ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
Ευρεία συμμετοχή στο Εθελοντικό Πότισμα στην περιοχή του Κοκκιναρά του Δήμου Κηφισιάς.
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 24 Ιούλιος 2017 12:33

Ευρεία συμμετοχή στο Εθελοντικό Πότισμα στην περιοχή του Κοκκιναρά του Δήμου Κηφισιάς.

resized IMG 8620 Large

Με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών, εργαζομένων και αιρετών πραγματοποιήθηκε το Εθελοντικό Πότισμα στην περιοχή του Κοκκιναρά που δεντροφυτεύτηκε με μεγάλη επιτυχία κατά τη χειμερινή περίοδο του 2016 και την εαρινή περίοδο του 2017, την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017. Η δράση του Δήμου Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον».

resized IMG 8623 Large

Στη δράση παραβρέθηκαν o Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φώτης Χρυσικός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς και Μέλος της ΕΕ του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΠΑΠ και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου και Μέλος της ΕΕ του ΣΠΑΠ Στέφανος Τσιπουράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Παντελής Παπανικολόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι του Δασαρχείου Πεντέλης.

resized IMG 8756 Large

Στο πότισμα συμμετείχαν βυτιοφόρα από τους Δήμους Κηφισιάς, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Βριλησσίων, Λυκόβρυσης-Πεύκης, καθώς και η Εθελοντική Ομάδα της Άνοιξης. Στη δράση συμμετείχαν επίσης, παρά την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στην περιοχή, πολυάριθμοι συμπολίτες μας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, οι οποίοι μαζί με τους ανθρώπους του Δήμου Κηφισιάς και του Σ.Π.Α.Π. έδωσαν δροσιά και ζωή στα χιλιάδες δεντράκια που φυτεύτηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες.

resized IMG 8833 Large

 
Μόλυνση του περιβάλλοντος, Στους ωκεανούς επιπλέουν περισσότερα από 5 τρισεκατομμύρια κομμάτια πλαστικού.
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 21 Ιούλιος 2017 09:49

Μόλυνση του περιβάλλοντος,

Στους ωκεανούς επιπλέουν περισσότερα από 5 τρισεκατομμύρια κομμάτια πλαστικού.
0b3e0- plastic oceans

Σύμφωνα με μεγάλη παγκόσμια ανάλυση για την παραγωγή πλαστικών ειδών περισσότεροι από εννέα δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικού έχουν παραχθεί από τη δεκαετία του 1950, με το μεγαλύτερο μέρος τους να έχει απορριφθεί σε χωματερές ή στο περιβάλλον, προκαλώντας ζημιά στο οικοσύστημα και στην ανθρώπινη υγεία.

Σχεδόν το 80% αυτού του πλαστικού έχει καταλήξει είτε σε χωματερές είτε στο περιβάλλον, ενώ η παραγωγή του αυξάνεται γρήγορα, ανέφεραν στην έρευνα ειδικοί του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Λιγότερο από το 10% ανακυκλώνεται και περίπου το 12% αποτεφρώνεται.

«Αν αυτό το πλαστικό μοιραστεί ισομερώς σε ένα ύψος που να φτάνει ως τον αστράγαλο, θα καλύψει μια έκταση στο μέγεθος της Αργεντινής», δήλωσε ο Ρόλαντ Γκάιερ καθηγητής Βιομηχανικής Οικολογίας και βασικός συντάκτης της έκθεσης. «Πρόκειται για μια τεράστια ποσότητα υλικού που δεν είναι βιοδιασπώμενο (...) ανησυχώ πολύ», πρόσθεσε.

Η αποτέφρωση πλαστικού συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή και επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία, ενώ η συσσώρευση του υλικού αυτού μπορεί να βλάψει το περιβάλλον, σύμφωνα με τον Γκάιερ.

Το πλαστικό χρησιμοποιείται ευρέως ως υλικό συσκευασιών, γεγονός που έχει προκαλέσει αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο από τη χρήση ανακυκλώσιμων συσκευασιών, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό πλαστικού στις χωματερές των πόλεων σε χώρες υψηλού ή μεσαίου εισοδήματος αυξήθηκε σε περισσότερο από 10% το 2005, από λιγότερο από 1% που ήταν το 1960.

Σε αντίθεση με άλλα υλικά, το πλαστικό μπορεί να παραμείνει στο περιβάλλον για χιλιάδες χρόνια, τόνισε ο Γκάιερ. Στους ωκεανούς επιπλέουν περισσότερα από 5 τρισεκατομμύρια κομμάτια πλαστικού, σύμφωνα με έρευνα του 2014 που δημοσιεύθηκε στο Public Library of Science Journal.
Αν συνεχιστεί η τρέχουσα τάση, περισσότεροι από 13 δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικού θα καταλήξουν στο περιβάλλον ή στις χωματερές ως το 2050, τονίζουν οι ερευνητές.

Πηγή: CNN

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/28893

 
Ένα ρεαλιστικό βίντεο 360°,National Geographic «Κολυμπήστε» πλάι στα αρπαχτικά του βυθού.
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 21 Ιούλιος 2017 09:42

Ένα ρεαλιστικό βίντεο 360°,National Geographic

«Κολυμπήστε» πλάι στα αρπαχτικά του βυθού.
Image1ng

Θα κολυμπούσατε ποτέ με καρχαρίες-τίγρεις; Εάν η απάντηση είναι «όχι» επειδή φοβάστε, τότε να ξέρετε πως υπάρχει ένας τρόπος να ζήσετε την εμπειρία χωρίς να βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο με τα αρπαχτικά του βυθού.

Απεσταλμένοι του National Geographic βούτηξαν σε ακτή στις Μπαχάμες όπου είχε συγκεντρωθεί κοπάδι με καρχαρίες-τίγρεις και κατέγραψε ένα βίντεο 360°. Το βίντεο μας προσφέρει την δυνατότητα να περιηγηθούμε μέσα στον βυθό, παρατηρώντας τους καρχαρίες.

Να σημειώσουμε ότι οι καρχαρίες τίγρεις, όχι μόνο φέρουν ραβδώσεις στο σώμα τους που μας θυμίζουν αρκετά τα αιλουροειδή, αλλά είναι και πολύ επιθετικοί. Βέβαια, το είδος απειλείται περισσότερο από τον άνθρωπο, παρά το αντίστροφο.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28894

 

 
Κώστας Μπακογιάννης - Η υποψηφιότητα του Παρνασσού για την UNESCO
News - Πλανήτης Γη
Τρίτη, 18 Ιούλιος 2017 12:34

Κώστας Μπακογιάννης - Η υποψηφιότητα του Παρνασσού για την UNESCO

Paeonia parnassica

 

Την προγραμματική σύμβαση που αφορά στη σύνταξη φακέλου υποψηφιότητας του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

 

Η σύμβαση υπεγράφη στο πλαίσιο κατάρτισης του τεχνικού προγράμματος του 2017 για την εκπόνηση μελέτης που αποσκοπεί στην προετοιμασία και την υποβολή πλήρους φακέλου ώστε ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού να συμπεριληφθεί στο δίκτυο της UNESCO με τα γεωπάρκα όλου του κόσμου.


Αντικείμενό της αποτελεί:

  • Η διερεύνηση των απαραίτητων προϋποθέσεων και των σχετικών υποχρεώσεων για την ένταξη στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την UNESCO
  • Η  προετοιμασία σχετικού φακέλου ένταξης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

«Στοίχημα για το περιβάλλον» χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης τη διαδικασία προετοιμασίας της υποψηφιότητας και τόνισε ότι ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξή του στο παγκόσμιο δίκτυο.

 

«Οι δυνατότητες προβολής και αξιοποίησης του φυσικού κάλλους της Στερεάς Ελλάδας είναι απεριόριστες. Αυτές εκμεταλλευόμαστε για να αναδείξουμε τη Στερεά Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Έχουμε τη βάση, έναν δρυμό που θα ζήλευαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Εμείς πρέπει με υπευθυνότητα και δουλειά να τον αναδείξουμε και αυτό κάνουμε. Και δεν μένουμε εκεί. Υλοποιούμε ένα συγκροτημένο και σοβαρό πρόγραμμα προβολής της Στερεάς Ελλάδας, σε όλα τα επίπεδα, παγκοσμίως. Ο πρώτος στόχος είναι να μπει η Στερεά σε περιβαλλοντική τάξη. Παραπέμπω στον Ασωπό όπου τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο δεύτερος είναι να δείξουμε σε όλους  τα περιβαλλοντικά προτερήματά μας. Και στους δύο στόχους, μόνο θετικά προχωράμε» είπε χαρακτηριστικά.

 
Βόρεια Πελοπόννησος, Δελφίνια βγήκαν στα ρηχά στην παραλία της Ακράτας. (video)
News - Πλανήτης Γη
Κυριακή, 16 Ιούλιος 2017 12:01

Βόρεια Πελοπόννησος,

Δελφίνια βγήκαν στα ρηχά στην παραλία της Ακράτας. (video)
Imageακρ

Ένα κοπάδι δελφινιών βγήκε στα ρηχά στην παραλία της Ακράτας, τραβώντας την προσοχή των λουόμενων.

Βίντεο από το συμβάν κάνει τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου.

Στα πλάνα μπορεί κανείς να δει τα δελφίνια να κάνουν βουτιές σε απόσταση αναπνοής από την ακτή.

Η Ακράτα είναι ιστορικό χωριό της Αχαΐας. Βρίσκεται στα σύνορα Αχαΐας και Κορινθίας, ανάμεσα στο Διακοπτό και το Δερβένι.

 

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28808

 


Σελίδα 1 από 355
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ   Ευχάριστες μουσικές στιγμές προσέφερε ...

Αλίκη Βουγιουκλάκη, 21 χρόνια χωρίς την Αλίκη.
Αλίκη Βουγιουκλάκη,  21 χρόνια χωρίς την Αλίκη.
Αλίκη Βουγιουκλάκη, 21 χρόνια χωρίς την Αλίκη. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1934 στο Μαρούσι. Τρεις μέρες ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση