ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Κώστας Μπακογιάννης (Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας): Προχωρά η αναμόρφωση του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 07 Αύγουστος 2017 14:31

 

Κώστας Μπακογιάννης (Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας): Προχωρά η αναμόρφωση του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας

image001

Συνεχίζονται τα έργα για την πλήρη αναμόρφωση του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας με στόχο τον εκσυγχρονισμό του και την αναβάθμισή του σε στάδιο εθνικής εμβέλειας. 

Με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, ξεκινά το έργο για την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, ο οποίος θα καταστήσει το στάδιο κατάλληλο για την διεξαγωγή εθνικών πρωταθλημάτων και διοργανώσεων ποδοσφαίρου και κλασικού αθλητισμού. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται ως μέρος της δράσης μας για το συνολικό εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή της υποδομής του σταδίου, που ξεκίνησε με την αντικατάσταση του χλοοτάπητα και θα συνεχιστεί με τη δημοπράτηση έργου 140.000 ευρώ για τη συντήρηση και επισκευή των αποδυτηρίων και της κερκίδας. 

«Στόχος μας είναι να παραδώσουμε σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους της Χαλκίδας και της Εύβοιας ένα σύγχρονο στάδιο, αντάξιο της ιστορίας του, αλλά και να δημιουργήσουμε ακόμη έναν πόλο έλξης επισκεπτών και αθλητών από ολόκληρη την Ελλάδα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης αναφερόμενος στον σχεδιασμό της Περιφέρειας για τον εκσυγχρονισμό του σταδίου και προσέθεσε: «Το μήνυμα είναι καθαρό. Αναβάθμιση της καθημερινότητας σε όλα τα επίπεδα, στην Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Οι παρεμβάσεις στην καθημερινή ζωή δημιουργούν την μεγάλη εικόνα και αυτή προσπαθούμε να αλλάξουμε».

 
Αλληλεγγύη της Περιφέρειας Αττικής στα Κύθηρα PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 07 Αύγουστος 2017 12:22

Αλληλεγγύη της Περιφέρειας Αττικής στα Κύθηρα

20597332 670900913113315 672977726110237080 n

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και η Περιφερειακή Σύμβουλος Εντεταλμένη για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα, στηρίζουν από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς εμπράκτως τα χειμαζόμενα από την καταστροφική πυρκαγιά Κύθηρα. Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Αττικής εκτός, από τη μία μόνιμα παραχωρημένη υδροφόρα στο Δήμο Κυθήρων, διέθεσε στην Πυροσβεστική, μετά από σχετικό αίτημα, μία ακόμη καθώς και ένα χωματουργικό μηχάνημα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του νησιού. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής παραμένουν στη διάθεση της Πυροσβεστικής για τυχόν νέα αιτήματά της για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, στέλνει αύριο το πρωί στο νησί δύο οχήματα. Ένα πυροσβεστικό όχημα 10 τόνων, με 2 κανόνια πίεσης και 4 άτομα προσωπικό καθώς και μία υδροφόρα 12 τόνων με 3 άτομα προσωπικό.

 
Έγιναν στο Δήμο Χίου την εβδομάδα που μας πέρασε PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 06 Αύγουστος 2017 16:57

Έγιναν στο Δήμο Χίου την εβδομάδα που μας πέρασε

Επιχειρηματικό Πάρκο στη Χίο

epiheirimatiko parko 0

Ο Δήμος Χίου και το Επιμελητήριο Χίου με τη συμμετοχή και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εδώ και 18 μήνες περίπου, συνεργάστηκαν στενά προκειμένου να γίνουν οι προκαταρκτικές έρευνες και μελέτες για τη χωροθέτηση ενός Επιχειρηματικού Πάρκου στο νησί, που θεωρείται έργο πνοής για την επιχειρηματικότητα.
Με την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών, πραγματοποιήθηκε ημερίδα, όπου εξειδικευμένοι συνεργάτες παρουσίασαν τα αποτελέσματα και τα οφέλη που αναμένονται τόσο για τον επιχειρηματικό κόσμο όσο και για τους ιδιοκτήτες γης από την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου.
Ο Δήμος Χίου και το Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα συνεχίσουν έμπρακτα και σθεναρά να συνδράμουν στην υλοποίηση του έργου.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα του Δήμου Χίου στο Facebook


4 Νέες Παραλίες για Γαλάζια Σημαία στη Χίο για το 2018

 thumb 640

Κώμη, Λιθί, Δασκαλόπετρα και Όρμος του Λω, υποψήφιες για γαλάζια σημαία το 2018!

Οι μετρήσεις των δύο πρώτων μηνών έγιναν, και είναι όλες θετικές.
Οι παραλίες αυτές λειτουργούν ήδη από φέτος στα πρότυπα της γαλάζιας σημαίας.

Η Μονομετοχική Αξιοποίησης Ακινήτων Α.Ε. του Δήμου Χίου συνεχίζει την προσπάθεια για να αποκτήσουν ακόμα περισσότερες παραλίες γαλάζια σημαία.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα του Δήμου Χίου στο Facebook


Αγροτική Οδοποιία στις Δημοτικές Ενότητες Μαστιχοχωρίων και Ιωνίας

20624051 10214529385693717 1472743208 n

Έργα βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια αυτεπιστασίας από την Υπηρεσία Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου στις Δημοτικές Ενότητες των Μαστιχοχωρίων και της Ιωνίας.
Συγκεκριμένα, στο Δαφνώνα βρίσκονται αυτή την εβδομάδα τρία μηχανήματα που καθαρίζουν, διαμορφώνουν και βελτιώνουν δρόμους που είχαν παραμεληθεί για αρκετά χρόνια. Η αποκατάσταση των δρόμων αυτών συμβάλλει παράλληλα και στην βελτίωση των μέτρων πυροπροστασίας.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα του Δήμου Χίου στο Facebook


Εργασίες στο Α’ Τμήμα Περιφερειακού της Πόλης της Χίου

 20623761 1907167162879364 491754894 n

Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Χίου και Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την ολοκλήρωση των ανασκαφών στο Α’ Τμήμα Περιφερειακού του έργου «Δρόμου για την παράκαμψη της πόλης της Χίου». Οι εργασίες για την αποπεράτωση του έργου συνεχίζονται.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα του Δήμου Χίου στο Facebook

 
Satellite photo Kythira fire by Copernicus eu. Για 3η ημέρα καίγονται τα Κύθηρα από τη φωτιά που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής με τον δήμαρχο του νησιού Ευστράτιο Χαρχαλάκη να δηλώνει το πρωί της Κυριακής ότι οι φλόγες έχουν κάνει ήδη στάχτη το 1/3 του PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Κυριακή, 06 Αύγουστος 2017 09:34

Satellite photo Kythira fire by Copernicus eu.

Για 3η ημέρα καίγονται τα Κύθηρα από τη φωτιά που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής με τον δήμαρχο του νησιού Ευστράτιο Χαρχαλάκη να δηλώνει το πρωί της Κυριακής ότι οι φλόγες έχουν κάνει ήδη στάχτη το 1/3 του νησιού.Αν και η εικόνα που υπήρχε τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν καλύτερη σε σχέση με το βράδυ, ο κ. Χαρχαλάκης ζήτησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ να ξεκινήσουν έγκαιρα ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα καθώς και το Σάββατο το πρωί υπήρξε η εντύπωση ότι η φωτιά έχει ελεγχθεί αλλά από το μεσημέρι και μετά οι άνεμοι ενισχύθηκαν και υπήρξανε μεγάλες αναζωπυρώσεις.

Λόγω του μεγέθους και της έντασης της φωτιάς χρειάστηκε να εκκενωθούν μόνο το Σάββατο τέσσερις οικισμοί αν και ο κ. Χαρχαλάκης δήλωσε ότι πλέον όλοι οι κάτοικοί τους έχουν επιστρέψει τονίζοντας, ωστόσο, ότι «μην νομίζετε ότι κοιμάται κανείς».

Σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού κανένα σπίτι δεν έχει υποστεί ζημιές καθώς δόθηκε «μάχη στις αυλές των σπιτιών» κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως είπε, ένας πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Κυθήρων.

Όπως είπε ο κ. Χαρχαλάκης στο νησί και σήμερα, Κυριακή, πνέουν βόρειοι άνεμοι.

Ενισχύσεις 

Στα Κύθηρα επιχειρούν για την κατάσβεση 64 πυροσβέστες με 25 οχήματα ενώ νωρίς το πρωί της Κυριακή έφτασε άλλο ένα πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων από τη Μακεδονία προκειμένου να ενισχύσει τους 57 συναδέλφους τους που ήδη βρίσκονται στο νησί καθώς και 8 υδροφόρες της πυροσβεστικής που ήρθαν να προστεθούν στα βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και τα χωματουργικά μηχανήματα που είναι ήδη εκεί.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με το πρώτο φως της ημέρας στα Κύθηρα, όπου συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Με το πρώτο φως της ημέρας ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις με εναέρια μέσα καθώς ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, με απόφαση του, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας το νησί, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή.Συγκεκριμένα ρίψεις νερού, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ξεκίνησαν τρία αεροσκάφη τύπου καναντέρ, ενώ αναμένεται και η συμβολή ενός ελικοπτέρου Σινούκ.

Με το πρώτο δρομολόγιο του πλοίου Πορφυρούσα στις επτά, σήμερα Κυριακή 6 Αυγούστου 2017, ενισχύονται οι δυνάμεις με οκτώ οχήματα με 32 πυροσβέστες και 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα, για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει για τρίτη συνεχή ημέρα το νησί των Κυθήρων. 

Ο απολογισμός μέχρι στιγμής της μεγάλης καταστροφικής πυρκαγιάς είναι ότι 15.000 στρέμματα έγιναν στάχτη με μεγάλες συνέπειες στις καλλιέργειες, μελίσσια και ζωική παραγωγή. 

Ακόμα δεν έχει εκτιμηθεί το ύψος της καταστροφής σε υποδομές και στους οικισμούς μέσα που πέρασε η φωτιά.
-------------------------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης με πληροφορίες από pentapostagma.gr & AdelinFM

 

Η Φωτιά πέρασε και έφθασε στα Φράτσια όπου εδόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού καθώς η φωτιά πλησιάζει επικίνδυν Κατοικίες.
Ο Εφιάλτης συνεχίζεται.........Εξάλλου στο άλλο μέτωπο απειλούνται Τα Πιτσινιάνικα, Οι Καλοκαιρινές και η δίοδος προς Καρβουνάδες 
--------------------------------------

Τα μέτωπα της φωτιάς εξακολουθούν να προχωρούν ανελέητα. Η Φωτια ήδη βρίσκεται στις Καλοκαιρινές και επεκτείνεται προς την περιοχή των Μυρτιδίων και Δρυμώνα ενώ ταυτόχρονα προχώρησε και έφθασε στις Καρβουνάδες. 
Όπως ανεφέρθη από στην φωτιά τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυθήρων.

 
Πηγή: http://kithiraikanea.com/ Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------------
Satellite photo Kythira fire by Copernicus eu
Image1β
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 06 Αύγουστος 2017 17:29
 


Σελίδα 7 από 2150

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί Μια Γαλλίδα interior designer μηνύει τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί καθώς δεν αναγνωρίστηκε ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...