ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ποιοτικές θέσεις εργασίας, υψηλά έσοδα και δυναμικές επενδύσεις μπορεί να προσελκύσει η βιομηχανία του Πολιτισμού
News - Πολιτισμός
Σάββατο, 01 Ιούλιος 2017 09:10

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ποιοτικές θέσεις εργασίας, υψηλά έσοδα και δυναμικές επενδύσεις μπορεί να προσελκύσει η βιομηχανία του Πολιτισμού μέσα από την ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των πολιτιστικών προϊόντων.

resized brus4

Οι δυνατότητες της Ελλάδος να αξιοποιήσει την ενιαία ψηφιακή αγορά και τα ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ για τον πολιτισμό διερευνήθηκαν στις Βρυξέλλες σε συνάντηση εργασίας με τίτλο «Ψηφιακός Πολιτισμός: Οδηγός για την περιφερειακή ανάπτυξη». Τη συνάντηση συνδιοργάνωσαν οι Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ κ. Μαρία Σπυράκη και κ. Elisabetta Gardini.

Προσκεκλημένη ως κεντρική ομιλήτρια ήταν η πρώην Υπουργός Τουρισμού, Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Εισηγήσεις παρουσίασαν η Γραμματέας της UNESCO για τη Συνθήκη του 2005 για την προστασία και την προώθηση της πολιτιστικής έκφρασης, κ.  D. Cliche, η Εκτελεστική Διευθύντρια της EUROPEANA, κ. J. Cousins, η υπεύθυνη της Κομισιόν για τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, κ. B. Stacher, ο Public Policy Manager της Google στην ΕΕ, κ. Γ. Μαύρος, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, κ. Κ. Κόλλιας και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του SME Europe, κ. Η. Heitz.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης εργασίας και τις σχετικές εισηγήσεις θα παραδώσει η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ κ.Μαρία Σπυράκη στον αρμόδιο Επίτροπο για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό κ. Tibor Navracsics, την Τρίτη 4 Ιουλίου στο Στρασβούργο.

 resized brus5

Η κ. Κεφαλογιάννη στην παρέμβαση της σημείωσε:

«Ο Πολιτισμός μπορεί να υποστηρίξει την έρευνα και την καινοτομία, βελτιώνει την εκπαίδευση, την επιστήμη, συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων. Ενδυναμώνει την κοινωνική συνοχή, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των ευρωπαίων πολιτών. Ιδιαίτερα δε, μέσα στη ψηφιακή εποχή που κλονίζει τα παραδοσιακά οικονομικά μοντέλα και μετασχηματίζει την οικονομία και την κοινωνία, μπορεί να δώσει δυνατή αναπτυξιακή πνοή και πρόοδο. Η διασύνδεση του Πολιτισμού με διαφορετικούς κλάδους και υπηρεσίες, εφόσον αυτή γίνεται οργανωμένα και συστηματικά, μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τη διασύνδεσή του με τον τουρισμό και τις πολιτιστικές-δημιουργικές βιομηχανίες.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι το έτος 2018 χαρακτηρίστηκε ως έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ευρώπης. Η Ε.Ε. με αυτή της την απόφαση προτάσσει τη σπουδαία πολιτιστική της κληρονομιά που είναι καθοριστική για την οικοδόμηση του Μέλλοντος της. Ο Πολιτισμός μας ενώνει, ο Πολιτισμός στην εποχή του Διαδικτύου και των ψηφιακών τεχνολογιών μας δυναμώνει!».

 

Ανοίγοντας τη συνάντηση εργασίας, η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι η Ενιαία Ψηφιακή Αγορά μπορεί να συνεισφέρει 415 δισεκατομμύρια ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία και να δημιουργήσει 3,8 εκατομμύρια δουλειές.

Η εκπρόσωπος της UNESCO D. Cliche παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή από τα κράτη-μέλη των αρχών και κανόνων στο ψηφιακό περιβάλλον με έμφαση στο σεβασμό της πνευματικής ιδιοκτησίας των πολιτιστικών αγαθών και υπηρεσιών και στην ανάδειξη του Πολιτισμού ως πυλώνα για βιώσιμη ανάπτυξη.

Στη συνάντηση συμμετείχε η εκπρόσωπος της Europeana, της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης που έχει στόχο την ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης έως το 2025. Η κ. Cousins παρουσίασε μάλιστα δύο εφαρμογές που με βάση την ψηφιοποίηση πολιτιστικών αγαθών δίνουν τη δυνατότητα για εικονική (virtual) ξενάγηση σε μνημεία και ψηφιακή απεικόνιση έργων τέχνης σε δημόσιους χώρους.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της κ. Stacher, χαιρέτησε τη συνάντηση εργασίας ως την πρώτη που γίνεται στις Βρυξέλλες για το αντικείμενο της ψηφιακής αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Παρουσίασε μάλιστα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν την ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως είναι το πρόγραμμα Creative Europe, το Erasmus για νέους επιχειρηματίες και το COSME. Σύμφωνα με την κ. Stacher από τα 247 εκατομμύρια ευρώ που συγκέντρωσε το πιλοτικό πρόγραμμα crowdfunding4culture τα 71 εκατομμύρια προορίζονται για την ψηφιοποίηση πολιτιστικών μνημείων.

Ο εκπρόσωπος της Google στις Βρυξέλλες κ. Γιώργος Μαύρος παρουσίασε με τη σειρά του ψηφιακές πλατφόρμες της Google που ξεναγούν σε μουσεία και πόλεις, όπως είναι το Μουσείο της Ακρόπολης και η περιήγηση σε τέσσερεις πόλεις-μνημεία στην Ιταλία.

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κώστας Κόλλιας επικεντρώθηκε στη σύνδεση της ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς με τον τουρισμό και εστίασε στην αξιοποίηση καλών πρακτικών ως στρατηγική παράμετρο για την ανάπτυξη των Περιφερειών και των τοπικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

 

Τέλος, ο Πρόεδρος του SME Europe επισήμανε ότι η ψηφιοποίηση αλλάζει τα δεδομένα των συνόρων και αποτελεί ευκαιρία για τις τοπικές επιχειρήσεις να αναζητήσουν νέες αγορές και virtual «ψηφιακές γειτονιές» στις οποίες θα μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Τη συνάντηση εργασίας παρακολούθησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Γιώργος Κύρτσος.

 
Κύκλος Κυριακάτικων Περιπάτων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο «Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας»
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 16:46

Κύκλος Κυριακάτικων Περιπάτων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο «Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας»

resized ΕΙΚΟΝΑ 1

Άποψη της ενότητας «Πολύτιμα φορτία: μαρτυρίες πολιτισμών» της περιοδικής έκθεσης «Οδύσσειες». (Copyright: ΤΑΠΑ / Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο)

Κυριακή 16 Ιουλίου, ώρα 12 π.μ.

 

Στο πλαίσιο της επιτυχημένης δράσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας», θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως την Κυριακή 16 Ιουλίου και ώρα 12 π.μ. ο έκτος κατά σειρά περίπατος με τίτλο

 

Η Οδύσσεια των κοσμημάτων: το εμπόριο και η κατεργασία εξωτικών υλών στον Μυκηναϊκό κόσμο

resized ΕΙΚΟΝΑ 2

Περιδέραια από χάνδρες φαγεντιανής σε ποικιλία αποχρώσεων. H φαγεντιανή ήταν τεχνητή ύλη, ιδιαίτερα δημοφιλής για την κατασκευή κοσμημάτων της μυκηναϊκής εποχής, που εισαγόταν κυρίως από την Αίγυπτο. 13ος αι. π.Χ. Μυκήνες, θαλαμωτοί τάφοι. (Copyright: ΤΑΠΑ / Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο)

Οι κυριακάτικοι περίπατοι με θέμα τις Οδύσσειες της προϊστορίας προσφέρουν έναν διαφορετικό τρόπο γνωριμίας με τις μόνιμες εκθέσεις των προϊστορικών και αιγυπτιακών αρχαιοτήτων μέσα από τις θεματικές που αναδεικνύει η επετειακή περιοδική έκθεση «Οδύσσειες»: ταξίδια στις θάλασσες της ανατολικής Μεσογείου, μυθικές περιπέτειες σε τόπους μακρινούς, γοητευτικές θεότητες, ισχυροί βασιλιάδες και εμπορικές δραστηριότητες, ζωντανεύουν μέσα από τις αφηγήσεις αρχαιολόγων της Συλλογής Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων. Ο περίπατος καταλήγει στην έκθεση «Οδύσσειες».

 

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 106 82

Τηλ: 213214 4889

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 13:00-20:00, Τρίτη-Κυριακή 09:00-16:00

Email: eam@culture.gr

www.namuseum.gr

 

 
«Λευκή Νύχτα» στο Ίλιον – Η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 16:43

 «Λευκή Νύχτα» στο Ίλιον – Η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης.

resized Photo 1

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στις πλατείες, τους πεζόδρομους και τους δρόμους του εμπορικού κέντρου της πόλης του Ιλίου, όπου πλημμύρισε από επισκέπτες, οι οποίοι συνέρρεαν μέχρι τις πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια της «Λευκής Νύχτας», το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για 5η συνεχή χρονιά ο Δήμος Ιλίου.

resized Photo 2

Στην κεντρική σκηνή, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μάγεψε με την ερμηνεία του το κοινό, ενώ ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Γιάννης Μηλιώκας μετέδωσαν τη θετική τους ενέργεια και το κέφι τους. Νωρίτερα, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, η Γωγώ Τσαμπά ξεσήκωσε το πλήθος, οι Εθνικοτοπικοί, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Φορείς της πόλης έδωσαν το δικό τους παραδοσιακό χρώμα, το Μουσικό Στέκι Ιλίου γέμισε με ροκ μελωδίες το Άλσος και μαζί με τις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που περιλάμβανε η διοργάνωση, η «Λευκή Νύχτα» αναδείχθηκε στη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, προσφέροντας δωρεάν μοναδικές στιγμές διασκέδασης, ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας.

resized Photo 9

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

 «Παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια ακύρωσης της διοργάνωσης από τον Κρατικό μηχανισμό, με παράλληλη συνδρομή από εξωθεσμικές ομάδες, η Λευκή Νύχτα είχε απόλυτη επιτυχία, παραμένοντας ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης μας, η οποία κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

resized Photo 4

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας πόλης ενωμένης σαν γροθιά, που όταν όλοι ενεργούν προς έναν κοινό σκοπό, τον πετυχαίνουν. Το σύνολο του εμπορικού κόσμου αγκάλιασε τον θεσμό αυτό και θέλω να συγχαρώ όλους τους επαγγελματίες που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και συνέβαλλαν στη γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης μας, αναδεικνύοντας τον φιλόξενο χαρακτήρα της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, καθώς και το σύνολο των υπηρεσιών μας για τη συντονισμένη προσπάθεια.

resized Photo 5

Αξίζει να πούμε ότι παρά τις αντιξοότητες και στον τομέα της καθαριότητας, με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση εν εξελίξει, η επόμενη ημέρα βρήκε το Ίλιον καθαρό και νοικοκυρεμένο, με το προσωπικό ασφαλείας της υπηρεσίας μας να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε η πόλη μας να επανέλθει στην κανονική της κατάσταση. Τους ευχαριστώ όλους θερμά.»

resized Photo 6

 

resized Photo 7resized Photo 8resized Photo 3resized Photo 10resized Photo 11resized Photo 12resized Photo 13resized Photo 14resized Photo 15

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 16:52
 
Χαιρετισμός του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στο 37ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλόγων Σαρακατσαναίων Κυριάκος Μητσοτάκης:«Βασική μου προτεραιότητα να κρατήσουμε εδώ τους νέους που αναζητούν το δρόμο τους και να φέρουμε πίσω αυτούς που έφυγαν στα χρόνια
News - Πολιτισμός
Κυριακή, 25 Ιούνιος 2017 15:56

Χαιρετισμός του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στο 37ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλόγων Σαρακατσαναίων

Κυριάκος Μητσοτάκης:«Βασική μου προτεραιότητα να κρατήσουμε εδώ τους νέους που αναζητούν το δρόμο τους και να φέρουμε πίσω αυτούς που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης»

resized 0054 DIM2610

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί από χθες στη Θεσσαλία, παρευρέθη, σήμερα Κυριακή 25 Ιουνίου, στο Περτούλι Τρικάλων, στο 37ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλόγων Σαρακατσαναίων.  

 

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:

 

«Κύριε Περιφερειάρχα, κύριε Δήμαρχε, φίλες και φίλοι, Σαρακατσάνισσες και Σαρακατσαναίοι, είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ συγκινημένος που είμαι σήμερα μαζί σας στο φετινό Αντάμωμά σας.

 

Είχα ακούσει πολλά για αυτό το μεγάλο πανηγύρι και είχα χρόνια την επιθυμία να έρθω και να το γιορτάσω μαζί σας. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε βρεθεί μαζί σας πριν από 22 χρόνια. Το 1995. Μου έλεγε, πάντα, πρέπει να πας στο Αντάμωμα. Tο έφερε έτσι η ζωή να έρθω λίγες εβδομάδες αφότου έφυγε από τη ζωή.

resized 0002 PAP1873

Θέλω να σας εκφράσω την αγάπη και το θαυμασμό μου. Αποτελείτε ένα πραγματικά εκλεκτό κομμάτι του ελληνικού λαού. Ξεχωρίσατε μέσα από το πέρασμα του χρόνου για την εργατικότητά σας, για τη θέλησή σας. Προκόψατε και δημιουργήσατε. Αφήσατε το αποτύπωμά σας στην λαϊκή τέχνη, στα γράμματα, στην παράδοση αυτού του τόπου. Οι παλαιότερες γενιές Σαρακατσαναίων, αντιμετώπιζαν τις μεγάλες δυσκολίες του νομά κτηνοτρόφου με δύναμη και σταθερότητα. Αυτές οι αρετές αποτυπώνονται στα έθιμά σας, στην παράδοσή σας που με τόσο σεβασμό κρατάτε, σήμερα, ζωντανή. Και δεν σας κρύβω ότι τις αρετές αυτές, τη δύναμη, τη σταθερότητα, τις θαυμάζω. Είναι προσόντα πολύτιμα για κάθε άντρα, για κάθε γυναίκα, είναι αξίες εξαιρετικά χρήσιμες στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας.

 

Χρειαζόμαστε αυτήν τη θέληση, αυτό το πείσμα, αυτήν τη δύναμη για να ξεπεράσουμε την κρίση και να ξανασταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι, δυνατοί και υπερήφανοι. Όπως χρειαζόμαστε αυτήν την ενότητα. Ενότητα στηριγμένη στην αλήθεια και την αξιοπιστία. Όχι σε ψέματα και όχι σε αυταπάτες. Και χαίρομαι πολύ που είστε σήμερα εδώ όλοι μαζί, ενωμένοι. Σαρακατσάνοι από όλες τις άκρες της Ελλάδας, αλλά και από τη Βουλγαρία, όλοι εμείς είμαστε μαζί σας, μοιραζόμαστε τη σημερινή σας, μεγάλη χαρά.

resized 0004 DIM2136

Θέλω, αγαπητέ Πρόεδρε, να σας συγχαρώ και για το ζήτημα στο οποίο επιλέξατε να αφιερώσετε το φετινό σας Αντάμωμα. Στα παιδιά που έφυγαν τα τελευταία χρόνια από τη χώρα, επειδή δεν μπόρεσαν να βρουν μια δουλειά στην πατρίδα μας. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που, δυστυχώς, δημιούργησε η κρίση των τελευταίων ετών, με τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος για την πατρίδα μας, αλλά και για τα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Θέλω να σας δώσω το λόγο μου ότι είναι βασική μου προτεραιότητα, να γυρίσουν αυτά τα παιδιά και πάλι πίσω στην πατρίδα μας. Αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν φέρουμε επενδύσεις, εάν δημιουργήσουμε νέες δουλειές, καλές δουλειές, να κρατήσουμε εδώ τους νέους που αναζητούν το δρόμο τους και να φέρουμε πίσω αυτούς που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης. Το χρωστάμε σε αυτούς και το χρωστάμε στον τόπο μας.

 

Φίλες και φίλοι, η σημερινή μέρα είναι πραγματικά μια σπουδαία μέρα για μένα, δεν θα την ξεχάσω. Παίρνω και εγώ δύναμη από σας. Από αυτά τα ψηλά βουνά, τα οποία από μικρός και εγώ έμαθα να αγαπώ και να περπατώ, συχνά μαζί με τον πατέρα μου, που λάτρευε τις ορεινές πεζοπορίες. Και δεν σας κρύβω ότι και εγώ ως Κρητικός, αισθάνομαι ανάμεσα στους ορεινούς μεγάλη άνεση και μεγάλη οικειότητα.

resized 0006 DIM2189

Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ Δήμαρχε. Θαυμάζω αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι Κρητικοί και οι Σαρακατσαναίοι. Τη λεβεντιά σας, το πείσμα σας. Το σθένος, τη δύναμη να μην το βάζουν κάτω, παλεύοντας πάντα με την ίδια τη φύση. Εύχομαι να γιορτάζετε για πολλά χρόνια αυτό το όμορφο Aντάμωμα. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η παράδοση που μέχρι σήμερα κρατήσατε ζωντανή θα συνεχιστεί. Και απευθύνομαι ιδιαίτερα στα νέα παιδιά. Αυτά τα παιδιά τα οποία πρέπει να μάθουν να σέβονται και να τιμούν αυτήν την όμορφη στολή την οποία φοράνε, διότι έρχεται από πολύ μακριά, αγαπητέ Πρόεδρε, και θα πάει πολύ μακριά. Και την εποχή που η χώρα αντιμετωπίζει τις μεγάλες προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτές οι ξεχωριστές παραδόσεις του ελληνισμού, αυτές είναι που κάνουν την Ελλάδα ξεχωριστή, δυνατή και ικανή να ξεχωρίσει σε έναν κόσμο που αλλάζει συνέχεια.

 

Να τιμάτε, λοιπόν, ειδικά οι νέοι, αυτές τις παραδόσεις των μεγαλύτερων. Και να θυμάστε κάθε φορά που αφιερώνετε χρόνο να «σερφάρετε» στο διαδίκτυο και να ανακαλείτε τις χαρές της τεχνολογίας, ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος και άλλα ήθη και έθιμα που έρχονται από πολλούς αιώνες πίσω. Έχετε εσείς - ειδικότερα εδώ η νεότερη γενιά - μια υποχρέωση να τα κρατήσετε ζωντανά και να τα περάσετε στους επόμενους, όπως έκαναν οι παππούδες σας και όπως έκαναν οι πατεράδες σας.

resized 0007 DIM2242

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσετε αυτήν την ωραία διαδρομή μέσα στο χρόνο, δίνοντας ο καθένας από εσάς τις δικές του προσωπικές μάχες. Όπως, δεν έχω καμία αμφιβολία, φίλες και φίλοι, ότι και η χώρα θα ξαναβρεί το δρόμο της και θα ξαναβαδίσει μπροστά σταθερά και με υπερηφάνεια.

 

Να’ στε όλοι καλά. Πάντα σε χαρές να σμίγουμε, λέμε στον τόπο μας στην Κρήτη και εύχομαι χαρά και ευτυχία σε σας και στις οικογένειές σας και να είστε σίγουροι, αγαπητέ Πρόεδρε, ότι θα ξαναβρεθούμε σύντομα. Να’ στε καλά. Γεια σας. Και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνατε να βρεθώ σήμερα μαζί σας».

 

resized 0008 DIM2244resized 0009 DIM2259resized 0010 DIM2265resized 0011 DIM2273resized 0020 PAP1981resized 0021 PAP1990resized 0022 DIM2362resized 0026 DIM2396resized 0029 DIM2410resized 0034 DIM2471resized 0036 DIM2501resized 0037 DIM2509resized 0039 DIM2514resized 0040 PAP2140resized 0046 DIM2556resized 0048 DIM2561resized 0055 DIM2616resized 0057 DIM2657

 


Σελίδα 9 από 693

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί Μια Γαλλίδα interior designer μηνύει τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί καθώς δεν αναγνωρίστηκε ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...