ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ TOMISLAV NICOLIC ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 17:26

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ TOMISLAV NICOLIC ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ.

resized 170223-Nicolic1

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας Tomislav Nicolić, συμβούλους του και Σέρβους αξιωματούχους είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο Προεδρικό Μέγαρο του Βελιγραδίου.

resized 170223-Nicolic3

Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, μετά και την επίσκεψη του κ. Nicolić στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, αλλά και της παρουσίας του Περιφερειάρχη στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου «ITTFA», όπου συμμετέχει και φέτος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με δικό της εκθεσιακό χώρο.

resized 170223-Nicolic4

Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα και έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, καθώς οι κ.κ. Nicolić και Τζιτζικώστας έχουν καλλιεργήσει προσωπικές σχέσεις και έχουν αναπτύξει ένα δίαυλο επικοινωνίας για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 

Στη συνάντηση εξετάστηκαν ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος και συνεργασιών στους τομείς του πολιτισμού, τουρισμού, υποδομών και διευρωπαϊκών δικτύων, ενώ οι δυο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για πολιτικά και εθνικά θέματα.

resized 170223-Nicolic5

«Είχα γι’ ακόμη μια φορά τη χαρά να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας Tomislav Nicolić και συνεργάτες του και να συζητήσουμε την πορεία της συνεργασίας μας σε μια σειρά από ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, τα οποία είχαμε εξετάσει σε πρώτη φάση κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για τις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω ενίσχυση αυτών των συνεργασιών. Οι λαοί μας έχουν κοινές αξίες, κοινά ιστορικά στοιχεία, κοινή θρησκευτική πίστη κι όλα αυτά μας ενώνουν και αποτελούν το θεμέλιο για συμπόρευση σε μια σειρά από τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

resized 170223-Nicolic7

Επισήμανα στον Πρόεδρο το σημαντικό τουριστικό ρεύμα που δέχεται η Κεντρική Μακεδονία από τη Σερβία, καθώς οι Σέρβοι τουρίστες στην Κεντρική Μακεδονία πέρσι ξεπέρασαν τους 800.000 και φέτος αναμένεται ακόμη μεγαλύτερος αριθμός. Παράλληλα, Κεντρική Μακεδονία και Βελιγράδι μπορούν να υποστηρίξουν ένα κοινό τουριστικό πακέτο με αμοιβαία οφέλη και με την κινητοποίηση όλων των τουριστικών φορέων των δυο περιοχών να αποκτήσει αυτό το πακέτο ισχυρή δυναμική. Επίσης, τόνισα τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε ως Περιφέρεια για την ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών ανάμεσα στις δυο χώρες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη θεαματική παράσταση ‘Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη’, που ανεβάσαμε σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ στο Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου τον προηγούμενο Νοέμβριο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τη δημιουργία ενός ισχυρού διμερούς συμβατικού πλαισίου, που περιλαμβάνει στενή συνεργασία σε τομείς όπως η παιδεία, η έρευνα και τεχνολογία, η καινοτομία, η τουριστική ανάπτυξη, οι διεθνείς μεταφορές, η οικονομία. Άλλωστε, η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών στη Σερβία και η Κεντρική Μακεδονία είναι από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Σέρβων», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

 
Κ. Αγοραστός στη Μάλτα: «Το προσφυγικό ζήτημα δεν προσφέρεται για κερδοσκοπία αλλά πρέπει να είναι προσφορά στον άνθρωπο». PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 17:20

 Κ. Αγοραστός στη Μάλτα: «Το προσφυγικό ζήτημα δεν προσφέρεται για κερδοσκοπία αλλά πρέπει να είναι προσφορά στον άνθρωπο».

resized AGORASTOS MALTA 1

«Το προσφυγικό ζήτημα δεν είναι επιχείρηση, δεν προσφέρεται για κερδοσκοπία αλλά πρέπει να αντιμετωπίζεται αυστηρά ως προσφορά στον άνθρωπο», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός από τη Μάλτα όπου συμμετέχει στην 173η συνεδρίαση του Προεδρείου της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ έκρινε επιβεβλημένο να αποσαφηνιστεί ποιος κάνει τι και να επαναπροσδιορισθούν ρόλοι και αρμοδιότητες.

«Στο διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού δεν μπορούν να υπάρχουν ούτε βιλαέτια ούτε άβατα. Η πολυδιάσπαση και η πανσπερμία φορέων που εμπλέκονται περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά επιλύουν, ενώ η ενεργοποίηση τόσων ΜΚΟ, που λαμβάνουν μάλιστα χρηματοδότηση και από την ΕΕ, δεν προσιδιάζει σε οργανωμένο κράτος αλλά παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα», σημείωσε.

Ο κ. Κ. Αγοραστός ιεράρχησε ως επείγουσας προτεραιότητας ζήτημα να απορροφηθούν από το Ελληνικό Δημόσιο οι διατιθέμενοι πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «το Ελληνικό κράτος έχει μέχρι τώρα ξοδέψει πολύ περισσότερα απ’ όσα έχει λάβει από την ΕΕ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό και μάλιστα σε μια περίοδο που αυξάνεται η ανεργία, αυξάνονται οι φόροι, περικόπτονται μισθοί, συντάξεις και οι δαπάνες για κοινωνική πολιτική και αναπτυξιακές παρεμβάσεις».

Είπε ακόμη ότι «οι πόροι της ΕΕ πρέπει να χορηγούνται απ’ ευθείας στο Δημόσιο και όχι σε ΜΚΟ».

resized ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΜΑΛΤΑ 2

Σημειώνεται ότι στο περιθώριο των εργασιών της συνεδρίασης, ο κ. Κ. Αγοραστός είχε επαφές προωθώντας την πρωτοβουλία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για τη διοργάνωση Συνεδρίου Ευρωμεσογειακών Κρατών και Περιφερειών με στόχο να γίνει αποτίμηση των εφαρμοσμένων δράσεων και πολιτικών στο προσφυγικό - μεταναστευτικό και να διατυπωθούν επεξεργασμένες προτάσεις για το ρόλο που μπορεί και πρέπει να αναλάβει η Αυτοδιοίκηση.

 
Επίσκεψη δήμαρχου Χίου Μανώλη Βουρνού στον χώρο ανέγερσης του νέου νηπιαγωγείου στον Άγιο Μηνά. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 14:14
Επίσκεψη δήμαρχου Χίου Μανώλη Βουρνού στον χώρο ανέγερσης του νέου νηπιαγωγείου στον Άγιο Μηνά.
IMG 20170223 122403890
Τον χώρο κατασκευής του νέου διθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου στον Άγιο Μηνά επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς και ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία του έργου τόσο από την εταιρεία κατασκευής όσο και από το κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ).
 
Πρόκειται για ένα έργο που επαναδημοπρατήθηκε και δρομολογήθηκε η ανέγερση του μετά από έντονες πιέσεις της δημοτικής αρχής προς τον ΟΣΚ και κατά τη συμβατική υποχρέωση του αναδόχου θα πρέπει να παραδοθεί στην πλήρη μορφή πριν από το τέλος του 2017. 
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόνοιας Γιώργος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεοχωρίου Παντελής Σωζόπουλος και ο δημοτιικός σύμβουλος Αγίου Μηνά Νίκος Καρασούλης.
 
Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 14:04

Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου

στο Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη

logo Dimou Lamias

 Ψήφισμα συμπαράστασης προς το Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων κατά τη συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου.

Στο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, εκφράζει την συμπαράστασή του στο Δήμαρχο Πάτρας που διώκεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος γιατί, υλοποιώντας αποφάσεις του Δημοτικού του Συμβουλίου, δεν έδωσε άδεια για πραγματοποίηση προεκλογικής συγκέντρωσης στη Χρυσή Αυγή.

 


Σελίδα 2 από 2598
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση