ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Ρένα Δούρου: Η αρωγή και η στήριξη της Περιφέρειας Αττικής προς τα Κύθηρα θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 05 Αύγουστος 2017 19:04

Ρένα Δούρου: Η αρωγή και η στήριξη της Περιφέρειας Αττικής προς τα Κύθηρα θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα.

POLPROSTPERATTIKHS

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στα Κύθηρα, στην ευρύτερη περιοχή Πιτσινάδες Μυλοποτάμου το πρωί της Παρασκευής, η Περιφερειάρχης, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα καθώς και οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τον Δήμαρχο Κυθήρων Στρ. Χαρχαλάκη και με τους εθελοντές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την υπό εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στο νησί.

«Βρισκόμαστε από το πρωί της Παρασκευής που ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά σε επικοινωνία και συνεννόηση με τον Δήμαρχο Κυθήρων και όλους τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση της μεγάλης καταστροφής. Η αρωγή και η στήριξη της Περιφέρειας Αττικής προς τα Κύθηρα δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο σε τούτες τις δύσκολες ώρες αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν θα απαιτηθεί σειρά έργων υποδομής», δήλωσε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Η Περιφέρεια Αττικής εισηγήθηκε άμεσα στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου, να κηρυχθούν τα Κύθηρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ήδη έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

 
ΚΗΡΥΞΗ ΝΗΣΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 05 Αύγουστος 2017 17:36

 

ΚΗΡΥΞΗ ΝΗΣΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

 

resized 2 4

Μικρή αναζωπύρωση της φωτιάς στα Κύθηρα στην περιοχή των Αραίων παρατηρείται εδώ και 30 λεπτά περίπου. Ελπίζουμε για άμεση ενέργεια των χερσαίων δυνάμεων της πυρόσβεσης.

Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.

Και μια διευκρίνηση για την απαρχή της καταστροφικής φωτιάς που ενέτεινε στην ερήμωση της ΒΔ περιοχής του νησιού.Ουσιαστικά η φωτιά ξεκίνησε από ιδιοκτησία που είναι κοντά στο νοσοκομείο και συγκεκριμμένα από το οικόπεδο που βρίσκεται στην στροφή για να μπείς στο νοσοκομείο. Εντός της περιοχής και του περιβόλου του νοσοκομείου δεν υπάρχει τίποτε καμένο απολύτως.

Επίσης όπως ανεφέρθη η φωτιά στο πολύ γρήγορο πέρασμα της δεν έκαψε ολοσχερώς όλες τις περιοχές από όπου πέρασε. Λόγω της συνεχους και ισχυρής εναλλαγής των ανέμων άφησε αρκετές πράσινες ζώνες απείραχτες.
----------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης

Η νύχτα στο νησί  θα είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω της πολύ μεγάλης φωτιάς. 

Υπάρχει από την πρώτη στιγμή τεράστια κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων του νησιού, οι οποίες διαρκώς ενισχύονται με οχήματα, προσωπικό και δασοκομάντος από την Πελοπόννησο. 

Επικεφαλής αυτή τη στιγμή είναι ο Αρχιπύραρχος της Τρίπολης κ. Λαρέζος, ενώ σε λίγο φτάνει στο νησί και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος με πολύ μεγάλη ενίσχυση από την υπόλοιπη Χώρα. 


resized 2 2

Η απόδοση ευθυνών δεν γίνεται ποτέ εν μέσω συμβάντος και δεν είναι της παρούσης. 
Αυτή τη στιγμή προέχει η κατάσβεση της φωτιάς που στην περιοχή των Κυπριωτιανίκων μαίνεται ανεξέλεγκτη. 

Στο σημείο αυτό βρίσκονται και οι περισσότερες δυνάμεις. Το προσωπικό της ΔΕΗ ενισχύθηκε ήδη από την Πελοπόννησο και αυτή τη στιγμή παλεύει για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, καθώς κάηκαν πολλές κολώνες στην περιοχή της Σκληρής. 

Δημότες ή επισκέπτες που δεν σχετίζονται με την πυρκαγιά να απομακρυνθούν άμεσα για να διευκολύνουν τη διέλευση των οχημάτων. 

resized 4

Όλα τα διαθέσιμα βυτία, μηχανήματα έργου, μπουλτνόζες, φορτωτές και Jcb να μεταβούν άμεσα στην περιοχή του συμβάντος.
Παρακαλούμε για ψυχραιμία και για πιστή τήρηση των οδηγιών της Πυροσβεστικής και των υπευθύνων πολιτικής προστασίας. 
Η απώλεια της ψυχραιμίας εν μέσω ενός τόσο σοβαρού συμβάντος είναι ό,τι χειρότερο.

resized 2

 

Εκτός των άλλων τεράστιων προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η φωτιά, η διακοπή ρεύματος είναι αυτή που άμεσα καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επανέλθει η ηλεκτροδότηση για να μην μείνει στο σκοτάδι το νησί.

Πηγή: KΥΘΗΡΑΙΚΑ ΝΕΑ http://kithiraikanea.com/

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 05 Αύγουστος 2017 18:34
 
Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη για οδικούς άξονες, Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, Γέφυρα Πλάκας, Αγροτικά θέματα PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 04 Αύγουστος 2017 16:14

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη για οδικούς άξονες, Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, Γέφυρα Πλάκας, Αγροτικά θέματα

«Είναι μια νέα εποχή για την Ήπειρο», σημείωσε σε σημερινές δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης μετά την παράδοση (Πέμπτη 03/08/2017) στην κυκλοφορία του τελευταίου τμήματος της Ιόνιας Οδού, από την Πέρδικα μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας Οδού.

kaxrimanis

Ο κ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε επίσης και στις συζητήσεις που είχε με τον Υπουργό Υποδομών και για τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής για τη συνέχιση του οδικού άξονα, καθώς και για τις συνδέσεις που πρέπει να γίνουν με το νέο αυτοκινητόδρομο.

 

«Όπως είπαμε και στον Υπουργό, άμεσα θα φανεί ότι επείγει ο δρόμος να μην μείνει στον κόμβο της Κοσμηράς, αλλά να περάσει το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Διαφορετικά θα υπάρχουν τεράστια θέματα στη λειτουργία του τμήματος από τον κόμβο Κοσμηράς μέχρι τον κόμβο Εγνατία Οδός με την Ε.Ο. Ιωαννίνων –Άρτας. Συζητήσαμε με τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και για το τμήμα Γιάννενα – Κακαβιά και για το τμήμα Καμπή-Γέφυρα Καλογήρου-Πρέβεζα, τους οποίους ενημερώσαμε εκ νέου για τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει σε επίπεδο πιστώσεων. Θέσαμε επίσης το ζήτημα του δρόμου της Αμβρακίας, αλλά και αυτό του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα- Μαυρομμάτι, για τον οποίο δυστυχώς δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες».

 

Προς εξέταση η λειτουργικότητα των δεξαμενών

καυσίμων στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

 

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διαβίβασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τον φάκελο του έργου της εγκατάστασης δεξαμενής καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, που υλοποιήθηκε το 1993, χωρίς όμως έκτοτε να χρησιμοποιηθεί καθόλου.

 

«Μετά την εκ νέου επεξεργασία του φακέλου, φαίνεται ότι μπορεί να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργικότητάς του, όπως νέα στρώση ρητίνης, φίλτρο για τα καύσιμα, πιθανή αλλαγή στην αντλία καυσίμων, καθώς και έλεγχος γειώσεων», ανέφερε ο Περιφερειάρχης επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα αναβάθμισης του αεροδρομίου.

 

«Η Περιφέρεια – τόνισε - με τους εμπλεκόμενους Δήμους, δηλαδή Ιωαννιτών και Ζίτσας, μπορούν να έχουν ειδικό ρόλο – αφού συζητήσουμε με το Υπουργείο – ως προς την ιδιοκτησία και τις μικροσυντηρήσεις, που άλλωστε ήδη εμείς κάνουμε. Και θα βρεθεί τρόπος αυτό το αεροδρόμιο, μετά την Ιόνια και την Εγνατία Οδό, να παίξει το ρόλο του. Άλλωστε έχουμε πει ότι αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει και την Ήπειρο αλλά και τη Νότιο Αλβανία».

 

Τέλος, όπως ανέφερε η πρότασή του είναι η Περιφέρεια, μαζί με τους Δήμους Ιωαννιτών- Ζίτσας, πιθανόν και την ΠΕΔ να έχουν λόγο στο ζήτημα της χρήσης του αεροδρομίου.

 

«Εμείς θέλουμε να κερδίσει η Ήπειρος. Συμμετέχουμε σε τουριστικές εκθέσεις για να διαφημίσουμε τον τόπο μας, να περάσουμε την εξωστρέφεια στα προϊόντα μας. Και το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι ένας τρίτος πόλος, μετά τους αυτοκινητόδρομους στον οποίο πρέπει να δώσουμε βάρος».

 

Η προγραμματική για τη γέφυρα Πλάκας

 

Καθυστερήσεις στην υλοποίηση προγραμματισμένων δράσεων για την αποκατάσταση της Γέφυρας Πλάκας, επισήμανε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και σε αυτό το λόγο απέδωσε την απουσία του ιδίου, αλλά και του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα. Χθες μάλιστα ο Περιφερειάρχης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Υπουργό κ. Λ. Κονιόρδου, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι έδωσε σχετικές εντολές προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν.

 

«Εμείς- ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης- δεν συμμετείχαμε στην τελευταία σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης. Μέχρι σήμερα το ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου και όλοι όσοι συνεργαστήκαμε, κάναμε αρκετά πράγματα για να μη χαθεί χρόνος και να φέρουμε μέχρι εδώ την κατάσταση. Είδαμε όμως ότι πέρασε ένα δίμηνο στο οποίο δεν είδαμε να προχωρήσει κάτι από τις εκκρεμότητες της παλιάς προγραμματικής σύμβασης. Κατόπιν αυτού θεωρήσαμε πως δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο ρόλο στα νέα δεδομένα. Μάλιστα, το ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου εξέφρασε και γραπτώς τους προβληματισμούς του. Και εμείς έχουμε τους προβληματισμούς μας, αλλά δεν είμαστε από αυτούς που θα φέρουμε εμπόδια. Μετά από τηλεφωνική συζήτηση -που είχα με πρωτοβουλία της- με την κα Υπουργό, μας ειπώθηκε ότι δόθηκαν οι κατάλληλες εντολές. Δεν ξέρω όμως αν θα προλάβουμε για φέτος κάποια πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει προ πολλού με το δυτικό βάθρο, την υδραυλική μελέτη και ότι άλλο είχαμε σε εκκρεμότητα από την πρώτη προγραμματική σύμβαση. Πρέπει να είμαστε πιο πραγματιστές και κοντά σε ανθρώπους όπως ο κ. Σμύρης και ο κ. Παπαβρανούσης, που έδωσαν τα πάντα και εμείς συνδράμαμε τις πράξεις τους. Δεν αντιλαμβάνομαι, πώς θα περάσουμε στη δεύτερη φάση, όταν δεν έχουμε τελειώσει την πρώτη φάση. Απαιτείται πολύ δουλειά και όχι μόνο συζητήσεις». 

 

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για αγρότες- Έλεγχοι για τη φέτα

 

Νέο γύρο ενημερωτικών εκδηλώσεων για το πρόγραμμα των νέων αγροτών ξεκινά η Περιφέρεια Ηπείρου από την ερχόμενη Τετάρτη, με πρώτο σταθμό το Μέτσοβο και έπονται σε Κόνιτσα, Ζίτσα, Θεοδώριανα, Ζαγόρι κ.α.. «Θα αρχίσουμε μια σειρά για τους νέους αγρότες. Στις 9 του μηνός στο κτίριο του ΜΕΚΔΕ στο Μέτσοβο, θα γίνει σύσκεψη για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μετσόβου, με νέους ανθρώπους, αλλά και με κτηνοτρόφους που έχουν προβλήματα στις αδειοδοτήσεις και γενικά σε ζητήματα του πρωτογενή τομέα», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης. Επίσης, με αφορμή την απόφαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κατά των συμφωνιών της Ε.Ε. με τον Καναδά και τη Νότια Αφρική για τη «φέτα», ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι όλα τα Ελληνικά κόμματα πρέπει να ασπαστούν τη θέση αυτή. «Ως Περιφέρεια δε Ηπείρου- πρόσθεσε- έχουμε αρχίσει τους ελέγχους από τα παράλια και όπου εντοπιστούν περιπτώσεις πώλησης λευκών τυριών ως φέτα θα υποβληθούν μηνύσεις».

 

  • Η ημερίδα της Τετάρτης 9 Αυγούστου στο Μέτσοβο, θα αρχίσει στις 11 π.μ. με χαιρετισμό του Περιφερειάρχη και θα συνεχιστεί με ενημέρωση για την δεύτερη πρόσκληση του προγράμματος για του Νέους Αγρότες, από τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Δ/σης Αγροτικής Οικονομίας κ. Θωμά Αλεξίου και για την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων από την Προϊσταμένη του ΟΠΕΠΕΚΕ Π.Δ. Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας κ. Χαριτίνη Παπαθανασίου.

 

Άνοδο θερμοκρασίας προβλέπει η Ε.Μ.Υ.

 

Άνοδο της θερμοκρασίας στα Δυτικά Ηπειρωτικά που τις επόμενες ημέρες θα φθάσει κατά τόπους μέχρι και τους 41 βαθμούς προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε σήμερα.

 

Συγκεκριμένα για σήμερα Παρασκευή η θερμοκρασία στα Δυτικά Ηπειρωτικά προβλέπεται να φτάσει (μέγιστη τιμή) τους 39 βαθμούς Κελσίου. Το Σαββατοκύριακο, στα Δυτικά Ηπειρωτικά τους 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν μέχρι τα μέσα τουλάχιστον της επόμενης εβδομάδας.

 

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους Δήμους να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν ανακύψουν.

 
Συνάντηση με τον κ. Shahan Kandaharian, αρχισυντάκτη της μεγαλύτερης αρμενικής εφημερίδας ΑZTAG, είχε ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 04 Αύγουστος 2017 16:03

Συνάντηση με τον κ. Shahan Kandaharian, αρχισυντάκτη της μεγαλύτερης αρμενικής εφημερίδας ΑZTAG, είχε ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης.

Συνάντηση Δημάρχου με κ. Shahan Kandaharian

Συνάντηση με τον κ. Shahan Kandaharian, αρχισυντάκτη της μεγαλύτερης αρμενικής εφημερίδας ΑZTAG, είχε ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Σύρο, με σκοπό της ανάδειξη και προβολή του νησιού μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αρμενίας.

Ο κύριος Shahan Kandaharian δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πολιτισμική, αρχιτεκτονική και ιστορική μοναδικότητα της Σύρου, καθώς και από το Μουσείο το οποίο λειτουργεί στο χώρο του στρατοπέδου και περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια τα οποία σχετίζονται με χιλιάδες ορφανά παιδιά (αρμενόπουλα και ελληνόπουλα) που φιλοξενήθηκαν εκεί μετά την Γενοκτονία του 1915.

Η Σύρος παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αρμενία, πέραν των προαναφερόμενων λόγων και εξαιτίας της εδώ και είκοσι (20) χρόνια φιλοξενίας παιδιών από το Ναγκόρνο Καραμπάχ η οποία έχει δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο περιοχών. 

 


Σελίδα 8 από 2150

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί Μια Γαλλίδα interior designer μηνύει τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί καθώς δεν αναγνωρίστηκε ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...