ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Δωρεάν εξέταση για τον ιό HIV στον Δήμο Περιστερίου
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2013 19:27

 

Γραφείο Τύπου, Επικοινωνίας

& Δημοσίων Σχέσεων                                                

 

         Περιστέρι, 25-11-2013   

 

         Προς: ΜΜΕ

 

                             

 

 

   Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

 

Δωρεάν εξέταση για τον ιό HIV στον Δήμο Περιστερίου

 

Η πρώτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV, τον ιό του AIDS (22-29 Νοεμβρίου 2013) έχει στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την αποφυγή της καθυστερημένης διάγνωσης που μπορεί να στοιχίσει ακόμα και την ίδια την ζωή του ασθενούς.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη. Στα πλαίσια της Εβδομάδας Εξέτασης για τον HIV, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, στον Δήμο Περιστερίου και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίου Αντωνίου (σταθμός Μετρό Αγ. Αντωνίου), παρέχεται δυνατότητα ανώνυμης και δωρεάν εξέτασης  (με στοματικό υγρό - αποτέλεσμα σε 20’) από τις 10:00 έως τις 24:00.

Το μήνυμα της εβδομάδας είναι "ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ HIV - ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ" και στόχος η ενθάρρυνση όλων ώστε να μιλήσουν ανοιχτά για το ΗIV/AIDS και η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών, των οργανώσεων υγείας, των επαγγελματιών υγείας και των φορέων χάραξης πολιτικής. 

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα συνδιοργανώνει η PRAKSIS (www.praksis.gr ), το Ath Checkpoint (www.athcheckpoint.gr ) και το Κέντρο Ζωής (www.kentrozois.gr).

 

 

-           ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: peristeri.gr - facebook.com/DimosPeristeriou -  twitter.com/Dim_Peristeriou

 
Σοβαρά συμπτώματα ψυχολογικών διαταραχών ,σε υψηλότερο ποσοστό από τους υπόλοιπους εφήβους, εμφανίζουν τόσο οι μαθητές-θύτες όσο και οι μαθητές-θύματα του σχολικού εκφοβισμού , σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες!
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2013 19:13

H παιδοψυχίατρος κ. Μερσύνη Αρμένακα

Αθήνα 26 Νοεμβρίου 2013.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σοβαρά συμπτώματα ψυχολογικών διαταραχών ,σε υψηλότερο ποσοστό από τους υπόλοιπους εφήβους, εμφανίζουν τόσο οι μαθητές-θύτες όσο και οι μαθητές-θύματα του σχολικού εκφοβισμού , σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες!
Μάλιστα τα αποτελέσματα των μελετών, τόσο ελληνικών όσο και ξένων, είναι αποκαλυπτικά για το προφίλ θυτών και θυμάτων αλλά και των οικογενειών από τις οποίες προέρχονται.
«Πράγματι τόσο οι θύτες όσο και τα θύματα του σχολικού εκφοβισμού εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα ψυχολογικών διαταραχών κι αν αυτά δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα από παιδοψυχιάτρους, τότε μπορεί το πρόβλημα να τους ακολουθήσει στην υπόλοιπη ζωή τους» τονίζει χαρακτηριστικά η παιδοψυχίατρος κ. Μερσύνη Αρμένακα, με την ευκαιρία της «Παγκόσμιας Ημέρας του Δικαιώματος του Παιδιού».
Σύμφωνα με τις μελέτες ο εκφοβισμός μαθητών από άλλους μαθητές τείνει να γίνει μάστιγα στους σχολικούς χώρους σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στη χώρα μας, καθώς πολλοί είναι εκείνοι οι γονείς που αγνοούν την ύπαρξη του, ενώ εκείνοι που γνωρίζουν το υποβαθμίζουν ή προσπαθούν με ημίμετρα να το αντιμετωπίσουν.
«Το πρόβλημα δεν είναι ούτε απλό ούτε και εύκολο. Αντίθετα είναι σύνθετο και δύσκολο, λόγω της ψυχοσύνθεσης θυτών και θυμάτων .Η αντιμετώπιση του απαιτεί την συνεργασία μαθητών, γονιών, καθηγητών και ειδικών ψυχικής υγείας» συμπληρώνει η κ. Αρμένακα.
Όπως αναφέρουν οι παιδοψυχίατροι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα πρώτα θα πρέπει να γίνει γνωστό στους γονείς ή στους καθηγητές πράγμα δύσκολο καθώς τα θύματα δύσκολα μιλάνε. Υπάρχουν όμως τρόποι οι γονείς να αντιληφθούν τι συμβαίνει στο παιδί τους αρκεί να είναι παρατηρητικοί.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

Συγκεκριμένα αν έχει:
• Σκισμένα ,βρώμικα, τσαλακωμένα ρούχα, κατεστραμμένα βιβλία, απώλειες χωρίς να δίνονται λογικές εξηγήσεις
• Μελανιές, γδαρσίματα
• Δεν φέρνει συμμαθητές στο σπίτι
• Φαίνεται φοβισμένο να πάει στο σχολείο και δεν συναντιέται αργότερα με συμμαθητές
• Διαλέγει παράλογη διαδρομή για το σχολείο
• Πτώση επιδόσεων και αδιαφορία για το σχολείο
• Φαίνεται στεναχωρημένο, απογοητευμένο, έχει διακυμάνσεις στο συναίσθημα του με ξαφνικά ξεσπάσματα θυμού.
• Έχει λίγη όρεξη για φαγητό, πονοκεφάλους ή στομαχόπονο
• Ανήσυχος ύπνος με εφιάλτες και πιθανά κλάματα στον ύπνο του
• Κλέβει ή ζητά έξτρα χρήματα για να καλοπιάνει τους θύτες

Για το λόγο αυτό οι γονείς θα πρέπει να έχουν συχνές συζητήσεις, καλή σχέση , καθημερινή επικοινωνία με το παιδί τους και να ενημερώνονται για θέματα θυματοποίησης.

ΤΙ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΤΩΝ

Συγκεκριμένα αν το παιδί σας είναι:
• Επιθετικό, αντιδραστικό, εκφράζει εκδικητικά αισθήματα
• Νιώθει την ανάγκη να χειραγωγεί και να κυριαρχεί στους άλλους
• Του αρέσει να προσβάλλει, να σπρώχνει ή να πειράζει άλλα παιδιά
• Έχει ελάχιστη ευαισθησία στον πόνο των άλλων
• Παρορμητικό

Αν κάποιοι γονείς διαπιστώσουν κάποια από τα παραπάνω στο παιδί τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με το σχολείο και τους καθηγητές γιατί το σχολείο έχει την κύρια ευθύνη. Επίσης θα πρέπει να συμβουλευτούν παιδοψυχίατρο για το πώς θα διαχειριστούν το ζήτημα.
Αν δεν βρεθεί λύση, τότε θα πρέπει να επιμείνουν ,να μιλήσουν και με άλλους γονείς ώστε μαζί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ποτέ δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί ριζικά.

ΠΡΟΦΙΛ ΘΥΜΑΤΟΣ
• Ήσυχος, προσεκτικός, ευαίσθητος, κλαψιάρης
• Ανασφαλής, με χαμηλή αυτοπεποίθηση
• Σωματικά αδύναμος
• Με λίγους ή καθόλου φίλους


ΠΡΟΦΙΛ ΘΥΤΗ
• Δεν του αρέσει το σχολείο, γι αυτό και έχει πολλές απουσίες
• Ευέξαπτος και παρορμητικός
• Προσελκύεται αποτην βία
• Φαίνεται σκληρός και δείχνει ελάχιστη ευαισθησία στα θύματα
• Δυσκολεύεται στο να ακολουθούν τον κανόνα
• Συχνά είναι επιθετικός προς τους ενήλικες
• Είναι πιο δυνατός από τους συνομηλίκους και ιδίως από τα θύματα
• Έχει εσωτερική ανάγκη να υπερισχύει και να καταπιέζει άλλους μαθητές με απειλές και δύναμη
• Είναι καλός στην κουβέντα και στο να πείθουν ώστε να ξεφεύγει από δύσκολες καταστάσεις
• Έχει χαμηλά επίπεδα άγχους και ανασφάλειας.

Οι μαθητές-θύματα εκφοβισμού αναφέρουν ότι έχουν δύσκολη επικοινωνία με τους γονείς τους σε υψηλότερο ποσοστό, συγκριτικά με τους συνομηλίκους τους και οι μαθητές-θύτες αναφέρουν σε υψηλότερο ποσοστό ότι έχουν αυστηρούς/ αυταρχικούς γονείς.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2013 19:18
 
Αισθητική Πεταχτά Αυτιά και Θεραπεία
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2013 00:10

Αισθητική

Πεταχτά Αυτιά και Θεραπεία

Τα πεταχτά αυτιά είναι η πιο συχνή διαταραχή των πτερυγίων των αυτιών που προεξέχουν από το κεφάλι και μπορούν να δημιουργήσουν ένα έντονο ψυχολογικό πρόβλημα σε άνδρες και γυναίκες αγόρια και κορίτσια. Πολλοί και πολλές βρίσκουν τρόπους να τα καλύπτουν με τα μαλλιά τους και αρκετοί αποφεύγουν την θάλασσα ή να εκτεθούν στο αέρα. 

H ωτοπλαστική  (πλαστική αυτιών) είναι ο όρος που χρησιμοποιούμε για την τεχνική της αποκατάστασης. Η επέμβαση μπορεί να γίνει σε κάθε άτομο μετά την ηλικία των 5 χρονών (διότι σε αυτή την ηλικία το αφτί έχει ήδη το 80-90% της ανάπτυξης του), και δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας. Γίνεται με τοπική αναισθησία εκτός και εάν δεν συνεργάζεται ο ασθενής (συνήθως παιδιά από 5-12 χρονών) και μπορεί να απαιτηθεί μια ελαφρά μέθη για την επέμβαση. 

Η επέμβαση  διαρκεί περίπου μία ώρα. Αφού γίνει η τοπική αναισθησία, ακολουθεί  μια τομή στο δέρμα πίσω από το αυτί.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ουλή, η οποία δημιουργείται, να μην είναι ορατή ακόμη και όταν τα μαλλιά είναι μαζεμένα πίσω. Kατόπιν, ελευθερώνεται ο πτερυγιαίος χόνδρος, διπλώνεται στη σωστή θέση και σταθεροποιείται με ειδικά ράμματα.  Ο χόνδρος είναι ουσιαστικά ο σκελετός του αυτιού και η διαμόρφωση του δίνει  την μορφή που έχει ένα αυτί. Η επέμβαση ολοκληρώνεται με αφαίρεση μερικού δέρματος και συρραφή.

Μετεγχειρητικά, ο ασθενής οφείλει να χρησιμοποιεί ειδικό επίδεσμο κατά τη διάρκεια του ύπνου για μερικές εβδομάδες, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε κάκωση στην περιοχή των αυτιών. Σε γενικές γραμμές  η ωτοπλαστική θεωρείται ιδιαίτερα ασφαλής και εφόσον τηρηθούν οι σωστές προδιαγραφές, δεν αναμένονται σοβαρές επιπλοκές. Μια επιτυχημένη ωτοπλαστική αυξάνει την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση του ατόμου και προκαλεί πάντα τον ενθουσιασμό στους χειρουργημένους κάθε ηλικίας.
Δρ Ιωάννης Γεωργίου 
Πλαστικός Χειρούργος

Πηγή: CypriaHealth.com

http://www.typos.com.cy/cat/9/article/1182

 
Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Θανάση Μπούρα, επισκέφθηκε, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ‘’ΣΤΗΡΙΖΩ’’, που συνεχίζεται ακόμα πιο εντατικά, τις Ιερές Μητροπόλεις Μεγάρων – Σαλαμίνας και Νέας Ιωνίας -
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2013 23:55

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. " > 

 


Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1125 ΦΩΤΟ 

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Θανάση Μπούρα, επισκέφθηκε, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ‘’ΣΤΗΡΙΖΩ’’, που συνεχίζεται ακόμα πιο εντατικά, τις Ιερές Μητροπόλεις Μεγάρων – Σαλαμίνας και Νέας Ιωνίας - Φιλαδελφείας, στις οποίες παρέδωσε ένα τόνο τρόφιμα, για την ενίσχυση των γευμάτων αγάπης των ενοριών τους.

Στη Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζουμε και στεκόμαστε αρωγοί στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, που αθόρυβα και χωρίς διακρίσεις βοηθά τον άνθρωπο που έχει ανάγκη. 

Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ως άνθρωποι απέναντι σε ανθρώπους που χτυπήθηκαν από την κρίση. Είναι ο νέος κοινωνικός πατριωτισμός που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

 

 

 

 
Δήμος Αιγάλεω: Πρόγραμμα Ασφαλούς Οδήγησης στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2013 23:14

 

Δήμος Αιγάλεω: Πρόγραμμα Ασφαλούς Οδήγησης στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου.

resized P7210015

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας «ΚΑΝΤΟ ΣΩΣΤΑ» του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» στα Γυμνάσια και Λύκεια του Αιγάλεω. Το πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί το α’ δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, έχει σχεδιαστεί από έμπειρους εκπαιδευτικούς και ειδικούς συγκοινωνιολόγους και έχει παρουσιαστεί σε περισσότερους από 8.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί συνέχεια της δράσης για την οδική ασφάλεια που ξεκίνησε στις 13-10-2013 με τη φιλοξενία στο Άλσος Μπαρουτάδικο των προσομοιωτών ανατροπής, σύγκρουσης και οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και ουσιών κατά τη 1η Πολιτιστική Ποδηλατάδα που διοργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας.

Ο δήμος Αιγάλεω θέλοντας να συμβάλει στην εκπαίδευση των σημερινών μαθητών και αυριανών οδηγών και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς τους στο δρόμο, πήρε την πρωτοβουλία να προτείνει στα σχολεία τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «ΚΑΝΤΟ ΣΩΣΤΑ» και να διοργανώσει και να επιβλέψει τις επισκέψεις των εκπαιδευτών στα σχολεία.  

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι μαθητές με την βοήθεια του εισηγητή και της παρουσίασης αρχικά ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τα στατιστικά, τα κύρια αίτια και τα αποτελέσματα των τροχαίων δυστυχημάτων. Στη συνέχεια με τη θεματική ενότητα της Ασφαλούς Οδήγησης και την προβολή videos δόθηκε βήμα στους μαθητές για σκέψη και εποικοδομητική συζήτηση. Σε πολλά σχολεία, μετά το τέλος της θεωρητικής εκπαίδευσης,  οι μαθητές συμμετείχαν σε Online ερωτηματολόγιο με στόχο την αξιολόγηση των γνώσεών τους. Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές προσεγγίζονται πολύπλευρα, ενημερώνονται, ευαισθητοποιούνται και αξιοποιούν γνώσεις ενώ η χρήση του ερωτηματολογίου σε μεταγενέστερο χρόνο βοηθά τους μαθητές να επαναφέρουν στο μυαλό τους και εκτός τάξης τις πληροφορίες που έλαβαν. Η εκπαίδευση εστιάζει στο γεγονός ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αυτός στον οποίο οφείλονται κατά κύριο λόγο τα τροχαία και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα:

                        - Επίδραση αλκοόλ στον εγκέφαλο

                        - Χρόνος Αντίδρασης

                        - Απόσταση Ακινητοποίησης

                        - Αμυντική Οδήγηση

                        - Οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών

                        - Εξωτερικοί & Ψυχολογικοί παράγοντες

 

Επιπλέον τα videos που προβάλλονται εστιάζουν στα θέματα:

                        - Χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους

                        - Απόσπαση προσοχής

                        - Ευγένεια στο δρόμο

                        - Συνέπειες τροχαίων ατυχημάτων

 

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς τα τροχαία συμβάντα είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 16 – 29 στην Ελλάδα..

Ο Δήμαρχος κος Χρήστος Καρδαράς, ο οποίος παρακολούθησε μαζί με τους μαθητές την εκπαίδευση στις 18-11-2013, τόνισε πόσο σημαντική είναι η καλλιέργεια σωστής οδικής συμπεριφοράς στηριγμάνης στις αρχές της Ασφαλούς Οδήγησης και της ευγένειας στο δρόμο. Κάλεσε τους μαθητές να εφαρμόσουν τα όσα σημαντικά έμαθαν σε αυτή την εκπαίδευση και στο δρόμο, από σήμερα ως πεζοί και επιβάτες οχημάτων και αύριο ως οδηγοί. Υπενθύμισε πως η πρωτοβουλία και συμμετοχή του δήμου Αιγάλεω στο πρόγραμμα «ΚΑΝΤΟ ΣΩΣΤΑ» είναι η δεύτερη από μια σειρά ενεργειών που έχει αναλάβει ο δήμος με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και την καλλιέργεια ορθής κυκλοφοριακής αγωγής, με τελικό στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και την αύξηση της ασφάλειας στο δρόμο.

 


Σελίδα 262 από 276
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες. Στις 28 Ιουνίου, Οι μουσικές της Κρήτης θα κατακτήσουν ...

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα,  Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση