ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
documenta 14: Δύο ποδηλάτες ενώνουν την Αθήνα με το Κάσελ - περνώντας από 14 χώρες στέλνουν μήνυμα κατανόησης μεταξύ των λαών PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 09 Απρίλιος 2017 16:23

documenta 14: Δύο ποδηλάτες ενώνουν την Αθήνα με το Κάσελ - περνώντας από 14 χώρες στέλνουν μήνυμα κατανόησης μεταξύ των λαών

 Img 0209

  Λίγο πριν από τη χθεσινή επίσημη τελετή εγκαινίων της documenta 14, δύο ποδηλάτες ξεκινούσαν το δικό τους ταξίδι από την Αθήνα μέχρι τη γερμανική πόλη του Κάσελ, συνδέοντας με αυτό τον συμβολικό τρόπο τις δύο πόλεις που φιλοξενούν την πιο σημαντική έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στον κόσμο.

 Οι 20χρονοι Vincent Keller και Leon Gross, ξεκίνησαν χθες από την Αθήνα και σε 100 ημέρες, αφού έχουν διανύσει περίπου 4.000 χιλιόμετρα περνώντας από 14 χώρες της Ευρώπης, στις 10 Ιουνίου, θα φτάσουν στηνπλατεία Frederick του Κάσελ για τα εγκαίνια που δεύτερου σκέλους της documenta 14.

 Οι δήμαρχοι των πόλεων της Αθήνας Γιώργος Καμίνης και του Κάσελ Bertram Hilgen, είχαν την ευκαιρία να συγχαρούν τους δύο αθλητές και να τους ευχηθούν καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο στόχο τους, που ως πρωτοβουλία υιοθετήθηκε και υποστηρίζεται από τον δήμο του Κάσελ.

  Οι δύο ποδηλάτες στη διαδρομή των 4.000 χιλιομέτρων αφού διασχίσουν την Ελλάδα θα περάσουν από την Αλβανία, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Αυστρία, την Τσεχία και μετά από τρεις μήνες θα φτάσουν στη Γερμανία, στέλνοντας μήνυμα κατανόησης μεταξύ των λαών της Ευρώπης.

  Στις αποσκευές τους, όμως θα έχουν και ένα βιβλίο: το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» και σε κάθε χώρα που θα σταματούν, θα ζητούν από έναν πολίτη ένα σημείωμα - μήνυμα. Το βιβλίο θα το παραδώσουν στο Κάσελ, ώστε να προστεθεί στον «Παρθενώνα από Απαγορευμένα βιβλία», που έχει στηθεί στην πλατεία Frederick και αποτελείται από 100.000 βιβλία, έργο της Marta Minujin.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 09 Απρίλιος 2017 16:27
 
107 εκατ. ευρώ για έργα υποδομών από την Περιφέρεια Αττικής PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2017 17:06

107 εκατ. ευρώ για έργα υποδομών από την Περιφέρεια Αττικής

perattikis17

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται κρίσιμα έργα υποδομών που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών καθώς και στην αναπτυξιακή προοπτική της Αττικής. Το 2016 η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε ποσό ύψους 107 εκατ. ευρώ για έργα, όπως σημειώθηκε την Πέμπτη, 6 Απριλίου, κατά τον οικονομικό απολογισμό του συγκεκριμένου έτους, στο πλαίσιο της 12ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, το ΠΕ.ΣΥ ενέκρινε τα αποτελέσματα εκτέλεσης προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής Δ΄ τριμήνου 2016, τον οικονομικό απολογισμό Περιφέρειας Αττικής έτους 2016, την 1η τροποποίηση Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2017 καθώς και την 1η τροποποίηση προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2017.

Παράλληλα στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής εντάχθηκαν νέα σημαντικά έργα. Ενδεικτικά:

  • Υλοποίηση Μουσειογραφικής Μελέτης Εθνικής Πινακοθήκης

  • Αποκατάσταση των πετρόκτιστων κτιρίων του πρώην 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην οδό Δεινοκράτους

  • Ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά

  • Κέντρο Καινοτομίας για τη γαλάζια οικονομία στον Πειραιά

  • Ανακατασκευή συγκοινωνιακών κόμβων στο Σχιστό και ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω

  • Σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στο Χαϊδάρι, καθώς και στον Κυκλοβόρο στο κέντρο της Αθήνας

 
Συνάντηση Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Ε.Ε. Ms Corina Cretu. Επιστασία ανάπλασης Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2017 16:33

Συνάντηση Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Ε.Ε. Ms Corina Cretu. Επιστασία ανάπλασης Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης

ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

resized EU Rgnl Plc Cmmssnr mtng Ms Corina Cretu-7

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Corina Cretu, η οποία ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα στη Νέα Παραλία, η ανάπλαση της οποίας υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια.

resized EU Rgnl Plc Cmmssnr mtng Ms Corina Cretu-1

Σε δήλωσή της μετά το πέρας της ξενάγησης η Corina Cretu συνεχάρη τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη για το εξαιρετικό, όπως το χαρακτήρισε, έργο της ανάπλασης, που ολοκληρώθηκε με την επιχορήγηση 22 εκατομμυρίων € από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο γι’ αυτή την εξαιρετική επένδυση. Η Περιφέρεια σας είναι η πρώτη σε βαθμό απορρόφησης, τόσο για την περίοδο 2007-2013 όσο και για την προσεχή προγραμματική περίοδο 2014-2020, παρά το γεγονός ότι έχουμε εξασφαλίσει μόνο ένα δισεκατομμύριο € για την Περιφέρεια. Παρόλα αυτά προσβλέπουμε σε περισσότερες χορηγήσεις και τοπικά κονδύλια για περισσότερα έργα.

resized EU Rgnl Plc Cmmssnr mtng Ms Corina Cretu-2

»Πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν περιφέρειες για τις οποίες διατίθενται κονδύλια στις Βρυξέλλες, τα οποία απλώς περιμένουν. Εσείς εδώ καταφέρατε να αξιοποιήσετε πλήρως τα κονδύλια αυτά και το λέω και για έναν άλλο λόγο, διότι η πολιτική της συνοχής, η πολιτική της αλληλεγγύης στην Ευρωπαϊκή Ένωση δέχεται επιθέσεις. Ο δικός μας ρόλος είναι να δείξουμε πως αξιοποιούμε ακριβώς αυτά τα κονδύλια υπέρ των πολιτών. Αναφέρομαι στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, διότι συχνά αυτή η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν γίνεται αντιληπτή» κατέληξε η κ. Cretu.

resized EU Rgnl Plc Cmmssnr mtng Ms Corina Cretu-3

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ευχαρίστησε την Επίτροπο, με την οποία, όπως είπε, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει στο πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και χαρακτήρισε την ανάπλαση της Νέας Παραλίας ως ένα από τα σημαντικότερα έργα για την πόλη. «Το έργο έχει δημιουργήσει ένα άλλο επίπεδο ζωής για τους κατοίκους όλου του Μητροπολιτικού συγκροτήματος. Ο κόσμος απολαμβάνει την παραλία και τη βόλτα του και φυσικά αυτό οφείλεται στη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το σημαντικό ρόλο που παίζουν τα χρήματα που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή μας και να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, καθώς έχουμε μεγάλη ανάγκη από παραγωγικές επενδύσεις».

resized EU Rgnl Plc Cmmssnr mtng Ms Corina Cretu-4

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε ότι μέσω των κοινοτικών προγραμμάτων και των κονδυλίων τους υλοποιούνται σημαντικά έργα υποδομής, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και πηγές εισοδημάτων για τον τόπο. «Και ακριβώς αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής επίσκεψης, ότι ευτυχώς υπάρχουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια και άνθρωποι που μπορούν και μας βοηθούν στην Ευρώπη, προκειμένου να αξιοποιούμε αυτούς πόρους για το συμφέρον των συμπολιτών μας. Εμείς ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε περήφανοι που μπορούμε με σκληρή δουλειά να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

resized EU Rgnl Plc Cmmssnr mtng Ms Corina Cretu-5

Την κ. Cretu συνόδευσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ στην ξενάγηση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

resized EU Rgnl Plc Cmmssnr mtng Ms Corina Cretu-6

resized EU Rgnl Plc Cmmssnr mtng Ms Corina Cretu-8

resized EU Rgnl Plc Cmmssnr mtng Ms Corina Cretu-9

resized EU Rgnl Plc Cmmssnr mtng Ms Corina Cretu-10

resized EU Rgnl Plc Cmmssnr mtng Ms Corina Cretu-13

resized EU Rgnl Plc Cmmssnr mtng Ms Corina Cretu-14

resized EU Rgnl Plc Cmmssnr mtng Ms Corina Cretu-15

resized EU Rgnl Plc Cmmssnr mtng Ms Corina Cretu-16

 

 

 

 

 

 
Ευρωπαϊκός διαγωνισμός για την προώθηση των επαναχρησιμοποιήσιμων λύσεων πληροφορικής στις Δημόσιες Διοικήσεις PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 17:40

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός για την προώθηση των επαναχρησιμοποιήσιμων λύσεων πληροφορικής στις Δημόσιες Διοικήσεις

resized dt1

Ευρωπαϊκών διακρίσεων συνέχεια για την Περιφέρεια Ηπείρου και για το έργο «Οδηγός του Πολίτη». Δύο χρόνια μετά το βραβείο «Καλής Πρακτικής» στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημοσίου Τομέα 2015 αυτή τη φορά κατέκτησε το βραβείο “Certificate of Excellence”, με την 4η θέση στην κατηγορία «περιφερειακό επίπεδο», μεταξύ 118 προτάσεων / 96 συμμετοχών / 4 κατηγορίες, από χώρες της Ε.Ε. στο διαγωνισμό για την προώθηση των επαναχρησιμοποιήσιμων λύσεων πληροφορικής στις Δημόσιες Διοικήσεις, (Share and reuse interoperability solutions for public administrations), που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η τελετή απονομής έγινε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Sharing & Reuse Conference την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας από τον Αναπληρωτή Γενικό Δ/ντη της Γενικής Δ/νσης Πληροφορικής (DIGIT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mario Campolargo. Στη διάρκεια της διάσκεψης παρουσιάστηκαν οι 17 καλύτερες λύσεις πληροφορικής από τις 96 που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Οι υποβληθείσες αιτήσεις αξιολογήθηκαν για το σχεδιασμό της λύσης, τη διακυβέρνηση, τον αντίκτυπο / αποτέλεσμα, την έκταση της επαναχρησιμοποίησης και της βιωσιμότητας.

Ο «Οδηγός του Πολίτη» της Περιφέρειας Ηπείρου προκρίθηκε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού για την προώθηση των επαναχρησιμοποιήσιμων λύσεων πληροφορικής στις Δημόσιες Διοικήσεις (Share and reuse interoperability solutions for public administrations) στην κατηγορία «περιφερειακό επίπεδο».

resized dt2

Την Περιφέρεια Ηπείρου στη διάσκεψη εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλειος Γοργόλης και την παρουσίαση έκανε ο Νικόλαος Ντέμος, προϊστάμενος του Τμήματος «Σχεδίαση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τον πολίτη» της Διεύθυνσης Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, ο οποίος για τις ανάγκες του διαγωνισμού ως προέκταση του δικτυακού τόπου www.politis.gov.gr, ανέπτυξε μια λύση πληροφορικής, ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα με έμφαση στη βελτίωση της επαναχρησιμοποίησης των δεδομένων και την παροχή προτύπου ως πακέτο εγκατάστασης με την αντίστοιχη διαμόρφωση, το οποίο και διατίθεται χωρίς περιορισμούς ως προς την αντιγραφή, περαιτέρω χρήση και διάθεση ή τροποποίηση αυτού. Παράλληλα παρέχεται δυνατότητα επέκτασης και υποστήριξης προς άλλες Ευρωπαϊκές Δημόσιες Διοικήσεις. Η περιγραφή της λύσης με τα σχετικά αρχεία προς μεταφόρτωση έχουν αναρτηθεί και στο Joinup portal.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων κα Τατιάνα Καλογιάννη με την ευκαιρία της συμμετοχής στη διάσκεψη του Sharing & Reuse Conference και τη διάκριση στο διαγωνισμό ανέφερε: «ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελούσε για εμάς άλλη μια πρόκληση. Η 4η θέση που καταλάβαμε ανάμεσα σε τόσο δυνατές συμμετοχές με μεγάλα οικονομικά budget επιβεβαιώνει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από την Περιφέρεια Ηπείρου για την περεταίρω ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων προς όφελος των πολιτών αλλά και της δημόσιας διοίκησης».

Να σημειωθεί πως ο διαγωνισμός «Sharing & Reuse Award» ξεκίνησε στο πλαίσιο του προγράμματος ISA² της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιούλιο του 2016 με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα οφέλη της κοινής χρήσης και της επαναχρησιμοποίησης λύσεων πληροφορικής στο Δημόσιο τομέα.

Στην πλατφόρμα Joinup (joinup.ec.europa.eu) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει μια συλλογή με επαναχρησιμοποιήσιμες λύσεις πληροφορικής που αναπτύχθηκαν από τα κράτη μέλη και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Ως ενιαίο σημείο πρόσβασης παρέχει περισσότερες από 2.800 λύσεις διαλειτουργικότητας για τις Δημόσιες Διοικήσεις.

 


Σελίδα 9 από 2641
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν,  «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά. Δεν διαφαίνεται σύντομα τέλος στη διαμάχη ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση