ATTICANEWS.GR

Member Area
Εκδηλώσεις
Συνομιλώντας με τις Μούσες στο Μουσείο. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διοργανώνει δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις, που αναδεικνύουν τον διάλογο των τεχνών και σας προσκαλούν να «συνομιλήσετε» νοερά με τις Μούσες που εμπνέουν τους καλλιτέχνες από την αρχαιότητα
News - Εκδηλώσεις
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 08:41

Συνομιλώντας με τις Μούσες στο Μουσείο

 

Δευτέρα 27 Μαρτίου, ώρα 18:00-20:00

resized ΕΙΚ.1 - ΑΡΜΑΚΟΛΛΑΣ-ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΦΑΛΑΣΣΑΣ

Δημήτριος Αρμακόλλας, «Κόρη της Θάλασσας», 60Χ40Χ30, Ορείχαλκος (Copyright: Ευγενής παραχώρηση Σύλλογος Γλυπτών Ελλάδος)

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διοργανώνει δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις, που αναδεικνύουν τον διάλογο των τεχνών και σας προσκαλούν να «συνομιλήσετε» νοερά με τις Μούσες που εμπνέουν τους καλλιτέχνες από την αρχαιότητα έως σήμερα.

 

Γλυπτικός λόγος

 

Η πρώτη εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Αίθριο του Μουσείου στις 18:00 και αποτελεί την πέμπτη κατά σειρά της ετήσιας δράσης «Γλυπτικός Λόγος». Η έκθεση σύγχρονης γλυπτικής στο Αίθριο του Μουσείου πραγματοποιείται με επιτυχία από το καλοκαίρι του 2016 σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος. Κάθε δίμηνο παρουσιάζεται ένα αντιπροσωπευτικό έργο σύγχρονου Έλληνα γλύπτη.

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2017 θα εκτεθεί το έργο του Δημήτριου Αρμακόλλα «Κόρη της Θάλασσας». Η εκδήλωση της Δευτέρας περιλαμβάνει παρουσίαση του έργου του εκλιπόντος καλλιτέχνη από τον ιστορικό τέχνης Νίκο Μοσχονά, ενώ στη συνέχεια αρχαιολόγος του Μουσείου θα μιλήσει για ένα αρχαίο έργο της Συλλογής Γλυπτών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που συνδιαλέγεται με το έργο του Δημητρίου Αρμακόλλα.

 

Μουσικός περίπατος με την Kρατική Oρχήστρα Αθηνών

 

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά, στην Αίθουσα του Βωμού και ώρα 19:00. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμπράττει για άλλη μια φορά με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για να παρουσιάσουν, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου της Ορχήστρας «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία», μια συναυλία για Φλάουτο και Άρπα με τίτλο:

resized ΕΙΚ.2 - K.O.A. EAM Γ.Ξαγαρά-Ν.Νικόπουλος

  1. Κρατική Ορχήστρα Αθηνών-Νίκος Νικόπουλος, Γωγώ Ξαγαρά (Copyright: Ευγενής παραχώρηση ΚΟΑ)

Πνοές, χορδές και ήρωες του αρχαίου μύθου

 

Όταν οι Μούσες -κόρες του Δία και προστάτιδες των τεχνών- δίνουν έμπνευση σε συνθέτες ανεξαρτήτως εποχής ή προέλευσης, η αναδρομή στην ανεξάντλητη πηγή του αρχαιοελληνικού μύθου γίνεται σχεδόν νομοτελειακά. Σχεδόν αναγκαστική μοιάζει και η συνδρομή του φλάουτου και της άρπας, δύο γοητευτικών οργάνων, που συνδέονται μυστηριακά με τον μύθο. Θα ακουστούν έργα των Απόστολου Ντάρλα, Κλωντ Ντεμπυσύ, Γουίλιαμ Άλγουην, Άλαν Χοβχάνες.

 

Στο φλάουτο ο Νίκος Νικόπουλος και στην άρπα η Γωγώ Ξαγαρά.

 

Η παρακολούθηση της συναυλίας είναι ελεύθερη με την προμήθεια εισιτηρίου εισόδου στο Μουσείο.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 106 82, τηλ. 213214 4891

eam@culture.gr | www.namuseum.gr

 
80.000 επισκέπτες έδωσαν ραντεβού με τη #GR80s δεκαετία στην Τεχνόπολη
News - Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 07:36

80.000 επισκέπτες έδωσαν ραντεβού με τη #GR80s δεκαετία στην Τεχνόπολη                                                                                                       

 GR80s 2

 

18 θεματικά περίπτερα |  4.000 εκθέματα | 1.000 σπάνιες φωτογραφίες |  400 ώρες προβολών | περισσότερες από 30 παράλληλες εκδηλώσεις | workshops | ομιλίες | σεμινάρια | parties | συναυλίες | δράσεις για όλες τις ηλικίες

 

Με μεγάλη επιτυχία και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε η μεγάλη συμμετοχική έκθεση GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων  με παράλληλο πρόγραμμα δράσεων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. 80.000 επισκέπτες, κάθε ηλικίας,  έδωσαν ραντεβού με την ιστορία και ανακάλυψαν, άλλοι  εκ νέου και άλλοι για πρώτη φορά, την υπέροχη αυτή δεκαετία.

 

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά καθώς η βοήθεια όλων ήταν καθοριστική και χωρίς αυτή δεν θα ζούσε και πάλι στα eighties όλη η πόλη!

 

Ραντεβού στην Τεχνόπολη!
#KatheMeraTexnopoli

 
Το «Εαρινό Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων» επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στις Σπέτσες στις 8-9 Απριλίου 2017
News - Εκδηλώσεις
Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 19:03

Το «Εαρινό Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων» επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στις Σπέτσες στις 8-9 Απριλίου 2017

resized DSC 8525

 

Το Poseidonion Grand Hotel και το αρχοντικό νησί των Σπετσών υποδέχονται για τέταρτη χρονιά το Εαρινό Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων ΦΙΛΠΑ (Φίλοι Παλαιού Αυτοκινήτου)! Στις 8-9 Απριλίου η Πλατεία Ποσειδωνίου θα γεμίσει με εντυπωσιακά οχήματα-αντίκες που θα φιλοξενηθούν για μία μόλις μέρα στο νησί χωρίς αυτοκίνητα δημιουργώντας την πιο όμορφη αντίθεση με φόντο το ιστορικό ξενοδοχείο και τα ξεχωριστής ομορφιάς ανοιξιάτικα τοπία των Σπετσών.

resized DSC 7693

Για μία ακόμη χρονιά αυτοκίνητα-αντίκες ηλικίας από 30 έως και 95 ετών θα δώσουν ραντεβού το πρωί του Σαββάτου στα Ίσθμια όπου και θα επιλέξουν αν θα διαγωνιστούν στην κατηγορία Regularity με πολλές Ειδικές Δοκιμασίες ή στην Trophy Tour με λιγότερες Ειδικές Δοκιμασίες. Τα περίπου 100 πληρώματα που θα λάβουν φέτος μέρος στη συνέχεια θα κατευθυνθούν μέσα από το μαγευτικό τοπίο της Πελοποννήσου στην Κόστα από όπου με το Ferry θα διασχίσουν τα νερά του Αργοσαρωνικού για να μεταφερθούν στις Σπέτσες και να πάρουν τις θέσεις τους στην Πλατεία Ποσειδωνίου μπροστά από το εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel. Τη δεύτερη μέρα οι συμμετέχοντες θα κάνουν τον γύρο του Νησιού των Αρωμάτων ανακαλύπτοντας την ομορφιά της σπετσιώτικης υπαίθρου στην πιο όμορφη εκδοχή της.

resized DSC 7780

Ήδη από την πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε το Εαρινό Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων στις Σπέτσες, η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο του νησιού και τους επισκέπτες. Οι παρευρισκόμενοι έχουν κάθε χρόνο τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά οχήματα-σταθμούς στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας που κοσμούν στο πέρασμα τους τις γραφικές γωνιές των Σπετσών. Στα χρόνια που επισκέπτεται το Ράλι το νησί έχουν παρελάσει στους δρόμους του Bentley, Jaguar, Chrysler, Porche, Cadillac, Maserati, Mercedes, Chevrolet και Alpha Romeo που έκλεψαν τις εντυπώσεις και διεκδίκησαν μια θέση στα καλλιστεία που διοργανώνονται στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

resized DSC 8202

Ύστερα από τρεις πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις στις Σπέτσες, το Εαρινό Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που το έχει αναδείξει σε θεσμό. Η θέρμη με την οποία έχει αγκαλιαστεί η συγκεκριμένη εκδήλωση επιβεβαιώνει την επιτυχία της και παράλληλα επιβραβεύει τις προσπάθειες του  Poseidonion Grand Hotel να φιλοξενεί εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τον αστικό χαρακτήρα του νησιού και το φέρνουν κάθε χρόνο στο προσκήνιο.

resized DSC 8077

 

resized  DSC8284

resized  DSC8616

resized  DSC8623

resized  DSC8990

resized DSC 8229

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 19:11
 
ΕΝΑΡΞΗ FURNIDEC BUSINESS - Έπιπλο, διακόσμηση και design από σήμερα και μέχρι τις 19 Μαρτίου στην Furnidec Business.
News - Εκδηλώσεις
Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2017 19:26

ΕΝΑΡΞΗ FURNIDEC BUSINESS - Έπιπλο, διακόσμηση και design από σήμερα και μέχρι τις 19 Μαρτίου στην Furnidec Business.

resized FURNIDEC BUSINESS

Το πιο εξειδικευμένο εκθεσιακό γεγονός για το έπιπλο και τη διακόσμηση, η Furnidec Business, άνοιξε σήμερα τις πύλες του στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαρτίου.

Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ-Helexpo, η Furnidec Business αποτελεί το σημείο συνάντησης των μεγαλύτερων επιχειρήσεων τόσο από τον κλάδο του επίπλου, όσο και από το πεδίο του interior και industrial design.

Η φετινή έκθεση καλύπτει 12.500 τ.μ. σε 4 περίπτερα, συγκεντρώνοντας 70 εκθέτες από όλο το φάσμα του οικιακού και επαγγελματικού επίπλου και της διακόσμησης.

resized FURNIDEC BUSINESS 2

Οι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες ανέρχονται σε 155 και προέρχονται από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, εκπροσωπώντας τα μεγαλύτερα καταστήματα στον χώρο του επίπλου και των υφασμάτων επίπλωσης.

Εκτός από τις παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις του επίπλου και των ειδών διακόσμησης, η έκθεση προσελκύει και σημαντικούς φορείς της αγοράς. Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης (ΣΑΘ), με αφετηρία την Furnidec Business 2017, εγκαινιάζει την παρουσία του στις κλαδικές εκθεσιακές διοργανώσεις. Το περίπτερο του ΣΑΘ διαθέτει τρεις ενότητες και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με επαγγελματίες αρχιτέκτονες της Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Κεντρικό έκθεμα του περιπτέρου είναι οι δημιουργίες αρχιτεκτόνων της Θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιούνται στον χώρο του βιομηχανικού σχεδιασμού-σχεδιασμού αντικειμένου. 

 
21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down «Αγκαλιά-Ζω» το Λευκό Πύργο
News - Εκδηλώσεις
Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2017 18:59

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down «Αγκαλιά-Ζω» το Λευκό Πύργο

Το πρόγραμμα των Εκδηλώσεων

Σάββατο, 18 Μαρτίου, 10:00-14:00, 3ο Τουρνουά Bowling στο Pin City, 17ης Νοεμβρίου 75, Πυλαία. 

Κυριακή, 19 Μαρτίου, 12:00/ Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας «Μπορώ» στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14, Λαδάδικα (Διάρκεια έκθεσης έως 27 Μαρτίου 2017, ώρες λειτουργίας 10:00-13:00 17:00-20:00, είσοδος ελεύθερη). 

 Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 08:30-13:00, 5η Εθελοντική Αιμοδοσία, Αγγελάκη 2.

Τρίτη, 21 Μαρτίου, 10:30, «Αγκαλιά-Ζω» τον Λ. Πύργο, Αγκαλιάζουμε το Σύμβολο της Πόλης μας και σας περιμένουμε όλους δίπλα μας!

19:00 | ομιλία για το Σύνδρομο Down από τον Δρ Στυλιανό Αντωναράκη,Καθηγητή και Πρόεδρο του τμήματος Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου τα Γενεύης κι αυτός που καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14, Λαδάδικα, είσοδος ελεύθερη.

 

Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 20:00, Επίδειξη Μόδας στην οποία θα συμμετέχουν νέοι και νέες από το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Λεωφόρος Στρατού και Γ’ Σεπτεμβρίου.

 

Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 17:00-19:00, Επίδειξη αθλητικών δραστηριοτήτων (zumba, cheerleading, παραδοσιακοί χοροί, ρυθμική γυμναστική), ομιλία για το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος και για το σύνδρομο Down στον Πολυχώρο uberντουζ, Δαναΐδων και Σφέτσιου.

 

Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 17:00-19:00, Νέες και νέοι με σύνδρομο Down σας σερβίρουν τον καφέ σας στο café-bar “menta”, Κομνηνών 20, (ο καφές κερασμένος από το café-bar “menta”).

 

 


Σελίδα 1 από 770
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»   Στην νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική ...

Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση