ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 17:22

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου βρίσκεται στη Λήμνο συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου κα. Αφροδίτη Κουρογένη.

resized Φωτογραφία 1

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Έπαρχο Λήμνου κ. Βαγγέλη Γιαρμαδούρο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής κ. Κώστα Αδαμίδη και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που αφορά στο νησί της Λήμνου.

 

Ακολούθως επισκέφθηκε το έργο «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου Κορνού- Σαρδές», προϋπολογισμού 373.000 ευρώ, οι εργασίες του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει και αφορούν συντήρηση και κατά τόπους βελτίωση των χαρακτηριστικών της υφιστάμενης οδού.

resized Φωτογραφία 2

Η Περιφερειάρχης επισημαίνοντας την ανάγκη εκπόνησης έργων ανάπτυξης ιδίως του αγροτικού τομέα και προώθησης των δυνατοτήτων της Λήμνου, σημείωσε την άμεση ανάγκη για έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου και αύξησης της οδικής ασφάλειας και είπε ότι «η υπερπροσπάθεια όλων μας μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του στελεχικού δυναμικού και των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων που διαθέτουμε».

 

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 10:30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο της Αγίας Τριάδας, θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πίτας της Π.Ε. Λήμνου, παρουσία φορέων του νησιού καθώς και όσων πολιτών το επιθυμούν.

 
Δήμος Ιωαννιτών - Διανομή αλατιού σε σημεία της πόλης PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 11:33

Δήμος Ιωαννιτών - Διανομή αλατιού σε σημεία της πόλης.

ΙΟΑΝΝΙΤΟΝ

Από το Δήμο Ιωαννιτών γίνεται γνωστό ότι έχει γίνει διανομή αλατιού σε διάφορα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων. Τα σημεία στα οποία μπορούν οι πολίτες να προμηθευτούν το αλάτι είναι:

1. Κεντρικό Δημαρχείο

2. Πλατεία Λακκωμάτων

3. ΔΡΟΣΙΑ παιδική χαρά

4. ΠΕΝΤΕΛΗ περίπτερο

5. ΖΕΥΓΑΡΙΑ πλατεία

6. ΚΙΑΦΑ γήπεδα 5x5

7. Πλατεία Πλατάνου

8. Πλατεία Χατζή

9. Τζαμί Καλούτσιανης

10. Πλατεία Ακαδημίας και Αράπη (πίσω απο το σχολείο)

11. LIDL (Υψηλάντη)

12. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ κοινοτικό κατάστημα

 
Η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται για την αειφόρο ανάπτυξη των τουριστικών παρακτίων περιοχών στη Μεσόγειο. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 09:59

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται για την αειφόρο ανάπτυξη των τουριστικών παρακτίων περιοχών στη Μεσόγειο.

resized Photo1

Η αειφόρος ανάπτυξη των τουριστικών παράκτιων περιοχών, βασιζόμενη στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών (ΟΔΠΖ) και του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού (ΘΧΣ) είναι ο στόχος του νέου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Co-EVOLVE στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης.

Αποτελεί έργο των Μεσογειακών Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας (MED INTERREG) και έχει ως αντικείμενο την προώθηση της αρμονικής συνύπαρξης και συν-εξέλιξης των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και των φυσικών συστημάτων, εκτιμώντας τις θετικές συνθήκες ανάπτυξης στη Μεσόγειο, τους περιβαλλοντικούς κινδύνους-απειλές όπως η υποβάθμιση του περιβάλλοντος από την αλόγιστη ανθρώπινη χρήση και η κλιματική αλλαγή. Απαραίτητο στοιχείο για την συνεργασία των Μεσογειακών Περιφερειών για την επίτευξη του παραπάνω στόχου αποτελούν οι συνέργειες μεταξύ τους, η ανταλλαγή μεθοδολογίας βασιζόμενης στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης, η ανάπτυξη κοινών εργαλείων λήψης αποφάσεων.

resized Photo2

Στο νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Co EVOLVE που συντονίζεται από την Περιφέρεια Αν Μακεδονίας Θράκης συμμετέχουν φορείς από πέντε χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Κροατία), καθώς και η Συνέλευση των Παράκτιων και Απομακρυσμένων Περιφερειών της Ευρώπης ( Conference of Peripheral Maritime Regions - CPMR) της οποίας την Αντιπροεδρία και επί των θαλασσίων θεμάτων έχει η Περιφέρεια Κρήτης.

Στην εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του Προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η Δρ Ε Χατζηγιάννη, Δ/ντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού συντονίστρια για τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τους εταίρους-φορείς του νέου Ευρωπαϊκού Προγράμματος.

 
Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 13-01-2017 οι σχολικές μονάδες της Τοπικής Κοινότητα Παραποτάμου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 21:13

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 13-01-2017 οι σχολικές μονάδες της Τοπικής Κοινότητα Παραποτάμου

igoumenitsalogo

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, καθώς και την εισήγηση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, με απόφαση του αναστέλλει αύριο Παρασκευή 13-01-2017 τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Παιδικού Σταθμού της Τοπικής Κοινότητα Παραποτάμου.

 


Σελίδα 9 από 2552

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση