ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Συμβολική επιβράβευση του αγώνα και της αριστείας ● Εκδήλωση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών αφιερωμένη στη μνήμη της Αφροδίτης Ισαακίδου, που κληροδότησε την περιουσία της στους αριστεύσαντες αποφοίτους των Λυκείων της Νεάπολης
News - Πολιτισμός
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2016 15:52

Συμβολική επιβράβευση του αγώνα και της αριστείας

● Εκδήλωση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών αφιερωμένη στη μνήμη της Αφροδίτης Ισαακίδου, που κληροδότησε την περιουσία της στους αριστεύσαντες αποφοίτους των Λυκείων της Νεάπολης

resized klirodotima isaakidou 10

 

Μήνυμα διαρκούς επένδυσης στη γνώση, την Παιδεία και τη μόρφωση των νέων εκπέμφθηκε χθες από το δήμο Νεάπολης-Συκεών κατά τη διάρκεια μιας σεμνής εκδήλωσης που επιβράβευσε την αριστεία στην εκπαίδευση.

resized klirodotima isaakidou 3

Επρόκειτο για μια ξεχωριστή εκδήλωση, που συνδύασε την επιτυχία με την πηγαία και ανιδιοτελή προσφορά, κατά την οποία επιβραβεύθηκαν οι αριστεύσαντες απόφοιτοι των τεσσάρων Λυκείων της Νεάπολης (1ο ΓΕΛ, 2ο ΓΕΛ, Πειραματικό Λύκειο, ΕΠΑΛ), όπως όριζε στη διαθήκη της η εκλιπούσα Αφροδίτη Ισαακίδου.

resized klirodotima isaakidou 9

Κάθε χρόνο ο δήμος διοργανώνει αυτή τη θεσμική εκδήλωση στη μνήμη της Αφροδίτης Ισαακίδου, η οποία, σε μια πράξη αγνής και ανυστερόβουλης προσφοράς, κληροδότησε την ακίνητη περιουσία της στον πρώην δήμο Νεάπολης. Στη διαθήκη της όριζε ότι τα εισοδήματα που θα εισπράττονται κατ’ έτος από την εκμετάλλευση της περιουσίας της θα δίνονται σε αριστεύσαντες αποφοίτους των Λυκείων της Νεάπολης, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής.

Και η επιθυμία αυτή της Αφροδίτης Ισαακίδου εκπληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά φέτος, με τους 91 αριστεύσαντες αποφοίτους να λαμβάνουν το συμβολικό ποσό της επιβράβευσης. Μαζί με την επιταγή επιβράβευσης παρέλαβαν και πολλά-πολλά συγχαρητήρια από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδης, τους αντιδημάρχους, και τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

resized klirodotima isaakidou 8

«Δεν θα ξεχαστεί ποτέ…»

«Όσοι ήμασταν τυχεροί και γνωρίσαμε από κοντά την αρχόντισσα της Νεάπολης, την Άφρω, όπως ήταν γνωστή, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ πόσο αγαπούσε τα παιδιά. Ήταν ένα προσφυγόπουλο που με δυσκολίες και κακουχίες ήρθε στον τόπο μας, που πάσχισε στη ζωή της και ευτύχησε να έχει μια οικονομική άνεση. Όταν έπρεπε να αποφασίσει πού θα αφήσει την περιουσία της, συνειδητά επέλεξε να την αφιερώσει στα αριστούχα παιδιά της Νεάπολης πιστεύοντας ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση. Κι αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι η καλύτερη, η μεγαλύτερη και η πιο αποτελεσματική επένδυση που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε σ’ αυτή τη χώρα είναι η επένδυση στην Παιδεία. Μόνο αν επενδύσουμε στην Παιδεία και τον Πολιτισμό μπορούμε να έχουμε πραγματική ελπίδα για το μέλλον αυτής της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, κάνοντας λεπτομερείς αναφορές στο πρόσωπο και τον χαρακτήρα της Αφροδίτης Ισαακίδου.

resized klirodotima isaakidou 7

«Με τη σημερινή εκδήλωση τιμάμε αυτή τη συμπολίτισσά μας για τη σπουδαία προσφορά της στις νέες γενιές, και την οποία η νεολαία και η τοπική κοινωνία δεν θα ξεχάσει ποτέ», υπογράμμισε ο Σ.Δανιηλίδης, τονίζοντας ότι «ο δήμος Νεάπολης-Συκεών θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα για τη στήριξη της εκπαίδευσης, της μόρφωσης και της κατάρτισης των παιδιών, με σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα σχολεία, στηρίζοντας επίσης και κάθε πρόταση και πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής κοινότητας προς αυτή την κατεύθυνση».

resized klirodotima isaakidou 6

«Όλοι οραματιζόμαστε μια νέα εποχή προόδου και ευημερίας, για τους οποίους στόχους πρέπει να διαμορφώσουμε ένα θετικό περιβάλλον ευκαιριών και προοπτικής. Δεν είναι εύκολο. Εκτός από την αναγνώριση των σφαλμάτων ή των υπερβολών του παρελθόντος, οφείλουμε όλοι να απελευθερώσουμε και πάλι το δημιουργικό πνεύμα της κοινωνίας μας. Και κλειδί για ένα τέτοιο νέο περιβάλλον είναι η απόκτηση γνώσης και η διάπλαση χαρακτήρα με διαχρονικές αξίες», ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Παιδείας, Μιχάλης Βουλγαρίδης.

resized klirodotima isaakidou 5

Όπως τόνισε, «οι νέοι που βρίσκονται σήμερα κοντά μας, τα παιδιά μας, είναι η ελπίδα της κοινωνίας μας, κι αυτή η ελπίδα στηρίζεται και βραβεύεται σήμερα μέσα από την απλοχεριά της αγάπης της αρχόντισσας της Νεάπολης», και πρόσθεσε: «Η επιβράβευση αυτή είναι η ανταμοιβή των κόπων σας και των θυσιών των οικογενειών σας. Είναι ένα μικρό κίνητρο μια ενθάρρυνση, ένα μήνυμα αισιοδοξίας για χιλιάδες νέα παιδιά έξω από αυτή την αίθουσα, που μοχθούν καθημερινά για διάκριση και επιτυχία».

resized klirodotima isaakidou 4

 
Κινέζοι πανεπιστημιακοί συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ιωαννίνων.
News - Πολιτισμός
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2016 13:11

Κινέζοι πανεπιστημιακοί συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ιωαννίνων.

kineziki antiprosopia

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Ιωαννίνων – όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας- πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι αποστολή της Σχολής Ευρωπαϊκών Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, η οποία φιλοξενείται στα Γιάννενα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα η αποστολή αποτελούνταν από τον Κοσμήτορα της Σχολής Ευρωπαϊκών Γλωσσών και Πολιτισμών κ. Τζάο, τον Αναπληρωτή Κοσμήτορα Σχολής Ευρωπαϊκών Γλωσσών και Πολιτισμών κ. Ντόνγκ και την διδάσκουσα Ελληνικής Γλώσσας (τμήμα Ελληνικών Σπουδών) κ. Τσιάν.

Την Κινεζική πανεπιστημιακή αποστολή συνόδευε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιώργος Καψάλης, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και η κ. Γαλάνη Αλεξάνδρα , μέλος ΕΤΕΠ του Κέντρου Διδασκαλίας ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ γλώσσας και Πολιτισμού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων .

Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση αφορούσαν στην ενδυνάμωση των σχέσεων της περιοχής μας με την Κίνα. Υπενθυμίζουμε την επίσκεψη που πραγματοποίησαν προ μηνών στο Πεκίνο κι άλλες πόλεις της Κίνας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου και η οποία άνοιξε διαύλους επικοινωνίας σε τουριστικό, επιχειρηματικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, αλλά και τη συνεργασία που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τη Σχολή Ευρωπαϊκών Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.

 
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΩΠΟΥ
News - Πολιτισμός
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2016 10:50

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΩΠΟΥ.

Img 3504

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλλαν οι μαθητές του Β Παιδικού Σταθμού του Δήμου Κηφισιάς στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπου κ.κ. Κύριλλο, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης.

Οι λιλιπούτειοι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους και τους Εντεταλμένους Συμβούλους των Παιδικών Σταθμών Δήμου Κηφισιάς κ.κ. Γιάννη Παντελεάκη και Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, τραγούδησαν με περρισό ζήλο και ζωντάνια, τα παραδοσιακά κάλαντα, εισάγοντας όλους στο κλίμα των ημερών που ακολουθούν.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα παιδιά, συνομίλησε μαζί τους και έδωσε τις ευχές και την ευλογία του.

 
Κάλαντα στο Υπουργείο Πολιτισμού
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2016 17:45

Κάλαντα στο Υπουργείο Πολιτισμού.

resized 20161222 114329

Στις 22-12-2016, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λυδία Κονιόρδου δέχτηκε στο γραφείο της το Σύλλογο Χορωδιακής Ελληνικής Παραδοσιακής και Κλασσικής Μουσικής, των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η Μικτή Χορωδία των Υπαλλήλων έψαλε τα κάλαντα και συναφείς ύμνους στην Υπουργό ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων.

resized 20161222 114400

 

resized 20161222 114410

resized 20161222 114451

 


Σελίδα 6 από 742

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση