ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Εγκαίνια για δυο ανακατακευασμένες και πλήρως αναμορφωμένες Παιδικές Χαρές στο δήμο Νεάπολης-Συκεών «μαγνητίζουν» PDF Εκτύπωση E-mail
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 19 Οκτώβριος 2017 16:42

Ξέφρενο δημιουργικό παιχνίδι με ασφάλεια…

● Εγκαίνια για δυο ανακατακευασμένες και πλήρως αναμορφωμένες Παιδικές Χαρές στο δήμο Νεάπολης-Συκεών «μαγνητίζουν» καθημερινά τους μικρούς μας φίλους ● Σ.Δανιηλίδης: Αγώνας για περισσότερους δημόσιους χώρους ● Α.Σαουλίδης: Η προστασία τους υπόθεση όλων

resized px ag.theodoroi 9p

 

Δύο ακόμα παραμυθένιες Παιδικές Χαρές, που παραδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στους λιλιπούτειους ιδιοκτήτες τους, ήρθαν να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των 38 συνολικά Παιδικών Χαρών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών που ανακατασκευάζονται ή κατασκευάζονται από μηδενική βάση, με τις πλέον σύγχρονες αρχιτεκτονικές και εκπαιδευτικές αντιλήψεις και αυστηρούς όρους ασφάλειας, στο πλαίσιο ενός τεράστιου προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το δημοτικό ταμείο.

resized px dimarxeio 16.10.2017-8

Με στόχο την ύπαρξη μιας ασφαλούς και πιστοποιημένης υπερσύγχρονης Παιδικής Χαράς σε κάθε γειτονιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μετά από ριζικές παρεμβάσεις ανακατασκευής, επισκευής, συντήρησης, ανακαίνισης και προμήθειας νέου εξοπλισμού και οργάνων, που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα, ο «Μπάτμαν και Σούπερμαν» στη συμβολή των οδών Στρ. Σαράφη και Ούλοφ Πάλμε  (πάρκο δημαρχείου), αλλά και η αντίστοιχη Παιδική Χαρά στη συμβολή των οδών Αγ. Θεοδώρων & Οδυσσέως, στη Δ.Ε. Συκεών, άνοιξαν και επίσημα πλέον τις πύλες τους και χαρίζουν καθημερινά άφθονες στιγμές δημιουργικού παιχνιδιού αλλά και χαλάρωσης σε παιδιά, γονείς και παππούδες, συμβάλλοντας παράλληλα στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.

resized px ag.theodoroi 1

«Δύο ακόμα στολίδια, Παιδικές Χαρές- πρότυπα, μας φέρνουν ακόμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση των 38 συνολικά, σε ολόκληρο το δήμο, που ανακατασκευάζονται και κατασκευάζονται από το μηδέν, με ότι πιο σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να δώσουμε στα παιδιά μας το δημόσιο χώρο παιδείας και πολιτισμού που δικαιούνται», σημείωσε με περηφάνια ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, στα εγκαίνια και των δύο Παιδικών Χαρών, που πραγματοποιήθηκαν χθες (Τετάρτη 18.10.2017) και την περασμένη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται απλά για χώρους εκτόνωσης, αλλά για χώρους δημιουργικού παιχνιδιού, χώρους ανάπτυξης δεξιοτήτων, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύσσουν δημιουργικά τις διαθέσεις τους, να παίζουν και να εμπνέονται, να φαντάζονται και να δημιουργούν μέσα από το παιχνίδι».

resized px dimarxeio 16.10.2017-1

«Περισσότεροι δημόσιοι χώροι…»

Αναφερόμενος στην Παιδική Χαρά στη συμβολή των οδών Στρ. Σαράφη και Ούλοφ Πάλμε, ο δήμαρχος έκανε λόγο για «ένα έργο το οποίο σχεδιάστηκε το 2014 αλλά έμεινε πίσω, λόγω των capital control, των συνεχών αλλαγών της νομοθεσίας, του μπλοκαρίσματος των δημοπρασιών, της ακύρωσης διαγωνισμών και άλλων εμποδίων». «Ωστόσο», τόνισε «δεν το βάλαμε κάτω και η επιμονή μας δικαιώθηκε. Πρόκειται για ένα ακόμα έργο από τα 38, με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 4 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το δημοτικό ταμείο, χάρη σε μία χρηστή και διάφανη διαχείριση».

resized px ag.theodoroi 2

Στη «συνετή οικονομική διαχείριση από πλευράς του δήμου, που δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται τόσο μεγάλης εμβέλειας έργα σε δύσκολες οικονομικά εποχές», στάθηκε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα την πλήρη εναρμόνιση της αναμόρφωσης όλων των Παιδικών Χαρών- «προτύπων και στολιδιών» όπως τα χαρακτήρισε, με τους πιο αυστηρούς κανόνες των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ενώ δεν έκρυψε τη συγκινησιακή του φόρτιση να συμβάλλει στα εγκαίνια μιας Παιδικής Χαράς, στην οποία θυμάται να παίζει μικρός.

resized px dimarxeio 16.10.2017-2

Ο δήμαρχος επανέλαβε τη δέσμευσή του για εξασφάλιση περισσότερων δημόσιων χώρων, καθώς, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να αξιοποιήσουμε και την τελευταία σπιθαμή δημόσιου χώρου και αν μπορούμε ακόμα και να τον αυξήσουμε». «Εμείς τολμάμε», συνέχισε, «να δημοσιοποιούμε χώρους ιδιωτικούς, για να μπορούμε να προσφέρουμε στον τόπο και την κοινωνία».

resized px ag.theodoroi 4

Τόσο ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης όσο και ο αντιδήμαρχος Αντώνης Σαουλίδης στάθηκαν ιδιαίτερα στην ανάγκη διαφύλαξης της δημόσιας αυτής περιουσίας, της προφύλαξης και προστασίας όλων των Παιδικών Χαρών από κακομεταχείριση και βανδαλισμούς και κάλεσαν μικρούς και μεγάλους να τις αντιμετωπίσουν ως «προσωπική και οικογενειακή περιουσία», «να τις αγαπήσουν και να σεβαστούν τους χώρους αυτούς για να μπορούν να τους χαίρονται και να τους καμαρώνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», ενώ τους προέτρεψαν να καταφεύγουν σε επί τόπου καταγγελίες βανδαλισμών είτε στον ίδιο τον δήμαρχο και τις δημοτικές υπηρεσίες, είτε κατευθείαν στην ελληνική αστυνομία.

resized px dimarxeio 16.10.2017-3

Εκτεταμένες ριζικές παρεμβάσεις

Και στις δύο Παιδικές Χαρές, παιχνίδια παλιά με φθορές αντικαταστάθηκαν και  εγκαταστάθηκαν νέοι ασφαλείς εξοπλισμοί, όπως ορίζονται από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ενώ προστέθηκαν και νέες δραστηριότητες με ασφαλή παιχνίδια, πιο ενδιαφέροντα και ελκυστικά που εκπληρώνουν ταυτόχρονα και την παράλληλη εκπαιδευτική αποστολή τους. Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε ασφαλής πρόσβαση και διέλευση των ΑμεΑ, ενώ ενισχύθηκε το πράσινο και αντικαταστάθηκε, όπου χρειαζόταν, το δίκτυο φωτισμού.

resized px ag.theodoroi 5

Στη διάθεση των παιδιών που θα επιλέξουν τις μάχες με συμμάχους τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν, θα υπάρχει πλέον περισσότερος χώρος για ξένοιαστο παιχνίδι καθώς τοποθετήθηκε χυτό ελαστικό δάπεδο ασφαλείας, για την επέκταση του ενεργού χώρου, όπως και νέο καθιστικό με στέγαστρο για ένα μικρό διάλειμμα ξεκούρασης, που θα τα προστατεύει από τον ήλιο και τη βροχή. Νέα παρτέρια με θάμνους και δέντρα διαμορφώνουν ένα φίλτρο πρασίνου και απομόνωσης από τον αστικό ιστό, με τη νέα και ψηλότερη μεταλλική περίφραξη να εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια στα παιδιά, ενώ δημιουργήθηκε ράμπα που θα συνδέει την Παιδική Χαρά με την Πλατεία του δημαρχείου.

resized px dimarxeio 16.10.2017-7

Στην Παιδική Χαρά στη συμβολή των οδών Αγ. Θεοδώρων & Οδυσσέως  κατασκευάστηκε μεταλλική περίφραξη σε όλο το μήκος του χώρου µε μεταλλική πόρτα, αφαιρέθηκε η  άμμος  και  έγινε συμπλήρωση  µε χυτό ελαστικό δάπεδο. Αντικαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν τέσσερα νέα ξύλινα καθιστικά, ενώ προστέθηκε  βρύση για την εξασφάλιση της υδροδότησης της Παιδικής Χαράς.

 

resized px ag.theodoroi 6

resized px ag.theodoroi 7

 

 


Σελίδα 26 από 1458

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

«TZAMAIKA» Η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα
«TZAMAIKA» Η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα
«TZAMAIKA» Η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη Αθηναϊκή πρεμιέρα της ταινίας ...

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ   ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Ο Δήμος ...