ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργoύ Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου με Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, για πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και ΣΜΑ Ευκαρπίας PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 19:58

Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργoύ Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου με Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, για πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και ΣΜΑ Ευκαρπίας.

resized IMG 20170313 100134

 

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαρτίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Παύλου Μελά και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τους Κώστα Πάντση, Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, Δημήτρη Αθάνατο, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Αθανάσιο Λαζαρίδη, Εντεταλμένο σε θέματα Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Τάσο Σταμπουλή, Δημοτικό Σύμβουλο, και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους συζήτησε ζητήματα που άπτονται της συνεργασίας Υπουργείου και Δήμου για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, αλλά και για τη λειτουργία του ΣΜΑ Ευκαρπίας.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί κοινή ομάδα εργασίας, η οποία θα υποστηρίξει τις ενέργειες του Δήμου Παύλου Μελά για την προετοιμασία του φορέα καθώς και γενικά την προώθηση του θέματος στις χρηματοδοτήσεις.

resized IMG 20170313 100242

Το ερχόμενο Σάββατο 18 Μαρτίου, ορίστηκε προκαταρκτική συνάντηση όπου θα συζητηθούν οι προοπτικές αυτής της συνεργασίας.

 

Ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, ότι αρμόδια στελέχη του Υπουργείου μπορούν να βοηθήσουν με τη μεταφορά τεχνογνωσίας και διοικητικής εμπειρίας και από αντίστοιχους φορείς περιβάλλοντος και πάρκων πόλης (πχ. περιβαλλοντικό πάρκο Αντώνης Τρίτσης) και φυσικά από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Αντίστοιχη υποστήριξη θα υπάρξει και για την προετοιμασία δομών που θα λειτουργήσουν στο χώρο του πρώην στρατοπέδου (πχ. Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και Μουσείο Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού).

resized IMG 20170313 103711

Ως προς τη λειτουργία του ΣΜΑ Ευκαρπίας, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα και με βάση τα σχετικά αιτήματα που έχει καταθέσει ο Δήμος Παύλου Μελά, συζητήθηκαν και ανακοινώθηκαν οι εξής δράσεις:

 

  • Λειτουργία Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου με την συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Παύλου Μελά και της τοπικής κοινωνίας, η οποία θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα λειτουργίας του ΣΜΑ Ευκαρπίας και θα παρακολουθεί τη συνολική πρόοδο του έργου και των υπολοίπων δράσεων στην άμεση περιοχή του.

  • Εκπόνηση μελέτης πρασίνου και φύτευσης και υλοποίηση του έργου, εντός του χώρου του ΣΜΑ αλλά και στο υπόλοιπο αγροτεμάχιο για την μετατροπή του σε περιβαλλοντικό πάρκο, με ευθύνη του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

  • Ολοκλήρωση των δράσεων ανάπλασης της παλιάς χωματερής και του ρέματος του Μύλου, με ευθύνη του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, έτσι ώστε να συνδεθεί με το Περιβαλλοντικό Πάρκο Δερβενίου και να διαμορφωθεί ένας ενιαίος χώρος αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

  • Μείωση ανά έτος της ποσότητας συλλογής σύμμεικτων απορριμμάτων που διατίθενται στο ΣΜΑ και αξιοποίηση των υποδομών του ΣΜΑ Ευκαρπίας για τα ειδικά ρεύματα της ανακύκλωσης και των βιοαποδομήσιμων - πρασίνων αποβλήτων.

  • Υποστήριξη από το ΥΠΕΝ του Δήμου Παύλου Μελά για τον χαρακτηρισμό έκτασης, σε συνεργασία με τις Δασικές Υπηρεσίες, για την εγκατάσταση και λειτουργία Κ.Α.Ε.ΔΙ.Σ.Π. (κέντρο ανακύκλωσης, εκπαίδευσης διαλογής στην πηγή) - Πράσινου Σημείου, με δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και διαλογής στην πηγή, σε συνεργασία και με κοινωνικές δομές και πρωτοβουλίες (ΚΟΙΝΣΕΠ).

  • Δέσμευση εκ μέρους της Πολιτείας ότι δεν θα αποθηκεύονται και δεν θα παραμένουν απορρίμματα στον ΣΜΑ Ευκαρπίας, ούτε θα υπάρχει σύνδεση με το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

  • Πλήρης επεξεργασία των όμβριων υδάτων του περιβάλλοντος χώρου του ΣΜΑ και φυσικά των υδάτων πλύσης και των απορροών καθαρισμού του ΣΜΑ σε αδειοδοτημένη εγκατάσταση επεξεργασίας του ΣΜΑ.

  • Κατασκευή των ΣΜΑ που προβλέπονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα του Ανατολικού τομέα (Δήμος Θερμαϊκού), του Δυτικού τομέα (Δήμος Δέλτα) και στην Επαρχία Λαγκαδά, από το ΦΟΔΣΑ ΚΜ, με στόχο ολοκλήρωσης, εντός του 2018. Αντίστοιχα, επιτάχυνση των έργων επεξεργασίας των οργανικών απορριμμάτων και των μονάδων κομποστοποίησης του ΠΕΣΔΑ ΚΜ.

 

Παράλληλα, ανακοινώθηκε εκ μέρους του ΥΠΕΝ και της Εγνατίας Οδού Α.Ε. η εκπόνηση μελέτης ηχορύπανσης και ηχοπετασμάτων στην περιοχή της Ευκαρπίας στην όδευση της ανατολικής εξωτερικής περιφερειακής οδού, καθώς και η κατασκευή των έργων για την προστασία της περιοχής κατοικίας από την ηχορύπανση.

 

Επίσης, συμφωνήθηκε η συνεργασία ως προς την υλοποίηση της αδειοδοτημένης αποκατάστασης των λατομείων ΤΙΤΑΝ εκατέρωθεν της ανατολικής εξωτερικής περιφερειακής οδού, με την αξιοποίηση αδρανών κατασκευαστικών αποβλήτων και με ευθύνη της επιχείρησης.

 

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Δήμος Παύλου Μελά συμφώνησαν στην από κοινού παρακολούθηση και υποστήριξη όλων των παρεμβάσεων και στην προσαρμογή της διαχείρισης απορριμμάτων, στο νέο πλαίσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης, με ανάκτηση και διαλογή στην πηγή, όπως προβλέπει ο Εθνικός και ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων.

 
Το Μαρούσι και ο Ιερός Ναός Παναγίας Βλαχερνών υποδέχθηκαν Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Πορταΐτισσας της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 19:02

Το Μαρούσι και ο Ιερός Ναός Παναγίας Βλαχερνών υποδέχθηκαν Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Πορταΐτισσας της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους

resized sm IMG 7240

Το Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Πορταΐτισσας της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους υποδέχθηκε το Μαρούσι και ο Ιερός Ναός Παναγίας των Βλαχερνών, την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, στην ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

Στην υποδοχή της Ιεράς Εικόνας που πραγματοποιήθηκε με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε μεγαλοπρέπεια από τους Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού, παρέστη μαζί με πλήθος πιστών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

Συμμετείχαν επίσης ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Καττάρας, εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αμαρουσίου, καθώς επίσης ιερείς και μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων των Ενοριών της πόλης.

Το Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Πορταΐτισσας, το πρωτότυπο της οποίας βρίσκεται στη Μονή Ιβήρων στο Άγιο Όρος, φιλοτέχνησαν μοναχοί του Αγίου Όρους και δωρίθηκε από ενορίτες στον Ι.Ν. Παναγίας Βλαχερνών, όπου και θα παραμείνει.    

resized sm IMG 7248         

 
ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 17:31

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

resized Φωτογραφία 1

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρου Χαρίτση και της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Ευστράτιος Ζαφείρης, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Ευγενία Φωτονιάτα, ο Βουλευτής κ. Γιώργος Πάλλης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, κ. Χρύσανθος Αργυρίου και κα. Καλλιόπη Γόμου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Γιώργος Καμπούρης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αλέξανδρος Ροδίτης, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο» κ. Γεώργιος Πλακωτάρης, οι Γενικοί Διευθυντές, ο Πρόεδρος των εργαζομένων στην Περιφέρεια κ. Γιώργος Λαγουτάρης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

resized Φωτογραφία 2

Συζητήθηκαν διεξοδικά δράσεις και έργα που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αξιοποιώντας τόσο τους Ευρωπαϊκούς πόρους, όσο και τους Εθνικούς πόρους που διατίθενται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενόψει μάλιστα της ενεργοποίησης από την κυβέρνηση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τα νησιά του Αιγαίου.

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας των ιδιωτικών επενδύσεων και συμφωνήθηκε να υπάρξει ειδική συνάντηση για το θέμα αυτό στο Υπουργείο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημερώθηκε για θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπως το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών της, για τα πρόσθετα προβλήματα που δημιουργεί η νησιωτικότητα και παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου.

Η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό για την εξαιρετική συνεργασία και επεσήμανε ότι η ανταπόκριση της κυβέρνησης στην εκπόνηση ειδικού προγράμματος στήριξης για τα νησιά θα δώσει τη δυνατότητα για υλοποίηση δράσεων και έργων που μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, στην αναβάθμιση των υποδομών, στη στήριξη του κλάδου της αγροτικής ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και του κλάδου του τουρισμού που έχει πληγεί σημαντικά.

Ο κ. Χαρίτσης εξέφρασε στην κα. Καλογήρου αλλά και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου την ικανοποίησή του για τη μέχρι σήμερα εξαιρετική συνεργασία, αλλά και για την αναλυτική ενημερωτική συζήτηση και ζήτησε τη συνεργασία της Περιφέρειας για την υλοποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος.

 
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Το αέριο έρχεται στον Χορτιάτη – Φίλυρο – Εξοχή. Δικαίωση για τον δήμο μας» _ Οι πολίτες ενημερώθηκαν για την επέκταση του δικτύου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 13:38

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Το αέριο έρχεται στον Χορτιάτη – Φίλυρο – Εξοχή. Δικαίωση για τον δήμο μας» _ Οι πολίτες ενημερώθηκαν για την επέκταση του δικτύου.

 MG 7097

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση του δήμου για την επέκταση του φυσικού αερίου στον Χορτιάτη, την Εξοχή και το Φίλυρο.

Σκοπός της εκδήλωσης, που έγινε στον στην αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης» στο κοινοτικό κατάστημα του Χορτιάτη, ήταν να ενημερωθεί έγκυρα και υπεύθυνα το κοινό, σχετικά με τη διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου για τις βόρειες περιοχές του δήμου, μια απόφαση που ανακοινώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου και προβλέπει τη σύνδεση του Χορτιάτη, της Εξοχής και του Φιλύρου με το φυσικό αέριο.

«Μετά από ένα βαρύ χειμώνα, όπου στον Χορτιάτη καταγράφηκαν θερμοκρασίες που έφτασαν και τους -16 βαθμούς, το νέο είναι καλοδεχούμενο. Και αποτελεί μια δικαίωση για τον δήμο. Γιατί χάρη στις προσπάθειές μας καταφέραμε το έργο να ξεκινήσει τρία χρόνια νωρίτερα. Πρόκειται για ενέργεια που είναι φιλική προς το περιβάλλον και πιο οικονομική για τον καταναλωτή», σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης που άνοιξε την εκδήλωση.

Από τη μεριά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι η επέκταση θα δώσει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. «Η οικονομία για τον καταναλωτή θα είναι της τάξης του 40%, ενώ πολύ θετικές θα είναι οι επιπτώσεις για την κλιματολογική αλλαγή», σημείωσε ο κ. Φάμελλος ο οποίος έκανε λόγο για μια καλή ημέρα για την περιοχή.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε, Λεωνίδας Μπακούρας και ο διευθυντής Δικτύων της Εταιρίας Μιχάλης Στεργιόπουλος, που παρουσίασαν λεπτομέρειες για την πορεία του έργου. Σύμφωνα με τον κ. Μπακούρα μέχρι τον Οκτώβριο οι περιοχές του δήμου μας θα έχουν φυσικό αέριο, ενώ ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα δημιουργηθεί γραφείο ενημέρωσης στον Χορτιάτη. Επίσης γνωστοποίησε ότι για όλες τις νέες συνδέσεις θα υπάρχει 100% απαλλαγή από τα τέλη σύνδεσης, ενώ συνέστησε προς τους πολίτες να επιλέξουν πιστοποιημένους τεχνικούς για την εγκατάσταση. Επίσης επισήμανε τη σημασία να γίνεται τακτική συντήρηση της εγκατάστασης κάθε χρόνο και ένα τεστ αντοχής των σωληνώσεων κάθε τέσσερα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι η επόμενη ενημερωτική εκδήλωση για το φυσικό αέριο είναι προγραμματισμένη να γίνει την Κυριακή 2 Απριλίου στο Φίλυρο, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου.

 


Σελίδα 9 από 2623
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»   Στην νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική ...

Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση