ATTICANEWS.GR

Member Area
Εκδηλώσεις
Η δεκαετία του 80 αναβιώνει στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων
News - Εκδηλώσεις
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 18:41

Η δεκαετία του 80 αναβιώνει στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων

resized Poster01

View master και βιντεοταινίες, σημαίες πλαστικές και ντισκομπάλες, walkman και ελεύθερη ραδιοφωνία, Γκάλης, βάτες και πάρτυ στη Βουλιαγμένη. Κωδικός: #GR80s. Όσοι σε όλα αυτά βλέπουν κάτι από τη δική τους ζωή αλλά και εκείνοι που θέλουν να συστηθούν με τη «θρυλική» δεκαετία του 80, για την οποία έχουν ακούσει πολλά και αντιφατικά, δίνουν το δικό τους μεγάλο ραντεβού με την ιστορία, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Περισσότερα από 4.000 εκθέματα, σε 18 περίπτερα, διαδραστικές εφαρμογές και πάνω από 30 παράλληλες εκδηλώσεις (masterclasses, workshops, διαλέξεις, ημερίδες, προβολές, ειδικές εκθέσεις) από την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 12 Μαρτίου, φιλοξενούνται στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Η έκθεση «GR80s - Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη», περιλαμβάνει και παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών, επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων.

resized Poster02

Από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το '87, έως τις συγκεντρώσεις με τα πλαστικά σημαιάκια, από την εκπομπή του πρώτου ιδιωτικού καναλιού της ελληνικής τηλεόρασης το '89, έως τη "νέα δημοσιογραφία" του ΚΛΙΚ και από το μύθο που δημιούργησε ο Μπίλλυ Μπο στο χώρο της μόδας, έως τη φετιχοποίηση του τζιν, η έκθεση παρουσιάζει μέσα από μια ποικιλία εκθεσιακών μεθόδων, όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την επίμαχη δεκαετία και διαμόρφωσαν σε ένα μεγάλο βαθμό τις επόμενες.

Την έκθεση, που θα εγκαινιάσει την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου και ώρα 20.00, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ.Γιώργος Καμίνης, επιμελήθηκαν επιστημονικά οι κ.κ. Βασίλης Βαμβακάς, επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Παναγής Παναγιωτόπουλος, επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Την ημέρα των εγκαινίων, από τις 19.00 έως τις 22.00,  η είσοδος θα είναι ελεύθερη.  

resized Poster04

Ως ειδικοί επιμελητές συνέδραμαν εκπρόσωποι και μελετητές της συγκεκριμένης γενιάς: Λεωνίδας Αντωνόπουλος, Βασίλης Βλασταράς, Μελένια Γιαννούση, Φοίβος Δεληβοριάς, Ορσαλία Ελένη Κασσαβέτη, Κώστας Κατσάπης, Λουκάς Κατσίκας, Κωστής Κορνέτης, Αλέξανδρος Ανδρέας Κύρτσης, Διονύσης Νοταράκης, Γρηγόρης Πασχαλίδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Λαμπρινή Ρόρη, Κώστας Ρουμανιάς, Νικόλας Σεβαστάκης, Κωστής Σταφυλάκης, Κατερίνα Σχινά, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Μαρία Τοπάλη, Κώστας Τσιαμπάος, Έφη Φαλίδα και Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.

Στην ανοιχτή πρόσκληση που έγινε από τον Ιούνιο ως το Νοέμβριο του 2016, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 2.500 αντικείμενα της εποχής, σπάνιες φωτογραφίες, οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, σπάνιες φωτογραφίες, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από όλους όσοι θέλησαν να δανείσουν στην έκθεση αντικείμενα από τις προσωπικές τους συλλογές και να γίνουν μέρος των GR80s.

Η έκθεση έχει ως στόχο τη συγκρότηση μιας ιστορικής, κοινωνιολογικής και πολιτισμικής αναδρομής στην ελληνική δεκαετία του '80, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία μιας μοναδικής αναβιωτικής εμπειρίας. Πολιτική, τρόποι ζωής, τέχνες και τεχνολογία του '80, συστήνονται ξανά. To περιεχόμενο της έκθεσης θα οδηγήσει τον επισκέπτη σε όλα εκείνα τα γεγονότα που σημάδεψαν την ελληνική δεκαετία του '80, προσκαλώντας τον να δει, να «βιώσει», να εμπλακεί σε στις πρακτικές και τα υλικά γνωρίσματα της επίμαχης δεκαετίας, δημιουργώντας τη δική του αφήγηση γι' αυτήν.

Σημαντικός στόχος της έκθεσης ήταν η δημιουργία μιας εκθεσιακής κοινότητας, δίνοντας πρόσβαση σε οργανωμένους και μη συλλέκτες αντικειμένων αλλά και συνάπτοντας σημαντικές συνέργιες με Ιδρύματα, Μουσεία και Αρχεία.

 resized Poster06

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  , www.technopolis-athens.com                            

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12.00 – 20.00,

Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 22.00

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Μειωμένο (φοιτητικό / ανέργων):  2,5 ευρώ (απαραίτητη επίδειξη πάσου, κάρτας ανεργίας)

Ελεύθερη είσοδος για: Παιδιά και εφήβους έως 18 ετών & ΑμΕΑ

Πάσο πολλαπλών επισκέψεων: 15 ευρώ (προσωπικό πάσο - απαιραίτητη επίδειξη ταυτότητας στην είσοδο).

Ξεναγήσεις σχολείων: Κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, τηλ. 213 0109325

Ομαδικές ξεναγήσεις ενηλίκων: 6 ευρώ/άτομο (Από τις 7 Φεβρουαρίου έως τις 10 Μαρτίου κάθε Τρίτη & Τετάρτη στις 12:30, κάθε Πέμπτη & Παρασκευή στις 18:00)

Θεατρική ξενάγηση GR80s: 8 ευρώ/άτομο (Από τις 16 Φεβρουαρίου έως τις 12 Μαρτίου κάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή στις 19:00)

Παράλληλες εκδηλώσεις: δωρεάν είσοδος με την επίδειξη εισιτηρίου της έκθεσης ή πάσου πολλαπλών επισκέψεων – περιορισμένες θέσεις, θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες:

Website: www.gr80s.gr

Facebook: www.facebook.com/GRR80s/            

Instagram: www.instagram.com/gr_80s/

Twitter: https://twitter.com/gr_80s

YouTube: www.youtube.com/channel/UCCNaJxBUny80J6gFIjfXVwA

 
Το μεγαλύτερο γεγονός της δόμησης, των κατασκευών, της θέρμανσης, του κλιματισμού και της ενέργειας από τις 2-5 Μαρτίου στην Αθήνα
News - Εκδηλώσεις
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 19:52

Το μεγαλύτερο γεγονός της δόμησης, των κατασκευών, της θέρμανσης, του κλιματισμού και της ενέργειας από τις 2-5 Μαρτίου στην Αθήνα

aquatherm 2017

 

infacoma 2017 1«Ραντεβού» στην Αθήνα δίνουν φέτος για πρώτη φορά οι καθιερωμένες διεθνείς εκθέσεις για τη δόμηση, τις κατασκευές, τη θέρμανση, τον κλιματισμό, την ενέργεια και τις τεχνολογίες νερού, Infacoma και Aquatherm.

Μετά από 33 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην εγχώρια εκθεσιακή σκηνή, η Infacoma, που καθορίζει τις τάσεις του κλάδου της δόμησης και των κατασκευών όσο καμία άλλη έκθεση, θα διοργανωθεί από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi μαζί με την Aquatherm.

Η Aquatherm αποτελεί ένα διεθνούς φήμης εκθεσιακό brand της αυστριακής πολυεθνικής Reed Exhibitions και εκπροσωπεί τους τομείς της οικιακής και βιομηχανικής θέρμανσης, του κλιματισμού και του εξαερισμού, της διαχείρισης νερού, της ύδρευσης και αποχέτευσης, της ενέργειας, του εξοπλισμού, των σπα, των ειδών υγιεινής κτλ. σε 14 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων οι Αυστρία, Πολωνία, Ρωσία, Τσεχία, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία και Βουλγαρία.

Οι δύο εκθέσεις θα διοργανωθούν από τη ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με την εταιρεία εκθέσεων και συνεδρίων Be-Best. Μετά από την πολύ μεγάλη ανταπόκριση των κορυφαίων εταιρειών του ευρύτερου κλάδου για συμμετοχή στις δύο εκθέσεις, ο εκθεσιακός χώρος στον οποίο θα αναπτυχθούν θα επεκταθεί σημαντικά σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.

Στην Infacoma Athens 2017 σημαντική παρουσία θα έχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες διέλασης αλουμινίου και κουφωμάτων, ενώ στην έκθεση θα αναδειχθούν νέες τεχνολογίες, καινοτόμες εφαρμογές και καινούργια υλικά, που αφορούν στην αναβάθμιση κτιρίων, στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και στη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Στην Aquatherm Athens 2017 θα εκπροσωπηθεί δυναμικά ο κλάδος ψύξης, θέρμανσης, κατασκευαστών πισινών και σπα, αλλά και διαχείρισης νερού.

Στις δύο παράλληλες εκθέσεις θα υπάρχει η ευκαιρία για επιχειρηματική δικτύωση και παρουσίαση κορυφαίων προϊόντων και υπηρεσιών στο αθηναϊκό κοινό. Η Infacoma Athens 2017 και η Aquatherm Athens 2017 απευθύνονται σε εκπροσώπους κατασκευαστικών εταιρειών και τεχνικών γραφείων, σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, διακοσμητές, εμπόρους, τεχνικές εταιρείες, ξενοδόχους και designers.

Το εκθεσιακό «δίδυμο» προσελκύει τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη περισσότερους από 35.000 επισκέπτες, εκ των οποίων πάνω από 10.000 είναι εμπορικοί. Αναπτύσσεται σε εκθεσιακό χώρο 10.000 τ.μ., υποδέχεται hosted buyers από το εξωτερικό, που πραγματοποιούν προκαθορισμένα επιχειρηματικά ραντεβού με Έλληνες εκθέτες, ενώ διαθέτει και πλούσιο μενού παράλληλων εκδηλώσεων.

 
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ_ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ
News - Εκδηλώσεις
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 18:47

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ_ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΨΑΡΡΟΣ

Στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων», σας προσκαλούμε στην Έκθεση Φωτογραφίας του Νικόλαου Ψαρρού «Χρωματικές Διαθέσεις», στην Αίθουσα Βάτη.

 

Διάρκεια Έκθεσης: 17 έως 31 Ιανουαρίου 2017

Ώρες Λειτουργίας:

Καθημερινά 17:00 – 21:00

Σάββατο & Κυριακή 11:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00

 
Δήμος Ηγουμενίτσας - 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Γράφω για τον τόπο μου»
News - Εκδηλώσεις
Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2017 09:47

Δήμος Ηγουμενίτσας - 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Γράφω για τον τόπο μου»

hgoumenitsalogo

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Θεσπρωτίας καλεί τους μαθητές Γυμνασίων (Ημερήσιων και Εσπερινών), Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (Ημερήσιων και Εσπερινών) του Δήμου Ηγουμενίτσας να συμμετάσχουν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Γράφω για τον τόπο μου».

Σκοπός του παρόντος διαγωνισμού είναι να γνωρίσουν οι μαθητές του Δήμου Ηγουμενίτσας την τοπική ιστορία, να εμπνευστούν και να αγαπήσουν τον τόπο τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα: http://mdiag.igoumenitsa.gr .

 
ΣΥΡΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ"_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
News - Εκδηλώσεις
Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2017 09:33

ΣΥΡΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ"_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Καρναβαλι2017 FacebookCover

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σας προσκαλεί για μια ακόμη χρονιά να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε στους ξέφρενους ρυθμούς του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής».

Ο Γεώργιος Σουρής ήταν Συριανός σατιρικός ποιητής, δημοσιογράφος και εκδότης, πολύ δημοφιλής στο κοινό της εποχής του. Χαρακτηριζόταν από την εξαιρετική ευκολία στη στιχουργία, την ιδιοφυία του στην εύρεση του κωμικού, το αδιάπτωτο κέφι και την καλοπροαίρετη σατιρική διάθεση.

Το πρόγραμμα του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» ανοίγει την αυλαία του στις 4 Φεβρουαρίου 2017 και ολοκληρώνεται στις 4 Μαρτίου 2017, ενώ συμπεριλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων που στοχεύουν στη συμμετοχή όλου του κόσμου, Συριανών και επισκεπτών, στο αμείωτο κέφι και στο ξεφάντωμα του Καρναβαλιού.

Για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί επίσημη Έναρξη του Συριανού Καρναβαλιού. Συγκεκριμένα, το αγαπημένο μουσικό συγκρότημα «48 Ores», από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, θα μας ξεσηκώσει και θα μας παρασύρει στους έντονους καρναβαλικούς ρυθμούς.

Οι εκδηλώσεις θα εξαπλωθούν στα όμορφα χωριά μας με την παρέλαση των Καρναβαλιστών, καθώς και στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, απ’ όπου ξεκίνησε και εδραιώθηκε το Συριανό Καρναβάλι, με την αναβίωση του παραδοσιακού καρναβαλικού εθίμου τα «Ζεϊμπέκια».

Στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής», το Animasyros, το Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, επιστρέφει στη φυσική του έδρα για την πραγματοποίηση εργαστηρίων κινουμένων σχεδίων για παιδιά και Άτομα με Αναπηρία.

Για να κατεβάσετε τον έντυπο οδηγό του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» πατήστε εδώ https://goo.gl/sqwMMW

 


Σελίδα 1 από 756

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση