ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Δωρεάν εξέταση και ενημέρωση για τον HIV από τη Μ.Κ.Ο PRAKSIS και το δήμο Αιγάλεω την Παρασκευή 29-11-2013.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Σάββατο, 16 Νοέμβριος 2013 11:42

 

 

Δωρεάν εξέταση και ενημέρωση για τον HIV από τη Μ.Κ.Ο PRAKSIS και το δήμο Αιγάλεω την Παρασκευή 29-11-2013.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ HIV - ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ-1 final resized

 banner 2

       Με αφορμή την Ευρωπαϊκή εβδομάδα (22-29 Νοεμβρίου) καταπολέμησης του στίγματος για τον HIV(AIDS), η Μ.Κ.Ο PRAKSIS με την υποστήριξη της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Αιγάλεω, θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα ενημέρωσης και εξέτασης για τον HIV.      

       H κινητή μονάδα θα βρίσκεται στην πλατεία Εσταυρωμένου (έξοδος Μετρό Αιγάλεω) την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 από τις 19:00μ.μ έως 22:00μ.μ.     

      Στα πλαίσια του προγράμματος θα διενεργείται το γρήγορο τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων του HIV με χρήση στοματικού υγρού. Το τεστ δίνει αποτέλεσμα σε 20 λεπτά και είναι ΔΩΡΕΑΝ, ΑΝΩΝΥΜΟ, ΑΝΩΔΥΝΟ και διενεργείται σε ένα προστατευμένο για τον εξεταζόμενο περιβάλλον όπου εκτός από την καθαυτή εξέταση πραγματοποιείται και συμβουλευτική πριν και μετά.

     Πληροφορίες στην Κοινωνική Υπηρεσία Μ.Μπότσαρη & Ελλησπόντου 7 (1ος όροφος). Τηλέφωνο επικοινωνίας 2105315507.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 16 Νοέμβριος 2013 11:47
 
Τον Οκτώβριο τέσσερις χιλιάδες εκατό συμπολίτες μας συμμετείχαν στο We run Athens για καλό σκοπό!
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Σάββατο, 16 Νοέμβριος 2013 10:38

Γραφείο Τύπου

 

 

                                                                Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2013               

 

 dk 7653

 

Τον Οκτώβριο τέσσερις χιλιάδες εκατό συμπολίτες μας

συμμετείχαν στο We run Athens για καλό σκοπό!

Στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων παρέδωσαν σήμερα η ΝΙΚΕ HELLAS και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων την επιταγή με το ποσό των 41.000€, που συγκεντρώθηκαν χάρη στη συμμετοχή των συμπολιτών μας στο δεύτερο αγώνα δρόμου 10χλμ.  We run Athens.

Η παράδοση της επιταγής πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της NIKE HELLAS Kristjan Luha και την Πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Νέλλη Παπαχελά στον Πρόεδρο του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών Νίκο Κόκκινο.

 

Η εκπρόσωποι της ΝΙΚΕ ξεναγήθηκαν στις υποδομές του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, o οποίος στηρίζει σήμερα 3.700 οικογένειες.

Στη φωτογραφία από αριστερά: ο Πρόεδρος του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών Νίκος Κόκκινος, ο Γενικός Διευθυντής της NIKE HELLAS Kristjan Luha, ο Διευθυντής Marketing Alessandro Chiarelli, η Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Κατσούλη και η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νέλλη Παπαχελά. 

 

 

 

 

___________________________________________________________________________

 
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2013 10:34

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

 

 

 

 

 

 

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ  ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Αγίας Βαρβάρας στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ &  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

 

Τα Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας, εκφράζουν τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές Πολιτικές σε θέματα Διά Βίου Μάθησης Ενηλίκων στα εξής θεματικά πεδία:

Οικονομία - Επιχειρηματικότητα

Ποιότητα ζωής - Περιβάλλον

Νέες Τεχνολογίες

Γλώσσα και Επικοινωνία

Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις

Πολιτισμός και Τέχνη

Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Τα Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας προτείνονται από τους Δήμους με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες και την προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και προσωπικής ανάπτυξης των δημοτών.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης - Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης - Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8  και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Για πληροφορίες και εγγραφές

Τηλ. 2132019380 κα Ρέα Δεληγιάννη

 

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 14/1/2014

Δημοσιεύτηκε: 14/11/2013

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2013 10:36
 
Σε μία πολύ συγκεκριμένη και ειδική εξέταση για την ανεύρεση πιθανού αρχόμενου καρκίνου στο πάγκρεας (σε θεραπεύσιμο στάδιο) θα πρέπει να υποβάλλονται όσοι αναίτια και ξαφνικά εμφανίζουν Σακχαρώδη Διαβήτη!
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2013 09:36

 

 

                                                                   Αθήνα 14 Νοεμβρίου 2013.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ Τσιώτος

Σε μία πολύ συγκεκριμένη και ειδική εξέταση για την ανεύρεση πιθανού αρχόμενου καρκίνου στο πάγκρεας (σε θεραπεύσιμο στάδιο) θα πρέπει να υποβάλλονται όσοι αναίτια και ξαφνικά εμφανίζουν Σακχαρώδη Διαβήτη!

Αυτό συστήνουν κορυφαίοι  επιστήμονες  απ’ όλο τον κόσμο, μετά από πρόταση Έλληνα παγκρεατικού χειρουργού στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Παγκρεατολογίας (American Pancreatic Association) το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου στο Miami.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που συνεχίζονται και τα πρώτα  τους  αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, άμεση σχέση με τον καρκίνο του παγκρέατος φαίνεται να έχει η αναίτια  και ξαφνική εμφάνιση του Σακχαρώδη Διαβήτη! 

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των μελετών, τα καρκινικά κύτταρα του παγκρέατος παράγουν την ουσία Adrenomedullin, η οποία προκαλεί στον ασθενή Σακχαρώδη Διαβήτη ένα με δύο χρόνια πριν ακόμη διαγνωστεί ο καρκίνος!

Η επιστημονική αυτή ανακάλυψη κάνει τους επιστήμονες να αισιοδοξούν πως η ολοκλήρωση των ερευνών θα τους φέρει πιο κοντά στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος. 

«Έχει παρατηρηθεί ότι την στιγμή της διάγνωσης του παγκρεατικού καρκίνου, περίπου το 50% των ασθενών έχουν ήδη σακχαρώδη διαβήτη, ενώ το 80% εμφάνισαν αυξημένο σάκχαρο» τονίζει ο επίκουρος καθηγητής χειρουργικής κ. Γρηγόρης Τσιώτος, ο μοναδικός Έλληνας γιατρός που συμμετείχε στο κορυφαίο αυτό αμερικανικό συνέδριο.

«Επίσης, συνεχίζει ο κ. Τσιώτος, έχει παρατηρηθεί ότι άνθρωποι που ξαφνικά εμφάνισαν αυξημένο σάκχαρο, χωρίς να έχουν πάρει συγχρόνως περισσότερο βάρος, έχουν 8 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν  καρκίνο του παγκρέατος. Τα δεδομένα αυτά αποδεικνύουν μία πολύ ιδιαίτερη σχέση μεταξύ Σακχαρώδη Διαβήτη και καρκίνου του παγκρέατος».

Για το λόγο αυτό ο γνωστός  Έλληνας παγκρεατικός χειρουργός  κ. Τσιώτος, πρότεινε και έγινε από δεκτό από το συνέδριο «κάθε άνθρωπος, ο οποίος ΔΕΝ ΕΧΕΙ  ΠΑΡΕΙ ΒΑΡΟΣ και ΞΑΦΝΙΚΑ εμφανίζει Σακχαρώδη Διαβήτη, θα πρέπει να υποβάλλεται σε μία απολύτως ειδική συγκεκριμένη εξέταση για την ανεύρεση πιθανού αρχόμενου όγκου στο πάγκρεας».

Η πρόταση του Έλληνα γιατρού έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς με την ειδική αυτή εξέταση πολλοί ασθενείς θα εντοπίσουν τον καρκινικό όγκο στο πάγκρεας σε στάδιο που είναι ακόμα απολύτως θεραπεύσιμος.

Επίσης, τα δεδομένα της εξέτασης αυτής μπορούν να βοηθήσουν τις συνεχιζόμενες επιστημονικές μελέτες, που έχουν ως βασικό στόχο μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια να προσδιορίσουν τα αυξημένα επίπεδα της  Adrenomedullin σε ασθενείς με πρωτοεμφανιζόμενο Σακχαρώδη Διαβήτη.

«Η επιτυχής εξέλιξη των μελετών αυτών, θα αποτελέσει επανάσταση στην θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος, διότι τότε θα έχουμε πραγματικά πρώιμη διάγνωση του καρκίνου σε θεραπεύσιμο στάδιο.  Όμως, μέχρι τότε, θα πρέπει όλοι  όσοι ξαφνικά εμφανίσουν Σακχαρώδη Διαβήτη να υποβληθούν στην ειδική αυτή εξέταση για την ανεύρεση πιθανών αρχόμενων όγκων στο πάγκρεας» κατέληξε ο κ. Τσιώτος.

 

ΣΕ ΜΑΣΤΙΓΑ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ

 

Παρά την μεγάλη πρόοδο στην χειρουργική του παγκρέατος και την μετατροπή ανεγχείρητων όγκων σε εγχειρήσιμους με την αφαίρεση και αντικατάσταση της πυλαίας φλέβας, μέθοδο που ήδη έχει εφαρμόσει και στην Ελλάδα σε πολλούς ασθενείς ο κ. Τσιώτος, οι περισσότεροι ασθενείς φτάνουν στον γιατρό όταν ήδη η νόσος είναι προχωρημένη.

Σύμφωνα με  στατιστικά δεδομένα για τον καρκίνο του παγκρέατος, το 2012 στις ΗΠΑ εμφανίστηκε ένας ασθενής με διάγνωση καρκίνου του παγκρέατος για κάθε 7100 άτομα του πληθυσμού. Αν θεωρήσουμε ότι λόγω του ίδιου πλέον τρόπου ζωής, ίδιων διαιτητικών συνηθειών, κτλ, η επίπτωση/συχνότητα είναι ίδια και στην χώρα μας, τότε εμφανίστηκαν 1550 νέες περιπτώσεις καρκίνου του παγκρέατος το 2012 στην Ελλάδα. Κατά ανάλογο τρόπο, υπήρξαν περίπου 1300 θάνατοι από καρκίνο του παγκρέατος μέσα στο 2012 στην χώρα μας. Αυτό μεταφράζεται σε 108 θανάτους κάθε μήνα, δηλαδή 3-4 κάθε μέρα.

 

 

 
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διαχείριση Κρίσεων στον τομέα της Υγείας»
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2013 09:30
synedrio ekepy
 
 
To 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διαχείριση Κρίσεων στον τομέα της Υγείας», για πρώτη φορά διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας. Η επιστημονική αυτή Συνάντηση  πραγματοποιήθηκε από 8 έως 10 Νοεμβρίου 2013, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Σκοπός του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Διαχείριση Κρίσεων στον τομέα της Υγείας» ήταν η παρουσίαση όλων των δεδομένων και η συζήτηση πάνω σε αυτά που αφορούν τις έκτακτες καταστάσεις στον τομέα Υγείας και τα υποσυστήματα αυτού κάτω από τις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης και του περιορισμού διαχείρισης των πόρων. 

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου καταξιωμένοι συνάδελφοι ανέπτυξαν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις σε τομείς όπως η διαλειτουργικότητα του τομέα Υγείας, τα αναδυόμενα νοσήματα, η φαρμακευτική δαπάνη, οι διασυνοριακές απειλές, η ασφάλεια στο χώρο της Υγείας, τα οξέα συμβάντα Δημόσιας Υγείας κ.ά. Το πρόγραμμα περιελάμβανε στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις και δορυφορικά συμπόσια.

 

 

synedrio

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διαχείριση Κρίσεων στον τομέα της Υγείας» στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, είχε δε ενεργή  παρουσία της πολιτικής ηγεσίας και περιελάμβανε βράβευση αξιόλογων εργασιών.

 
Στατιστικά:
1.      ΕΓΓΡΑΦΕΣ: 2361
2.      ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: 48
3.      ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: 42
4.      ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: 10
5.      ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΟΜΙΛΙΕς/ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ: 9
 
 


Σελίδα 262 από 270
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»   Στην νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική ...

Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση