ATTICANEWS.GR

Member Area
News
O Δήμος Παύλου Μελά τίμησε τους 703 εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
News - Πολιτισμός
Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2017 21:06

O Δήμος Παύλου Μελά τίμησε τους 703 εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

resized AL1 1093

Με μια σεμνή τελετή, ο Δήμος Παύλου Μελά τίμησε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, Ημέρα των Τριών Ιεραρχών και Γιορτή των Γραμμάτων, τους 703 πρώην μαθητές των δώδεκα Λυκείων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, που κατάφεραν με τις τελευταίες εξετάσεις, της σχολικής περιόδου 2015 – 2016, να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εξαιρετικό Αμφιθέατρο των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, με την παρουσία της Διοίκησης του Δήμου, των νέων πλέον φοιτητών, Γονέων – Κηδεμόνων, των δώδεκα Διευθυντών των αντίστοιχων σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συγγενών και φίλων που κατέκλυσαν το χώρο.

resized AL1 0768

Στους επιτυχόντες απονεμήθηκε ως συμβολική πράξη από το Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, Τιμητικός Έπαινος και τους δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, ένα από τα 23 προγράμματα Άθλησης Για Όλους σε 28 συνολικά αθλητικούς χώρους (τα προγράμματα έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται τον Ιούνιο) ή ένα από τα Τμήματα κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, το καλοκαίρι και για διάστημα ενός μηνός.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Τμήμα Παιδείας, τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά και τη Διεύθυνση υποστήριξης και ανάπτυξης της καθημερινότητας των κοινωνικών ομάδων, για να αποδοθεί τιμή σε αυτά τα παιδιά που προσπάθησαν και κατάφεραν να ανέβουν ένα σκαλί στη ζωή τους, κάτι που αποτελεί επιβράβευση για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς – κηδεμόνες τους, που στάθηκαν δίπλα τους στο δύσκολο αγώνα της προετοιμασίας και φυσικά των εξετάσεων.

Την Τελετή παρουσίασε ο Ευθύμης Ασλανίδης ενώ το πρόγραμμα της τελετής διανθίστηκε από το μουσικό σύνολο 6 TAR του Δημοτικού Ωδείου Σταυρούπολης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΙΡΙΣ.

Έπαιξαν οι Παπαδοπούλου Ελευθερία, Πάντσι Μελίνα, Ταχματζίδου Ευημία, Σαλτσίδης Γιώργος, Κιόσας Δημήτρης

Υπεύθυνος Συνόλου: Μανασής Δημήτρης

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Τερζής Φώτης

resized AL1 0788

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους και ανέφερε χαρακτηριστικά

«Για εμάς αυτά τα παιδιά, είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Σταυρούπολης, της Πολίχνης, της Ευκαρπίας, του Δήμου Παύλου Μελά, στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας…

Φοιτητές πλέον, επενδύουν στην ατομική τους βελτίωση και στη σταδιοδρομία τους με την προοπτική της διεύρυνσης των σπουδών τους με μεταπτυχιακά και διδακτορικά και την επίτευξη των στόχων τους

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε τον καθημερινό αγώνα για υποστήριξη της σχολικής κοινότητας, στο σημαντικότατο έργο της και παράλληλα υλοποιούμε δράσεις που στηρίζουν τις ευπαθείς ομάδες, όπως το Κοινωνικό Φροντιστήριο, που μας έδωσε φέτος μεγάλη ικανοποίηση καθώς 4 μαθητές κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια…

Και βέβαια να μη ξεχάσουμε τους μαθητές που δεν τα κατάφεραν και να τους παροτρύνουμε να μην εγκαταλείψουν τα όνειρά τους…»

Αναφέρθηκε και στο θέμα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ που γιορτάζεται τη συγκεκριμένη Ημέρα, έτσι όπως την όρισαν ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός

resized AL1 0784

«ως αγωγή ωφέλιμη στην ψυχή, που έχει τη δύναμη να την καθαρίσει από τις κηλίδες της κακίας»

«τέχνη τεχνών και επιστήμη επιστημών»

«πρώτο και μέγιστο καλό για τους ανθρώπους»

«Η παιδεία εμπνέει αξίες και ιδανικά, στρέφει το βλέμμα του νέου σε υψηλά οράματα»

Και έκλεισε την ομιλία του με τα λόγια του Αγίου Ιωάννη της Κρωστάνδης για το συνδυασμό παιδείας και εκπαίδευσης

«Αν διδάσκεις παιδιά, είτε δικά σου είτε ξένα, προσπάθησε να σκεφτείς ότι κάνεις έργο Θεού. Να τα διδάσκεις με ζήλο, να χρησιμοποιείς τα καλύτερα μέσα για να κάνεις τη διδασκαλία σαφή, κατανοητή, πλήρη κι όσο το δυνατό πιο αποδοτική».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο πάτερ Άγγελος ο οποίος μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Παύλος Ματζιάρης ενώ παρέστησαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Μιχάλης Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Άκης Αράπογλου,

οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Αθάνατος και Αθανάσιος Λαζαρίδης, οι Εντεταλμένοι Δημήτρης Λαλές και Κώστας Στούπας, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Στάθης Κουτσονικόλας και ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Ευκαρπίας Γιώργος Ασλανίδης και η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Παύλου Μελά κ. Βασιλική Μουταφίδου.

 

Ενημέρωση για τους επιτυχόντες

Όσοι επιτυχόντες δεν παρευρέθησαν, μπορούν να παραλάβουν τον Τιμητικό Έπαινο από τα σχολεία που αποφοίτησαν.

Από την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι εγγραφές στα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ του Δήμου Παύλου Μελά

Πληροφορίες στο Τμήμα Αθλητισμού, 2313 302961, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09.00 έως 14.00

 

Τα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά και οι αντίστοιχες Διευθύνσεις

1ο ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Διευθύντρια: Χρυσάνθη Καλαϊτζή

2ο ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Διευθυντής: Βασίλειος Εγγονόπουλος

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Διευθύντρια: Νίκη Άννα Ευαγγέλου Λευκού

1ο ΓΕΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Διευθυντής: Εμμανουήλ Πάππας

2ο ΓΕΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Διευθυντής: Ιωάννης Τζανής

3ο ΓΕΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Διευθυντής: Δημήτριος Ιωάννου

4ο ΓΕΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Διευθύντρια: Αναστασία Σιβρή

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ Διευθυντής: Πασχάλης Σέντερης

1ο ΕΠΑΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ Διευθυντής: Γεώργιος Αγγελόπουλος

1ο ΓΕΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ Διευθύντρια: Χρυσούλα Δέλλα Ελευθεριάδου

2ο ΓΕΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ Διευθυντής: Ευθύμιος Παπαδημητρίου

3ο ΓΕΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ Διευθυντής: Δημήτριος Τουλούπας

 
Τα «Φαναράκια» φώτισαν άλλη μια φορά την Τήνο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το νησί της Τήνου γιόρτασε την Εύρεση της ιερής εικόνας της Παναγίας αναβιώνοντας το έθιμο «Φαναράκια».
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2017 19:21

 

Τα «Φαναράκια» φώτισαν άλλη μια φορά την Τήνο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το νησί της Τήνου γιόρτασε την Εύρεση της ιερής εικόνας της Παναγίας  αναβιώνοντας το έθιμο «Φαναράκια».

Εκατοντάδες κεριά κράτησαν στα χέρια τους – το βράδυ της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου- οι μαθητές όλων των σχολείων της Τήνου, και μαζί τους ιερείς, οι Δήμαρχοι Τήνου και Μυκόνου Σίμος Ορφανός και Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Έπαρχος Τήνου Ιωάννης Γιαγιάς, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πολιτευτές των Κυκλάδων, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.

 

Πρόκειται για μια ξεχωριστή θρησκευτική γιορτή, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι Τηνιακοί, αλλά και πολλοί επισκέπτες και η οποία ξεχειλίζει από ζωντάνια, χρώματα και τραγούδια.

Στην εξέδρα εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής απένειμαν τα χρηματικά βραβεία που είχαν εξαγγελθεί από μηνών με την ευκαιρία του μαθητικού διαγωνισμού με την αφορμή της εορτής της Ευρέσεως.

Σύμφωνα με το έθιμο οι κάτοικοι του νησιού αλλά και οι επισκέπτες ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης και να ακολουθούν συγκεκριμένη διαδρομή, όπως έκαναν οι πρόγονοι τους και τη νύκτα της 30ης Ιανουαρίου του 1823, για να φτάσουν στο προαύλιο της Μεγαλόχαρης.

Ο κόσμος κρατάει πολύχρωμα φαναράκια τα οποία κρέμονται από λεπτά κοντάρια και ψάλλουν ύμνους της γιορτής, όπως το «Χαίρε Πάναγνε Μαρία, Χαίρε Μήτηρ του Θεού, που αξίωσες την Τήνο την εικόνα σου να βρει. Ως μας έσωσες την Τήνο, σώσε ακόμα μια φορά, για τη δόξα του Υιού σου την Ελλάδα τη γλυκιά…..».

Πολλά από τα φαναράκια που κρατούν στην λαμπαδηδρομία, είναι μικρά αριστουργήματα ξυλογλυπτικής, και καλυμμένα με πολύχρωμες ζελατίνες.

Δεν είναι λίγοι οι Τήνιοι που έχουν το δικό τους φαναράκι αρκετές δεκαετίες και για τον καθένα φέρνει ξεχωριστές θύμησες. Μάλιστα, κάποια περνάνε από γενιά σε γενιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα, η κατασκευή τους αποτελούσε βασικό μέσο ανάπτυξης ευγενούς άμιλλας ανάμεσα στους μαθητές και δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν διακριθεί στην κατασκευή τους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έγιναν ακόμα πιο φαντασμαγορικές όταν η νύχτα έγινε μέρα… απο τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που έδωσαν ακόμα πιο χαρμόσυνη ατμόσφαιρα!

Μετά την ομιλία του κ. Δημάρχου και την καύση πυροτεχνημάτων η πομπή κατέληξε στον Ναό των Τριών Ιεραρχών.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ     

 

 

 

 

 

 

 http://cyclades24.gr/2017/01/fanarakia-tinos-foto-video-ethimo/

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2017 19:41
 
Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει «ένα αίνιγμα 7000 χρόνων» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2017 14:44

Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει «ένα αίνιγμα 7000 χρόνων» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

resized Εικ.1

 «Ένα Αίνιγμα 7000 χρόνων»: λίθινη ανθρώπινη μορφή της τελικής νεολιθικής περιόδου (Φωτογραφικό Αρχείο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου)

 

 

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.

Μετά από τα έντεκα θαυμάσια αντικείμενα που ήρθαν στο φως της έκθεσης έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται «ένα αίνιγμα 7000 χρόνων». Πρόκειται για ένα μοναδικό σε μέγεθος έργο γλυπτικής της τελικής νεολιθικής περιόδου, που αποδίδει αινιγματικά την ανθρώπινη μορφή. Το «αίνιγμα 7000 χρόνων» αναδύθηκε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017.

resized Εικ.2

 

 «Ένα Αίνιγμα 7000 χρόνων»: λίθινη ανθρώπινη μορφή της τελικής νεολιθικής περιόδου (Φωτογραφικό Αρχείο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου)

 

 

Στις 19 Φεβρουαρίου και 19 Μαρτίου ημέρα Κυριακή και στις 10 Φεβρουαρίου και 10 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τους τρόπους απόδοσης της ανθρώπινης μορφής στους νεολιθικούς χρόνους και για τις πολύπλευρες και άγνωστες σημασίες των ειδωλίων στις πρώιμες κοινωνίες του ελλαδικού χώρου, πολλές χιλιάδες χρόνια πριν από τις μέρες μας.

resized Εικ.3

 «Ένα Αίνιγμα 7000 χρόνων»: λίθινη ανθρώπινη μορφή της τελικής νεολιθικής περιόδου (Φωτογραφικό Αρχείο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου)

 

 

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλ. Επικοινωνίας: 213 214 4891

 

resized Εικ.4

 
Γ. Πατούλης: Η Κεραμική είναι η ιστορία μας, είναι το Μαρούσι μας. Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής θα παραμείνει για πάντα στην Κεραμική και στο Δήμο Αμαρουσίου. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια παραδοσιακή Ρεβυθάδα που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση
News - Πολιτισμός
Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2017 18:45

Γ. Πατούλης: Η Κεραμική είναι η ιστορία μας, είναι το Μαρούσι μας. Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής θα παραμείνει για πάντα στην Κεραμική και στο Δήμο Αμαρουσίου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια παραδοσιακή Ρεβυθάδα που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

resized sm 1

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παραδοσιακή Ρεβυθάδα, στο πλαίσιο της 54ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής, που διοργανώνει η Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Ελλάδας (ΠΕΚΑ) κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση τίμησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, που μαζί με τις εγκάρδιες ευχές του στους προσκεκλημένους για το Νέο Έτος μίλησε για τη σημασία του Κέντρου Κεραμικής Τέχνης.

resized sm IMG 0337

« Η Κεραμική είναι η ιστορία μας, είναι το Μαρούσι μας. Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής που βρισκόμαστε εδώ σήμερα, αποτελεί έναν χώρο συνυφασμένο με την ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την παραχώρησή του στο Δήμο, ως διατηρητέο πολιτιστικό οίκημα, ώστε να γίνει «το Σπίτι των Κεραμιστών» και σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής θα παραμείνει για πάντα στην Κεραμική και στο Δήμο Αμαρουσίου» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΕΚΑ κ. Νικόλαος Βαλλάτος αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους, αναφέρθηκε στην ομιλία τους για το σκοπό της Ρεβυθάδας, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Κεραμικής Τέχνης και την αναγκαιότητα της προάσπισης του χώρου και του πολιτισμού μας.

resized sm IMG 0418

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και ο Πρόεδρος της Ένωσης απένειμαν τιμητικές βραβεύσεις στους παλαίμαχους κεραμιστές: Αντώνη Καλογήρου, Συμεών Καλογήρου, Στέλιο Λάσκαρη και στους ανθρώπους που συνέβαλαν με το έργο τους στην αναβάθμιση της κεραμικής, όπως οι κ.κ. Κώστας Μπόνης Αλέκος Μωραϊτης και η κα Φλώρα Σκλάβαινα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης Ρένα Χαλιώτη, Αθανάσιος Βελής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νικόλαος Πέππας, Δημήτρης Καρλαύτης, Ελένη Λέκκα, Ελένη Βλάχου Σταματάκη, Δημήτρης Σμυρνής, Πέτρος Κόνιαρης, Ελευθέριος Μαγιάκης, Κώστας Βλάχος. Επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο πρώην Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Χρήστος Βλάχος, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων, καθώς και πλήθος κεραμιστών και αγγειοπλαστών.                               

 


Σελίδα 9 από 755
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση