ATTICANEWS.GR

Member Area
Εκδηλώσεις
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ- ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 25-26-27/7
News - Εκδηλώσεις
Δευτέρα, 24 Ιούλιος 2017 13:02

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ- ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 25-26-27/7

pastedImage

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 25/7 ΣΤΙΣ 8.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ---

ΑΝΟΙΚΤΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ 10 - 1 ΚΑΙ ΑΠΟ 6 -10 

ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΥΟ ΚΡΑΣΑΚΙ 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΖ ΓΛΥΦΑΔΑΣ !

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ( πληρ. 6981087117 )

 
ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
News - Εκδηλώσεις
Παρασκευή, 21 Ιούλιος 2017 12:14

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο Πειραιάς τίμησε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στις 20 Ιουλίου 1974, στην αντικατοχική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες, στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι.

resized IMG 5680

Την εκδήλωση οργάνωσαν: η Πρεσβεία της Κύπρου, ο Δήμος Πειραιά, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, η Ένωση Κυπρίων Ελλάδος και τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής με τη συμμετοχή και της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων Κύπρου.

 

Κεντρικοί ομιλητές σε αυτήν την εκδήλωση τιμής και μνήμης ήταν ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Βασίλης Πάλμας, καθώς και ο Δήμαρχος Λαπήθου κ. Νεοπτόλεμος Κότσαπας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (Ο.Κ.Ο.Ε.)  κ. Γιώργος Λιασής και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.) κ. Γιώργος Συλλούρης. Ακολούθησε σύντομο μουσικό πρόγραμμα από τη μικτή χορωδία Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Γκογκόση. 

resized IMG 5691

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Εξοχότατε Κύριε Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας,

κύριοι Υπουργοί,

κυρίες και κύριοι βουλευτές,

κύριε Δήμαρχε,

κύριοι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

 

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας η απόφαση της Κυπριακής Πρεσβείας προκειμένου  η φετινή εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα τραγικά γεγονότα του 1974 στην Κύπρο  να πραγματοποιηθεί στον Πειραιά.

 

Έχουν περάσει 43 ολόκληρα χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή. Είναι αδιανόητο και ανεπίτρεπτο το ότι, για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχει βρεθεί λύση από τους διεθνείς οργανισμούς στο θέμα της κατοχής και της διχοτόμησης ενός ελεύθερου κράτους και συγκεκριμένα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ο προφανής κίνδυνος που υπάρχει με τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης είναι η κατοχή να θεωρηθεί δεδομένη. Δυστυχώς, όπως κι ο Πρέσβης είπε, ούτε οι πρόσφατες διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, έφεραν κάποιο αποτέλεσμα που να γεννά μεγάλη αισιοδοξία, καθώς η Τουρκία δεν προσήλθε με την απαιτούμενη θετική διάθεση και σε αυτό τον διάλογο.

 

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Κυπριακός Ελληνισμός  έχουν επιδείξει μεγάλα αποθέματα αντοχής και υπομονής και είναι ο παράγοντας που αναζητά μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

 

Κυρίες και Κύριοι,

 

Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ.


Η 20η Ιουλίου θα τιμάται πάντα ως ημέρα τιμής και μνήμης για αυτούς που με ηρωισμό αντιμετώπισαν τον εισβολέα, για αυτούς που έχασαν τη ζωή τους ή εκτελέστηκαν, για αυτούς που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους και έγιναν πρόσφυγες, για τους χιλιάδες μέχρι σήμερα αγνοουμένους της Κύπρου.

Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ και στο πραξικόπημα που προηγήθηκε και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της Κύπρου.


Με γνώμονα τα παραπάνω ένα είναι βέβαιο ότι μ
όνο με ενότητα ομοψυχία, δυναμισμό, αλλά και ψυχραιμία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα και τις δύσκολες καταστάσεις που παρουσιάζονται ή πιθανόν να παρουσιαστούν στο μέλλον.

 

Κλείνοντας, αυτόν τον σύντομο χαιρετισμό θα ήθελα και από αυτό εδώ το βήμα, από την Πλατεία Κανάρη, να εκφράσω για ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας στον αγώνα του Κυπριακού λαού.

 

Εύχομαι ειλικρινά σύντομα να υπάρξει μια δίκαιη λύση που θα επαναφέρει την κανονικότητα και θα συμβάλλει στην σταθερότητα και την ασφάλεια και της Κύπρου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης. Οι Βουλευτές κα Ελένη Σταματάκη και κ. Κώστας Κατσαφάδος. Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.: Γιάννης Μελάς, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Στέλιος Γαϊτανάρος, Σταύρος Βοϊδονικόλας και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Βεντούρης. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 
Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία και τα φετινά «Πυλαιώτικα 2017»_ Παράδοση και Πολιτισμός καταχειροκροτήθηκαν
News - Εκδηλώσεις
Παρασκευή, 21 Ιούλιος 2017 11:59

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία και τα φετινά «Πυλαιώτικα 2017»_ Παράδοση και Πολιτισμός καταχειροκροτήθηκαν.

 MG 0977

Με το μοίρασμα του παραδοσιακού «ατζέμ πιλάφ», αλλά και με μια «sold out» συναυλία της Λιζέτας Καλημέρη κορυφώθηκαν οι φετινές τριήμερες εκδηλώσεις «Πυλαιώτικα 2017», που διοργάνωσε στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο της Πυλαίας ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, πολλαπλές μουσικές βραδιές και σεβασμό στην παράδοση τιμήθηκε ο Πολιούχος της Πυλαίας  Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης.

Με τις εκδηλώσεις να ξεκινούν την Τρίτη με τη μουσική συναυλία των ιδιαίτερα αγαπητών στο τοπικό κοινό Εύης Κουτσαυτάκη και Σωκράτη Παπαϊωάννου, τη συναυλία της Λιζέτας Καλημέρη την Τετάρτη και να κορυφώνονται χτες βράδυ με μια μουσική εκδήλωση, όπου μοιράστηκε το «ατζέμ πιλάφ» από τις κυρίες του Α’ ΚΑΠΗ Πυλαίας και όπου πρωταγωνίστησαν τα παραδοσιακά τοπικά χορευτικά συγκροτήματα: το ΚΑΠΗ Πυλαίας, η Ένωση Ποντίων Πανοράματος, οι Νέοι Πυλαίας, οι Ενήλικοι Πυλαίας, ο Πολιτιστικός σύλλογος «Φιλάρετος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πυλαίας «Η Καπουτζήδα».

Ιδιαίτερη στιγμή των εκδηλώσεων, η προχθεσινή συναυλία της Θεσσαλονικιάς ερμηνεύτριας Λιζέτας Καλημέρη, του Δημήτρη Κεχαγιά και της ταλαντούχας Δέσποινας Σκέντου που ενθουσίασε το κοινό.

Τραγουδώντας τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και κλείνοντας τη συναυλία, την οποία παρακολούθησαν ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού μας συμβουλίου Μιχάλης Γεράνης, όλοι οι αντιδήμαρχοι, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου και ο πρώην γενικός γραμματέα συντονισμού Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ερμηνεύοντας τις μεγάλες επιτυχίες του μεγάλου Πυλαιώτη τραγουδιστή Πασχάλη Τερζή.


 

 
Νέος χώρος εκδηλώσεων στην παραλία Γλυφάδας
News - Εκδηλώσεις
Δευτέρα, 17 Ιούλιος 2017 13:07

Νέος χώρος εκδηλώσεων στην παραλία Γλυφάδας

 resized DJI 0004

 

Ένα νέο χώρο εκδηλώσεων δημιούργησε ο Δήμος Γλυφάδας στο τέλος της 3ης Μαρίνας, στο παλιό «καράβι». Μια γωνιά εγκαταλελειμμένη επί σειρά ετών κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε και πλέον φιλοξενεί τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2017. Η πρώτη εκδήλωση έγινε το Σάββατο, με 4.000 θεατές να παρακολουθούν «Το πρώτο μας πάρτυ», μια μουσικοθεατρική παράσταση των Στέλιου Παπαδόπουλου και Μάκη Δελαπόρτα, με τους Δάκη, Μπέσυ Αργυράκη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Γιώργο Πολυχρονιάδη, Λάκη Τζορντανέλι.

 resized 011

Η 3η Μαρίνα Γλυφάδας ανακαινίστηκε ολοκληρωτικά, με ασφαλτόστρωση, πεζοδρόμηση, νέα παγκάκια, οικολογικά φώτα και ευρεία δενδροφύτευση σε όλο το μήκος της. Στο τέλος της 3ης Μαρίνας, ο χώρος αναμορφώθηκε πλήρως, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις, δίπλα στο κύμα.            

 resized 005

«Αυτή είναι η σπάνια ομορφιά της Γλυφάδας μας: Θάλασσα, κύμα, καλοκαιρινό αεράκι, βραδιές πάνω στην παραλία, χαμόγελα, ζεστασιά. Άξιζε όλος ο κόπος για να αναμορφώσουμε πλήρως την 3η Μαρίνα και να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό χώρο εκδηλώσεων και άξιζε όλη η προσπάθεια για να προετοιμάσουμε το Φεστιβάλ Γλυφάδας 2017», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

 resized 006

Το Φεστιβάλ Γλυφάδας συνεχίζεται αύριο, Τρίτη, με την προβολή της ταινίας «Η κιβωτός των ανθρώπων», ενώ μεθαύριο, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τον Κώστα Χατζή, τον μοναδικό και αγαπημένο σε όλους καλλιτέχνη.

 resized CINEMA015

Η ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων είναι στις 9 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα στο www.glyfada.gr/festival

resized DJI 0013

 
 
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΧΟΡΟΙ & ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
News - Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 11:33

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΧΟΡΟΙ & ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

resized DSC 0952 Large

Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας», πραγματοποίησε την τελευταία αθλητική εκδήλωση για την περίοδο 2016-2017, την Δευτέρα 10 Ιουλίου, στο κατάμεστο από κόσμο «Αίθριο» του Δημαρχείου Κηφισιάς.

resized DSC 0927 Large

Η εκδήλωση «Χοροί και Μουσικές του Κόσμου» περιελάμβανε χορογραφίες που επιμελήθηκαν οι Δάσκαλοι Χορού από τα Τμήματα Εκπαίδευσης Χορών Ενηλίκων του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας».

Oι εκπαιδευτές των Τμημάτων Χορού του Νομικού Προσώπου κ.κ. Βασιλική Μουζή, Γιώργος Τραχανής, Yuri Dimitrof, Μαρία Μπελεφάντη, χόρεψαν μαζί με τους συμμετέχοντες και απέσπασαν το χειροκρότημα του κοινού.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Νικήτας Κόκκαλης, ο οποίος ανέφερε ότι ο Χορός είναι μία από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις και προσκάλεσε το κοινό να εγγραφεί στα αντίστοιχα Τμήματα του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας».

Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας κ. Μιχάλης Καυγαλάκης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» Κ. Πόλυ Αστερίου, η Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς κ. Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας κ. Ευάγγελος Αυλήτης, η κ. Αγγελική Βαλασοπούλου μέλος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας».

Στο τέλος της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν αναμνηστικά έπαθλα και έπαινοι σε όλους τους χορευτές από τους επισήμους παρευρισκόμενους.

Οι αθλούμενοι και αθλούμενες, συμμετέχοντες στα Προγράμματα του Δήμου, χόρεψαν τα εξής μουσικά κομμάτια: RUMBA, SALSA, POP ORIENTAL, CHA-CHA-CHA, ARGENTINE TANGO, EUROPEAN TANGO, ORIENTAL DRUM SOLO, BACHATTA, ARGENTINE  VALS, ORIENTAL ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ SOLO, ΧΑΣΑΠΙΚΟ, ORIENTAL MESANCE,

ΧΟΡΟΣ σε ΠΟΤΗΡΙΑ, SAMBA, BACHATTANGO, MILONGA, OLD STYLE ORIENTAL, TANGO SHOW, CHA-CHA-CHA SHOW.

resized DSC 0936 Large

Επίσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει δύο υπέροχους χορούς από τα ζευγάρια των Δάσκαλων Χορού: Ένα ΤΑΝGO από τον Γιώργο Τραχανή και την συνεργάτιδά του, Άρτεμη Λούτα και μία RUMBA από τον Yuri Dimitrov και την συνεργάτιδά του, Στεφανία Τσέρτου.

resized DSC 0946 Large

Την παρουσίαση της εκδήλωσης καθώς και την αναφορά σε κάθε χορό, έκανε η Χορογράφος κ. Έφη Κεραμάρη.

 

resized DSC 0963 Large

 


Σελίδα 1 από 712
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ   Ευχάριστες μουσικές στιγμές προσέφερε ...

Αλίκη Βουγιουκλάκη, 21 χρόνια χωρίς την Αλίκη.
Αλίκη Βουγιουκλάκη,  21 χρόνια χωρίς την Αλίκη.
Αλίκη Βουγιουκλάκη, 21 χρόνια χωρίς την Αλίκη. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1934 στο Μαρούσι. Τρεις μέρες ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση