ATTICANEWS.GR

Member Area
Κόσμος
Επιχειρήσεις τρέχουν να κατοχυρώσουν το όνομα της σε προϊόντα τους. Ντελίριο με την «Ιβάνκα» Τραμπ στην Κίνα.
News - Κόσμος
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 08:47

Επιχειρήσεις τρέχουν να κατοχυρώσουν το όνομα της σε προϊόντα τους.

Ντελίριο με την «Ιβάνκα» Τραμπ στην Κίνα.
 
8632a-ivanka china

Μπορεί η αμερικανική αγορά να έχει 'γυρίσει την πλάτη' στην Ιβάνκα Τραμπ, όμως μία άλλη 'άνοιξε την αγκαλιά' της για να υποδεχθεί την ετικέτα την κόρης του νέου Προέδρου των ΗΠΑ.

Πρόκειται για την αγορά της Κίνας όπου οι επιχειρήσεις καταθέτουν, η μία μετά την άλλη, αιτήσεις για να μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα 'Ιβάνκα' για τα προϊόντα τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα 'South China Morning Post', έχουν κατατεθεί περισσότερες από 65 αιτήσεις στο Γραφείο Σημάτων της Κρατικής Διοίκησης Βιομηχανίας και Εμπορίου της Κίνας, εταιρειών που εμπορεύονται από ταπετσαρίες μέχρι αλκοόλ.

Μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του αδυνατίσματος και έχει έδρα το Πεκίνο, κατέθεσε συνολικά 10 αιτήσεις για να μπορέσει να κατοχυρώσει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα της Ιβάνκα, ενώ μόλις μία εβδομάδα μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ η εταιρεία Fujian Yingjie Commodity Company, προσπάθησε, σύμφωνα με το Page Six, να χρησιμοποιήσει το 'Ιβάνκα' ως εμπορικό σήμα στις σερβιέτες που παράγει.

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις γίνουν δεκτές οι εταιρείες αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα 'Ιβάνκα' στην πώληση των προϊόντων τους. Επιπλέον, υπολογίζεται ότι ακόμα 40 εταιρείες έχουν ζητήσει να χρησιμοποιήσουν το όνομα αλλά με την κινέζικη γραφή. Οι περισσότερες από αυτές δραστηριοποιούνται στον κλάδο των καλλυντικών, των ρούχων και των εσωρούχων.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η πλειοψηφία των αιτήσεων βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία της εξέτασης.

Η μεγάλη κόρη του Αμερικανού Προέδρου γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην Κίνα, μετά και από την επίσκεψή της στην κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον για την Πρωτοχρονιά με βάση το κινέζικο ημερολόγιο και την ανάρτηση στο Instagram ενός βίντεο με την κόρη της Αραμπέλα να τραγουδάει στα κινέζικα.

Η νομοθεσία της Κίνας σε ό,τι αφορά τα εμπορικά σήματα είναι αρκετά χαλαρή και επιτρέπει να χρησιμοποιούνται ξένα ονόματα -ακόμα και με κινεζικούς χαρακτήρες- ως εμπορικά σήματα, μία πρακτική, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις το προηγούμενο διάστημα, από πολλές διεθνείς εταιρείες, οι οποίες αναζητούν τρόπους προστασίας της πνευματικής τους ιδιοκτησίας.

Μάλιστα λίγο πριν μπει στην 'κούρσα' για τη διεκδίκηση της προεδρίας, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη, αφού το Γραφείο Εμπορικών Σημάτων της Κίνας είχε επιτρέψει στον Ντονγκ Γουέι να χρησιμοποιεί το όνομα του Τραμπ στα επιχειρηματικά του σχέδια.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26413

 
UNICEF - Τουλάχιστον 65.000 παιδιά απελευθερώθηκαν από ένοπλες δυνάμεις και ομάδες κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών
News - Κόσμος
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 16:19

UNICEF - Τουλάχιστον 65.000 παιδιά απελευθερώθηκαν από ένοπλες δυνάμεις και ομάδες κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών

170221a1

Νέα Υόρκη / Παρίσι, 21 Φεβρουαρίου, 2017 - Τουλάχιστον 65.000 παιδιά έχουν απελευθερωθεί από ένοπλες δυνάμεις και ένοπλες ομάδες κατά τα τελευταία 10 χρόνια, δήλωσε σήμερα η UNICEF καθώς ηγέτες από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στο Παρίσι για την επέτειο των Δεσμεύσεων του Παρισιού για τον τερματισμό της χρήσης παιδιών σε συγκρούσεις.

«Πριν από δέκα χρόνια ο κόσμος ανέλαβε μια δέσμευση απέναντι στα παιδιά του πολέμου και την συνδύασε με δράση - δράση που έχει βοηθήσει να δοθεί σε 65.000 παιδιά μια νέα ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF Anthony Lake. «Αλλά η σημερινή συνάντηση δεν είναι μόνο για να κοιτάξουμε πίσω σε αυτά που έχουν επιτευχθεί - αλλά να κοιτάξουμε μπροστά στο έργο που απομένει να γίνει για την υποστήριξη των παιδιών του πολέμου».

Ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των παιδιών που χρησιμοποιήθηκαν και στρατολογήθηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν, λόγω του παράνομου χαρακτήρα της στρατολόγησης παιδιών. Ωστόσο, η UNICEF εκτιμά ότι οι δεκάδες χιλιάδες αγόρια και κορίτσια κάτω των 18 ετών χρησιμοποιούνται σε συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο:

  • Από το 2013, εκτιμάται ότι περίπου 17.000 παιδιά έχουν στρατολογηθεί στο Νότιο Σουδάν και μέχρι και 10.000 έχουν στρατολογηθεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
  • Στη Νιγηρία και τις γειτονικές χώρες, στοιχεία που έχουν επιβεβαιωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και τους συνεργάτες τους, δείχνουν ότι σχεδόν 2.000 παιδιά είχαν στρατολογηθεί από την Boko Haram, το 2016 και μόνο.
  • Στην Υεμένη, ο ΟΗΕ έχει καταγράψει περίπου 1.500 περιπτώσεις στρατολόγησης παιδιών, από τότε που κλιμακώθηκε η σύγκρουση το Μάρτιο του 2015.

Ο αριθμός των χωρών που έχουν υιοθετήσει τις Δεσμεύσεις του Παρισιού σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε 10 χρόνια, από 58 χώρες το 2007 σε 105 σήμερα, σηματοδοτώντας μια αυξανόμενη παγκόσμια δέσμευση για τον τερματισμό της χρήσης των παιδιών σε συγκρούσεις.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι από τα 65.000 παιδιά που έχουν απελευθερωθεί τα τελευταία 10 χρόνια, περισσότερα από 20.000 ήταν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, περίπου 9.000 στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και πάνω από 1.600 παιδιά στο Τσαντ.

Η Διεθνής Υπουργική Διάσκεψη του Παρισιού για την Προστασία των Παιδιών στις Ένοπλες Συγκρούσεις θα εξετάσει τρόπους για να ενισχυθεί η δυναμική αυτή. Αυτοί περιλαμβάνουν: έκκληση για την άνευ όρων απελευθέρωση όλων των παιδιών, χωρίς εξαίρεση, και τον τερματισμό της στρατολόγησης παιδιών – αύξηση των πόρων για να βοηθήσουν την επανένταξη και την εκπαίδευση των παιδιών που έχουν απελευθερωθεί, και - ανάληψη επείγουσας δράσης για την προστασία εσωτερικά εκτοπισμένων παιδιών, παιδιών προσφύγων και μεταναστών.

«Όσο παιδιά εξακολουθούν να επηρεάζονται από τις μάχες, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τη μάχη για τα παιδιά», δήλωσε ο Lake.

 
Περίμενε την 7χρονη κόρη της να τελειώσει το μάθημά. Νεκρή η Βασίλισσα του καρναβαλιού της Βραζιλίας.
News - Κόσμος
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 08:34

Περίμενε την 7χρονη κόρη της να τελειώσει το μάθημά.

Νεκρή η Βασίλισσα του καρναβαλιού της Βραζιλίας.
b819d-0carnival queen

Νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της βρέθηκε η 33χρονη βασίλισσα του καρναβαλιού Paola Serpa Sever.

Η άτυχη γυναίκα πυροβολήθηκε από ληστή την ώρα που περίμενε την 7χρονη κόρη της να τελειώσει το μάθημά της στο ωδείο.

Τα πλάνα από τις κάμερες στο δρόμο δείχνουν τον δράστη να πλησιάζει το όχημα και να προσπαθεί να σύρει τη γυναίκα έξω από αυτό για να το πάρει, αλλά χωρίς επιτυχία. Μετά την πυροβολεί και εξαφανίζεται.

Οι περαστικοί βρήκαν το πτώμα της γυναίκας μέσα στο αυτοκίνητο και κάλεσαν την αστυνομία.

Όπως αναφέρει η Mirror ο επικεφαλής της αστυνομίας Newton Martins είπε ότι «το θύμα παγιδεύτηκε με τη ζώνη της, δεν μπόρεσε να βγει από το αμάξι και τελικά πυροβολήθηκε».

Η Αστυνομία αναζητά τρεις δράστες, τον ένοπλο και δύο συνεργούς του, που φαίνεται ότι τον περίμεναν για να φύγουν από τη σκηνή του εγκλήματος. Το όχημα λίγο μετά το φονικό βρέθηκε καμένο.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26388

 
UNICEF - Λιμός πλήττει το Νότιο Σουδάν
News - Κόσμος
Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 18:34

UNICEF - Λιμός πλήττει το Νότιο Σουδάν

 170220a1

Λιμός πλήττει το Νότιο Σουδάν

20 Φεβρουαρίου 2017, Τζούμπα - Ο πόλεμος και η κατάρρευση της οικονομίας έχουν αφήσει περίπου 100.000 ανθρώπους αντιμέτωπους με την πείνα στο Νότιο Σουδάν, όπου ανακοινώθηκε λιμός, προειδοποιούν τρεις οργανισμοί των Ηνωμένων Εθνών. Ένα εκατομμύριο επιπλέον άνθρωποι, βρίσκονται ένα βήμα πριν το λιμό.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), η UNICEF και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) προειδοποίησαν επίσης ότι απαιτείται επείγουσα δράση για να αποτραπούν οι θάνατοι περισσοτέρων ανθρώπων από την πείνα. Εάν η βοήθεια αρχίσει να παραδίδεται άμεσα, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί μέσα στους επόμενους μήνες και η περαιτέρω επιδείνωση να μετριαστεί.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται σε επισιτιστική ανασφάλεια, αναμένεται να αυξηθεί σε 5,5 εκατομμύρια τον προσεχή Ιούλιο, αν δεν γίνει τίποτα για να περιοριστεί η σοβαρότητα και η εξάπλωση της επισιτιστικής κρίσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Στοχευμένης Ταξινόμησης για την Ασφάλεια των Τροφίμων (IPC), που κυκλοφόρησε σήμερα από την τοπική κυβέρνηση, τους τρεις φορείς και άλλους ανθρωπιστικούς εταίρους, 4,9 εκατομμύρια άνθρωποι - πάνω από το 40% του πληθυσμού του Νοτίου Σουδάν - έχουν ανάγκη από τρόφιμα, ενίσχυση της γεωργίας και διατροφική βοήθεια.

Η απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλους όσοι είναι αντιμέτωποι ή κινδυνεύουν από την πείνα, απαιτείται να εξασφαλιστεί άμεσα, ώστε να αντιστραφεί η κλιμάκωση της καταστροφής, υπογραμμίζουν οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών. Η περαιτέρω εξάπλωση της πείνας μπορεί να αποτραπεί μόνο εάν η ανθρωπιστική βοήθεια προσεγγίσει μέχρι και τους πλέον ευάλωτους.

Ο λιμός πλήττει σήμερα περιοχές στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της χώρας. Η επίσημη ανακοίνωσή του, σημαίνει ότι οι άνθρωποι έχουν ήδη αρχίσει να πεθαίνουν από την πείνα. Η κατάσταση είναι η χειρότερη, από τότε που ξέσπασαν οι εχθροπραξίες στη χώρα, εδώ και πάνω από τρία χρόνια.

«Η πείνα έχει γίνει μια τραγική πραγματικότητα σε πολλά τμήματα του Νότιου Σουδάν και οι χειρότεροι φόβοι μας έχουν επαληθευθεί. Πολλές οικογένειες έχουν εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχουν για να επιβιώσουν », δήλωσε ο Εκπρόσωπος του FAO στο Νότιο Σουδάν, Serge Tissot. «Οι άνθρωποι είναι κυρίως αγρότες και με τον πόλεμο έχει διαταραχθεί η γεωργία. Έχουν χάσει τα ζώα τους, ακόμα και τα γεωργικά εργαλεία τους. Για μήνες υπήρξε μια συνολική εξάρτηση από ότι φυτά μπορούν να βρουν και ψάρια μπορούν να πιάσουν».

Ο υποσιτισμός είναι μια σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, που επιδεινώθηκε από τις συνεχιζόμενες μάχες, την περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και τη χαμηλή κάλυψη σε εγκαταστάσεις υγιεινής. Η έκθεση του IPC εκτιμά ότι 14 από τους 23 νομούς που αξιολογήθηκαν αντιμετωπίζουν υποσιτισμό οξείας μορφής, με ποσοστό ίσο, ή μεγαλύτερό από το όριο έκτακτης ανάγκης του 15% και σε ορισμένες περιοχές τόσο υψηλό όπως το 42%.

«Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά σήμερα εκτιμάται ότι υποσιτίζονται έντονα σε όλο το Νότιο Σουδάν. Πάνω από 250.000 παιδιά είναι ήδη σοβαρά υποσιτισμένα. Αν δεν προσεγγίσουμε αυτά τα παιδιά με επείγουσα βοήθεια πολλά θα πεθάνουν», δήλωσε ο Jeremy Hopkins, εκπρόσωπος της UNICEF στο Νότιο Σουδάν. «Καλούμε όλα τα μέρη να επιτρέψουν στις ανθρωπιστικές οργανώσεις την απεριόριστη πρόσβαση στους πληγέντες πληθυσμούς, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους πιο ευάλωτους και να αποτρέψουμε μια ακόμη ανθρωπιστική καταστροφή».

«Αυτή η πείνα είναι ανθρωπογενής. Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα και το σύνολο της ανθρωπιστικής κοινότητας έχουμε προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις μας για να αποφευχθεί αυτή η καταστροφή, έχουμε τοποθετήσει την ανθρωπιστική ανταπόκριση σε μια κλίμακα που ειλικρινά θα φαινόταν αδύνατη πριν από τρία χρόνια. Αλλά έχουμε επίσης προειδοποιήσει ότι από μόνη της η ανθρωπιστική βοήθεια δε μπορεί να πετύχει ελλείψει ουσιαστικών συνθηκών ειρήνης και ασφάλειας, τόσο για εκείνους που πλήττονται από την κρίση, όσο και για εκείνους που εργάζονται στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας», είπε η Τοπική Διευθύντρια του WFP, Joyce Luma. «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να σταματήσουμε την εξάπλωση της πείνας».

Σε όλη τη χώρα, τα τελευταία τρία χρόνια συγκρούσεων έχουν υπονομεύσει σοβαρά τη φυτική παραγωγή και τα αγροτικά εισοδήματα. Η έξαρση της βίας από τον Ιούλιο του 2016 κατέστρεψε την περαιτέρω παραγωγή τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων και των προηγουμένως σταθερών περιοχών. Η ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού - μέχρι και 800% από έτος σε έτος - και η αποτυχία της αγοράς έπληξαν επίσης τις περιοχές που παραδοσιακά στηρίζονται στις αγορές για να καλύψουν τις ανάγκες διατροφής. Οι αστικοί πληθυσμοί, αγωνίζονται επίσης για να αντιμετωπίσουν τις μαζικές αυξήσεις των τιμών σε βασικά είδη διατροφής.

Οι FAO, UNICEF και WFP με άλλους εταίρους, έχουν πραγματοποιήσει μαζικές επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας, από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση και ενέτειναν αυτές τις προσπάθειες σε όλο το 2016, προκειμένου να μετριάσουν τις χειρότερες επιπτώσεις της ανθρωπιστικής κρίσης. Στην περιοχή BahrElGhazal, μεταξύ άλλων, η ομάδα αξιολόγησης του IPC διαπίστωσε ότι λόγω της ανθρωπιστικής βοήθειας, έχει μειωθεί ο κίνδυνος λιμού.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) έχει προσφέρει σετ έκτακτης ανάγκης σε περισσότερους από 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους για να τους βοηθήσει να πάρουν ψάρια, η να φυτέψουν λαχανικά. Ο FAO, έχει εμβολιάσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια ζώα, όπως κατσίκες και πρόβατα, ώστε να αποτραπούν περαιτέρω απώλειες.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP), συνεχίζει να κλιμακώνει τη στήριξή του στο Νότιο Σουδάν, καθώς αυξάνονται οι ανθρωπιστικές ανάγκες και σχεδιάζει να παρέχει τροφή και διατροφική βοήθεια σε 4,1 εκατομμύρια ανθρώπους που πλήττονται από το λιμό. Αυτό περιλαμβάνει τρόφιμα έκτακτης ανάγκης, οικονομική ενίσχυση και διατροφική βοήθεια για τους εκτοπισμένους ανθρώπους που πλήττονται από συγκρούσεις, καθώς και προγράμματα σχολικών γευμάτων.

Το 2016, το WFP, προσέγγισε έναν αριθμό ρεκόρ 4 εκατομμυρίων ανθρώπων στο Νότιο Σουδάν με επισιτιστική βοήθεια - συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής βοήθειας και πάνω από 265.000 τόνων διατροφικών προμηθειών. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός των ανθρώπων που βοηθήθηκε από το WFP στο Νότιο Σουδάν, από την ημέρα που έγινε ανεξάρτητο κράτος.

Η UNICEF έχει ως στόχο την προσέγγιση 207.000 παιδιών με σοβαρό υποσιτισμό οξείας μορφής το 2017. Δουλεύοντας με πάνω από 40 εταίρους και σε στενή συνεργασία με το WFP, η UNICEF υποστηρίζει 620 εξωτερικά ιατρεία και περίπου 50 ενδονοσοκομειακά θεραπευτικά προγράμματα σε όλη τη χώρα για να βοηθηθούν τα παιδιά που χρειάζονται επειγόντως θεραπεία. Μέσω ενός μηχανισμού ταχείας αντίδρασης, που χρησιμοποιεί από κοινού με το WFP, η UNICEF συνεχίζει να προσεγγίζει τις κοινότητες στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Αυτές οι αποστολές ταχείας αντίδρασης, παρέχουν θεραπεία για τον υποσιτισμό σε χιλιάδες παιδιά, καθώς και υπηρεσίες ανοσοποίησης και ασφαλούς νερού και αποχέτευσης, που αποτρέπουν την επανάληψη του υποσιτισμού.

 
Ακόμα δύο αντίπαλοι. Ζεύγος Γκέιτς εναντίον Τραμπ.
News - Κόσμος
Κυριακή, 19 Φεβρουάριος 2017 16:44

Ακόμα δύο αντίπαλοι.

Ζεύγος Γκέιτς εναντίον Τραμπ.
5002f-bill melinda gates

Δύο ακόμα επικριτές βρήκε ο Ντόναλντ Τραμπ... Αυτή τη φορά ήταν ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς που επέκριναν δριμύτατα την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να απαγορεύσει τη χρηματοδότηση διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων που υποστηρίζουν το δικαίωμα των γυναικών να επιλέγουν την άμβλωση, προειδοποιώντας ότι η απόφαση αυτή θα πλήξει εκατομμύρια γυναίκες και θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή τους.

"Ανησυχούμε ότι αυτή η αλλαγή θα έχει συνέπειες για εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια σ' όλον τον κόσμο", δήλωσε η Μελίντα Γκέιτς.

«Θα έχει πιθανόν αρνητική επίπτωση σε ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων υγείας που προσφέρουν θεραπείες οι οποίες σώζουν ζωές», πρόσθεσε.

«Το να επιτρέπεται στις γυναίκες να προγραμματίζουν και να αραιώνουν τις εγκυμοσύνες τους και το να έχουν πρόσβαση σε θεραπείες και στην πρόληψη μολυσματικών νόσων σώζουν ζωές», υπογράμμισε η Μελίντα Γκέιτς.

«Σώζουν ζωές μαμάδων και σώζουν ζωές μωρών και αυτό συνέβαινε μέχρι τώρα με μεγάλη στήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Μπιλ Γκέιτς, το ίδρυμα του οποίου και της συζύγου του ιδρύθηκε το 2000 με κύρια επιδίωξη να φέρει στον πληθυσμό του κόσμου τις καινοτομίες του τομέα της υγείας, υπογράμμισε από την πλευρά του πως η φιλανθρωπική οργάνωσή του δεν μπορεί να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που δημιουργήθηκε από το διάταγμα της 23ης Ιανουαρίου του Τραμπ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο πρώτος δωρητής μας. Αυτή η κυβερνητική αρωγή δεν μπορεί να αντικατασταθεί από την φιλανθρωπία», πρόσθεσε.

Η πολιτική κατά των αμβλώσεων, η οποία είχε ανακοινωθεί το 1984 υπό την προεδρία του ρεπουμπλικανού, Ρόναλντ Ρίγκαν και τέθηκε και πάλι σε ισχύ από τον Ντόναλντ Τραμπ, προβλέπει ότι ομοσπονδιακά κεφάλαια που προορίζονται για διεθνή αρωγή δεν μπορεί να διατίθενται σε ξένες ΜΚΟ που πραγματοποιούν αμβλώσεις ή που αγωνίζονται για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων.

Σύμφωνα με την Ολλανδία, υπολογίζεται πως αυτές οι ΜΚΟ θα χάσουν έτσι 600 εκ. ευρώ.

Μια διεθνής διάσκεψη δωρητών θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου στις Βρυξέλλες για να επιχειρηθεί να αντισταθμισθεί το ποσό αυτό, με πρωτοβουλία των υπουργών αρμόδιων για τη διεθνή αρωγή της Σουηδίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Δανίας.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26357

 
Ολλανδία, Διαβάσεις πεζών για τους… κολλημένους με τα smartphones.
News - Κόσμος
Σάββατο, 18 Φεβρουάριος 2017 09:34

Ολλανδία, 

Διαβάσεις πεζών για τους… κολλημένους με τα smartphones.
 
8d454-0smart cross

Ένα καινοτόμο σύστημα, που θα διασφαλίζει την ασφαλή μετακίνηση εκείνων που είναι κολλημένοι με το smartphone τους και δεν αφήνουν το βλέμμα τους από αυτό ακόμη και όταν περπατούν, δοκιμάζεται στην ολλανδική πόλη Μπόντεγκραβεν.

Το νέο αυτό σύστημα, έρχεται να συμπληρώσει τους φωτεινούς σηματοδότες και τη σήμανση στις διαβάσεις πεζών κι έτσι οι κολλημένοι στην οθόνη του κινητού δεν θα χρειάζεται καν να σηκώσουν τα μάτια για να ελέγξουν αν μπορούν να διασχίσουν τον δρόμο.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «+Light Line», που υλοποιείται από την ολλανδική εταιρεία HIG Traffic Systems, και δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια λεπτή φωτεινή λωρίδα από φώτα LED που τοποθετείται στο πεζοδρόμιο και, ανάλογα με το χρώμα της (πράσινο ή κόκκινο), δείχνει στον πεζό αν είναι ασφαλές να περάσει απέναντι.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, «οι άνθρωποι όλο και συχνότερα είναι αφηρημένοι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα βιντεοπαιχνίδια, το WhatsApp και τη μουσική, σε βάρος της προσοχής τους για την κυκλοφορία των οχημάτων».

Εκπρόσωπος της εταιρείας HIG επεσήμανε ότι «η χρήση έξυπνων κινητών τηλεφώνων από πεζούς και ποδηλάτες αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Τα τραμ συχνά αναγκάζονται να κάνουν σταματούν απότομα, επειδή κάποιος κοιτά το κινητό του αντί για την κυκλοφορία».

Προς το παρόν, οι φωτεινές λωρίδες έχουν τοποθετηθεί σε πεζοδρόμια κοντά σε σχολεία, αλλά σύντομα θα επεκταθούν και σε άλλα μέρη της ολλανδικής πόλης.

Παρόμοια φωτεινά πεζοδρόμια δοκιμάζονται και στη γερμανική πόλη Άουγκσμπουργκ.

Υπάρχουν πάντως και οι σκεπτικιστές που δεν συμφωνούν με την ιδέα, θεωρώντας ότι απλώς βοηθά τους ανθρώπους να γίνονται «ζόμπι του κινητού» τους.

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/26340

 
Δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, σχετικά με το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
News - Κόσμος
Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος 2017 18:00

Δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, σχετικά με το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 TAJIANI

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σημερινή έγκριση από την Ολομέλεια των τριών εκθέσεων των Guy Verhofstadt, Mercedes Bresso, Elmar Brok, Reimer Boge και Pervenche Beres, με τις οποίες ξεκινά η συζήτηση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Tajani, «Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες της. Η θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ξεκάθαρη: η Ευρώπη οφείλει να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των πολιτών και να προσφέρει χειροπιαστά αποτελέσματα. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται στον πυρήνα αυτής της προσπάθειας να ενισχυθεί η Ευρώπη και να καταστεί αποτελεσματικότερη. Εμείς, οι εκπρόσωποι των πολιτών, πρέπει να φροντίσουμε ώστε οι πολίτες να βρίσκονται στο επίκεντρο του μέλλοντος της Ένωσης.

Πρέπει να χτίσουμε πάνω στις επιτυχίες των τελευταίων εξήντα ετών και να αντλήσουμε διδάγματα από τα λάθη μας. Πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη, όχι να την υπονομεύσουμε. Τούτο το οφείλουμε στους εαυτούς μας αλλά και στις μελλοντικές γενιές στις οποίες αξίζει μια Ευρώπη ασφαλέστερη, πλουσιότερη, βιώσιμη, η οποία δεν φοβάται να διεκδικήσει ηγετικό ρόλο στον πλανήτη για να υπερασπιστεί τις αξίες μας.»

 
Ο Τζάστιν Τρουντό στο ΕΚ: «Τα καλύτερα έπονται»
News - Κόσμος
Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος 2017 13:55

Ο Τζάστιν Τρουντό στο ΕΚ: «Τα καλύτερα έπονται»

 

20170216PHT62869 original

 

«Ο Καναδάς γνωρίζει ότι η παγκόσμια σκηνή χρειάζεται μία ισχυρή ευρωπαϊκή φωνή», υπογράμμισε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό μιλώντας την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στους ευρωβουλευτές στην ολομέλεια στο Στρασβούργο. Ο κ. Τρουντό, ο πρώτος Καναδός πρωθυπουργός στην ιστορία που απεύθυνε ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε την ιστορικής σημασίας εταιρική σχέση μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά.

 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί πραγματικά ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, καθώς και ένα άνευ προηγουμένου μοντέλο ειρηνικής συνεργασίας. Ο Καναδάς γνωρίζει ότι η παγκόσμια σκηνή χρειάζεται μία ισχυρή ευρωπαϊκή φωνή», δήλωσε ο κ Τρουντό, προσθέτοντας ότι «όλος ο κόσμος αποκομίζει οφέλη από μία ισχυρή ΕΕ».

 

Στην ομιλία του σήμερα, ο κ Τρουντό υπογράμμισε τα οφέλη της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Καναδά, τη γνωστή σε όλους CETA, η οποία εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη 15 Φεβρουάριου. «Με τη CETA έχουμε χτίσει κάτι μαζί, κάτι σημαντικό. Και ειδικά αυτές τις πολύ σημαντικές στιγμές για την ήπειρό σας αλλά και τη δική μας. Τώρα πρέπει να την κάνουμε να λειτουργήσει, για το καλό των πολιτών σας αλλά και των δικών μας (...) Τα καλύτερα έπονται» .

 

 
Δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι για την έγκριση της εμπορικής συμφωνίας με τον Καναδά.
News - Κόσμος
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 16:30

Δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι για την έγκριση της εμπορικής συμφωνίας με τον Καναδά.

 ceta

Βρείτε παρακάτω τη δήλωση στα αγγλικά:

 

Statement by the President of the European Parliament Antonio Tajani on the approval of the Trade Agreement and the Strategic Partnership Agreement with Canada

European Parliament President Antonio Tajani welcomed today’s plenary vote on the EU-Canada Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) and Strategic Partnership Agreement with Canada. The vote expresses a clear majority following an extensive and thorough debate. 

President Tajani stated: “This is a good agreement for our citizens. It will create new jobs and stimulate growth benefitting our entrepreneurs and consumers, while taking on board their concerns. It guarantees that the EU’s high health, environmental and labour standards will be protected.

Europe’s entrepreneurs are leaders in excellence and quality. Many of our SMEs are export orientated. It is in the European Union’s best interests to promote an intelligent trade policy based on open markets, fair rules and a level playing field. 

By eliminating tariffs, regulatory and administrative barriers, as well as opening up public procurement markets, it creates opportunities - mainly for SMEs - making them more competitive. The entire real economy, including investment, manufacturing, services, e-commerce, agriculture and fishery, will also stand to benefit considerably from the agreement.

Our long-standing friendship with Canada goes far beyond trade. It is based on common cultural roots and shared values, including an open society, human rights, rule of law and sustainable development, all of which underpin the Strategic Partnership Agreement.

We have delivered on what our citizens expect: a strong European Union which successfully takes on global challenges by setting rules and building strong partnerships to provide effective solutions.

In order for Europe to take full advantage of CETA I call for its swift ratification in Member States.

In trade as well as in political cooperation, we are stronger together.”

Note to editors

The President of the European Parliament, Antonio Tajani, will hold a bilateral meeting with the Prime Minister of Canada, Justin Trudeau, in Strasbourg on Thursday, 16 February.

Afterwards, Prime Minister Trudeau will address the plenary sitting at 11:00.

A joint press conference will be held with President Tajani and Prime Minister Trudeau at 12:00 in the European Parliament press conference room.

 
Ολίβια Τζόουνς, Η Drag Queen που εξέλεξε τον νέο πρόεδρο της Γερμανίας.
News - Κόσμος
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 09:39

Ολίβια Τζόουνς, 

Η Drag Queen που εξέλεξε τον νέο πρόεδρο της Γερμανίας.
 
65ee2-0olivia jones

Η παρουσία της την κάνει να ξεχωρίζει σαν τη... μύγα μέσα στο γάλα. Δεν είναι μόνο το ύψος της, που φτάνει τα 2,07 μ. Αλλά το συνολικό... πακέτο.

Γι' αυτό άλλωστε και τράβηξε τα φλας των φωτογράφων στην Κάτω βουλή της Γερμανίας κατά τη διαδικασία της εκλογής του νέου Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Ο λόγος για την Ολίβια Τζόουνς, μια πασίγνωστη τραβεστί στη Γερμανία η οποία βρέθηκε στο Bundestag ως εκπρόσωπος των Πρασίνων για την Εθνική Συνέλευση. Φωτογραφήθηκε μάλιστα με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ η Καγκελάριος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα... αξεσουάρ του ντυσίματος της.

Η Εθνική Συνέλευση της Γερμανίας είναι ένα ιδιαίτερο σώμα που προβλέπεται από το Βασικό Νόμο (Σύνταγμα) της Γερμανίας για την εκλογή του προέδρου κάθε 5 έτη, ή νωρίτερα σε περίπτωση που χρειαστεί η αντικατάσταση του προέδρου της Ομοσπονδίας και φέτος αριθμούσε 1260 μέλη.

Σε αυτήν, συμμετέχουν όλα τα μέλη της Κάτω Βουλής, καθώς και αντιπρόσωποι από όλα τα κρατίδια της Γερμανικής Ομοσπονδίας. Παρόλο που συνήθως οι εκπρόσωποι των κρατιδίων είναι πολιτικοί από τις κυβερνώσες παρατάξεις, συμβαίνει ενίοτε να στέλνουν τα γερμανικά κρατίδια διάφορα άλλα πρόσωπα, είτε από τον καλλιτεχνικό είτε από τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Σύμφωνα με Frankfurter Neue Presse, σε δήλωση που έκανε με αφορμή τη διαφορετικότητα, η Ολίβια Τζόουνς, σχολιάζοντας την εκκεντρική της εμφάνιση είπε: «Είμαι ένας παφλασμός χρωμάτων εδώ πέρα»!

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26254

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 1 από 210
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση