ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Η Περιφερειάρχης Αττικής στη συνέντευξη Τύπου στην Κεφαλονιά για τη δωρεά των 5 εκ. ευρώ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 20 Ιούλιος 2017 12:23

Η Περιφερειάρχης Αττικής στη συνέντευξη Τύπου στην Κεφαλονιά για τη δωρεά των 5 εκ. ευρώ

Ρ. Δούρου: «Η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση της δωρεάς προς την Κεφαλονιά, αποτελεί απόφαση συνέχειας και πράξη ευθύνης απέναντι στους πολίτες»

resized Επίσκεψη Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο

«Η διαπεριφερειακή συνεργασία και η αλληλεγγύη έχουν να κάνουν με την αποτελεσματική άσκηση διοίκησης – και με την ανάγκη φερεγγυότητας απέναντι στους πολίτες στους οποίους λογοδοτούμε και από τους οποίους κρινόμαστε», επισήμανε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου από την Κεφαλονιά κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην οποία μετείχε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο παρουσία της Βουλευτού Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτης Θεοπεφτάτου.

«Χωρίς να αναζητούμε δημοσιότητα, χωρίς να κάνουμε μικροπαραταξιακές σπέκουλες, επιλέγουμε τις συνέργειες με τους φορείς του Δημοσίου, ως εργαλείο δουλειάς και παράγοντα παραγωγής έργου», τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης.

resized Συνέντευξη Τύπου Κεφαλονιά

 

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με αντικείμενο την υλοποίηση της δωρεάς των 5.000.000 ευρώ στην πληγείσα από τους σεισμούς του 2014 Κεφαλονιά για τη χρηματοδότηση 4 έργων. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής έργα:

  1. Αποκατάσταση - βελτίωση Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου, προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ,

  2. Κτίριο μηχανουργείου ΕΠΑΛ, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ,

  3. Αποκατάσταση, επισκευή και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων πόλης Ληξουρίου, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ,

  4. Επισκευή αποκατάσταση σχολείου Αγίας Θέκλης Παλικής, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Νωρίτερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Χρήστο Καραμάνο είχε επισκεφθεί στην Παλική, κτίρια και υποδομές που επλήγησαν από τους σεισμούς του 2014. Παράλληλα, συνομίλησε με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε ότι πρόκειται για ευτυχή στιγμή, «και οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε σε αυτή την έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης».

Από την πλευρά της, η Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι «η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση της δωρεάς προς την Κεφαλονιά, αποτελεί απόφαση συνέχειας και πράξη ευθύνης απέναντι στους πολίτες». «Σήμερα υλοποιούμε μια υπόσχεση που είχε δοθεί το Φεβρουάριο του 2014 από την τότε Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς να ακολουθήσει κανενός είδους δραστηριοποίηση ή άλλη ενέργεια, προκειμένου αυτή η απόφαση να λάβει σάρκα και οστά», ανέφερε η ίδια προσθέτοντας ότι «η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι εξαγγελίες για τα ΜΜΕ». «Γιατί έτσι πλήττεται η πολιτική, οι θεσμοί και η αξιοπιστία τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια υπογράμμισε τον «κομβικό ρόλο που έχουν και πρέπει να διαδραματίζουν οι Περιφερειακές Αρχές, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, είτε πρόκειται για τα αναπτυξιακά ζητήματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης είτε για συνδρομή σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών».

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 20 Ιούλιος 2017 12:28
 
Γ. Καμίνης: «Να τεθεί τέλος τώρα, στα φαινόμενα ανοχής της ανομίας» ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1 ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 18 Ιούλιος 2017 16:22

Γ. Καμίνης: «Να τεθεί τέλος τώρα, στα φαινόμενα ανοχής της ανομίας» 

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1 ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ 

 kaminis-3

-Για τις ζημιές από τα χθεσινά επεισόδια.

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Έχουμε ζημιές σε 67 καταστήματα. Είμαι εδώ και μιλάω με τους καταστηματάρχες, οι οποίοι είναι επαγγελματίες που δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά. Συμμερίζομαι απολύτως την απόγνωση και την οργή τους. Από τη μία υπάρχουν διάφοροι που δεν τους αφήνουν τις Κυριακές να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, και όταν τα ανοίγουν έρχονται και τους τα σπάνε με αυτό τον τρόπο. Νομίζω ότι είναι κάτι απαράδεκτο. Αυτή η ανομία που επικρατεί στην πόλη πρέπει να εκλείψει. Υπάρχει μια πάνδημη διαμαρτυρία απέναντι στη βία. Αυτό σε ένα κράτος δικαίου και μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα είναι ανεπίτρεπτο».

 

-Για το αν τα επεισόδια δεν γίνονται στο κέντρο 

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ:  «Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Και το 2010 τα έσπασαν στο Κολωνάκι. Με τον ίδιο τρόπο. Με το ίδιο προμελετημένο σχέδιο. Και το καλοκαίρι του 2011 επιτέθηκαν πάλι στην περιοχή του Κολωνακίου. Η συμμορία αυτών των ανθρώπων λειτουργεί ανενόχλητα».-Που επικεντρώνονται οι ευθύνες 

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Υπάρχουν ευθύνες όλων. Υπάρχει μία γενικότερη ανοχή σε αυτό το φαινόμενο. Δεν επιτρέπεται να μην μπορούν να λειτουργήσουν, λόγου χάρη, τα καταστήματα την Κυριακή. Εδώ δεν έχεις να κάνεις με βαριοπούλες, αλλά με συντεχνίες που δεν επιτρέπουν στον κόσμο να λειτουργήσει. Δεν επιτρέπουν στην οικονομία της Αθήνας αυτή την εποχή, την τόσο ευνοϊκή από την μεγάλη άνοδο του τουρισμού, οι άνθρωποι να πάρουν μίαν ανάσα. Δυστυχώς είναι πολύ βαθύτερο το φαινόμενο».

 

-Αν τα φαινόμενα συνδέονται μεταξύ τους 

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Διαφορετικά είναι και ο καθένας έχει την ευθύνη του, αλλά βλέπετε πόσες όψεις έχει το ζήτημα; Και αυτό εγώ ως δήμαρχος Αθηναίων δεν θα σταματήσω να το στηλιτεύω».

 

-Συνομιλίες με Τόσκα.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ:  «Μιλάμε με όποιον πρέπει να μιλάμε. Και με τον κ. Τόσκα και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση, το έχω ξεκαθαρίσει επανειλημμένως. Φυσικά και υπάρχουν ευθύνες αλλά θα πρέπει όλοι να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να δούμε τι θα κάνουμε με την ανομία γενικότερα στην πόλη. Λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία».

 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 12 Ιούλιος 2017 11:13

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι Περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και Αττικής κα. Ρένα Δούρου, παραχώρησαν σήμερα στη Μυτιλήνη συνέντευξη τύπου για τη δωρεά της Περιφέρειας Αττικής στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ποσού 2.900.000 ευρώ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του έργου βελτίωσης τμημάτων επαρχιακής οδού Παπάδου - Πλωμαρίου / τμήμα Α - παράκαμψη Αγίου Ισιδώρου. Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης τύπου:

resized Φωτογραφία 1

Χριστιάνα Καλογήρου: «Ευχαριστώ τη Ρένα Δούρου για την παρουσία της και χαίρομαι που η Περιφερειάρχης Αττικής είναι εδώ.

 

Υπάρχουν καταστάσεις, συνθήκες και ανάγκες που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, κάνουν τα ενδιαφέροντά τους να συναντηθούν, αναζητούν απαντήσεις και επεξεργάζονται λύσεις.

 

Ευχαριστούμε τη Ρένα Δούρου και την Περιφέρεια Αττικής γιατί συναντιόμαστε σε μια τέτοια ανάγκη μέσα από μία απάντηση και μία λύση.

 

Η δυνατότητα των ανθρώπων να ακούνε τις ανάγκες δείχνει πολλά και για τους ίδιους και για τον τρόπο με τον οποίο πολιτικά αντιλαμβάνονται τα πράγματα.

 

Είναι γνωστό ότι με επιστολή μας ζητήσαμε την οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση τμημάτων επαρχιακής οδού Παπάδου- Πλωμαρίου/ Τμήμα Α’- Παράκαμψη Αγίου Ισιδώρου», κόστους 2.900.000 ευρώ. Μετά από τρεις ώρες η Περιφερειάρχης Αττικής ανταποκρίθηκε.

 

Σε μια εποχή που ο σεισμός έχει φέρει νέες ανάγκες, η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής παίρνει νέα διάσταση.

 

Πιστεύω βαθιά ότι η Περιφέρειες με οδηγό ένα πνεύμα αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης, έχουν πολλά να προσφέρουν σε μια εποχή που έχει την κρισιμότητα που όλοι γνωρίζουμε και όλοι ζούμε.

 

Καθώς εξελίσσονται τα πράγματα σε κάθε εποχή που τα ζητήματα τίθενται με νέο τρόπο, εμείς ως εκφραστές μιας περιφερειακής αντίληψης διακυβέρνησης, οφείλουμε να κατανοήσουμε τις νέες συνθήκες και να επεξεργαστούμε νέους τρόπους αντιμετώπισης.

Η επινοητικότητα και η πολιτική δημιουργία είναι αυτό που μας χρειάζεται σήμερα.

 

Την ώρα που είναι απαιτητικές οι νέες ανάγκες, εμείς πρέπει να κινηθούμε με μεγαλύτερη ταχύτητα και κυρίως με περισσότερη φαντασία.

 

Οφείλουμε διαρκώς να αλλάζουμε αναζητώντας πάντα το καλύτερο. Η στασιμότητα είναι ο εχθρός. Μόνο η κίνηση έχει μέσα της τις λύσεις».

resized Φωτογραφία 2

Ρένα Δούρου: «Ευχαριστώ την κα. Καλογήρου για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία της καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν αποτελεσματικά υπό μεγάλη χρονική πίεση για τούτη την επίσκεψη – μια επίσκεψη που έχει στο επίκεντρό της την έμπρακτη αλληλεγγύη προς την τοπική κοινωνία της Λέσβου. Μια απόφαση, όχι αποσπασματική αλλά τμήμα της ευρύτερης στρατηγικής περιφερειακής συνεργασίας.

Εκείνης δηλαδή της συνεργασίας που επιβάλλεται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη, που παράγει θέσεις δουλειάς, με όρους αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής.

Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, θέσαμε το στοίχημα της αλλαγής του προτύπου άσκησης Διοίκησης, με όρους αξιοπιστίας, τήρησης της νομιμότητας και αποτελεσματικότητας.

Στο πλαίσιο εντάσσονται οι αποφάσεις και οι ενέργειές μας σε ό,τι αφορά την έμπρακτη αλληλεγγύη μας – είτε πρόκειται για το προσφυγικό είτε για τη στήριξη περιοχών που επλήγησαν από σεισμούς. Όπως π.χ. το νησί σας ή την Κεφαλονιά.

Θυμίζω εδώ ότι η προηγούμενη Διοίκηση είχε υποσχεθεί, περιοριζόμενη σε μια εξαγγελία, στήριξη με 5 εκ. της πληγείσας από τους σεισμούς Κεφαλονιάς, χωρίς όμως να υλοποιήσει την υπόσχεση, με την προώθηση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου, αν και γνώριζε το νομοθετικό κενό, το οποίο καθιστούσε την απόφαση αυτή «λόγια του αέρα». Όμως η αλληλεγγύη αν δεν μεταφράζεται σε έργο, συνιστά κοροϊδία. Κοροϊδία των πολιτών, των πληγέντων, των αιρετών. Και επίσης συνιστά και απαξίωση της ίδιας της έννοιας της πολιτικής, υπό το πρίσμα της ευθύνης απέναντι στους πολίτες.

Αυτούς τους δύο σκοπέλους αποφύγαμε στην Περιφέρεια Αττικής, εντάσσοντας τις ενέργειες αλληλεγγύης στο ευρύτερο πλαίσιο της Διαπεριφερειακής συνεργασίας, θα επανέλθω σε αυτό, και παράλληλα συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου.

Συγκεκριμένα, οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ύστερα από εισηγήσεις της Διοίκησής μας, δεν αποτελούν αποσπασματικές ενέργειες. Αλλά αποφάσεις και ενέργειες τμήματα μιας ευρύτερης στρατηγικής. Της στρατηγικής της διαπεριφερειακής συνεργασίας. Μια συνεργασίας που οφείλει να διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης, της αμοιβαιότητας, της συλλογικότητας, στο όνομα της εξυπηρέτησης του Δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών. Μια συνεργασία δηλαδή, η οποία αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο που έχουν και πρέπει να διαδραματίζουν οι Περιφερειακές Αρχές, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, είτε πρόκειται για τα αναπτυξιακά ζητήματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης είτε για συνδρομή σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Παράλληλα προχωρήσαμε στη συνδιαμόρφωση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου, ύστερα από τη διαπίστωση ανάγκης για νομοθετική ρύθμιση για να μην μένουν λόγια του αέρα οι υποσχέσεις στήριξης, οικονομικής και όχι μόνο. Προχωρήσαμε έτσι στην απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, που ήλθε και ψηφίστηκε στη Βουλή στις 27 Ιουνίου, με το άρθρο 29 του Νόμου 4479/2017 «Τροποποιήσεις του Ν.2725/1999 (Α121) και άλλες διατάξεις», όπου στο άρθρο 57 του ν. 4456/2017 (Α΄24) προστίθεται παράγραφος 2 σχετικά με τη δωρεά χρημάτων εξ ιδίων πόρων από Περιφέρεια της χώρας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υπέρ της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, µε απόφαση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του π.δ. 30/1996 και του π.δ. 242/1996, για την υλοποίηση έργων, μελετών, προμηθειών και υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αποτελέσματα και οι συνέπειες του σεισμού στη Λέσβο, στις 12.6.2017.

Με τον τρόπο αυτόν αντιλαμβανόμαστε όχι μόνο την έμπρακτη αλληλεγγύη αλλά την ίδια την παραγωγή έργου και την άσκηση πολιτικής από την Περιφέρεια Αττικής.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς εντυπωσιοθηρίες, χωρίς ξύλινο προπαγανδιστικό λόγο, χωρίς να κάνουμε μικροπαραταξιακά, μικροκομματικά παιχνίδια. Με σεβασμό στους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες που δοκιμάζονται από τους σεισμούς, κάνουμε σοβαρή πολιτική παρέμβαση, μετρήσιμη, με απτά αποτελέσματα.

Σε ό,τι αφορά στη Λέσβο, στο πλαίσιο της επικοινωνίας και της συνεργασίας που έχουμε με την ομόλογό μου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, πήραμε την απόφαση για τη δωρεά ύψους 2.9 εκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες του νησιού που πλήγηκε από τον καταστροφικό σεισμό.

Προχωρήσαμε στη λήψη απόφασης κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 29 Ιουνίου, οριοθετώντας την νομικά και ουσιαστικά ‘θωρακίζοντάς’ την ώστε να μη επιδέχεται αμφισβήτησης, υπονόμευσης του κύρους της και της αποτελεσματικότητάς της.

Με λίγα λόγια, η δωρεά της Περιφέρειας Αττικής, ύστερα από την πρόταση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κι εδώ να εξάρω το σύστημα και τη σοβαρότητα με την οποία ενήργησε η κα Καλογήρου, στοχεύει στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, υπηρετεί τους πολίτες που δοκιμάζονται σήμερα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του νησιού.

Συνιστά πολιτική παρέμβαση που υλοποιείται με όρους σεβασμού της νομιμότητας, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης όχι μόνο των Περιφερειών αλλά όλων των δημόσιων φορέων μιας συντεταγμένης Πολιτείας».

 
Γ.Καμίνης στον ΣΚΑΙ: «Η παρανομία να βγει έξω από τα Πανεπιστήμια» ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 11 Ιούλιος 2017 11:50

Γ.Καμίνης στον ΣΚΑΙ: «Η παρανομία να βγει έξω από τα Πανεπιστήμια»

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

 kaminis-3

 

Για την κοινή δήλωση Καμίνη - Μπουτάρη που αφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Υπάρχει πράγματι ο λαϊκισμός των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, αυτή η ιστορία με το άσυλο, του οποίου ο προορισμός είναι να προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης, της διδασκαλίας και της έρευνας μέσα στο πανεπιστήμιο. Τελικά όμως επικρατούν πάρα πολύ συχνά ομάδες τραμπούκων, οπότε το άσυλο ουσιαστικά έχει καταργηθεί. Η παθογένεια αφορά και την πλευρά της αστυνομίας, η οποία παραδοσιακά ενώ έβλεπε να γίνονται αξιόποινες πράξεις μέσα στα πανεπιστήμια, εάν δεν υπήρχε πολιτική εντολή, δεν παρενέβαινε. Με τον Γιάννη Μπουτάρη το σκεφθήκαμε πάρα πολύ ψύχραιμα, παρεμβαίνοντας στο θέμα του ασύλου, γιατί συνδέεται άρρηκτα με τη λειτουργία των πόλεών μας. Γίνονται πράγματα μέσα στις σχολές, που δεν χωράει ο νους. Είναι ντροπή. Μέχρι και εμπόριο ναρκωτικών γίνεται μέσα στις σχολές. Και το καταλαβαίνουμε πάρα πολύ καλά, ότι σε μια περιοχή που θεωρείται άβατο για την αστυνομία, θα «ανθίσουν» και οι χειρότερες μορφές εγκληματικότητας. Αυτά τα πράγματα θέλουν πολιτική βούληση. Θέλουν μια κυβέρνηση η οποία δεν θα φοβηθεί αυτό το λεγόμενο -που εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει πια- πολιτικό κόστος, και να διαφυλάξει την ελευθερία της έκφρασης, της διδασκαλίας και της έρευνας μέσα στα πανεπιστήμια. Η παρανομία πρέπει να βγει έξω από τα πανεπιστήμια».

 

 

Για τις σχέσεις κυβέρνησης και δικαιοσύνης

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Σε μια ευνομούμενη χώρα επιβάλλεται να σχολιάζονται οι δικαστικές αποφάσεις. Αλλά ως προς τη νομική τους ορθότητα. Από 'κει και πέρα, όποιος αρχίσει να υπαινίσσεται ή να το λέει ξεκάθαρα, ακόμη χειρότερα, ότι οι δικαστές λειτουργούν με πολιτικά κριτήρια, φέρει το βάρος της αποδείξεως, γιατί είναι μια πάρα πολύ σοβαρή κατηγορία. Επομένως, σε μια δημοκρατία «ναι» στην κριτική στις δικαστικές αποφάσεις, αλλά κριτική με βάση επιστημονικά κριτήρια. Αναφορικά με την τοποθέτηση της κυρίας Θάνου στη νομική υπηρεσία του πρωθυπουργικού γραφείου, είναι κάτι το οποίο δεν μου αρέσει καθόλου. Γιατί η δικαιοσύνη, ακριβώς για να ασκεί τον παιδαγωγικό της ρόλο, δεν πρέπει μόνο να είναι ανεξάρτητη, πρέπει και να φαίνεται ανεξάρτητη. Οπότε, σκεφθείτε τώρα, πρόεδρος του Αρείου Πάγου η οποία διορίζεται -και κακώς προβλέπει έτσι το Σύνταγμα μας, αυτή είναι η ρύθμιση και πρέπει να αλλάξει- από την κυβέρνηση και από το υπουργικό συμβούλιο, δέκα μέρες μετά την συνταξιοδότησή της, να πηγαίνει στο πρωθυπουργικό γραφείο. Είναι ένα τεράστιο σφάλμα και νομίζω ότι στέλνει ένα πάρα πολύ κακό μήνυμα στην κοινωνία και τους δικαστές».

 

 

Για το άνοιγμα των καταστημάτων στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Αθήνας τις Κυριακές

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Εμένα άποψη μου είναι, και την έχω πει πάρα πολύ καθαρά από την πρώτη στιγμή, ότι στις τουριστικές περιοχές στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο, πρέπει τα καταστήματα να έχουν την ευχέρεια να παραμένουν ανοικτά τις Κυριακές, υπό τον απαράβατο όρο τήρησης της εργατικής νομοθεσίας. Είμαστε μια τουριστική περιοχή, αυτό προσελκύει τουρίστες και πιστεύω θα προσελκύσει και τους Έλληνες στο κέντρο τις Κυριακές, γιατί το κέντρο χρειάζεται διαρκώς ζωή. Στο κέντρο υπάρχουν πάρα πολλοί διατεθειμένοι να ανοίγουν, αλλά δεν ξέρω αν φοβούνται πιθανότατα τις αντιδράσεις από τα συνδικάτα».

 

 

Για την άνοδο της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία. Το παλέψαμε συστηματικά μαζί με το υπουργείο, τον ΕΟΤ και τους παράγοντες του τουρισμού, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ποιός ήταν ο στόχος; Πρώτα από όλα, η Αθήνα να γίνει αυτόνομος τουριστικός προορισμός. Δηλαδή, να μην έρχεται κάποιος να μένει μια νύχτα μόνο για να δει την Ακρόπολη και να φεύγει, αλλά να μένει μέρες. Και κατά δεύτερο λόγο, να διευρύνουμε και την τουριστική περίοδο. Γι αυτό και με διάφορες εκδηλώσεις, με τον Μαραθώνιο, με τον Γύρο της Αθήνας, με τον Ημιμαραθώνιο, με τη γιορτή για τη δημοκρατία, το φόρουμ της δημοκρατίας το φθινόπωρο, αυτό το έχουμε καταφέρει».

 
Σύγκρουση με τα κατεστημένα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα/Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στην Real News
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κυριακή, 09 Ιούλιος 2017 10:13

Σύγκρουση με τα κατεστημένα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα/Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στην Real News.

stavrostheod

 

«Οι κλεψιές δημοσίου χρήματος δεν παραγράφονται. Το Ποτάμι θα επιμείνει. Τα λεφτά που χάθηκαν στην άμυνα, στην υγεία και τις εργολαβίες δεν θα ξεχαστούν» ξεκαθάρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα Real και το δημοσιογράφο Βασίλη Σκοuρή.

 

O επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως «η μεγάλη αποτυχία όλων των πρωθυπουργών από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα είναι ότι δεν κατάφεραν να ελέγξουν τους παράγοντες και τους παραγοντίσκους που στο όνομα του κόμματος και της πατρίδας πλούτισαν εις βάρος της κοινωνίας». «Ακόμα και σήμερα», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είπαν "όχι" στην άσκηση δίωξης του Παπαντωνίου. Μόνο το Ποτάμι ψήφισε "ναι"».

 

Στο ερώτημα αν το Ποτάμι θα συμπορευτεί με τη ΔΗ.ΣΥ. ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε πως «η λύση δεν βρίσκεται αριστερά – ούτε βέβαια δεξιά και αυτό που ο ίδιος επιθυμεί είναι μια προοδευτική επανάσταση» και έφερε το παράδειγμα του Εμανουέλ Μακρόν. «Έφτιαξε ένα κίνημα χωρίς βαρίδια, χωρίς εξαρτήσεις, χρησιμοποιεί ανθρώπους από όλο το πολιτικό φάσμα, που τους ενώνουν οι λύσεις και όχι το παρελθόν» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού παραδέχτηκε ότι τον προβληματίζουν οι δημοσκοπήσεις αλλά αυτό δεν αποτελεί αιτία για να νερώσουν το κρασί τους οι Ποταμίσιοι. «Αυτό που τους ένωσε ήταν ένα σύνθημα: να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Και ο στόχος τους παραμένει ένας: η σύγκρουση με τα κατεστημένα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, με τις συντεχνίες και τα συμφέροντα» σημείωσε.

 

O Σταύρος Θεοδωράκης επιμένει πως για τον ίδιο σημασία έχει να μη χαθεί η διαφορετική πολιτική λύση του Ποταμιού και μόνο με αυτό το σκεπτικό συζητάει τις προτάσεις που γίνονται. Όπως διευκρινίζει «οι απαντήσεις θα δοθούν τη στιγμή που πρέπει».

 

Στο ερώτημα αν το Ποτάμι θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τη Νέα Δημοκρατία ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε πως δεν θα παζαρέψει καρέκλες και πως οποιαδήποτε συνεργασία θα γίνει με βάση τις λύσεις που έχει και μπορεί να δώσει το Ποτάμι γιατί «έχει και τους ανθρώπους για να το κάνει και τολμά να αγγίξει ιερές αγελάδες, όπως είναι οι κομματικοί εγκάθετοι στο δημόσιο τομέα που δεν κάνουν τη δουλειά τους. Αυτούς το Ποτάμι θα τους διώξει» είπε με απόλυτη σαφήνεια ο επικεφαλής του Ποταμιού.

 

Για το θέμα του Πάνου Καμμένου και τη συνομιλία που είχε με ισοβίτη σε μια εν εξελίξει δικαστική υπόθεση, είπε πως «αυτά είναι πράγματα που δεν στέκουν σε μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα» και κάλεσε τον υπουργό Άμυνας «να πάψει να παίζει στο τουίτερ και στο κινητό του και να ασχοληθεί με αυτό που του έχει ανατεθεί».

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε αστείες θεωρίες τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και προέβλεψε ότι δεν θα γίνουν, όσο και αν κάποιοι στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να κρατούν τον κόσμο σε προεκλογική επαναστατική γυμναστική.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη παρακάτω:

 

Πριν λίγες μέρες κάνατε μια ανάρτηση στο Facebook και υποστηρίξατε ότι το καλοκαίρι του ‘15 η μισή κυβέρνηση φλέρταρε με τη δραχμή. Αναφέρατε μάλιστα ότι και ο κ.Τσίπρας το συζητούσε. Είναι κάτι που σας είχε πει τότε ο ίδιος;
Δεν είναι η ώρα να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Αλλά είναι σαφές ότι το καλοκαίρι του ‘15 η χώρα αιωρήθηκε πάνω από την άβυσσο της δραχμής. Άλλωστε το παραδέχθηκε αυτές τις μέρες και ο κ.Κιμ, ο διαχρονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, σήμερα του κ.Τσακαλώτου και χθες του κ.Βαρουφάκη. Σχεδίαζαν ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών που θα ήταν το πρώτο βήμα για παράλληλο νόμισμα. Αν ανατρέξετε στην ειδησεογραφία θα δείτε ότι το είχαμε καταγγείλει από τότε.

 

Πότε όμως θα μάθουμε τι ακριβώς συνέβη; Πιστεύετε ότι η Βουλή θα μπορούσε να διερευνήσει το θέμα με μια εξεταστική επιτροπή; 
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι κάποιοι θα ομολογήσουν την αλήθεια στη Βουλή. Ειδικά αυτή την εποχή της μεγάλης πόλωσης. Θα χρειαστεί χρόνος για να ανοίξουν όλα τα στόματα. Άλλωστε αυτού του τύπου οι επιτροπές της Βουλής συνήθως δεν καταλήγουν πουθενά.

 

Αναφέρεστε προφανώς στην επιτροπή για τον Παπαντωνίου που ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες, τελικά όμως η Βουλή ψήφισε «όχι» στην άσκηση δίωξης του.
Η Βουλή ψήφισε όχι, το Ποτάμι ψήφισε ναι. Ήταν λίγο αστείο γιατί ήρθε ο κ.Τσίπρας στη Βουλή κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ για τα σκάνδαλα, κατήγγειλε την ΝΔ και αμέσως μετά και οι τρεις, ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν εναντίον της δίωξης. Και μόνο εμείς επιμείναμε να κρατηθεί η υπόθεση ζωντανή.

 

Τον Μάρτιο είχατε αποκαλύψει στην Βουλή ότι ο πρώην υπουργός είχε τρεις νέους λογαριασμούς στην Ελβετία κάτι που επιβεβαιώθηκε. Μάλιστα σας είχε καλέσει και η Εισαγγελία. Έχετε και άλλα στοιχεία που σας επέβαλαν να πείτε ναι στην δίωξη Παπαντωνίου;
Όταν αποκάλυψα στη Βουλή την υπόθεση των τριών λογαριασμών κάποιοι δυσανασχέτησαν. Όλοι φωνάζουν ηια τα σκάνδαλα των αντιπάλων τους αλλά κανείς δεν θέλει να μιλάει για τα σκάνδαλα του χώρου του. Η υπόθεση πάντως προχωράει. Και οι δικαστές, να είστε σίγουροι, θα βρουν την άκρη. Τους στηρίζουμε. Αλλά καλό είναι να μην μπλεκόμαστε στα πόδια τους. Ότι είχα να πω το είπα στους ίδιους. Το Ποτάμι πάντως θα επιμείνει. Τα λεφτά που χάθηκαν στην άμυνα, στην υγεία και τις εργολαβίες δεν θα ξεχαστούν. Οι κλεψιές δημοσίου χρήματος δεν παραγράφονται.

 

Πώς σχολιάζετε όμως την σιωπή του Κώστα Σημίτη επί του θέματος; Δεν πρέπει να τοποθετηθεί για τα σκάνδαλα επί των ημερών του; 
Προφανώς και ο Κώστας Σημίτης περιμένει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Πάντως για την ανοιχτή πληγή της διαφθοράς έχει εκφραστεί. Αναγνωρίζει ότι το κομματικό κράτος της συναλλαγής έμεινε ζωντανό και επί των ημερών του. Και αυτό είναι μια μεγάλη αποτυχία όλων των πρωθυπουργών από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα. Δεν κατάφεραν να ελέγξουν τους παράγοντες και τους παραγοντίσκους που στο όνομα του κόμματος και της πατρίδας, πλούτισαν εις βάρος της κοινωνίας.

 

Στο συνέδριο της ΔΗΣΥ την περασμένη εβδομάδα, οι σύνεδροι σας επεφύλαξαν θερμή υποδοχή. Εσείς όμως δεν φανήκατε το ίδιο θερμός απέναντι στην πρόταση της κυρίας Γεννηματά. Τελικά, κ. Θεοδωράκη, θα πάτε «όλοι μαζί»;
«Όλοι μαζί» προς τα που; «Μπροστά αριστερά» όπως λένε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ; Για μας κ.Σκουρή η λύση δεν βρίσκεται αριστερά – ούτε βέβαια δεξιά. Θέλουμε μια προοδευτική επανάσταση. Δείτε και το παράδειγμα του Μακρόν. Έφτιαξε ένα κίνημα χωρίς βαρίδια, χωρίς εξαρτήσεις και χρησιμοποιεί ανθρώπους από όλο το πολιτικό φάσμα. Τους ενώνουν οι λύσεις και όχι το παρελθόν.

 

Ο Μακρόν πάντως κατάφερε να συγκινήσει την πλειοψηφία των Γάλλων, ενώ το Ποτάμι αντιστοίχως δυσκολεύεται στις δημοσκοπήσεις.
Δεν έχετε άδικο. Και είναι κάτι που μας προβληματίζει. Αυτός όμως δεν είναι λόγος για να νερώσουμε το κρασί μας. Στο Ποτάμι μαζεύτηκαν κεντροαριστεροί, κεντροδεξιοί, οικολόγοι, εναλλακτικοί, σοσιαλδημοκράτες, νέοι που δεν είχαν σχέση με την πολιτική… Αυτό που μας ένωσε ήταν ένα σύνθημα: να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Να συγκρουστούμε με τα κατεστημένα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, με συντεχνίες και συμφέροντα.

 

Κάποιοι σας προτρέπουν πάντως να κατεβείτε και να διεκδικήσετε την ηγεσία του νέου φορέα. Με την δική σας πολιτική πρόταση. Η κυρία Γεννηματά θα λέει «μπροστά και αριστερά», εσείς θα λέτε «ούτε αριστερά, ούτε δεξιά» και οι πολίτες θα αποφασίσουν. 
Το θέμα είναι να μην χαθεί η διαφορετική πολιτική λύση του Ποταμιού. Αυτό μας απασχολεί. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν συζητάμε τις προτάσεις που γίνονται και προφανώς θα δώσουμε τις απαντήσεις μας τη στιγμή που πρέπει. Δεν θα πούμε τίποτε άλλο μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο κόσμος θέλει από εμάς αγώνες για τα προβλήματα του και όχι ατέλειωτες θεωρητικές κουβέντες.

 

Στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ. είπατε ότι οι μεταγραφές βουλευτών – «μετά από παζάρια και υποσχέσεις» όπως τονίσατε - δημιούργησαν χάσμα στις σχέσεις σας. Πως πιστεύετε ότι μπορεί να καλυφθεί αυτό το χάσμα; Το θεωρείτε εμπόδιο σε μια μελλοντική συνεργασία;
Προφανώς είναι εμπόδιο. Είναι μια άλλη αντίληψη πολιτικής. Και χάρηκα που αρκετοί σύνεδροι της ΔΗΣΥ στο τέλος της ομιλίας μου ήρθαν και μου είπαν «καλά έκανες και είπες για τις μεταγραφές βουλευτών». Οι αλαζονικές κινήσεις των μηχανισμών, δεν είναι πολιτική. Ελπίζω να το έχει καταλάβει και η ηγεσία της ΔΗΣΥ και να αναζητά τον τρόπο που θα καλύψει αυτό το χάσμα.

 

Υπάρχει ένα νέο φλερτ στις σχέσεις σας με την κυρία Διαμαντοπούλου και τον κ.Φλωρίδη; Διοργανώσατε από κοινού μια εκδήλωση εναντίον των αλλαγών που ετοιμάζει ο κ.Γαβρόγλου στην παιδεία. 
Δεν υπάρχει νέο φλερτ. Παραμένουμε σύμμαχοι. Και ειδικά στο θέμα της Παιδείας δίνουμε μαζί μια μεγάλη μάχη. Μαζί με φοιτητές και καθηγητές. Η κυβέρνηση, για να καλύψει την μνημονιακή της στροφή, το παίζει αριστερίστικα στα πανεπιστήμια και τα Εξάρχεια. Θέλουν να καταργήσουν τα αγγλικά από τις πανεπιστημιακές σπουδές. Ενισχύουν και άλλο τις κομματικές παρατάξεις. Περιορίζουν την ανεξαρτησία των Ιδρυμάτων. Είναι τρελά αυτά τα πράγματα.

 

Θα έχει συνέχεια αυτή η κοινή δράση με προσωπικότητες του εκσυγχρονιστικού χώρου και με κινήσεις όπως η Κοινωνία Αξιών;
Προφανώς θα έχει συνέχεια όσο θα υπάρχουν προβλήματα που θέλουν λύσεις. Και οι λύσεις θέλουν συνεργασίες.

 

Πως είναι οι σχέσεις σας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Αν βγει πρώτος αλλά όχι αυτοδύναμος θα συνεργαστείτε μαζί του;
Σας έχω απαντήσει ξανά σε αυτό. Το Ποτάμι δεν θα παζαρέψει καρέκλες. Αλλά δεν ήρθαμε στην πολιτική για να είμαστε στην κερκίδα. Έχουμε και ανθρώπους και λύσεις. Ίσως μάλιστα σε μερικά παλιά προβλήματα να είμαστε και οι μόνοι που τολμούν να έχουν λύσεις.

 

Θα μου πείτε πάλι για το κομματικό κράτος…
Ναι. θα σας πω ότι το δημόσιο δεν ανήκει στους κομματικούς συνδικαλιστές, ότι πρέπει να διώξουμε από το δημόσιο τους κομματικούς εγκάθετους που δεν κάνουν την δουλειά τους… Πράγματα που δεν τολμάει κανείς να κάνει. Αυτά μας διαχωρίζουν από την κυβερνητική πρακτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ για προγραμματικό διάλογο μετά τις εκλογές, γιατί εκτιμάτε ότι γίνεται; Εσάς σας αφορά;
Ίσως ο κ. Τσίπρας να αισθάνεται ανασφάλεια μετά από τόσες γκάφες του κ.Καμμένου και να ψάχνει εναλλακτική λύση. Και επειδή και στο παρελθόν έχει πάρει υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμη πρόθυμοι να συνεργασθούν μαζί του. Οι εποχές όμως άλλαξαν και δεν νομίζω ότι θα βρεθούν πολλοί διαθέσιμοι να τον στηρίξουν.

 

Εάν το Ποτάμι διέθετε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων θα κατέθετε αίτηση για Εξεταστική Επιτροπή ή πρόταση μομφής για τον Πάνο Καμμένο;
Η δική μας άποψη έχει διατυπωθεί από πολύ νωρίς. Άπλετο δικαστικό φως στην υπόθεση και καμία ασυλία σε κανέναν. Παράλληλα όμως δεν μπορεί ένας υπουργός να καθοδηγεί έναν ισοβίτη σε μια εν εξελίξει δικαστική υπόθεση. Αυτά είναι πράγματα που δεν στέκουν σε μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα.

 

Η απάντηση του κ.Καμμένου είναι ότι έχει υποχρέωση να νοιάζεται για την απονομή δικαιοσύνης 
Ο κ.Καμμένος δεν είναι υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου. Είναι υπουργός Εθνικής Αμύνης σε μια κρίσιμη μάλιστα στιγμή για τη χώρα. Ας πάψει λοιπόν να παίζει στο τουίτερ και στο κινητό του και ας ασχοληθεί με αυτό που του έχει ανατεθεί.

 

Τελικά το ΕΣΡ αποφάσισε ότι μπορούν να δοθούν τουλάχιστον 7 τηλεοπτικές άδειες. 
Ναι και να σας θυμίσω ότι η πρόταση που κατέθεσε το Ποτάμι στη Βουλή μιλούσε για 8 άδειες. Άλλη μια απόδειξη πόσο χρόνο χάνουμε με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Στην χώρα πρέπει να υπάρξει ένας καθαρός και νόμιμος τηλεοπτικός χάρτης. Να πληρώνουν όλοι τις υποχρεώσεις τους και να υπάρχει ανταγωνισμός προς όφελος του τηλεθεατή και της πολυφωνίας. Αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήθελαν να φτιάξουν τα δικά τους κανάλια. Και έστησαν όλη αυτή την ιστορία με την Φλωρεντία και τα βοσκοτόπια.

 

Αλήθεια κ. Θεοδωράκη, βλέπετε σύντομα εκλογές;
Με ρωτάτε αν ο κ.Τσίπρας θα κάνει πρόωρες εκλογές ξέροντας ότι θα χάσει; Αυτές είναι αστείες θεωρίες. Κάποιοι στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να κρατούν τον κόσμο σε προεκλογική επαναστατική γυμναστική. Και βέβαια λένε ψέματα. Γιατί ο κ.Τσίπρας και οι 153 δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν ούτε μια μέρα εξουσίας.

 

Πηγή: Real News

 

 


Σελίδα 1 από 95
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ   Ευχάριστες μουσικές στιγμές προσέφερε ...

Αλίκη Βουγιουκλάκη, 21 χρόνια χωρίς την Αλίκη.
Αλίκη Βουγιουκλάκη,  21 χρόνια χωρίς την Αλίκη.
Αλίκη Βουγιουκλάκη, 21 χρόνια χωρίς την Αλίκη. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1934 στο Μαρούσι. Τρεις μέρες ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση