ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου Αίγινας στο Δημαρχείο Αίγινας για όλα τα θέματα της καθημερινότητας. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 11:53

Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου Αίγινας στο Δημαρχείο  Αίγινας  για όλα τα θέματα της καθημερινότητας.

Sam 1224

Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 11.30 στο Γραφείο Δημάρχου Αίγινας στο Δημαρχείο  Αίγινας

 

Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτριος Μούρτζης , ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Δέδες , η Βουλευτής ΚΚΕ της Περιφέρειας μας κα Διαμάντω Μανωλάκου , ο Γραμματέας ΚΟΠ του ΚΚΕ κ. Ευάγγελος Μαρούπας , ο Αρχιτέκτων Μηχανικός κ. Γρηγόριος Ριζόπουλος και το μέλος ΚΟΒ Αίγινας του ΚΚΕ κ. Νικόλαος Σιμερδάνης

 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά  σε όλα τα θέματα της καθημερινότητας που απασχολούν την Αίγινα , όπως και σε θέματα που αφορούν τα Καποδιστριακή κτίρια , την Υγεία , την παραχώρηση των παραλιών , την πορεία του έργου σύνδεσης με υποθαλάσσιο αγωγό από ΕΥΔΑΠ κ.α.

 

Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε την κα Βουλευτή για το ενδιαφέρον της για την Αίγινα και δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή έχει ως προτεραιότητα την συνεχή επαφή με όλους τους Βουλευτές της Περιφέρειάς μας,  όπως επίσης με την Περιφέρεια Αττικής και την Αντιπεριφέρεια Νήσων , προκειμένου να προωθούνται στο πνεύμα καλής συνεργασίας και συνεννόησης όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο .

 
Συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη με το βουλευτή Χρήστο Σταϊκούρα για τα μείζονα ζητήματα του Δήμου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 11:48

 Συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη με το βουλευτή Χρήστο Σταϊκούρα  για τα μείζονα ζητήματα του Δήμου

Σταικούρας

Συζήτηση εργασίας για τα μείζονα ζητήματα του Δήμου αλλά και για τα ευρύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, είχαν σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης με το βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Σταϊκούρα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα, πέραν της αρμοδιότητας του Δήμου Λαμιέων, που απασχολούν τόσο τη Δημοτική Αρχή όσο και τους δημότες, όπως αυτά της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, των Πανεπιστημιακών Σχολών και της ΒΙ.ΠΕ.

Στη συζήτηση, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Στερεάς, Θανάσης Λυκόπουλος, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Φθιώτιδας Αλέξανδρος Διαμαντάρας και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας Λεωνίδας Κωστόπουλος.

 
Τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη δέχθηκε χθες στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 12:26

Επίσκεψη Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης

resized 09062017episkepshnaxos001

Τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη δέχθηκε χθες στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, παρουσία του Αντιδημάρχου Δημήτρη Λιανού και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Νίκου Σέργη.

Τον Γενικό Γραμματέα συνόδευαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου, Ταξίαρχος Γεώργιος Γιαννόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Διευθυντής Α’ Κλάδου, Υποναύαρχος Ιωάννης Αργυρίου και ο Διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης, Πλοίαρχος Νικόλαος Σκευοφύλακας.

resized 09062017episkepshnaxos002

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την επίσκεψή τους και για το ενδιαφέρον τους να αφουγκραστούν τα προβλήματα των νησιωτών και επισήμανε την αγαστή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής τόσο με τον Λιμενάρχη Νάξου, όπως και με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου. Ταυτόχρονα επισήμανε την αναγκαιότητα στελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμεναρχείου εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας τόσο των μόνιμων κατοίκων του νησιού, καθώς και των επισκεπτών.

resized 09062017episkepshnaxos003

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης απάντησε ότι το Υπουργείο θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να στελεχώσει τα Τμήματα, όπου απαιτείται.  

 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΩΦΡΟΝΗΣ - Η παραλία των Αλυκών Αναβύσσου ανήκει στους πολίτες. Απάντηση στην ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 12:15

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΩΦΡΟΝΗΣ - Η παραλία των Αλυκών Αναβύσσου ανήκει στους πολίτες.

Απάντηση στην ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

saronikos dhmarxeio 1

Με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με το ζήτημα της αξιοποίησης της παραλίας Αλυκών Αναβύσσου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, σεβόμαστε απόλυτα το θεσμικό ρόλο των βουλευτών όλων των κομμάτων, τους οποίους τίμησαν με την ψήφο τους οι πολίτες της Αττικής. Στόχος μας δεν είναι η αντιπαράθεσή μας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η συνεργασία μαζί τους, αφού κοινός στόχος όλων μας πρέπει να είναι η επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους συμπολίτες μας. Θεωρούμε όμως ότι η απόφασή τους να στηρίζουν τις επιλογές μιας δοτής διοίκησης όπως είναι η διοίκηση της ΕΤΑΔ, η οποία προωθεί ένα μοντέλο αξιοποίησης της παραλίας των Αλυκών που θα αλλοιώσει ανεπανόρθωτα την περιοχή και θα στερήσει τους πολίτες την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στην παραλία, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή εντολή που έχουν λάβει.. Επιλέγουν να υπηρετήσουν το κομματικό τους καθήκον, αντί το συμφέρον των πολιτών που τους ψήφισαν. Στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε πουθενά αναφορά για ξεπούλημα των παραλιών. Τι άλλαξε από το 2015 μέχρι σήμερα; Μήπως η ανάγκη παραμονής με κάθε τρόπο, όσο το δυνατόν περισσότερο, στην εξουσία και στα προνόμια που αυτή εξασφαλίζει;

Δεύτερον, κατανοούμε την ανάγκη των φίλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να θέλουν να στηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές. Είναι δικαίωμά τους , αλλά είναι δικό μας δικαίωμα και υποχρέωση να υπερασπιστούμε το συμφέρον των δημοτών μας. Εκείνοι επιλέγουν να στηρίξουν την επιλογή της ΕΤΑΔ να καταλάβει όλη την παραλία των Αλυκών και να τη "φορτώσει" με πέντε (5) καντίνες, Λούνα Παρκ, Τσίρκο και πάρκινγκ επί πληρωμή. Εμείς επιλέγουμε ένα μοντέλο ήπιας αξιοποίησης, το οποίο προτείναμε στην ΕΤΑΔ πριν εκείνη αποφασίσει να προκηρύξει διαγωνισμό, με σεβασμό στη φυσιογνωμία της περιοχής, με λειτουργία μόνο των τριών (3) πέτρινων στη μισή έκταση της παραλίας και όχι στο σύνολό της, δημιουργία ποδηλατόδρομου, πεζόδρομου, παιδικών χαρών κ.α. και με διασφαλισμένο το δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση τους στην παραλία και στη χρήση των ομπρελοκαθισμάτων.

Τρίτον, οι φίλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται δήθεν το νόμο , για να δικαιολογήσουν τη θέση τους, ότι η παραλία των Αλυκών ανήκει στην ΕΤΑΔ. Η δική μας η θέση είναι διαφορετική. Εμείς ως αυτοδιοίκηση διεκδικούμε το αυτονόητο, να ανήκει στους Δήμους το δικαίωμα αξιοποίησης των παραλιών. Δεν είναι δυνατόν δοτές διοικήσεις που ορίζονται με κομματικά κριτήρια, να αποφασίζουν από τα κλειστά γραφεία τους για το πώς θα διαχειριζόμαστε τις παραλίες μας. Πουθενά στον κόσμο, εκτός ίσως από τη Βενεζουέλα ή τη Βόρειο Κορέα , δεν γίνεται η διαχείριση των παραλιών από το Κεντρικό Κράτος . Παντού έχει η αυτοδιοίκηση τον πρώτο λόγο. Αυτό διεκδικούμε να γίνει επιτέλους και στην Ελλάδα.

Τέταρτον, όλες οι εναλλακτικές λύσεις που ισχυρίζονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι προτάθηκαν από την ΕΤΑΔ , ήταν ουσιαστικά παραλλαγές της ίδιας πρότασης . Αυτός ήταν ο λόγος που όλες απορρίφθηκαν από το Δήμαρχο και την Διαπαραταξιακή Επιτροπή. Όλες οι δήθεν εναλλακτικές προτάσεις του κ. Τερζάκη οδηγούσαν στο ίδιο αδιέξοδο, αφού για να πληρωθεί το πολύ υψηλό τίμημα που ζητά η ΕΤΑΔ, τα 260.000 ευρώ, θα πρέπει ή να επιβαρύνουμε τους πολίτες ή να επιτρέψουμε να κατασκευαστούν στις Αλυκές όλα όσα προτείνει η ΕΤΑΔ προκαλώντας όχληση και αλλοίωση της περιοχής. Εμείς σε αυτό το μοντέλο δεν πρόκειται να δώσουμε το πράσινο φως. Οι εναλλακτικές προτάσεις που δήθεν μας προτείνουν είναι παραλλαγές του σκοινιού που θέλουν να μας κρεμάσουν. Δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Για το Δήμο Σαρωνικού αποτελεί "κόκκινη γραμμή" το ξεπούλημα της παραλίας των Αλυκών . Δήμος, Δημοτικό Συμβούλιο και πολίτες, ενωμένοι μια γροθιά, θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να αποτρέψουμε αυτό το ξεπούλημα. Για να διαφυλάξουμε το δικαίωμά μας να έχουμε ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις παραλίες του Δήμου μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΩΦΡΟΝΗΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 12:19
 


Σελίδα 9 από 2118
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση