ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
«Συνάντηση Δημάρχου Δελφών με τον Πρέσβη της Κίνας» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 19:55

«Συνάντηση Δημάρχου Δελφών με τον Πρέσβη της Κίνας»

resized 01

Στις 14 Μαρτίου, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Ζου Xiaoli, πραγματοποίησε συνάντηση στην Πρεσβεία με τον Δήμαρχο Δελφών, κ Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο.

 

Ο Πρέσβης Ζου ενημέρωσε το Δήμαρχο για τις σημαντικές προσεχείς διμερείς εκδηλώσεις, όπως η Πολιτιστικές Ανταλλαγές Κίνας-Ελλάδας και το Έτος Συνεργασίας Πολιτιστικής Βιομηχανίας, το δεύτερο Ελληνο-Κινεζικό Φόρουμ Πόλεων. Είπε ότι οι Δελφοί είναι μια περίφημη ιστορική πόλη της Ελλάδας με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και εκτεταμένους τουριστικούς πόρους. Ο Πρέσβης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Δήμος Δελφών μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τα μοναδικά πλεονεκτήματά του, να επεκτείνει τις ανταλλαγές και να διευρύνει τη συνεργασία με την κινεζική πλευρά. Η κινεζική πρεσβεία στην Ελλάδα επιθυμεί να παράσχει βοήθεια και την υποστήριξή της προς αυτήν την κατεύθυνση.

resized 02

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρείχε πληροφόρηση στον Πρέσβη για τον Δήμο Δελφών. Τόνισε δε ότι ο Δήμος Δελφών είναι πρόθυμος να συμμετάσχει ενεργά στο Πολιτιστικό Έτος, το Φόρουμ Πόλεων και άλλες εκδηλώσεις με σκοπό την ενίσχυση των ανταλλαγών και της συνεργασίας με την κινεζική πλευρά στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, μεταξύ των άλλων.

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 18:41

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ  ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

 

 Img 9854

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στο εργοτάξιο του Μετρό στον σταθμό Μανιάτικα,  κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, για την έλευση του  Μετροπόντικα.

 

 

 

Από τον Δήμο Πειραιά παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, Κυριάκος Σιγαλάκος, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τον Πειραιά. Είμαστε εδώ, με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη, τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., τους Δημάρχους των όμορων Δήμων. Το Μετρό προχωράει. Προφανώς είναι ένα υπερτοπικό έργο, δεν αφορά μόνο τον Δήμο Πειραιά,  καθώς αλλάζει ο χάρτης σε όλο τον Πειραιά. Σίγουρα, όταν υλοποιείται ένα μεγάλο έργο υπάρχει ταλαιπωρία για τους κατοίκους, η οποία είναι κατανοητή από όλους μας, πρέπει όμως να  κάνουν υπομονή. Το έργο θα αλλάξει τον Πειραιά, τα Μανιάτικα, την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σημασία του έργου για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά, γι΄ αυτό είναι και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γαβρίλης εδώ. Πόσο μάλλον για τον Δήμο Πειραιά, που είναι το μεγάλο λιμάνι, που υποδέχεται τον τουρισμό και έχει μια σειρά λειτουργιών που θα βοηθηθούν από την έλευση του Μετρό. Ο Πειραιάς γίνεται συγκοινωνιακός κόμβος από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, με το λιμάνι, με τον σιδηρόδρομο, με το Τραμ, με το Μετρό. Ο Πειραιάς εξελίσσεται και πραγματικά πιστεύω ότι πρόκειται για σημαντικά έργα  που θα συμβάλλουν στη βελτίωση, το μέλλον και στην ανάπτυξη της πόλης.  Τα υπόλοιπα έργα που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά όπως αναπλάσεις και έργα  μικρότερης κλίμακας είναι πολύ σημαντικά για την καθημερινότητα. Πιστεύω όμως, πως τα μεγάλα έργα αλλάζουν μια χώρα, μια πόλη. Επαναλαμβάνω,  για να είμαι δίκαιος με τους κατοίκους, ότι υπάρχει ταλαιπωρία. Την κατανοούμε, λίγο υπομονή ακόμα, καθώς θα αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή τους».
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟ. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 17:55

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟ.

 Img 9966

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συναντήθηκε σήμερα με  τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο.

 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν  η κυρία Έφη Παγκάλου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και ο κ. Γιάννης Ρελάκης,  Γραμματέας  της Α΄ και Β΄ Πειραιά του κόμματος.

 

Οι κ.κ. Μώραλης και Θεοχαρόπουλος συζήτησαν θέματα που αφορούν στην πόλη και υπήρξε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος, με επίκεντρο τις προοπτικές του Πειραιά.

 
H Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην 26η Detrop & 6η Oenos από 3 – 6 Μαρτίου, 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 13:55

H Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην 26η Detrop & 6η Oenos από 3 – 6 Μαρτίου, 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

resized DETROP

Σε κλίμα άκρως «εξαγωγικό» και απόλυτα επαγγελματικό η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην 26η Detrop & 6η Oenos από 3 – 6 Μαρτίου 2017, που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το περίπτερο της Π.Θ. ανάμεσα σε 700 και πλέον εκθέτες του εσωτερικού φιλοξένησε άριστα Θεσσαλικά κρασιά, μεταξύ των οποίων με Διεθνή Βραβεία και Αναγνώριση, που παρουσίασαν οι ίδιοι οι οινοποιοί με φυσική παρουσία.

resized DETROP 2

Ακόμη στο περίπτερο έδωσαν το παρόν το Ούζο και το Τσίπουρο δύο ποτά «Ελληνικά» γεμάτα φιλοσοφία και παράδοση, που συνδέονται άρρηκτα με τον τρόπο ζωής, φιλοξενίας και διασκέδασης των Ελλήνων.

Πλήθος κόσμου από νέους, φοιτητές, καθηγητές πανεπιστημίων αλλά κυρίως επιχειρηματίες από το εσωτερικό, την Γερμανία , Αγγλία, Ιταλία & Ρωσία επισκέφτηκαν το περίπτερο και χρησιμοποιώντας την γοητευτική διαδικασία της γευσιγνωσίας απόλαυσαν κρασιά με πλούτο αρωμάτων και γεύσεων αναδεικνύοντας τους θησαυρούς της Θεσσαλικής γης, ενώ παράλληλα είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν πλούσιες διαδραστικές και πρωτοποριακές εκδηλώσεις της ΔΕΤΡΟΠ.

resized DETROP 3

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Μάρδας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας , συνοδευόμενος από την Αντιπερειφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου & τον Αντιπερειφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ. Θεοφάνη Παπά, ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συν/σμού Τυρνάβου κ. Αγησίαλος Ραψανιώτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ Δρ Κυριάκος Ποζιρκίδης συνοδευόμενος από στελέχη της ΔΕΘ, ο Γενικός Διευθυντής των «Πόλεων του κρασιού» από την Σιένα Ιταλίας Paolo Benvanuti συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Δικτύου Οινοποιών Θεσσαλίας δημοσιογράφο Θοδωρή Σδρούλια, οι καθηγητές της Γεωπονικής Θεσσαλονίκης κ. Ηλίας Ελευθεροχωρινός και ΤΕΙ Λάρισας κ. Δημήτρης Πετέρας, Θεσσαλοί αγρότες και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των οίνων και ποτών.

resized DETROP 4

Τα οινοποιεία που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας ήταν ο Οινοποιητικός Συν/σμός Τυρνάβου, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συν/σμός Νέας Αγχιάλου, τα Οινοποιεία Ραψάνης «Χρυσοχόου» , τα οινοποιεία Τσίνας Βασίλειος & ΣΙΑ Ο.Ε, τα οινοποιεία Ελασσόνας Γ. Λόλας – Γ. Φτίκας και τα οινοποιεία Φαλάνης Δ. Αλατά.

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας υπεύθυνος για την συμμετοχή ήταν ο Διευθυντής της ΔΑΟ κ. Νίκος Γαβριήλ και συμμετείχαν η Διευθύντρια Διά Βίου Μάθησης, Εμπορείου & Τουρισμού κα Ελένη Κατσαρού και η γεωπόνος της ΔΑΟΚ Λάρισας κα Αθηνά Μαλάκου.

 


Σελίδα 3 από 2623
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»   Στην νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική ...

Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση