ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Ρώσο Πρέσβη για την ενδυνάμωση της συνεργασίας-ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος και προώθηση των Κρητικών προϊόντων PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 16:02

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Ρώσο Πρέσβη για την ενδυνάμωση της συνεργασίας-ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος και προώθηση των Κρητικών προϊόντων

resized 4 1κρ

 

Την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στη Κρήτη και για την προώθηση των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων στη Ρώσικη αγορά συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Ρώσο Πρέσβη στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ.

Τον Ρώσο Πρέσβη καλωσόρισε στη Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης όπου συζήτησαν όλα τα θέματα ενώ η παρουσία του Ρώσου πρέσβη, όπως είπε ο ίδιος, εντάσσεται στην αυριανή συνάντηση των συμπροέδρων της μικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο με την συμμετοχή του αν. Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και του Ρώσου Υπουργού Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Transport and tourism in the globalized world» αύριο Παρασκευή στις 18:00 στο Αμφιθέατρο «Μεταπτυχιακών» του Τμήματος Ιατρικής στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο Ηράκλειο.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και ο Ρώσος Πρέσβης χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της συνάντησης της Διυπουργικής Επιτροπής στη Κρήτη για θέματα κοινού ενδιαφέροντος με στόχο να ενδυναμωθεί ακόμα η περισσότερο η συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην Ορθοδοξία που ενώνει Ελλάδα και Ρωσία επισημαίνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας που είναι ένας ποιοτικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός.

resized 5κρ

Ο Ρώσος Πρέσβης που ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή και τη συνάντηση στη Περιφέρεια είπε ότι, η Κρήτη αποτελεί τον αγαπημένο τουριστικό προορισμό τονίζοντας ότι, το 42% των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα επισκέπτονται την Κρήτη.

«Συζητήσαμε για όλα τα θέματα ενδιαφέροντος της Περιφέρειας μας, ειδικά θέματα τουρισμού, αλλά και προώθηση των Κρητικών προϊόντων στη Ρωσική αγορά. Βλέπομε ότι υπάρχει μια ροή πολύ σημαντική, αύξησης του τουρισμού στο νησί μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρεια μας η επίσκεψη εδώ του Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα. Ήδη η φετινή χρονιά, σε επίπεδο αφίξεων Ρώσων τουριστών, όπως λένε και οι αρμόδιοι θα ξεπεράσει το 15%. Εμείς θέλουμε να δούμε πως μπορεί να ενδυναμωθεί αυτή η σχέση με τη Ρωσία ακόμη περισσότερο, διότι έχομε την ίδια θρησκεία, έχομε εξαίρετες σχέσεις διαχρονικά. και θεωρώ ότι μπορεί να αποτελέσει μια πηγή εσόδων για το νησί μας η προσέλευση τουριστών από τη Ρωσία. Όλα αυτά χρειάζονται συνεργασίες, συνέργειες, αλλά θεωρώ και ιδιαίτερα σημαντικό ότι γίνεται αυτή η κοινή Διυπουργική Επιτροπή μεταξύ των Υπουργών Ρωσίας και Ελλάδας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, για το πώς μπορεί να υπάρξει αποδοτικότερη συνεργασία. Όλα αυτά είναι θέματα που η κυβέρνηση τα εξετάζει, εμείς θέλομε να διαβεβαιώσουμε ότι η Κρήτη αποτελεί ένα ασφαλή προορισμό, με τον μοναδικό πολιτισμό της, το περιβάλλον της, τους ανθρώπους της, την Κρητική διατροφή. Όλα αυτά μπορούν να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους τουρίστες».

Από πλευρά του ο Ρώσος Πρέσβης Αντρέι Μασλόφ δήλωσε: «Έχομε συζητήσει με τον κ. Περιφερειάρχη τις προοπτικές της συνεργασίας της Κρήτης με τη Ρωσία στους διάφορους τομείς και κατ΄ αρχήν στον τομέα του τουρισμού, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι ότι οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκαν σημαντικά και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Το 42% των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα έρχονται εδώ, στην Κρήτη. Αυτός είναι πολύ σημαντικός προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες. Πέρυσι μάλιστα ξεπεράσαμε την φθίνουσα πορεία και αυξήθηκαν και κατά 23% οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα. Με τον Περιφερειάρχη συζητήσαμε και άλλα θέματα όπως τη συνεργασία στο διαπεριφερειακό τομέα, έχουμε συναποφασίσει να υπάρξει συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με μια Περιφέρεια της νότια Ρωσίας. Βρίσκομαι στη Κρήτη για να συμμετάσχω στη συνάντηση των συμπροέδρων της μικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας και Ρωσίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο νησί παρουσία του Ρώσου συμπροέδρου του Υπουργού Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ που θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα συμπρόεδρο στη Διυπουργική Υπουργό κ. Κατρούγκαλο».

Στην συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Ρώσο Πρέσβη παρόν ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αντίπας Σηφάκης, ο γραμματέας της Πρεσβείας εμπορικού τμήματος Ρομάν Κολέσνικοφ και η διευθύντρια του γραφείου της Πρεσβείας κα. Κολεσνίκοβα.

 
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΕ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 14 Ιούνιος 2017 17:17

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΕ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

resized 170614-Dromos1

Τα έργα της αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών και της συντήρησης του οδικού άξονα Γέφυρας Πετριτσίου – ορίων με Κιλκίς, επιθεώρησε χτες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις Σέρρες, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020».

Τόσο οι παρεμβάσεις στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, όσο και στον οδικό άξονα χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελούν σημαντικά έργα υποδομής για τις Σέρρες και συνολικά την Κεντρική Μακεδονία.

resized 170614-Dromos2

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδότησε με 3.155.506 ευρώ την αποκατάσταση και επανάχρηση της βορειοδυτικής πτέρυγας της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ορθοδοξίας και από τις πλέον επισκέψιμες μονές στην Κεντρική Μακεδονία, δεδομένου ότι χτίστηκε το 1270 και αποτελεί εκπληκτικής ομορφιάς μνημείο της βυζαντινής τέχνης. Τις εργασίες υλοποίησε η Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και θέλω να συγχαρώ όσους δούλεψαν προκειμένου να αποκαταστήσουν τις φθορές της Μονής, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στατικής επάρκειας και να αποδώσουν σε χρήση ένα από τα σπουδαιότερα διατηρητέα μνημεία της Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

resized 170614-Monastiri1

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μετέβη στην είσοδο της Ροδόπολης Σερρών, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες συντήρησης του οδικού άξονα από τη Γέφυρα Πετριτσίου μέχρι τα όρια με το Κιλκίς.

resized 170614-Monastiri2

«Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο των εργασιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για εκτεταμένες συντηρήσεις σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των Σερρών, με προϋπολογισμό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Εξαιτίας της ελλιπούς συντήρησης επί πολλά χρόνια, οι εθνικοί και επαρχιακοί δρόμοι ευθύνης μας εμφανίζουν σημειακά πολύ σοβαρά προβλήματα και φθορές όχι μόνο στις Σέρρες, αλλά σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Παρά τη μειωμένη χρηματοδότηση από την Πολιτεία, η Περιφέρεια, αναγνωρίζοντας τις τεράστιες ανάγκες συντήρησης, διέθεσε τα συγκεκριμένα κονδύλια και υλοποιεί παρεμβάσεις όπου απαιτείται τόσο στα 197 χιλιόμετρα εθνικών δρόμων, όσο και στα 692 χλμ. επαρχιακών δρόμων των Σερρών. Στην είσοδο της Ροδόπολης, όπου εργάζονται σήμερα τα συνεργεία, οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Σερρών είχαν εντοπίσει τα πιο προβληματικά σημεία του συγκεκριμένου άξονα, μήκους περίπου 35 χλμ. και προχωρούμε στην πλήρη αποκατάσταση του δρόμου. Κύριο μέλημά μας είναι οι ασφαλείς μετακινήσεις των πολιτών, η δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών και η ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας στις Σέρρες, που είναι από τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας με τους μεγαλύτερους κυκλοφοριακούς φόρτους και εξαιρετικά σημαντικό μεταφορικό έργο», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

resized 170614-Monastiri3

Στην επιθεώρησή του σε έργα στις Σέρρες, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας συνόδευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών Θανάσης Μασλαρινός.

 
Επαναπροσδιορίζοντας την πόλη: Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρουσίασε τη Στρατηγική Αστικής Ανθεκτικότητας της Αθήνας PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 14 Ιούνιος 2017 12:38

Επαναπροσδιορίζοντας την πόλη: Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρουσίασε τη Στρατηγική Αστικής Ανθεκτικότητας της Αθήνας

resized IMG 9092

Τη Στρατηγική Αστικής Ανθεκτικότητας του δήμου Αθηναίων παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε εκδήλωση στο Δημαρχείο της Αθήνας, με επίσημους προσκεκλημένους την Επίτροπο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Κορίνα Κρέτσου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι «τα τελευταία χρόνια η Αθήνα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες κρίσεις και η δημοτική αρχή έδωσε ένα μεγάλο αγώνα ώστε να ανταποκριθεί στις μείζονες κοινωνικές ανάγκες που προκάλεσαν η οικονομική και, εν συνεχεία, η προσφυγική κρίση». Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι «οι πόλεις πρέπει να διαμορφώνουν τα μέσα και τα εργαλεία ώστε να θωρακίζουν το μέλλουν τους» προσθέτοντας ότι «η συνεργασία του δήμου Αθηναίων με το δίκτυο των «100 Ανθεκτικών Πόλεων» τουΙδρύματος Rockefeller φέρνει απτά αποτελέσματα, στην εκπόνηση μιας στρατηγικής που μεγιστοποιεί τις δυνατότητες της πόλης στο μέλλον, προτείνοντας παράλληλα νέες λύσεις».

 resized IMG 9098 sRGB

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη για αυτή την άριστη δουλειά» τόνισε στην ομιλία της η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου επισημαίνοντας το ρόλο του δημάρχου Αθηναίων στην αντιμετώπιση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και του ξεσπάσματος του προσφυγικού ζητήματος. «Στόχος των σύγχρονων πολιτικών πρέπει να είναι η κοινωνική συνοχή, η βιωσιμότητα και η ανθεκτικότητα και για τον λόγο αυτό η Επιτροπή στηρίζει τη στρατηγική του δήμου Αθηναίων» τόνισε η Επίτροπος κυρία Κρέτσου, η οποία στην αρχή του χαιρετισμού της εξέφρασε τη στήριξή της στις πληγείσες από τον χθεσινό σεισμό, περιοχές της Λέσβου. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι «η Στρατηγική Αστικής Ανθεκτικότητας του δήμου Αθηναίων κινείται στην σωστή κατεύθυνση, διότι δεν επιδιώκει αποσπασματικές λύσεις αλλά ολοκληρωμένη προσέγγιση για το μέλλον» και πρόσθεσε ότι «η ανθεκτικότητα δεν αφορά μόνο την προστασία από φυσικά φαινόμενα αλλά την αντιμετώπιση δομικών κοινωνικών προβλημάτων». Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «στόχος είναι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και η επίτευξη ανάπτυξης βιώσιμης, ανθεκτικής και ευέλικτης».        

Η εντεταλμένη του δημάρχου Αθηναίων για την Αστική Ανθεκτικότητα της Αθήνας, Λενιώ Μυριβήλη, τόνισε ότι «οι σύγχρονες πόλεις, έρχονται σταδιακά αντιμέτωπες όλο και περισσότερο με ορατούς κινδύνους που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή, τους έντονους ρυθμούς αστικοποίησης και την παγκοσμιοποίηση» αναφέροντας ότι «η Στρατηγική Ανθεκτικότητας της Αθήνας απαντά σε αυτούς τους κινδύνους και αποδεικνύει τη δέσμευσή μας για την οικοδόμηση ενός σχεδίου δράσης σε διεθνή πρότυπα, με προοπτική αλλά και αμεσότητα ως προς το σχεδιασμό και την υλοποίησή του». 

Ο Michael Berkowitz, πρόεδρος των 100 Ανθεκτικών Πόλεων του Ιδρύματος Rockefeller υπογράμμισε ότι «η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί σημαντικό βήμα για την Αθήνα, την Ελλάδα και την Ευρώπη. Με την παρουσίαση της Στρατηγικής Ανθεκτικότητας της Αθήνας, η πόλη δεσμεύεται να δρα προληπτικά σε σχέσεις με τις μελλοντικές προκλήσεις της. Αυτή η Στρατηγική θα λειτουργήσει σαν μοντέλο για άλλες πόλεις και οι 100 Ανθεκτικές Πόλεις ανυπομονούν να συνεργαστούν με τον δήμαρχο κ. Καμίνη και τον δήμο Αθηναίων για την υλοποίηση του οράματος που παρουσιάζεται».

 resized IMG 9099

Στην εκδήλωση παρέστη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος κ.Μάκης Βορίδης. 

Η Στρατηγική Ανθεκτικότητας της Αθήνας είναι το προϊόν συνεργασίας των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων με τους συνεργαζόμενους φορείς, το Δίκτυο των 100 Ανθεκτικών Πόλεων του Ιδρύματος Rockefeller, το Δίκτυο Πόλεων για την Κλιματική Αλλαγή C40 και το Ίδρυμα Bertelsmann, ενώ βασίζεται στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) και τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ). Η Στρατηγική Ανθεκτικότητας περιλαμβάνει προγράμματα που ήδη υλοποιούνται, προτάσεις που έχουν αξιολογηθεί και είναι υλοποιήσιμες όπως και νέες καινοτόμες δράσεις. Προτείνει στρατηγικές παρεμβάσεις με στόχο μια πόλη που επικοινωνεί ένα όραμα στους κατοίκους της. Επίσης είναι μια Στρατηγική που μπορεί να παράγει μετρήσιμα αποτελέσματα και δείκτες αξιολόγησης.

Το σχέδιο δράσεων «Επαναπροσδιορίζοντας την πόλη: Στρατηγική Ανθεκτικότητας για την Αθήνα του 2030» αναπτύχθηκε μέσα από τη συμμετοχή της Αθήνας στο διεθνές δίκτυο των 100 Ανθεκτικών Πόλεων τουΙδρύματος Rockefeller. Πρόκειται για ένα σχέδιο δράσεων που βασίζεται στη συμμετοχή και τη συνεργασία φορέων και πολιτών, με ορίζοντα το 2030. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι η πόλη να πετύχει περισσότερα με λιγότερο κόστος και να μπορέσει να ανταποκριθεί σε συγκεκριμένες ανάγκες τόσο δικές της, όσο και των κατοίκων της. 

Μέσα σε ένα χρόνο, το Γραφείο Ανθεκτικότητας και Βιωσιμότητας του δήμου Αθηναίων συνεργάστηκε με 840 φυσικά πρόσωπα και 140 φορείς για να προσδιορίσει 65 δράσεις και  53 υπο-δράσεις για μια Αθήνα περισσότερο προσιτή και πράσινη, μια πόλη προνοητική που προετοιμάζεται για τις επερχόμενες κρίσεις, μια πόλη ζωντανή.

Η Ανθεκτική Αθήνα του 2030 προσαρμόζεται γρήγορα και ξέρει να εκμεταλλεύεται τις συνθήκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δημιουργεί διαφανείς και στέρεους δεσμούς μεταξύ των εταίρων της και  παράγει βιώσιμες λύσεις για και μαζί με τους πολίτες της. Το σχέδιο δράσεις συγκεκριμένα στοχεύει σε:

• Μια προσιτή πόλη που θα είναι πιο διαφανής και πιο ανοιχτή στους πολίτες της, πιο αποτελεσματική ως προς τις δράσεις και τα έργα της, και πιο ενεργή και θεσμική στις συνεργασίες της.

• Μια πράσινη πόλη που ενσωματώνει τη φύση στο αστικό μας περιβάλλον, καθιστώντας την πόλη μας καθαρότερη, πιο δροσερή και πιο βιώσιμη.

• Μια προνοητική πόλη που προετοιμάζεται και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις κρίσιμες προκλήσεις προτού αυτές συμβούν, σχεδιάζοντας για το μέλλον εμπλέκοντας αλλά και ενισχύοντας τους πολίτες μας.

• Και μια ζωντανή πόλη που καλλιεργεί και γιορτάζει τη δημιουργικότητά της, την επιχειρηματικότητα και την πολιτιστική ταυτότητα. 

Ανάμεσα στα διεθνή δίκτυα στα οποία συμμετέχει η Αθήνα, αντλώντας πόρους και ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία ώστε να βελτιώσει την πόλη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, η συνεργασία της με το δίκτυο των 100 Ανθεκτικών Πόλεων συνετέλεσε ήδη στην επίτευξη σημαντικών στόχων. Παράλληλα με άλλες 99 πόλεις απ’ όλο τον κόσμο, ο δήμος χαρτογράφησε τα βασικά προβλήματα και τις προκλήσεις που απειλούν ή που θα απειλήσουν την πόλη τα επόμενα χρόνια. Συνομίλησε με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες και φορείς - ανθρώπους από την δημοτική διοίκηση και τα άλλα επίπεδα διακυβέρνησης, τον επιχειρηματικό κόσμο, ακαδημαϊκά ιδρύματα και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Κατέγραψε τους πόρους της Αθήνας, υλικούς και άυλους, τις φυσικές (γαλάζιες και πράσινες) υποδομές της. 

Η Στρατηγική Ανθεκτικότητας της Αθήνας επιβεβαιώνει τη δέσμευση μας για το σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών που βασίζονται σε δεδομένα, διαθέτουν αμεσότητα και προοπτική και καταθέτει στην πόλη και στους πολίτες της εργαλεία που τους εξοπλίζουν όχι μόνο για τις προκλήσεις του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. 

Μάθετε περισσότερα για τη Στρατηγική Ανθεκτικότητας της Αθήνας:

resilientathens.wordpress.com

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.twitter.com/ResilientAthens

www.facebook.com/resilientathens

 
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενημερώνουν τους πολίτες των σεισμόπληκτων περιοχών της Λέσβου τα ακόλουθα: PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 14 Ιούνιος 2017 09:35

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενημερώνουν τους πολίτες των σεισμόπληκτων περιοχών της Λέσβου τα ακόλουθα:

lesvos

  • Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών και μην δίνεται σημασία στις φημολογίες.

  • Αν διαπιστώνετε βλάβες στο σπίτι σας αποφύγετε να εισέλθετε σε αυτό προτού ελεγχθεί από κλιμάκιο μηχανικών.

  • Μην διέρχεστε δίπλα από κτίσματα που έχουν υποστεί ζημιές καθώς υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης.

  • Σε περιοχές που έχει απαγορευτεί η διέλευση πεζών και οχημάτων ακολουθείστε τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών και σεβαστείτε τις υποδείξεις τους.

  • Εάν συντρέχουν ιδιαίτερα σημαντικοί λόγοι για να εισέλθετε μέσα στο σπίτι σας που έχει υποστεί φθορές ή μερική κατάρρευση, ενημερώστε την Αστυνομία ή την Πυροσβεστική και ζητείστε τη συνδρομή τους.

  • Μην σταθμεύετε σε σημεία που διέρχονται οχήματα ή μηχανήματα συνεργείων αποκατάστασης βλαβών. Μην παρεμποδίζετε το έργο τους.

 


Σελίδα 7 από 2118
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση