στους επίγειους σταθμούς με μηχανισμούς παρόμοιους με εκείνους που χρησιμοποιούνται στις συστοιχίες ραντάρ.

Παρά τον απίστευτα φιλόδοξο χαρακτήρα του, το έργο SSPI είναι εφικτό και ανοίγει τον ορίζοντα για την καλύτερη εκμετάλλευση μίας ανεξάντλητης πηγής ενέργειας, υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι, με την ακαδημαϊκή κοινότητα να συμφωνεί.

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/24963

 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS Οδοντιατρικοί έλεγχοι και θεραπείες σε δεκάδες παιδιά του Δήμου Περιστερίου
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2016 18:13

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

Οδοντιατρικοί έλεγχοι και θεραπείες σε δεκάδες παιδιά του Δήμου Περιστερίου

resized IMG 0410

 

Εθελοντές παιδοδοντίατροι της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας προχώρησαν σε οδοντιατρικούς ελέγχους και θεραπείες δεκάδων παιδιών, που υποστηρίζονται από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργούν τα Παιδικά Χωριά SOS στο Περιστερίου, με την υποστήριξη του Δήμου Περιστερίου. Οι οδοντιατρικές αυτές δράσεις υποστηρίζονται από το πρόγραμμα της Orbit «Μασάμε για καλό σκοπό».

resized IMG 0420

Κατά τη διάρκεια της δράσης στο Περιστέρι βρέθηκε κοντά στους εθελοντές παιδοδοντιάτρους και ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου κ. Αλέξης Σταυρούλιας, ο οποίος μετάφερε τις ευχαριστίες του Δημάρχου κ. Παχατουρίδη προς τους γιατρούς, τον χορηγό και τους συνεργάτες του Κέντρου Στήριξης για την προσπάθεια που κάνουν για την καλύτερη στοματική υγιεινή των παιδιών. 

 


Σελίδα 9 από 267
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση