ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ BAZAAR ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΕΚ ΑΛΦΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017 19:42

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ BAZAAR ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 resized IMG 0400

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα, στα εγκαίνια του Πασχαλινού Φιλανθρωπικού Bazaar, που διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτηρίου.

Τα έσοδα θα ενισχύσουν το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, καθώς και τις ανάγκες του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η ΑΓΚΑΛΙΑ».

 resized IMG 0423

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Είμαστε εδώ, στα εκπαιδευτήρια ΑΛΦΑ, σε μια ακόμη συνέργεια των εκπαιδευτηρίων με την Μητρόπολη Πειραιώς. Πρόκειται για ένα bazaar με εικόνες, με βιβλία, με Πασχαλινά είδη, που έχει στόχο την  ενίσχυση του κοινωνικού έργου της Μητρόπολης Πειραιώς  καθώς και τη στήριξη  του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η ΑΓΚΑΛΙΑ». Τα εκπαιδευτήρια ΑΛΦΑ είναι πολλά χρόνια στην πόλη μας, γνωστά παλαιότερα ως εκπαιδευτήρια ΞΥΝΗ.  Είναι διαχρονική η σχέση με τη Μητρόπολη, στενή η σχέση  και με τον Δήμο. Πάντα είναι παρόντες στα δρώμενα της πόλης, όχι μόνο σε γιορτές, σε εκδηλώσεις και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Είναι ένα σημαντικό εκπαιδευτήριο για την πόλη μας και όχι μόνο. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε αυτή την πρωτοβουλία, να ενισχύσουμε κι εμείς αυτή την προσπάθεια, αγοράζοντας πασχαλινά δώρα. Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε ενέργειες που κινούνται στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης και της στήριξης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Τους συγχαίρω  και εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση».        

 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017 11:41

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

resized Φωτογραφία 1

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης στο υπό εξέλιξη έργο «Αναδιαρρυθμίσεις – Επεκτάσεις και Προμήθεια – Εγκατάσταση Ιατρικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης», συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτη Προβέτζα, παρουσία του Προϊσταμένου Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Ευθ. Ζιώγα, του Διοικητικού Διευθυντή του Νοσοκομείου κ. Ι. Σακαλή, στελεχών της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, της Διευθύντριας Κατασκευών των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κας. Ε. Κανελλοπούλου, του επιβλέποντα του έργου Σ. Μάνθου και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας που κατασκευάζει το έργο.

resized Εκτελούμενες εργασίες

Στο πλαίσιο του έργου συνολικού προϋπολογισμού 25.208.900 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου του ΕΣΠΑ 2014-2020, προβλέπεται να κατασκευαστούν 2 νέα κτίρια συνολικού εμβαδού 1.828 m2 και 2.758 m2 αντίστοιχα, καθώς και να εκσυγχρονιστούν τα 2 κτίρια της παλαιάς πτέρυγας συνολικού εμβαδού 6.048 m2 και 2.230 m2 αντίστοιχα, να διαμορφωθεί ο περιβάλλον χώρος και να πραγματοποιηθεί η προμήθεια –εγκατάσταση του απαραίτητου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

resized Φωτογραφία 2

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκε η ομαλή πορεία υλοποίησης του έργου. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί τα 2 νέα κτίρια και έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού τους, επίσης έχει ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του ενός παλαιού κτιρίου (ΚΝ), καθώς και το ½ του παλαιού κτιρίου (ΚΠ) κατασκευής 1931. Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αποπεράτωσης της ανακατασκευής του παλαιού κτιρίου, καθώς και οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Με βάση το χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2017.

resized Σύγχρονα αναβαθμισμένα χειρουργεία

Η Περιφερειάρχης σε δήλωσή της τόνισε τη σημασία του έργου, καθόσον το νησί της Λέσβου αποκτά πλέον ένα σύγχρονο Νοσοκομείο με νέο ιατρικό εξοπλισμό που δίνει τη δυνατότητα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης. «Αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δεδομένου ότι καθοριστικός παράγοντας για κάθε παρεχόμενη υπηρεσία είναι ο άνθρωπος και το στελεχικό δυναμικό της κάθε Μονάδας», επεσήμανε η κα. Καλογήρου.

 

resized Φωτογραφία 3resized Σύγχρονη μονάδα νεογνών

 

resized Σύγχρονη ΜΕΘ

 
Περιφέρεια Αττικής: Καθημερινοί οι έλεγχοι στην αγορά την περίοδο του Πάσχα PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017 11:37

Περιφέρεια Αττικής: Καθημερινοί οι έλεγχοι στην αγορά την περίοδο του Πάσχα

perattikis17

Εντείνονται οι υγειονομικοί και αγορανομικοί έλεγχοι στην αγορά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, προκειμένου να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας καθώς και διάθεσης μη ασφαλών τροφίμων.

Συγκεκριμένα, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των καταναλωτών, διενεργούνται καθημερινοί έλεγχοι σε όλα τα σημεία παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας τροφίμων, με ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων που παρουσιάζουν αυξημένη καταναλωτική ζήτηση τη συγκεκριμένη περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, σε διάστημα 20 ημερών έχουν πραγματοποιήσει 928 ελέγχους σε τρόφιμα και εγκαταστάσεις τροφίμων. Να σημειωθεί ότι οι Υπηρεσίες μετείχαν και σε μικτά κλιμάκια ελέγχων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΣΥΚΑΠ) που αφορούσαν σε έλεγχο εγκαταστάσεων τροφίμων ζωικής προέλευσης και σε δειγματοληψίες για υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε προϊόντα φυτικής προέλευσης σε λαϊκές αγορές. Για την πάταξη του φαινομένου «ελληνοποιήσεων» προϊόντων, ιδιαίτερα στα σφαγεία, διενεργήθηκαν 20 επίσημοι έλεγχοι στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής κατά τους οποίους κρεοσκοπήθηκαν περίπου 100.000 πτηνά, 12.000 αιγοπρόβατα και 100 χοιρινά. Στα δύο σφαγεία της ΠΕ Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκαν συνολικά 23 κρεοσκοπήσεις που αντιστοιχούν σε έλεγχο περίπου 25.000 αμνοεριφίων. Σημειώνεται ότι έγιναν 27 συστάσεις σε καταστήματα μαζικής εστίασης, υπεραγορές τροφίμων, λαϊκές αγορές, κρεοπωλεία και εγκαταστάσεις τροφίμων και κατασχέθηκαν τρόφιμα ζωικής προέλευσης συνολικού βάρους 265 κιλών.

Ακολούθως, με γνώμονα τη διασφάλιση των κατάλληλων υγειονομικών συνθηκών, κλιμάκια υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας διενήργησαν πάνω από 1.700 ελέγχους σε όλη την Αττική, 351 εκ των οποίων αφορούσαν στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, έγιναν εκατοντάδες συστάσεις ενώ επιβλήθηκαν 16 κυρώσεις σε επιχειρήσεις λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών καθώς και σε καταστήματα μαζικής εστίασης.

Κατά το ίδιο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν 688 αγορανομικοί έλεγχοι, μεταξύ άλλων, σε πρατήρια υγρών καυσίμων, επιχειρήσεις λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, υπεραγορές τροφίμων, λαϊκές αγορές, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η επιβολή προστίμων ύψους 87.600 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.

 
Ένωση Περιφερειών σε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: «Να επιταχυνθεί ο ρυθμός υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και να εκχωρηθούν οι πόροι στις Περιφέρειες» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017 09:35

Ένωση Περιφερειών σε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: «Να επιταχυνθεί ο ρυθμός υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και να εκχωρηθούν οι πόροι στις Περιφέρειες»

resized ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ Ε ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 1

Στο ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών θα μετάσχει ο Ε. Αποστόλου για να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα ζητήματα που τέθηκαν

 

Κ. Αγοραστός: «Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες της αγωνίας και της ανησυχίας των αγροτών και των κτηνοτρόφων για τους αργοπορία στο ΠΑΑ - η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα μια Παραγωγική Επανάσταση ιδίως στον πρωτογενή τομέα»

 

 

Να επιταχυνθεί ο ρυθμός υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-20 και να εκχωρηθούν οι πόροι στις Περιφέρειες (37,1% του ΠΑΑ) ώστε να παροχετευθεί ζεστό χρήμα στην αγροτική παραγωγή και την πραγματική οικονομία, ζήτησε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα.

Από την πλευρά του ο κ. Ε. Αποστόλου δεσμεύτηκε αμέσως μετά την Κυριακή του Θωμά να μετάσχει σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών στα γραφεία της μαζί με τους γενικούς γραμματείς και τους διευθυντές των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου προκειμένου ν’ απαντήσει αναλυτικά σ’ όλα τα θέματα που τέθηκαν στη σημερινή συνάντηση.

resized ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ Ε ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 2

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας έθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα εξής θέματα:

-Εκχώρηση πόρων του ΠΑΑ στις Περιφέρειες:

Η «μερική» εκχώρηση στις Περιφέρειες ολοκληρώθηκε μόλις τον προηγούμενο Οκτώβριο με την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ χωρίς όμως οι Περιφέρειες να μπορούν να προβούν σε καμία προκήρυξη νέου Μέτρου μέχρι σήμερα καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εγκύκλιοι και εφαρμοστικές αποφάσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

-Νέοι Αγρότες:

Δυόμιση μήνες μετά τη λήξη του χρόνου υποβολής των αιτήσεων στήριξης δεν έχει ξεκινήσει καν η αξιολόγησή τους καθώς αναμένονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα φύλλα αξιολόγησης και η διαδικασία βάσει της οποίας οι αξιολογητές θα μπορούν να μπαίνουν στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

Οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειών είναι απολύτως έτοιμες από την πλευρά τους για να ξεκινήσουν την αξιολόγηση των αιτήσεων.

Ένα δεύτερο ζήτημα που αναφύεται είναι το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί σε ορισμένες Περιφέρειες και η ΕΝΠΕ καλεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εξετάσει κάθε πιθανή λύση για την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων νέων γεωργών και κτηνοτρόφων, που υπέβαλαν αίτηση στο Υπομέτρο 6.1 «Ενισχύσεις εκκίνησης επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20 εφ’ όσον πληρούν τις προϋποθέσεις.

Παράλληλα, εισηγείται στην επικείμενη αναθεώρηση του ΠΑΑ να ενταχθεί η εξής διάταξη:

«Οι επιλαχόντες του Υπομέτρου 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-20 που πληρούν τα κριτήρια ένταξης, διατηρούν τα ίδια δικαιώματα και προνόμια με τους ενταγμένους όσον αφορά τα κριτήρια βαθμολογίας και αυξημένης ενίσχυσης στη διεκδίκηση ένταξής τους στα υπόλοιπα Μέτρα του ΠΑΑ».

Κατάρτιση Νέων Αγροτών:

Είναι επιβεβλημένο να «τρέξει» αμέσως το Μέτρο 1.1.1 «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του ΠΑΑ καθώς δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση πληρωμής ούτε καν όσοι νέοι αγρότες έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα το 2014 αφού δεν έχουν συμπληρώσει τις απαιτούμενες ώρες κατάρτισης.

-Σχέδια Βελτίωσης:

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των Νέων Αγροτών είναι απαραίτητη για να προκηρυχθούν τα Σχέδια Βελτίωσης.

-Επενδυτικά Μέτρα:

Κανένα Μέτρο με επενδυτικό ενδιαφέρον δεν έχει μέχρι σήμερα προκηρυχτεί παρά τις σχετικές εξαγγελίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μέτρο της Μεταποίησης, του οποίου η πρόσκληση ακόμη εκκρεμεί αν και παρήλθε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών από την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι θα προκηρυχθεί.

-Κίνδυνος απώλειας πόρων:

Η πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και το γεγονός ότι οι ως τώρα πληρωμές αφορούν μονόπλευρα συγκεκριμένα Μέτρα, θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τα κράτη μέλη, επανεξετάζει τις επιδόσεις των προγραμμάτων σε κάθε κράτος μέλος το 2019 (επανεξέταση επιδόσεων), με αναφορά στο πλαίσιο επιδόσεων που ορίζεται στα αντίστοιχα προγράμματα.

Κατά την επανεξέταση επιδόσεων εξετάζεται η επίτευξη των ορόσημων των προγραμμάτων στο επίπεδο προτεραιοτήτων, βάσει των στοιχείων και εκτιμήσεων που παρουσιάζονται στην ετήσια έκθεση υλοποίησης που υποβάλλουν τα κράτη μέλη κατά το έτος 2019. Εάν δεν επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι τότε προβλέπεται σειρά μέτρων για το κράτος – μέλος: από μεταφορά πόρων σε νέες προτεραιότητες, αφαιρώντας πόρους από συγκεκριμένα Μέτρα, μέχρι και στάση πληρωμών για τις προτεραιότητες που δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι.

-Εγγειοβελτιωτικά έργα:

-Δεν έχουν ξεκινήσει τα εγγειοβελτιωτικά έργα παρά τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν καθώς δεν έχουν ικανοποιηθεί οι αιρεσιμότητες του προγράμματος.

-LEADER:

Είναι ανάγκη να προχωρήσουν αμέσως οι συμβάσεις εκτός από τις περιπτώσεις που έχει γίνει προσφυγή.

-Μείωση νιτρορύπανσης:

-Να προκηρυχθεί αμέσως το μέτρο «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» (γνωστό ως μείωση της νιτρορύπανσης).

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ-ΟΕΒ – ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Στη συνάντηση η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας έθεσε και άλλα τρία ζητήματα:

-Δασικοί Χάρτες:

-Είναι σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τη χώρα αλλά η διαδικασία πρέπει να ανασταλεί για ένα ικανό χρονικό διάστημα ώστε να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα και να μην δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θα λυθούν. Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας έχει καταθέσει έγκαιρα τις θέσεις της και έχει προτείνει συγκεκριμένες λύσεις. Στο νομοσχέδιο που συζητείται τώρα στη Βουλή έχουν συμπεριληφθεί διατάξεις που πρότεινε η Ένωση Περιφερειών, υπάρχουν όμως κι άλλα ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν. Θα πρέπει να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να μην τεθούν σε κίνδυνο οι επιδοτήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων.

-Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων:

-Η αρμοδιότητα για την εποπτεία των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων περιήλθε από τους Δήμους στις Περιφέρειες με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Η Ένωση Περιφερειών ζητεί να εκδοθεί αμέσως η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το τι σημαίνει εποπτεία και ξεκαθαρίζει ότι εποπτεία δεν σημαίνει αναλαμβάνω τα χρέη.

-Υποστελέχωση Κτηνιατρικών Υπηρεσιών:

-Πρέπει να στελεχωθούν κατά απόλυτη προτεραιότητα ιδίως οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Περιφερειών που αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΝΠΕ

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε:

«Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες της αγωνίας και της ανησυχίας των αγροτών και των κτηνοτρόφων για τους ρυθμούς με τους οποίους υλοποιείται το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20 και αυτή μας την αγωνία εκφράσαμε στον κ. Ε. Αποστόλου, ζητώντας παράλληλα σαφές χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη των Μέτρων του ΠΑΑ που έχουν εκχωρηθεί στις Περιφέρειες.

Κοινή είναι η διαπίστωση ότι παρατηρείται αργοπορία όσον αφορά το ΠΑΑ, το οποίο πρέπει να επανέλθει στην κανονικότητά του γιατί είναι εκτός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί.

Στη σημερινή συνάντηση θέσαμε και άλλα ζητήματα αιχμής για τον πρωτογενή τομέα, για τα οποία ο Υπουργός δεσμεύτηκε να έλθει στην Ένωση Περιφερειών μαζί με τους συνεργάτες του και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και να μας δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την Ελλάδα της παραγωγής, γιατί αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη σήμερα η Ελλάδα είναι μια Παραγωγική Επανάσταση ιδίως στον πρωτογενή τομέα».

 

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος από το ΔΣ της ΕΝΠΕ οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάννα Καλογήρου, Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, οι Αντιπεριφερειάρχες Χαλκιδικής κ. Γιάννης Γιώργος και Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Σπύρου και Πελοποννήσου κ. Νίκος Πατσαρίνος.

 


Σελίδα 8 από 2641
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν,  «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά. Δεν διαφαίνεται σύντομα τέλος στη διαμάχη ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση