ATTICANEWS.GR

Member Area
ΘΕΑΤΡΟ


Κατέπληξε το κοινό το Θεατρικό Εργαστήρι των ΚΑΠΗ
News - ΘΕΑΤΡΟ
Παρασκευή, 22 Νοέμβριος 2013 11:23

Κατέπληξε το κοινό το Θεατρικό Εργαστήρι των ΚΑΠΗ

Μεταμόρφωση, 21/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα :Κατέπληξε το κοινό το Θεατρικό Εργαστήρι των ΚΑΠΗ

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι των ΚΑΠΗ παρουσίασαν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης, τη σάτιρα του Αριστοφάνη “Πλούτος”. Η θεατρολόγος και σκηνοθέτης κ. Μαρία Ζούλια, πλαισιωμένη από μια πληθώρα εξαιρετικών ηθοποιών, παρουσίασε με το δικό της τρόπο τον «Πλούτο», που πραγματεύεται το ανθρώπινο όνειρο για πλούτη.

Τυφλός ο Πλούτος κυκλοφορεί ρακένδυτος και γέρος. Ο Δίας τον τύφλωσε, επειδή είχε απειλήσει να δίνει τα δώρα του μόνο στους ενάρετους. Όταν με τη συμβολή του Αθηναίου Χρεμύλου ξαναβρίσκει το φως του, όλοι γίνονται πλούσιοι. Στον αντίποδα ο Αριστοφάνης τοποθετεί την Πενία, που ως καλή δασκάλα προσπαθεί να πείσει ότι το χρήμα δε φέρνει την ευτυχία. Ποιος την ακούει;

Η εκδήλωση συνέπεσε με τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του θεατρικού εργαστήριου και οι συντελεστές της παράστασης  άδραξαν την ευκαιρία για να ανακοινώσουν στο κοινό το όνομα του. Το θεατρικό εργαστήρι των ΚΑΠΗ του Δήμου Μεταμόρφωσης  βαπτίστηκε  "Θέσπις". Πρόκειται για το όνομα του πρώτου χαρισματικού κοινού θνητού ηθοποιού, ο οποίος αντικατέστησε τους ιερείς στην αρχαία Αθήνα και εισήγαγε τον διάλογο με τον χορό. Ο Θέσπις θεωρείται πατέρας των ηθοποιών.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Κανελλάκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής κα Μαρία Λυμπέρη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Κολοβός, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κα Δήμητρα Τσεβά, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Χρονόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Χριστίνα Αντωνοπούλου, κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, κα Βασιλική Μπαλαρή, κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου, κ. Ευστράτιος Σαραούδας και κ. Χρήστος Παπαχαρίσης.

 

Στην θεατρική ομάδα έλαβαν μέρος ερασιτέχνες ηθοποιοί και μέλη της θεατρικής ομάδας των Κ.Α.Π.Η του Δήμου υπό την διδασκαλία της κας Μαρίας Ζούλια, η οποία επιμελήθηκε τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης.

Γραφείο Τύπου

Δήμος Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύτηκε: 21/11/2013

 
Θεατρική παράσταση «Κ. Π. Καβάφης: Επάγγελμα Ποιητής»
News - ΘΕΑΤΡΟ
Παρασκευή, 22 Νοέμβριος 2013 11:20

Θεατρική παράσταση «Κ. Π. Καβάφης: Επάγγελμα Ποιητής»

Μεταμόρφωση, 21/11/2013

Δελτίο Τύπου

Θέμα:  Θεατρική παράσταση «Κ. Π. Καβάφης: Επάγγελμα Ποιητής»

KAVAFISTHEATRO
Ο Δήμος Μεταμόρφωσης και η Κοινωφελής Επιχείρησή του σε συνεργασία με την επαγγελματική ομάδα Θε.αμ.α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) στα πλαίσια «3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» και «Έτος Καβάφη 2013» - υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού - παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Κ. Π. Καβάφης: Επάγγελμα Ποιητής», βασισμένη σε δραματοποίηση κειμένων και πεζών ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Βασίλη Οικονόμου, στις 30 Νοεμβρίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης (Κτήμα Δηλαβέρη – Λητούς & Κύμης) και ώρα 20:30. Είσοδος Δωρεάν.
«Aπό την Φαντασίαν έως εις το Xαρτί. Eίναι δύσκολον πέρασμα, είναι επικίνδυνος θάλασσα. H απόστασις φαίνεται μικρά κατά πρώτην όψιν, και εν τοσούτω πόσον μακρόν ταξίδι είναι, και πόσον επιζήμιον ενίοτε δια τα πλοία τα οποία το επιχειρούν». 
Τα πλοία (Πεζό Ποίημα)

Το έτος 2013 έχει ανακηρυχθεί ¨Έτος Καβάφη¨ και στην προσπάθειά μας να αποτίσουμε φόρο τιμής στον «οικουμενικό» ποιητή, δημιουργήσαμε ένα θεατρικό έργο που αναδεικνύει τόσο την αυτοαναφορική σχέση που έχει ο ίδιος με την ποιητική τέχνη όσο και τη διορατικότητά του. Οκτώ δραματικοί μονόλογοι, οι οποίοι περιπλέκονται σε θεατρικό τοπίο, προτείνονται ως έμμεση λύση για την κρίση των ηθών και των αξιών με εργαλεία την πρόσληψη του αναγνώστη / θεατή  και τη διακειμενικότητα. Τα κείμενα/ ποιήματα που θ’ ακουστούν είναι: Aι σκέψεις ενός γέροντος καλλιτέχνου, Το Σύνταγμα της Ηδονής, Έρωτος Άκουσμα, Κρυμμένα, Ο Δεκέμβρης του 1903, Το Πιόνι, ¨Βυζαντινός Άρχων, εξόριστος, στιχουργών¨ , Το Mετέπειτα, Η Διακοπή, Τρώες,  Εκόμισα εις την Τέχνη, Η Πόλις, Ιθάκη (καθώς και δύο  «καβαφικά»  ποιήματα του Γ. Ρίτσου).


Σκηνοθεσία: Βασίλης Οικονόμου, Μουσική σύνθεση: Σοφία Σεφεριάδη, Κοστούμια: Βάσω Καλεντέρογλου - Σοφία Σταυρακάκη, Ειδική βοηθός - Φροντιστής: Έφη Τούμπα, Φωτισμοί: Μιχαέλα Κωνσταντέλλου. 
Διανομή: Κ. Π. Καβάφης: Πάνος Ζουρνατζίδης, Χαρίκλεια Φωτιάδη - Καβάφη (μητέρα ποιητή): Σοφία Σταυρακάκη, Ιθάκη: Χριστίνα Τούμπα, Γιάννης Ρίτσος:  Βασίλης Οικονόμου, «Το Σύνταγμα της Ηδονής» (Ιερόδουλες του 1900): Μαρίνα Μπεσίρη, Γεωργία Βιδάκη, Μαρία Μουρελάτου, Ναύτης: Γιώργος Ηλιάκης. 

ΘΕ.ΑΜ.Α.

Θέαμα: εικόνα αντικειμένων ή γεγονότων που βλέπει μπροστά του ο παρατηρητής ή θεατής, ικανή να προξενήσει συναισθηματικές αντιδράσεις (ορισμός). Ποια όμως είναι η εικόνα που μπορεί πραγματικά να προκαλέσει τέτοιου είδους αντιδράσεις; Πώς επιτυγχάνονται βαθιές συγκινησιακές καταστάσεις προερχόμενες από χαρά ή λύπη; Ερωτήματα που σε περίοδο κρίσης αξιών και θεσμών φαίνεται να χάνουν την ισχύ τους και ως ύστατη ελπίδα να απομένει η αλήθεια που με την ωμή απεικόνισή της αποτελεί τον φωτεινό δάσκαλο...
Το θεατρικό εργαστήρι απευθύνεται κυρίως στα άτομα με κινητικές αναπηρίες και φιλοδοξεί στην ίδρυση της πρώτης Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης για άτομα με κινητική αναπηρία (συμπεριλαμβάνοντας και άλλες παθήσεις) αμφισβητώντας με τον πιο γόνιμο τρόπο την προϋπόθεση της αρτιμέλειας (ΠΔ 370/1983, Άρθρο 8, γ παρ.) ως βασικό κριτήριο που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Πολιτισμού για την εισαγωγή στις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης. Τα ΑμεΑ ξεπερνούν το 9 % του πληθυσμού της χώρας μας και σίγουρα ως μέλη της κοινωνίας μας έχουν ίσες υποχρεώσεις και ίσα δικαιώματα. Δικαίωμα ακόμα και στο να γίνουν επαγγελματίες ηθοποιοί κάτι που στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες του εξωτερικού είναι γεγονός. Καθόλου περιττή αλλά επιτακτική η ανάγκη να ξεπεράσει πια η ελληνική κοινωνία τις “πρωτόγονες” και πάγιες αντιλήψεις του χθες για την κοινωνικά ενεργή παρουσία των ΑμεΑ. 
Εμπνευστής της ιδέας και υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας είναι ο Βασίλης Οικονόμου (Ηθοποιός ΑμεΑ - Σκηνοθέτης) που ο ίδιος αγνοώντας τον κανόνα περί αρτιμέλειας έδωσε πριν χρόνια το παρόν στις εισαγωγικές εξετάσεις Ανώτερων Σχολών της Δραματικής Τέχνης του Υπουργείου Πολιτισμού και με την επιτυχία του έδωσε τα πρώτα ψήγματα γόνιμης αμφισβήτησης αυτού του κανονισμού και συνεχίζει στο παρόν με μια αξιόλογη έως τώρα διαδρομή στα θεατρικά δρώμενα
Τo 2010 η ομάδα «Θε.αμ.α.» παρουσίασε τη «Λάμια» ένα έργο της Λίνας Αμπντελχαμίντ που αποτελούσε θεατρική αναπροσαρμογή του ¨μύθου της Λάμιας¨. To 2011 παρουσίασε τη νέα δημιουργία της με τίτλο «Ήρωες και Μύθοι» βασισμένη σε μονολόγους από τα κορυφαία θεατρικά έργα του Τέννεσση Ουίλλιαμς που έκανε πρεμιέρα στην κεντρική αυλή της "Τεχνόπολις" (Γκάζι) στις 25/7/2011. Την άνοιξη του 2012 συμμετείχε στο international workshop 'Act for Acting' (Avigliana-Italy) και παρουσίασε  την αυτοσχεδιαστική παράσταση "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή σε δύο μέρη: Α. Video-art: "Electra mourning" B. Αυτοσχεδιαστική αναπαράσταση της "σκηνής της αναγνώρισης" μεταξύ Ηλέκτρας και Ορέστη. Την περίοδο 2012-13 το «Θε.αμ.α.» παρουσίασε το νέο δραματικό έργο της Έφης Τούμπα, «Αύριο». Τον Σεπτέμβριο (23-29) συμμετείχε μέσω του ιδρυτή της στο διεθνές Φεστιβάλ «Proteatr» που διεξήχθη στη Μόσχα. Εκεί ο Βασίλης Οικονόμου έδωσε master-class υποκριτικής με τίτλο «Ο Χώρος και ο Χρόνος στην Αρχαία Ελληνική Τραγωδία». 

Με εκτίμηση,
«Θε.αμ.α.» 

Αρχείο 1: kavafis afissa.pdf

Δημοσιεύτηκε: 21/11/2013

 
Ο Τέρι Γκίλιαμ επιμένει στον Δον Κιχώτη Ντιβάλ και ΜακΓκρέγκορ συζητήθηκαν για τους ρόλους του Δον Κιχώτη και του Σάντσο Πάντσα
News - ΘΕΑΤΡΟ
Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2013 17:13

Ο Τέρι Γκίλιαμ επιμένει στον Δον Κιχώτη

Ντιβάλ και ΜακΓκρέγκορ συζητήθηκαν για τους ρόλους του Δον Κιχώτη και του Σάντσο Πάντσα

Κατά τη διάρκεια προώθησης της ταινίας του Zero Theorem, ο σκηνοθέτης Τέρι Γκίλιαμ αποκάλυψε ότι η επόμενη ταινία του θα είναι το "The Man Who Killed Don Quixote", ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε το 2000 με τον Τζόνι Ντεπ στο ρόλο του Σάντσο Πάντσα. Εκείνη την περίοδο, κι ενώ είχαν ήδη γυριστεί πολλές σκηνές, ο Γκίλιαμ κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στην παραγωγή και στην χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα το πρότζεκτ να εγκαταλειφθεί. 

Μάλιστα το 2002 κυκλοφόρησε και ένα ντοκιμαντέρ, το Lost in La Mancha, (Δον Κιχώτης Χωρίς Τέλος στα ελληνικά) που κατέγραψε τα γεγονότα που οδήγησαν μια υπερφιλόδοξη ευρωπαϊκή υπερπαραγωγή να καταλήξει σε φιάσκο. Ο σκηνοθέτης λοιπόν δήλωσε χαρακτηριστικά: "Θα προσπαθήσω και πάλι να κάνω τον Δον Κιχώτη. Νομίζω πως θα είναι η 7η φορά. Ίσως η 7η να είναι και η τυχερή. Θα δούμε τι θα γίνει. Θέλω να το κάνω ώστε να απαλλαγώ από αυτό. Να το βγάλω από τη ζωή μου. Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα είναι καλό ή κακό. Το επικίνδυνο είναι ότι πολλοί άνθρωποι το περιμένουν και ίσως να απογοητεύσω πολλούς από αυτούς." 

Στις τελευταίες του προσπάθειες να ολοκληρώσει το πρότζεκτ, ονόματα όπως αυτά των Ρόμπερτ Ντιβάλ και Γιούαν ΜακΓκρέγκορ συζητήθηκαν για τους ρόλους του Δον Κιχώτη και του Σάντσο Πάντσα. Ο Ντεπ δεν αναμένεται να επιστρέψει.

http://www.typos.com.cy/cat/5/article/1138

 
Κινηματογραφική Λέσχη στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου Έναρξη, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 21.00 με την προβολή του Βυσσινόκηπου του Κακογιάννη στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη
News - ΘΕΑΤΡΟ
Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2013 16:56

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

 

21/11/2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 kinimatografikilesxi

 Κινηματογραφική Λέσχη στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Έναρξη, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 21.00 με την προβολή του Βυσσινόκηπου του Κακογιάννη στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

 

 

        Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ξεκινά την λειτουργία της   Κινηματογραφικής του Λέσχης με προβολές, με δραστηριότητες που στοχεύουν σε επιλεγμένες Κινηματογραφικές Ταινίες, με σεμινάρια θεωρίας και εξοικείωσης με την τεχνική και αισθητική του κινηματογράφου, με ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, με θεματικά αφιερώματα, καθώς και αφιερώματα σε μεγάλους σκηνοθέτες.

        Έναρξη για την Κινηματογραφική Λέσχη θα γίνει την Τετάρτη, 27/11/2013 και ώρα 9.00 μ.μ. στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206- Ταύρος) με την ταινία «Ο Βυσσινόκηπος» του Μιχάλη Κακογιάννη, τιμής ένεκεν προς ένα μεγάλο δημιουργό της 7ης Τέχνης, αλλά και της  επιτυχημένης  συνεργασίας μας με το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

        Οι προβολές θα πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο.   Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 2103418579 από Δευτέρα-Παρασκευή, 11π.μ.-2μ.μ.

        Στόχος της κινηματογραφικής λέσχης είναι η διοργάνωση δραστηριοτήτων  όπως:

ñ  Επιλεγμένες Κινηματογραφικές Ταινίες  δυο φορές το μήνα με προβολές που θα πραγματοποιούνται στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» ( Πειραιώς 206  -Ταύρος)

ñ  Αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες σκηνοθέτες (Βούλγαρη-Αγγελόπουλο-Κακογιάννη- Σμαραγδή κ.λ.π).

ñ  Σεμινάρια θεωρίας και εξοικείωσης με την τεχνική και αισθητική του κινηματογράφου.

ñ  Ταινίες Μικρού Μήκους και Ντοκιμαντέρ

ñ  Συνεργασία με Κινηματογραφικές Λέσχες

ñ  Αφιερώματα σε άλλες χώρες

ñ  Παιδικό Αφιέρωμα με   πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου και ταινίες που έχουν εγκριθεί από την επιτροπή κατάλληλων θεαμάτων της Διεύθυνσης εκπαίδευσης.

ñ  Θεματικά Αφιερώματα με ταινίες αλλά και άλλα είδη τέχνης (π.χ. Ημέρα Μουσικής ταινία και συγχρόνως μουσικά ακούσματα) κ.λ.π.

        Για εγγραφή μελών στην Κινηματογραφική Λέσχη, έτσι ώστε να υπάρχει δικαίωμα συμμετοχής  και στα αλλά προγράμματά της, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με το Γραφείο του Πνευματικού Κέντρου στο π. Δημαρχείο Ταύρου στο τηλ. 213 2036213 ή με το Γραφείο Τύπου του Δήμου, στο 213 2019636, στο FAX 2132036247 και με  email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, δήλωσε σχετικά με την έναρξη της κινηματογραφικής λέσχης: “Ο πολιτισμός και η τέχνη δεν πρέπει να μπαίνουν στο περιθώριο λόγω της πολύπλευρης κρίσης που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε. Η λειτουργία της κινηματογραφικής λέσχης στο Δήμο μας καλύπτει ένα κενό που υπήρχε στο πλαίσιο των πολιτιστικών μας δράσεων. Πιστεύω ότι θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στην κινηματογραφική μας λέσχη από τους κατοίκους, αφού ο κινηματογράφος παραμένει στην Ελλάδα αγαπημένο μέσο ψυχαγωγίας. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να προγραμματίζουμε πολιτιστικές δράσεις που θα ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα των κατοίκων μας.”

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                               

                                        ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ  27/11/2013  ώρα 9.00 μ.μ.

Ο ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ (1999 Κοινωνικό -Διάρκεια 137΄)

Ο Μιχάλης Κακογιάννης με την βοήθεια ενός ταλαντούχου επιτελείου ηθοποιών αποδίδει το κλασικό έργο του Άντον Τσέχωφ σχετικά με το πέρασμα του χρόνου και το δεσμό μας με τη φύση.

Με συντελεστές

Διεύθυνση Φωτογραφίας :

Άρης Σταύρου

Μουσική:

Peter Tchaikovsky

Σκηνικά - Κοστούμια:

Διονύσης Φωτόπουλος

Ηθοποιοί:

Άλαν Μπέιτς,
Σάρλοτ Ράμπλινγκ,
Κάτριν Κάρτλιτζ,
Φράνσις ντε Λα Τουρ

 

Περίληψη του έργου
Παρίσι, 1900. Η Ανυα, δεκαεξάχρονη κόρη της κυρίας Λιούμποφ Ρανέφσκι, φτάνει στη γαλλική πρωτεύουσα για να συνοδεύσει τη μητέρα της πίσω στη Ρωσία. Πέντε χρόνια πριν, όταν ο μικρός της γιος πνίγηκε στη λίμνη, η Λιουμπόφ εγκατέλειψε το πατρικό της κτήμα, πασίγνωστο για το Βυσσινόκηπό του, και εγκαταστάθηκε στη Γαλλία με τον εραστή της, ο οποίος αφού σπατάλησε όλες τις οικονομίες της, την εγκατέλειψε. Στο γυρισμό τους βρίσκουν το Βυσσινόκηπο να ανθίζει.

Ειδικό βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ταινιών του Μόντρεαλ

*   *   *

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/12/2013 ώρα 8.30μ.μ.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ….

            Η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου έχει τη χαρά να φιλοξενήσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης  τις βραβευμένες  ταινίες του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.  

    Η ταινία μικρού μήκους προβάλλεται , προωθείται, αναδεικνύεται και χειροκροτείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η θέση του Φεστιβάλ Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση συμβάλλουν  στην επιτυχία των «ταξιδιών» του που σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών. Φέτος πρωταγωνιστεί η οικονομική κρίση, είτε ως κεντρικός πυρήνας των ιστοριών τους, είτε ως φόντο, σε μια Ελλάδα που δοκιμάζεται από την ανεργία, την μετανάστευση και την εργασιακή εκμετάλλευση. Το σίγουρο πάντως  είναι ότι είναι η χρονιά των γυναικών που υπογραφούν σκηνοθετικά πολλές από τις ταινίες του Φεστιβάλ αφού και το  πρώτο βραβείο  πήρε η νεαρή Ασημίνα Προέδρου με την ταινία «Red Hulk». Πολλοί είναι τέλος οι δημοφιλείς ηθοποιοί που συνδράμουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Νικήτα Τσακίρογλου, Μανώλη Μαυρομματάκη, Θεοδώρα Τζήμου, Ιερώνυμο Καλετσάνο, Ορφέα Αυγουστίδη.

*   *   *

 ΤΕΤΑΡΤΗ 18/12/2013  ώρα 9μ.μ.

Τρωάδες (Αρχαία Τραγωδία βασισμένη στο έργο του Ευριπίδη - Διάρκεια 109΄)

Από την  τριλογία του Μιχάλη Κακογιάννη : «Ηλέκτρα», «Τρωάδες» και «Ιφιγένεια» που διαγωνίστηκαν και προβλήθηκαν στα εγκυρότερα φεστιβάλ παγκοσμίως και απέσπασαν πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

 

Με συντελεστές

Διεύθυνση Φωτογραφίας :

Άλφιο Κοντίνι

Μουσική:

Μίκης Θεοδωράκης

Κοστούμια:

Νικόλας Γεωργιάδης

Ηθοποιοί:

Κάθριν Χέρμπορν,
Βανέσα Ρέηντγκρέηβ,
Ζενεβιέβ Μπυζόλντ,
Ειρήνη Παπά,
Μπράιαν Μπλεστ,
Πάτρικ Μαγκί

 

Περίληψη του έργου

Μετά την πτώση της Τροίας οι αιχμάλωτες γυναίκες περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία που θα τις μεταφέρουν στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους η βασίλισσα Εκάβη που θρηνεί το χαμό της οικογένειας και της πόλης της και η χήρα του Έκτορα η Ανδρομάχη η οποία πρόκειται να αντιμετωπίσει ακόμα μια τραγωδία καθώς οι νικητές σκοτώνουν το νεαρό σε ηλικία γιο της. Και ενώ ο Μενέλαος συναντά την άπιστη Ελένη, την αιτία αυτού του πολέμου, η μάντισσα Κασσάνδρα προμηνύει τα κακά που θα βρουν τους νικητές στο δρόμο για την πατρίδα.

Βραβείο Διεθνούς Οργανισμού Ειρήνης

                                                              

      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

 
«Ο Καραγκιόζης Βαρκάρης» στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου
News - ΘΕΑΤΡΟ
Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2013 09:54

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                  Μαρκόπουλο, 14/11/2013

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

 

 

«Ο Καραγκιόζης Βαρκάρης» στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου

 Ο Καραγκιόζης Βαρκάρης στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου

 

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 6 το απόγευμα, την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Βαρκάρης», από το Θέατρο Σκιών «Αθανασίου», στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».

Ο Χατζηαβάτης μαζί με τον Καραγκιόζη, παίρνουν την άδεια από τον Βεζύρη για να εργαστούν ως βαρκάρηδες στο Πέραμα. Ο Καραγκιόζης μεταφέρει με την βάρκα του από τον φάρο στην άλλη μεριά της πόλης, όλους τους γνωστούς ήρωες του Θεάτρου Σκιών. Ο λαϊκός μας ήρωας, με τα καμωματά του, θα μπλέξει σε μεγάλες φασαρίες, σκορπώντας το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Η τιμή εισόδου είναι πέντε (5) Ευρώ, ενώ υπάρχει ειδική προσφορά για τους Ανέργους και τους Πολύτεκνους. Με την επίδειξη της σχετικής κάρτας, θα χορηγείται ένα (1) δωρεάν εισιτήριο, στους δικαιούχους.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

 


Σελίδα 271 από 276
"Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!
  "Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!    Παντρεύοντας την ...

Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston; Το 2005, ο Brad Pitt και η Jennifer Aniston αποφάσισαν να χωρίσουν, έπειτα από πέντε χρόνια έγγαμου βίου.  ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση