ATTICANEWS.GR

Member Area
ΘΕΑΤΡΟ


Τα Wog Boys επιστρέφουν. Πρόκειται για μια παράσταση που θα περιοδεύσει σχεδόν όλη τη χώρα και τα εισιτήρια γίνονται ανάρπαστα.
News - ΘΕΑΤΡΟ
Πέμπτη, 02 Ιανουάριος 2014 16:43

1560718 10152142669149759 577266195 n

Τα Wog Boys επιστρέφουν.
Πρόκειται για μια παράσταση που θα περιοδεύσει σχεδόν όλη τη χώρα και τα εισιτήρια γίνονται ανάρπαστα.

Τα “Μεταναστάπουλα” (Wog Boys) επιστρέφουν τον Ιανουάριο στην Αυστραλία.

Πρόκειται για μια παράσταση που θα περιοδεύσει σχεδόν όλη τη χώρα και τα εισιτήρια γίνονται ανάρπαστα.

Πρωταγωνιστούν τρεις μετανάστες ηθοποιοί της Αυστραλίας. Οι ομογενείς Νίκος Γιαννόπουλος και Άλεξ Δημητριάδης (γνωστοί και στο κινηματογραφικό κοινό της Ελλάδας) και ο Ιταλός Βινς Κολόσιμο.

Η παράσταση Wog Boys αποτελεί έμπνευση του Νίκου Γιαννόπουλου ο οποίος όταν τελείωσε την δραματική σχολή διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να εργαστεί στο αυστραλιανό θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Έγραψε, λοιπόν, ένα θεατρικό έργο, μια κωμωδία, με θέμα τα μεταναστόπουλα και ερμηνευτές τον ίδιο και μετανάστες ηθοποιούς και κατάφεραν να γίνονται πιο δημοφιλή πρόσωπα της Αυστραλίας με «όπλο» τους κάτι που ο ίδιοι, μέσα τους, απεχθανόταν. 

Μικρός, όταν μεγάλωνε στη Μελβούρνη, ο Γιαννόπουλος, όπως πολλά παιδιά Ελλήνων μεταναστών της Αυστραλίας, άκουγε τους αυτόχθονες Αυστραλούς να τον αποκαλούν «wog» ένα άκομψο και κακότροπο παρατσούκλι.

Ωστόσο, ο Γιαννόπουλος, που από πολύ νωρίς είχε καταλάβει ότι αυτό που ήθελε να γίνει ήταν ηθοποιός, άρχισε να μαζεύει όλες αυτές τις εμπειρίες στο αρχείο του εγκεφάλου του. Και θα περνούσαν αρκετά χρόνια από τη δεκαετία του ΄70 ως το 1989, όταν με την τηλεοπτική σειρά «Αcropolis now» ο ίδιος άνθρωπος θα «πετούσε» στην κορυφή της θεαματικότητας έχοντας αξιοποιήσει με χιούμορ όλες αυτές τις δυσάρεστες, «wog» αναμνήσεις.

Υλικό του Γιαννόπουλου δεν ήταν μόνον τα προσωπικά βιώματά του, αλλά και άλλων Ελληνοαυστραλών που είχαν βρεθεί στην ίδια θέση με τη δική του.

Συλλέγοντας πληροφορίες και εμπειρίες, ο Γιαννόπουλος έκανε την προσωπική του κωμική «αποκρυπτογράφηση» του τι σημαίνει «wog» και κέρδισε το παιχνίδι. Η επιτυχία του ως «επίσημου» wog είχε αφετηρία το θέατρο, το οποίο σπούδασε από το 1981 ως το 1985, όταν πήρε το πτυχίο του στις Δραματικές Τέχνες από το Βικτωριανό Κολέγιο Τεχνών. 

Δύο χρόνια αργότερα ο «wog» της σόου μπίζνες είχε γεννηθεί. Το 1987 ο Γιαννόπουλος περιόδευσε σε όλη την Αυστραλία με το θεατρικό σόου «Wogs out of work», το οποίο περιέγραφε τις περιπέτειες μιας ομάδας Ελληνοαυστραλών που υπερηφανεύονταν για την καταγωγή τους. 

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το σόου είδαν περίπου 750.000 άνθρωποι και η επιτυχία του ήταν το διαβατήριο του Γιαννόπουλου για την τηλεόραση. Η τηλεοπτική σειρά «Αcropolis now», όπου ο Γιαννόπουλος υποδύθηκε έναν παρόμοιο ήρωα, ολοκληρώθηκε ύστερα από 58 επεισόδια, ενώ κατά τη διάρκειά της ο Γιαννόπουλος έκανε μια νέα περιοδεία, το «Αcropolis now live», η οποία είχε ανάλογο σουξέ.

Ξαφνικά το υποτιμητικό παρατσούκλι «wog» είχε γίνει κάτι σαν το αγγλοσαξονικό «σερ» και ο Γιαννόπουλος ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα στη χώρα του down under. 

Το 1999 ο «wog» πέρασε στη μεγάλη οθόνη με τον «Ελληνάρα» («Τhe wog boy») σε παραγωγή και σενάριο Γιαννόπουλου, ο οποίος βεβαίως πρωταγωνιστούσε. Παίζοντας τον μπαγαπόντη «Ελληνάρα» Στιβ Καραμίτση, ο Γιαννόπουλος γεύθηκε ακόμη μια μεγάλη επιτυχία στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία, όπου το φιλμ προβλήθηκε το 2000 και έκοψε 7 εκατ. εισιτήρια.

Πέρασαν δέκα χρόνια από την εποχή του κινηματογραφικού θριάμβου και ο Στιβ ο «Ελληνάρας» ξανακτύπησε - αυτή τη φορά στη Μύκονο. Με επικεφαλής τον Γιαννόπουλο, και πάλι στον ρόλο του Στιβ Καραμήτσου, η ταινία «Τhe kings of Μykonos» περιγράφει τις περιπέτειές του στο κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου όπου, παρέα με τον κολλητό του (Βινς Κολόσιμο), έχει πάει για την παραλαβή της παραλίας Ρaradise και μιας ταβέρνας που του έχει αφήσει κληρονομιά ένας άγνωστος θείος. που σκηνοθέτησε ο επίσης Ελληνοαυστραλός Πίτερ Ανδρικίδης, του πρόσφερε μια καλή ευκαιρία.

Και τώρα επιστρέφει η θεατρική παράσταση Wog Boys και όλα δείχνουν πως η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.

ΠΗΓΗ: http://neoskosmos.com/
ΦΩΤΟ: Επιστρέφουν τα "μεταναστόπουλα".

 
Συνεχίζεται η προβολή της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη “Μικρά Αγγλία”, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»
News - ΘΕΑΤΡΟ
Τετάρτη, 01 Ιανουάριος 2014 13:33

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ                          

 

                                                                                    Μαρκόπουλο, 31/12/2013

 

 Συνεχίζεται η προβολή της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη -Μικρά Αγγλία- στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου Άρτεμις

Συνεχίζεται η προβολή της νέας ταινίας

του Παντελή Βούλγαρη “Μικρά Αγγλία”,

στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»

 

Συνεχίζεται για 3η εβδομάδα, η προβολή της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη “Μικρά Αγγλία”, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», 2/1/2014 – 8/1/2014, μετά την μεγάλη απήχηση που είχε στους λάτρεις του κινηματογράφου.

 

ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ

Ένα σπίτι. Ένα μυστικό. Ένας άντρας. Δύο αδερφές.

 

Προβολές: 18.00 και 21.00

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

Σενάριο: Ιωάννα Καρυστιάνη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάξιμος Μουμούρης, Βασίλης Βασιλάκης, Χρήστος Καλαβρούζος, Ειρήνη Ιγγλέση, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Αγγελική Παπαθεμελή, Χρύσα Παπαϊωάννου, Κώστας Κλεφτόγιαννης, Κατερίνα Αντωνακάκη, Ζωή Λιανοστάθη, Κλέα Σαμαντά, Βασίλης Πομώνης, Νίκος Παντζόπουλος, Μιράντα Ζησιμοπούλου, Ιωάννα Πιατά, Ρεγγίνα Λεβεδιάνου, Αινείας Τσαμάτης.

 

Ο Παντελής Βούλγαρης επιστρέφει με τη “Μικρά Αγγλία”, σε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της, το οποίο εκδόθηκε το 1997, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες και μεταφράστηκε σε πολλές ξένες γλώσσες.

Η ιστορία διαδραματίζεται στο ναυτονήσι της Άνδρου, τις δεκαετίες του ’30 και ’40 και μας ταξιδεύει στα βαθιά της ανθρώπινης περιπέτειας. Ζωές που ορίζονται από τη μακρά απουσία των ανδρών στα ποντοπόρα βαπόρια, τη μοναξιά των γυναικών στο νησί, τις αυστηρές κοινωνικές επιταγές της εποχής. Η δουλειά, ο έρωτας, το πάθος, η πίστη, η λησμονιά, το συμφέρον, η τύψη, ο πόλεμος, το πένθος, όλα βολοδέρνουν στα σαράντα κύματα της θάλασσας και στις φουρτούνες της ψυχής και της συνείδησης. Ο Βούλγαρης με διεισδυτική και στοχαστική ματιά αφηγείται κινηματογραφικά μία ιστορία, που φωτίζει τις σκιές της καθημερινότητας, τα κρυμμένα μυστικά, τις ταραγμένες σχέσεις και το κόστος της υποταγής. Για μία ακόμη φορά εμπιστεύεται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς.

 

Η 20χρονη Όρσα (Πηνελόπη Τσιλίκα) είναι παράφορα ερωτευμένη με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ (Ανδρέας Κωνσταντίνου). Κλειστός χαρακτήρας δεν αποκαλύπτει το μυστικό της σε κανέναν. Η μικρότερη αδελφή της, Μόσχα (Σοφία Κόκκαλη), δυναμική και γεμάτη όνειρα, θέλει να φύγει από την Άνδρο, να αποδράσει από τη μοίρα των γυναικών του νησιού να παντρεύονται ναυτικούς που όλο λείπουν ή θαλασσοπνίγονται. Για τη μητέρα τους, Μίνα (Αννέζα Παπαδοπούλου), σύζυγο καπετάνιου που προτιμά το Ατλάντικ Σουρ από το σπίτι του, ο έρωτας είναι κακός μπελάς και πόνος. Παρακάμπτοντας τα αισθήματα των κοριτσιών της, συνωμοτεί, αξιοποιεί γνωριμίες και τις παντρεύει με γνώμονα το συμφέρον. Την Όρσα, με τον πλοιοκτήτη και καπετάνιο Νίκο Βατοκούζη (Μάξιμος Μουμούρης) και λίγο αργότερα τη Μόσχα, με τον καπετάνιο πλέον, Σπύρο. Άθελά της, ναρκοθετεί το ίδιο της το σπιτικό. Το διώροφο που έχτισε με τα εμβάσματα του άντρα της. Στο κάτω σπίτι η Όρσα. Στο πάνω η Μόσχα.

Σας υπενθυμίζουμε τη διαρκή προσφορά της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), κάθε Τετάρτη δυο εισιτήρια, στην τιμή του ενός (7 Ευρώ) και καθημερινά έκπτωση 50% για ανήλικους, μαθητές, φοιτητές, νέους άνεργους, πολύτεκνους και ΑμΕΑ (3,5 Ευρώ)!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΑΡΤΕΜΙΣ»

DOLBY ST. SR, Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο, τηλ.: 22990 23924

Ευτυχισμένο και δημιουργικό  το 2014 και Καλές προβολές!

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

 
ενημερωτικές αφίσες για τις παιδικές ταινίες και παραστάσεις των επόμενων ημερών στο Μοσχάτο και Ταύρο με ελεύθερη είσοδο
News - ΘΕΑΤΡΟ
Παρασκευή, 27 Δεκέμβριος 2013 18:05

merry-christmas-card-2013 copy

resized christmas presents copy

 
ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» Ο Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης μαζί με τα παιδιά του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
News - ΘΕΑΤΡΟ
Παρασκευή, 27 Δεκέμβριος 2013 17:43

 

Γραφείο Τύπου, Επικοινωνίας

& Δημοσίων Σχέσεων                                                

Ο Δήμαρχος Α. Παχατουρίδης με τα παιδιά του Συλλόγου Το Χαμόγελο του Παιδιού 1

         Περιστέρι, 26-12-2013   

 

         Προς: ΜΜΕ

 

                             

 

   Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 

 

ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ»

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης μαζί

με τα παιδιά του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης συνόδευσε τα παιδιά του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο θέατρο και παρακολούθησε μαζί τους την παιδική παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».

Στην σκηνή του θεάτρου Άλμα, εκτός από τους ηθοποιούς ανέβηκαν και τα ίδια τα παιδιά, τα οποία συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια που τους προσφέρει.

Αυτές τις άγιες ημέρες όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην οικογενειακή θαλπωρή και φροντίδα. Ο κ. Παχατουρίδης στάθηκε δίπλα στα παιδιά του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» χαρίζοντας τους απλόχερα αγάπη κι εκείνο το αίσθημα ασφάλειας που στερούνται στις δύσκολες αυτές ημέρες, πιο πολύ από ποτέ. 

 

 

 

-          ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: peristeri.gr - facebook.com/DimosPeristeriou -  twitter.com/Dim_Peristeriou

 
Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού
News - ΘΕΑΤΡΟ
Τρίτη, 24 Δεκέμβριος 2013 11:15

 

 

 


                               ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

                                 Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

                                

23 Δεκεμβρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΚΑΒΑΦΗΣ

 

Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη

από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού  

 

Αποχαιρετώντας το 2013, έτος αφιερωμένο στον Κωνσταντίνο Καβάφη, η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού παρουσιάζει, σε σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη, γνωστά και μελοποιημένα ποιήματα του Αλεξανδρινού ποιητή, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου, Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης, 3ος όροφος.

Επί σκηνής, διαβάζουν και αφηγούνται 18 ηθοποιοί. Συνοδεύει στο πιάνο ο Οδυσσέας Κουμάτος και στο τραγούδι η Δέσποινα Ξένου. Την επιμέλεια του βιογραφικού και του Βίντεο έχει ο Γιώργος Χριστοδουλίδης.

Είσοδος Ελεύθερη. 

 


Σελίδα 271 από 281
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες. Στις 28 Ιουνίου, Οι μουσικές της Κρήτης θα κατακτήσουν ...

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα,  Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση