ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
News - Πολιτισμός
Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2017 17:00

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ  ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

 resized IMG 6749

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα, στην εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, τονίζοντας:

 

«Εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία για όλους σας, τις οικογένειές σας και κάθε επιτυχία στον καθένα.

Η αλήθεια είναι κ. Πρόεδρε ότι τον τελευταίο χρόνο δεν κάναμε τα βήματα που θέλαμε σε σχέση με τη δημιουργίατου νέου Δικαστικού Μεγάρου, παρ ότι όλη η πόλη - ανεξάρτητα αν κάποιοι έχουν διατυπώσει  διαφορετικές απόψεις - επιθυμεί να γίνει το νέο Δικαστικό Μέγαρο στο κτίριο της πρώην Ραλλείου. Αν και έχουμε συμφωνήσει με τρεις κυβερνήσεις διαδοχικά και με τους αντίστοιχους Υπουργούς, δεν έχουν γίνει τα βήματα τα οποία θα θέλαμε. Οι λόγοι είναι αρκετοί αλλά πιστεύω ότι δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν.

Εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε, ο Δήμος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, η Περιφέρεια, οι Βουλευτές μας, οι περισσότεροι δικηγόροι, και όλη η πόλη  για τη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου, ασχέτως αν όλοι αναγνωρίζουμε ότι το σημείο δεν είναι το καταλληλότερο. Είναι το μοναδικό όμως που μπορούσε ο Δήμος να προσφέρει για να αποτρέψει τη φυγή των Δικαστηρίων από τον Πειραιά και  που κρίναμε ότι ήταν σημαντικό να παραμείνουν για πολλούς λόγους στην πόλη. Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε.

Ξέρετε καλά κ. Πρόεδρε ότι περίπου πριν από 10 ημέρες με τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή ξανασυναντηθήκαμε.  Επαναβεβαιώσαμε για «15η φορά» τη πρόθεση. Έχουν βρεθεί μεν τα χρήματα, ο Δήμος έχει πάρει τις αποφάσεις που πρέπει, κι όμως τα βήματα γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Επιμένω, ο Δήμος θα είναι «παρών» στη διεκδίκηση αυτή με τον Δικηγορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο - βλέπω εδώ τον κ. Κορκίδη - και άλλους φορείς της πόλης. Είναι ανεπίτρεπτο για ένα έργο τέτοιας σημασίας και τέτοιας αξίας να χρειάζεται να γίνει – σε εισαγωγικά το λέω - έρανος για να βρεθούν 50.000 ευρώ για να αποδειχθεί η στατική ή όχι επάρκεια του κτιρίου. Είναι ντροπή σε μια χώρα του 2017 πλέον, να κινούμαστε με αυτούς τους ρυθμούς σε τόσο σημαντικά θέματα.  

Θέλω να πιστεύω ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε μέσα στο 2017 να μπούμε τουλάχιστον στη τελική ευθεία της μελέτης του έργου, όχι της κατασκευής.

Προσπαθούμε και προσπαθούμε ενωμένοι δυνατά.

Να είστε καλά, καλή χρονιά σε όλους».         

 resized IMG 6770

Από τον Δήμο Πειραιά το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν:

η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα- Χαρβαλάκου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Αλιφραγκής.

 
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΝ 11η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1944
News - Πολιτισμός
Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 14:09

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΝ 11η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1944

Img 6640

Ο Δήμος Πειραιά τέλεσε σήμερα επιμνημόσυνη δέηση, στο Δημοτικό Νεκροταφείο «Ανάσταση», για τα θύματα του βομβαρδισμού της πόλης, κατά την 11η Ιανουαρίου 1944. Στην τελετή, που πήραν μέρος πολλοί ιερείς, χοροστάτησε ο πατήρ Χρυσόστομος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

 

Τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, ο οποίος στην ομιλία του, τόνισε:

«Κυρίες και Κύριοι

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ, αυτή την ημέρα τιμής και μνήμης για τους εκατοντάδες Πειραιώτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της πόλης, την 11η Ιανουαρίου 1944. Ο βομβαρδισμός του Πειραιά τον Ιανουάριο του 1944 αποτελεί το μεγαλύτερο πλήγμα για την πόλη στη σύγχρονη ιστορία της, αφήνοντας πίσω του νεκρούς πολίτες κάθε ηλικίας και ανυπολόγιστες καταστροφές στο κέντρο και τις συνοικίες, σε περιουσίες και δημόσια κτίρια.

 

Το κέντρο δέχθηκε το σφοδρότερο κύμα του βομβαρδισμού. Η περιοχή από τον Ηλεκτρικό Σταθμό ως την πλατεία Κοραή ισοπεδώθηκε ολοκληρωτικά. Και αλλού όμως, στην Καστέλλα, το Χατζηκυριάκειο, τα Καμίνια, τον Άγιο Διονύση, την Αγία Σοφία, το Μικρολίμανο υπήρξαν θύματα και καταστροφές. Την επόμενη ημέρα ξεκίνησε μια τεράστια φυγή Πειραιωτών προς την Αθήνα, οι οποίοι από φόβο εγκατέλειπαν την πόλη.

 

Ο Δήμος Πειραιά, όπως πάντοτε έκανε, θα συνεχίσει να τιμά και να μνημονεύει τους νεκρούς από τον βομβαρδισμό του 1944. Είναι χρέος μας, απέναντι στους δημότες μας και κυρίως στη νεότερη γενιά, να διατηρήσουμε άσβεστη την ιστορική και συλλογική μνήμη, ειδικά για αυτό το γεγονός που σημάδεψε ανεξίτηλα την πορεία της πόλης μας.

 

Παρ’ όλες τις ανθρώπινες απώλειες, οι οποίες έχουν σημαδέψει τη ζωή πολλών από εσάς που βρίσκεστε εδώ σήμερα - και παρ’ όλη την καταστροφή την οποία υπέστη η πόλη μας σε υποδομές, οικονομικό και κοινωνικό κεφάλαιο, ο Πειραιάς κατόρθωσε με πολλή δουλειά και χάρη στη δύναμη των ανθρώπων του, να σταθεί  ξανά στα πόδια του.

Έτσι και σήμερα, είμαστε αισιόδοξοι ότι ενωμένοι και με πίστη στις δυνάμεις μας, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή την μακρόχρονη κρίση και να προχωρήσουμε μπροστά, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Αιωνία τους η μνήμη.

 

Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Στο τέλος κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο των θυμάτων του βομβαρδισμού, από το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Δαβάκη κι από συγγενείς των θυμάτων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Την τελετή πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου.

 

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρευρέθηκαν: Ο πρώην Υπουργός και βουλευτής κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο βουλευτής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Γραμματέας των ΑΝ.ΕΛ. κ. Γιάννης Μοίρας, οι Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα Χαρβαλάκου και κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής του Συνδυασμού «Ελληνική Αυγή Πειραιά» κ. Ηλίας Κατσαφάδος, ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, ο Πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος κ. Νικόλαος Πολέμης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λ.Σ. και συγγενείς των θυμάτων.

 
Δήλωση της Tομέαρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, κυρίας Όλ. Κεφαλογιάννη «Έντονη ανησυχία για τη φύλαξη των Μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας»
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 18:35

Δήλωση της Tομέαρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, κυρίας Όλ. Κεφαλογιάννη

«Έντονη ανησυχία για τη φύλαξη των Μουσείων 
και των Αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας»

 

olga kefalogianni

  
Η Tομέαρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κυρία ΌλγαΚεφαλογιάννη κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση σχετικά με το θέμα της φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων στην ελληνική επικράτεια.
 
Για το θέμα αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Το σπουδαίο πολιτιστικό κληροδότημα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, αποτελεί πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Απαραίτητη προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας τους, μεταξύ άλλων, είναι η αποτελεσματική φύλαξή τους.
 
Η πρόσληψη φυλάκων προϋποθέτει σοβαρό σχεδιασμό βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και πραγματικών αναγκών.
 
Καθώς όμως ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για το έτος 2017, έχει υποστεί μείωση σε σχέση με τον αντίστοιχο του έτους 2016, ζητάμε από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λ. Κονιόρδου να μας απαντήσει άμεσα και με σαφήνεια:
 

  • Σχετικά με τον συνολικό αριθμό των φυλάκων ανά κατηγορία, που πρόκειται να προσλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το 2017 για την κάλυψη των αναγκών φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της χώρας.
 
  • Αν υπάρχει οικονομικοτεχνική μελέτη από την οποία να προκύπτει ο αναγκαίος αριθμός φυλάκων ανά κατηγορία στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους. Αν όχι, με βάση ποια κριτήρια προσδιορίζεται ο αναγκαίος αριθμός ανά μουσείο και χώρο.
 
  • Πότε προβλέπεται να δημοσιευτούν οι σχετικές προκηρύξεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πλήρωση θέσεων φυλάκων, δεδομένου ότι κάποιες ισχύουσες λήγουν άμεσα, οπότε δημιουργείται άμεσο κενό, ενώ παράλληλα το διευρυμένο ωράριο των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων πρέπει να τεθεί σε ισχύ την 1η Απριλίου 2017». 

 

 
Ο Δήμος Κηφισιάς βραβευσε τους εισαχθέντες μαθητές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ!
News - Πολιτισμός
Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017 16:13

Ο Δήμος Κηφισιάς βραβευσε τους εισαχθέντες μαθητές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ!

resized 15871769 1226813270738695 2361175894121144876 n Large

Τους Πρωτοετείς Φοιτητές και Φοιτήτριες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βράβευσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς και η Διοίκηση του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού στις 4 Ιανουαρίου 2017, στην Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς.

resized 15826308 1226814154071940 7968911427680024998 n Medium

Η Τελετή Βράβευσης του Δήμου Κηφισιάς έγινε προς τιμήν των εισαχθέντων από τα Λύκεια της Πόλης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων του έτους 2016.

resized 15871621 1226814757405213 1264308342003401091 n Medium

Χαιρετισμό και συγχαρητήρια έδωσαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος και ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημ. Βικέλας» και Υπεύθυνος Αθλητισμού, κ. Αχιλλέας Κουρέπης.

resized 15872024 1226813617405327 1910965417276899894 n Medium

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς στην ομιλία του τόνισε στους φοιτητές όπου κι αν βρίσκονται να μην ξεχνάνε την πόλη τους, τους συγγενείς τους, τους φίλους τους, τους Καθηγητές τους γιατί είναι η πόλη τους και αντίστοιχα οι άνθρωποί τους. Ο δε Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Αθλητισμού τους προέτρεψε να ‘μαζέψουν’ όση περισσότερη γνώση μπορούν διότι αποτελεί το σημαντικότερο εφόδιο στην ζωή τους.

resized 15873409 1226813527405336 6758653428548398490 n Medium

Το 2016 από τα Λύκεια της πόλης μας εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.) 236 μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι βραβεύτηκαν παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου, του Αντιπροέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» και Υπευθύνου του Τομέα Αθλητισμού κ. Αχιλλέα Κουρέπη, της Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Σίσσυ Παπασπύρου, του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας κ. Ευάγγελου Αυλήτη, των Δημοτικών Συμβούλων κ. Πόλυ Αστερίου Προέδρου της Δημοτ. Επιχείρησης «Μένανδρος ο Κηφισεύς», της κ. Έφης Κούτση Προέδρου του ΚΕΜΜΕ, της κ. Κατερίνας Καραλή Προέδρου της Δημ. Επιτροπής Παιδείας, του κ. Γιάννη Παντελεάκη Δημοτικού Συμβούλου και εντεταλμένου συμβούλου Παιδικών Σταθμών του κ. Γιώργου Σκορδίλη Δημ. Συμβούλου & Υπευθύνου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, του κ. Νικήτα Κόκκαλη Δημ. Συμβούλου Προέδρου Σχολικής Επιτροπής Δήμου Κηφισιάς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της κ. Μαρίας – Χριστίνας Τσιάμα & Εντεταλμένης για το « Ελεύθερο Πανεπιστήμιο», του κ. Παναγιώτη Αντωνιάδη Γενικού Γραμματέα του Δήμου Κηφισιάς, των μελών του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημ. Βικέλας» κ. Περικλή Καραγιαννάκη, κ. Αγγελικής Βαλασοπούλου, κ. Ρόζας Κουτσούκου, της κ. Μαρίας Δαμάσχη, της Προέδρου της δημοτικής ενότητας Κηφισιάς κ. Ρένας Πολίτη, αλλά και των Λυκειαρχών κ. Δημήτρη Λάμπρη από το 1ο Λύκειο Κηφισιάς, κ. Ελένης Σκλάβου από το 2ο Λύκειο Κηφισιάς, κ. Ηλία Κούτσικου από το 3ο Λύκειο Κηφισιάς.

resized 15894318 1226815730738449 8490291143679840998 n Medium

Την εκδήλωση παρουσίασε ο διακεκριμένος Δημοσιογράφος και δημιουργός της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου», κ.Χρίστος Βασιλόπουλος.

resized 15895103 1226813344072021 6890802984608597697 n Medium

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τραγούδια του συγκροτήματος «Assoi tou Salvador».

resized 15940845 1226815590738463 358167139492075886 n Medium

resized 15940673 1226814934071862 7870471681114271023 n Medium

 

 

resized 15941173 1226815400738482 715256249382286153 n Medium

resized SMD 6183 Medium

resized 15941291 1226814354071920 3177012494298131595 n Large

resized  MG 2007 Medium

 


Σελίδα 3 από 742

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση