ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Θετικά αποτελέσματα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, στην μεγαλύτερη έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών FRUIT LOGISTICA που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 11:04

Θετικά αποτελέσματα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, στην μεγαλύτερη έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών FRUIT LOGISTICA που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

resized 1 1

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα για την Περιφέρεια Κρήτης, τους παραγωγούς φρούτων και λαχανικών, που συμμετείχαν στην μεγαλύτερη έκθεση «FRUIT LOGISTICA» που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια για την προβολή και προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων του νησιού συμμετείχε με δικό της εκθεσιακό περίπτερο στην «25η Διεθνή Έκθεση FRUIT LOGISTICA 2017».

resized 2 1

Σκοπός της Διεθνούς Έκθεσης είναι η προώθηση φρούτων και λαχανικών για επαγγελματίες και χαρακτηριστικό της είναι ότι συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του διατροφικού κλάδου. H FRUIT LOGISTICA έχει καταστεί σημαντικό σημείο συνάντησης των παραγόντων του κλάδου, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις, παρουσιάζονται καινοτομίες, αλλά και στοιχεία για την εξέλιξη της παραγωγής και των εξαγωγών.

Στην δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης συνέβαλε η συμμετοχή των Οργανώσεων Παραγωγών Φρούτων-Οποροκηπευτικών και των Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού που πρόβαλλαν τα προϊόντα τους στους χιλιάδες επισκέπτες ενώ ενημερωτικά φυλλάδια διανεμήθηκαν στο χώρο του περιπτέρου.

resized 4 1

Επίσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αγροτικών προϊόντων του νησιού μας, από τα μέλη της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και από τους ίδιους τους παραγωγούς που συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση.

Εξάλλου η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή Τομέα Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς και επαγγελματίες του κλάδου των φρούτων και λαχανικών και σε συνεργασία με τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες ανέδειξαν τον αγροτοδιατροφικό πλούτο της Κρήτης.

resized 9A

Η Αντιπεριφερειάρχης αναφερόμενη στην σημαντικότητα της έκθεσης ανέφερε ότι οι προσπάθειες που γίνονται από την Περιφέρεια Κρήτης για την προβολή και προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων του νησιού σε χώρες του εξωτερικού είναι συντονισμένες και συνεχείς, γιατί όπως τόνισε. η εξωστρέφεια της αγροτικής παραγωγής είναι το «κλειδί» που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων και θα δώσει τη δυνατότητα στα προϊόντα, να διεισδύσουν σε νέες αγορές αλλά και να εδραιωθούν, στηριζόμενα στην αδιαμφισβήτητη ποιότητά τους. 

 Μεγάλο ενδιαφέρον για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά της Κρήτης εκδήλωσαν εισαγωγείς από Αίγυπτο, Ολλανδία, Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία, Ρουμανία Αγγλία, Αυστρία, Γερμανία, Τσεχία, Σαουδική Αραβία, Ντουμπάι  και έγιναν οι πρώτες επαφές-συζητήσεις με τους παραγωγούς προκειμένου να κλειστούν εμπορικές συμφωνίες για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων.

resized 10A

Την έκθεση επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Σύμβουλος Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Βερολίνο Χρήστος Ντοκομές και η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων και υπεύθυνη εκδηλώσεων  του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνά Θεοφανίδου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η FRUIT LOGISTICA τα τελευταία χρόνια επεκτείνει τους τομείς της, παρουσιάζοντας και βιολογικά προϊόντα ενώ απευθύνεται και σε εταιρίες Τεχνολογίας, Ασφάλειας και Μεταφοράς Τροφίμων.

 
Γιάννης Κασσαβός | Δήμαρχος Αχαρνών - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑ ΤΟΥ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΑΧΑΡΝΏΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌ ΣΤΑΘΜΌ ΘΡΑΚ/ΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΤΎΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΒΑ Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΑΧΑΡΝΏΝ ΤΗΝ ΠΊΤΑ ΤΟΥΣ ΈΚΟΨΑΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΈΣ ΕΠΙΤΡΟΠΈΣ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΑΧΑΡΝΏΝ ΥΙΟΘΕΣΊΑ ΑΔΈΣΠΟΤΩΝ ΖΏΩΝ ΣΤΟΝ Δ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 09:25
| Γιάννης Κασσαβός | Δήμαρχος Αχαρνών |
| ενημέρωση | 
 
 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑ ΤΟΥ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΑΧΑΡΝΏΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌ ΣΤΑΘΜΌ ΘΡΑΚ/ΝΩΝ

ΣΤΗ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΤΎΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΒΑ Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΑΧΑΡΝΏΝ

ΤΗΝ ΠΊΤΑ ΤΟΥΣ ΈΚΟΨΑΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΈΣ ΕΠΙΤΡΟΠΈΣ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΑΧΑΡΝΏΝ

ΥΙΟΘΕΣΊΑ ΑΔΈΣΠΟΤΩΝ ΖΏΩΝ ΣΤΟΝ ΔΉΜΟ ΑΧΑΡΝΏΝ

ΝΈΟΣ ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΑΧΑΡΝΏΝ Ο Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΡΟΎΣΣΑΣ

 
 

Διαμαρτυρία του Δημάρχου Αχαρνών για τον Αστυνομικό Σταθμό Θρακ/νων


Έντονη διαμαρτυρία του Δημάρχου Αχαρνών για την ενδεχόμενη παύση λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Θρακ/νωνΆμεση ήταν η αντίδραση του Δήμαρχου Αχαρνών κου Γιάννη Κασσαβού στη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος 7/2017 (ΦΕΚ Α΄ 14/9-2-2017) σχετικά με την "Αναδιάταξη-αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας", από το οποίο προκύπτει η ενδεχόμενη παύση λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα δήλωσε ξεκάθαρα τη δυσαρέσκεια του και την έντονη αντίθεσή του με το ενδεχόμενο της παύσης λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων, ζητώντας την παρέμβασή του για τη συνέχιση λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού, την ενίσχυσή του με περισσότερο προσωπικό, καθώς και άμεση συνάντηση με τον κ. Υπουργό για το συγκεκριμένο θέμα.
Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός αναφέρεται στην προβληματική αστυνόμευση των Θρακομακεδόνων, στα αυξημένα κρούσματα παραβατικών συμπεριφορών και στο γεγονός πως ενέργειες όπως αυτή δεν εκπληρώνουν τη θεσμική αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών και την εδραίωση του κλονισμένου αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. 
Πέραν αυτών, ο Δήμαρχος Αχαρνών ζήτησε από την πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Θρακομακεδόνων να συγκαλέσει άμεσα Έκτακτη Συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου με μόνο θέμα την ενδεχόμενη παύση λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων.
 
Διαβάστε περισσότερα »
 
 

Στη Συνέντευξη Τύπου για το ΤΕΒΑ ο Δήμαρχος Αχαρνών


Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου για το Πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) με τη συμμετοχή των 13 δήμων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αποτελούν μέλη της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής. 
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός στη ομιλία – παρέμβασή του, αναφέρθηκε στα μεγέθη του Προγράμματος και τη θλιβερή διαπίστωση που καθιστούν τον Δήμο Αχαρνών σε υπερτερών εταίρο του Προγράμματος, καθώς οι δικαιούχοι στον Δήμο Αχαρνών φτάνουν τους 2.500 - σχεδόν όσοι είναι οι δικαιούχοι σε όλους τους υπόλοιπους 12 δήμους της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αχαρνών, το μέγεθος του προβλήματος είναι δυσθεώρητο και απαιτεί τη συνεργασία και τον συντονισμό πολλών υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών, αφού σε κάθε διανομή, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής με τη συνδρομή του Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης στόλου, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης και τη σημαντική βοήθεια των εθελοντών, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Δήμος Αχαρνών να είναι αλληλέγγυος στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. 
Με αφορμή τη Συνέντευξη Τύπου για το Πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε: 
"Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του ΤΕΒΑ, η βούληση μας και οι προσπάθειες μας είναι να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο το συγκεκριμένο Πρόγραμμα και να φανούμε πολλαπλασιαστικά χρήσιμοι στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. 
Ως εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκηση και ως απλοί πολίτες αυτής της χώρας δεν μπορούμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι που εν έτη 2017 αγωνιούμε για δομές όπως συσσίτια και διανομές τροφίμων. 
Είναι μια στενάχωρη και σκληρή πραγματικότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια αλλά με δράσεις συνεργασίας, με συμπράξεις και κοινωνικές συμμαχίες, όπως η Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής" 
Διαβάστε περισσότερα »
 
 

Την πίτα τους έκοψαν οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Αχαρνών

By Χρήστος Τζώρτζης on Feb 16, 2017 08:51 am
 
Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πίτας της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρουσία τουΔημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβού, Αντιδημάρχων του Δήμου Αχαρνών, των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών και εκπροσώπων της σχολικής κοινότητας. 
Ο Δήμαρχος Αχαρνών στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των σχολείων αλλά και των σχολικών φορέων για τη συνεργασία τους και τις προσπάθειες τους, προκειμένου τα σχολεία του Δήμου Αχαρνών να λειτουργούν απρόσκοπτα και χωρίς σημαντικά προβλήματα στις υποδομές τους δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Οι προσπάθειες μας για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Αχαρνών είναι σημαντικές και αναγνωρίζονται από την σχολική κοινότητα. Η δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου Αχαρνών δεν αποτελεί για εμάς άλλοθι, αλλά ούτε και ανασταλτικός παράγοντας για να αναζητήσουμε λύσεις για να λειτουργούν τα σχολεία μας χωρίς προβλήματα. 
Μέσα από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, μέσα από την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για την "Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και προαυλίων χώρων του Δήμου Αχαρνών" προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, αλλά και μέσα από τις τιτάνιες προσπάθειες των Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών και των Σχολικών Επιτροπών, έχουμε ανταποκριθεί στις ανάγκες και απαιτήσεις των σχολικών μας κτιρίων. 
Η αναγνώριση αυτής της προσπάθειας, μας δίνει τη δύναμη να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, αλλά και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, προς όφελος της πολυάριθμης σχολικής κοινότητας του Δήμου Αχαρνών". 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό: ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Στάθης Τοπαλίδης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Γιώργος Σταύρου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Θεόδωρος Συρινίδης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολεοδομίας κ. Στέργιος Πεδιαδίτης, καθώς και οι "οικοδεσπότες" της εκδήλωσης και πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Αχαρνών κ.κ. Κώστας Καρυδάκης για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και Γεωργία Ευθυμιάδου για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. 
Διαβάστε περισσότερα »
 
 

Υιοθεσία Αδέσποτων ζώων στον Δήμο Αχαρνών


Ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων(ΔΙΚΕΠΑΖ) προωθεί την υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς. 
Τα ζώα προς υιοθεσία φιλοξενούνται στο χώρο του ΔΙΚΕΠΑΖ όπου τους παρέχεται κτηνιατρική φροντίδα και τροφή. 
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο, μπορούν να ενημερωθούν για αυτά που προσφέρονται δωρεάν για υιοθεσία, από την ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών (www.acharnes.gr) ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 213 2072 383 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. 
Στην ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών είναι διαθέσιμες φωτογραφίες των, προς υιοθεσία, αδέσποτων ζώων, καθώς και συνοπτικές πληροφορίες για τη ράτσα, την ηλικία και το φύλλοτου κάθε ζώου.
Διαβάστε περισσότερα »
 
 

Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών ο κ. Κωνσταντίνος Ρούσσας


 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Ρούσσας εκλέχθηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 το απόγευμα στο Δημαρχείο Αχαρνών. 
Στη διαδικασία εκλογής προέδρου κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών ο κ. Ρούσσας έλαβε 28 ψήφους υπέρ της εκλογής του ενώ 6 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν λευκό. 
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο που αναλαμβάνει δηλώνοντας τα εξής: "Ο Κωνσταντίνος Ρούσσας διαθέτει μακρά εμπειρία σε θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς έχει διατελέσει αρκετές τετραετίες δημοτικός σύμβουλος Αχαρνών. Έχει μια σημαντική πορεία στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Δήμου Αχαρνών και τον χαρακτηρίζει η ευγένεια, η αμεροληψία και η ευθύτητα του χαρακτήρα του, καθώς και ο αμέριστος σεβασμός του στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες. Είμαι βέβαιος ότι με αυτά τα χαρακτηριστικά και τη συμβολή όλων των δημοτικών συμβούλων θα μπορέσει να υπηρετήσει άξια τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών". 
Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών κ. Κωνσταντίνος Ρούσσας φανερά συγκινημένος για την εκλογή του, ευχαρίστησε το σώμα και δήλωσε ότι η εκλογή του θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι εξαιρετικά μεγάλη τιμή για τον ίδιο. 
Δήλωσε επίσης ότι νιώθει ιδιαίτερη χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη, καθώς η θέση του Προέδρου αποτελεί το βαρόμετρο στη λειτουργία του κορυφαίου δημοκρατικού συλλογικού οργάνου ενός δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου. Και πως πρόθεση του είναι να προασπίσει κάθε δημοκρατική διαδικασία που εξελίσσεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών και να βοηθήσει να ληφθούν οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις για το συμφέρον των πολιτών.
 
Διαβάστε περισσότερα »

 

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ-90,4 FM» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 19:36

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ-90,4 FM»

 resized IMG 8564

 

Σε εκδήλωση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα - 90.4 FM»,  παρευρέθηκε σήμερα  ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Bar-restaurant «Beluga», στην περιοχή της Τρούμπας.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του τόνισε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης  μας που είναι σήμερα μαζί μας.  Επίσης είναι σημαντική η παρουσία  όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς υπάρχει ενότητα και ομοψυχία που είναι προϋπόθεση επιτυχίας τις δύσκολες ημέρες που ζούμε και πιστεύω ότι στον Πειραιά επιτυγχάνεται, σε μεγάλο βαθμό,  αυτή η ομοψυχία.

Γίνεται μια προσπάθεια στο Κανάλι Ένα, τα τελευταία 2,5 χρόνια, προκειμένου να λειτουργήσει, να σταθεροποιηθεί. Θα είμαι πιο εγκρατής από τον Αντιπρόεδρο κ. Μπρατσόλη, ο οποίος ξέρει καλύτερα από εμένα τον τομέα αυτό. Σε μια εποχή όπου μεγάλα συγκροτήματα δυσκολεύονται να επιβιώσουν και να βρουν έσοδα με τα γνωστά αποτελέσματα, είναι πιο δύσκολο ένα δημοτικό ραδιόφωνο την περίοδο της κρίσης,  να αντλήσει κομμάτι της διαφημιστικής πίτας ώστε να εξελιχθεί πιο γρήγορα και με καλύτερες προϋποθέσεις.

Παρόλα αυτά γίνεται μια σημαντική προσπάθεια να διατηρηθεί το Κανάλι και οι εργαζόμενοι, να πληρώνονται στην ώρα τους, να μειώνονται τα έξοδα κάθε χρόνο, γιατί το Κανάλι, όπως ξέρετε,  επιδοτείται από τον Δήμο Πειραιά.

Θέλω να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι και όλοι ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή και ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο κατ επέκταση, με γνώμονά μας την εύρυθμη λειτουργία του. Πρόκειται για ένα ιστορικό  Κανάλι που πρωτοστάτησε  στο άνοιγμα της  ραδιοφωνίας, ένα  δυνατό brand name, το οποίο θέλουμε να ενισχύσουμε. Έχουμε στο μυαλό μας ιδέες, θέλουμε να είναι ένα ραδιόφωνο ανοικτό στην κοινωνία. Κάνουμε βήματα, μπορεί να μην είναι όσο γοργά θέλαμε, αλλά σημασία έχει να ξέρετε ότι γίνεται  προσπάθεια και το Κανάλι θα στηριχθεί.

Η Δημοτική Αρχή έχει ακόμα 2,5 χρόνια θητείας. Ελπίζουμε η χώρα να σταθεροποιηθεί και τα Μέσα Ενημέρωσης να λειτουργούν σε ένα διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον, προκειμένου να αυξηθούν οι διαφημίσεις, για να μπορέσουμε να αντλήσουμε περισσότερα έσοδα. Θα κάνουμε παραπάνω προσπάθεια, να είστε βέβαιοι γι αυτό.

Θα ήθελα  να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους που στηρίζουν με την εργασία τους το ραδιόφωνο, το Κανάλι και το Διοικητικό Συμβούλιο που ηγείται και όλα τα μέλη του Δ.Σ. από όποια παράταξη κι αν προέρχονται. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, με υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας». 

 resized IMG 8607

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, σημείωσε:

«Σαs ευχαριστούμε όλους. Η παρουσία σας μας τιμά ιδιαίτερα Ευχόμαστε σε όλους υγεία, καλή χρονιά και παρακαλούμε όλους να είσαστε συντονισμένοι στους 90.4 FM,  που φέτος έχει τα γενέθλιά του και κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας στη ραδιοφωνία».

 

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. κ. Στέλιος Μπρατσόλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Αγαπητοί κύριοι και κυρίες,  αγαπητοί φίλοι,  κύριε Δήμαρχε, κύριοι εκπρόσωποι του Ελληνικού κοινοβουλίου, αγαπητοί φίλοι του Δημοτικού Συμβουλίου, αγαπητοί φίλοι των φορέων,  αγαπητοί φίλοι και φίλες όλων των τμημάτων που έχουν βρεθεί στην κοπή της πίτας του Καναλιού 1 σήμερα. 

Αγαπητοί φίλοι εργαζόμενοι, κύριοι και κυρίες του Διοικητικού μας Συμβουλίου, κύριε Πρόεδρε. Είμαστε σε μια χρονική στιγμή που τα πράγματα είναι μεταβαλλόμενα, όμως φαίνεται παρά τις γκρίνιες κάποιων που εκτιμούν διαφορετικά την πραγματικότητα ότι το Κανάλι, που άνοιξε την πόρτα της ελληνικής ραδιοφωνίας, έχει τη δύναμη, την ικανότητα, τη δομή, τον σχεδιασμό και τη μέθοδο, να "περπατήσει" πιο μπροστά στο σημερινό μεταβαλλόμενο μιντιακό τοπίο.  Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Να είστε συντονισμένοι με το Κανάλι 1. Θεωρούμε ότι αυτή η προσπάθεια έχει τύχη, γιατί το Κανάλι έχει την αναφορά που κατεγράφη από τη διαδρομή του στην ελληνική πραγματικότητα και θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε διπλάσιοι και πιο γεροί και πιο ικανοί, με μεγαλύτερη εμβέλεια παντού». 

 

Στην εκδήλωση  παρευρέθηκαν:

Ο πρώην υπουργός κ. Κων. Αρβανιτόπουλος, οι Βουλευτές : κ. Θ. Δρίτσας, οι κυρίες  Ελ. Σταματάκη και Ε. Καρακώστα καθώς και ο κ. Γ. Τραγάκης. Οι πρώην Βουλευτές κ. Δ. Καρύδης και κ. Στ. Λεουτσάκος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλης. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.  Γ. Δαβάκης, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Ν. Αγγελόπουλος,  οι Αντιδήμαρχοι :  κα Α. Χαρβαλάκου – Γλύκα και κ.κ. Γ. Μελάς, Κ. Σιγαλάκος, Στ. Γαϊτανάρος.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλος. 

Η Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ  κα Κ. Λαουλάκου. Ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Ν. Γέμελος.

Οι  εντεταλμένοι  Δημοτικοί  Σύμβουλοι κα Ειρ. Νταϊφά και κ. Ανδρ. Βεντούρης. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  κ. Ν. Πηρούνιας  κ. Αν. Κάρλες,  κα Π. Καλαγιά,  κα Ευαγ. Σαρρή, κ.  Κυρ. Μανωλάκος, κα Μ. Σταθάκη. 

Η Περιφερειακή Σύμβουλος  κα Ειρ. Βαγγελάτου.

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κα Σ. Σιμεωνίδου και κ. Γ. Αλιφραγκής.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Ν. Διαμαντής. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αν. Στελιάτος.

Ο Πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού κ. Λ. Θεοδωρακάκης, ο Πρόεδρος του Εθνικού κ. Α. Αγγελόπουλος,  ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γ. Σταματογιάννης.   Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Θ. Τσόντος κ.α.

 
Επιστολή Κώστα Μπακογιάννη (Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας) στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 19:07

Επιστολή Κώστα Μπακογιάννη (Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας)  στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

image001

Το αίτημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, των Δήμων και των φορέων της, να περιέλθει η εποπτεία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς, επανέφερε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομία και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου.

 

Στην επιστολή του ο κ. Μπακογιάννης επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις καθώς η πίεση χρόνου είναι μεγάλη σε σχέση με την διεξαγωγή της 51ης  έκθεσης. Ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι το ίδιο αίτημα υποβλήθηκε πριν από 7 μήνες, αλλά έως σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.

 

«Έχουμε κινήσει γη και ουρανό για να κρατήσουμε ζωντανό τον θεσμό της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Θεσμός που μόνο να προσφέρει έχει στην οικονομία μας, το εμπόριό μας και την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητάς μας. Η βιωσιμότητά του κινδυνεύει και αυτό που «φωνάζουμε» είναι ότι εμείς μπορούμε να μελετήσουμε, να σχεδιάσουμε και να εξασφαλίσουμε την συνέχειά του. Το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Δεν ζητούμε ελεημοσύνη, θέλουμε το αυτονόητο, να μας επιτρέψουν να κάνουμε βήματα μπροστά σε μία τόσο κρίσιμη καμπή για την εθνική οικονομία» τόνισε χαρακτηριστικά, σε δήλωσή του για το αίτημα, ο κ. Μπακογιάννης.

 


Σελίδα 6 από 2599
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση