ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη για τα Εξάρχεια, την έκθεση σύγχρονης τέχνης documenta 14 και άλλα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 20:06
kaminis dim symvoulio 1

"Απαιτείται συνολικό σχέδιο για τα Εξάρχεια, τώρα. Όχι μόνο ένα σοβαρό αστυνομικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανομίας, σε μια περιοχή που διακρινόταν για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Ένα συνολικό σχέδιο αναβάθμισης της περιοχής", τόνισε μεταξύ άλλων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.για την ένοπλη επίθεση σε διμοιρία της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Πρόκειται για μία ενέργεια που προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα και εκφράζω –και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου- τον αποτροπιασμό μου. Πρόκειται για ένα τυφλό χτύπημα, σε μία περιοχή που επανειλημμένως έχουμε δηλώσει ότι δεν θα ανεχθούμε να αφεθεί στην τύχη της. Στα Εξάρχεια. Απαιτείται συνολικό σχέδιο για τα Εξάρχεια, τώρα. Όχι μόνο ένα σοβαρό αστυνομικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανομίας, σε μία περιοχή που διακρινόταν για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Ένα συνολικό σχέδιο αναβάθμισης της περιοχής, που δεν έχει τράπεζες, δεν έχει δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς και σε λίγο κινδυνεύει να μην έχει ούτε σούπερ μάρκετ. Σε μία περιοχή που το κοινό έγκλημα έχει καταφέρει να διασταυρωθεί με την πολιτική βία».

για την έκθεση σύγχρονης τέχνης documenta που θα γίνει τον Απρίλιο στην Αθήνα

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Το Δημοτικό Συμβούλιο δίνει σήμερα το παράγγελμα για την αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο διεθνές πολιτιστικό γεγονός στη Σύγχρονη Τέχνη, τη documenta 14, που θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα από τον Απρίλιο έως και τον ερχόμενο Ιούλιο. Ήδη 5.000 προσωπικότητες της Τέχνης, διευθυντές μουσείων και συλλέκτες, μεταξύ των οποίοι 1.400 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Ήδη μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης στο εξωτερικό αναδεικνύουν την Αθήνα ως δυναμικό πόλο σύγχρονου πολιτισμού και την τοποθετούν μεταξύ των πρωτευουσών του κόσμου που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί το 2017».

για τη Ρόδα της πλατείας Συντάγματος

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Η απόσυρση της «Ρόδας» από την πλατεία Συντάγματος δεν ήταν για εμάς ευχάριστη απόφαση. Ήταν όμως επιβεβλημένη διότι από την πρώτη στιγμή βάλαμε το ζήτημα της ασφάλειας σε πρώτη προτεραιότητα. Όταν διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου η καθυστέρηση στην προσκόμιση των απαιτούμενων συμπληρωματικών στοιχείων για την αδειοδότηση, αποφασίστηκε η αποσυναρμολόγησή της. Δεν παίξαμε με την ασφάλεια. Δυστυχώς αυτή ήταν η μόνη απόφαση που θα εγγυάτο την ασφάλεια του κοινού. Ζητήσαμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε. Το ενδιαφέρον πάντως των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης, φανερώνει ότι η "Ρόδα" ήταν μία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης. Αυτός ήταν άλλωστε ο σκοπός μας.  

Το λέω ακόμη μία φορά: η «Ρόδα» ήταν δωρεά προς τον δήμο Αθηναίων. Η χρήση της για το διάστημα των γιορτών θα ήταν δωρεάν για τους πολίτες, όπως και η μεταφορά, η τοποθέτησή της στην πλατεία Συντάγματος και κατόπιν η αποσυναρμολόγησή της, δεν επιβάρυνε ούτε κατά ένα ευρώ τον Δήμο Αθηναίων.

Έκανε αποδεκτή την, λόγω ευθιξίας, παραίτηση του κ. Χρήστου Τεντόμα, προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), του δημοτικού φορέα που ήταν υπεύθυνος για τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Η συνεργασία με τον κ. Τεντόμα ήταν αρμονική και αποτέλεσε ένα πείραμα, που θεωρώ ότι πέτυχε, επειδή αποδείξαμε ότι η συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε επίπεδο διοίκησης –όσες τέλος πάντως δέχθηκαν- δεν είναι κάτι ακατόρθωτο.   

Η εγκατάσταση της Ρόδας ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Γι’ αυτό ζητώ από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να ανακληθεί, στην εκτός ημερήσιας διάταξης διαδικασία, η απόφαση για τη διενέργεια διαγωνισμού. Πρώτον, διότι όπως είπα η Ρόδα συνδεόταν άμεσα με τις γιορτές, δεύτερον για να μην δημιουργηθούν επιχειρηματικές προσδοκίες και τρίτον διότι, από την προηγούμενη απόφαση, υπάρχει η χρονική δέσμευση για τη διενέργεια του διαγωνισμού την 20η Ιανουαρίου.   

Πάντως θα μου επιτρέψετε μία ακόμη επισήμανση: λίγες ημέρες μετά τη δική μας Ρόδα ήρθε η αλατιέρα του Μπουτάρη και δεν ξέρω τι άλλο έρχεται. Η πραγματικά ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση μάλλον ενοχλεί. Ποιους ενοχλεί, θεωρώ ότι θα το δούμε σύντομα».

 
“Ενημέρωση για τα σχολεία του Δήμου Δελφών την Παρασκευή” PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 18:25

Ενημέρωση για τα σχολεία του Δήμου Δελφών την Παρασκευή”

DELFOI

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Ευ. Κατσαγούνου αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Δ.Ε. Γραβιάς και Παρνασσού λόγω των καιρικών συνθηκών. Όλες οι άλλες σχολικές μονάδες του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

Με απόφαση του Δημάρχου Δελφών Θαν. Παναγιωτόπουλου αύριο Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί στις Δ.Ε. Γραβιάς και Παρνασσού για τον ίδιο λόγο. Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσουν οι αντίστοιχες μονάδες στο υπόλοιπο τμήμα του δήμου.

 
ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 18:15

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

thessalonikilogo

Σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία των σχολικών μονάδων του Δήμου Θεσσαλονίκης και την ομαλή επαναλειτουργία τους από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, στο Δημαρχείο.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γεωργία Ρανέλλα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Παιδείας, Αναστάσιος Τελίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως αποφασίστηκε, σε ό,τι αφορά τα ήδη καταγεγραμμένα προβλήματα σε σχολικές μονάδες (καυστήρες, υδραυλικές εγκαταστάσεις κ.ά.) τα οποία έχουν ήδη κοινοποιηθεί στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης και στις σχολικές επιτροπές, οργανώνονται ομάδες εργασίας, ανά κοινοτικό διαμέρισμα, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών.

Στο μεταξύ, σε μία ακόμη απόπειρα καταγραφής του συνόλου των αναγκών, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενημερώνει άμεσα με ερωτηματολόγιο που στέλνει στους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του, ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε το εκτεταμένο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.

Στόχος είναι η ενημέρωση του Δήμου για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία να ολοκληρωθεί έως και το πρωί της Κυριακής 15 Ιανουαρίου, ώστε να καταστεί σαφές ποιες μονάδες θα είναι σε θέση να επαναλειτουργήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, συνεργεία του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου και εξωτερικοί συνεργάτες προχωρούν στον καθαρισμό των αύλειων χώρων και στη δημιουργία διαδρόμων ασφαλούς προσέλευσης των μαθητών. 

 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 18:11

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

THESSALONIKIDHMARXEIO

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά προβλήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017. Οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2313 - 317.723 και 2313 - 317.720.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Παρασκευή, οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ). Οι γονείς μπορούν σε κάθε περίπτωση να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού, 2310 – 989.280-9.

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο και ο παιδικός σταθμός του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός».

Κανονικά λειτουργούν από σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) και οι υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», δεν θα λειτουργήσουν αύριο. Το συσσίτιο, ωστόσο, θα διανεμηθεί κανονικά, ενώ για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν το τηλεφωνικό κέντρο 2310 – 521.576.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, με εξαίρεση το Κ.Δ.Α.Π. Ε΄ (Καρακάση 21), που θα παραμείνει κλειστό λόγω βλάβης, θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 08.00 έως τις 17.00, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ), από τις 07.00 έως τις 21.00 και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 (Καρακάση 1), από τις 08.00 έως τις 17.00.

Τα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.), στην οδό Κ. Καραμανλή 164, θα λειτουργήσουν από τις 07.00 έως τις 15.00.

 

Συνεχίζονται και αύριο, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, τα έκτακτα μέτρα με στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων, και κυρίως των αστέγων, που λαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του πολιτικού σχεδιασμού. Συγκεκριμένα παραμένουν προσβάσιμοι οι θερμαινόμενοι χώροι:

  • 4ο Παράρτημα ΚΑΠΗ (Γρ. Λαμπράκη 42, τηλέφωνα 2310 – 212.002 και 2310 – 245.242)

  • 5ο Παράρτημα ΚΑΠΗ (Αλεξανδρείας 27, τηλέφωνα 2310 – 820.110 και 2310 – 863.038), κατά τις ώρες 09.00 έως τις 19.00

Οι παραπάνω χώροι θα λειτουργήσουν παράλληλα με τις δομές οι οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, προσφέροντας προσωρινή φιλοξενία σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού:

  • Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ (Ανδρέου Γεωργίου 13, τηλ. 2310 – 528.811), από τις 17.00 έως το πρωί της επομένης ημέρας στις 11.00 και το

  • Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS (Μοναστηρίου 62, τηλ. 2310 – 527.938), από τις 10.30 έως τις 17.00.

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου έχουν προμηθευτεί με κουβέρτες και sleeping bags, τα οποία η Δημοτική Αστυνομία διανέμει σε αστέγους της πόλης, ενημερώνοντάς τους παράλληλα για τη λειτουργία των παραπάνω θερμαινόμενων χώρων.

Τα παραρτήματα του ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης λειτουργούν κανονικά.

Όσοι δημότες έρθουν αντιμέτωποι με προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, 2313 – 318.200 και με το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων 2310 – 494.500 έως 503.

 


Σελίδα 10 από 2552

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση