ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Έργο ανάπτυξης για την περιοχή η ολοκλήρωση της Ιόνιας PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 04 Αύγουστος 2017 12:57

Έργο ανάπτυξης για την περιοχή η ολοκλήρωση της Ιόνιας.

IONIA

«Η Ιόνια Οδός, είναι ένα έργο – αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή μας και η ολοκλήρωσή της μαζί την παρουσία της Εγνατίας αίρει την οδική απομόνωση της Ηπείρου και φέρνει τα Γιάννενα όλο και πιο κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Νίκος Γκόλας εκπροσωπώντας το Δήμαρχο στην παράδοση του τελευταίου τμήματος της Ιόνιας οδού σήμερα το μεσημέρι.

«Με την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου, είναι πια στο χέρι μας να εκμεταλλευτούμε την Ιόνια τόσο σε αναπτυξιακό επίπεδο όσο και σε τουριστικό επίπεδο σε συνδυασμό φυσικά και με άλλες υποδομές όπως το αεροδρόμιο Ιωαννίνων για το οποίο δίνουμε μάχη προκειμένου να αναβαθμιστεί.

Για εμάς η πλήρης ολοκλήρωση του έργου θα έρθει όταν ο άξονας φτάσει μέχρι την Κακαβιά.

Ελπίζουμε ότι το Υπουργείο θα έχει σύντομα θετικά νέα τόσο για τον άξονα Γιάννενα - Κακαβιά όσο και για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων ώστε οι υποδομές στην περιοχή μας να είναι πλέον ολοκληρωμένες και να μπορέσουν να συμβάλουν στην προσπάθεια εξωστρέφειας που κάνουν τα Γιάννενα και ολόκληρη η Ήπειρος.

Σήμερα πάντως είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την περιοχή μας και πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε για την ανάπτυξή της», κατέληξε.

Ο κ. Γκόλας καθώς και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας, είχαν κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με τους δύο Γενικούς Γραμματείς του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στις οποίες τέθηκαν θέματα που αφορούν έργα του δήμου, ενώ με τον κ. Βούρδα συζητήθηκαν λεπτομέρειες της συνάντησης που θα γίνει στα τέλη του μήνα σχετικά με το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

 
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Παρεμβάσεις αναβάθμισης του οδικού δικτύου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 03 Αύγουστος 2017 18:44

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Παρεμβάσεις αναβάθμισης του οδικού δικτύου 

Γιάλτρα άσφαλτος

Ξεκινούν τα έργα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Άννας, προϋπολογισμού 1,5εκατ. ευρώ. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις τόσο για την συντήρηση όσο και για την επισκευή βλαβών και φθορών που έχει υποστεί σε συγκεκριμένα σημεία το οδικό δίκτυο της Βόρειας Εύβοιας. 

Οι εργασίες που θα γίνουν, αφορούν στην άρση καταπτώσεων, τον καθαρισμό τάφρων, την εξυγίανση και αποκατάσταση βλαβών οδοστρωμάτων, την αποκατάσταση βλαβών υφιστάμενων τεχνικών έργων, εργασίες ανακατασκευής οδοστρωσίας, επούλωση λάκκων, τοποθέτηση τμημάτων ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, καθώς και τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης, στα τμήματα του Εθνικού & Επαρχιακού οδικού δικτύου των δύο Δήμων: Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού του νομού Εύβοιας όπου έχουν καταγραφεί οι αντίστοιχες βλάβες.

Συγκεκριμένα:

α) Συντήρηση της εθνικής οδού υπ' αρ. 77 στο τμήμα Στροφυλιά έως Ιστιαία – Αιδηψό, και ειδικότερα: 

β) Επισκευή βλαβών του οδοστρώματος, σε επιμέρους τμήματα μήκους από 30μ. έως 300μ., της επαρχιακής οδού υπ' αρ. 22, είτε με πλήρη ανακατασκευή της οδοστρωσίας, είτε μόνο με ασφαλτόστρωση.

γ) Αποκατάσταση βλαβών του οδοστρώματος, σε επιμέρους τμήματα μήκους από 30μ. έως 300μ. μόνο με ασφαλτόστρωση στην επαρχιακή οδό υπ' αρ. 29 Αιδηψού – 2 Γιάλτρα – Λιχάδας, και ειδικότερα στο τμήμα μετά τον οικισμό Γιάλτρων.

δ) Αποκατάσταση βλαβών σωληνωτού οχετού απορροής όμβριων υδάτων επί της εθνικής οδού υπ'αρ.77 στη θέση Δερβένι, καθώς και σε σωληνωτούς οχετούς στο τμήμα από Μετόχι προς Φαράκλα της επαρχιακής οδού υπ'αρ.22. Ανακατασκευή τάφρου σε μήκος περίπου 300 μ. στην επαρχιακή οδό υπ' αρ. 22.

ε) Αποκατάσταση οποιασδήποτε άλλης βλάβης προκύψει στο επαρχιακό ή εθνικό δίκτυο εντός των ορίων των δύο παραπάνω αναφερομένων Δήμων.

στ) Τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης στους ανωτέρω δρόμους.

Όλες οι εργασίες θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τις Πρότυπες Τεχνικές Προδιαγραφές, την εγκεκριμένη μελέτη και τις εντολές της επίβλεψης.

Για προσπάθεια συνολικής αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου της Στερεάς Ελλάδας έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος τόσο στα συγκεκριμένα έργα. «Είμαστε αντιμέτωποι με τα προβλήματα των δρόμων που εξυπηρετούν χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες. Είναι απαρχαιωμένοι,  ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται με τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες προκαλούν σημαντικές φθορές. Ο στόχος είναι σταθερός και απόλυτος: Να δημιουργήσουμε ένα οδικό δίκτυο με υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας και εύκολης προσβασιμότητας. Είναι ακόμη ένας τομέας για τον οποίο γίνεται γιγάντια προσπάθεια να εξοικονομήσουμε πόρους και να παρεμβαίνουμε με γρήγορους ρυθμούς» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

 
Άμεση η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στην πυρκαγιά στο Λαγονήσι PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 03 Αύγουστος 2017 17:42

Άμεση η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στην πυρκαγιά στο Λαγονήσι

20479755 1098249323641852 6236774506870278320 n

Άμεση είναι η παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Λαγονήσι. Συγκεκριμένα, ανταποκρινόμενη άμεσα σε αιτήματα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής και του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής διέθεσε οκτώ υδροφόρα οχήματα για τον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Επί τόπου μετέβησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου και στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, υπό τον συντονισμό της Περιφερειακής Συμβούλου αρμόδιας για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννας Τσούπρα.

Στην περίπτωση του ενδεχομένου απευκταίας αναζωπύρωσης, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, των εθελοντών καθώς και της Περιφέρειας Αττικής παραμένουν σε εγρήγορση. 

 
Επιθεώρηση των εργασιών διαγράμμισης για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 03 Αύγουστος 2017 17:32

 

Επιθεώρηση των εργασιών διαγράμμισης για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

resized Opng hatch cntrlld prkng oprtn olimpiados-1

 

Την έναρξη των εργασιών διαγράμμισης που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του νέου Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης επιθεώρησε σήμερα, Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017, ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από την οδό Ολυμπιάδος και θα συνεχιστούν  στις οδούς Κασσάνδρου και Αγίου Δημητρίου, παρουσία του Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Κωνσταντίνου Μπελιμπασάκη και εκπροσώπων του Συμβουλίου της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, απ΄όπου και θα εφαρμοστεί πιλοτικά το νέο σύστημα.

resized Opng hatch cntrlld prkng oprtn olimpiados-5

Ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε σημαντική την εφαρμογή του προγράμματος: «Επιτέλους δρομολογείται ένα καίριο έργο που θα δώσει λύση στο οξύ πρόβλημα της στάθμευσης με ένα δίκαιο και σύγχρονο πάνω απ’ όλα σύστημα» τόνισε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε: «Το μέτρο εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της Διοίκησης του Δήμου γύρω από το κυκλοφοριακό. Στο ίδιο πλαίσιο, σύντομα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το νέο ωράριο φορτοεκφόρτωσης, το οποίο εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, η μελέτη για την αρτιότερη λειτουργία των λεωφορειολωρίδων καθώς και η χωροθέτηση για τις νέες πιάτσες των ταξί. Για να προχωρήσουν όλα αυτά και να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα, χρειαζόμαστε τη στήριξη από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και απαραιτήτως τη συνεργασία όλων των δημοτών».

resized Opng hatch cntrlld prkng oprtn olimpiados-7

resized Opng hatch cntrlld prkng oprtn olimpiados-9

resized Opng hatch cntrlld prkng oprtn olimpiados-6

resized Opng hatch cntrlld prkng oprtn olimpiados-4

resized Opng hatch cntrlld prkng oprtn olimpiados-2

resized Opng hatch cntrlld prkng oprtn olimpiados-3

 


Σελίδα 9 από 2150

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί Μια Γαλλίδα interior designer μηνύει τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί καθώς δεν αναγνωρίστηκε ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...