ATTICANEWS.GR

Member Area
News
ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ -Έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας της Rachel Harpaz στην αίθουσα Αρχαίας Αγοράς
News - Πολιτισμός
Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2017 11:34

ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ -Έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας της Rachel Harpaz στην αίθουσα Αρχαίας Αγοράς

Έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας της Rachel Harpaz

 

F E M I N A”

(“Γ Υ Ν Α Ι Κ Α”)

| The Rachel Harpaz Project |

resized AFISA

Ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Πρεσβεία του Ισραήλ και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Εταιρεία Κοινωνικών Εφαρμογών” σας προσκαλούν στην Έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας της Rachel Harpaz που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα της «Αρχαίας Αγοράς», της Δημοτικής Πινακοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος» από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017.

resized DSC 0256 1 2

Μυστικά κρυμμένα για χρόνια, ενδεδυμένα με το πέπλο του γυναικείου βλέμματος… Άλλες φορές μικρότερα και άλλοτε μεγαλύτερα, που μας μεταβάλλουν σε «συνενόχους» καθώς περιμένουν να τα ανακαλύψουμε... Πώς διαχειρίζεται τελικά η σύγχρονη γυναίκα τα κρυμμένα μυστικά του εαυτού, των δικών της ανθρώπων, τα κοινά μυστικά της κοινωνίας γύρω της αλλά και του κόσμου στο σύνολό του;

Από την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017, γυναίκες από διαφορετικούς τόπους της γης, ξεχωριστές κοινωνικές και πολιτισμικές καταβολές με μοναδικές πορείες ζωής συναντιούνται για πρώτη φορά στην αίθουσα της «Αρχαίας Αγοράς», στο υπόγειο της Δημοτικής Πινακοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος», Αινιάνων 6 στη Λαμία, για να μοιραστούν μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα και να αφηγηθούν τις ιστορίες τους, μέσα από τη φωτογραφική μάτια της Rachel Harpaz.

Με τη φωτογραφική μηχανή σε ρόλο πιστού συνοδοιπόρου, σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι ζωής από την Ανατολή ως τη Δύση και από το Βορρά μέχρι το Νότο, η πολυδιάστατη Ισραηλινή φωτογράφος έρχεται στη Λαμία και εξερευνά - σαν σύγχρονος Χριστόφορος Κολόμβος - σπινθηροβόλες ματιές και «αμίλητα» συναισθήματα γυναικών του κόσμου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ είναι επισκέψιμη καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή, απόγευμα 6 μ.μ. με 9 μ.μ. Σάββατο, πρωί 9 π.μ. με 1 μ.μ. και απόγευμα 6 μ.μ. με 8.30 μ.μ. και Κυριακή, πρωί 9.30 π.μ. με 1 μ.μ.

Οργανωμένες επισκέψεις σχολείων και εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών φορέων με ραντεβού, κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 698 6536 462.

resized DSC 0626 Reykjavik

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

  • Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου – Ώρα 20.30

Εγκαίνια έκθεσης

  • Παρασκευή, 10 Μαρτίου – Ώρα 20.30

Μουσική βραδιά με τη συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας

Τελετή λήξης της έκθεσης

resized DSC 7307

Λίγα λόγια για τη Rachel Harpaz

 

Η Rachel Harpaz ξεκίνησε να φωτογραφίζει όταν ακόμη ήταν έφηβη, ενώ αργότερα ασχολήθηκε επισταμένα με τις τεχνικές της φωτογραφίας, παρακολουθώντας ακαδημαϊκού επιπέδου μαθήματα φωτογραφίας και ιστορίας στην Σχολή Μοντέρνας Φωτογραφίας της Σουηδίας και συνέχισε τις σπουδές της πάνω στην Ιστορία και την Ψυχολογία.

Εργάστηκε ως συντονίστρια πληροφοριακών συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και παράλληλα συμμετείχε σε φωτογραφικές δραστηριότητες, επιμορφωτικά σεμινάρια και ομαδικές εκθέσεις.

Τα τελευταία χρόνια συνδυάζει τα πολλά ταξίδια της ανά τον κόσμο με την αποτύπωση ανθρώπων και πολιτισμών στα φωτογραφικά της καρέ, με σημείο αναφοράς το ντοκυμαντέρ και την ελεύθερη φωτογραφία δρόμου.

Για εκείνη, οι φωτογραφίες αποτελούν ένα πολύτιμο μέσο επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και σκέψεων.

resized DSC 7307

Η Διοργάνωση

Η φωτογραφική έκθεση “Femina” της Rachel Harpaz αποτελεί ένα άριστο παράδειγμα μιας ακόμη συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων αυτή τη φορά με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Εταιρεία Κοινωνικών Εφαρμογών” και την Πρεσβεία του Ισραήλ, αναδεικνύοντας την εξωστρέφεια της πόλης της Λαμίας.

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της έκθεσης στην φθιωτική πρωτεύουσα ανήκει στην “Εταιρεία Κοινωνικών Εφαρμογών Κοιν.Σ.Επ” που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη & επιχειρεί στον τομέα της παροχής υπηρεσιών για την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών μέσα από την παραγωγή & υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων, την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργους & Α.μ.Ε.Α. & την ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από τον εταιρικό πυλώνα διοργάνωσης προγραμμάτων θεαμάτων Πολιτισμού σε διάφορες πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η Λαμία.

Μετά την ολοκλήρωση της τοπικής διοργάνωσης, η έκθεση της Rachel Harpaz θα συνεχίσει το ταξίδι της σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα, τα Ιωάννινα & η Θεσσαλονίκη.

resized Rachel Harpaz

resized prosklisi ipografi

 
Η ΔΕΘ-Helexpo γιορτάζει την κινέζικη Πρωτοχρονιά το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου.
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2017 15:55

Η ΔΕΘ-Helexpo γιορτάζει την κινέζικη Πρωτοχρονιά το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου.

resized PROSKLISI CHINA

Την κινέζικη Πρωτοχρονιά θα γιορτάσει η ΔΕΘ-Helexpo το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίνοντας με εντυπωσιακό τρόπο το εναρκτήριο λάκτισμα μιας σειράς πρόδρομων εκδηλώσεων της 82ης ΔΕΘ, όπου η Κίνα θα είναι η τιμώμενη χώρα. Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας θα φέρει το Σάββατο στις 10:00 π.μ. στη νότια πύλη της ΔΕΘ την… Κίνα, με ένα σόου που θα περιλαμβάνει παρέλαση κινέζικων δράκων, επίδειξη Κουνγκ-Φου και κινέζικα έθιμα. Η Φιλαρμονική του δήμου Θεσσαλονίκης θα παιανίζει τους εθνικούς ύμνους της Ελλάδας και της Κίνας, ενώ θα γίνει έπαρση των δύο σημαιών. Μάλιστα, στο πλαίσιο της εν λόγω τελετής θα αποκαλυφθεί και το σύμβολο της ελληνοκινεζικής συνεργασίας.

resized Greece China

Η ΔΕΘ-Helexpo ετοιμάζει πυρετωδώς για την περίοδο που θα μεσολαβήσει έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και τη διοργάνωση της 82ης ΔΕΘ ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα αναδείξουν τους δεσμούς Ελλάδας και Κίνας και θα δώσουν, πέραν του εκθεσιακού, και πολιτισμικό χαρακτήρα στη συνεργασία των δύο πλευρών.

resized LOGO 1

Μετά την εναρκτήρια τελετή στη νότια πύλη της ΔΕΘ, η γιορτή θα μεταφερθεί στην οδό Αισώπου, όπου το χρώμα της κινέζικης κοινότητας της Θεσσαλονίκης είναι έντονο. Εκεί οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με την κινέζικη κουζίνα και να γίνουν κοινωνοί του κλίματος της αυθεντικής κινέζικης Πρωτοχρονιάς.

Στις 13:00 μ.μ., στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με το 2ο Ελληνοκινεζικό Forum, παρουσία του δημάρχου του κεντρικού δήμου, κ. Γιάννη Μπουτάρη, του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Zou Xiaoli, του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και του δημάρχου Μαραθώνα και προέδρου της Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, κ. Ηλία Ψηνάκη.

resized LOGO 2

Στις δε 16:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί τελετή λήξης των εκδηλώσεων για την κινέζικη Πρωτοχρονιά στην Πλατεία Αριστοτέλους, με παρέλαση κινέζικων δράκων, επίδειξη Κουνγκ-Φου και πολλή μουσική.

 
Πιλοτικό δίκτυο φεστιβάλ ανακοινώνει η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Σε γόνιμη συνάντηση με 60 πολιτιστικούς φορείς που κράτησε τεσσερισήμισι ώρες.
News - Πολιτισμός
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 19:44

Πιλοτικό δίκτυο φεστιβάλ ανακοινώνει η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Σε γόνιμη συνάντηση με 60 πολιτιστικούς φορείς που κράτησε τεσσερισήμισι ώρες.

koniordou lydia 

«Έχει ωριμάσει η στιγμή για να ξαναδούμε τον ρόλο και τη λειτουργία του θεσμού των Φεστιβάλ στον 21ο αιώνα, και να δουλέψουμε για την αναβάθμισή τους μέσα σε ένα πνεύμα συνεργασίας, αμοιβαιότητας και εξωστρέφειας.»

Με αυτά τα λόγια η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου άνοιξε χθες στο αμφιθέατρο της οδού Μπουμπουλίνας μια μαραθώνια (12.00-16.30) και γόνιμη συνάντηση 60 πολιτιστικών φορέων από τις τέσσερις γωνιές της χώρας, οι οποίοι διοργανώνουν θερινά φεστιβάλ αλλά και εκδηλώσεις όλον τον υπόλοιπο χρόνο, και χαιρέτισε τη σχετική πρωτοβουλία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Κοντά του και την Βίκυ Μαραγκοπούλου, τέως Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, την Κέλλυ Διαπούλη Καλλιτεχνική Διευθύντρια του εορτασμού της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, και τον Σταύρο Μπένο, Πρόεδρο της εταιρείας «Διάζωμα», που έκαναν τις βασικές εισηγήσεις πριν πάρουν το λόγο με τις προτάσεις τους οι συμμετέχοντες σε αυτό το φεστιβαλικό εργαστήρι. Συνολικά ήσαν παρόντες περισσότεροι από 100 διευθυντές και οργανωτές θερινών φεστιβάλ θεάτρου και μουσικής κυρίως , εκπρόσωποι δήμων, έφοροι αρχαιοτήτων κ.ά. από την Ορεστειάδα ως το Ρέθυμνο και από τη Σκόπελο ως τον Ασπρόπυργο. Τη συζήτηση διηύθυνε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της υπουργού,  Βαγγέλης Πολίτης.

«Ο θεσμός των φεστιβάλ έχει μια πλούσια κληρονομιά και ένα σύγχρονο δυναμικό που μπορεί να τον απογειώσει ακόμα και μέσα στο τσουνάμι των αλλαγών που ζει η Ελλάδα και η Ευρώπη» είπε η Λυδία Κονιόρδου παρακολουθώντας ενεργά τις διάφορες τοποθετήσεις και μιλώντας όχι μονάχα με την θεσμική αλλά και με την καλλιτεχνική ιδιότητά της. «Γι αυτό υποστηρίζουμε τη δημιουργία από κοινού με τους περιφερειακούς φορείς, ενός Πιλοτικού Δικτύου Φεστιβάλ που θα διαμορφώσει ένα πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων, παραγωγών, συμπαραγωγών, και ανταλλαγών των περιφερειακών φεστιβάλ μεταξύ τους και με τα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με την προοπτική αυτή η συνεργασία  να αποκτήσει εξωστρέφεια και να διευκολύνει συνέργειες με Φεστιβάλ του εξωτερικού. Από τη δική μας πλευρά, του υπουργείου Πολιτισμού, δίνουμε έμφαση σε τρεις ειδικές κατηγορίες φεστιβάλ: στα φεστιβάλ που φιλοξενούνται σε αρχαιολογικούς χώρους, στα φεστιβάλ που γίνονται σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της επικράτειας, και, πολύ σημαντικό, στα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στα νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες.»

Με τη σειρά του, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι η συνεργασία αυτή «θα συνεισφέρει στην κινητικότητα των καλλιτεχνών, θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των καλλιτεχνικών έργων και την ποικιλομορφία της πολιτισμικής προσφοράς και θα συμβάλλει στη διεύρυνση ενός απαιτητικού κοινού στο κέντρο και στην περιφέρεια.» Το Φεστιβάλ Αθηνών, είπε, «θέλει να ανοίξει έναν διάλογο για τη σημερινή κατάσταση των φεστιβάλ, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα κίνηση που θα τονώσει τόσο την ειδική φυσιογνωμία και καλλιτεχνική τους ταυτότητα όσο και την ανταλλαγή ή συμπαραγωγή θεαμάτων. Ένα δίκτυο σαν κι αυτό που προτείνουμε, θα εμπλουτιστεί άλλωστε καταλυτικά από τη σχέση που έχει ο κάθε τοπικός πολιτιστικός φορέας με τη δική του τοπική κοινωνία, καθώς και με τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς.» Και, η εμπειρία από αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, συμπλήρωσε η υπουργός Πολιτισμού, «θα γίνει το έναυσμα για το επόμενο βήμα.»

Τα ζητήματα που τονίστηκαν από πολλούς συμμετέχοντες στη χθεσινή συζήτηση, ήταν ιδιαίτερα η αναγκαιότητα να τεθούν κανόνες και κριτήρια για την αναβάθμιση των φεστιβάλ - ορισμένοι μίλησαν και για «σκληρή αξιολόγηση» - ενώ πολλοί υπογράμμισαν τη σημασία της διαφάνειας και της εξωστρέφειας («να δημιουργήσουμε γέφυρες ώστε το καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας να ταξιδέψει στα ξένα φεστιβάλ»), την αναγκαιότητα της επιμόρφωσης των στελεχών τους και πάνω απ΄όλα της διασφάλισης του τρόπου χρηματοδότησης και της βιωσιμότητας των καλλιτεχνικών προγραμμάτων. Όλοι συμφώνησαν ότι το κλειδί της επιτυχίας τους είναι η διαμόρφωση μιας διακριτής ταυτότητας των φεστιβάλ.

Μετά τις εισηγήσεις των Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, Βίκυς Μαραγκοπούλου, Κέλλυς Διαπούλη και Σταύρου Μπένου, τοποθετήθηκαν όσοι είχαν στείλει γραπτές προτάσεις στο ΥΠΠΟΑ και στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε σε αρκετούς ακόμα συμμετέχοντες. Συνολικά έκαναν παρεμβάσεις 32 εκπρόσωποι περιφερειακών Φεστιβάλ . Την συνάντηση έκλεισε η υπουργός

 

 
Δωρεά έργου ανεκτίμητης αξίας στη Βουλή των Ελλήνων από την Παπαστράτος.
News - Πολιτισμός
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 18:27

Δωρεά έργου ανεκτίμητης αξίας στη Βουλή των Ελλήνων από την Παπαστράτος.

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

 resized Photo 2

Το μνημειώδες έργο, ύψους 60 εκατ. και συνολικού μήκους 9,8 μέτρων, απεικονίζει τις καθημερινές εργασίες και ασχολίες των εργατών στα καπνοχώραφα.

 

Τη δωρεά της γλυπτής ζωφόρου του Χρήστου Καπράλου, με θέμα «Η καλλιέργεια και η επεξεργασία του καπνού», από την εταιρεία Παπαστράτος, έκανε αποδεκτή ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Βούτσης σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Βουλής την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017.

«Η καλλιέργεια και η επεξεργασία του καπνού» αποτελεί ένα έργο τεράστιας ιστορικής, καλλιτεχνικής, αλλά και λαογραφικής αξίας. Φιλοτεχνήθηκε το 1954 από τον Χρήστο Καπράλο, έναν από τους σημαντικότερους γλύπτες του 20ου αιώνα, κατά παραγγελία του Ευάγγελου Παπαστράτου, ιδρυτή της εταιρείας Παπαστράτος, και επί 50 και πλέον χρόνια κοσμούσε την είσοδο του ιστορικού εργοστασίου της εταιρείας στον Πειραιά. Η γλυπτή ζωφόρος (ύψους 60 εκατοστών και μήκους 9,8 μέτρων) απεικονίζει τις καθημερινές ασχολίες των ανθρώπων στα καπνοχώραφα σε όλα τα στάδια επεξεργασίας του καπνού.

Η μνημειακή ζωφόρος αποτελεί το τρίτο έργο του Χρήστου Καπράλου που κοσμεί πλέον το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το άγαλμα της «Μάνας» στον περίβολο του Μεγάρου και η ζωφόρος «Το Μνημείο της Μάχης της Πίνδου» αποτελούν ιστορικά έργα του ίδιου καλλιτέχνη.

resized Photo 1

O Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νίκος Βούτσης (αριστερά) με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Παπαστράτος, κ. Χρήστο Χαρπαντίδη (δεξιά).

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νίκος Βούτσης, ευχαρίστησε την Παπαστράτος για την εμβληματική συνεισφορά της δωρεάς στην αισθητική και τη λειτουργία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αναφερόμενος στο έργο του Χρήστου Καπράλου είπε χαρακτηριστικά: «…Η ζωφόρος της Πίνδου, το άγαλμα της Μάνας και πλέον αυτό το έργο του Καπράλου, αποτελούν -θα έλεγε κανείς- ένα είδος τριλογίας. Και τα τρία αυτά θέματα παραπέμπουν στη δημιουργία… Ιδιαίτερα μάλιστα στις μέρες μας οποιαδήποτε εστία δημιουργίας, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, είναι σωστό και με έναν εμβληματικό τρόπο να λειτουργεί παραδειγματικά για την κοινωνία και τη χώρα μας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποτελεί πραγματική τιμή για την Παπαστράτος που η Βουλή των Ελλήνων αποδέχθηκε τη δωρεά αυτού του έργου του Καπράλου στη μνήμη των ιδρυτών της εταιρείας μας. Είναι ένα έργο μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας, που μιλά για τη ζωντανή σχέση των καπνοκαλλιεργητών με την ελληνική γη. Είναι ακριβώς αυτή η σχέση που η Παπαστράτος κρατά ζωντανή εδώ και 85 χρόνια, αγοράζοντας κάθε χρόνο περισσότερο από το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνών αλλά και αναπτύσσοντας ειδικά προγράμματα για τους καπνοκαλλιεργητές και τις τοπικές κοινωνίες. Το έργο του Καπράλου μιλά επίσης για τις δυνατότητες της χώρας μας, εφόσον υπάρχει συλλογική προσπάθεια, για το κοινό καλό. Σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, η Παπαστράτος ενώνει και τις δικές της δυνάμεις ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας ένα καλύτερο μέλλον».

 

resized Photo 3

 Η ζωφόρος του Χρήστου Καπράλου «Η καλλιέργεια και η επεξεργασία του καπνού» στο Μέγαρο της Βουλής.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 18:34
 


Σελίδα 7 από 755
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση