ATTICANEWS.GR

Member Area
ΘΕΑΤΡΟ


ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 2017
News - ΘΕΑΤΡΟ
Τετάρτη, 31 Μάιος 2017 11:57

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 2017

resized ΔΟΝΑ ΡΟΖΙΤΑ

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, διοργανώνει από 12 – 18 Ιουνίου 2017, τα ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς ( Διονύσου & Μυρσίνης – Κηφισιά )

Φέτος έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Την τελευταία ημέρα της εκδήλωσης, την Κυριακή 18/6, ώρα : 20:30

θα παρουσιαστεί ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ μια εξαίρετη παράσταση του

΄΄ Θιάσου της Τρίτης ΄΄. της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ -ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΄΄.

resized ΡΑΟΥΣ - ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ

Μία μικτή ομάδα ατόμων με και χωρίς αναπηρία που εργάζονται μαζί την τελευταία εικοσαετία θα παρουσιάσουν το έργο ΙΘΑΚΗ – ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ, βασισμένο στο ποίημα ΙΘΑΚΗ του Κωνσταντίνου Καβάφη. Η ιδέα κι η σκηνοθεσία είναι της Δάφνης Οικονόμου.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση που διακρίθηκε με το

Α΄ Βραβείο Καλύτερης Παράστασης στο Ευρωπαϊκό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ EUROLINE, στο Oporto, το 2002.

 

Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα λάβουν μέρος πέντε ερασιτεχνικοί θίασοι. Το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι το εξής:

 

Δευτέρα 12/6, ώρα : 21:00

Η Νέα σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου Δήμου Κορινθίων «ΑΠΟΛΛΩΝ» θα παρουσιάσει το έργο΄΄ ΡΑΟΥΣ ΄΄ των Ρέππα-Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία Αλέκου Ξανθάκη.

 

resized ΡΙΝΟΚΕΡΩΣ - ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

Τρίτη 13/6, ώρα : 21:00

Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ θα παρουσιάσει το έργο Ο ΡΙΝΟΚΕΡΩΣ του Ευγένιου Ιονέσκο σε σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία της Στέφης Θεοδότου.

resized ΦΩΤΟ ΜΑΜΑ ΜΙΑ

Πέμπτη 15/6, ώρα : 21:00

Η Θεατρική ομάδα ΕΥΧΑΡΙΣ θα παρουσιάσει το μιούζικαλ ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ σε σκηνοθεσία – μετάφραση Κατερίνας Ταρλή.

resized ΔΟΝΑ ΡΟΖΙΤΑ

Παρασκευή 16/6, ώρα : 21:00

Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

θα παρουσιάσει το έργο ΔΟΝΙΑ ΡΟΖΙΤΑ του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

σε μετάφραση- σκηνοθεσία Μαίρης Βιδάλη.

resized ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 1

Σάββατο 17/6, ώρα : 21:00

Το ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΄΄ Βασίλης Ρώτας΄΄ θα παρουσιάσει το έργο ΄΄ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Παύλου Καράγιωργα.

Τέλος την Κυριακή 18/6, ώρα : 20:30 θα έχουμε ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του ΄΄ Θιάσου της Τρίτης ΄΄ της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ - ΄΄ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΄΄.

Μία μικτή ομάδα ατόμων με και χωρίς αναπηρία που εργάζονται μαζί την τελευταία εικοσαετία θα παρουσιάσουν το έργο ΙΘΑΚΗ – ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ, βασισμένο στο ποίημα ΙΘΑΚΗ του Κωνσταντίνου Καβάφη. Η ιδέα κι η σκηνοθεσία είναι της Δάφνης Οικονόμου.

 

Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει η τελετή της απονομής των ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 2017.

 

Βασικά βραβεία:

Καλύτερης παράστασης

Σκηνοθεσίας

 

Τιμητικά βραβεία

Α΄ Ανδρικού ρόλου

Α΄ Γυναικείου ρόλου

Β΄ Ανδρικού ρόλου

Β΄ Γυναικείου ρόλου

Σκηνογραφίας

Μουσικής σύνθεσης

Μουσικής επένδυσης

 

Καλλιτεχνική επιτροπή :

Γιάννης Καλατζόπουλος

Κική Αυγουστάτου

Αννέτα Μολύβα

 
Μόνιμη Έκθεση κοστουμιών «Ίχνη του εφήμερου» Bασιλικό Θέατρο Έναρξη: 31 Μαΐου 2017
News - ΘΕΑΤΡΟ
Τρίτη, 30 Μάιος 2017 15:11

 

Μόνιμη Έκθεση κοστουμιών: Ίχνη του εφήμερου

 

Για πρώτη φορά δημιουργείται μια μόνιμη έκθεση κοστουμιών στο Βασιλικό Θέατρο με τίτλο «Ίχνη του εφήμερου» που παρουσιάζει την 56χρονη ιστορία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η έκθεση πραγματοποιείται στα φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου και πρόκειται να εγκαινιαστεί στις 31 Μαΐου 2017.
 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία  της έκθεσης «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο» στο Αλατζά Ιμαρέτ (Οκτώβριος 2016) αλλά και την ανταπόκριση του κόσμου τόσο στην έκθεση στις βιτρίνες τέχνης του ΟΤΕ (Μάρτιος 2017) όσο και στην έκθεση του Γιώργου Ζιάκα στο φουαγιέ της ΕΜΣ (Μάιος 2017), το ΚΘΒΕ διοργανώνει αυτή τη μεγάλη έκθεση κοστουμιών που πρόκειται να λειτουργήσει μόνιμα. Έτσι, ένα μέρος της πλούσιας συλλογής του βεστιαρίου του ΚΘΒΕ αποκτά μόνιμη στέγη στο κέντρο της πόλης και γίνεται προσβάσιμο στο ευρύ κοινό.
 
Κοστούμια υψηλής αισθητικής από σημαντικές παραστάσεις που παρουσίασε το ΚΘΒΕ στη διάρκεια των 56 χρόνων λειτουργίας του εκτίθενται σε ειδικά σχεδιασμένες βιτρίνες που δένουν αρμονικά με τον χώρο. Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου.
 

Η έκθεση περιλαμβάνει 80 κοστούμια, σχεδιασμένα από σημαντικούς έλληνες ενδυματολόγους, όπως οι: Γιώργος ΒακαλόΒασίλης ΒασιλειάδηςΣπύρος ΒασιλείουΝτένη ΒαχλιώτηΑπόστολος ΒέτταςΝίκος ΕγγονόπουλοςΛίζα Ζαΐμη,  Γιώργος ΖιάκαςΚλεόβουλος ΚλώνηςΚέννυ ΜακΛέλλανΙωάννα ΜανωλεδάκηΓιάννης ΜετζικώφΔημήτρης ΜυταράςΝίκος ΣαχίνηςΒασίλης ΦωτόπουλοςΔιονύσης Φωτόπουλος κα
 
Η Έκθεση Κοστουμιών ΚΘΒΕ εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).  Στο πλαίσιο αυτό όλο το ενημερωτικό υλικό είναι δίγλωσσο σε ελληνικά-αγγλικά.
 

Bασιλικό Θέατρο
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή  11:00 – 13:00  
 
Τιμή εισιτηρίου
για γκρουπ άνω των 10 ατόμων: 2€
μεμονωμένα εισιτήρια: 3€
 
Η ξενάγηση για γκρουπ θα γίνεται  στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Για ομαδικές κρατήσεις πληροφορίες: κα Τίτι Καραμανλή τηλ. 2315200011,  e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 30 Μάιος 2017 15:14
 
Φεστιβάλ Αθηνών - πάρτι έναρξης και εγκαίνια έκθεσης
News - ΘΕΑΤΡΟ
Δευτέρα, 29 Μάιος 2017 17:55

Φεστιβάλ Αθηνών - πάρτι έναρξης και εγκαίνια έκθεσης 

 resized εγκαίνια έκθεσης ΜΦΘ1Marilena Stafylidou

Το Σάββατο 27 Μαΐου, η Πειραιώς 260 υποδέχτηκε τους φίλους του Φεστιβάλ με ένα μεγάλο πάρτι έναρξης, σε έναν χώρο που άνοιξε πρώτη φορά. Ο πρώτος όροφος του κτιρίου Α φιλοξένησε τους dj του Best 92,6, που από τις 23:00 μέχρι τα ξημερώματα διασκέδαζαν μαζί με το κοινό στον εντυπωσιακό βιομηχανικό χώρο. Θεατές, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι και φίλοι του Φεστιβάλ γιόρτασαν τη λήξη της προφεστιβαλικής περιόδου και την έναρξη της κύριας περιόδου του Φεστιβάλ, που ξεκινάει στις 31 Μαΐου στο Ηρώδειο και την 1η Ιουνίου στην Πειραιώς.

 resized Egainia Ekthesis 03 Photo Marilena Stafylidou

Την ίδια μέρα, στις 20:30 έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες, παρουσία των επιμελητών της έκθεσης Ηρακλή Παπαϊωάννου και Πηνελόπης Πετσίνη, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, των φωτογράφων και πλήθος κόσμου. Η έκθεση κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού, που ειδικά για την ημέρα μπορούσε να παρακολουθήσει την έκθεση με ελεύθερη είσοδο. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 19 Ιουλίου, στον χώρο Α της Πειραιώς 260 και έχει εισιτήριο 2€.

resized Egainia Ekthesis 04 Photo Marilena Stafylidou

 

resized party4Marilena Stafylidouresized Party 01 photo Marilena Stafylidouresized Party 01 photo Marilena Stafylidouresized Party 02 photo Marilena Stafylidouresized Party 03 photo Marilena Stafylidouresized Party 04 photo Marilena Stafylidou

 

 

 

 

 
Φεστιβάλ Αθηνών - Οι Forced Entertainment, η θρυλική θεατρική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, καταφθάνει στο Φεστιβάλ Αθηνών με ένα ιδιαίτερο project πάνω στα έργα του Σαίξπηρ.
News - ΘΕΑΤΡΟ
Παρασκευή, 26 Μάιος 2017 12:22

Forced Entertainment

Όλος ο Σαίξπηρ σε ένα τραπέζι

 

1-9 Ιουνίου 2017, 19:00 - 20:00 - 21:00 - 22:00

Πειραιώς 260, Κτίριο Β

resized 02 Forced Entertainment Complete Works 2015 Image Credit Hugo Glendinnin

 

 Άπαντα τα θεατρικά του Σαίξπηρ, ανεβαίνουν με έναν μοναδικά λιτό τρόπο, από τη γνωστή αγγλική θεατρική ομάδα Forced Entertainment. Μέσα σε εννέα ημέρες, έξι ερμηνευτές θα αφηγηθούν τα 36 θεατρικά έργα του κορυφαίου ελισαβετιανού συγγραφέα με συμμάχους απλά αντικείμενα που μπορούν να βρουν σε ένα τραπέζι.

 

Μία αλατιέρα και μία πιπεριέρα βρίσκονται στη θέση του βασιλιά και της βασίλισσας. Ένα βάζο παίρνε τη θέση του πρίγκιπα. Ένα σπιρτόκουτο παίζει τον υπηρέτη, ένα χαρτί υγείας τον πανδοχέα και ένα μπουκάλι νερό τον αγγελιαφόρο. Τα έργα του Σαίξπηρ παίρνουν μία νέα, συμπυκνωμένη εκδοχή, όπου τα αντικείμενα της κουζίνας αντικαθιστούν τους χαρακτήρες. «Όλος ο κόσμος μία σκηνή», έγραφε ο Σαίξπηρ και η ανατρεπτική ομάδα χρησιμοποιεί αυτή τη φορά ως σκηνή την επιφάνεια του τραπεζιού, σε μία παράσταση που δοκιμάζει τα όρια του θεάτρου όπως τα ξέρουμε και απογειώνει τη δύναμη της αφήγησης. Κάθε μέρα το κοινό θα μπορεί να δει τέσσερα διαφορετικά έργα του Σαίξπηρ.

resized CN PHOTO

Ο Tim Etchells, καλλιτεχνικός διευθυντής και ψυχή της ομάδας, υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης. Οι Forced Entertainment, βραβευμένοι το 2016 με το International Ibsen Award, προσεγγίζουν για πρώτη φορά την δραματουργία του Σαίξπηρ (με εξαίρεση μία σύντομη «ενασχόληση» με τον Βασιλιά Ληρ), δίνοντας ένα αποτέλεσμα που απογειώνει τα έργα και αναδεικνύει με κωμικά παράδοξο τρόπο την δραματουργική τους δεινότητα. Η ομάδα, που ιδρύθηκε το 1984 και θεωρείται η πλέον ιστορική πειραματική ομάδα της Αγγλίας. Οι γνώμες των θεατών και της κριτικής διίστανται, καθώς άλλοι λατρεύουν την ιδιαίτερη ματιά τους κι άλλοι αγανακτούν με το γεγονός ότι προκαλούν διαρκώς το κοινό.

 

Η παράσταση παίζεται χωρίς ελληνικούς υπέρτιτλους. Ακούγονται απλά, σύγχρονα αγγλικά και όχι η γλώσσα των πρωτότυπων σαιξπηρικών κειμένων.

Κάθε μέρα δίνονται παρουσιάζονται τέσσερα σαιξπηρικά έργα, ένα ανά μία ώρα: στις 19:00, 20:00, 21:00 και 22:00. Συγκεκριμένα:

resized CompleteWorks1HugoGlendinning

1 Ιουνίου

19:00 Ο έμπορος της Βενετίας (Nicki Hobday)

20:00 Αγάπη αγώνας άγονος (Robin Arthur)

21:00 Βασιλιάς Ιωάννης (Cathy Naden)

 22:00 Δωδέκατη νύχτα (Jerry Killick)

2 Ιουνίου

19:00 Αντώνιος και Κλεοπάτρα (Cathy Naden)

20:00 Τρώιλος και Χρυσηίδα (Jerry Killick)

21:00 Το ημέρωμα της στρίγγλας (Nicki Hobday)

22:00 Βασιλιάς Ληρ (Robin Arthur)

3 Ιουνίου

19:00 Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας (Jerry Killick)

20:00 Τίμων ο Αθηναίος (Robin Arthur)

21:00 Το χειμωνιάτικο παραμύθι (Cathy Naden)

22:00 Μάκβεθ (Richard Lowdon)

4 Ιουνίου

19:00 Ριχάρδος Β’ (Terry O’Connor)

20:00 Ερρίκος Δ’, 1ο μέρος (Jerry Killick)

21:00 Ερρίκος Δ’, 2ο μέρος (Jerry Killick)

22:00 Ερρίκος Ε’ (Nicki Hobday)

5 Ιουνίου

19:00 Ερρίκος ΣΤ’, 1ο μέρος (Richard Lowdon)

20:00 Ερρίκος ΣΤ’, 2ο μέρος (Richard Lowdon)

21:00 Ερρίκος ΣΤ’, 3ο μέρος (Richard Lowdon)

22:00 Ριχάρδος Γ’ (Nicki Hobday)

6 Ιουνίου

19:00 Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ (Terry O’Connor)

20:00 Ιούλιος Καίσαρ (Robin Arthur)

21:00 Οι δύο άρχοντες από τη Βερόνα (Nicki Hobday)

22:00 Ρωμαίος και Ιουλιέτα (Terry O’Connor)

7 Ιουνίου

19:00 Κοριολανός (Jerry Killick)

20:00 Οθέλος (Cathy Naden)

21:00 Κυμβελίνος (Terry O’Connor)

22:00 Όπως αγαπάτε (Robin Arthur)

8 Ιουνίου

19:00 Τίτος Ανδρόνικος (Robin Arthur)

20:00 Πολύ κακό για το τίποτα (Richard Lowdon)

21:00 Περικλής (Cathy Naden)

22:00 Άμλετ (Terry O’Connor)

9 Ιουνίου

19:00 Τέλος καλό όλα καλά (Nicki Hobday)

20:00 Με το ίδιο μέτρο (Cathy Naden)

21:00 Η κωμωδία των παρεξηγήσεων (Terry O’Connor)

22:00 Η τρικυμία (Richard Lowdon)

 

Συντελεστές

Σύλληψη: Forced Entertainment

Σκηνοθεσία: Tim Etchells

Κείμενο: Robin Arthur, Tim Etchells, Nicki Hobday, Jerry Killick, Richard Lowdon, Claire Marshall, Cathy Naden, Terry O’Connor

Σχεδιασμός: Richard Lowdon

Σχεδιασμός ήχου - Φωτισμοί: Jim Harrison

 

Παίζουν: Robin Arthur, Nicki Hobday, Jerry Killick, Richard Lowdon, Cathy Naden, Terry O’Connor

Η δημιουργική ομάδα του Forced Entertainment: Robin Arthur, Tim Etchells (καλλιτεχνική διεύθυνση), Richard Lowdon (σχεδιαστής), Claire Marshall, Cathy Naden, Terry O’Connor

Η ομάδα διαχείρισης του Forced Entertainment: Hester Chillingworth (Creative Producer), Eileen Evans (εκτέλεση παραγωγής), Jim Harrison (διεύθυνση παραγωγής), Natalie Simpson (διεύθυνση γραφείου)

Παραγωγή: Forced Entertainment

Συμπαραγωγή: Berliner Festspiele - Foreign Affairs Festival & Theaterfestival Basel

 

Διάρκεια: κάθε παράσταση διαρκεί περίπου 45’-50’

Τιμές εισιτηρίων: 8€ η μία παράσταση, 15€ οι δύο παραστάσεις, 20€ οι τρεις παραστάσεις, 25€ οι τέσσερις παραστάσεις, και από πέντε παραστάσεις και πάνω όλες 5€ η παράσταση

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 26 Μάιος 2017 12:27
 
Οι ελληνικές παραγωγές του Φεστιβάλ ξεκινούν!
News - ΘΕΑΤΡΟ
Τρίτη, 23 Μάιος 2017 17:38

Οι ελληνικές παραγωγές του Φεστιβάλ ξεκινούν! 

Οι ελληνικές παραγωγές ξεκινάνε στην Πειραιώς 260 και στο θέατρο Ολύμπια! Επισυνάπτονται τα δελτία τύπου και φωτογραφίες για τις παραστάσεις Τιτάνες του Ευριπίδη Λασκαρίδη, Greek Freak / All Star Game του Σίμου Κακάλα, Η σφαγή των Παρισίων του Χρήστου Θεοδωρίδη και της stand up comedy στον Κήπο Summer Comedy Party.  

Και φέτος, οι παραστάσεις συνοδεύονται από τρείλερ, σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κωνσταντάτου, Infographics του Γιώργου Καραγιώργου και διεύθυνση φωτογραφίας του Δημήτρη Χριστοδούλου. Δείτε τι λένε οι συντελεστές των παραστάσεων: 

Τιτάνες, Ευριπίδης Λασκαρίδης https://www.youtube.com/watch?v=gOxH6X_jlR0 

Greek Freak / All Star Game, Σίμος Κακάλας https://www.youtube.com/watch?v=fuvK4_iJBbA 

Η Σφαγή των Παρισίων, Ντένης Μακρής και Γιώργος Χριστοδούλου https://www.youtube.com/watch?v=drLZEW6KQTo 

Summer Comedy Party, Λάμπρος Φισφής https://www.youtube.com/watch?v=IoRkO_oFjYI

 

Ευριπίδης Λασκαρίδης - OSMOSIS

Τιτάνες

 

6 – 8 Ιουνίου, 21:00

Πειραιώς 260, Χώρος Ε

resized Evripidis Laskaridis photo Marilena Stafylidou

 

Οι Τιτάνες είναι η νέα παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη και της ομάδας του OSMOSIS, που αποτίνει φόρο τιμής σε κάθε αποτυχημένη προσπάθεια. Δύο χρόνια μετά το Relic, που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2015 και σημείωσε διεθνή επιτυχία, συμμετέχοντας σε 20 φεστιβάλ, ο κόσμος του θεάτρου και του χορού έχει στρέψει την προσοχή του στη νέα δουλειά του πολυσχιδή δημιουργού, που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, προτού συνεχίσει σε Βαρκελώνη, Τορίνο, Άμστερνταμ και Παρίσι κ.α.

Βραβευμένος με το Pina Bausch Fellowship το 2016 και έχοντας κερδίσει για τους Τιτάνες την τιμητική υποστήριξη από το πρόγραμμα New Settings του Ιδρύματος HERMES, ο Ευριπίδης Λασκαρίδης καταθέτει τη ματιά του πάνω στη φύση της αποτυχίας. Δύο μοναχικά πλάσματα, φιγούρες παράξενες που ζουν ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως, παίζουν με τα υλικά του κόσμου, με τα μικρά και τα μεγάλα, με τα φώτα των άστρων, κινούνται σε έναν απροσδιόριστο τόπο, σε ένα σύμπαν οικείο και ταυτόχρονα άγνωστο. Ο Λασκαρίδης δημιουργεί μία νέα γλώσσα σκηνικής έκφρασης, έναν νέο τρόπο για να πει τα πράγματα διαφορετικά. Οι Τιτάνες αποτίνουν φόρο τιμής σε κάθε αποτυχημένη προσπάθεια, σε κάθε ατομική ή συλλογική αποτυχία για την εδραίωση ενός άθραυστου εαυτού και ενός άμωμου κόσμου.

Η παράσταση είναι συμπαραγωγή σημαντικών διεθνών φορέων.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία, χορογραφία & σκηνογραφία: Ευριπίδης Λασκαρίδης

Ερμηνευτές: Ευριπίδης Λασκαρίδης, Δημήτρης Ματσούκας

Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Μουσική σύνθεση & ηχητικός σχεδιασμός: Γιώργος Πούλιος

Προγραμματισμός, ηχητικός σχεδιασμός & ζωντανός χειρισμός μουσικής: Θεμιστοκλής Παντελόπουλος

Ηχητική εγκατάσταση & ζωντανός χειρισμός μουσικής: Νίκος Κόλλιας

Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Φωτιστική εγκατάσταση: Κωνσταντίνος Μαργκάς, Γιώργος Μελισσαρόπουλος

Σύμβουλος δραματουργίας: Αλέξανδρος Μιστριώτης

Καλλιτεχνικοί συνεργάτες: Δρόσος Σκώτης, Διογένης Σκαλτσάς, Σίμος Πατιερίδης, Νίκος Δραγώνας, Θάνος Λέκκας

Βοηθοί σκηνοθέτη: Δημήτρης Τριανταφύλλου, Παρασκευή Λυπημένου

Βοηθός σκηνογράφου - ενδυματολόγου: Ιωάννα Πλέσσα

Βοηθοί παραγωγής - trainees: Samuel Esteves Querido, Lisandra Caires

Συντονισμός παραγωγής: Ελισάβετ Τσουχτίδη

Εκτέλεση παραγωγής: Μαρία Δούρου

 

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Fondation d’ entreprise Hermès, στο πλαίσιο του προγράμματος New Settings.

 

Συμπαραγωγοί: Φεστιβάλ Αθηνών, Theatre de la Ville (Γαλλία), Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης, Festival TransAmériques (Καναδάς), JulidansAmsterdam (Ολλανδία), Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, OSMOSIS.

 

Με την υποστήριξη των: O Espaço do Tempo (Πορτογαλία), Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, Centre Culturel Hellenique (Γαλλία), Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν.

Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines

 

Διάρκεια: 50’

Τιμές εισιτηρίων: 20€ - 25€, 12€ (Φοιτητικό), 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)

 

Δείτε τι λέει ο Ευριπίδης Λασκαρίδης στο video της παράστασης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=gOxH6X_jlR0&feature=youtu.be

 

Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων

 

Χρήστος Θεοδωρίδης

 

Η Σφαγή των Παρισίων του Κρίστοφερ Μάρλοου

 

 

 

1-4 Ιουνίου 2017, 21:00

 

Πειραιώς 260, Χώρος Δ

 

resized Christos Theodoridis photo Kiki Pap

 

 

 

Το Φεστιβάλ Αθηνών ξεκινάει στην Πειραιώς 260, με μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις του περσινού προγράμματος. Η Σφαγή των Παρισίων, που έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό και την κριτική, θα παρουσιαστεί για τέσσερις βραδιές στον Χώρο Δ, εγκαινιάζοντας τις παραστάσεις των Ελλήνων σκηνοθετών στο φετινό Φεστιβάλ.

 

 

 

Ο ομάδα Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων, προσέγγισε το έργο του Κρίστοφερ Μάρλοου με φρέσκια ματιά, αποκαλύπτοντας μέσα από την έντονη σκηνική δράση την ποίηση του τόσο ιδιαίτερου αυτού κειμένου. Η Σφαγή των Παρισίων θεωρείται μέχρι σήμερα το πιο προβληματικό έργο του Μάρλοου, σε βαθμό που να αμφισβητείται η πατρότητά του και να εκλαμβάνεται συχνά ως συρραφή αφηγήσεων των ηθοποιών της εποχής. Ο σκηνοθέτης Χρήστος Θεοδωρίδης αναδεικνύει την ταχύτητα της πλοκής και την σχεδόν κινηματογραφική πλοκή, δημιουργώντας μία σφιχτή δομή και μία καταιγιστική σκηνική δράση. Ένα σύνολο 10 ηθοποιών αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τους 45 ρόλους του έργου, μαζί με ένα πλήθος εθελοντών ηθοποιών. Ο χώρος Δ της Πειραιώς 260 διαμορφώνεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο για τις ανάγκες της παράστασης, δημιουργώντας μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα, με έντονη κίνηση και μουσική.

 

 

 

Η Σφαγή των Παρισίων (πιθανολογείται ότι γράφτηκε το 1592), παρακολουθεί τα γεγονότα από τον γάμο της της καθολικής Μαργαρίτας Βαλουά με τον προτεστάντη Ερρίκο της Ναβάρρας, μέχρι την ανάληψη του βασιλικού αξιώματος από τον Ερρίκο. Ο γάμος γίνεται στο Παρίσι, εν μέσω θρησκευτικών πολέμων και καταλήγει στην παροιμιώδη σφαγή της Νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου, μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας. Ενώ χιλιάδες κόσμου έχουν συρρεύσει στο Παρίσι για τη γιορτή του γάμου, το ίδιο βράδυ με εντολή του ορκισμένου εχθρού των προτεσταντών Δούκα του Γκιζ, οι καμπάνες της εκκλησίας του Σαιν Ζερμαίν σημαίνουν την εκκίνηση της σφαγής 3000 περίπου προτεσταντών Ουγενότων από Καθολικούς. Αφού σφαγιάζονται οι Ουγενότοι ηγέτες, με τη συμμετοχή και του απλού καθολικού λαού, η σφαγή εξαπλώνεται σε όλους τους Ουγενότους καλεσμένους, άντρες, γυναίκες, παιδιά. Το Παρίσι βάφεται με αίμα σε μία νύχτα.

 

 

 

 

 

Συντελεστές:

 

Μετάφραση: Σεραφείμ Βελέντζας

 

Δραματουργική επεξεργασία: Ιζαμπέλα Κωνσταντινίδου, Χρήστος Θεοδωρίδης

 

Σκηνοθεσία: Χρήστος Θεοδωρίδης

 

Χορογραφία: Ξένια Θεμελή

 

Σκηνογραφία-Κοστούμια: Τίνα Τζόκα

 

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

 

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Θεοδωρίδης

 

Βοηθός σκηνοθέτη: Αντριάννα Χαλκίδη

 

Βοηθός σκηνογράφου: Νόρα Δεληδήμου

 

Επιμέλεια κομμώσεων: Κωνσταντίνος Κολιούσης / 2K Hairstyling

 

Μακιγιάζ: Τατιάνα Garabedian

 

Εκτέλεση παραγωγής: Άννα Γκομέζ

 

 

 

Ερμηνεύουν:

 

Παναγιώτης Εξαρχέας

 

Ξένια Θεμελή

 

Γιώργος Κισσανδράκης

 

Ντένης Μακρής

 

Μαρία Μπαγανά

 

Κατερίνα Πατσιάνη

 

Τατιάνα-Άννα Πίττα

 

Σαμψών Φύτρος

 

Σπύρος Χατζηαγγελάκης

 

Γιώργος Χριστοδούλου

 

 

 

 

 

Διάρκεια: 100 λεπτά

 

Τιμές εισιτηρίων: 20€ - 25€, 12€ (Φοιτητικό), 5€ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ)

 

 

 

Δείτε τι λένε ο Ντένης Μακρής και ο Γιώργος Χριστοδούλου για την παράσταση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=drLZEW6KQTo

 

Σίμος Κακάλας – Εταιρεία Θεάτρου Χώρος

Greek Freak / all star game

 

12 - 14 Ιουνίου, 21:00

Θέατρο Ολύμπια

resized Simos Kakalas photo Marilena Stafylidou

 

Ο Σίμος Κακάλας καταπιάνεται με το αγαπημένο του είδος, το βαριετέ, παρουσιάζοντας το αυτοσαρκαστικό, αυτοαναφορικό βαριετέ Greek Freak / all star game. Πρωταγωνιστής είναι ένας χορός σεσημασμένων καλλιτεχνών, καταδικασμένων από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Διαδικτύου να βρίσκονται ισοβίως επί σκηνής, με την υποχρέωση να παράγουν συνεχώς άρτια καλλιτεχνικά προϊόντα, να διασκεδάζουν και να γοητεύουν κοινό και κριτικούς.

Μέσα τους βαθιά ξέρουν ότι, σε περίπτωση αποτυχίας, τους περιμένει ο καλλιτεχνικός Καιάδας του καλοκαιριού, η πείνα και ο θάνατος. Πλειάδα προσωπικοτήτων θα τους συντρέξει στη μάταιη αυτή προσπάθεια να αποδείξουν ότι ακόμα συνεχίζουν να δημιουργούν. Θα υπάρξει άραγε ένας από μηχανής θεός που θα τους γλιτώσει από το θέαμα που είναι αναγκασμένοι να προσφέρουν;

Στο Greek Freak / all star game, μέσω της κωμωδίας ο θίασος κάνει ένα καυστικό σχόλιο για τη σημερινή πολιτική και κοινωνική κατάσταση. Η παράσταση επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του καλλιτέχνη τόσο με το γέλιο, όσο και με το κοινό, προκαλώντας τα όρια ανοχής της κοινωνίας, που επιμένει να προσκολλάται στο ένδοξο παρελθόν.

 

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία - Σύνθεση: Σίμος Κακάλας

Σκηνικό: Αντώνης Δαγκλίδης

Κοστούμια: Claire Bracewell

Μάσκες: Μάρθα Φωκά, Jonathan Becker

Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης

Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός

Ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου

Ειδικά εφέ: Αλέξανδρος Λόγγος

Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Καλακίδης

Εκτέλεση παραγωγής: Γιώργος Λόξας

 

Παίζουν οι: Σίμος Κακάλας, Δήμητρα Κούζα, Μιχάλης Βαλάσογλου, Κωνσταντίνος Μωραΐτης

Guest Star: Κλέων Γρηγοριάδης, Έλενα Μαυρίδου

 

Παίζουν οι μουσικοί: Χρίστος Θεοδώρου (πιάνο, πλήκτρα, μεταλλόφωνο), Γιώτης Παρασκευαΐδης (κιθάρες), Αντώνης Αρβανίτης (κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο), Ρόλη Γιαμοπούλου (τύμπανα)

 

 

Τιμές εισιτηρίων: 15€-25€ (Κανονικό), 10-20€ (φοιτητικό), 10€ (A.μεΑ.)

 

Δείτε τι λέει ο Σίμος Κακάλας στο video της παράστασης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=fuvK4_iJBbA&feature=youtu.be

 

Stand Up Comedy

Summer Comedy Party

 

5 Ιουνίου, 22:00

Πειραιώς 260, Κήπος

resized Stand up Comedy photo Marilena Stafylidou

Stand up comedy, improv comedy και ό,τι άλλο προκύψει! Οι δημοφιλείς κωμικοί Λάμπρος Φισφής και Γιώργος Χατζηπαύλου, παρουσιάζουν μία βραδιά γεμάτη γέλιο, στον Κήπο της Πειραιώς 260, που φιλοξενεί για πρώτη φορά ένα τέτοιο θέαμα. Μια βραδιά-αφιέρωμα στα νέα είδη κωμωδίας, όπου εκπρόσωποι του stand up comedy και του κωμικού αυτοσχεδιασμού συναντιούνται επί σκηνής και δημιουργούν ένα διαδραστικά σατιρικό Summer Comedy Party, γεμάτο με απολαυστικές στιγμές αγνής κωμωδίας και μουσικές νότες.

 

Στο πρώτο μέρος της παράστασης μεταφερόμαστε σε ένα comedy club από το οποίο θα παρελάσουν μερικοί από τους καλύτερους stand up κωμικούς που έχει να επιδείξει η Ελλάδα, τους Δημήτρη Μακαλιά, Γιάννη Σαρακατσάνη, Βύρωνα Θεοδωρόπουλο, Μιχάλη Μαθιουδάκη, Ζήση Ρούμπο, Γιώργο Αγγελόπουλο και Αριστοτέλη Ρήγα. Στο δεύτερο μέρος τη σκηνή γεμίζει η ομάδα του Κωμικού Μπουμ, που προσκαλεί το κοινό να συν-δημιουργήσουν μια αυτοσχεδιαστική παράσταση χωρίς σενάριο, χωρίς πρόβες και χωρίς ντροπή.

 

Συντελεστές:

Παίζουν: Λάμπρος Φισφής, Γιώργος Χατζηπαύλου, Δημήτρης Μακαλιάς, Γιάννης Σαρακατσάνης, Βύρωνας Θεοδωρόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Ζήσης Ρούμπος, Γιώργος Αγγελόπουλος, Αριστοτέλης Ρήγας

Επιμέλεια παράστασης: Λάμπρος Φισφής, Γιώργος Χατζηπαύλου

 

Διάρκεια: 90’

Τιμές εισιτηρίων: 13€ (Κανονικό), 8€ (Φοιτητικό), 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)

 

Δείτε τι λέει ο Λάμπρος Φισφής στο video της παράστασης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=IoRkO_oFjYI

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 23 Μάιος 2017 17:45
 


Σελίδα 10 από 289

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI,  Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή. Η Λίντα Χάμιλτον και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...