ATTICANEWS.GR

Member Area
Ναυτιλιακά
Καθαρές από υδρογονάθρακες και ορυκτέλαια οι παραλίες του Δήμου Σαρωνικού PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2017 12:06

Καθαρές από υδρογονάθρακες και ορυκτέλαια οι παραλίες του Δήμου Σαρωνικού

Img 1251

Ο Δήμος Σαρωνικού έλαβε σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου 2017, την πρώτη ανάλυση των υδάτων από τις παραλίες: Αγίου Νικολάου Λαγονησίου, κεντρική Σαρωνίδας, κόλπου Αλυκών Αναβύσσου και Θυμαρίου Παλαιάς Φώκαιας.Όλες οι παραλίες παρουσιάζουν και επίσημα μηδενικές τιμές ανίχνευσης υδρογονανθράκων και ορυκτέλαιων.

 

Τις αναλύσεις πραγματόποιησαν τα “Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.”, τα οποία είναι πιστοποιημένα από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης. Οι αναλύσεις αυτές θα πραγματοποιούνται σε τακτική βάση έως και τα τέλη Οκτωβρίου, ώστε να ενημερώνονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου μας.

 

Αναμένονται επίσης και τα αποτελέσματα των δειγμάτων που έχουν ληφθεί από το ΕΛΚΕΘΕ.

SAR1B

Σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για τις ακτές που απαγορεύεται η κολύμβηση, οι παραλίες του Δήμου Σαρωνικού ΔΕΝ έχουν κριθεί ακατάλληλες.

 

Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο και θα ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη, πάντα με γνώμονα την προστασία της ακτογραμμής του Δήμου μας και της υγείας των πολιτών και επισκεπτών μας.

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΩΦΡΟΝΗΣ

 
ANEK LINES:Εγκαίνια στο “Ελ. Βενιζέλος” Έκθεσης Φωτογραφίας #my_greece. Η Ελλάδα μέσα από το βλέμμα 270 insta-φωτογράφων. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017 14:31

ANEK LINES:Εγκαίνια στο “Ελ. Βενιζέλος” Έκθεσης Φωτογραφίας #my_greece.

Η Ελλάδα μέσα από το βλέμμα 270 insta-φωτογράφων.

resized ΦΩΤΟ 3

Ένα διαφορετικό “ταξίδι” επεφύλαξε η ΑΝΕΚ LINES, στο ευρύ κοινό, κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης φωτογραφίας #my_greece, που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, αυτό Σάββατο (16/9), στο ΕΓ/ΟΓ “Ελ. Βενιζέλος”. Ένα “ταξίδι”, μέσα από τον φακό διακοσίων εβδομήντα ταλαντούχων φωτογράφων της Ελληνικής Κοινότητας του Instagram, στις υπέροχες εικόνες που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα, μια περιήγηση στα τοπία, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό, την ιστορία, τα χρώματα και τις στιγμές που συνθέτουν τις απρόσμενες λεπτομέρειες αυτού του τόπου.

resized ΦΩΤΟ 2

 

Οι Έλληνες instagramers καταθέτουν την προσωπική τους δημιουργική ματιά και αφηγούνται μέσα από τα έργα τους την δική τους Ελλάδα. Οι ποικιλόμορφες καλλιτεχνικές τους προσεγγίσεις ξεναγούν τον θεατή εκεί όπου εξελίσσεται η ιστορία αυτής της χώρας, αιώνια και διαχρονική, πολυσύνθετη, μυστηριώδης και γοητευτική. Κάθε φωτογραφία παρασύρει σε μια νέα ανακάλυψη που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και επιχειρεί να αποκαλύψει τον αληθινό χαρακτήρα αυτού του τόπου.

resized ΦΩΤΟ 1

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων οι παριστάμενοι σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα, απόλαυσαν ένα πλούσιο κέρασμα με άρωμα Ελλάδας & την σφραγίδα της Κρητικής φιλοξενίας της ΑΝΕΚ. Με το τέλος της εκδήλωσης σε όλους τους προσκεκλημένους προσφέρθηκε ένα όμορφο αναμνηστικό δώρο από την εταιρία.

resized ΦΩΤΟ 4

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι, η έκθεση που ξεκίνησε το ταξίδι της από τα Χανιά και αποτελεί την πρώτη ομαδική έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται εν πλω,θα παραμείνει το προσεχές διάστημα στο “Ελ. Βενιζέλος” της ANEK LINES, ώστε οι χιλιάδες ταξιδιώτες να έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν σε αυτόν τον ιδιαίτερα όμορφο εκθεσιακό χώρο, υπέροχες εικόνες της Ελλάδας όπως τις απαθανάτισε η καλλιτεχνική κοινότητα των Ελλήνων Instagramers.

resized ΦΩΤΟ 5

Η ANEK LINES, στηρίζει στην πράξη δράσεις που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την αδιαμφισβήτητη ομορφιά του τόπου και υπερήφανα συνεχίζει με πλώρη το μέλλον!

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017 14:38
 
Τοποθετήθηκαν πλωτά φράγματα για την αποφυγή της πετρελαιοκηλίδας στις εκβολές του Κηφισού και του Ιλισού ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2017 13:08

Τοποθετήθηκαν πλωτά φράγματα για την αποφυγή της πετρελαιοκηλίδας στις εκβολές του Κηφισού και του Ιλισού ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου

resized eDSC 0001

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, διεκδίκησε με αίτημά του προς το Λιμενικό Σώμα και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και πέτυχε την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων στις εκβολές του Κηφισού και του Ιλισού ποταμού, ως προληπτικό μέσο για την αποφυγή της εισροής της πετρελαιοκηλίδας στο Μοσχάτο, η οποία προκλήθηκε από το πρόσφατο ναυάγιο. Ο ίδιος ο Δήμαρχος με τους αντιδημάρχους του, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, το απόγευμα του Σαββάτου επέβλεψαν τη διαδικασία τοποθέτησης των φραγμάτων.

resized eDSC 0015

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ζητήσαμε από το Λιμενικό Σώμα και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και καταφέραμε να τοποθετηθούν άμεσα πλωτά φράγματα στην ακτή μας έτσι ώστε να αποφύγουμε τη ρύπανση των ακτών και της πόλης μας. Ταυτόχρονα έχουμε θέσει τις υπηρεσίες του Δήμου σε επαγρύπνηση, ενώ από την πρώτη στιγμή δώσαμε εντολή στη Νομική μας Υπηρεσία να προβεί σε κάθε απαραίτητη Νομική Ενέργεια κατά παντός υπευθύνου για την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε».

 

resized eDSC 0034

resized eDSC 0039

resized eDSC 0043

resized eDSC 0053

 
Ειδικά πλοία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Λιμενικού απορρυπαίνουν την πετρελαιοκηλίδα που έχει παγιδευτεί από το πλωτό φράγμα που τοποθέτησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 16 Σεπτέμβριος 2017 09:05

Ειδικά πλοία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Λιμενικού απορρυπαίνουν την πετρελαιοκηλίδα που έχει παγιδευτεί από το πλωτό φράγμα που τοποθέτησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

resized aporripansi1

Ειδικά σκάφη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται πίσω από το πλωτό φράγμα που τοποθέτησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προκειμένου να περισυλλέξουν την πετρελαιοκηλίδα η οποία παγιδεύτηκε από το φράγμα και να κάνουν ταυτόχρονα καθαρισμό των υδάτων. Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ιδιαίτερα θετική καθώς το φράγμα συνέβαλε στην σταθεροποίηση της πετρελαιοκηλίδας επιτρέποντας έτσι στα απορρυπαντικά πλοία, με τη συνδρομή των σκαφών της εταιρείας «North Aegean Slops» και τη πολιτική προστασίας του Δήμου, να επιτελέσουν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα το έργο τους.

resized aporripansi2

Παράλληλα, με το πρώτο φως της μέρας δύο ταχύπλοα σκάφη που έχουν τεθεί στη διάθεση της πολιτικής προστασίας του Δήμου έκανα επιτόπια αυτοψία στις παραλίες της πόλης για να διαπιστώσουν αν υπάρχει ρύπανση και σε τι έκταση και διαπίστωσαν ότι πράγματι έχουν εμφανιστεί κάποια συσσωματώματα μαζούτ στις παραλίες, περιορισμένης έκτασης, ειδικά στο Καβούρι όπως άλλωστε είχε προβλεφθεί από χθες. Τα συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου από χθες είναι σε διαδικασία περισυλλογής τους και στη συνέχεια θα σταλούν σε εξειδικευμένη μονάδα για διαχείριση. Σε ότι αφορά την καθαρότητα του νερού εντός των ορίων της πόλης, έχουν γίνει εφτά δειγματοληψίες σε διάφορα σημεία σε όλο τα εύρος του Δήμου και αύριο αναμένονται αποτελέσματα ελέγχου για την ύπαρξη τοξικών υδρογονανθράκων.

resized aporripansi3

Επιβεβαιώνονται οι χθεσινές εκτιμήσεις ότι το πλωτό φράγμα είχε ως αποτέλεσμα τον σημαντικό περιορισμό της ρύπανσης των ακτών της πόλης μας αλλά ο μηχανισμός του Δήμου παραμένει σε επιφυλακή μέχρι να εξαλειφθεί εντελώς κάθε κίνδυνος.

resized aporripansi4

 
Μανώλης Κεφαλογιάννης - Θοδωρής Ζαγοράκης: «Απαιτείται η άμεση κινητοποίηση όλων για να αποφύγουμε μία οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 17:05
Μανώλης Κεφαλογιάννης  - Θοδωρής Ζαγοράκης:
«Απαιτείται η άμεση κινητοποίηση όλων για να αποφύγουμε
μία οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό»
 

Βρυξέλλες, 13 Σεπτεμβρίου 2017

 kefzag

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο ευρωβουλευτής  κ. Θοδωρής Ζαγοράκης,  με κατεπείγουσα ερώτησή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητούν την άμεση κινητοποίηση των ελληνικών και των ευρωπαϊκών αρχών ώστε να περιοριστεί η οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό.
 
Έκδηλη είναι η ανησυχία για τη θαλάσσια ρύπανση και την οικολογική καταστροφή που έχει προκληθεί από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη», το οποίο μετέφερε 2.570 τόνους καύσιμα τα ξημερώματα της Κυριακής στον κόλπο του Σαρωνικού.
 
Η ζημιά που προκλήθηκε από τα πετρελαιοειδή και την πίσσα που διέρρευσαν είναι ήδη τεράστια για το θαλάσσιο και παράκτιο οικοσύστημα. Τμήμα της πετρελαιοκηλίδας που είχε δημιουργηθεί νοτιοδυτικά της Αταλάντης έφθασε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πειραϊκής και κοντά στις ακτές της Φρεαττύδας.
 
Πιο σοβαρή είναι η κατάσταση στη Σαλαμίνα, με τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους να δηλώνουν απεγνωσμένοι, από την τεράστια οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί και τις ιδιαίτερα αρνητικές περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική κοινωνία. Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτό το σημείο, η ρύπανση εκτείνεται σε ακτογραμμή μήκους 2,5 χλμ. 
 
Ερωτάται η Επιτροπή:
 
α)  Έχουν τύχει εφαρμογής τα προβλεπόμενα στην σύμβαση του Ναϊρόμπι για την ανέλκυση ναυαγίων, η οποία προβλέπει με ευθύνη του πλοιοκτήτη συγκεκριμένες δράσεις (έχει ήδη τεθεί σε ισχύ από 14 Απριλίου 2015);
 
β) Λαμβάνονται από τις ελληνικές αρχές τα κατάλληλα μέτρα για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος;
 
γ)  Έχει ζητηθεί συνδρομή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ρύπανση από τις ελληνικές Αρχές;     

 

 
Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Β. Κικίλια για τη ρύπανση της Σαλαμίνας και των ακτών του Πειραιά «Η Κυβέρνηση θεατής στο οικολογικό έγκλημα στο Σαρωνικό» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 11:17

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Β. Κικίλια για τη ρύπανση της Σαλαμίνας και των ακτών του Πειραιά «Η Κυβέρνηση θεατής στο οικολογικό έγκλημα στο Σαρωνικό»
 

kikiias

 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η Κυβέρνηση που παριστάνει ότι έχει περιβαλλοντικές ευαισθησίες, παραμένει θεατής στο οικολογικό έγκλημα που συντελείται στον Σαρωνικό. 
 
Η έκταση της ρύπανσης είναι ήδη τεράστια. 
 
Οι  κάτοικοι της Σαλαμίνας καταγγέλλουν ότι τα συνεργεία απορρύπανσης καθυστέρησαν αδικαιολόγητα.
 
Την ίδια ώρα, ο κ. Κουρουμπλής αντί να συντονίζει τις ενέργειες του Λιμενικού Σώματος, βρίσκεται στα τηλεπαράθυρα, σχολιαστής επί παντός επιστητού...
 
Είναι προφανές ότι για τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι λαϊκές συνοικίες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά είναι δεύτερης κατηγορίας, και οι κάτοικοί τους, που τόσα τους υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας, παιδιά ενός κατώτερου Θεού.
 
Ζητάμε  την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, για να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, και το κυριότερο, αμέσως πρόσθετα μέτρα για την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής». 

 
Ναυάγιο Αγια Ζώνη ΙΙ: Μεγάλη ποσότητα πετρελαίου και στην Πειραική [video] PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 20:03

Ναυάγιο Αγια Ζώνη ΙΙ: Μεγάλη ποσότητα πετρελαίου και στην Πειραική [video]

petreleokoilida

Το μέγεθος της πετρελαιοκηλίδας που βρίσκεται πλέον στην Πειραική απο το ύψος του Ορμου Μπαικούτσι έως και την Παραλία της Φρεαττύδας.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ότι η πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας, κατευθύνεται προς την Πειραϊκή, επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος  κ. Σταμάτη Ράπτη, προκειμένου να ζητήσει να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, καθώς ο Δήμος Πειραιά δεν έχει αρμοδιότητα παρέμβασης.   

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πειραιά ότι  αύριο το  πρωί που θα μπορέσει να εκτιμηθεί η κατάσταση, θα είναι σε θέση να τον ενημερώσει τόσο για τον τρόπο όσο και για το χρονοδιάγραμμα του καθαρισμού της περιοχής της Πειραϊκής.

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 20:12
 
Βύθιση Δ/Ξ πλοίου στη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοδυτικά ν. Αταλάντης και πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 10 Σεπτέμβριος 2017 19:34

Βύθιση Δ/Ξ πλοίου στη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοδυτικά ν. Αταλάντης και πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης

 maxresdefault
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης από το Φ/Γ πλοίο «FRANCESCO DI GIORGIO» σημαίας Λουξεμβούργου, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο βόρειο τμήμα του αγκυροβολίου Πειραιά, για πιθανή εισροή υδάτων στο Δ/Ξ πλοίο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» Ν.Π. 11763 το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στη  θαλάσσια περιοχή νότια νοτιοδυτικά της ν. Αταλάντης.
 
Συγκεκριμένα το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» είχε αποπλεύσει έμφορτο πρωινές ώρες χθες από τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου με δύο χιλιάδες διακόσιους (2.200) μετρικούς τόνους fuel oil και τριακόσιους εβδομήντα (370) μετρικούς τόνους marine gas oil, ενώ επέβαιναν επί του πλοίου δύο (02) μέλη του πληρώματος από τα συνολικά έντεκα (11) μέλη. 
 
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα Ρ/Κ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2» Ν.Π. 5061, «ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ N.G» Ν.Π. 11876 και η Λάντζα «ΡΟΥΣΣΗΣ IV» Ν.Π. 10973. 
Το ανωτέρω πλοίο υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες βυθίστηκε, ενώ τα δύο (02) μέλη του πληρώματος που επέβαιναν επί του πλοίου διεσώθησαν από το Ρ/Κ  «ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2»  και την Λάντζα «ΡΟΥΣΣΗΣ IV”, τα οποία τους μετέφεραν στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά “ΤΖΑΝΕΙΟ” για προληπτικούς λόγους, από όπου και εξήλθαν.
 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης, ενώ κατέπλευσε στην περιοχή αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς αντιμετώπιση της προκληθείσας θαλάσσιας ρύπανσης.
 
Αεροσκάφος AC-3 του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διενήργησε περιπολία στην περιοχή του συμβάντος περί ώρα 07:25, όπου και εντοπίστηκε διάσπαρτη ιριδίζουσα ρύπανση κατά τόπους χρώματος καφέ από το σημείο της βύθισης προς τα βόρεια μέχρι το ΝΑ άκρο ν. Ψυτάλλειας.
 
Από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου ανατέθηκαν εργασίες ναυαγιαίρεσης και προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος σε ιδιωτική εταιρεία. Στο ναυάγιο πραγματοποιούνται εργασίες στεγανοποίησης από συνεργείο δυτών ενώ έχει ποντιστεί πλωτό φράγμα. Στην περιοχή του συμβάντος επιχειρούν τρία (03) ρυμουλκά, δύο (02) αντιρρυπαντικά σκάφη και ένας πλωτός γερανός.
 
Ο πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός προσήχθησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 28 του Π.Κ. και άρθρων 1,2,3 του Ν. 743/77 όπως κωδικοποιήθηκε και μεταγλωτίστηκε με το ΠΔ 55/98, ενώ στη συνέχεια κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα αφέθησαν ελεύθεροι.
 
Διενεργείται προανάκριση από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σύμφωνα με Ν.Δ. 712/70, ενώ διορίστηκε πραγματογνώμονας προς εξακρίβωση των αιτιών και συνθηκών του συμβάντος.   
 
ΛΙΜΑΝΙ ΝΑΞΟΥ – 1η Συνάντηση θεσμών και φορέων για το Master Plan της Λιμενικής Ζώνης. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 07 Σεπτέμβριος 2017 16:10

ΛΙΜΑΝΙ ΝΑΞΟΥ – 1η Συνάντηση θεσμών και φορέων για το Master Plan της Λιμενικής Ζώνης.

resized 158 7180

Τα στάδια της σύνταξης της Μελέτης «Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Νάξου» (Master Plan) παρουσίασε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε δημόσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες 6/9/2017 στο Δημαρχείο. Το χρονοδιάγραμμα παρουσιάστηκε από τον εκπρόσωπο της εταιρείας CNWAY, Αλβέρτο Παύλο Γιαμίν, παρουσία του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη, το Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Νίκου Σέργη, του Επάρχου Γιάννη Μαργαρίτη, της ομάδας μελετητών του αναδόχου και εκπροσώπων των τοπικών φορέων.

Η εκπόνηση της Μελέτης αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη, διάρκειας δύο μηνών, περιλαμβάνει τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων, την ανάλυσή τους και την παρουσίαση των στόχων σε διαβούλευση. Στο δεύτερο στάδιο θα πραγματοποιηθεί τοπογραφική αποτύπωση της περιοχής και θα αξιολογηθούν οι γεωτεχνικές μελέτες.

resized 158 7182

Όπως τονίσθηκε κατά τη συνάντηση, στόχος του Master Plan και των μελετητών είναι να προταθούν έργα και παρεμβάσεις που ταιριάζουν με τις ανάγκες του λιμανιού της Νάξου, λαμβάνοντας θαρραλέες αποφάσεις, ακόμα και αν απαιτηθεί να απομακρυνθεί η εμπορική δραστηριότητα από το υφιστάμενο λιμάνι. Επισήμανε δε ότι δεν πρόκειται να προταθούν εξεζητημένες παρεμβάσεις, τις οποίες δεν θα έχει ανάγκη το νησί και κατέληξε ότι για τον σχεδιασμό αυτό είναι απαραίτητο να υπάρξει συμφωνία της τοπικής κοινωνίας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης τόνισε και ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης του λιμανιού, ώστε να καταστεί σύγχρονο και λειτουργικό και να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης για τη Νάξο.

 
Ποδηλατικός Αγώνας-Σιρκουί για τα 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΚ LINES. Συνεχίζονται οι επετειακές εκδηλώσεις της εταιρείας. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 04 Σεπτέμβριος 2017 17:32

Ποδηλατικός Αγώνας-Σιρκουί για τα 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΚ LINES.

Συνεχίζονται οι επετειακές εκδηλώσεις της εταιρείας.

resized ΦΩΤΟ-Νο-1

Η ANEK LINES, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 Χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο ΤΑΛΩΣ, έναν ξεχωριστό Ποδηλατικό Αγώνα – Σιρκουί, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, στα Χανιά.

Ο αγώνας, που τιμής ένεκεν έφερε τον τίτλο “50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΚ LINES”, είναι ενταγμένος στο επίσημο καλεντάρι και έχει την έγκριση διεξαγωγής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

resized ΦΩΤΟ-Νο-2

Η εκκίνηση του αγώνα, με την συμμετοχή αθλητών από τα Χανιά, την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, εδόθη σε εορταστικό κλίμα στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΝΕΚ. Στην συνέχεια οι ποδηλάτες διέσχισαν τα Χανιά, τη Δημοτική Αγορά, την Χαλέπα, το Ακρωτήρι -με τους ιστορικούς Τάφους των Βενιζέλων- για να καταλήξουν στο Λιμάνι της Σούδας όπου και πραγματοποιήθηκε ένα συναρπαστικό σιρκουί.

resized ΦΩΤΟ-Νο-3

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ποδηλάτες και θεατές “επιβιβάστηκαν” στο «Ελ.Βενιζέλος», όπου πραγματοποιήθηκε μία μικρή εκδήλωση σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα με άρωμα Κρήτης.

Ο Πρόεδρος της ANEK LINES, Γιώργος Κατσανεβάκης, καλωσόρισε θερμά τους παρευρισκόμενους και συνεχάρη τους αθλητές που συμμετείχαν, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Σήμερα, γιορτάζουμε μια διαδρομή 50 χρόνων, ανάμεσα σε φίλους, ανάμεσα σε συνοδοιπόρους με τους οποίους μας ενώνει ο τόπος μας, η παράδοσή μας, αλλά και οράματα με κοινές αρχές. Σήμερα, για όλους εμάς στην ΑΝΕΚ είναι μια μέρα χαράς, που πρωταγωνιστεί το αθλητικό ιδεώδες και η ευγενής άμιλλα. Σήμερα, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που φέρνει μπροστά την Κρήτη μας και αποτελεί πηγή αισιοδοξίας σε αυτές τις δύσκολες εποχές για τη χώρα».

resized ΦΩΤΟ-Νο-4

Ο Πρόεδρος του ΤΑΛΩΣ Γιάννης Κοπανάκης, αφού ευχαρίστησε θερμά την ΑΝΕΚ για την πολυετή και ουσιαστική στήριξη της, στις δύσκολες προσπάθειες του ΤΑΛΩΣ, για την κατάκτηση της κορυφής και την εδραίωση του σ’ αυτήν ανέφερε ότι “Χωρίς την χορηγία μεταφοράς της ΑΝΕΚ οι ποδηλάτες του ΤΑΛΩΣ, καθώς και χιλιάδες άλλοι αθλητές του τόπου, δεν θα μπορούσαν να λάβουν μέρος στους εκτός Κρήτης αγώνες και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν & να κατακτήσουν τόσες διακρίσεις. Εδώ και μισό αιώνα η ενεργός συμμετοχή της ΑΝΕΚ LINES, δίνει ζωή και συμβάλει στην πρόοδο των τοπικών κοινωνιών που εξυπηρετεί και ιδίως της Κρήτης. Ο κος Κοπανάκης έκλεισε ευχόμενος εξίσου δυναμική & καλοτάξιδη να είναι η πορεία της ΑΝΕΚ και για τα επόμενα 50 και πλέον έτη!

resized ΦΩΤΟ-Νο-5

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη βράβευση των αθλητών που διακρίθηκαν και ένα πλούσιο γεύμα με νόστιμες κρητικές γεύσεις για όλους τους παρευρισκόμενους.

Ξεχωριστό παλμό στην εκδήλωση έδωσε ο Χορευτικός Σύλλογος «ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ» ο οποίος με τους κρητικούς χορούς του, ξεσήκωσε τους παριστάμενους στο “Ελ. Βενιζέλος” και πρόσφερε μοναδικές στιγμές χαράς σε όλους.

resized ΦΩΤΟ-Νο-6

Η ΑΝΕΚ LINES, στα 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας της, με οδηγό το σεβασμό στην κρητική παράδοση και με πίστη στις δυνατότητες και στις προοπτικές του τόπου, ακολουθεί με συνέπεια το όραμά της. Αυτό το όραμα κάνει πράξη, έχοντας στο πλευρό της σε αυτή τη μακρά διαδρομή διαχρονικούς συνοδοιπόρους, όπως ο πολυνίκης “ΤΑΛΩΣ – ΑΝΕΚ LINES.

resized ΦΩΤΟ-Νο-7

50 Χρόνια ΑΝΕΚ ! Και το ταξίδι συνεχίζεται με πλώρη το μέλλον! 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 04 Σεπτέμβριος 2017 17:38
 
HMS Duncan D37: Η ναυαρχίδα της SNMG2 στον Πειραιά [video] PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 01 Σεπτέμβριος 2017 12:10

HMS Duncan D37: Η ναυαρχίδα της SNMG2 στον Πειραιά [video]

duncan

Στον Πειραιά βρίσκεται απο νωρίτερα σήμερα το πρωί η νέα ναυαρχίδα της SNMG2 το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS DUNCAN D37.

Το HMS Duncan D37 , το οποιο πήρε τη θέση του Γερμανικού Bradenburg ως ναυαρχίδα της ΝΑΤΟικής δύναμης που επιχειρεί εδώ και περίπου 1,5 έτος στο Αιγαίο,είναι το νεότερο χρονικά πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας ,μέχρι να τεθεί σε υπηρεσία το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth.

Έχει κατασκευαστεί το 2010 στα ναυπηγεία των BAE systems στη Σκωτία και είναι σε υπηρεσία απο το 2013.Έχει μήκος 152,4 μέτρα ,πλάτος 21 και βύθισμα 7,4. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 235 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς,ενω αυτη τη στιγμή αποτελείται απο 191. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορει να αναπτύξει είναι οι 30 ναυτικοί κόμβοι,χαρη στις 2 gas turbines συνολικής ισχύος 43 mW. Οσον αφορά τον οπλισμό του περισσότερα και αναλυτικότερα πορείτε να διαβάσετε εδώ

Την άφιξη του στο λιμάνι του Πειραιά μπορείτε να δείτε μέσα απο το παρακάτω βίντεο    

 
ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑΣ 2017, ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ! PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 30 Αύγουστος 2017 11:54

ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑΣ 2017, ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ!

ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑΣ 2017 ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ιδιοκτητών Ερασιτεχνικών Σκαφών (Ν.Ο.Ι.Ε.Σ.) Πόρτο Ράφτη και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν και φέτος, στην ετήσια ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑΣ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 9:00 το βράδυ, στο Άγαλμα του Αφανούς Ναύτη, στο Λιμάνι Πόρτο Ράφτη, με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς.

Θα απολαύσουμε νησιώτικη, λαϊκή και δημοτική μουσική, με τους Ελένη Λεγάκη, Νικόλα Χατζόπουλο και Πέτρο Ζηλεμένο, καθώς και παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό - Λαογραφικό Όμιλο Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς» και τον Λαογραφικό – Πολιτιστικό Όμιλο Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Δήλιος Απόλλων».

Όπως κάθε χρόνο, ο Ν.Ο.Ι.Ε.Σ. θα προσφέρει άφθονη ψητή σαρδέλα, κρασί και μπύρα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε όλους, να αποχαιρετίσουμε μαζί το καλοκαίρι, με ατέλειωτο κέφι και χορό!

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 1 από 110

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry
Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry
Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry Η γοητευτική ηθοποιός Halle Berry είναι και πάλι ευτυχισμένη, καθώς μετά το διαζύγιο της με τον ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...