ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Βράβευση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού από το Διεθνές Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Μέσων για τα Μουσεία και την Πολιτιστική Κληρονομιά της AVICOM
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2016 13:52

Βράβευση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού από το Διεθνές Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Μέσων για τα Μουσεία και την Πολιτιστική Κληρονομιά της AVICOM

Δημιουργία εικόνας4b

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού βραβεύτηκε με το πρώτο (χρυσό) βραβείο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Μέσων για τα Μουσεία και την Πολιτιστική Κληρονομιά της AVICOM (F@IMP 2.0 2016), της Διεθνούς Επιτροπής  Οπτικοακουστικών Μέσων και Νέων Τεχνολογιών, Εικόνας και Ήχου του ICOM, στην κατηγορία ταινία μεγάλης διάρκειας για την ταινία παραγωγής του με τίτλο «Η Επιστροφή». Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 33 μουσεία και ιδρύματα πολιτιστικής κληρονομιάς από όλο τον κόσμο. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου στο Εθνικό Μουσείο της Ουγγαρίας στη Βουδαπέστη.

Δημιουργία εικόναςb

Η ταινία «Επιστροφή», διάρκειας 23΄ και 8΄΄, με πρωτότυπη μουσική, αφήγηση στην ελληνική γλώσσα και αγγλικούς υπότιτλους, δημιουργήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων από το πρώτο άνοιγμα του Μουσείου στο Κοινό (1994-2014). Συνδέει με πρωτότυπο σενάριο και κείμενο την ιστορία του Μουσείου με τη βυζαντινή πόλη της Θεσσαλονίκης και τα μνημεία της, προβάλλοντας παράλληλα την εξωστρέφεια του Μουσείου στην περίοδο της κρίσης.

   Ιδέα, σκεπτικό: Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, προϊσταμένη ΜΒΠ

Επιστημονική έρευνα-επιστημονική επιμέλεια: Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, Ευαγγελία Αγγέλκου, Αντιγόνη Τζιτζιμπάση, Αρχαιολόγοι ΜΒΠ

     Κείμενο αφήγησης: Πάνος Κάσαρης, Αγαθονίκη Τσιλιπάκου

Επιμέλεια - διορθώσεις κειμένου: Ευαγγελία Αγγέλκου, Αντιγόνη Τζιτζιμπάση

Επιμέλεια αγγλικού κειμένου: Ηρώ Κατσαρίδου, Ιστορικός Τέχνης ΜΒΠ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκανδαλάρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Πάνος Κάσαρης

Εικονοληψία: Γιώργος Σκανδαλάρης, Μαγδαληνή Σίγα, Ηλίας Κουτρώτσιος, Ηλίας Παπαϊωάννου

Εναέρια εικονοληψία – Aerial Filming: Ηλίας Παπαϊωάννου

Editing & Post Production: Γιώργος Σκανδαλάρης, Γιάννης Ανδριάς

Σενάριο: Πάνος Κάσαρης, Γιώργος Σκανδαλάρης

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Πάνος Κάσαρης

 Οργάνωση & εκτέλεση παραγωγής: DES Production 2014

www.desproduction.gr

       Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Δουλάμης

      Αφήγηση: Φιλαρέτη Κομνηνού

 Θερμές ευχαριστίες 

 στην  9η Εφορεία Βυζαντινών  Αρχαιοτήτων και στην  ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για την παραχώρηση άδειας γυρισμάτων στα μνημεία αρμοδιότητάς τους

στη ΝΕΡΙΤ  (ΑΡΧΕΙΟ) για την παραχώρηση αρχειακού υλικού

στους εργαζόμενους της ΕΡΤ-ΕΡΤ3 για την παραχώρηση αρχειακού υλικού

στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV 100)  και τους δημοσιογράφους Φίλιο Στάγκο, Στέλιο Λουκά, Διογένη Μαριόλα για την παραχώρηση αρχειακού υλικού

στη Λέτη Αρβανίτη Κρόκου για την παραχώρηση του αρχείου του Κυριάκου Κρόκου, που βρίσκεται στο Μουσείο Μπενάκη

Για την ανάγνωση αποσπασμάτων από βιβλία και άλλα κείμενά τους στούς συγγραφείς:

Πέτρο Μαρτινίδη, «Ο θάνατος είναι πάντα άδικος», συλλογή «Ελληνικά Εγκλήματα», εκδόσεις Καστανιώτη

Σάκη Σερέφα, «Λαπιθών 7»

Σοφία Νικολαϊδου, «Πλανήτης Πρέσπα», εκδόσεις Κέδρος

Πασχάλη Λαμπαρδή, «Η κοιλάδα των σπαθιών», εκδόσεις Πατάκη

Θωμά Κοροβίνη, «Ο θησαυρός του Σακάτ-παζαρί», «Ανθολόγιο Κωνσταντινουπόλεως», εκδόσεις Ιανός

 σε όλο το προσωπικό  του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού  για την υποστήριξη και τη  συμβολή του στη δημιουργία  της ταινίας και την προσφορά  του όλα αυτά τα χρόνια

Παραγωγή-copyright: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού www.mbp.gr

Η Διεθνής Επιτροπή  Οπτικοακουστικών Μέσων και Νέων Τεχνολογιών Eικόνας και Ήχου του ICOM , AVICOM - Οπτικοακουστικά Μέσα και Νέες Τεχνολογίες που ιδρύθηκε το 1991 συμβουλεύει, ενημερώνει και αυξάνει την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών των μουσείων σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρουν οι οπτικοακουστικές μέθοδοι και οι νέες τεχνολογίες στα μουσεία. Η Ομάδα Εργασίας AVICOM για τα Πολυμέσα είναι αφιερωμένη στον κινηματογράφο, το βίντεο, τα πολυμέσα και το διαδίκτυο. Προσφέρει  εργαστήρια για σπουδαστές και το ευρύ κοινό σχετικά με τις νέες τεχνολογίες. Αυτή η ομάδα εργασίας διοργανώνει το Διεθνές Οπτικοακουστικό Φεστιβάλ για τα Μουσεία και την Πολιτιστική Κληρονομιά (FAIMP), το οποίο προωθεί και διαδίδει τα προϊόντα πολυμέσων που δημιουργήθηκαν από μουσεία και ιδρύματα πολιτιστικής κληρονομιάς, και απονέμει βραβεία για τις πιο πρωτότυπες παραγωγές.

 
Μεγάλη η συμμετοχή των δημοτών στις τετραήμερες εκδηλώσεις για τα 180 χρόνια από τη σύσταση του Δήμου Λαμιέων
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2016 13:16

Μεγάλη η συμμετοχή των δημοτών στις τετραήμερες εκδηλώσεις για τα 180 χρόνια από τη σύσταση του Δήμου Λαμιέων.

resized 20161209 201758

Με την μεγάλη συναυλία των δημοφιλών τραγουδιστών Δημήτρη Μπάση και Ελένη Πέτα που έγινε χθες στο Χαλκιοπούλειο Γήπεδο, ολοκληρώθηκαν οι τετραήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων για τον εορτασμό των 180 χρόνων από τη σύστασή του.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου με τη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Μαντά που πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. Για τα 120 χρόνια της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας μίλησε, προλογίζοντας τη συναυλία, ο φυσικός κ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, ενώ ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης τίμησε τον κ. Μαντά για την πολύχρονη συνεισφορά του στη Φιλαρμονική και στον τόπο.

resized 20161209 204409

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου με τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «180 χρόνια αναμνήσεις…» του Δημήτρη Κολτσίδα με τη συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας και των μουσικών Αλέξανδρου Τσιμέκα & Σπύρου Ρούσκα και την παρουσία πλήθους κόσμου. Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 11 Ιανουαρίου, φιλοξενείται στο Νεοκλασικό της οδού Αριστοτέλους 3 στην Πλατεία Λαού και είναι θα ανοικτή κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 17.30 έως 20.00.

resized 20161210 185831

Το πρωί της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο εκδήλωση με θέμα «Δήμος Λαμιέων: ιστορία, πολιτισμός και στιγμιότυπα» με ομιλητές την κ. Ευθυμία Καράντζαλη, Δρ Αρχαιολόγο & Αναπληρώτρια Προϊσταμένη ΕΦΑΦΕ, τον κ. Δημήτριο Θ. Νάτσιο, συνταξιούχο καθηγητή Φιλόλογο, τον κ. Νίκο Ταξ. Δαβανέλλο, καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας, τον κ. Γιώργο Π. Σταυρόπουλο, εκπαιδευτικό. Παράλληλα προβλήθηκε video που επιμελήθηκε η Έφορος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος», κ. Έφη Παπαευθυμίου και περιλαμβάνει οδοιπορικό στο Δήμο μας με τίτλο «Δήμος Λαμιέων: Μονοπάτια Ιστορίας και Πολιτισμού στην καρδιά της Ελλάδας».

resized 20161211 121201

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης εγκαινίασε την Έκθεση Ζωγραφικής και Χαρακτικής «Λάμπρος Ορφανός- Έλλη Μουρέλου Ορφανού: Κοινά Τοπία Ζωής και Τέχνης 1945-1965» που θα φιλοξενείται για δύο μήνες στη Δημοτική Πινακοθήκη «Αλέκος Κοντόπουλος, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε κ. Μίνω Ορφανό, για την απόφασή του να δωρίσει στη Δημοτική μας Πινακοθήκη σημαντικό αριθμό έργων των γονέων του. Ακολούθησε Λυρική Βραδιά για φωνή και κιθάρα, με τη μεσόφωνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ. Ελένη Βουδουράκη και τον κιθαριστή κ. Σπύρο Καβαλλιεράτο. Η έκθεση θα είναι ανοικτή τα πρωινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-14:00 και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης 18:00-21:00.

resized 20161211 195628

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου με την μεγάλη συναυλία των αγαπημένων τραγουδιστών Δημήτρη Μπάση και Ελένη Πέτα που καταχειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες συνδημότες που διασκέδασαν και τραγούδησαν μαζί τους στο Χαλκιοπούλειο Γήπεδο Λαμίας.

resized 20161212 205629

Ο Δήμος Λαμιέων ευχαριστεί τους χορηγούς, Τράπεζα Αττικής, Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας και Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λαμίας, για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

 

resized 20161212 231623

 
Ο Δήμος Σαρωνικού υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα Με γιορτινή ατμόσφαιρα, μουσική και δραστηριότητες σε κάθε Δημοτική Κοινότητα υποδέχεται τα Χριστούγεννα ο Δήμος Σαρωνικού.
News - Πολιτισμός
Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2016 21:36

Ο Δήμος Σαρωνικού υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα

Με γιορτινή ατμόσφαιρα, μουσική και δραστηριότητες σε κάθε Δημοτική Κοινότητα υποδέχεται τα Χριστούγεννα ο Δήμος Σαρωνικού.

resized IMG 2276

resized IMG 2299

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στην πλατεία του Κουβαρά, όπου φωτίστηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο παρουσία του Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Σωφρόνη και με τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Κουβαρά, υπό την καθοδήγηση του κ. Γιάννη Κοντογιάννη. Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου άναψαν τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στην Ανάβυσσο, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής, με τραγούδια από το Μικρασιατικό Σύλλογο Αναβύσσου, με γλυκά κεράσματα από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, αλλά και παιχνίδια και χριστουγεννιάτικο τραινάκι για τα παιδιά.

resized IMG 2369

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν τη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στην πλατεία των Καλυβίων, όπου στις 17.30 άναψαν τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής και με «φαναροδρομία» των παιδιών του 2ου Νηπιαγωγείου Καλυβίων. Στην συνέχεια εγκαινιάστηκε το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο Christmas Wonderland που θα φιλοξενηθεί στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου.

resized IMG 2371

Το πάρκο, που λειτουργεί για πρώτη φορά στο Δήμο, περιλαμβάνει πλήθος παιχνιδιών και δραστηριοτήτων για παιδιά. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν συγκρουόμενα αυτοκίνητα και τραινάκι, ενώ εντός των ημερών θα λειτουργήσουν επίσης παγοδρόμιο και καρουζέλ. Στο χώρο υπάρχουν στολισμένα σπιτάκια από κάθε δημοτική ενότητα, καθώς και σπίτι του Άγιου Βασίλη.

resized IMG 2384

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, παρουσία των Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και πλήθους μικρών και μεγάλων δημοτών. Η Δημοτική Φιλαρμονική συνόδεψε τη γιορτή παίζοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ το Τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων χόρεψε παραδοσιακούς χορούς. Η εκδήλωση, που παρουσίασε ο Θέμης Γεωργαντάς, έκλεισε με την γνωστή ερμηνεύτρια και δημιουργό Τερέζα, η οποία συνοδευόμενη από μουσικό κουαρτέτο, μάγεψε το κοινό με την ιδιαίτερη φωνή της.

resized IMG 2385

 

resized IMG 2395

resized IMG 2403

resized IMG 2415

resized IMG 2417

 
ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - Πολιτισμός
Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2016 18:56

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ

ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized IMG 5162

Με τη συμμετοχή των πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων της πόλης και πλήθους κόσμου,  πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά.

 

Μετά τη θεία λειτουργία, ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στο κέντρο της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης  κ.κ. Χρυσόστομου.

 

 resized IMG 5156

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωση του, τόνισε:

 

«Η γιορτή του Πολιούχου μας, Αγίου Σπυρίδωνα είναι για εμάς η πιο σημαντική γιορτή στην πόλη του Πειραιά. Χαίρομαι γιατί η συμμετοχή του κόσμου στην περιφορά ήταν μεγάλη, όπως και η παρουσία όλων των εκπροσώπων της πόλης του Πειραιά και των τιμητικών αγημάτων.

Ο Μητροπολίτης μας έστειλε και σήμερα, σημαντικά μηνύματα.

Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη γιορτή με τα μηνύματα που περνάει ο εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα, έτσι ώστε να υποδεχθούμε τα Χριστούγεννα. Θέλω να ευχηθώ  χρόνια πολλά σε όλους τους Πειραιώτες, καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες».

 resized IMG 5164

Στον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνα παρευρέθηκαν:

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης.

Η βουλευτής κα Ελένη Σταματάκη, η οποία εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Ο πρώην Υπουργός και βουλευτής κ. Θοδωρής Δρίτσας. Ο πρώην Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Οι Βουλευτές: κα Γεωργία Γεννιά, κ. Γιάννης Τραγάκης, κ. Κώστας Κατσαφάδος, κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και κ. Νίκος Κούζηλος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης. Ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης.

Οι πρώην Βουλευτές κ.κ.: Παναγιώτης Μελάς, Αναστάσιος  Νεράντζης  και Δημήτρης Καρύδης.  Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Γιάννης Μοίρας.

Ο Πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. Οι  Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, κ. Στέλιος Γαϊτανάρος,  κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας. Η Δημοτική Σύμβουλος κα Μελίνα Φύκια. Ο Επίτιμος Πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος. Περιφερειακοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι. Εκπρόσωποι των στρατιωτικών και δικαστικών αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας. Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, κ.ά.

Στη διάρκεια της λιτάνευσης της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα παιάνιζαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2016 19:00
 


Σελίδα 10 από 742

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση