ATTICANEWS.GR

Member Area
ΘΕΑΤΡΟ - ΣΙΝΕΜΑ


57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Επετειακή χρονιά για τη Fischer, που απένειμε για 10η συνεχή χρονιά τα Βραβεία Κοινού Fischer
News - ΘΕΑΤΡΟ - ΣΙΝΕΜΑ
Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2016 12:34

57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης:

Επετειακή χρονιά για τη Fischer, που απένειμε για 10η συνεχή χρονιά τα Βραβεία Κοινού Fischer

«Στην ηλικία μου ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω», «Έτερος Εγώ»,  «ΡΑΟΥΦ», & «Ο επιφανής πολίτης», οι ταινίες που διακρίθηκαν με τα Βραβεία Κοινού Fischer στο φετινό Φεστιβάλ

resized 13 Γ.Κατσούγκρης  Α.Ζυθοποιία Ε.Γατοπούλου fischer Ε.Ζαλαντό  Ο.Ανδρεαδάκης  ΦΚΘ Ν. Λαγού  Μ. Μαυρικάκης  Αθ.Ζυθοποία

Γ.Κατσούγκρης  Α.Ζυθοποιία Ε.Γατοπούλου fischer Ε.Ζαλαντό  Ο.Ανδρεαδάκης  ΦΚΘ Ν. Λαγού  Μ. Μαυρικάκης  Αθ.Ζυθοποία

 

 

resized 2 Ο Δήμαρχος Γ. Μπουτάρης ο Αντιδήμαρχος Σ. Πέγκας ο Δ-ντής του Φ.Κ.Θ Ο. Ανδρεαδάκης  ο Βουλευτής ΝΔ Κ. Γκιουλέκας

Ο Δήμαρχος Γ. Μπουτάρης ο Αντιδήμαρχος Σ. Πέγκας ο Δ-ντής του Φ.Κ.Θ Ο. Ανδρεαδάκης  ο Βουλευτής ΝΔ Κ. Γκιουλέκας

 

Η αυλαία για το κορυφαίο πολιτιστικό δρώμενο της πρωτεύουσας του Βορρά, το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έπεσε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, με μία άκρως κινηματογραφική βραδιά που σήμανε τη λήξη της 10ήμερης καλλιτεχνικής γιορτής. Η Fischer, ήταν εκεί για να «γιορτάσει» 10 χρόνια παρουσίας στο Φεστιβάλ και απέμεινε τα Βραβεία Κοινού Fischer, δίνοντας για 10η φορά «φωνή» στο θερμό κοινό του θεσμού.

resized 3 Η Ευτυχία Γατοπούλου της fischer η Ελίζ Ζαλαντό του Φ.Κ.Θ  ο Γιάννης Κατσούγκρης της Αθ. Ζυθοποιίας

Η Ευτυχία Γατοπούλου της fischer η Ελίζ Ζαλαντό του Φ.Κ.Θ  ο Γιάννης Κατσούγκρης της Αθ. Ζυθοποιίας

Η προσέλευση του σινεφίλ κοινού στις κάλπες φέτος, έσπασε ακόμα και το περσινό ρεκόρ, αφού καταγράφηκε νέο ρεκόρ συμμετοχών με 22,000 ψήφους. Όλοι οι προσκεκλημένοι και οι φίλοι του κινηματογράφου απόλαυσαν τις ταινίες, τα αφιερώματα και τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, με την παγωμένη Fischer να είναι η επίσημη απόλαυση.

resized 4 Ο Δ-ντής του Φ.Κ.Θ Ο. Ανδρεαδάκης ο Περιφερειάρχης Κεν. Μακ. Α. Τζιτζικώστας η Γεν Δ-ντρια του Φ.Κ.Θ Ελίζ Ζαλαντό

Ο Δ-ντής του Φ.Κ.Θ Ο. Ανδρεαδάκης ο Περιφερειάρχης Κεν. Μακ. Α. Τζιτζικώστας η Γεν Δ-ντρια του Φ.Κ.Θ Ελίζ Ζαλαντό

Ένα ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα, απέσπασαν οι δημιουργοί των ταινιών που κατέκτησαν τα Βραβεία Κοινού Fischer με την απονομή τους να είναι πλέον μια από τις σημαντικότερες στιγμές του Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, το βραβείο Κοινού Fischer του Ελληνικού Προγράμματος, απονεμήθηκε στην ταινία « Έτερος Εγώ» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια. Το βραβείο Κοινού Fischer  του Διεθνούς Διαγωνιστικού προγράμματος απονεμήθηκε στην ταινία «Στην ηλικία μου ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω» σε σκηνοθεσία Ριάνα. Το βραβείο Κοινού Fischer  του τμήματος «Ματιές στα Βαλκάνια» απονεμήθηκε  στην ταινία «ΡΑΟΥΦ»  των Μπαρίς Καγιά και Σονέρ Τζανέρ, ενώ το βραβείο Κοινού Fischer  του τμήματος «Ανοιχτοί Ορίζοντες», απονεμήθηκε στην ταινία «Ο επιφανής πολίτης», σε σκηνοθεσία Γκαστόν Ντουπράτ & Μαριάνο Κον.

resized 6 Ο Δ-ντής του Φ.Κ.Θ Ορέστης Ανδρεαδάκης η  Φοίβη Αγγελοπούλου η Γεν Δ-ντρια του Φ.Κ.Θ Ελίζ Ζαλαντό

Ο Δ-ντής του Φ.Κ.Θ Ορέστης Ανδρεαδάκης η  Φοίβη Αγγελοπούλου η Γεν Δ-ντρια του Φ.Κ.Θ Ελίζ Ζαλαντό

Εκ μέρους της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, τα Βραβεία Κοινού Fischer, απένειμε η κα. Ευτυχία Γατοπούλου, Marketing Manager της Fischer, σημειώνοντας: «Φέτος, το Φεστιβάλ φιλοξένησε ένα μοναδικό μείγμα ταινιών, που κατάφεραν να γεμίσουν τις κινηματογραφικές αίθουσες και δικαιωματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους, τους διοργανωτές, τους δημιουργούς, τους συντελεστές αλλά και στο κοινό που για μία ακόμη χρονιά αγκάλιασε αυτή την υπέροχη διοργάνωση. Η Fischer είναι 10 χρόνια χορηγός των Βραβείων Κοινού και για εμάς είναι ακόμα η αρχή για αυτό το υπέροχο κινηματογραφικό ταξίδι. 10 χρόνια γιορτάζουμε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τη Fischer, αλλά και το κοινό την κοινή μας αγάπη για τον Κινηματογράφο. Ευχαριστούμε θερμά όλο τον κόσμο που αγκάλιασε θερμά το θεσμό και ξεχώρισε τις αγαπημένες του ταινίες».

resized 7 Ο συγγραφέας   Βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις με την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΦΚΘ Άννα Μηλώση

Ο συγγραφέας   Βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις με την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΦΚΘ Άννα Μηλώση

Την τελετή λήξης τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικοί προσκεκλημένοι, νέοι καλλιτέχνες, καταξιωμένοι δημιουργοί καθώς και προσωπικότητες του πολιτιστικού, επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, μεταξύ των οποίων και οι: Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής ΝΔ, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Βουλευτής ΝΔ, Ιωάννης Δελής, Βουλευτής Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων ως εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέλος ΔΣ ΦΚΘ, Κυριακή Μάλαμα, σκηνοθέτης, διευθύντρια προγράμματος ΕΡΤ3, μέλος ΔΣ Φεστιβάλ, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, σκηνοθέτης, μέλος ΔΣ ΦΚΘ, Γιώργος Χριστιανάκης, συνθέτης, μέλος ΔΣ ΦΚΘ, Walter Stechel, Γενικός Πρόξενος Γερμανίας, Marko Suomalainen, Πρόξενος Φινλανδίας, Παντελής Πετμεζάς, Πρόξενος Καναδά, Μαργαρίτα Ιγνατίδου, Επίτιμη Πρόξενος Τσεχίας, Χρήστος Σαραντόπουλος, Επίτιμος Πρόξενος Ιταλίας, με τη σύζυγό του, εικαστικό, Μαρία Κομπατσιάρη, Περικλής Μήτκας, Πρύτανης ΑΠΘ, Λάμπης Ταγματάρχης, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΤ, Αλέξανδρος Κάντερ-Μπαξ, Γενικός Διευθυντής ΕΡΤ3, Ελένη Θεοδωράτου, Πρόεδρος Ελληνικού Φεστιβάλ, Τάσος Μπουλμέτης σκηνοθέτης, κ.α

resized 8 Ο Γιώργος Τούλος μέλος του ΔΣ του ΦΚΘ με τον Πρόεδρο του ΔΣ Γιώργο Αρβανίτη

Ο Γιώργος Τούλος μέλος του ΔΣ του ΦΚΘ με τον Πρόεδρο του ΔΣ Γιώργο Αρβανίτη

Το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης… It’s About Taste!

 

www.fischerbeer.gr

#Fischertiff57 #FischerBeer #ItsAboutTaste #tiff57        

resized 9 O Διογένης Δασκάλου των Monie  Monie Conniente

 

O Διογένης Δασκάλου των Monie  Monie Conniente

 

resized 10 Ο Δ-ντής του Φ.Κ.Θ Ορέστης Ανδρεαδάκης με τον δημοσιογράφο Στέφανο Τσιτσόπουλο

Ο Δ-ντής του Φ.Κ.Θ Ορέστης Ανδρεαδάκης με τον δημοσιογράφο Στέφανο Τσιτσόπουλο

 

resized 11 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης με την Κατερίνα Καμάρα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης με την Κατερίνα Καμάρα

 

resized 12 Το Πάρτι λήξης του ΦΚΘ

Το Πάρτι λήξης του ΦΚΘ

 

 

 

resized 14 Το συγκρότημα Starbeat

Το συγκρότημα Starbeat

 
Με 14 ταινίες στην «Αλκυονίδα» στις 24 και 25 Νοεμβρίου ο δήμος Αθηναίων τιμά την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
News - ΘΕΑΤΡΟ - ΣΙΝΕΜΑ
Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2016 18:51

Με 14 ταινίες στην «Αλκυονίδα»  στις 24 και 25 Νοεμβρίου ο δήμος Αθηναίων τιμά την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

resized image004

25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και ο δήμος Αθηναίων τιμά την ημέρα ευαισθητοποίησης, διοργανώνοντας στον κινηματογράφο «Αλκυονίς», διήμερο φεστιβάλ ταινιών, από όλο τον κόσμο, για τη βία κατά των γυναικών.

Την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς», Νew Star Cine Ιουλιανού 42, στην Πλατεία Βικτωρίας, θα προβληθούν 14 ταινίες (από τις 5μμ έως τις 11μμ) σε ένα Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, σε συνεργασία με την ομάδα "Elles tournent" που διοργανώνει διεθνή φεστιβάλ ταινιών γυναικών δημιουργών στις Βρυξέλλες.

 

Το Φεστιβάλ ταινιών από όλο τον κόσμο για τη βία κατά των γυναικών, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω της πολιτιστικής και κινηματογραφικής δημιουργίας. Οι 14 ταινίες του Φεστιβάλ (Βέλγιο, Γαλλία, Ινδία, ΗΠΑ, Πακιστάν, Λίβανο, Αγγλία, Περού, Ελλάδα), παρουσιάζουν τους χαρακτήρες των γυναικών να αντιδρούν στην εναντίον τους βία όχι μόνο καταγγελτικά ή ως θύματα. Με ισχυρή θέληση και με ευφάνταστους τρόπους, oι γυναίκες αναπτύσσουν δυναμικές και γίνονται φορείς αλλαγής. Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Καίτης Παπαρρήγα Κωσταβάρα αγωνίστριας του φεμινιστικού κινήματος που πέθανε τον Ιανουάριο του 2016.  

 

Πληροφορίες:  210-5210645/6

 
Ατμόσφαιρα συγκίνησης για την Απολογία του Σωκράτη στο Βελιγράδι
News - ΘΕΑΤΡΟ - ΣΙΝΕΜΑ
Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2016 18:02

Ατμόσφαιρα συγκίνησης για την Απολογία του Σωκράτη στο Βελιγράδι

 

resized PHOTO APOLOGIA VELIGRADI4

Κατάμεστο το Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου

Σε ένα κατάμεστο θέατρο με τους θεατές να χειροκροτούν παρατεταμένα, σε ατμόσφαιρα μεγάλης συγκίνησης, παίχτηκε η «Απολογία του Σωκράτη» στο Βελιγράδι την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσίασε την παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, στο Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Aντιπεριφέρεια Τουρισμού & Πολιτισμού.

resized PHOTO APOLOGIA VELIGRADI5

Κατάμεστο το Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου

To κείμενο του Πλάτωνα το οποίο ακούστηκε στα αρχαία ελληνικά, μέσα από την αυθεντική αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής Δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, ενθουσίασε το κοινό και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από το πλήθος των διπλωματικών αντιπροσωπειών και των εκπροσώπων της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας που έδωσαν το «παρών» στην εξαιρετική αυτή παρουσία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στη Σερβία.

resized PHOTO APOLOGIA VELIGRADI3

ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.  Απόστολος Τζιτζικώστας

Την παράσταση παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.  Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού  κ. Θάνος Αλέξανδρος, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Ηλίας Ηλιάδης, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι κ. Δημήτριος Ρετάλης, η Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΚΘΒΕ κ. Μαρία Τσιμά, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου της Σερβίας, οι Πρυτάνεις της Φιλοσοφικής Σχολής, της Νομικής και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Βελιγραδίου, ξένοι πρεσβευτές και εκπρόσωποι πρεσβειών καθώς και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Επιστημών του Βελιγραδίου.

resized PHOTO APOLOGIA VELIGRADI2

Ο Βασίλης Καραμπούλας (Σωκράτης)

«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη»

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διδασκαλία αρχαίου κειμένου, μετάφραση, σκηνικός χώρος, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Επιμέλεια υπερτιτλισμού: Αμαλία Κοντογιάννη

Μετάφραση στα σερβικά: Milica Jovanovic

Εικαστική παρέμβαση: Αριστείδης Πατσόγλου

Σκηνογραφικός σχεδιασμός κλεψύδρας: Κώστας Κοτσανάς

Βοηθοί σκηνοθέτη: Αθηνά Ζώτου, Ειρήνη Ζάρρα

Oργάνωση παραγωγής: Ηλίας Κοτόπουλος

 

Διανομή: Βασίλης Καραμπούλας (Σωκράτης), Γιάννης Κολόι (Μέλητος)

resized PHOTO APOLOGIA VELIGRADI6

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού  κ. Θάνος Αλέξανδρος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.  Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Βασίλης Καραμπούλας (Σωκράτης), ο Γιάννης Κολόι (Μέλητος), ο Έλληνας Πρέσβης κ. Ηλίας Ηλιάδης, η Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΚΘΒΕ κ.Μαρία Τσιμά

 

 
RED X! Ο αυτοβιογραφικός μονόλογος της Πολύνας Γκιωνάκη για την κακοποίηση των γυναικών
News - ΘΕΑΤΡΟ - ΣΙΝΕΜΑ
Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2016 13:29

RED X! Ο αυτοβιογραφικός μονόλογος της Πολύνας Γκιωνάκη για την κακοποίηση των γυναικών

Η βία κατά των γυναικών είναι έγκλημα, όμως υφίσταται καθημερινά δίπλα μας, ακόμη και στο ίδιο μας το σπίτι... Σε εμάς, στις κολλητές, στο παιδί, την αδερφή και τη συγγενή μας... Η τέχνη δεν κλείνει τα μάτια, δεν δείχνει ανοχή. 
Η τέχνης φωνάζει "RED X"!

DSC 2005 1D

Μέσα από τον συγκλονιστικό, αυτοβιογραφικό μονόλογο "RED X" που υπογράφει και ερμηνεύει, η Πολύνα Γκιωνάκη καλεί όλες τις γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή, να βάλουν ένα τεράστιο κόκκινο απαγορευτικό "x" σε όλους εκείνους που βιάζουν την ψυχή και το κορμί τους. 
Στην παράστασή της, η οποία ανεβαίνει υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού από 5 Ιανουαρίου, η ίδια ενσαρκώνει την Αλεξάνδρα. Μια γυναίκα που- ακούγοντας τζαζ και «χορεύοντας με το διάβολο»- αναβιώνει τη σχέση που τη σημάδεψε. Η βία που έχει υποστεί από τον σύντροφό της, την κάνει να αισθάνεται σαν το φυλακισμένο ζώο, το παραδομένο στις ορέξεις του θηριοδαμαστή του. H Αλεξάνδρα περνά όλες τις συναισθηματικές μεταπτώσεις, επιχειρεί όμως να σπάσει τα δεσμά της. Άραγε, θα τα καταφέρει;

Ταυτότητα παράστασης 
RED X

Πού: Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού, Χαλκιδικής 83, Γκάζι, τηλ.: 211 0121686 
Πότε: Από την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 και κάθε Πέμπτη στις 21:00 
Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα) 
Συντελεστές 
Κείμενο, ερμηνεία: Πολύνα Γκιωνάκη 
Στο ρόλο του θηριοδαμαστή: Δημήτρης Βερύκιος 
Σκηνοθεσία/μουσική επιμέλεια: Εύα Μπενέτα 
Ενδυματολογία: Σοφία Μπακογεώργου 
Video art: Κλέλια Παπαγιαννοπούλου 
Φωτογραφία: Πηνελόπη Μασσούρη 
Επιμέλεια σκηνικού: Γιώργος Μαλτέζος 
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης 
Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου, We Will

Τιμή εισιτηρίου: € 12 (γενική είσοδος), 10 € (προπώληση), 6 € (φοιτητικό/ανέργων/ πολυτέκνων/ προσφοράς) 
Προπώληση: Προσεχώς μέσω viva.gr 
Για ομαδικές κρατήσεις: 6977865517, Ιωάννα Κουλοχέρη (καθημερινά 10:00-14:00)

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων 
Το θεατρικό έργο RED X κυκλοφορεί από τις 5 Ιανουαρίου στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.

DSC 2243 2a
 
DSC 1974 2b
DSC 2012 2a

Σημείωμα της Πολύνας Γκιωνάκη

Αποφάσισα να γράψω αυτό το θεατρικό μονόλογο εκ μέρους όλων των γυναικών που έχουν υποστεί τη βία, ανάμεσα σε αυτές πρέπει να ομολογήσω ότι ανήκω κι εγώ... Επιτέλους, η σιωπή ας σπάσει... 
Η σιωπή δεν είναι χρυσός, είναι μόλυβδος. 
Ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο την κοινωνική και οικονομική της θέση, η κάθε γυναίκα ως αδύναμο φύλο κινδυνεύει να βρεθεί θύμα ψυχολογικής και σωματικής βίας. Η ηρωίδα του έργου η Αλεξάνδρα, ουρλιάζει: «Αξίζω σεβασμό, απαιτώ σεβασμό» και έπειτα αναρωτιέται: «Γιατί; Γιατί το έκανα αυτό στον εαυτό μου;» Σε αυτό το «γιατί» η τέχνη δεν κλείνει τα μάτια, δεν δείχνει ανοχή. Η τέχνη καλή ή κακή λέει RED X.

Μήνυμα της Φωτεινής Κούβελα/ ΓΓ Ισότητας των Φύλων

[...] Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, για ακόμη μια φορά τάσσεται υπέρ της Τέχνης, που προάγει έργα αρωγούς στον τερματισμό των πατριαρχικών στερεοτυπικών αντιλήψεων και τη θέ(α)ση της γυναίκας ως κτήμα του άντρα. [...] 
Με την ευχή η Αλεξάνδρα να είναι η τελευταία αντι – ηρωίδα, θύμα κακοποίησης, που ασφυκτιά και κάνει έκκληση για ΑΕΡΑ.

Είθε το "RED X" να σημάνει ένα κοινωνικό μήνυμα που θα ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, συμβάλλοντας καταλυτικά σε ο, τι διαταράσσει την ισότητα στην κοινωνία μας.

Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα της κυρίας Κούβελα, κάνοντας κλικ εδώ.

Διαβάστε, ακόμη, ένα πολύ κατατοπιστικό κείμενο που έγραψε με αφορμή το "RED X" η Ελένη Κολοσούσα, ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια κακοποιημένων γυναικών, κάνοντας κλικ εδώ.

 
"ΝΥΦΗ ΚΟΥΡΑΓΙΟ" Για 2η χρονιά Στη Θεατρική σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» του πολυχώρου «Αθηναϊς»
News - ΘΕΑΤΡΟ - ΣΙΝΕΜΑ
Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2016 10:02

"ΝΥΦΗ ΚΟΥΡΑΓΙΟ"

Για 2η χρονιά Στη Θεατρική σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» του πολυχώρου «Αθηναϊς»

resized Nyfi Kouragio 01

Έναρξη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου

Μια νύφη, μια πεθερά και η προαιώνια σύγκρουσή τους.

Η ιστορία μιας μάνας που διεκδικεί συνεχώς τον γιο της, που απορρίπτει μετά βδελυγμίας κάθε σύντροφό του, που μάχεται πεισματικά όποια και όποιον, τολμήσει να διεκδικήσει την προσοχή και την αγάπη του.

Στις 24 Νοεμβρίου η «Νύφη κουράγιο» κάνει πρεμιέρα για 2η χρονιά και μια βιτριολική πεθερά (Ζωή Λάσκαρη), συνεχίζει να βασανίζει μια αθώα νύφη και όλους όσους την ...συνοδεύουν!!!

Ηθικός αυτουργός του εγχειρήματος, ο Νίκος Μουτσινάς. Γράφει, σκηνοθετεί, καθοδηγεί ευρηματικά και συντονίζει με κέφι μια ξεκαρδιστική κωμωδία.

Η Ζωή Λάσκαρη, έχοντας συνεργαστεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους ανθρώπους του θεάτρου (από Κακογιάννη, Βολανάκη, Βουτσινά μέχρι Άντολφ Σαπίρο) και έχοντας αφιερώσει 31 χρόνια στο ρεπερτόριο, με δύσκολα, μα κερδισμένα στοιχήματα, μ' αυτό το έργο έχει επιστρέψει στην κωμωδία!

Γέλιο, έξυπνο χιούμορ, μια καλή παρέα πάνω στη σκηνή κι ένα σπινθηροβόλο κείμενο.

resized Nyfi Kouragio 02

ΝΥΦΗ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

Είδος: Κωμωδία

Διάρκεια: 90' (Χωρίς Διάλειμμα)


Κείμενο / Σκηνοθεσία: Νίκος Μουτσινάς

 

Πρωταγωνιστεί η Ζωή Λάσκαρη

Μαζί της:

Βίβιαν Κοντομάρη, Βασίλης Μπαξεβάνης, Κωνσταντίνος Ζαμπάρας, Σύνθια Μπατσή, Δημήτρης Τσέλιος και η Αρετή Πασχάλη

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου

Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου

Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα

Μουσική επιμέλεια: Νίκος Μουτσινάς

Βοηθός ενδυματολόγου: Αγγελική Πουλή

Βοηθός Σκηνογράφου: Τζίνα Ηλιοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Μανιάτη

Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος (studio Αμύντα 13)

resized Zwi Laskari

Θεατρική σκηνή «ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ» του Πολυχώρου ΑΘΗΝΑΪΣ

Καστοριάς 34-36 & Ιερά Οδός, Βοτανικός – τηλ: 2103477878

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο 20.00μμ και Κυριακή 18.00μμ

Γενική είσοδος: 16 ευρώ

Φοιτητικό - παιδικό - ανέργων - συνταξιούχων: 10 ευρώ

Παρασκευή Γενική είσοδος: 12 ευρώ

 


Σελίδα 10 από 273

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση