ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
News - Πολιτισμός
Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος 2016 15:58

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ  ΠΙΤΑΣ

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 resized IMG 6218

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, που πραγματοποιήθηκε σήμερα,  στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, αντάλλαξε ευχές με τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε, μεταξύ άλλων,  το 2017 να είναι μια δημιουργική χρονιά με ευημερία και υγεία για όλους.

 resized IMG 6236

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: "Με χαρά παρευρέθηκα και φέτος στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Μητρόπολης Πειραιά στην Αγία Τριάδα. Το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς είναι γνωστό στην πόλη μας και όχι μόνο. Ο  Μητροπολίτης μας Σεβασμιώτατος Σεραφείμ, είναι πάντα κοντά  στους συνανθρώπους μας  που έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ τη στήριξη και τη βοήθειά μας. Ως Δήμος  στεκόμαστε στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  και  με την υλοποίηση κοινωνικών πρωτοβουλιών, προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας.  Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο μια καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία, αγάπη και ελπίδα. Οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2017,  θα είναι μια καλύτερη και πιο δημιουργική χρονιά για όλους".

 

Από τον Δήμο Πειραιά, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, κ. Γιάννης Μελάς, κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Ευαγγελία Αθανασίου  και ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Αλιφραγκής.

 
Ημερίδα με θέμα «Η αξιοποίηση των Δομών του Σύγχρονου Πολιτισμού από το Δημόσιο»
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 29 Δεκέμβριος 2016 10:11

Ημερίδα με θέμα «Η αξιοποίηση των Δομών του Σύγχρονου Πολιτισμού από το Δημόσιο»

resized 15073 0217p

 Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, η ημερίδα με θέμα «Η αξιοποίηση των Δομών του Σύγχρονου Πολιτισμού από το Δημόσιο» που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων.

resized 15073 0263p

 

Πρόεδρος ΠΟΕ ΥΠΠΟ Γιάννης  Παπαγεωργόπουλος 

Στόχος της ημερίδας ήταν να ανοίξει ο διάλογος ανάμεσα σε όλους όσοι εργάζονται στον χώρο του πολιτισμού για το πώς στην Ελλάδα της κρίσης μπορούν να αξιοποιηθούν οι δομές του από το Δημόσιο , έτσι ώστε να αποτελέσουν βιώσιμες νησίδες που θα προσφέρουν στη ζωή της πόλης. Οι ομιλητές κατέθεσαν σχετικές ιδέες και απόψεις, δίνοντας έμφαση στον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ανθρώπινο δυναμικό των φορέων του πολιτισμού στην αναπτυξιακή τους πορεία.

resized 15073 0330p

 

Γενικός Διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμού ΥΠΠΟ Μάριος Κωστάκης

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και ΝήσωνΓρηγόρη Βαφειάδη. Ακολούθησαν ομιλίες από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΥΠΠΟΓιάννη Παπαγεωργόπουλο και τον γενικό διευθυντή Σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού Μάριο Κωστάκη.

resized 15073 0366p

 

Πρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων Γρηγόρης Βαφειάδης, Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, πρόεδρος ΠΟΕ ΥΠΠΟ Γιάννης Παπαγεωργόπουλος

Επίσης, μίλησαν ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΜΜΑ Νίκος Θεοχαράκης, ο γενικός διευθυντής του ΚΠΙΣΝ Δημήτρης Πρωτοψάλτου, η διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Κοσκινά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Μύρων Μιχαηλίδηςκαι ο διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου.

resized 15073 0396p

 

Δημήτρης Πρωτοψάλτου, Μύρων Μιχαηλίδης, Νίκος ΘεοχαράκηςΚατερίνα ΚοσκινάΦίλιππος Τσιμπόγλου

Τους προβληματισμούς των εργαζομένων μετέφεραν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Γιώργος Κυριακόπουλος, o πρόεδρος του Σωματείου Εκτελεστών Μουσικών Ορχήστρας Λυρικής ΣκηνήςΓιώργος Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΒΕ Γιώργος Παρλαβάντζας και ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων της ΚΟΑ Μιχάλης Ραμμός.

resized 15073 0717p

 

Γιώργος Κυριακόπουλος,  Γιώργος Παπαδημητρίου, Γρηγόρης Βαφειάδης, Μιχάλης Ραμμός, Γιώργος Παρλαβάντζας

Η ημερίδα έκλεισε με συζήτηση στην οποία πήραν μέρος ο επίκουρος καθηγητής της ΑΣΚΤ Βασίλης Βλασταράς, ο πιανίστας Άρης Γραικούσης, ο λυρικός καλλιτέχνης Βαγγέλης Χατζησίμος, o εκπρόσωπος της ΠΟΘΑ Κώστας Κεχαγιόγλου, o αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας Βασίλης Χαλικιάς και ο διευθυντής της ΛΑΒΡΥΣ ΕΠΕ Γιώργος Μουστάκας. Συντόνισε η δημοσιογράφος Κορίνα Θεοδωρακάκη

 resized 15073 0955p

Κορίνα Θεοδωρακάκη, Άρης Γραικούσης, Βασίλης Βλασταράς, Κώστας Κεχαγιόγλου, Βαγγέλης Χατζησίμος, Βασίλης Χαλικιάς, Γιώργος Μουστάκας

 
Επίσκεψη Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Ναύπλιο
News - Πολιτισμός
Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2016 17:40

Επίσκεψη Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Ναύπλιο

Koniordou-4-e1482904349532

Τη Τρίτη 27 Δεκέμβρη, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου επισκέφτηκε την πόλη του Ναυπλίου με σκοπό να συναντήσει τους θεσμικούς φορείς αλλά και κοινωνικές οργανώσεις των πολιτών. Το πρωί η κυρία Κονιόρδου μαζί με τον διευθυντή του υπουργικού της γραφείου κ. Βαγγέλη Πολίτη, επισκέφθηκε το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και συνάντησε και συνομίλησε με την ιδρυτή του, την σκηνογράφο και ενδυματολόγο κυρία Ιωάννα Παπαντωνίου. Ανάμεσα στα άλλα ζητήματα συζητήθηκε και η δυνατότητα στήριξης του έργου του Ιδρύματος από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση της Υπουργού με τον Βουλευτή Αργολίδας Κ. Ιωάννη Γκιόλια και τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια η κ. Κονιόρδου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί απ’ ευθείας από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Άλκηστη Παπαδημητρίου σε συνάντηση που είχαν στην έδρα της Εφορείας παρουσία του κυρίου Γκιόλια, για όλα τα ανοιχτά θέματα που είναι της αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού. Συζητήθηκαν τα θέματα της αξιοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, η ανάδειξη και η αποκατάσταση τοπικών μνημείων, το θέμα του φυλακτικού προσωπικού και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου κ.α.

Η υπουργός στη συνέχεια, πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων , ενώ είχε προηγηθεί μετάβαση στο Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου και στο παρακείμενο ενετικό κτίριο όπου της υποδείχθηκαν οι φθορές και η αναγκαιότητα συντήρησης, αφού για πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει οι απολύτως απαραίτητες εργασίες .
Ακολούθησε
ευρεία σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Τάσσου Χειβιδόπουλου, για όλα αυτά τα θέματα και εξετάστηκε διεξοδικά η πορεία σύνταξης των αναγκαίων μελετών και οι πιθανοί τρόποι χρηματοδότησης των έργων αποκατάστασης ( Αγίου Γεωργίου και Ενετικού) από περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Μανιάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος, ο Μητροπολίτης κ.κ. Νεκτάριος, ο Περιφ. Σύμβουλος Γιώργος Γαβρήλος, η Έφορος Αρχαιοτήτων κ. Παπαδημητρίου και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες .
Ακολούθως η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα του ΥΠ.ΠΟ. όπως τα έργα στο
Μπούρτζι, στην Ακρόπολη της Τίρυνθας, οι απαλλοτριώσεις στον περιβάλλοντα χώρο της Αρχαίας Ασίνης, κ.α. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε στο γεύμα που παρέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Μετά τη σύσκεψη η κ. Κονιόρδου , συνοδευόμενη από τον βουλευτή Γιάννη Γκιόλα , τον συντονιστή της ΝΕ Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Παπαδόπουλο, επισκέφθηκε κοινωνικούς φορείς της περιοχής. Αρχικά την ΄΄Πύλη Πολιτισμού ΄΄ στο Ναύπλιο. Η επίσκεψη στο σύλλογο έγινε παρουσία πολλών μελών του συλλόγου και ακολούθησε συζήτηση σε πολύ θερμό κλίμα ενώ παρουσιάστηκαν στην κυρία Υπουργό οι πολιτιστικές δράσεις του συλλόγου καθώς και οι σημαντικές δραστηριότητες κοινωνικής αλληλεγγύης, από το 2008 (έτος ίδρυσης του συλλόγου) μέχρι και σήμερα . Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο σημείο όπου το θέατρο συναντιέται με την κοινωνική αλληλεγγύη, στο παράδειγμα του «θεάτρου του καταπιεσμένου» και στις προοπτικές που μπορεί να έχει μια καλλιτεχνική και ταυτόχρονα κοινωνική παρέμβαση.

Τέλος η Υπουργός επισκέφθηκε την ΄΄ Πολιτιστική Αργολική Πρόταση΄΄ στο Άργος, σύλλογο με κέντρο βάρους το θέατρο. Σε έναν ιδιαίτερα ζεστό χώρο που έχουν δημιουργήσει τα μέλη του έγινε η παρουσίαση των δραστηριοτήτων του συλλόγου και ακολούθησε φιλική κουβέντα.

 
Παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες έψαλε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων στην Δήμαρχο κ. Γιώτα Πούλου και τους Αντιδημάρχους, το Σάββατο το πρωί, παραμονή Χριστουγέννων, στο Παλιό Δημαρχείο, όπως το επιτάσσει το έθιμο.
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 27 Δεκέμβριος 2016 17:31

Παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες έψαλε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων στην Δήμαρχο κ. Γιώτα Πούλου και τους Αντιδημάρχους, το Σάββατο το πρωί, παραμονή Χριστουγέννων, στο Παλιό Δημαρχείο, όπως το επιτάσσει το έθιμο.

resized 20161224 112320

Η Δήμαρχος ευχήθηκε χρόνια πολλά με αγάπη, υγεία, αλληλεγγύη, αισιοδοξία και ευημερία σε όλους.

Ο χώρος του Παλιού Δημαρχείου παρέμεινε ανοιχτός για τους πολίτες, τους φορείς και συλλόγους του τόπου, για ανταλλαγή ευχών με την Δημοτική Αρχή και κεράσματα.

resized 20161224 112410

Στη συνέχεια η Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς, επισκέφθηκαν το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, τον Οίκο Ευγηρίας “ΕΣΤΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ”, την Ορφανική Στέγη “Η ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ” και το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Λιβαδειάς της Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξη και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους και πρόσφεραν δώρα αγάπης.

resized 20161224 112437

H Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή θα δεχθεί ευχές και κάλαντα, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016. παραμονή Πρωτοχρονιάς, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Παλιό Δημαρχείο 11:00 – 12:00, από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων, από σχολεία, φορείς και δημότες.

resized 20161224 112454

 

resized 20161224 113953

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 27 Δεκέμβριος 2016 17:39
 


Σελίδα 5 από 742

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση