ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
«Η ΕΥΑΘ να αναλάβει τις ευθύνες της» ζητά με εξώδικη διαμαρτυρία ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης με αφορμή τις διακοπές νερού. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 18:18

«Η ΕΥΑΘ να αναλάβει τις ευθύνες της» ζητά με εξώδικη διαμαρτυρία ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης με αφορμή τις διακοπές νερού.

PYLAIADHMARXEIO

Εξώδικη διαμαρτυρία σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος απέστειλε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης προς την ΕΥΑΘ. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι ήδη συμπληρώθηκε μία εβδομάδα χωρίς νερό στις περισσότερες περιοχές του Πανοράματος και της Πυλαίας που ανήκουν στο δίκτυο αρμοδιότητας και ευθύνης της ΕΥΑΘ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ίδιο διάστημα δεν έχουν νερό ακόμα και το Δημαρχείο στο Πανόραμα, εκατοντάδες κατοικίες αλλά και ευαίσθητα κτίρια όπως κλινικές, σχολεία κλπ.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης απέστειλε μία πρώτη επιστολή στην ΕΥΑΘ στις 9 Ιανουαρίου επισημαίνοντας το τραγικό πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί. Ωστόσο καθώς δεν υπήρξε αποκατάσταση του προβλήματος ο κ. Καϊτεζίδης αναγκάστηκε σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου να επανέλθει με εξώδικο προς την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης καλώντας την άμεσα να υδροδοτήσει τις περιοχές ευθύνης όπως έχει υποχρέωση από τον νόμο.

Το κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας κοινοποιείται παράλληλα και προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για την ενημέρωσή του και προκειμένου να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, στο μέσο μιας πρωτοφανούς κακοκαιρίας και με τον Νομό Θεσσαλονίκης κηρυγμένο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να προστίθεται στα προβλήματα και το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης του νερού.

«Θεωρώ αδιανόητο όταν όλοι δώσαμε μία μάχη να κρατήσουμε όρθιες τις πόλεις μας οι καταναλωτές να μένουν επί τόσες μέρες χωρίς νερό με τον Νομό μας κηρυγμένο σε κατάσταση έκαστης ανάγκης. Υπήρξαν σχολεία που δε λειτούργησαν για το λόγο αυτό, κλινικές και δημοτικά κτίρια που υπολειτούργησαν. Θα πρέπει και η ΕΥΑΘ να αναλάβει τις δικές της ευθύνες απέναντι στους καταναλωτές – πελάτες της και την καλώ να το κάνει άμεσα» τονίζει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 18:22
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ AHN YOUNGJIP ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 18:05

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ AHN YOUNGJIP ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Img 6735

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, στο Δημαρχείο, τον Πρέσβη της Νοτίου Κορέας κ. Ahn Youngjip, σε μια εθιμοτυπική συνάντηση, όπου αντάλλαξαν απόψεις σε ενδιαφέροντα θέματα, σχετικά με την αξιοποίηση πολιτιστικών χώρων, τη διαχείριση απορριμμάτων και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

«Παρών» στην συνάντηση ήταν και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης.

 

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Νοτίου Κορέας και ήταν μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συνάντηση. Πρώτα απ όλα ήταν μια εθιμοτυπική γνωριμία, αλλά νομίζω και ουσιαστική γιατί ορισμένα πράγματα που επιθυμούμε να κάνουμε στον Πειραιά η Κορέα έχει ήδη προχωρήσει σε αυτά. Ακούσαμε ενδιαφέροντα πράγματα και συμβουλές ειδικά για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση μιας πόλης για τέτοια συστήματα. Η Κορέα είναι πολύ μπροστά σε όλον τον κόσμο όχι μόνο από την Ελλάδα. Άρα, νομίζω ότι μπορούν να φανούν χρήσιμοι συνεργάτες και σε συμβουλευτικό επίπεδο, αλλά ενδεχομένως και σε πιο ουσιαστικό. Είπαμε ότι θα συναντηθούμε ξανά και όπως πάντα λέω εντάσσεται σε ένα πλαίσιο επαφών με Πρέσβεις και Πρόξενους άλλων χωρών, ώστε να δημιουργήσουμε την κατάλληλη και επιθυμητή εξωστρέφεια για την πόλη μας».

 

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Μώραλης και ο κ. Youngjip, αντάλλαξαν εθιμοτυπικά δώρα. 

 
ΣΕ ΝΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΛΑΤΙΟΥ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 17:44

ΣΕ ΝΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΛΑΤΙΟΥ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

apoxionismos

Στην προμήθεια 400 επιπλέον τόνων αλατιού αποχιονισμού προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με στόχο τον ανεφοδιασμό των σχολικών μονάδων, της Δημοτικών Κοινοτήτων και των σημείων από τα οποία μπορούν να προμηθεύονται οι δημότες, καθώς και την προετοιμασία ενόψει πιθανών νέων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, όλες οι Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και τα επιλεγμένα σημεία στα οποία τοποθετούνται σάκοι με αλάτι έχουν ανεφοδιαστεί επαρκώς και υπάρχει πρόβλεψη για τη συνέχιση της διανομής αλατιού, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Παράλληλα, συνεργεία του Δήμου με δυο ειδικά οχήματα αποχιονισμού μικρότερων διαστάσεων έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό των πιο στενών δρόμων, οι οποίοι εξακολουθούν να παρουσιάζουν προβλήματα από την πρόσφατη χιονόπτωση, σε περιοχές όπως η Άνω Πόλη, οι 40 Εκκλησιές, το Επταπύργιο και η Τριανδρία.

Τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου έχουν προχωρήσει στον αποχιονισμό των αύλειων χώρων σε σχολικά συγκροτήματα και στη δημιουργία διαδρόμων ασφαλούς προσέλευσης των μαθητών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα συνεχίσουν το έργο τους καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με στόχο την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της πόλης και την αποτροπή νέων προβλημάτων.   

 
Ανοιχτά τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ● Κανονικά λειτουργούν και οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 17:42

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

NEAPOLHS-SYKEON

Ανοιχτά τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Κανονικά λειτουργούν και οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί

Ανοίγουν τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Με απόφαση της δημοτικής Αρχής, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα λειτουργήσουν κανονικά.

Προβλήματα που ακόμη υπάρχουν, όσον αφορά στη θέρμανση-ύδρευση, βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση ούτως ώστε τις επόμενες ημέρες (Σάββατο και Κυριακή) να αντιμετωπισθούν.

Κανονικά, επίσης, θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.

 


Σελίδα 8 από 2552

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση