ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Παρέμβαση της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στη Διεθνή Συνάντηση “Fearless Cities” στη Βαρκελώνη. «Οφείλουμε να μην φοβόμαστε στον αγώνα μας για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολιτών». PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 11:57

 Παρέμβαση της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στη Διεθνή Συνάντηση “Fearless Cities” στη Βαρκελώνη.

«Οφείλουμε να μην φοβόμαστε στον αγώνα μας για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολιτών».

resized Fearless Cities 2

«Οφείλουμε να μην φοβόμαστε, να έχουμε φαντασία, να είμαστε ευρηματικοί, αποφασιστικοί στον αγώνα μας να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολιτών, προάγοντας τη Δημοκρατία και την Ελευθερία», επισήμανε την Παρασκευή η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά την εναρκτήρια εκδήλωση της Διεθνούς Συνάντησης “Fearless Cities: global networks of refuge and hope” στην κατάμεστη πλατεία dels Àngels της Βαρκελώνης.

«Ας ακολουθήσουμε», σημείωσε η ίδια, «τα λόγια του Λόρκα: ‘Εγώ πάντα θα είμαι στο πλευρό αυτών που δεν έχουν τίποτα και στους οποίους δεν επιτρέπεται καν να απολαύσουν ειρηνικά το τίποτα που έχουν’».

resized Fearless Cities 1

Η Ρένα Δούρου υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών, «για το συντονισμό των δυνάμεων της ελπίδας, δημιουργώντας ένα νέο πρότυπο χρηστής διακυβέρνησης».

Η Περιφερειάρχης, αφού τόνισε ότι σήμερα το μέλλον της Ευρώπης «σκιάζεται από τις απειλές της ριζοσπαστικοποίησης και του εξτρεμισμού, όπως μαρτυρούν οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις», υπογράμμισε την ανάγκη δράσης. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, για να παραφράσω τα λόγια του Στεφάν Εσέλ, δεν αρκεί η αγανάκτηση. Πρέπει να αναλάβουμε δράση».

«Η εμβάθυνση και ενίσχυση της Δημοκρατίας, η προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της χρηστής διοίκησης και η διασφάλιση ενός νέου πολιτικού και κοινωνικού εγχειρήματος» συνιστούν, όπως τόνισε η Περιφερειάρχης, τον «τριπλό ρόλο- κλειδί» της δράσης των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών σήμερα.

resized Fearless Cities 3

Για αυτό και απαιτείται, συνέχισε η ίδια, ο «επαναπροσδιορισμός της πολιτικής με τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για αποτελεσματικότερες δημόσιες υπηρεσίες στους τομείς του κοινωνικού κράτους, της υγείας, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής ασφάλειας για τους πολίτες, με την ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων και των γυναικών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, με την πρόληψη της διαφθοράς, με την ενίσχυση της διαφάνειας, με την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, με την ενίσχυση της ευθύνης και της λογοδοσίας, με την προστασία του περιβάλλοντος».

Τέλος, η Περιφερειάρχης περιέγραψε το νέο υπόδειγμα διοίκησης από την Περιφέρεια Αττικής. Ένα υπόδειγμα που αποκαθιστά την αξιοπιστία στην πολιτική, αντιμετωπίζει τις δυνάμεις της ακροδεξιάς και ξενοφοβίας και παράλληλα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με αντιμετώπιση αφενός της γραφειοκρατίας και αφετέρου της ανθρωπιστικής κρίσης.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση της Περιφερειάρχη με τη Δήμαρχο Βαρκελώνης Άντα Κολάου, και τη Δήμαρχο Μαδρίτης Μανουέλα Καρμένα.

 

Απόσπασμα από την παρέμβαση της Περιφερειάρχη εδώ.

 
ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ H παραλία των Αλυκών Αναβύσσου,ανήκει στους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 09 Ιούνιος 2017 10:54

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

H παραλία των Αλυκών Αναβύσσου,ανήκει στους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού.

ΑΛΥΚΕΣ 3

Η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη , η διαχείριση των παραλιών ανήκει στους Δήμους κι όχι στην ΕΤΑΔ. Δεν παζαρεύουμε τη δωρεάν κι ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες μας.

Η σημερινή συνάντηση μας με τον κ. Τερζάκη, Πρόεδρο της ΕΤΑΔ , παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας μας, επιβεβαίωσε ότι με την Διοίκηση της ΕΤΑΔ που έχει διοριστεί από τη σημερινή Κυβέρνηση, δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος ουσίας.

Οι απόψεις μας για την ιδιοκτησία και τη διαχείριση των παραλιών μας, όπως αυτές αποτυπώνονται στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού , είναι εντελώς αντίθετες με αυτές τις ΕΤΑΔ.

  • Διαφωνούμε στο ιδιοκτησιακό.

Για μας η παραλία των Αλυκών Αναβύσσου αποτελεί περιουσία των πολιτών, όπου προτεραιότητα έχει το δικαίωμά τους για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε αυτή. Για την ΕΤΑΔ η παραλία των Αλυκών είναι ιδιωτική περιουσία , που ανήκει στην ιδιοκτησία της. Με τη θέση αυτή δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτέ.

  • Διαφωνούμε να πληρώσουμε ως Δήμος για την παραλία μας

Διαφωνούμε με την πρόταση του κ. Τερζάκη να πληρώσουμε ως Δήμος 260.000 ευρώ για να έχουμε το δικαίωμα να αξιοποιήσουμε την παραλία μας. Πώς είναι δυνατόν να απαιτεί κάποιος να πληρώσουν οι πολίτες του Δήμου Σαρωνικού για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις παραλίες τους; Μας ζητά να πληρώσουμε για να αξιοποιήσουμε κάτι που μας ανήκει;

  • Διαφωνούμε με το μοντέλο αξιοποίησης της ΕΤΑΔ

Για τον κ. Τερζάκη αξιοποίηση της παραλίας των Αλυκών σημαίνει ότι θα απαγορευτεί στους πολίτες η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβασή τους σε αυτήν , όπως ισχύει σήμερα. Σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνουν για να κάνουν το μπάνιο τους, να πληρώνουν για την ξαπλώστρα τους και να πληρώνουν για να παρκάρουν. Ενώ μέχρι σήμερα δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ. Σημαίνει μπάζωμα της παραλίας και κατασκευή στην έκτασή της πάρκινγκ , φιλοξενία Λούνα Παρκ και κάθε είδους επιχειρήσεων που θα θελήσει να δημιουργήσει εκεί ο υποψήφιος επενδυτής. Χωρίς ο Δήμος και η τοπική μας κοινωνία να έχουν λόγο στην όποια δήθεν επένδυση γίνει.

Για μας αξιοποίηση της παραλίας μπορεί να γίνει μόνον στη βάση του σχεδίου που ο Δήμος μας έχει εκπονήσει, στο οποίο προβλέπεται αφενός η δωρεάν πρόσβαση των πολιτών σε αυτήν. Αφετέρου, η κατηγορηματική μας άρνηση να προστεθεί έστω κι ένα κυβικό μέτρο μπετόν στην παραλία.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά να δώσουμε 260.000 ευρώ στην ΕΤΑΔ για να αξιοποιήσουμε την παραλία μας. Αφενός γιατί δεν της αναγνωρίζουμε δικαίωμα ιδιοκτησίας. Αφετέρου , γιατί έχουμε ήδη ως Δήμος έτοιμο σχέδιο αξιοποίησης της.

Η μόνη αντιπρόταση που ως Δήμος έχουμε να κάνουμε στην προφορική , άρα και μη δεσμευτική πρόταση του κ. Τερζάκη, είναι να ακυρωθεί ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ και να δοθεί στο Δήμο η δυνατότητα να εφαρμόσει το δικό του σχέδιο αξιοποίησης. κι από το όποιο οικονομικό όφελος προκύψει, να δοθεί ένα ποσοστό στην ΕΤΑΔ.

  • Να ισχύσει για την παραλία των Αλυκών ότι ισχύει για όλες τις παραλίες.

Η πρόσφατη ΚΥΑ που εξέδωσε η Κυβέρνηση , αναγνωρίζει στους Δήμους το δικαίωμα να αξιοποιούν τις παραλίες τους. Αυτή η καθαρή θέση της Κυβέρνησης, δεν μπορεί να μην έχει εφαρμογή στην περίπτωση των Αλυκών Αναβύσσου. Η ΕΤΑΔ δεν είναι πάνω από το Κράτος, αλλά εταιρεία του Κράτους. Δεν μπορεί να ισχύουν διαφορετικά καθεστώτα αξιοποίησης των παραλιών. Διαφορετικά για τις παραλίες που ισχυρίζεται η ΕΤΑΔ ότι της ανήκουν, κι άλλα για τις υπόλοιπες. Με ποια λογική έχουν άλλο καθεστώς οι Αλυκές κι άλλο η γειτονική παραλία της .....Διαφορετική θάλασσα τις "βρέχει";

Η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη , η διαχείριση των παραλιών ανήκει στους Δήμους κι όχι στην ΕΤΑΔ. Δεν παζαρεύουμε τη δωρεάν κι ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες μας.

  • Στέλνουμε καθαρό μήνυμα στους δήθεν "επενδυτές"

Οι όποιοι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό της ΕΤΑΔ για την παραλία των Αλυκών, να γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους. Ο Δήμος Σαρωνικού θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να ακυρώσει στην πράξη οποιοδήποτε σχέδιο δήθεν αξιοποίησης της παραλίας. Θα "ταράξουμε στη νομιμότητα" όποιον επιχειρήσει να βγάλει χρήματα στην περιουσία των πολιτών, ερήμην τους.

  • Να πάρουν καθαρή θέση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Είναι προς τιμήν των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας μας, που κινητοποιήθηκαν άμεσα όταν προέκυψε το πρόβλημα με το διαγωνισμό της ΕΤΑΔ. Η πρωτοβουλία τους να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ ήταν σωστή ως κίνηση, αλλά στην πράξη αποδεικνύεται αναποτελεσματική. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να στηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές. Είναι όμως άλλο πράγμα η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, κι άλλο το ξεπούλημα των παραλιών μας. Δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβαστική πρόταση προς την ΕΤΑΔ ,όπως ζητούν με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν μετά τη συνάντηση , όταν διαφωνούμε κάθετα στο ιδιοκτησιακό ζήτημα. Είναι σαν να προτείνουμε εμείς το σκοινί που θα μας κρεμάσουν. Τους ζητούμε να πάρουν καθαρή θέση υπέρ των απόψεων του Δήμου , όπως αυτή εκφράστηκε με το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού μας συμβουλίου. Το ίδιο θα ζητήσουμε από τους βουλευτές όλων των κομμάτων, γιατί πιστεύουμε ότι το ζήτημα αυτό δεν έχει κομματική χροιά.

Στο πλαίσιο των παραπάνω θέσεων, συγκαλούμε για την ερχόμενη Δευτέρα 12 Ιουνίου έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 7 το απόγευμα, για να αποφασίσουμε, στη βάση του ψηφίσματος που ήδη έχουμε ομόφωνα εγκρίνει, την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας.

Δήμος και κάτοικοι θα διαφυλάξουμε το δικαίωμα μας για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις παραλίες μας.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΠΤΗ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΛΑΚΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

 
Η Θεσσαλία εντάσσεται στην Ένωση των Ευρωπαϊκών Περιφερειών με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης - AREPO PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 16:22

Η Θεσσαλία εντάσσεται στην Ένωση των Ευρωπαϊκών Περιφερειών με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης - AREPO

agorastos-new

«Είναι θαυμάσιο νέο για την AREPO να υποδεχθεί στους κόλπους της τη Θεσσαλία, με τα 31 Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)», ανακοίνωσε η Ένωση

 

Κώστας Αγοραστός: «Προτεραιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας η ενίσχυση της εξωστρέφειας του αγροδιατροφικού τομέα καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας του στην τοπική οικονομία»

 

 

Μέλος της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Περιφερειών με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (Association des Régions Européennes des Produits d'Origine - AREPO) είναι πλέον η Θεσσαλία καθώς έγινε δεκτή η αίτηση που υπέβαλε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός.

«Είναι θαυμάσιο νέο για την AREPO να υποδεχθεί στους κόλπους της τη Θεσσαλία, μία από τις πιο όμορφες περιφέρειες του κόσμου με ιδιαίτερα σημαντική κληρονομιά στον πολιτιστικό, τον ιστορικό και τον αγροτικό τομέα», επισημαίνει η Ένωση σε ανακοίνωσή της και αναδεικνύει τα 31 Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) της Θεσσαλίας στους τομείς των γαλακτοκομικών, του κρέατος, των φρούτων, της ελιάς, των ξηρών καρπών και του κρασιού.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

«Η ένταξη της Θεσσαλίας στην Ένωση των Ευρωπαϊκών Περιφερειών με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης εντάσσεται στη στρατηγική της Περιφέρειας για ενίσχυση της εξωστρέφειας του αγροδιατροφικού τομέα, η οποία είναι βασική προϋπόθεση για την επίτευξη του κεντρικού στόχου μας που είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην τοπική οικονομία», επισήμανε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και πρόσθεσε:

«Σε μεγάλο μέρος του πλανήτη αυξάνεται η ζήτηση για υγιεινά προϊόντα και τα λεγόμενα προϊόντα ταυτότητας, που συνδέεται με την ποιότητα, τη γεωγραφική ένδειξη, τα βιολογικά-οργανικά χαρακτηριστικά τους, το «δίκαιο εμπόριο».

Η Θεσσαλία, που είναι η καρδιά της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στη χώρα μας, έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στην παραγωγή τέτοιων προϊόντων τα οποία απευθύνονται κυρίως σε εκείνα τα τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού που τα ζητούν κι είναι διατεθειμένα να πληρώσουν γι’ αυτά.

Προς την κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαίο να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην πιστοποίηση, να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο το brand name των Θεσσαλικών προϊόντων και κυρίως να τα προωθήσουμε με συστηματικό, επίμονο και οργανωμένο τρόπο στις διεθνείς αγορές.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εργαζόμαστε μεθοδικά σε συνεργασία με τους παραγωγούς αλλά και τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά όπως αποδεικνύει για παράδειγμα ο 5πλασιασμός των εξαγωγών νωπών φρούτων και λαχανικών, ωστόσο πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας».

ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Η Ένωση των Ευρωπαϊκών Περιφερειών με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης είναι δίκτυο περιφερειακών κυβερνήσεων/αρχών και ενώσεων παραγωγών που ασχολούνται με προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ.

Η AREPO ιδρύθηκε το 2004 στο Μπορντώ της Γαλλίας από 16 περιφέρειες έξι ευρωπαϊκών χωρών και τώρα εκπροσωπεί 27 περιφέρειες της ΕΕ και περισσότερες από 400 ενώσεις παραγωγών που καλύπτουν πάνω από το 40% των προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης.

Σκοποί της Ένωσης είναι:

-Η ανάπτυξη των Προϊόντων ποιότητας και Γεωγραφικής Ένδειξης ως εργαλεία για την αγροτική ανάπτυξη και τον περιφερειακό σχεδιασμό. Αυτό επίσης προϋποθέτει την ενίσχυση της πολιτικής της ΕΕ στα Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης.

-Η διασφάλιση επαρκούς εισοδήματος για τους παραγωγούς.

- Lobbying για επαρκή προστασία των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης στην ευρωπαϊκή αγορά όσο και αγορές τρίτων χωρών.

-Lobbying για να διασφαλιστεί ότι η ποιότητα θα είναι κυρίαρχο στοιχείο στις πολιτικές προώθησης προϊόντων.

-Η παροχή υπεύθυνης ενημέρωσης και πληροφόρησης στο καταναλωτικό κοινό.

 
Ο Θρύλος επιστρέφει στο… σπίτι του!_Οι αναμνήσεις του Ολυμπιακού δίδυμου Κ. Σπανίδη – Τ. Κελεσίδου στο Καυταντζόγλειο στάδιο PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 13:29

Ο Θρύλος επιστρέφει στο… σπίτι του!_Οι αναμνήσεις του Ολυμπιακού δίδυμου Κ. Σπανίδη – Τ. Κελεσίδου στο Καυταντζόγλειο στάδιο

 MG 4897

Ήταν καλοκαίρι του 2003 όταν ο δήμαρχος -τότε- Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης δέχτηκε την επίσκεψη της ασημένιας Ολυμπιονίκη στην δισκοβολία, Τασούλας Κελεσίδου, και του τότε προπονητή της, αείμνηστου Κώστα Σπανίδη. Αίτημα τους η παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου Πανοράματος στην Ολυμπιονίκη και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της προετοιμασίας της εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Στην έκπληξη του δημάρχου, πως η πολιτεία διακόπτει την ολυμπιακή προετοιμασία της πρωταθλήτριας, του απάντησαν ότι λόγω εργασιών ανακατασκευής –τότε- του Καυταντζογλείου Σταδίου «πέταξαν έξω» όλους τους πρωταθλητές οι οποίοι δεν είχαν πλέον χώρο να προπονηθούν!!! Αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε άμεσα και ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη φιλοξένησε ανεμπόδιστα στο Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος την ολυμπιακή προετοιμασία της Πρωταθλήτριας, που οδηγήθηκε στον θρίαμβο του ασημένιου Ολυμπιακού μεταλλίου.

Σημαντικό στοιχείο υποδομής που μετέφεραν τότε στο Πανόραμα ήταν και το οίκημα του προθερμαντηρίου, αναγκαίου για τη χειμερινή περίοδο που έκτοτε παρέμεινε και στολίζει το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος. Τα χρόνια πέρασαν και εν τω μεταξύ δυστυχώς έφυγε από τη ζωή ο αείμνηστος εθνικός προπονητής Κώστας Σπανίδης, ενώ η πολιτεία έστω και με μεγάλη καθυστέρηση τον τίμησε πρόσφατα δίνοντας το όνομά του στο γήπεδο στίβου του Καυταντζογλείου σταδίου.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά, την επιστροφή του προθερμαντηρίου στο Καυταντζόγλειο στάδιο συζήτησαν ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο πρόεδρος του Καυταντζογλείου, Απόστολος Μητιντζής. Στο πλαίσιο αυτό με κοινή πρωτοβουλία των κ. Καϊτεζίδη και Μητιντζή, καθώς και της οικογένειας του Κώστα Σπανίδη το αθλητικό προθερμαντήριο, σύμβολο ολυμπιακής προετοιμασίας της Τασούλας Κελεσίδου και του Κώστα Σπανίδη επιστρέφει στο σπίτι του, στο Καυταντζόγλειο στάδιο για να θυμίζει σε όλους την ανεκτίμητη προσφορά του μεγάλου προπονητή.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Απόστολου Μητιντζή στο Πανόραμα και η θερμή χειραψία με τον Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη επισφράγισαν την απόφαση αυτή. Τις ευχαριστίες της Επιτροπής Διοίκησης του Καυτανζογλείου, του ΣΕΓΑΣ και των πρωταθλητών ρίψεων, εξέφρασε ο κ. Μητιντζής τονίζοντας ότι «σύμφωνα με την γνώμη προπονητών του ΣΕΓΑΣ η παραχώρηση του προθερμαντηρίου θα βοηθήσει τα μέγιστα τους αθλητές ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες».

Να σημειωθεί ότι τα έξοδα μεταφοράς του αθλητικού προθερμαντηρίου θα καλυφτούν εξ ολοκλήρου από το Καυτανζόγλειο Στάδιο. Με την καλή συνεργασία όλων των πλευρών, οι αναμνήσεις ενός θρύλου επιστρέφουν στο σπίτι του! 

 


Σελίδα 10 από 2118
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση