ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Κ. Αγοραστός στη Μάλτα: «Το προσφυγικό ζήτημα δεν προσφέρεται για κερδοσκοπία αλλά πρέπει να είναι προσφορά στον άνθρωπο». PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 17:20

 Κ. Αγοραστός στη Μάλτα: «Το προσφυγικό ζήτημα δεν προσφέρεται για κερδοσκοπία αλλά πρέπει να είναι προσφορά στον άνθρωπο».

resized AGORASTOS MALTA 1

«Το προσφυγικό ζήτημα δεν είναι επιχείρηση, δεν προσφέρεται για κερδοσκοπία αλλά πρέπει να αντιμετωπίζεται αυστηρά ως προσφορά στον άνθρωπο», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός από τη Μάλτα όπου συμμετέχει στην 173η συνεδρίαση του Προεδρείου της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ έκρινε επιβεβλημένο να αποσαφηνιστεί ποιος κάνει τι και να επαναπροσδιορισθούν ρόλοι και αρμοδιότητες.

«Στο διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού δεν μπορούν να υπάρχουν ούτε βιλαέτια ούτε άβατα. Η πολυδιάσπαση και η πανσπερμία φορέων που εμπλέκονται περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά επιλύουν, ενώ η ενεργοποίηση τόσων ΜΚΟ, που λαμβάνουν μάλιστα χρηματοδότηση και από την ΕΕ, δεν προσιδιάζει σε οργανωμένο κράτος αλλά παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα», σημείωσε.

Ο κ. Κ. Αγοραστός ιεράρχησε ως επείγουσας προτεραιότητας ζήτημα να απορροφηθούν από το Ελληνικό Δημόσιο οι διατιθέμενοι πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «το Ελληνικό κράτος έχει μέχρι τώρα ξοδέψει πολύ περισσότερα απ’ όσα έχει λάβει από την ΕΕ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό και μάλιστα σε μια περίοδο που αυξάνεται η ανεργία, αυξάνονται οι φόροι, περικόπτονται μισθοί, συντάξεις και οι δαπάνες για κοινωνική πολιτική και αναπτυξιακές παρεμβάσεις».

Είπε ακόμη ότι «οι πόροι της ΕΕ πρέπει να χορηγούνται απ’ ευθείας στο Δημόσιο και όχι σε ΜΚΟ».

resized ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΜΑΛΤΑ 2

Σημειώνεται ότι στο περιθώριο των εργασιών της συνεδρίασης, ο κ. Κ. Αγοραστός είχε επαφές προωθώντας την πρωτοβουλία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για τη διοργάνωση Συνεδρίου Ευρωμεσογειακών Κρατών και Περιφερειών με στόχο να γίνει αποτίμηση των εφαρμοσμένων δράσεων και πολιτικών στο προσφυγικό - μεταναστευτικό και να διατυπωθούν επεξεργασμένες προτάσεις για το ρόλο που μπορεί και πρέπει να αναλάβει η Αυτοδιοίκηση.

 
Επίσκεψη δήμαρχου Χίου Μανώλη Βουρνού στον χώρο ανέγερσης του νέου νηπιαγωγείου στον Άγιο Μηνά. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 14:14
Επίσκεψη δήμαρχου Χίου Μανώλη Βουρνού στον χώρο ανέγερσης του νέου νηπιαγωγείου στον Άγιο Μηνά.
IMG 20170223 122403890
Τον χώρο κατασκευής του νέου διθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου στον Άγιο Μηνά επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς και ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία του έργου τόσο από την εταιρεία κατασκευής όσο και από το κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ).
 
Πρόκειται για ένα έργο που επαναδημοπρατήθηκε και δρομολογήθηκε η ανέγερση του μετά από έντονες πιέσεις της δημοτικής αρχής προς τον ΟΣΚ και κατά τη συμβατική υποχρέωση του αναδόχου θα πρέπει να παραδοθεί στην πλήρη μορφή πριν από το τέλος του 2017. 
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόνοιας Γιώργος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεοχωρίου Παντελής Σωζόπουλος και ο δημοτιικός σύμβουλος Αγίου Μηνά Νίκος Καρασούλης.
 
Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 14:04

Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου

στο Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη

logo Dimou Lamias

 Ψήφισμα συμπαράστασης προς το Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων κατά τη συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου.

Στο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, εκφράζει την συμπαράστασή του στο Δήμαρχο Πάτρας που διώκεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος γιατί, υλοποιώντας αποφάσεις του Δημοτικού του Συμβουλίου, δεν έδωσε άδεια για πραγματοποίηση προεκλογικής συγκέντρωσης στη Χρυσή Αυγή.

 
Συνάντηση του Δημάρχου Σαρωνικού Γ. Σωφρόνη με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Ι. Μπενίση. Εντός του Μαρτίου η δημοπράτηση των μελετών για το έργο της κατασκευής του ΚΕΛ Καλυβίων. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 18:02

Συνάντηση του Δημάρχου Σαρωνικού Γ. Σωφρόνη με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Ι. Μπενίση.

Εντός του Μαρτίου η δημοπράτηση των μελετών για το έργο της κατασκευής του ΚΕΛ Καλυβίων.

IMG 3104

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, κ. Ιωάννη Μπενίση είχε στις αρχές της εβδομάδας ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης. Θέμα της συνάντησης ήταν να εξεταστεί η πορεία δημοπράτησης των μελετών για το έργο κατασκευής του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Σαρωνικού. Στην συνάντηση συμμετείχε και η Βοηθός Γενική Διευθύντρια Έργων Ανατολικής Αττικής, κ. Γεωργία Στεφανάκη.

Ο κ. Σωφρόνης ενημερώθηκε αναλυτικά για τις διαδικασίες δημοπράτησης της προμελέτης, της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθώς και των υπολοίπων απαραίτητων μελετών για την προετοιμασία και την υλοποίηση του έργου.

Δέσμευση των εκπροσώπων της ΕΥΔΑΠ ήταν η επιτάχυνση των διαδικασιών και η δημοπράτηση των μελετών εντός του Μαρτίου 2017.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης, μετά το πέρας της συνάντησης , δήλωσε:

 

« Η επίλυση ενός από τα σημαντικότερα, αν όχι του σημαντικότερου, ζητήματος για το Δήμο Σαρωνικού, αυτό της αποχέτευσης, μπαίνει σε οριστική τροχιά διευθέτησης. Σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και την Περιφέρεια Αττικής φιλοδοξούμε να δώσουμε μόνιμη λύση , όχι μόνον για το παρόν, αλλά κυρίως για το μέλλον του Δήμου μας. Απέσπασα τη δέσμευση της ΕΥΔΑΠ, ότι μέσα στον Μάρτιο θα δημοπρατηθούν οι απαραίτητες μελέτες για την κατασκευή του έργου του ΚΕΛ Σαρωνικού. Εφόσον οι δεσμεύσεις αυτές τηρηθούν, θα έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά . Σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε. Θέλω επίσης να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα , δεν επηρεαζόμαστε από κάποιους που προσπαθούν με «βρώμικα μέσα και λάσπη» να ματαιώσουν ένα έργο πνοής για την τοπική μας κοινωνία. Ως Διοίκηση είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε το έργο και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, ώστε οι πολίτες του Δήμου Σαρωνικού να πάψουν να ζουν με το άγος των βοθρολυμάτων στις αυλές τους».  

 


Σελίδα 3 από 2599
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση