ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Πρωτοβουλία πολιτισμού και ευαισθησίας από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη Οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες του δήμου από… Λιλιπούτειους ζωγράφους
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2016 10:37

Πρωτοβουλία πολιτισμού και ευαισθησίας από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες του δήμου από… Λιλιπούτειους ζωγράφους

resized Kartes email Part1

Τα δικά τους Χριστούγεννα δημιούργησαν οι λιλιπούτειοι ζωγράφοι του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Οι νεαροί δημότες, μαθητές στη σχολή εικαστικών του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου, έβαλαν τις δικές τους πινελιές και ζωγράφισαν με τον δικό τους τρόπο τα Χριστούγεννα, ενώ ο δήμος επέλεξε τις έξι καλύτερες δημιουργίες που κοσμούν και φέτος τις χριστουγεννιάτικες κάρτες οι οποίες μοιράστηκαν στους δημότες.

resized Kartes email Part2

Οι νεαροί ζωγράφοι συμμετέχουν στα τμήματα εικαστικών του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και είναι όλοι νεαρής ηλικίας. Ετοίμασαν τις Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες τους με μεγάλο μεράκι και ιδιαίτερη όρεξη, ενώ στη συνέχεια ειδική καλλιτεχνική επιτροπή επέλεξε τις έξι καλύτερες από αυτές, για να κοσμήσουν τις κάρτες που στέλνει αυτές τις ημέρες ο δήμος μας ενόψει των φετινών Χριστουγέννων. Έτσι και φέτος κρατήθηκε ζωντανή μια πρωτοβουλία πολιτισμού, αλλά και ευαισθησίας, που τηρείται εδώ και πολλά χρόνια παλιότερα στον πρώην δήμο Πανοράματος και σήμερα στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

resized Kartes email Part3

Οι φετινοί νικητές ήταν οι εξής:

 • Ελένη Μαδούρου, 14 ετών από το Πανόραμα

 • Μυρτώ Μπαλτάκη, 14 ετών από το Πανόραμα

 • Δανάη Ράπτη, 8 ετών από το Φίλυρο

 • Μαργαρίτα Κυφωνίδου, 7 ετών από το Φίλυρο

 • Γιώργος Τζαλαμούρας, 7 ετών από την Πυλαία

 • Νάσια Μίγδου, 10 ετών από την Πυλαία

resized Kartes email Part4

Ένα μεγάλο μπράβο στους νεαρούς ζωγράφους, που σε δύσκολες εποχές μάς συγκινούν, μάς συναρπάζουν και μάς γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον... 

resized Kartes email Part5

 

resized Kartes email Part6

 
Be Fit in 20΄ by Miha Bodytec...σε ένα κομψό και σύγχρονο περιβάλλον συνδυάζετε την πολυτέλεια του χρόνου με την επιθυμία για άσκηση.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 18:21

Be Fit in 20΄ by Miha Bodytec...σε ένα κομψό και σύγχρονο περιβάλλον συνδυάζετε την πολυτέλεια του χρόνου με την επιθυμία για άσκηση.

 resized WB 8694

Κουρεμένου, Στέλλα Καπούλα
 

Ένα νέο studio γυμναστικής με Miha Bodytec άνοιξε πρόσφατα στο Πανόραμα, Κομνηνών 36, και προσφέρει την νέα σύγχρονη μορφή εκγύμνασης όλου του σώματος σε μόλις 20 λεπτά την εβδομάδα.

Το Miha Bodytec είναι η νέα επανάσταση στο xώρο της εκγύμνασης.

Στο  Be Fit in 20΄ by Miha Bodytec, σε ένα κομψό και σύγχρονο περιβάλλον συνδυάζετε την πολυτέλεια του χρόνου με την επιθυμία για άσκηση.

resized WB 8512

Μαρία Τσακάλου, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτίατη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης με την γυναίκα του Αγάπη, Βασιλική Κουρεμένου, Θανάσης Στοϊμένος, Τίνα Κοσσελόγλου

 

Τι  προσφέρει το Miha Bodytech

 • ·Χάσιμο βάρους και σωματικού λίπους
·        Αύξηση μυϊκής δύναμης και μάζας
·        Σύσφιξη και αντιμετώπιση κυτταρίτιδας
·        Μηδενισμό τραυμάτων 
·        Ιδανικό για ορθοπεδικές παθήσεις
resized WB 8639
Νανά Κοντού, Δέσποινα Χρυσαφίδου, Πόπη Μαρτάκη, Ιωάννα Ηλιάδου, Μάρθα Οικονόμου
 
resized WB 8665
Πόλυ Δεδέογλου, Παναγιώτης Ζελελίδης, Μαρία Τσακάλου
 
resized WB 8677
Γιώργος Τσακιρόπουλος, Αλεξία Αηδονά
 
 
resized WB 8595
 Αγγελική Λιούτα in Action
 
resized WB 8349
Be fit in 20'
 
resized WB 8368
το μηχάνημα Miha Bodytec
 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 18:50
 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - Παρεμβάσεις σε εννέα παιδικές χαρές του Δήμου Περιστερίου για την ασφάλεια των παιδιών
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2016 13:16

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΑΤΤΙΚΗΣ - Παρεμβάσεις σε εννέα παιδικές χαρές του Δήμου Περιστερίου για την ασφάλεια των παιδιών

paidikixara

Την εκτέλεση του έργου με αντικείμενο «Παρεμβάσεις σε υφιστάμενες παιδικές χαρές του Δήμου Περιστερίου για την πιστοποίηση της καταλληλότητάς τους», προϋπολογισμού 703.000 ευρώ με ΦΠΑ, δρομολόγησαν με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης. Το έργο χρηματοδοτείται για ποσό 450.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ για ποσό 253.000 ευρώ, τη χρηματοδότηση αναλαμβάνει ο Δήμος Περιστερίου.

Το έργο έχει ως στόχο την αναβάθμιση εννέα παιδικών χαρών του Δήμου Περιστερίου με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και την ενίσχυση της κοινωνικοποίησης τους. Αναμένεται δε να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην τόνωση των δεσμών του κοινωνικού ιστού. Ειδικότερα, αφορά σε παρεμβάσεις σε εννέα υφιστάμενες παιδικές χαρές του Δήμου Περιστερίου, προκειμένου να πληρούν τις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας για τη δυνατότητα πιστοποίησης της καταλληλότητάς τους και χορήγησης της απαιτούμενης άδειας λειτουργίας, σύμφωνα µε τις απαιτήσεις και τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες, οι οποίες εξειδικεύονται σύμφωνα με τις υφιστάμενες ανάγκες ανά σημείο παρέμβασης, στις παιδικές χαρές επί των οδών: Θεοκλήτου, Καρύστου, 25ης Μαρτίου, Φιλικών, Αραχώβης, Εθνικής Αντιστάσεως, Χίου, Ασκληπιού και Προπυλαίων. Τέλος, επισημαίνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Περιστερίου.

 
Ολοκληρώθηκε το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα - ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ» που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2016 10:02

Ολοκληρώθηκε το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο 

 

«Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα - ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ»  που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου.

resized CFG0392

 

Κώστας Βασιλείου εκπαιδευτικός συντονιστής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Διεύθυνση Π.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης, Πάνος Βλάχος πρόεδρος του Κολεγίου Ανατόλια, Drake, Margo και George Behrakis εκ μέρους του Behrakis Foundation της Βοστώνης, Παναγιώτης Μπεχράκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Κλώντια Καρύδη vice president of public affairs του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας.

 

 

Με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο της προσπάθειας για την Πρόληψη του Καπνίσματος στη Μαθητική Κοινότητα, διοργανώθηκε και φέτος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου της Ελλάδος και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο  «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα - ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ».

resized CFG0400

 

Drake Behrakis εκ μέρους του Behrakis Foundation της Βοστώνης, Παναγιώτης Μπεχράκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, George Behrakis εκ μέρους του Behrakis Foundation της Βοστώνης, Πάνος Βλάχος πρόεδρος του Κολεγίου Ανατόλια

 

 

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» στη Θεσσαλονίκη, μαθητές Ε’ και Στ’ Δημοτικού, Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου εντυπωσίασαν με δράσεις που σχεδίασαν οι ίδιοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, υψώνοντας τη φωνή τους ενάντια στο κάπνισμα. Μέσα από θεατρικά σκετς, και μουσικοχορευτικά δρώμενα γεμάτα ζωντάνια, δημιουργικότητα, χιούμορ και ευαισθησία, συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα και μάθημα ζωής. Επίσης βραβεύτηκαν οι μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου και Α Λυκείου για τη συμμετοχή τους στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Παθητικό Κάπνισμα και Ανθρώπινα Δικαιώματα».

resized CFG0568

 

O Θανάσης Κοντονικολάου Γενικός Διευθυντής του κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας Noesis με τον Απόστολο Τζιτζικώστα Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με βραβευθέντες μαθητές του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Παθητικό Κάπνισμα και Ανθρώπινα Δικαιώματα

 

 

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο κ.κ. George, Margo και Drake Behrakis εκ μέρους του Behrakis Foundation της Βοστώνης που χορηγεί τα προγράμματα πρόληψης του καπνίσματος στην Ελλάδα, ο κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, Πνευμονολόγος Εντατικολόγος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, η κ. Παρασκευή Πατάκα, Αναπληρώτρια πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, η κ. Κλώντια Καρύδη, vice president of public affairs του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας, ο πρόεδρος του Κολεγίου Ανατόλια κ. Πάνος Βλάχος, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Χαράλαμπος Ακριτίδης, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κ. Κεραμιδάς Κωνσταντίνος , ενώ την παρουσίαση και τον συντονισμό είχε ο εκπαιδευτικός συντονιστής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Διεύθυνση Π.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης, κ. Κώστας Βασιλείου.Η εκδήλωση τελούσε υπό της αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου.

resized CFG0603

 

Στιγμιότυπο του Συνεδρίου

 

 

Είναι υποχρέωση όλων μας να αντιταχθούμε σε αυτή την ανεξέλεγκτη διαδικασία «στρατολόγησης» νέων καπνιστών και με μια οργανωμένη παρέμβαση στα σχολεία, να στοχεύσουμε κατευθείαν στην πρόληψη και στην ανάπτυξη μιας συνειδητοποιημένης κουλτούρας, που αυτή θα οδηγήσει την κοινωνία στην αποφασιστική μείωση του καπνίσματος.

resized CFG0759

 

Κώστας Βασιλείου εκπαιδευτικός συντονιστής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Διεύθυνση Π.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρα Λαπουρίδου Διευθύντρια Δημοτικού του Κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ, Παναγιώτης Μπεχράκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

 

resized CFG0781

 

Λήδα Παπαδοπούλου – σύμβουλος επικοινωνίας, Κλώντια Καρύδη vice president of public affairs του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας.

 

 
ΒΡΑΒΕΥΣΗ CACTUS HOTELS ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΔΗΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2016 18:11

ΒΡΑΒΕΥΣΗ CACTUS HOTELS ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΔΗΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ

ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Dscn3997

Τιμητική διάκριση και βράβευση για τα Cactus Hotels για την συμβολή τους στην προσφορά και προώθηση του τοπικού ελαιολάδου. Σε εκδήλωση με αφορμή την ‘Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς’ έγινε εκτεταμένη παρουσίαση της σημασίας, ιστορίας και των ευεργετικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου μέσα από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και θεατρικά δρώμενα.

Σημαντική ενότητα της εκδήλωσης αποτέλεσε και η απονομή βραβεύσεων σε ξενοδοχεία για την ανάδειξη και προώθηση του ελαιολάδου.

 

Η πιστοποίηση των ξενοδοχείων μας με πρότυπα όπως το ‘We Do Local’ και το ‘Σήμα Κρήτη’, η προβολή – προσφορά τοπικού ελαιολάδου σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, η χρήση ελαιολάδου στην παρασκευή των εδεσμάτων μας, η προσφορά ενημερωτικού υλικού στους επισκέπτες μας καθώς και η προβολή-παρουσίαση της ιστορίας του ελαιολάδου μέσω τηλεοράσεων σε 24η βάση στους χώρους της υποδοχής αποτελούν σημαντικοί λόγοι βράβευσης των Cactus Hotels για την συμβολή τους στην κύρια αποστολή του ΣΕΔΗΚ (Σύλλογος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης).

Στόχος μας και δέσμευση απέναντι και στα πρότυπα πιστοποίησης η στήριξη του τοπικού στοιχείου. Με αφορμή την προσθήκη του ‘βραβείου της Πράσινης Μινωικής Ελιάς’ στη συλλογή μας ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό μας και όσους βοηθούν και πιστεύουν στην ποιοτική παροχή υπηρεσιών των Cactus Hotels

 


Σελίδα 8 από 267
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση