ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
Δεν είμαστε μόνοι... Συναρπαστική ανακάλυψη ανακοίνωσε η ΝΑΣΑ, νέο ηλιακό σύστημα με 7 πλανήτες όπως η Γη.
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 08:39

Δεν είμαστε μόνοι...

Συναρπαστική ανακάλυψη ανακοίνωσε η ΝΑΣΑ, νέο ηλιακό σύστημα με 7 πλανήτες όπως η Γη.
 
2a430-spaceship

Σύντομα θα μπορέσουμε να απαντήσουμε το μεγάλο ερώτημα κατά πόσον είμαστε μόνοι στο σύμπαν, δήλωσε Τhomas Zurbuchen, επιστήμονας της ΝΑΣΑ, ανακοινώνοντας την ανακάλυψη ενός νέου ηλιακού συστήματος με επτά πλανήτες στο μέγεθος της Γης.

Η πολυαναμενόμενη δημοσιογραφική διάσκεψη της ΝΑΣΑ δικαίωσε τις προσδοκίες των φίλων της αστρονομίας, καθώς η ανακοίνωση αλλάζει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τους εξωπλανήτες, δηλαδή τους πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από άλλα άστρα στον γαλαξία μας.

Το νέο αυτό ηλιακό σύστημα αποτελείται από επτά πλανήτες, στο μέγεθος της Γης, και τρεις από αυτούς βρίσκονται στην λεγόμενη κατοικήσιμη ζώνη, δηλαδή σε μια απόσταση από τον άστρο τους που ευνοεί την ύπαρξη νερού και ίσως εξωγήινης ζωής στους πλανήτες αυτούς.

Οι πλανήτες βρίσκονται σε τροχιά γύρω από το άστρο Trappist 1, 40 έτη φωτός μακριά από το δικό μας ηλιακό σύστημα. Αν ταξιδεύαμε με την ταχύτητα του φωτός, θα χρειαζόμασταν 40 χρόνια να φθάσουμε εκεί. Η απόσταση αυτή μπορεί να φαίνεται `αστρονομική` αλλά για τα δεδομένα του σύμπαντος θεωρείται `κοντινή`.

“Αυτοί οι εξωπλανήτες είναι οι καλύτεροι που έχουμε ανακαλύψει ποτέ” δήλωσε ο αξιωματούχος της ΝΑΣΑ, ο οποίος είπε ότι οι επτά πλανήτες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση ο ένας από τον άλλο, προσφέροντας έτσι ένα υπέροχο θέαμα.

Πρόσθεσε ότι με την εκτόξευση σύντομα του νέου τηλεσκοπίου Τζέιμς Γουέπ πολλά ερωτήματα θα μπορέσουν να απαντηθούν, όπως εάν υπάρχει ζωή στους εξωπλανήτες αυτούς.

“Θα χρησιμοποιήσουμε το τηλεσκόπιο Τζειμς Γουέπ για να ψάξουμε για βιοσημάδια στους εξωπλανήτες”, ανέφερε.

Ο αξιωματούχος της ΝΑΣΑ τόνισε ότι “το να βρούμε μια δεύτερη Γη δεν είναι θέμα `εάν`, αλλά `πότε`”.

Σήμερα, είπε, κάναμε ένα τεράστιο βήμα και σύντομα ελπίζω να μπορέσουμε να απαντήσουμε το ερώτημα εάν είμαστε μόνοι στο σύμπαν.

Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 40 δισ. Πλανήτες μόνο στον δικό μας γαλαξία οι οποίοι ομοιάζουν με τη Γη.

Υπολογίζεται επίσης ότι υπάρχουν 500 δισεκατομμύρια γαλαξίες στο ορατό και αόρατο σύμπαν.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 3,449 εξωπλανήτες, ενώ 4,696 είναι υποψήφιοι εξωπλανήτες. Αυτοί οι πλανήτες βρίσκονται σε 2,577 ηλιακά συστήματα. Από τους επιβεβαιωμένους πλανήτες, 1,264 είναι παγωμένοι γίγαντες, 1,043 αέριοι γίγαντες, 781 είναι υπερ-γαίες, 348 είναι στέρεοι πλανήτες και 13 δεν έχουν ακόμη κατηγοριοποιηθεί.

Η πλέον διαδεδομένη μέθοδος εντοπισμού των εξωπλανητών είναι μέσω της σκιάς που αφήνουν στο άστρο τους όταν περνούν ανάμεσα στο άστρο και τον παρατηρητή.

Οι εξωπλανήτες αποτελούν την ελπίδα της επιστημονικής κοινότητας για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν γήινα χαρακτηριστικά και θα μπορούσαν να φιλοξενούν κάποιο είδος ζωής.

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/26417

 
Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στο Δήμο Παύλου Μελά: Ενημερώθηκαν πάνω από 38.000 νοικοκυριά για τους μπλε κάδους ανακύκλωσης
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 18:43

Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στο Δήμο Παύλου Μελά: Ενημερώθηκαν πάνω από 38.000 νοικοκυριά για τους μπλε κάδους ανακύκλωσης

resized IMG 5531

Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική καμπάνια προώθησης της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο Δήμο Παύλου Μελά που ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου 2017.

Η ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) διένειμε πόρτα-πόρτα σε περισσότερα από 38.000 νοικοκυριά των Δημοτικών Ενοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, ενημερωτικό έντυπο υλικό για την ορθή χρήση του μπλε κάδου, την επιστολή του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη καθώς και τη μπλε τσάντα της ανακύκλωσης.

Το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, προβλέπει σημαντικές αλλαγές στη συλλογή και διαχείριση της ανακύκλωσης και τις τελευταίες εβδομάδες, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου ξεκίνησε και συνεχίζει τη σταδιακή αλλαγή των παλιών κάδων ανακύκλωσης και την αντικατάστασή τους από νέους.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ο Δήμος θα έχει αυξήσει τους κάδους από 750 σε 1.350, έτσι ώστε να πυκνώσει το δίκτυο των μπλε κάδων σε όλες τις γειτονιές και με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Αθανάσιο Λαζαρίδη και Δημήτρη Αθάνατο να δηλώνουν ευχαριστημένοι από την ταχύτητα ικανοποίησης των αιτημάτων των πολιτών για αντικατάσταση των παλιών κάδων ή και τοποθέτηση μπλε κάδων σε νέα σημεία.

resized IMG 5533

Μάλιστα για την καλύτερη και πιο άμεση επικοινωνία ο Δήμος καλεί τους πολίτες να στείλουν τις προτάσεις, σκέψεις και τα παράπονά τους στο

proposals στο pavlosmelas.gr

και φυσικά ισχύουν και οι τηλεφωνικές γραμμές, μία σε κάθε δημοτική ενότητα

2313 302830 (Σταυρούπολη)

2313 302329 (Πολίχνη)

2313 502106 (Ευκαρπία)

resized IMG 20170206 085457

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας είχε την ευθύνη τα τελευταία χρόνια και

ο Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με την Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) συνεχίζει με δικό του νέο εξοπλισμό, που περιλαμβάνει εκτός από τους νέους κάδους και 3 ειδικά αυτοκίνητα-πρέσες ανακύκλωσης.

Σήμερα στο Δήμο Παύλου Μελά ανακυκλώνεται περίπου το 5% των απορριμμάτων και το υπόλοιπο 95% θάβεται στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης με τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος, από το οποίο τουλάχιστον το 25% μπορεί να εκτραπεί σταδιακά προς την ανακύκλωση.

Σκοπός της καμπάνιας και των άλλων ενεργειών που ακολουθούν, είναι να ενημερωθούν, ευαισθητοποιηθούν και ενεργοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες, έτσι ώστε να μειωθούν τα απορρίμματα που στέλνονται για ταφή στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης έχοντας πολλαπλάσια περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη, καθώς μειώνεται το κόστος συλλογής και μεταφοράς.

resized IMG 20170206 085946

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

 

Αγαπητοί συνδημότες, Αγαπητές συνδημότισσες

Ο Δήμος Παύλου Μελά στο πλαίσιο της ορθότερης διαχείρισης των απορριμμάτων βάση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων με σκοπό την υλοποίηση των στόχων μας, θέτει το πρόγραμμα της ανακύκλωσης σε νέα βάση συνεργαζόμενος με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

Η ανακύκλωση είναι μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων συσκευασίας προσφέροντας πολλαπλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Συγκεκριμένα

•Συμβάλλει στη μείωση του συνολικού όγκου των απορριμμάτων με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους αποκομιδής τους στην κατεύθυνση της μείωσης των Δημοτικών τελών.

•Συνεισφέρει στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων.

•Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

•Προσφέρει στον πολιτισμό, καθώς συμβάλλει στη δημιουργία μιας έμπρακτης περιβαλλοντικής συνείδησης.

•Ευαισθητοποιεί και ενεργοποιεί τους πολίτες.

Με δεδομένο ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας, η επιτυχία της ανακύκλωσης εξαρτάται από την ευαισθησία και συμμετοχή όλων. Ως εκ τούτου για την αποτελεσματικότερη ενημέρωσή σας, θα πραγματοποιηθεί διανομή σε κάθε σπίτι μιας τσάντας ανακυκλώσιμων υλικών και ενημερωτικών εντύπων.

Οι ενημερωμένοι ενεργοί πολίτες είναι ο κινητήριος μοχλός για να υλοποιηθούν οι στόχοι του προγράμματος ανακύκλωσης. Σας καλούμε να γίνεται αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου Παύλου Μελά να διαχειριστεί ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά τα απορρίμματα.

Γι αυτό το λόγο οφείλουμε να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες και να διαχειριστούμε τα οικιακά μας απορρίμματα ξεκινώντας ως εξής:

•Διαχωρίζουμε τα απορρίμματα συσκευασίας (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό)από τα υπόλοιπα απορρίμματα.

•Πετάμε τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα συσκευασίας στους μπλε κάδους.

•Κάνουμε οικιακή κομποστοποίηση. Διατίθενται δωρεάν οικιακοί κάδοι κομποστοποίησης κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων.

 

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΕΜΟΥΡΤΖΙΔΗΣ

 

resized kad01

 

resized WP 20170209 08 42 47 Pro

 

resized kad7

 
Ξέχασαν τι σημαίνει βροχή. Η Βραζιλία στο έλεος της ξηρασίας που κρατάει εδώ και 5 χρόνια.
News - Πλανήτης Γη
Κυριακή, 19 Φεβρουάριος 2017 10:13

Ξέχασαν τι σημαίνει βροχή.

Η Βραζιλία στο έλεος της ξηρασίας που κρατάει εδώ και 5 χρόνια.
 
9a265-0brasil draught

Η βορειοδυτική πολιτεία της Βραζιλίας Παράιμπα πλήττεται εδώ και πέντε χρόνια από τρομακτική ξηρασία, με πολλές μικρές πόλεις και κωμοπόλεις να είναι στα όρια τους.

Πόλεις όπως η Καμπίνα Γκράντε, οι 400.000 κάτοικοι της οποίας περιμένουν μια, έστω μικρή βροχόπτωση, ως μάννα εξ΄ουρανού.

Η ξηρασία αυτή έρχεται σε μία περίοδο με υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τη βιομηχανία και τη γεωργία, επιδεινώνοντας την ήδη πιεσμένη οικονομία της Βραζιλίας.

“Έχουμε χάσει τα πάντα εδώ και πέντε χρόνια: τις μπανάνες μας, τα φασόλια μας, τις πατάτες μας. Περπατάμε τρία χλμ. την ήμερα απλώς για να πλύνουμε τα ρούχα μας”, λέει στο πρακτορείο Reuters ο αγρότης Εντιβάλντο Μπρίτο σχετικά με τις χαμένες σοδειές του.

“Δεν θυμάμαι καν το πότε ο ταμιευτήρας του Μποκεϊράο ήταν γεμάτος”, προσθέτει ο φτωχός Βραζιλιάνος αγρότης, που, όπως και πολλοί συντοπίτες του, δεν διαθέτει τα απαιτούμενα χρήματα προκειμένου να αγοράζει μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό.

Μετά από πέντε χρόνια άνυδρων σεζόν, ο εν λόγω ταμιευτήρας -η μοναδική “ανάσα” ύδατος της πόλης- είναι σχεδόν άδειος, μόλις στο 4% της χωρητικότητας του.

Οι αρχές της Καμπίνα Γκράντε, ελεώ και της γενικότερης ανομβρίας που έχει ενσκήψει, έχουν αναγκαστεί να καταφύγουν, εδώ και πολλούς μήνες, στο έσχατο μέσο σωτηρίας: την παροχή νερού με το... δελτίο κι αναλόγως με τις ανάγκες της κάθε οικογένειας.

“Αν δεν βρέξει σύντομα για να γεμίσει ο ταμιευτήρας, το υδρευτικό σύστημα της πόλης θα καταρρεύσει στα μέση του έτους”, επισημαίνει ο Τζανίρο Κόστα Ρέγκο, ειδικός σε ζητήματα ύδρευσης και καθηγητής στο ομοσπονδιακό πανεπιστήμιο της πόλης.

Οι κάτοικοι της Καμπίνα Γκράντε νιώθουν απογοητευμένοι και προδομένοι από την κυβέρνηση του Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, που το 2005 είχε δεσμευτεί για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα ανακούφιζε την πληγείσα περιοχή: την εκτροπή πορείας του μεγαλύτερου σε μήκος ποταμού της χώρας, του Σάο Φρανσίσκο.

Διαμέσου νέων καναλιών συνολικού μήκους 400 χλμ., ο ποταμός θα διεχέτευε το νερό σε όλη την πολιτεία της Παράιμπα και ειδικά σε πόλεις όπως η Καμπίνα Γκράντε, η Σεαρά και το Περναμπούκο, που παρουσίαζαν από τότε το μεγαλύτερο πρόβλημα ανομβρίας.

Ωστόσο, το πρότζεκτ της αριστερής κυβέρνησης δεν ευοδώθηκε ποτέ, με την κυβέρνηση του προέδρου Μικέλ Τεμέρ να υπόσχεται σήμερα πως σύντομα το έργο θα παραδοθεί και η πολιτεία θα “ανασάνει”.

Ωστόσο, όπως τονίζουν οι κάτοικοι, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά κι ο,τι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει σύντομα. Ο Τεμέρ υποσχέθηκε ήδη να ανοιχτεί ένα κανάλι παροχέτευσης νερού μέσα στον Μάρτιο.

Όπως σημειώνει ο Κόστα Ρεγκο, τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας: ο ταμιευτήρας της μεγαλύτερης πόλης στη Βραζιλία, του Σάο Πάολο πριν δυο χρόνια κόντεψε να αποστραγγιστεί εντελώς. Είκοσι εκατ. άνθρωποι αναγκάστηκαν κι αυτοί να καταφύγουν στην λύση του νερού με το δελτίο. Και στην Φορταλέζα, πρωτεύουσα της Σεαρά, ο ταμιευτήρας Καστανιάο βρίσκεται σε σημεία συναγερμού, κοντά στο 5% της χωρητικότητας του.

Κι αυτές οι πόλεις περιμένουν εναγωνίως το σχέδιο με τον ποταμό Σάο Φρανσίσκο. “Το νερό από τον Σάο Φρανσίσκο είναι ζωτικό για την επιβίωση μας”, συνοψίζει ο κυβερνήτης της πολιτείας Σεαρά, Καμίλο Σαντάνα, καταλήγοντας με νόημα πως “θα έχουμε νερό μόλις μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο”.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26351

 
Συνάντηση στη Περιφέρεια Κρήτης για τα καταδυτικά πάρκα στην Κρήτη.
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 17:28

Συνάντηση στη Περιφέρεια Κρήτης για τα καταδυτικά πάρκα στην Κρήτη.

 

1

 

Με θέμα την χωροθέτηση των καταδυτικών πάρκων στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Περιφέρεια μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος – Χωροταξίας Νίκου Καλογερή και του Αντιπροέδρου των Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιώργου Μπαμιεδάκη. Στη συζήτηση τονίστηκε η σημασία του τουρισμού ως τη βασικότερη οικονομική πηγή εσόδων σε εποχιακή βάση για την Περιφέρεια και η αναγκαιότητα μετεξέλιξης του παρωχημένου μοντέλου ήλιος – θάλασσα- φαγητό. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην αναζήτηση εναλλακτικών, καινοτόμων και ελκυστικών προτύπων, που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο του τουριστικoύ προϊόντος, και θα προσελκύσουν ποιοτικότερο τουρισμό που διατίθεται να καταβάλει μεγαλύτερο αντίτιμο, για τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες.

«Ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί μια τέτοια πρόταση. Είμαστε πεπεισμένοι για τα θετικά αποτελέσματα που θα έχει η λειτουργία αυτής της δραστηριότητας στις τουριστικές περιοχές, η ανάπτυξη της οποίας θα αποτελέσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κρήτη. Ωστόσο τα κριτήρια χωροθέτησης που τίθενται από τον νόμο είναι τόσο περιοριστικά, που μας απαγορεύουν ουσιαστικά την πραγματοποίηση αυτής της καινοτόμας ιδέας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής και πρόσθεσε: «Ως το σημαντικότερο από αυτά αναφέρουμε την απαγόρευση χωροθέτησης Καταδυτικών Πάρκων σε απόσταση 3 ναυτικών μιλίων από υποθαλάσσιες αρχαιότητες, οι οποίες βρίθουν παράκτια, περιμετρικά της Κρήτης. Για το λόγο αυτό έχουμε ήδη προχωρήσει σε συζητήσεις και προτάσεις με το αρμόδιο Υπουργείο σε συνεργασία με τον κ. Μπαμιεδάκη και τα Νησιωτικά Επιμελητήρια, για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου με ευνοϊκότερες διατάξεις, που θα επιτρέψουν την εφαρμογή του σχεδίου μας, στα πλαίσια πάντα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αρχαιολογικής κληρονομιάς».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος των Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιώργος Μπαμιεδάκης επισήμανε την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης για την προώθηση κοινών στόχων, και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τελικά θα ευοδωθεί η προσπάθεια και το νησί μας θα ενταχθεί στο χάρτη των περιοχών που προσφέρουν καταδυτικό τουρισμό, γεγονός που αναμένεται να έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην ποσοτική και κυρίως την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού μας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 18:57
 
Η Γλυφάδα γίνεται «πράσινη» πόλη!
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος 2017 18:03

 «Πράσινη πόλη» η Γλυφάδα

 1dcc64c321a109812f27998bd7739c9c

Η Γλυφάδα γίνεται «πράσινη» πόλη! Μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η δημοτική αρχή Γλυφάδας προχωρά στην υλοποίηση του έργου για την προμήθεια και φύτευση δέντρων και άλλων φυτών, με άμεσες προτεραιότητες:

 

-                      Τη δημιουργία ενός κατάφυτου χώρου περιπάτου και ποδηλάτου περιμετρικά της έκτασης του Γκολφ Γλυφάδας, μοναδικού για τα δεδομένα της Αττικής

-                      Τη δενδροφύτευση όλου του παραλιακού μετώπου

-                      Την τοποθέτηση των εκατοντάδων δέντρων που είναι απαραίτητα για το νέο κοιμητήριο της πόλης, το οποίο σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει τη λειτουργία του

 

Παράλληλα, εκατοντάδες μεγάλα δέντρα και φυτά θα τοποθετηθούν στο πλαίσιο των ευρύτατων αναπλάσεων στις πλατείες, τα πάρκα, τα πεζοδρόμια και τις παιδικές χαρές της πόλης που είναι σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί πρόσφατα.

 

Η επιλογή του αναδόχου για την προμήθεια και τη φύτευση των δέντρων, θάμνων, λουλουδιών και λοιπών φυτών, αλλά και της συντήρησής τους, έγινε μετά από ηλεκτρονικό ανοικτό διεθνή διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, που θα ανταποκρίνεται προφανώς σε όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Οι εργασίες περιλαμβάνουν και συντήρηση υπάρχοντος πρασίνου.

 

Το μείζον αυτό έργο προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος θα αλλάξει κυριολεκτικά την όψη της πόλης, θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, ενώ θα την ενισχύσει ως πόλο έλξης επισκεπτών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, προκαλεί πολύ μεγάλη έκπληξη η αντίδραση του τέως Δημάρχου της Γλυφάδας, κ. Κώστα Κόκκορη, ο οποίος με ανακοίνωσή του ζητά «να σταματήσει αυτή η αγορά». Η έκπληξη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν λάβει κανείς υπόψη ότι επί των ημερών του έγινε διαγωνισμός για «υπηρεσίες συντήρησης πρασίνου» ύψους 1,5 εκατ. ευρώ (!), ενώ λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014 υπεγράφη η επέκταση της σχετικής σύμβασης έναντι 432.413 ευρώ.

 

Μαζί με άλλες δαπάνες συντήρησης, προέκυψε ένα κόστος μεγαλύτερο των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ - για υπηρεσίες! - χωρίς να αυξηθεί το πράσινο στην πόλη. Σήμερα, η πόλη μας προμηθεύεται χιλιάδες δέντρα και άλλα φυτά έναντι 778.520 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), με 221.310 ευρώ για τη συντήρησή τους, ποσό δηλαδή περίπου 2,5 φορές μικρότερο από εκείνο που είχε δαπανηθεί μόνο για υπηρεσίες πρασίνου…

 


Σελίδα 1 από 459
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση