ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 16:12

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

resized FullSizeRender2

Διευρυμένη τεχνική σύσκεψη με συγκεκριμένη θεματολογία πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνέχεια της πρόσκλησης του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού, με αντικείμενο την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Πανεπιστημιακού Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (ΤΜΣΠΣ) και του Πανεπιστημίου Αιγαίου γενικότερα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Κυβερνητικός Βουλευτής κ. Αντ. Συρίγος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ιω. Ρούσσος, οι εκπρόσωποι του ΤΜΣΠΣ Παν/μίου Αιγαίου Επίκουροι Καθηγητές κ.κ. Σπ. Βοσινάκης και Π. Κουτσαμπάσης, οι εκπρόσωποι του Φοιτητικού Συλλόγου ΤΜΣΠΣ κα Χρ. Κοσμά και κ. Χρ. Κουλαφτάκης, ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. του ΤΜΣΠΣ του Παν/μίου Αιγαίου κα Θ. Χαμαϊδή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γ. Δούναβης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φρ. Βακόνδιος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Αν. Γιαλόγλου και Ν. Καϊλής, η δημοτική σύμβουλος κα Μ. Καζαντζάκη, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου κ. Ν. Παγίδας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών κα Αρ. Χαραλαμπίδη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου κ. Ευ. Αλεξανδρίδης, ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων ΝΑΤ κ. Γ. Μηλιός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών και Επιχειρηματιών του Ιστορικού Κέντρου Ερμούπολης ΕΡΜΗΣ κ. Αντ. Φρέρης και υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας.

resized FullSizeRender

Στην αναφερόμενη πολύωρη τεχνική σύσκεψη, η οποία είχε χαρακτήρα προετοιμασίας, ενημέρωσης και λήψης αποφάσεων, εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του Πρύτανη του Παν/μίου Αιγαίου κ. Στ. Γκρίτζαλη στη Σύρο, παρουσιάστηκε με αναλυτικό τρόπο (ταυτότητα, περιγραφή, τεχνικά χαρακτηριστικά) το σύνολο των δημοτικών ακινήτων που μέχρι σήμερα έχει ήδη παραχωρήσει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προς το Παν/μιο Αιγαίου, καθώς και ακινήτων, τα οποία προτίθεται να παραχωρήσει άμεσα για την κάλυψη λειτουργικών και εκπαιδευτικών αναγκών, όπως το δημοτικό πλέον ακίνητο, μετά την ψήφιση του Ν. 4484/2017, επί του συγκροτήματος των παλαιών αποθηκών του Τελωνείου (ακίνητα του πρ. Elysee), εμβαδού 250 τ.μ., καθώς και άλλων ακινήτων επί του ιδίου συγκροτήματος, τα οποία ομοίως προτίθεται να διεκδικήσει ο Δήμος από το Ελληνικό Δημόσιο, του ισόγειου δημοτικού ακινήτου επί του κτιρίου του Βιομηχανικού Μουσείου, εμβαδού 800 τ.μ., και των κτιρίων του συγκροτήματος δημοτικών ακινήτων «Κορνηλάκη», τα οποία γειτνιάζουν με το προαναφερόμενο ακίνητο και για τα οποία ήδη οι σχετικές μελέτες και οι φάκελοι έχουν σταλεί για έλεγχο προς την Τεχνική Υπηρεσία του Παν/μίου Αιγαίου.

Στη σύσκεψη αναγνώστηκε επιστολή του απόντος από τη σύσκεψη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, και έγγραφο, που απέστειλε ο Πρόεδρος του ΤΜΣΠΣ κ. Φ. Αζαριάδης, με βάση το οποίο παρουσίασε με πολύ αναλυτικό τρόπο τις σημερινές στεγαστικές ανάγκες του Τμήματος (χρήσεις, εμβαδά, δυναμικότητα χώρων), προκειμένου η διοικητική, εκπαιδευτική και ερευνητική λειτουργία του Τμήματος να πραγματοποιείται με απρόσκοπτο τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όλοι ανεξαιρέτως οι παριστάμενοι εξέφρασαν τη στήριξη και την αποφασιστικότητά τους, εκπροσωπώντας την τοπική κοινωνία της Σύρου, να συνταχθούν πλήρως με κάθε πρωτοβουλία περαιτέρω ενίσχυσης και ενδυνάμωσης της πανεπιστημιακής κοινότητας στο νησί μας.

resized FullSizeRender1

Ιδιαίτερα, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Συρίγος πραγματοποίησε ενδελεχή ενημέρωση σχετικά με τις πρωτοβουλίες και ενέργειες δικαίωσης της Σύρου, σύμφωνα με τον Ν. 4484/2017, τον οποίο ψήφισε το Ελληνικό Κοινοβούλιο, βάσει του οποίου η Σύγκλητος θα έχει την αποφασιστική αρμοδιότητα, όπως ακριβώς προτάσσει και ο σεβασμός στο αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, για την επιλογή της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής.

Ο κ. Δήμαρχος, στην τοποθέτησή του, εξέφρασε την απροσχημάτιστη και διαπιστωμένη βούληση του Δήμου για την αποτελεσματική κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του ΤΜΣΠΣ, με πράξεις και όχι λόγια, αναγνωρίζοντας ότι την απόλυτη πρωτοβουλία για την επιλογή των προτεινόμενων δημοτικών ακινήτων θα έχει το ίδιο το Παν/μιο Αιγαίου και η Τεχνική Υπηρεσία του.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις όλων των υπολοίπων, με απόλυτη σύμπλευση στο γεγονός ότι οι όποιες πρωτοβουλίες του Δήμου, ως καθ’ ύλην και κατ’ ουσίαν αρμόδιος για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα τοπικής εμβέλειας, θα πρέπει να έχουν βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, καλύπτοντας τις διαπιστωμένες και σημαντικές ανάγκες του ΤΜΣΠΣ και από σήμερα, αύριο, αλλά και στο μέλλον, με τη μακροπρόθεσμη προοπτική δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου Παν/μιακού συγκροτήματος, το οποίο θα περιλαμβάνει τα ακίνητα του Βιομηχανικού Μουσείου, τα ακίνητα «Κορνηλάκη», αλλά και τμήμα του Στρατοπέδου, το οποίο θα γειτνιάζει με τις αναφερόμενες κτιριακές υποδομές, ενώ η προοπτική δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου συνεδριακού κέντρου, σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη κατασκευή ξενοδοχειακής υποδομής στον χώρο του Στρατοπέδου, μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετες αναπτυξιακές ωφέλειες και συνέργειες, επ’ ωφελεία τόσο του Παν/μίου όσο και της τοπικής μας κοινωνίας.

Τέλος, συζητήθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης εξωραϊσμού, συντήρησης και αποκατάστασης των συγκεκριμένων υποδομών, καθώς και η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού από εθνικούς πόρους ή συγχρηματοδοτούμενα χρηματοδοτικά εργαλεία.   

 
Συνάντηση Δ.Μάρδα με τον Περιφερειάρχη Α.Τζιτζικώστα PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 12:46

Συνάντηση Δ.Μάρδα με τον Περιφερειάρχη Α.Τζιτζικώστα.

Μαρδας-Τζιτζικωστας

Με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστα συναντήθηκε ο κ. Δημ. Μάρδας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης, στα γραφεία της Περιφέρειας. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα ενδιαφέροντος των περιφερειακών δήμων του νομού Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, συζητήθηκε η στελέχωση,  που εκκρεμεί μετά τη σχετική έγκριση εκ μέρους της Περιφέρειας, του Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς Βιοτοξινών, άκρως απαραίτητη για την εξυπηρέτηση των μυδοκαλλιεργητών της Χαλάστας-Κυμίνων και όχι μόνο. Επίσης, έγινε αναφορά στην πρόταση του κ.Μάρδα για επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης των μυδοκαλλιεργειών κατά τα πρότυπα της μελέτης του, που κατατέθηκε σχετικά πρόσφατα στους δυο αρμόδιους υπουργούς, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και κοινοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη. Η ιδιαιτερότητα που υφίσταται στις δυο ζώνες ταξί (μπλε-άσπρα όλου του νομού και γκρί μόνο για τρεις δήμους)  και η εξάλειψή της, τέθηκε εκ μέρους του κ. Μάρδα στον κ. Τζιτζικώστα, όπως και η αναγκαιότητα ασφαλτόστρωσης αγροτικού δρόμου στο δήμο Σοχού, που εξυπηρετεί τις κατασκηνώσεις της εκκλησίας. Σύμφωνα με έκθεση-μελέτη του καθηγητή του κ. Παυλίδη, ο κ. Μάρδας επισήμανε την αναγκαιότητα φραγμάτων και άλλων παρεμβάσεων στους ποταμούς της Κεντρικής Μακεδονίας, έργα που θα οδηγήσουν στην εξοικονόμηση υδάτων για τις αγροτικές καλλιέργειες. Τέλος, ο κ. Μάρδας σημείωσε το πρόβλημα της ασφαλτόστρωσης που υπάρχει στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης, πρόβλημα το οποίο επιδιώκει να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια με τα πρώτα διαθέσιμα κονδύλια.

Ο κ. Μάρδας συναντήθηκε επίσης, με το δήμαρχο Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Τσουκνιδά,  στο δημαρχείο στα Κουφάλια με σκοπό την ενημέρωση του δημάρχου για προβλήματα της περιοχής. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν έγινε αναφορά στην πολιτιστική δράση του Ιδρύματος των Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας «Αγ. Τριάδα», που βρίσκεται στη Λιβαδίτσα και αποτελεί κοινό σημείο ενδιαφέροντος, λόγω καταγωγής των προγόνων τους, η έντονη διαφοροποίηση αντικειμενικών αξιών μεταξύ περιοχών του δήμου, η έλλειψη ασθενοφόρων κ.λ.π.

 
Αναπλάθονται 13 παιδικές χαρές του Δήμου Δάφνης - Υμηττού PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 12:44

Αναπλάθονται 13 παιδικές χαρές του Δήμου Δάφνης - Υμηττού

paidikhxara

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου «Ανακατασκευή παιδικών χαρών µε στόχο την ποιοτική τους αναβάθμιση και την πιστοποίησή τους για τη νόμιμη λειτουργία τους, Δήμου Δάφνης - Υμηττού», προϋπολογισμού 1.170.000 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Δάφνης - Υμηττού, Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αναβάθμιση 13 υφιστάμενων παιδικών χαρών του Δήμου Δάφνης - Υμηττού καθώς και η εναρμόνιση και πιστοποίηση της λειτουργίας τους σύμφωνα με τους σύγχρονους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών.

Ειδικότερα, θα υλοποιηθούν εργασίες για την ανάπλαση 5 παιδικών χαρών της Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης (Πλατείας Χαραυγής, οδού Αγίας Βαρβάρας, οδών Παπαναστασίου και Ακροπόλεως, οδού Ζωοδόχου Πηγής και οδού Αλεξάνδρας) και 8 παιδικών χαρών της Δημοτικής Κοινότητας Υμηττού (Πλατείας Ηλία Ηλιού - Αγία Φωτεινή, Άλσους Άρη Αλεξάνδρου, οδού Καραμπάτη, οδού Κουντουριώτου 28, οδού Κουντουριώτου 36, οδών Τριπόλεως και Κασσιόπης, οδού Δερβενακίων και Άλσους Πέτρου και Παύλου). Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: αποξήλωση και απομάκρυνση των παλαιών οργάνων των παιδικών χαρών, προμήθεια και τοποθέτηση νέων οργάνων ή επισκευή των υπαρχόντων, αντικατάσταση των υπαρχουσών περιφράξεων µε νέες, επίστρωση νέων δαπέδων, τοποθέτηση εξοπλισμού (ξύλινων καθιστικών, πινακίδων σήμανσης κ.ά.), ενίσχυση του υπάρχοντος φωτισμού.

Τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει ο Δήμος Δάφνης - Υμηττού.

 
ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ στο συγκρότημα ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ “1ου και 4ου Δημοτικού – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 1ου Δημοτικού” από το Τμήμα Σχολικής Στέγης της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Παύλου Μελά PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 09:32

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ στο συγκρότημα ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ “1ου και 4ου Δημοτικού – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 1ου Δημοτικού” από το Τμήμα Σχολικής Στέγης της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Παύλου Μελά

resized 20170806 223025

Μετά από μελέτη του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, τοποθετήθηκαν τα πρώτα αυτόνομα φωτοβολταϊκά φωτιστικά σώματα στο σχολικό συγκρότημα του “1ου Δημοτικού Σχολείου ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ – 4ου Δημοτικού Σχολείου ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 1ου Δημοτικού ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ”.

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά φωτιστικά σώματα τύπου LED αντικατέστησαν τα ενεργοβόρα αλλά και κοστοβόρα φωτιστικά σώματα, που χρησιμοποιούνταν για το νυχτερινό φωτισμό του αύλειου χώρου.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Στέφανο Βάρφη, για τη συγκεκριμένη καλή πρακτική εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων, μια παρέμβαση ουσίας και όχι εντυπώσεων με άμεσα οφέλη για τους πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την αποξήλωση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων και τη μεταφορά τους στην αποθήκη του Δήμου ώστε να χρησιμεύσουν ως ανταλλακτικά σε άλλα σχολεία του Δήμου που λειτουργούν με παρόμοιο φωτισμό.

resized 20170806 222740

Ακολούθησε η πλήρη αποσύνδεσή τους από το ηλεκτρικό δίκτυο της ΔΕΗ απαλλάσσοντας έτσι το σχολικό συγκρότημα από τον κοστοβόρο νυχτερινό φωτισμό. Το τελικό στάδιο της κατασκευής, υπό τις οδηγίες του επιβλέποντα της Σχολικής Στέγης, περιελάμβανε

•τη χωροθέτηση των φωτιστικών σωμάτων,

•την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών στοιχείων, των συσσωρευτών, των ηλεκτρονικών ελεγκτών και των διαφόρων υλικών και μικρουλικών

ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή και τοποθέτηση των αυτόνομων φωτοβολταϊκών φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες LED.

Τα νέου τύπου φωτιστικά σώματα ΔΕΝ συνδέονται με το δίκτυο της ΔΕΗ, τροφοδoτούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τον ήλιο και συνεπώς ο Δήμος Παύλου Μελά δεν ΠΛΗΡΩΝΕΙ λογαριασμό στη ΔΕΗ.

resized 20170806 223302

Ο σχεδιασμός της μελέτης έγινε, ώστε να λειτουργούν τα φωτιστικά σώματα ακόμα και με συννεφιά και μάλιστα με επάρκεια τέτοια που να διασφαλίζει τη λειτουργία τους για δύο (2) ολόκληρες ημέρες χωρίς ήλιο!

Διαθέτουν φωτοκύτταρο, ώστε η έναυση και η σβέση να γίνεται ακριβώς με την ανατολή και τη δύση του ήλιου, αποφεύγοντας έτσι τα φαινόμενα όπου ο φωτισμός λειτουργούσε ακόμα και την ημέρα λόγω του αποπρογραμματισμού του χρονοδιακόπτη, προσφέροντας έτσι τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας που εκτιμάται σε 13,2 MWH.

Η μείωση των εκπομπών ρύπων σε διοξείδιο του άνθρακα CO2 υπολογίζεται να είναι κατά 14,78 tη/έτος.

Επίσης η ετήσια μείωση σε εκπομπές οξειδίων του αζώτου (ΝOx), διοξειδίου του θείου (SO2) και μικροσωματιδίων PM10 , υπολογίζεται στα 82,39Kg ανά έτος (βάσει του μέσου ενεργειακού μίγματος της χώρας).

Στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι η δημιουργία σχολικών κτιρίων που θα παράγουν περισσότερη ενέργεια από όση θα καταναλώνουν, ώστε τελικά ο Δήμος Παύλου Μελά να πληρώνεται από τη ΔΕΗ!

 


Σελίδα 6 από 2150

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί Μια Γαλλίδα interior designer μηνύει τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί καθώς δεν αναγνωρίστηκε ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...