ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ 2017" ΣΤΗ ΣΑΜΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 11:42

ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ 2017" ΣΤΗ ΣΑΜΟ.

resized Φωτογραφία 4

Διεξάγεται σήμερα στη Σάμο η προγραμματισμένη επιχειρησιακή άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία «ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ 2017», που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ και τη συμμετοχή του Δήμου Σάμου, της 79 ΑΔΤΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, της ΔΕΔΔΗΕ, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και Εθελοντικών Οργανώσεων της Σάμου και της Ικαρίας.

resized Φωτογραφία 1

Η άσκηση αφορά στον έλεγχο υφιστάμενου σχεδιασμού δομών σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

 

Παράλληλα με την άσκηση πραγματοποιείται επιμόρφωση και ενημέρωση των στελεχών της Εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες.

resized Φωτογραφία 2

Κατά την έναρξη της άσκησης η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου τόνισε τη σημασία της διεξαγωγής επιχειρησιακών ασκήσεων γιατί, όπως είπε, συμβάλλουν στην αύξηση της ικανότητας και ετοιμότητας των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου και τη μείωση των επιπτώσεων από ενδεχόμενους σεισμούς. Η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τα στελέχη όλων των φορέων που συμμετέχουν στην άσκηση και των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης για τη συμβολή τους στην άρτια προετοιμασία για τη διοργάνωσή της και ευχήθηκε η ετοιμότητα του Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων να παραμείνει πάντα σε επίπεδο πρόληψης και όχι εφαρμογής. 

resized Φωτογραφία 3

 
Συνάντηση Δημάρχου Χίου με το νέο Στρατιωτικό Διοικητή 96 ΑΔΤΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 19:00

Συνάντηση Δημάρχου Χίου με το νέο Στρατιωτικό Διοικητή 96 ΑΔΤΕ.

IMG 20170314 142724146

Το νέο Στρατιωτικό Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο κ. Δημόκριτο Κωνσταντάκο δέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του σε μια διεθνώς δύσκολη συγκυρία.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο απερχόμενος Στρατιωτικός Διοικητής, Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μπικάκης, τον οποίο ο κ. Βουρνούς ευχαρίστησε για την προσφορά του στη 96 ΑΔΤΕ και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει στη Διοίκηση της Σχολής Πεζικού.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής θα πραγματοποιηθεί, αύριο Τετάρτη,  στις 11 π.μ στην Ταξιαρχία.

 
Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 13:37

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ

DP

 

Συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου είχε στα γραφεία της Περιφέρειας, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε ο σχεδιασμός των μεγάλων μαζικής συμμετοχής γεγονότων που από κοινού διοργανώνουν κατά το τρέχον έτος, καθώς και η γενικότερη συνεργασία των δύο πλευρών.

Μετά τη συνάντηση, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου υπογράμμισε την «αποδοτική συνέργεια μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΣΕΓΑΣ προς όφελος του μαζικού αθλητισμού και παράλληλα της αθλητικής παιδείας». «Οι θεσμοί του Αυθεντικού Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου Αθήνας συμβάλλουν στην προώθηση του κλασικού αθλητισμού και των οικουμενικών του ιδεωδών – ιδεωδών που υπερβαίνουν σύνορα και ενώνουν λαούς και πολιτισμούς», τόνισε η Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να εργάζεται με συνέπεια και σοβαρότητα στο πλευρό των ανθρώπων του κλασικού αθλητισμού.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, εξέφρασε «την ικανοποίησή του από την εξαιρετικά παραγωγική συνάντησή του με την Περιφερειάρχη Αττικής» και δήλωσε ότι «είναι πολύ μεγάλη υπόθεση ότι η κα. Δούρου αποδεικνύει με έργα και όχι λόγια την υποστήριξή της στον κλασικό αθλητισμό, τα μεγάλα διεθνή γεγονότα μαζικής συμμετοχής και ζωτικής εθνικής σημασίας του ΣΕΓΑΣ και την ανάπτυξη υποδομών που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η Αττική».

Η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνει με τον ΣΕΓΑΣ και το Δήμο Αθηναίων τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας (19 Μαρτίου 2017) καθώς και τον φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο (12 Νοεμβρίου 2017). Παράλληλα προωθεί μαζί με τον ΣΕΓΑΣ σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τις υποδομές του στίβου και του αθλητισμού γενικότερα στην Αττική.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής θα είναι, μαζί με τα Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού και Τουρισμού, ο βασικός υποστηρικτής της μεγάλης ετήσιας εκδήλωσης Βράβευσης των Κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων του πλανήτη (AIMS Best Marathon Runner Awards), η οποία γίνεται σταθερά στη χώρα μας από το 2013, στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Με αυτή την κίνηση η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το ενδιαφέρον της διεθνούς μαραθώνιας κοινότητας και πολλών διεθνών μέσων για την Ελλάδα και την Αττική, ενώ συγχρόνως στηρίζει τη θέση της χώρας μας ως γενέτειρας του Ολυμπιακού και Μαραθωνίου Κινήματος, καθιστώντας την το κέντρο της τεράστιας αυτής παγκόσμιας κοινωνίας.

 
Γιάννης Κασσαβός (Δήμαρχος Αχαρνών) - ΔΉΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΉ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΑΥΛΊΖΑΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌ ΤΜΉΜΑ - ΑΥΤΟΨΊΑ ΤΟΥ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΑΧΑΡΝΏΝ ΣΕ ΈΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ΠΕΖΟΔΡΌΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΎ ΚΟΙΝΌΧΡΗΣΤΩΝ ΧΏΡΩΝ - ΣΎΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΑΧΑΡΝΏΝ ΜΕ ΤΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 09:32

Γιάννης Κασσαβός (Δήμαρχος Αχαρνών) - ΔΉΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΉ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΑΥΛΊΖΑΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌ ΤΜΉΜΑ - ΑΥΤΟΨΊΑ ΤΟΥ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΑΧΑΡΝΏΝ ΣΕ ΈΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ΠΕΖΟΔΡΌΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΎ ΚΟΙΝΌΧΡΗΣΤΩΝ ΧΏΡΩΝ - ΣΎΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΑΧΑΡΝΏΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗ ΓΙΑ ΈΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΉΣ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΈΣΤΟΥΡΝΟΥΆ ''3ON3 STREETBALL'' ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΊΣ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΊΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΉΜΟ ΑΧΑΡΝΏΝ

 

Δήλωση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για τη μετατροπή του Γυμνασίου Αυλίζας σε Αστυνομικό Τμήμα

By Χρήστος Τζώρτζης on Mar 11, 2017 08:38 am
 
Δήλωση του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού στον δημοσιογράφο της εφημερίδαςΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Γιάννη Παπαδόπουλο σχετικά με τη μετατροπή του εγκαταλελειμμένου Γυμνασίου Αυλίζας σε Αστυνομικό Τμήμα,όπως προβλέπεται από το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπέγραψε ο Δήμος Αχαρνών με την Ελληνική Αστυνομία: 
"Δυστυχώς μέχρι και σήμερα διάφορα μικρά και μεγάλα προσκόμματα δεν έχουν επιτρέψει σε αυτή τη συνεργασία να ολοκληρωθεί. Πιστεύω είναι ξεκάθαρα το θέμα ότι εδώ χρειάζεται η πολιτική βούληση του υπουργού και κανενός άλλου
Είναι βέβαιο ότι αυτός ο χώρος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν σχολείο. Ήταν μάλλον μια άστοχη ενέργεια από πλευράς της Πολιτείας, η οποία πρακτικά καταδικάστηκε να έχει σήμερα αυτή την εικόνα, μια εικόνα που με κάνει και ως πολίτη και ως δήμαρχο της πόλεως να θλίβομαι".
Παρακολουθείστε το βίντεο της δήλωσης του Δημάρχου Αχαρνών
Διαβάστε περισσότερα »
 
 

Αυτοψία του Δημάρχου Αχαρνών σε έργα αποκατάστασης πεζοδρόμων και καλλωπισμού κοινόχρηστων χώρων


 
Αυτοψία Αχαρνών σε έργα αποκατάστασης πεζοδρόμων και καλλωπισμού κοινόχρηστων χώρων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός Ο Δήμαρχος Αχαρνών επισκέφθηκε τα σημεία, στην γέφυρα της οδούς Φιλαδελφείας (στο ύψος των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ), την πλατεία Αγίας Τριάδος (στην οδό Αριστοτέλους) και στην οδό Πάρνηθος (στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών), όπου εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και πρασίνου και της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων, προσχωρούν σε αποκατάσταση ζημιών σε πεζοδρόμους καθώς και στον καλλωπισμό και φύτευση σε κοινόχρηστους χώρους. 
Ο Δήμαρχος Αχαρνών ζήτησε από τους εργαζόμενους να συνεχίσουν με το ίδιο ζήλο τις εργασίες αποκατάστασης και εξωραϊσμού των σημείων που εργάζονται κάθε φορά και δήλωσε: 
"Οι εργασίες αποκατάστασης και εξωραϊσμού σε διάφορα σημεία της πόλης είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται βάσει προγραμματισμού και χάρη στον επαγγελματισμό των εργαζομένων στις Υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών. Πρόκειται για επεμβάσεις που έχουν σαν στόχο να βελτιώσουν την εικόνα της πόλης και να αποκαταστήσουν βλάβες και ζημιές σε πεζοδρόμους. Οι Υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την πραγματοποίηση παρεμβάσεων στους μεγάλους χώρους ευθύνης τους και συνεχείς προσπάθειες τους αποτελούν την εγγύηση ότι με σωστό προγραμματισμό και μεθόδευση μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο επωφελείς απέναντι στους συμπολίτες μας". 
 
Διαβάστε περισσότερα »
 
 

Σύσκεψη του Δημάρχου Αχαρνών με τον Αντιπεριφερειάρχη για έργα υποδομής στις Αχαρνές


 
 
Ευρεία σύσκεψη εργασίας είχε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός με τονΑντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου με αντικείμενο τα έργα υποδομής που υλοποιούνται με τη συνεργασία του Δήμου Αχαρνών και της Περιφέρειας Αττικής και ο προϋπολογισμός τους αγγίζει το ποσό των 9.000.000 ευρώ.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών υπογραφής των προγραμματικών συμβάσεων που εκκρεμούν και των δημοπρατήσεων των έργων για υπογεγραμμένες προγραμματικές συμβάσεις και έλαβε τη διαβεβαίωση από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι οι καθυστερήσεις, που οφείλονται στην αλλαγή της παρακολούθησης και έγκρισης των διαδικασιών δημοπράτησης των έργων στην Περιφέρεια Αττικής, έχουν απαλειφθεί και οι δημοπρατήσεις θα δρομολογηθούν το ταχύτερο δυνατό.
Με αφορμή τη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Ο προγραμματισμός έργων υποδομών για τον Δήμο Αχαρνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής αγγίζει το ποσό των 9.000.000 ευρώ και αφορά έργα που αναμένεται να αλλάξουν την όψη του Δήμου Αχαρνών. Η οδοποιία, η συντήρηση των σχολικών κτιρίων και τα αντιπλημμυρικά αποτελούν βασικές προτεραιότητες. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών συνεργάζονται άψογα με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και οι Μελέτες, που έχουν εκπονηθεί ή εκπονούνται, βρίσκουν την "οδό" χρηματοδότησης" από την Περιφέρεια Αττικής. Έχοντας εξασφαλισμένο τον προγραμματισμό των έργων, το ζητούμενο είναι πλέον να επιταχύνουμε τις διαδικασίες που απαιτούνται για την έναρξη των έργων αυτών". 
Οι εκκρεμότητες έργων και μελετών έχουν ως εξής: 
● Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου προϋπολογισμού 1.825.000€.
Έχει υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Αχαρνών και Περιφέρειας Αττικής και αναμένεται η δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής.
● Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και προαυλίων χώρων Δήμου Αχαρνών προϋπολογισμού 1.300.000€.
Έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Αχαρνών και Περιφέρειας Αττικής και αναμένεται η δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής
● Συντήρηση και κατασκευή οδών του Δήμου Αχαρνών προϋπολογισμού 1.100.000€. 
Αναμένεται η έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης από τον Δήμο Αχαρνών, ενώ η δημοπράτηση του έργου θα γίνει από τον Δήμο Αχαρνών.
● Έργα αναβάθμισης Παιδικών Χαρών Δήμου Αχαρνών προϋπολογισμού 632.000€.
Η μελέτη έχει εκπονηθεί από τον Δήμο Αχαρνών και το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής για το 2017. Αναμένεται η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Αχαρνών και Περιφέρειας Αττικής. Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει από τον Δήμο Αχαρνών
● Συντήρηση και κατασκευή οδών του Δήμου Αχαρνών προϋπολογισμού 3.000.000€.
Η μελέτη έχει εκπονηθεί από τον Δήμο Αχαρνών και το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής για το 2017. Αναμένεται η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Αχαρνών και Περιφέρειας Αττικής, ενώ η δημοπράτηση του έργου θα γίνει από τον Δήμο Αχαρνών
● Μελέτη για το γήπεδο του Αχαρναϊκού προϋπολογισμού 250.000€.
Αναμένεται η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Αχαρνών και Περιφέρειας Αττικής.
● Μελέτη αγωγού ομβρίων Σ1 και δεξαμενής ανάσχεσης προϋπολογισμού 600.000€.
Η Μελέτη θα δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Αττικής λόγω αρμοδιότητας. 
● Μελέτη έργων ορεινής υδρονομίας προϋπολογισμού 80.0000€.
Ο φάκελος του έργου έχει ετοιμαστεί από τον Δήμο Αχαρνών και μένει σε εκκρεμότητα η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής. 
Στη συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής αποφασίστηκε επίσης:● Η εκπόνηση από τον Δήμο Αχαρνών μιας επιπλέον Μελέτης που θα αφορά τη Συντήρηση και κατασκευή οδών του Δήμου Αχαρνών. Ο Προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα 5.0000.000€.
● Η διευθέτηση των ρεμάτων στις ΠΕ 17, 19, 20, ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξη στο Σχέδιο Πόλης των περιοχών του Μονοματίου, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και ΒΙΠΑ Αχαρνών.
Διαβάστε περισσότερα »
 
 

Τουρνουά ''3on3 streetball'' με διεθνείς μπασκετμπολίστες στον Δήμο Αχαρνών


 
Ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός θα συνδιοργανώσει ο Δήμος Αχαρνών, με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στο πλαίσιο ανάπτυξης και διάδοσης της καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) στη χώρα μας. 
Στις 10 και 11 Ιουνίου 2017 από το πρωί μέχρι το βράδυ η οδός Μπόσδα, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Αχαρνών, θα κλείσει και στην θέση των αυτοκινήτων θα στηθούν γήπεδα μπάσκετ, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν μαζί με μεγάλα αστέρια του Ελληνικού Μπάσκετ!
Το τουρνουά "3 on 3 streetball" με κεντρικό σύνθημα "Τάπα στη Βία και στον Ρατσισμό" συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες αθλητές σε όποια πόλη της Ελλάδος διοργανώνεται. 
Με αφορμή τον ορισμό ημερομηνιών για το τουρνουά "3on3 streetball" στον Δήμο Αχαρνών ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε: 
"Ο κοινός στόχος της συνεργασίας μας με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, είναι να προάγουμε τις αξίες και τα οφέλη του Αθλητισμού στην τοπική μας κοινωνίας, αλλά και να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα κατά της βίας και του ρατσισμού. 
Οι διεθνείς μπασκετμπολίστες δείχνουν διαχρονικά τα διαπιστευτήρια της αγάπης τους για τη χώρα μας εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων και σε μια τέτοια προσπάθεια δεν μπορούμε παρά να είμαστε ένθερμοι υποστηριχτές και αλληλέγγυοι. Η μεγάλη ανταπόκριση του δοκιμαστικού "3on3" που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων στην Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών το 2016, εγγυάται ότι το τουρνουά θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον Δήμο Αχαρνών " 

Οι λεπτομέρειες της συμμετοχής του Δήμου Αχαρνών στο πανελλήνιο τουρνουά "3on3" συζητήθηκαν στη συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού με τον Πρόεδρο του ΠΣΑΚ και Διεθνή Καλαθοσφαιριστή κ. Γιάννη Καλαμπόκη, τον Γενικό Διευθυντή του ΠΣΑΚ κ. Κώστα Αλεξανδρίδη, το Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών κ. Γιώργο Δασκαλάκη και κ. Κώστα Σασαρίδη αντίστοιχα και την υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αχαρνών κ. Κατερίνα Παπασταματίου.
Διαβάστε περισσότερα »

 
 

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821


 
Εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Αχαρνών.
 
 
Πρόσκληση
 
Έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουμε  στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αχαρνών, για να τιμήσουμε την Εθνική Επέτειο του 1821
 

ο Δήμαρχος Αχαρνών
Γιάννης Κασσαβός
  
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
 
Κυριακή 19 Μαρτίου 2017
Εκδήλωση με θέμα: "Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία".
 
Ο Δήμος Αχαρνών, ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Αχαρνών "ο Κόκκινος Μύλος" και η Ένωση Γυναικών Ελλάδος Παράρτημα Αχαρνών, συνδιοργανώνουν τιμητική εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με θέμα: "Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία".
Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Αχαρνών, ώρα 18:30

 

 
Σάββατο 25 Μαρτίου 2017
 
Δημοτική ενότητα Αχαρνών
10:00 Προσέλευση σχολείων, συλλόγων, σωματείων και οργανώσεων στον
Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου.
10:10 Προσέλευση επισήμων.
10:15 Επίσημη Δοξολογία.
10:30 Στέψη της προτομής του Μενιδιάτη αγωνιστή της Επανάστασης Μήτρου Λέκκα.
10:45 Μετάβαση στο Μνημείο Ηρώων. Επιμνημόσυνη Δέηση. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον κ. Γιώργο Φυτά, Πρόεδρο της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών. Κατάθεση Στεφάνων. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
12:00 Παρέλαση στην οδό Φιλαδελφείας (Δημαρχείο). 

 

 
Δημοτική ενότητα Θρακομακεδόνων
09:30 Προσέλευση σχολείων, συλλόγων, σωματείων και οργανώσεων στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας.
09:45 Προσέλευση επισήμων. 
10:00  Επίσημη Δοξολογία. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από την αριστούχο μαθήτρια Λυκείου Θρακομακεδόνων Αναστασία-Μαρία Νταλακώστα.
10:25 Συγκέντρωση των μαθητών, των προσκόπων και των φορέων που θα παρελάσουν στη διασταύρωση των οδών Πρωταγόρα και Ηφαιστίωνος.
10:40 Παρέλαση.
 
Διαβάστε περισσότερα »
 
 

Συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων


 
Με αφορμή την πολιτική του ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων στον Δήμο Αχαρνών και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του, τόσο για θέματα της του Δήμου Αχαρνών, όσο και για Εθνικά θέματα.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κου Νίκου Βούτση στον Δήμο Αχαρνών, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Καλωσορίζουμε στον Ιστορικό Δήμο Αχαρνών τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση.  Η παρουσία του είναι εξαιρετικά τιμητική αλλά και ιδιαίτερα συμβολική. 
Ο Δήμος Αχαρνών αναζητά και έχει ανάγκη της προσοχής  της Πολιτείας, ώστε να αντιμετωπίσει, τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα των πολιτών, τις ελλείψεις σε υποδομές, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου Αχαρνών. 
Θέλω να διαβεβαιώσω τον Πρόεδρο της Βουλής  ότι, παρόλο που συμπολίτες μας, έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την Οικονομική κρίση, δεν έχουν απολέσει τις Δημοκρατικές τους  αξίες και τον σεβασμό τους στους Δημοκρατικούς θεσμούς . 
Η οποιαδήποτε λύση στα προβλήματα μας  δεν μπορεί να υπάρξει δίχως  να διαφυλάσσεται η ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας".

Διαβάστε περισσότερα »

 


Σελίδα 8 από 2623
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»   Στην νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική ...

Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση