ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αμαρουσίου παρέδωσε στο Δήμαρχο Γ. Πατούλη για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Σάββατο, 07 Δεκέμβριος 2013 13:31

Μαρούσι, 6 Δεκεμβρίου 2013

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

resized            3 

Φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αμαρουσίου παρέδωσε στο Δήμαρχο Γ. Πατούλη για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση 

 

Φάρμακα για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και τη σκελετική υγεία, με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αμαρουσίου παρέδωσε για τρίτη συνεχόμενη φορά στο Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη αντιπροσωπεία του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, κατά την επίσκεψή της στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

 

Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Συλλόγου, Πρόεδρος κα Μέμη Τσεκούρα        κατά την παράδοση των φαρμάκων ενημέρωσε το Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη  ότι πρόκειται για σκευάσματα που κατά το πλείστον προσέφεραν εθελοντές και μέλη του Συλλόγου.

Ο κος Πατούλης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την αδιάκοπη υποστήριξη και συμπαράσταση του Συλλόγου στο έργο του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου, που έχει ως σκοπό την κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε φάρμακα.

 

Την Πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση συνόδευαν στην παράδοση των φαρμάκων οι εθελόντριες και μέλη του Συλλόγου Νατάσα Αναστασιάδου και Θεοφανεία  Γαβρίλη.                     

 
Στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου δήμου Αιγάλεω από τη Europalso
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Σάββατο, 07 Δεκέμβριος 2013 11:25

 

 

Στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου δήμου Αιγάλεω από τη Europalso

 100 0371 resized

Ο δήμος Αιγάλεω στην προσπάθειά του να στηρίξει μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου τους δημότες και κατοίκους του που βρίσκονται σε ανάγκη, δημιούργησε έναν σταθερό σύμμαχο, τον σύνδεσμο Κέντρων Ξένων Γλωσσών Europalso.

Αρχικά το Σεπτέμβρη, μετά την έκκληση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για προσφορά σχολικών ειδών με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο σύνδεσμος πρόσφερε σχολικές τσάντες οι οποίες διανεμήθηκαν στις 25-09-2013 στα παιδιά των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου δίνοντας τους μεγάλη χαρά.

Πριν λίγες ημέρες συγκεντρώθηκαν από μαθητές και εργαζόμενους κέντρων ξένων γλωσσών του συνδέσμου σε όλη την Αθήνα, αθλητικά και σχολικά είδη και τρόφιμα τα οποία παρέλαβαν υπάλληλοι του δήμου από τα κατά τόπους κέντρα και τα παρέδωσαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για να διατεθούν στους δικαιούχους.

Σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Χρήστος Καρδαράς και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Διώνη Σιγάλα με την πρόεδρο του Δ.Σ. του συνδέσμου κα Μπουλντούμη και μέλη του, αρχικά τους ευχαρίστησαν για την ευαισθησία και την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τη χώρα και το δήμο και εν συνεχεία σχεδίασαν τα επόμενα βήματα που θα γίνουν από κοινού για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

 

 

 
Με επιτυχία η διοργάνωση της εκδήλωσης για τους εμβολιασμούς ενηλίκων στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Σάββατο, 07 Δεκέμβριος 2013 11:21

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

koino 1260

6/12/2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με επιτυχία η διοργάνωση της εκδήλωσης για τους εμβολιασμούς ενηλίκων στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

 

 

 

        Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation, Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Δημότες, με θέμα: «Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Ταύρου, τις προηγούμενες μέρες.

          Τους δημότες καλωσόρισε η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ του Ταύρου κ. Βάσω Καλοβυρνά, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Δημοτική Σύμβουλος και Υπεύθυνη Προγραμμάτων Υγείας Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου κ. Σταματία Γκουγκουλούλη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος κ. Βασιλική Καραβία, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΚΑ Μοσχάτου-Ταύρου κ. Τάκης Βιβλιοδέτης, καθώς και ο κ. Αντώνης Αποστόλου, Μέλος ΔΣ ΔΟΠΑΚΑ.

          Την ενημέρωση πραγματοποίησε η κ. Παναγιώτα Σουπίδου, Γενική Ιατρός, η  οποία ανέπτυξε το θέμα της Πρόληψης μέσω του εμβολιασμού στους ενήλικες από σημαντικά και επικίνδυνα νοσήματα. Εστίασε στη γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο και τις σοβαρές επιπλοκές που μπορεί να παρουσιάσουν (π.χ. πνευμονική εμβολή), ιδίως οι ομάδες υψηλού κινδύνου. Στις ομάδες αυτές ανήκουν τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών, οι έγκυες γυναίκες, καθώς και άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας ανεξαρτήτου ηλικίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσμίως από την γρίπη και άνω από το 90% των θανάτων οφείλεται στην πνευμονία.

          Ακολούθησε συζήτηση με τους πολίτες κατά την οποία απαντήθηκαν ερωτήσεις και απορίες, και δόθηκαν χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές καθημερινότητας. Βασικό συμπέρασμα της ημερίδας είναι ότι η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος ενάντια σε σοβαρά και επικίνδυνα για τη ζωή νοσήματα.

          Ο εμβολιασμός και ο έλεγχος της υγείας σε συνδυασμό με την άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή, εξασφαλίζει καλύτερη ζωή.

                                                             

      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

 
Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 06 Δεκέμβριος 2013 09:35

Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Γραφείο Αντιδημάρχου

Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας

& Πολιτισμού

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

 

 

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας υλοποιεί Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

 

 

 

  1. Πρωϊνές ομιλίες στις σχολικές μονάδες Β/θμιας Εκπαίδευσης από 3-12-2013 έως 9-12-2013

  2. “Νύχτα χωρίς ατυχήματα” Φιλικό αλκοτέστ σε νέους , στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου την Παρασκευή 13-12-2013 και ώρα 21.00

  3. Βιωματική εκπαίδευση με χρήση προσομοιωτών στην πλατεία Μεταμόρφωσης Σωτήρος το Σάββατο 14-12-2013 και ώρα 10.00-14.00

 

 

 

 

 

 

 

Η Αντιδήμαρχος

 

Κοινωνικής Πολιτικής,

 

Παιδείας & Πολιτισμού

 

Μαρία Δ. Λυμπέρη

Δημοσιεύτηκε: 05/12/2013

 
Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στο πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης καρδιαγγειακού κινδύνου
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2013 11:19

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στο πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης καρδιαγγειακού κινδύνου

Μεταμόρφωση, 04/12/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Θέμα: Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στο πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης καρδιαγγειακού κινδύνου

 

Διήμερο δωρεάν προληπτικού ελέγχου για την Μέτρηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου πραγματοποίησε ο Δήμος Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

 

Η από κοινού δράση του Δήμου Μεταμόρφωσης και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, που στόχο της είχε την ενημέρωση όλων μας για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές συνέπειες, απευθυνόταν σε όλους τους Δημότες Μεταμόρφωσης και έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της πόλης μας την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

 

Το πρόγραμμα Μέτρησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου περιλάμβανε δωρεάν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης & χοληστερόλης, λήψη δημογραφικών στοιχείων, καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών και προσωπική ενημέρωση του κάθε ενδιαφερόμενου σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπέρτασης και της χοληστερόλης καθώς και οδηγίες σωστής διατροφής.

 

Kατά την διάρκεια του Διήμερου προληπτικού ελέγχου για την Μέτρηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου περισσότερα από 200 άτομα, είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν δωρεάν και να ενημερωθούν σε θέματα καρδιαγγειακής πρόληψης.

 

 

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου για τη στήριξη του πληθυσμού στον κρίσιμο τομέα της πρόληψης που έχει τεάστια σημασία για την προστασία της υγείαςκαι την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης. Ευχαριστώ θερμά το Ωνάσειο για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα του Δήμου και προσβλέπω σε ανάλογες κοινωνικές προσφορές και από άλλους παράγοντες του τομέα της υγείας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Ι. Καρπέτας.

 

 

 

Γραφείο Τύπου

 

Δήμος Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύτηκε: 04/12/2013

 


Σελίδα 262 από 283

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry
Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry
Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry Η γοητευτική ηθοποιός Halle Berry είναι και πάλι ευτυχισμένη, καθώς μετά το διαζύγιο της με τον ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...