ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Δουλεύοντας εξ αποστάσεως 7 τρόποι για να εργάζεστε αποτελεσματικά εκτός γραφείου
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2016 09:37

Δουλεύοντας εξ αποστάσεως

7 τρόποι για να εργάζεστε αποτελεσματικά εκτός γραφείου
 
1c4dc-remote-worker

Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας παροχής χώρων γραφείων Regus δείχνει ότι σχεδόν το 50% του εργατικού δυναμικού παγκοσμίως εργάζεται εξ΄ αποστάσεως τις μισές ημέρες της εβδομάδας. Πολλές φορές συμβαίνει να συνεργάζεστε με ανθρώπους που δεν έχετε ειδωθεί ποτέ από κοντά.

Η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια της Regus για τα Βαλκάνια, προτείνει σε επαγγελματίες που χρειάζεται να εργαστούν εκτός γραφείου 7 τρόπους για να είμαστε πιο παραγωγικοί. 

1. Αποκτήστε ηλεκτρονική επαφή με όλη την ομάδα.
Όπου και αν βρίσκεστε είναι καλό να υπάρχει επαφή μέσω καθημερινών virtual συναντήσεων. Αυτό κρατά την ομάδα ενωμένη και της θυμίζει συνεχώς τον κοινό στόχο. Επιπλέον η συχνή επαφή δίνει το σήμα στην διοίκηση και στους συνεργάτες πως ενώ δεν είστε εκεί, εξακολουθείτε να εργάζεστε και να κάνετε την δουλειά σας.

2. Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία που προσφέρει η τεχνολογία για να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη
Δοκιμάστε να κρατάτε συνεχώς ανοικτό ένα παράθυρο συνομιλίας ή την κάμερα σας. Να είστε διαθέσιμοι στα messenger apps που χρησιμοποιείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε πάντα παρόντες σαν να εργαζόσασταν στο διπλανό γραφείο με την ομάδα σας. Μπορείτε να θέτετε ερωτήσεις ή νέες ιδέες οικοδομώντας έτσι την εμπιστοσύνη. Η σε τακτά χρονικά διαστήματα ενημέρωση της ομάδας, μέσω ενός συστήματος αναφορών (reporting) για την πρόοδο κάποιου έργου, βοηθάει επίσης πολύ στην ομαλή πορεία της εργασίας.

3. Δώστε σε κάθε μέλος της ομάδας την ευκαιρία να χρησιμοποιεί έναν επαγγελματικό και άνετο χώρο εργασίας όπου  και αν βρίσκονται.
Εργασία από απόσταση δεν σημαίνει εργασία από το σπίτι ή από κάποιο καφέ. Υπάρχει πλέον η δυνατότητα να εργάζεται κανείς σε επαγγελματικούς χώρους, πολύ οικονομικά, με όλες τις ανέσεις και με απόλυτη ησυχία για να προχωρήσει την εργασία του. Για παράδειγμα η κάρτα Business World δίνει το δικαίωμα χρήσης γραφείου όποτε και για όσο χρόνο το χρειάζεσθε σε ολόκληρο το δίκτυο της Regus.

4. Να ακολουθείτε αυστηρά τις διαδικασίες του έργου και τους στόχους
Για να μην απομονώνονται οι άνθρωποι όταν  εργάζονται εξ’ αποστάσεως, είναι ζωτικής σημασίας να ακολουθούνται αυστηρές λειτουργικές διαδικασίες. Λειτουργίες,  όπως διαδικασίες προς υπογραφή, σημεία ελέγχου της ποιότητας και καθημερινοί στόχοι θα πρέπει πάντα να τηρούνται αυστηρά.

5. Συναντηθείτε πρόσωπο με πρόσωπο
Όταν πρέπει, κανονίστε μια συνάντηση της ομάδας σας, στην οποία θα παρευρίσκονται όλοι ώστε για να γνωρισθούν από κοντά, είτε αυτό λέγεται συνάντηση στρατηγικού σχεδιασμού ή απλά μια ημέρα εκτός γραφείου. Βρείτε το σημείο συνάντησης που είναι πιο βολικό για όλη την ομάδα αντί να αναγκάζετε όλους να επισκεφθούν τα κεντρικά γραφεία.

6. Δημιουργήστε ομαδικό πνεύμα 
Οργανώστε μια εβδομαδιαία συνεδρία online gaming, διοργανώστε ένα παιχνίδι μέσω Skype ή απλά να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων με στόχο τόσο να προχωράει η εργασία αλλά και να κοινωνικοποιούνται οι εργαζόμενοι. Η ομάδα σας που εργάζεται εξ’ αποστάσεως δεν πρέπει ποτέ να αισθάνεται ξένη.

7. Οργανώστε κατ’ ιδίαν συναντήσεις
Ένα από τα βασικά επιχειρήματα που υπάρχουν ενάντια στην εξ’ αποστάσεως εργασία είναι αυτό της εμπιστοσύνης της διοίκησης: σύμφωνα με τη λογική της “διαχείρισης υπό στενή παρακολούθηση”, το  54% δηλώνει ότι η διοίκηση μιας εταιρίας ανησυχεί για το πώς μπορεί να ξοδεύουν το χρόνο τους οι εργαζόμενοι εξ’ αποστάσεως. Κανονίστε συχνές κατ’ ιδίαν συναντήσεις με το διευθυντή σας, δώστε άμεσα αναφορές ώστε να ελέγχεται η παραγωγικότητά σας, δώστε γραπτές αναφορές επιτευγμάτων, ακούστε την ανατροφοδότηση και καθορίστε τους στόχους σας για το επόμενο διάστημα. 

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/24637

 
Εστιατόριο THRIA Υποδεχόμαστε το Φθινόπωρο με νέα πιάτα!
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016 17:34
Εστιατόριο THRIA

Υποδεχόμαστε το Φθινόπωρο με νέα πιάτα!

 
Το εστιατόριο Thria που τόσο αγαπήσαμε από τους πρώτους μήνες της λειτουργίας του, καλωσορίζει το φθινόπωρο και μας υπόσχεται νέες γευστικές απολαύσεις για τον ουρανίσκο μας.
 
 

Ο chef Δημήτρης Τασιούλας με την ομάδα του σέβονται και αγαπούν την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.
Με βάση αυτά παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή θαλασσινών και ψαριών, τα οποία πλέον έρχονται ολόφρεσκα από τη Χαλκιδική, αφού το Thria ξεκίνησε συνεργασία με τους ψαράδες της περιοχής. Δοκιμάστε το χταπόδι Χαλκιδικής με σάλτσα σουτζούκι μιράν και το φαγκρί με σάλτσα σαφράν!

 

Ιδιαίτερα πιάτα όμως θα απολαύσουν και όσοι προτιμούν το κρέας με το όσο μπούκο μπρεζέ να πρωτοστατεί!
Η γαστριμαργική μας απόλαυση συνεχίζεται με μια ποικιλία εξαιρετικώνγαλλικών και ιταλικών τυριών που βρίσκουμε αποκλειστικά στο Thria, τα οποία συνοδεύονται από αντίστοιχες επιλογές κρασιών από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες.

 
 
 

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τη ζεστή φιλοξενία και το χώρο που είναι στημένος με φρεσκάδα και νεουρκέζικη ατμόσφαιρα, στην περιοχή του Ποσειδωνίου με θέα τη θάλασσα, τότε θα έχετε πολλούς λόγους να το επιλέξετε για τη βραδινή σας έξοδο, επιχειρηματικές συναντήσεις, μεσημεριανό φαγητό ή ένα υπέροχο διάλειμμα μέσα στην καθημερινότητα.

 
THRIA restaurant: Μαρίας Κάλλας 1, Ποσειδώνιο, T: 2310 821 120.

 

 
ΕΔΣΝΑ - Ενημέρωση εργαζομένων από τον ιατρό εργασίας για τη σκοπιμότητα της χρήσης των Μέσων Ατομικής Προστασίας
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016 16:46

ΕΔΣΝΑ - Ενημέρωση εργαζομένων από τον ιατρό εργασίας για τη σκοπιμότητα της χρήσης των Μέσων Ατομικής Προστασίας

Παρουσίαση ΜΑΠ

Μετά την ολοκλήρωση της χορήγησης των Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζομένους του ΕΔΣΝΑ, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον χώρο του ΣΜΑ Σχιστού, παρουσίαση από τον ιατρό εργασίας, οπτικού υλικού για την αναγκαιότητα της χρησιμοποίησης των Μέσων Ατομικής Προστασίας. Ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις εργαζομένων.

Για τη Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ η ασφάλεια και η υγιεινή των εργαζομένων αποτελεί βασική προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, μετά την ανανέωση της σύμβασης του Ιατρού Εργασίας και τη χορήγηση των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), ξεκίνησε ένα κύκλο παρουσιάσεων/ενημερώσεων, ώστε να γίνει πλήρως κατανοητή από όλους η αναγκαιότητα της ορθής χρησιμοποίησης των ΜΑΠ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του σωματείου και της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΔΣΝΑ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016 16:47
 
Μάρμπουργκ, Γερμανία Ο υπερυπολογιστής Watson κάνει διαγνώσεις σπάνιων νόσων σε δευτερόλεπτα
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2016 08:40

Μάρμπουργκ, Γερμανία

Ο υπερυπολογιστής Watson κάνει διαγνώσεις σπάνιων νόσων σε δευτερόλεπτα
 
af569-ibm-watson-940x705

Ο διάσημος υπερυπολογιστής Watson (Γουότσον) της αμερικανικής εταιρείας ΙΒΜ, ο οποίος διακρίνεται για την εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη του, βρήκε μια νέα πολύ χρήσιμη δουλειά. Θα βοηθά στις διαγνώσεις τους γιατρούς του Κέντρου Μη Διαγνωσμένων και Σπάνιων Ασθενειών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μάρμπουργκ στη Γερμανία.

Στο παρελθόν, ο "Γουότσον" είχε αναλύσει μερικές πολύπλοκες ιατρικές περιπτώσεις, αν και δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό είχε διαγνώσει σωστά το περιστατικό. Η νέα συνεργασία του με το γερμανικό νοσοκομείο θα ξεκινήσει έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με το BBC και το New Scientist.

Στο συγκεκριμένο Κέντρο Μη Διαγνωσμένων και Σπάνιων Ασθενειών (γνωστό ως ZusE) του νοσοκομείου του Μάρμπουργκ απευθύνονται απελπισμένοι ασθενείς που έχουν περάσει ακόμη και από 40 γιατρούς, αλλά δεν έχουν καταφέρει να μάθουν από τι πάσχουν ή να λύσουν το πρόβλημά τους.

Από τότε που άνοιξε το Κέντρο το 2013, η λίστα αναμονής ξεπερνά τους 6.000 ασθενείς.

"Αυτός ο αριθμός αποτελεί σχεδόν έναν εφιάλτη. Χρειαζόμαστε νέες ιδέες και νέα τεχνολογία", δήλωσε ο επικεφαλής γιατρός, καθηγητής Γιούργκεν Σάφερ. Κάπως έτσι, το νοσοκομείο στράφηκε στις υπηρεσίες του "Γουότσον".

Οπως είπε ο δρ Σάφερ, όσοι προσέρχονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, συχνά φέρνουν μαζί τους χιλιάδες εξετάσεις και άλλα ιατρικά έγγραφα από προηγούμενες επαφές τους με γιατρούς. "Είναι σαν να ψάχνεις βελόνα στα άχυρα. Ομως ακόμη και η παραμικρή πληροφορία θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε ακριβή διάγνωση", τόνισε.

Ο "Γουότσον" -που το 2011 έγινε διάσημος όταν κέρδισε τους καλύτερους παίκτες του παιγνιδιού γνώσεων Jeopardy- θα `διαβάζει` τους ογκώδεις ιατρικούς φακέλους των ασθενών και, παράλληλα, θα μελετά έναν τεράστιο όγκο ιατρικών δημοσιεύσεων, προσπαθώντας να βρει κάτι σχετικό για την εκάστοτε περίπτωση.

Οι έως τώρα ενδείξεις είναι πολύ θετικές, καθώς ο υπερυπολογιστής κάνει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα διαπιστώσεις για τις οποίες οι γιατροί θα έκαναν μέρες.

Τον Δεκέμβριο, ο "Γουότσον" θα βάλει τη λευκή ποδιά του και θα πιάσει κανονική δουλειά στο πλευρό των άλλων γιατρών. Οι τελευταίοι ελπίζουν ότι ο νέος συνάδελφός τους θα τους βοηθήσει να κάνουν διαγνώσεις ακόμη και ασθενειών που έως τώρα είναι τελείως άγνωστες στην ιατρική.

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/24410

 
ΤO ΝΕΟ SUZUKI S-CROSS.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2016 11:54

ΤO ΝΕΟ SUZUKI S-CROSS.

 

Το νέο S-CROSS είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό crossover, είναι ο τέλειος συνδυασμός ελευθερίας, συναισθήματος, πρακτικότητας, απόδοσης και ασφάλειας. Δυναμικός σχεδιασμός, υψηλής αισθητικής περιβάλλον, ποιοτικά υλικά, συνδυάζουν αρμονικά την αισθητική με τη λειτουργικότητα.

suzuki

Tα σημεία του νέου S-CROSS που ξεχωρίζουν είναι:

 

 • Δυναμικός Σχεδιασμός και Εμφάνιση

 • Επιδόσεις με τους νέους κινητήρες BOOSTERJET

 • Σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP

 • Συστήματα Τεχνολογίας και Άνεσης

 • Κορυφαία Ασφάλεια

 

 

Το νέο Suzuki S-CROSS είναι γεγονός στην ελληνική αγορά, ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αν και πρόκειται για facelift, το μοντέλο έρχεται με πλήρως ανανεωμένο εξωτερικό σχεδιασμό και αναβαθμισμένη ποιότητα εσωτερικού.

 

Ο ξεκάθαρος SUV σχεδιασμός του αποπνέει δύναμη και σιγουριά, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά.

 

Το νέο μοντέλο, εξοπλισμένο με νέους turbo κινητήρες βενζίνης BOOSTERJET 1.0 και 1.4 λίτρων με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού, σε αντικατάσταση του υπάρχοντα βενζινοκινητήρα 1.600 κυβικών εκατοστών, επιτυγχάνει εξαιρετικές επιδόσεις και απαράμιλλη οικονομία με καταναλώσεις εφάμιλλες μικρών αυτοκινήτων πόλης.

 

 

Σχεδίαση:

 

Στον τομέα της σχεδίασης, το ανανεωμένο S-CROSS έχει δεχθεί σημαντικές αλλαγές κυρίως στο εμπρός μέρος, όπου διακρίνονται η νέας σχεδίασης μάσκα, ο νέος προφυλακτήρας και τα ανανεωμένα φωτιστικά σώματα.

Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες αλουμινίου, και τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Οι αισθητικές αλλαγές είναι τόσο εκτενείς που το ανανεωμένο S-CROSS θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως νέο μοντέλο.

 

 

 

 

 

 

Εξωτερικό:

 

Η μάσκα νέας σχεδίασης που διαθέτει το νέο μοντέλο ενισχύει την δυναμική εικόνα του μοντέλου. Ο ξεκάθαρα SUV σχεδιασμός σε συνδυασμό με τη νέα εντυπωσιακή μάσκα είναι το χαρακτηριστικό σημείο μιας συνολικά ρωμαλέας εμφάνισης.

 

 

 • Καινοτόμος σχεδιασμός σε κάθε λεπτομέρεια, με δυναμικού σχήματος φωτιστικά σώματα τύπου LED, κομψά πίσω φώτα LED, νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και πλούσιο εξοπλισμό.

 

 • Νέα Χρώματα Αμαξώματος.

 

 

 • Η Πανοραμική ηλιοροφή, προκαλεί τον οδηγό και κάθε επιβάτη να αφήσει την φαντασία του ελεύθερη και να απολαύσει τη διαδρομή: Η διπλή συρόμενη γυάλινη επιφάνεια, δίνει στην πανοραμική ηλιοροφή ιδιαίτερα μεγάλο άνοιγμα και η θέα κόβει την ανάσα, από οποιαδήποτε θέση του αυτοκινήτου.

 

 

 

Εσωτερικό:

 

Το ανανεωμένο εσωτερικό του S-CROSS προσφέρει μια μοναδική αίσθηση άνεσης και ελευθερίας η οποία ενισχύεται από την εργονομία σχεδίασης του μοντέλου και προσφέρει τον απόλυτο συνδυασμό αισθητικής και λειτουργικότητας.

Διαθέτει αεραγωγούς με λεπτομέρεια χρωμίου και υψηλής ποιότητας υλικά σε κάθε σημείο του εκλεπτυσμένου σχεδιασμού του ταμπλό.

 

 

 • Δερμάτινη επένδυση Καθισμάτων: Τα άνετα καθίσματα που προσφέρει το νέο S-CROSS δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε στο σπίτι σας. Εξαιρετικής ποιότητας καθίσματα, με εργονομικό σχεδιασμό, εκλεπτυσμένη ραφή και πολυτελή δερμάτινη επένδυση μετατρέπουν κάθε μετακίνηση σε απολαυστική εμπειρία. (Προαιρετικά στις εκδόσεις GLX)

 

 • Εργονομική Καμπίνα Επιβατών: Όλα όσα χρειάζεται ο επιβάτης βρίσκονται εδώ: ειδική κονσόλα στην οροφή με φωτισμό ανάγνωσης, αναδιπλούμενη θήκη γυαλιών ηλίου, συρόμενο κεντρικό υποβραχιόνιο , κεντρικό ντουλαπάκι με θύρα USB, ποτηροθήκες για τους πίσω επιβάτες, και πληθώρα εργονομικών επιλογών.

 

 • Ευέλικτο εσωτερικό- Χώρος Αποσκευών: Ακόμα και με πέντε επιβάτες, το S-CROSS έχει διαθέσιμα 430 λίτρα* χώρου αποσκευών. Εξασφαλίζει ακόμη περισσότερο χώρο, διπλώνοντας τη διαιρούμενη 60:40 πλάτη του πίσω καθίσματος. Επιπλέον, η αποσπώμενη βάση του χώρου αποσκευών με δυνατότητα πολλαπλών επιλογών τοποθέτησης, αυξάνει ακόμα περισσότερο την ευελιξία και την πρακτικότητα.

 

*Ο χώρος αποσκευών έχει μετρηθεί με τη μέθοδο της German Association of the Automotive Industry (VDA).

 

 

Κινητήρες:

 

Τα κινητήρια σύνολα που εφοδιάζουν το ανανεωμένο S-CROSS προσφέρουν μια πληθώρα επιλογών στον υποψήφιο πελάτη.

Το ανανεωμένο S-CROSS εξοπλίζεται με τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης άμεσου ψεκασμού BOOSTERJET 1,0 και 1,4 λίτρων, οι οποίοι καλύπτουν τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6.

 

Τα χαρακτηριστικά απόδοσης των κινητήρων έχουν ως εξής:

 

Χαρακτηριστικά απόδοσης

1,0 BOOSTERJET

1,4 BOOSTERJET

Μέγιστη ιπποδύναμη

112 ίπποι / 5.500 σ.α.λ.

140 ίπποι / 5.500 σ.α.λ.

Μέγιστη ροπή

170 Nm / 2.000 - 3.500 σ.α.λ.

220 Nm / 1.500 - 4.000 σ.α.λ.

 

Οι κινητήρες turbo 1,0 και 1,4 BOOSTERJET, χάρη στην τεχνολογία άμεσου ψεκασμού που διαθέτουν, συνδυάζουν την υψηλή ροπή με τη χαμηλή κατανάλωση. Κινητήρες επιδόσεων όπου η μέγιστη ροπή δίνεται σε ένα χαμηλό φάσμα στροφών.

 

Ο κινητήρας 1,0 BOOSTERJET συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων, ενώ ο κινητήρας 1,4 BOOSTERJET συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Επιπλέον, ο κινητήρας 1,4 BOOSTERJET συνδυάζεται προαιρετικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.

 

Το S-CROSS είναι διαθέσιμο και με τον ήδη γνωστό κινητήρα πετρελαίου 1,6 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCSS 6 σχέσεων.

 

Τα κινητήρια σύνολα με τα οποία εξοπλίζεται το S-CROSS διαθέτουν αξιοσημείωτα χαμηλές καταναλώσεις καυσίμου. Η μέση κατανάλωση για τον κινητήρα 1,0 BOOSTERJET είναι μόλις 5,0 λίτρα/100 χλμ, ενώ για τον κινητήρα 1,4 BOOSTERJET είναι μόλις 5,4 λίτρα/100 χλμ για τις δικίνητες εκδόσεις και 5,6 λίτρα/100 χλμ για τις τετρακίνητες. Η μέση κατανάλωση για τον κινητήρα πετρελαίου 1,6 DDiS είναι μόλις 4,1 λίτρα/100 χλμ για τις δικίνητες εκδόσεις και 4,4 λίτρα/100 χλμ για τις τετρακίνητες.

 

Για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις, το ανανεωμένο S-CROSS επιτυγχάνει: επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου μικρών αυτοκινήτων πόλης

 

Ενώ για τον πετρελαιοκίνητο κινητήρα διαθέτει: από τις πιο χαμηλές καταναλώσεις στην κατηγορία των 4x4 compact SUV της αγοράς.

 

Σε ανάλογα επίπεδα κυμαίνονται και οι εκπομπές ρύπων CO2 που είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Οι εκπομπές CO2 για τις εκδόσεις με τον κινητήρα 1,0 BOOSTERJET (5ΜΤ) είναι 113gr/km, ενώ αυτές με τον κινητήρα 1,4 BOOSTERJET (6ΜΤ) είναι 120gr/km. Ο κινητήρας πετρελαίου εκπέμπει μόλις 106gr/km, αποδίδοντας από τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στα 4x4 compact SUV της αγοράς

 

Συνέπεια των χαμηλών εκπομπών CO2 είναι τα χαμηλά τέλη κυκλοφορίας.

 

Σύστημα Τετρακίνησης ALLGRIP

 

Η Suzuki εξέλιξε το περίφημο σύστημα τετρακίνησης της σε νέο επίπεδο: το ALLGRIP με τις τέσσερεις κατ’ επιλογή λειτουργίες του, προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση, εξασφαλίζει άριστο έλεγχο και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου.

 

Ανεξάρτητα από το έδαφος οδήγησης, το S-CROSS προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση, άριστο έλεγχο και ιδανική αποδοτικότητα στην κατανάλωση καυσίμου, κάθε στιγμή. Επιτρέπει στον οδηγό να κινείτε με χαρακτηριστική ασφάλεια, ευκολία και άνεση, επιλέγοντας μία από τις λειτουργίες Auto, Sport, Snow και Lock, χρησιμοποιώντας απλά τον περιστροφικό διακόπτη στην κεντρική κονσόλα.

 

Λειτουργία Auto

Δίνει προτεραιότητα στην οικονομία καυσίμου σε φυσιολογικές συνθήκες οδήγησης, και ενεργοποιεί αυτόματα την κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς όταν εντοπίσει απώλεια πρόσφυσης.

 

Λειτουργία Sport

Βελτιώνει τη συμπεριφορά σε δρόμους με στροφές, μεταφέροντας επιπλέον ροπή στους πίσω τροχούς. Για καλύτερη απόκριση του κινητήρα, βελτιστοποιεί τα χαρακτηριστικά της επιτάχυνσης και της ροπής.

 

Λειτουργία Snow

Ιδανική για χιονισμένες ή χωρίς πρόσφυση, γλιστερές επιφάνειες, καθώς βελτιστοποιεί την πρόσφυση κατά την επιτάχυνση και ευνοεί τη σταθερότητα.

 

Λειτουργία Lock

Χρησιμοποιείται για να απεμπλακεί το όχημα σε περίπτωση ακινητοποίησης σε χιόνι, λάσπη ή άμμο, στέλνοντας επιπλέον ροπή στους πίσω τροχούς. Το ESP® και άλλες τεχνολογίες ελέγχου συνεργάζονται για να ελευθερώσουν το αυτοκίνητο. Αλλάζει αυτόματα στη Λειτουργία Snow όταν το όχημα φτάσει τα 60 km/h.

 

 

 

Πλούσιος εξοπλισμός Τεχνολογίας και Άνεσης:

(ο εξοπλισμός διαμορφώνεται ανάλογα με την έκδοση)

 

Το ανανεωμένο S-CROSS ενσωματώνει στον εξοπλισμό του όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες άνεσης και ευκολίας του οδηγού:

 

 • Ηχοσύστημα πολλαπλών πληροφοριών με δυνατότητα σύνδεσης συμβατού smartphone.

 

 • Κάμερα οπισθοπορείας, της οποίας η εικόνα απεικονίζεται στην οθόνη πολλαπλών πληροφοριών και βελτιώνει την ορατότητα όταν το όχημα κινείται με όπισθεν.

 

 • Χάρτης πλοήγησης σε τρισδιάστατη μορφή, με την εισαγωγή κάρτας SD στο ηχοσύστημα.

 

 • Προβολείς τεχνολογίας LED.

 

 • Adaptive Cruise Control: για πιο άνετη και ασφαλή οδήγηση. Ο οδηγός ορίζει την επιθυμητή ταχύτητα ώστε να τηρείται σταθερή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα, επιβραδύνοντας ή επιταχύνοντας ανάλογα με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Το σύστημα ACC συνδυάζει το cruise control με το ραντάρ του συστήματος RBS, προκειμένου να υπολογίσει την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Για να διατηρήσει σταθερή την προεπιλεγμένη από τον οδηγό απόσταση -μεγάλη, μεσαία ή μικρή- το σύστημα προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του S-CROSS, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την άνεση.

 

 • Ηχοσύστημα με οθόνη αφής και πολλαπλές λειτουργίες: Η πολυλειτουργική οθόνη αφής 7“ (ιντσών) ιντσών λειτουργεί ως κέντρο χειρισμού μιας σειράς εξελιγμένων λειτουργιών multimedia και επιτρέπει την εύκολη και άμεση χρήση των συστημάτων ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, που περιλαμβάνουν τις κεντρικές λειτουργίες, Listen, Call, Drive ή Connect, για εύκολη πρόσβαση στο ηχοσύστημα, τη λειτουργία hands-free του τηλεφώνου, το σύστημα πλοήγησης ή τη σύνδεση με το smartphone.

 

 • Δυνάτοτητες Διασύνδεσης: Apple CarPlay και MirrorLink. Το Smartphone Linkage Display Audio συνδέεται με το Apple CarPlay και MirrorLink. Συνδέοντας το iPhone μέσω USB, το Apple CarPlay επιτρέπει την πρόσβαση στη μουσική, τις εφαρμογές, την πραγματοποίηση κλήσεων, καθώς και αποστολής ή παραλαβής SMS, είτε με φωνητική εντολή, είτε απλά κατευθείαν μέσω της οθόνης αφής 7 ιντσών. Παρομοίως, το MirrorLink επιτρέπει την πρόσβαση σε μια ποικιλία εφαρμογών των smartphone μέσω του Smartphone Linkage Display Audio του SX4 S-CROSS.

 

 

 • Σύστημα KEYLESS PUSH START: Διευκολύνει την καθημερινότητά, το κλειδί πομπός του S-CROSS με το οποίο ξεκλειδώνουν οι πόρτες, ενεργοποιείται ή σβήνει ο κινητήρας, πολύ απλά, με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

 

Aσφάλεια:

(ο εξοπλισμός ασφαλείας διαμορφώνεται ανάλογα με την έκδοση)

 

Το ανανεωμένο S-CROSS διαθέτει προηγμένο εξοπλισμό ασφαλείας για την πρόβλεψη και την αποφυγή κάθε πιθανού ατυχήματος. Προσφέρει άριστη προστασία χάρη στα εξελιγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, τα οποία συμβάλλουν στην αποφυγή συγκρούσεων όπου αυτό είναι εφικτό, και τον περιορισμό των ζημιών σε περίπτωση πρόσκρουσης, παρέχοντας υψηλά επίπεδα ασφάλειας.

 

 

 • Radar Brake Support: Το σύστημα RBS παρακολουθεί το δρόμο μέσω ενός εξαιρετικά ευαίσθητου ραντάρ. Σε περίπτωση ενδεχόμενης σύγκρουσης, το σύστημα ειδοποιεί και υποβοηθά τον οδηγό αυξάνοντας τη δύναμη πέδησης ή φρενάροντας αυτόματα.

 

 • ESP®

Σε περίπτωση που οι τροχοί χάσουν την πρόσφυσή τους, το Electronic Stability Program ESP® προσαρμόζει αυτόματα τη λειτουργία του κινητήρα και των φρένων ώστε να βοηθήσει τον οδηγό να διατηρήσει τον έλεγχο.

 

 • Το Total Effective Control Technology (TECT) της Suzuki έχει εφαρμοστεί και στο αμάξωμα του S-CROSS. Απορροφά και εκτονώνει την ενέργεια εξαιρετικά αποδοτικά, προστατεύοντας έτσι επιβάτες και πεζούς σε περίπτωση ατυχήματος.

 

 • 7 ΑΕΡΟΣΑΚΟΙ: Επιπλέον ασφάλεια προσφέρεται για τον οδηγό και τον εμπρός επιβάτη από τους εμπρός και τους πλάγιους αερόσακους, συν έναν αερόσακο γονάτων για τον οδηγό, καθώς και αερόσακους κουρτίνες για όλους τους επιβαίνοντες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαθέσιμες εκδόσεις

 

Στους δυο πίνακες που ακολουθούν απεικονίζονται οι διαθέσιμες εκδόσεις:

 

1,0L DITC

1,4L DITC

2WD

2WD

4WD

GL

GL

UPPER

GL+

GL+

GL+

GL+

GL+

GLX

GLX LT

GLX LT

5MT

5MT

5MT

6MT

6AT

6MT

6AT

6MT

6MT

6AT

 

1,6L DDiS

2WD

4WD

GL+

GL+

GL+

GLX

GLX LT

GLX LT

6MT

6MT

6TCSS

6MT

6MT

6TCSS

 

Αναλυτικότερα, τα επίπεδα εξοπλισμού έχουν ως εξής:

 

1. Επίπεδο εξοπλισμού GL:

 

 • Σύστημα Auto Stop Start

 • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω

 • Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό

 • Σύστημα Cruise Control με περιοριστή ταχύτητας και χειριστήρια στο τιμόνι

 • Ηλεκτρικοί καθρέπτες

 • RR-CD MP3/ USB / Bluetooth

 • Air condition

 • Trip Computer

 • 7 αερόσακοι

 • ESP, ABS

 • Hill hold

 • Φώτα ημέρας (DRL)

 • Κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός

 • Σιδερένιες ζάντες με τάσι 16’’

 • Κιτ επιδιόρθωσης ελαστικού

 

2. Επίπεδο εξοπλισμού GL+ (επιπλέον της έκδοσης GL):

 

 • Ζάντες αλουμινίου 17’’

 • Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός

 • Προβολείς τεχνολογίας LED

 • Προβολείς ομίχλης

 • Keyless Push Start

 • Ράγες οροφής ασημί χρώματος

 • Οθόνη 7 ιντσών / Κάμερα οπισθοπορείας / Smartphone linkage

 • ALLGRIP (εκδόσεις 4WD)

 • Φώτα ημέρας (DRL) LED

 • Αυτόματη λειτουργία φώτων

 • Αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες

 • Θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός

 • Θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες

 • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες με ενσωματωμένα φλας

 • Δερμάτινη επένδυση τιμονιού

 • Σκούρα φιμέ κρύσταλλα

 • Υφασμάτινη επένδυση με ραφές

 

3. Επίπεδο εξοπλισμού GLΧ (επιπλέον της έκδοσης GL+):

 

 • Σύστημα πλοήγησης

 • Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός- πίσω

 • Adaptive cruise control

 • Radar Brake Support

 • Ζάντες αλουμινίου 17’’ (δίχρωμες)

 • Καθίσματα με δερμάτινη επένδυση (σε συνδυασμό με ηλιοροφή)

 

 

 

Έκδοση GL UPPER με τον κινητήρα 1.0 BOOSTERJET

Προσαρμοζόμενοι στα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, δημιουργήθηκε μία νέα έκδοση με ολοκληρωμένο εξοπλισμό και άκρως ανταγωνιστική τιμή, πρόκειται για την έκδοση GL UPPER, η οποία προσφέρεται με τον κινητήρα βενζίνης 1.0 BOOSTERJET.

Η τιμή της θα ανέρχεται στα €17.250 και διαθέτει στον βασικό της εξοπλισμό, επιπλέον της GL, εργοστασιακές ζάντες αλουμινίου 16” και οθόνη αφής Multimedia 6,2 ιντσών με κάμερα οπισθοπορείας.

 

 

Βασικές διαστάσεις:

Μήκος: 4.300 mm, Πλάτος: 1.785 mm, Ύψος: 1.580 mm (1.585 mm με ράγες οροφής), Μεταξόνιο: 2600 mm, Ελάχιστη απόσταση από το έδαφος: 180 mm, Μετατρόχιο εμπρός/πίσω: 1.535 mm/1.505mm με ελαστικά 215/60R16, 215/55R17.

 


Σελίδα 6 από 262

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση