ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με τον Τσέχο Πρέσβη. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 13:38

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με τον Τσέχο Πρέσβη.

IMG 20170920 120414

Τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Τσεχίας στην Αθήνα κ. Γιαν Μπόντι, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Αφορμή για την επίσκεψη στάθηκε η συνεργασία της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων με την πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα η οποία έφερε στα Γιάννινα το φωτογραφικό έργο του Jindřich Štreit, οποίος συνόδευε τον Πρέσβη στη σημερινή συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων.

Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ ο οποίος έχει άριστες προσωπικές σχέσεις με τον κ. Μπόντι.

Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος άλλωστε η σχέση αυτή μεταξύ των δύο ανδρών είναι και η αιτία της τρίτης επίσκεψης του κ. Πρέσβη στην πόλη μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού αλλά και του πολιτισμού με τα πρώτα δείγματα άλλωστε να είναι θετικά.

«Για εμάς η προσπάθεια που κάνουμε να ενισχύσουμε το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή μας έχει συγκεκριμένους στόχους. Με την Τσεχία και τον κ. Μπόντι συνεργαζόμαστε στενά, είναι άλλωστε η τρίτη φορά που έρχεται στα Γιάννινα κι αυτό σημαίνει πως η πόλη μας τον ελκύει. Έχουμε κοντά μας ένα σύμμαχο λοιπόν, κι ελπίζουμε η συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο», τόνισε στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.

«Η πόλη σας είναι πολύ φιλόξενη και για μένα είναι πάντα ευχάριστο να βρίσκομαι εδώ. Με τη συνεργασία του κ. Ελισάφ επικεντρωνόμαστε σε πολιτιστικά προγράμματα. Κάναμε την αρχή με τον Καυκά πέρσι και φέτος με τον κ. Štreit η έκθεση φωτογραφίας του οποίου θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Εκτός από τον πολιτισμό όμως και ο τουρισμός είναι ένας τομέας στον οποίο θα θέλαμε να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας καθώς κάθε χρόνο 500.000 Τσέχοι επισκέπτονται την Ελλάδα.

Μάλιστα επειδή στη χώρα μας υπάρχουν βουνά και λίμνες στα Γιάννινα νοιώθουμε σαν να είμαστε στο σπίτι μας. Για το λόγο αυτό βλέπουμε ότι μπορούν να υπάρξουν πολύ καλές προοπτικές συνεργασίας», ανέφερε ο κ. Μπόντι.

Τέλος, ενθουσιασμένος γιατί πρώτη φορά μια ατομική του έκθεση φιλοξενείται στη χώρα μας δήλωσε και ο κ. . Štreit, προσθέτοντας πως οι πρώτες του εντυπώσεις από τα Γιάννινα είναι μοναδικές.

 
Συναντήσεις του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με εκπροσώπους της Γερμανικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ελληνικής κοινότητας της Γερμανίας. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 13:15

Συναντήσεις του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με εκπροσώπους της Γερμανικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ελληνικής κοινότητας της Γερμανίας.

resized Germania 201

Γ. Πατούλης: Στρατηγικός μας στόχος οι αυτοδιοικητικές συνεργασίες σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο – Ο στόχος της εθνικής ανάπτυξης και αναγέννησης μπορεί να ενισχυθεί με τη στενή συνεργασία της ομογένειας και των θεσμών της Αυτοδιοίκησης

Ο τρόπος λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι βέλτιστες πρακτικές, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας με την ομογένεια, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων και των επαφών που είχε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

resized germania 202

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Α’ Δήμαρχο Sindelfingen Christian Gangl εξετάστηκαν οι τρόποι συνεργασίας με τον Γερμανικό Δήμο με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις δυνατότητες συνεργειών με τους Έλληνες ομογενείς που κατοικούν στην περιοχή.

«Με τον Α Δήμαρχο του Sindelfingen κ. Ch. Gangl, είχαμε μία ιδιαίτερα χρήσιμη συζήτηση. Πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο μέσα από αυτοδιοικητικές συμπράξεις και κοινούς στρατηγικούς σχεδιασμούς θα επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα είχε ιδιαίτερη αξία αν και οι κυβερνώντες της χώρας μας έπρατταν κάτι αντίστοιχο προκειμένου να διαπιστώσουν την τεράστια σημασία που έχει η ενδυνάμωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.

resized germania 203

Ο Γ. Πατούλης συναντήθηκε μεταξύ άλλων, με τον κ. Κωνσταντίνο Αθανασιάδη Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας στην πόλη Sindelfingen.

«Στην εθνική προσπάθεια που διεξάγεται για τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας σας θέλουμε μαζί μας και δίπλα μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόσθεσε ότι «όλοι οι Έλληνες αξίζουν μία καλύτερη χώρα που θα τους δώσει όραμα και προοπτική, μια καλύτερη χώρα η οποία θα μπορέσει να κρατήσει τους νέους στο τόπο τους».

«Έξω από τα σύνορα της χώρας η ελληνική καρδιά χτυπά πιο δυνατά» ανέφερε ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας πως για όλους τους ομογενείς η νοσταλγία και η αγάπη για την πατρίδα, κρατά άσβεστη την επιθυμία προσφοράς προς όλους τους Έλληνες που τα τελευταία χρόνια, δοκιμάζονται.

Ο Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με την κ. Δωροθέα Αναστασιάδη γυναικολόγο στην περιοχή Böblingen. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται σε επίπεδο επιστημονικού προσωπικού το οποίο φεύγει από την Ελλάδα καθώς δεν έχει προοπτικές απασχόλησης.

resized germania 204

Επιπλέον αναφέρθηκαν στη δραστηριοποίηση των Ελλήνων ιατρών που εργάζονται σε χώρες της Ε.Ε. και οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν σημαντική τεχνογνωσία στον τομέα της διοίκησης νοσοκομείων αλλά και προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών, στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι την πρώτη ημέρα της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων και κοινοτήτων της Βάδης - Βυρτεμβέργης κ. Ρότζερ Κέλε, ενώ ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο της εταιρείας Würth από τον διευθυντή του και Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της περιοχής HellbronnFranken Δρ. Χάραλντ Ούνκελμπαχ.

Μεταξύ άλλων υπήρξε και επίσκεψη στο πάρκο Mulfiigen /Jagsttal,όπου και παρατέθηκε δείπνο από τον έπαρχο του Hohenlohekreis Δρ. Ματτίας Νετ.

Στην αποστολή συμμετείχε και ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης

 
Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στον Μανταμάδο PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 10:23

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στον Μανταμάδο

resized Φωτογραφία 1

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ. Κωνσταντίνο Αδαμίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Χρύσανθο Αργυρίου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επισκέφθηκε σήμερα τον Μανταμάδο.

 

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποτροπής επέκτασης της ευλογιάς των προβάτων που παρουσιάστηκε στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα έχουν ληφθεί τα ακόλουθα μέτρα:

 

  • Ολοκληρώθηκε η απολύμανση του σφαγείου.

  • Τοποθετήθηκαν λινάτσες με ειδικό απολυμαντικό υγρό στους δρόμους.

  • Έχουν ήδη αναρτηθεί αφίσες με σχετικές οδηγίες.

  • Έγινε συνάντηση με τους κτηνιάτρους εκτροφής για τον συντονισμό των δράσεων αποτροπής επέκτασης της νόσου.

  • Από την αρμόδια υπηρεσία απαγορεύτηκε και για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα, η δακοκτονία σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων περιμετρικά των εστιών.

  • Ζητήθηκε εγγράφως από το δασαρχείο η απαγόρευση κυνηγιού στην περιοχή.

resized Φωτογραφία 2

Αρχικά επισκέφθηκαν το σφαγείο του Μανταμάδου, το οποίο απολυμάνθηκε και ήδη επαναλειτουργεί. Ακολούθως, έγινε συνάντηση με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Λέσβου κ. Στέφανο Αποστόλου, τον πρόεδρο του Αγροτικού- Αλιευτικού Συνεταιρισμού κ. Παναγιώτη Σταμάτη και εκπροσώπους φορέων της περιοχής, όπου συζήτησαν την αναγκαιότητα πιστής εφαρμογής των μέτρων ώστε να αποτραπεί η επέκταση της νόσου. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες κατέστησαν σαφές ότι η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας είναι σε 24ωρη βάση προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των κτηνοτρόφων για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου.

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Έχουμε ήδη ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία την επίσπευση των διαδικασιών για την ενίσχυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με εξειδικευμένο προσωπικό και ιδίως με κτηνιάτρους. Παρά την υποστελέχωση οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούν σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη κατάσταση. Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την προστασία της κτηνοτροφικής παραγωγής που είναι βασικός παράγοντας της τοπικής οικονομίας».

 
Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. : Τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων ανήκουν στους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών. Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017 20:46

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. : Τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων ανήκουν στους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών.

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί.

KEDE

Με έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., αύριο Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, απαντά η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού στην εκ νέου προσπάθεια του Κεντρικού Κράτους να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων.

Η έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε μετά την αποστολή του υπ’ αριθμ. 2/66965/ΔΛΔ της 13/9/2017 εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με θέμα «Μεταφορά διαθεσίμων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις ομάδες Λογαριασμών Νο 250-Κοινού Κεφαλαίου του Ν. 2469/97 και του Νο 260-Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Με το έγγραφο αυτό ουσιαστικά ενεργοποιείται εκ νέου η απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015, με την οποία η Κεντρική Κυβέρνηση υποχρέωνε τους Δήμους να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. με απόφαση τόσο του Διοικητικού της Συμβουλίου, όσο και έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων Δημάρχων και Τακτικών Συνεδρίων της, είχε εκφράσει την αντίθεσή της στο περιεχόμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου υπερασπιζόμενη την οικονομική ανεξαρτησία και αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και είχε καλέσει τους Δημάρχους να μην καταθέσουν τα χρήματα των Δήμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα που δημιουργεί η αποστολή του εγγράφου του ΓΛΚ και θα παρθεί απόφαση για τον τρόπο αντίδρασης της Αυτοδιοίκησης.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, με αφορμή τις εξελίξεις που δρομολογεί η εκ νέου προσπάθεια της Κεντρικής Εξουσίας να δεσμεύσει τα χρήματα των Δήμων, δήλωσε :

«Το 2015 είχαμε επισημάνει ομόφωνα σχεδόν ως Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού ότι δεν είναι δυνατόν να απαιτεί η Κυβέρνηση να δεσμεύσει τα χρήματα των Δήμων, για να στηρίξει όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, μια αδιέξοδη διαπραγμάτευση. Δεν θα επιτρέψουμε λοιπόν δύο χρόνια μετά να επαναληφθεί η ίδια κατάσταση. Όπως το 2015, έτσι και τώρα, θα μας βρουν απέναντι. Επιτέλους ας σεβαστούν κάποιοι την οικονομική ανεξαρτησία κι αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και να μην διανοηθούν να απλώσουν χέρι στα χρήματα των δημοτών μας. Τα χρήματα των Δήμων είναι χρήματα των τοπικών μας κοινωνιών, για τη διαχείριση των οποίων λογοδοτούμε εμείς, οι αιρετοί του θεσμού, κι όχι οι υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Κι είναι παράδοξο, για να μην πω υποκριτικό, να συζητάμε για μεταρρύθμιση στο Κράτος και την Αυτοδιοίκηση από τη μια, κι από την άλλη η Κεντρική Εξουσία να αποφασίζει χωρίς να μας ρωτά για τον τρόπο που θα διαχειριστούμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα».

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017 20:50
 


Σελίδα 2 από 2177

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry
Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry
Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry Η γοητευτική ηθοποιός Halle Berry είναι και πάλι ευτυχισμένη, καθώς μετά το διαζύγιο της με τον ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...