ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΥΑΝΓΚΤΣΟΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017 16:54

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΥΑΝΓΚΤΣΟΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

 2334

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο,  με εκπροσώπους του Δήμου Κουανγκτσόου της Κίνας. Παρόντες ήταν ο πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ενδεχόμενες συνέργειες,  στο πλαίσιο του Έτους Φιλίας Κίνας-Ελλάδας 2017.

 

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Κουανγκτσόου,  έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Πειραιά και εξέφρασαν την επιθυμία να υπάρξει συνεργασία για την υλοποίηση πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων, συνεργειών που αφορούν στον τουρισμό καθώς και πιθανής αδελφοποίησης.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε: «Είχα τη χαρά να υποδεχθώ σήμερα στο Δημαρχείο Πειραιά εκπροσώπους από τον Δήμο Κουανγκτσόου της Κίνας. Πρόκειται για μια ισχυρή πόλη-λιμάνι, με μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική και με σημαντικές πολιτισμικές αναφορές. Όπως έχω ξαναπεί, θεωρώ ότι ο Πειραιάς πρέπει να είναι εξωστρεφής και να είναι δεκτικός σε συνέργειες με  πόλεις από το εξωτερικό. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε ο Πειραιάς  να γίνει σημείο αναφοράς».

 

 
Δήμος Ηγουμενίτσας: Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Αλβανικής Δημοκρατίας PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017 16:36

Δήμος Ηγουμενίτσας: Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Αλβανικής Δημοκρατίας

resized alprev01

Τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο επισκέφθηκε σήμερα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανικής Δημοκρατίας στα Γιάννενα, κ. Pervin Gjikura.

Η συζήτηση έγινε σε κλίμα συνεργασίας και επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη πολυεπίπεδων συνεργασιών μεταξύ των δύο περιοχών, στη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών, καθώς και στη δυνατότητα αμφότερης τουριστικής ανάπτυξής.

resized alprev02

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης δηλώθηκε η ήδη υπάρχουσα καλή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και Δήμων της Αλβανίας πλησίον των συνόρων, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη βελτίωσής της, προκειμένου να υπάρξει κοινός σχεδιασμός και πολλαπλά οφέλη σε τομείς διασυνοριακών προγραμμάτων, τουρισμού και υποδομών.

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε προσωπικά για την ανάπτυξη σε μεγαλύτερο βαθμό της ήδη επιτυχημένης συνεργασίας και για τη συνέχιση της καλής σχέσης των δύο πλευρών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος δώρισε στον κ. Gjikura το λεύκωμα του Frederic Boissonnas.

 
Τα προβλήματα το παρόν και το μέλλον της Μεσογείου συζητούν στην Κρήτη αντιπροσωπείες από 21 χώρες PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017 16:20

Τα προβλήματα το παρόν και το μέλλον της Μεσογείου συζητούν στην Κρήτη αντιπροσωπείες από 21 χώρες

resized 6

Το παρόν και το μέλλον των χωρών-λαών της Μεσογείου σε σχέση με το ιστορικό παρελθόν της βρίσκεται στο επίκεντρο συνεδρίου με θέμα «Μεσόγειος τόπος Αναμνήσεων και Σύγχρονες Προκλήσεις» που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο με την συμμετοχή αντιπροσωπειών από 21 χώρες. Το συνέδριο με οργανωτή το ίδρυμα MAECENATA, και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, συμμετέχουν επιστήμονες, Πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών των χωρών της Μεσογείου, οι οποίοι και θα συζητήσουν το παρόν και το μέλλον των κρατών που βρέχονται στη Μεσόγειο θάλασσα όπου συναντούνται 3 πολιτισμικοί ήπειροι. Οι εργασίες του συνεδρίου που πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο Αστόρια είναι κλειστές, ενώ την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 8 το βράδυ στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου, θα γίνουν δημόσιες-ανοιχτές στους φορείς, πολίτες, παρουσιάσεις και σύνοψη συμπερασμάτων. Τους συνέδρους στην ανοιχτή εναρκτήρια εκδήλωση στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου καλωσόρισαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο συμμετέχων στο συνέδριο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη, ο Πρόεδρος του ιδρύματος MAECENATA Dr. Rupert Graf Strachwitz ο οποίος και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και το Δήμο Ηρακλείου για την στήριξη του συνεδρίου που πραγματοποιείται, όπως ανέφερε, στο φιλόξενο νησί της Κρήτης που βρίσκεται σε κομβικό σημείο της Μεσογείου.

resized 2

Ο κ. Rupert Graf Strachwitz, ο Περιφερειάρχης η Αντιδήμαρχος και ο κ. Δρούτσας ευχαρίστησαν τον δρ. Ελευθέριο Οικονόμου -πρώην διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Βερολίνου-για την συνεργασία και την καθοριστική συμβολή του στην διεξαγωγή του Μεσογειακού συνεδρίου.

Ο Περιφερειάρχης στο καλωσόρισμα του αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του συνεδρίου επισημαίνοντας ότι, «μετά και τις εμφύλιες συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου με τις ανακατατάξεις που επέφερε η Αραβική Άνοιξη, με τις οδυνηρές συνέπειες των εμφύλιων συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και με την έξαρση του προσφυγικού έχουμε μεγάλη υποχρέωση ως αυτόνομα τμήματα μιας μεγάλης περιοχής να ανταποκριθούμε σε μεγάλες προκλήσεις.

resized 4

Να απαντήσουμε σε προβλήματα που σχετίζονται:

Με την ανθρωπιστική κρίση και τη μετανάστευση

Με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Με την επιβάρυνση της θάλασσας της Μεσογείου

Ταυτόχρονα οφείλουμε από κοινού και πατώντας πάνω στις κοινές μας ιστορικές μνήμες να ανταποκριθούμε σε μεγάλες προκλήσεις όπως

Η μετατροπή της Μεσογείου σε εμπορικό σταυροδρόμι 3 Ηπείρων

Η καθιέρωσή της ως Ζώνη ανάσχεσης έναντι των απειλών που αναπτύσσονται περιμετρικά αυτής

Η μετατροπή της ως Πηγή ενεργειακής διαφοροποίησης για την Ε.Ε

resized 5

Είμαι πεπεισμένος πως το Συνέδριο που ξεκινά στο Ηράκλειο θα συμβάλλει καταλυτικά προς αυτή την κατεύθυνση, συνδέοντας κοινές ανησυχίες και οράματα και ανοίγοντας νέες προοπτικές για την Ευρωμεσογειακή Συνεργασία».

Τα προβλήματα στη Μεσόγειο επισήμανε και η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη η οποία απευθυνόμενη στους οργανωτές και στους συνέδρους είπε η επιλογή της Κρήτης για την διεξαγωγή του συνεδρίου είναι ο πλέον κατάλληλος και ιστορικά τόπος που ενώνει την πολιτισμικότητα της Μεσογείου.

 
Πολυδύναμο κτίριο στον Δήμο Π. Φαλήρου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 24 Απρίλιος 2017 12:01

Πολυδύναμο κτίριο στον Δήμο Π. Φαλήρου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Αττική και Δήμου Π. Φαλήρου

Την υλοποίηση του έργου με αντικείμενο την «Κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης οχημάτων καθαριότητας και υπέργειου χώρου γραφείων καθαριότητας και χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς στο Ο.Τ. 381» αποφάσισαν με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 4.880.000 ευρώ με ΦΠΑ που θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής με την κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, συνολικού εμβαδού δόμησης 475,24 τ.μ., το οποίο θα αποτελείται από ισόγειο, καθώς και Α΄ και Β΄ υπόγειο. Το εμβαδόν του Α΄ και Β΄ υπογείου είναι 1.598,85 τ.μ. και 1.693,14 τ.μ. αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, η κύρια χρήση του κτιρίου περιλαμβάνει την κατασκευή χώρων γραφείων, αποδυτηρίων και κυλικείου για την εξυπηρέτηση της υπηρεσίας καθαριότητας και των εργαζόμενων του Δήμου. Ακολούθως, στη στάθμη του Α΄ και Β΄ Υπογείου θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης μεγάλων οχημάτων και λοιπών αυτοκινήτων, καθώς και χώροι Η/Μ εγκαταστάσεων και αποθηκών. Στον περιβάλλοντα χώρο του συγκροτήματος θα πραγματοποιηθούν εκτενείς διαμορφώσεις πρασίνου και δεντροφυτεύσεων, ενώ προβλέπεται η κατασκευή παιδικής χαράς, γηπέδου μπάσκετ, πλακοστρώσεων και ράμπας γκαράζ.

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ο.Τ. 381 του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, το οποίο ορίζεται από τις οδούς Κοραή, Αγίου Πέτρου, Σωκράτους και Χαλκίδος (πεζόδρομος).

Τέλος, επισημαίνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Η Δημοπράτηση του έργου αναμένεται εντός του πρώτου 15μέρου του Μαΐου και αφού ελεγχθεί ο διαγωνισμός από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες με στόχο την ολοκλήρωση του έργου εντός 20μήνου.

 


Σελίδα 3 από 2641
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν,  «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά. Δεν διαφαίνεται σύντομα τέλος στη διαμάχη ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση