ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε περιοχές του Δήμου Τεμπών που επλήγησαν από το χαλάζι PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 16:43

Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε περιοχές του Δήμου Τεμπών που επλήγησαν από το χαλάζι

resized ΧΑΛΑΖΙ ΤΕΜΠΗ 

Μετά τις έντονες και μεγάλης διάρκειας χαλαζοπτώσεις της 14ης Ιουνίου, που έπληξαν τις κτηματικές περιοχές Συκουρίου, Πουρναρίου, Ελάτειας, Ευαγγελισμού, Μακρυχωρίου και Γόννων του Δήμου Τεμπών, κλιμάκιο της Περιφέρειας, αποτελούμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειο Χατζόπουλο, τον εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας κ. Κώστα Δεσπόπουλο και τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ε Λάρισας κ. Παναγιώτη Καλφούντζο, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλη Λιόντο και υπηρεσιακών παραγόντων του οργανισμού επισκεφτήκαν τις πληγείσες περιοχές.

 resized ΧΑΛΑΖΙ ΤΕΜΠΗ 2

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν οι βουλευτές του Νομού κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος και κ. Χρήστος Κέλλας καθώς και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κωνσταντίνος Κολλάτος με Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου.

 

Οι καλλιέργειες που επλήγησαν είναι κυρίως ελιές, αμυγδαλιές, βερικοκιές, σιτηρά κηπευτικά, καλαμπόκι, αμπέλια και τριφύλλια. Συστήθηκε στους πληγέντες παραγωγούς να υποβάλλουν δηλώσεις εντός δεκαπέντε (15) ημερών και να προβούν στις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες.

 
Δήμος Νεάπολης-Συκεών Νέα και ασφαλτοστρωμένη η οδός Ίμβρου στα Πεύκα. ● Σε εξέλιξη τα μεγάλα έργα οδοποιίας και ασφαλτόστρωσης. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 16:34

Δήμος Νεάπολης-Συκεών Νέα και ασφαλτοστρωμένη η οδός Ίμβρου στα Πεύκα.

● Σε εξέλιξη τα μεγάλα έργα οδοποιίας και ασφαλτόστρωσης.

resized pefka-imvrou 3

resized pefka-imvrou 1

 

Στην ασφαλτόστρωση της οδού Ίμβρου, στην περιοχή των Νερομύλων στη Δ.Ε. Πεύκων, προχώρησε σήμερα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, συνεχίζοντας το μεγάλο έργο οδοποιίας στην περιοχή.

resized pefka-imvrou 2

Η παρέμβαση, η οποία ολοκληρώθηκε σε λίγες ώρες, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων προσβασιμότητας και ασφάλειας που αντιμετώπιζαν οι περίοικοι, ιδιαίτερα τις περιόδους ακόμα και ασθενών βροχοπτώσεων, λόγω του σκάμματος της οδού.

 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών την πορεία του έργου παρακολούθησαν ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης, οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή και συνομίλησαν με τους περίοικους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την κρισιμότητα που έχει το έργο για την καθημερινότητά τους.

resized pefka-imvrou 4

Την ίδια ώρα συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εκτεταμένες εργασίες ασφαλτόστρωσης και ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος της οδού Ακαδημίας στη Δ.Ε. Πεύκων, όπου βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών και να συνομιλήσεις με τους περίοικους. Το έργο εντάσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα οδοποιίας, πλακοστρώσεων πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμού και διανοίξεων οδών που εκτελείται εδώ και καιρό στην περιοχή των Πεύκων, με την ασφαλτόστρωση να έχει ήδη ολοκληρωθεί σε κεντρικές οδούς αλλά και σε παρόδους της περιοχής. Το έργο έχει προϋπολογισμό 3,7 εκατ. ευρώ, που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.

 

resized pefka-imvrou 5resized pefka-imvrou 6resized pefka-imvrou 8resized pefka-imvrou 9resized pefka-imvrou 10resized pefka-imvrou 11resized pefka-imvrou 12resized pefka-imvrou 7

 
Ανακατασκευή του Σχολείου της Βρίσας, που καταστράφηκε από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 10:25

Ανακατασκευή του Σχολείου της Βρίσας, που καταστράφηκε από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017.

Σχολείο Βρίσας

IMG 7032

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έκανε ομόφωνα δεκτή, κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης από τον Συντονιστή Σχολικών Μονάδων και Διευθυντή Λυκείου του Κολλεγίου Ψυχικού κ. Απόστολο Αθανασόπουλο, την προσφορά της μαθητικής κοινότητας του Κολλεγίου Ψυχικού για να αναλάβει όλα τα έξοδα ανακατασκευής του κτιρίου και εξασφάλισης της υλικοτεχνικής υποδομής για την επαναλειτουργία του Σχολείου της Βρίσας Λέσβου, που καταστράφηκε από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017.

 

Το Συντονιστικό Όργανο ζήτησε από τον κ. Αθανασόπουλο να μεταφέρει στη μαθητική κοινότητα του Κολλεγίου Ψυχικού τις θερμές ευχαριστίες, καθώς η απόφαση αυτή αποδεικνύει την ευαισθητοποίησή της και παράλληλα ικανοποιεί ένα από τα σοβαρότερα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, ενώ στηρίζει και την ήδη ειλημμένη απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου για την επαναλειτουργία του σχολείου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 11:24
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΗΜΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 16:17

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΗΜΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 resized IMG 4817

Mε παιδικά χαμόγελα γέμισε χθες το Βεάκειο θέατρο, στην πρώτη ημέρα της μεγάλης διήμερης γιορτής των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.

 

Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μώραλης που παρακολούθησε μαζί με την οικογένειά του, τα μικρά παιδιά του Πειραιά, στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε:

 resized IMG 4818

«Η γιορτή των Βρεφονηπιακών Σταθμών είναι μια ωραία στιγμή για το Δήμο μας. Μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Ξέρω ότι όλοι περιμένατε τη σημερινή βραδιά στο Βεάκειο. Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί αλλά και εμείς, γιατί πραγματικά  είναι ένα πολύ ωραίο θέαμα που  παρακολουθούμε κάθε τέλος της χρονιάς, όπου τα παιδιά μας δείχνουν όλα αυτά που τους έμαθαν οι δάσκαλοί τους. Η μέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στα παιδιά και δεν είναι για πολλά λόγια από τους μεγάλους.

 

Θέλω να ευχαριστήσω την Χάρις Ζηλάκου ως αρμόδια Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο,  την Διευθύντρια κυρία Βασίλαινα και όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, γιατί καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, καλύπτουν  κενά και  ελλείμματα, που δυστυχώς το κράτος κι εμείς, ενώ θέλουμε δεν μπορούμε να καλύψουμε. Και πραγματικά είναι συγκινητική η παρουσία τους.

 

Για τον Πειραιά είμαστε σχετικά ευχαριστημένοι από τις δομές των Βρεφονηπιακών Σταθμών. Δεν είμαι αιθεροβάμων, γνωρίζω τα προβλήματα, τις ελλείψεις,  αυτά υπάρχουν και θα υπάρχουν.

 resized IMG 4823

Αλλά κατά γενική ομολογία και ξεκινώντας από  την Χάρις  Ζηλάκου, τη Διευθύντρια, τις Προϊσταμένες και όλο τον κόσμο, έχουμε πετύχει να καλύπτονται ορισμένες από τις  αδυναμίες και αυτό μας χαροποιεί. Δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο.

 

Φέτος είχαμε τη χαρά να εγκαινιάσουμε έναν νέο Σταθμό στο Δηλαβέρη, τον οποίο είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και ολοκληρώσαμε εμείς. Μακάρι τα επόμενα δύο-δυόμισι χρόνια η Δημοτική Αρχή να μπορέσει να δημιουργήσει τουλάχιστον  άλλον ένα Σταθμό  γιατί πραγματικά θα είναι μια αναβάθμιση για την πόλη.

 

Χαίρομαι όταν  σε εκδηλώσεις τρίτης ηλικίας ή παιδιών, είμαστε όλοι μαζί στον Πειραιά. Και είναι εδώ ο πρώην Υπουργός και βουλευτής κ. Δρίτσας και τον ευχαριστώ, που πάντα είναι κοντά μας όλο τον χρόνο, είναι η κυρία Σαρρή από την αντιπολίτευση.

 

Θέλω να πω ότι είμαστε όλοι ενωμένοι,  ειδικότερα όταν πρόκειται για παιδιά και ηλικιωμένους, στα υπόλοιπα έχουμε τις διαφωνίες μας,  άλλες απόψεις, άλλες αντιλήψεις, αλλά ό, τι αφορά παιδιά ή τρίτη ηλικία νομίζω ότι η παρουσία όλων μας είναι μαζική,  αυτό είναι σημαντικό και  ευχαριστώ και εγώ από την πλευρά μου.

 

Να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο που είναι εδώ. Βλέπω ότι τα παιδιά ετοιμάζονται για τη γιορτή. Εύχομαι καλή διασκέδαση, καλή επιτυχία στα παιδιά σε αυτά που θα μας δείξουν.   Να πω ότι έφερα κι εγώ τα παιδιά μου εδώ που είναι πεντέμισι και τρεισήμισι, να παρακολουθήσουν τη γιορτή του Πειραιά για πρώτη φορά και νομίζω ότι τους αρέσει. Εύχομαι κάθε χρόνο να έχουμε καλύτερη παράσταση, καλύτερους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και να λυθούν τα προβλήματα.

Σας ευχαριστώ όλους».

 resized IMG 4829

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, στον χαιρετισμό της σημείωσε:

 

«Σας καλωσορίζω απόψε στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, στην αποχαιρετιστήρια  Καλοκαιρινή Γιορτή μας, που προετοίμασαν τα παιδιά μαζί με τους παιδαγωγούς  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας.

Το σχολικό έτος 2016-2017 πλησιάζει και τυπικά προς το τέλος του.

Άλλη μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική χρονιά ολοκληρώνεται  γεμάτη χαρά, αναμνήσεις και εμπειρίες.

 

Λίγος καιρός έμεινε μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές και όλα τα παιδιά μας,  περιμένουν με ανυπομονησία τη λήξη μιας χρονιάς  που  μας χάρισε πολλές όμορφες στιγμές.

 

Ο ρόλος του Βρεφονηπιακού Σταθμού για κάθε παιδί ξεχωριστά, παίζει σημαντικό  ρόλο.

 

Στόχος  μας,  τις ώρες που τα παιδιά  θα βρίσκονται στον παιδικό σταθμό, τόσο  τα ίδια όσο και οι γονείς να αισθάνονται σίγουροι ότι βρίσκονται σε ένα χώρο σαν το σπίτι τους, με άρτιες υποδομές και ορθό παιδαγωγικό πρόγραμμα.

 

Έχοντας λοιπόν  ως γνώμονα την αγάπη μας  για το παιδί, την αφοσίωση, τη φροντίδα και την  καλλιέργεια της προσωπικότητάς του, προσπαθήσαμε και  προωθήσαμε δράσεις  που να ενισχύουν  την  ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών,

την επιμόρφωση του  εκπαιδευτικού προσωπικού, την ενημέρωση των γονέων από ειδικούς επιστήμονες για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του  γονεϊκού ρόλου, από άρτια εξειδικευμένους επιστήμονες  Παιδιάτρους, Παιδοψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Λογοπεδικούς.

 

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε να καταβάλουμε προσπάθειες πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πάντα για το καλό των παιδιών του Πειραιά. Με αισιοδοξία και θετική ενέργεια, προσπαθούμε χρόνο με το χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι και αποδοτικότεροι.

 

Επιθυμία μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα σε εσάς και στα παιδιά σας δημιουργώντας ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας  για να βλέπουμε χαμογελαστά προσωπάκια.

 resized IMG 4870

Από καρδιάς,   θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Γονείς, που  μας  εμπιστεύεστε  τα παιδιά σας.

 

Και ακόμα, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για το έργο που επιτελούν, τη Διευθύντρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών, κα. Βασίλαινα, το εκπαιδευτικό, το διοικητικό, το βοηθητικό προσωπικό και όλους τους συνεργάτες μας.

 

Επίσης, ευχαριστούμε  για την προσφορά τους, τον Σύμβουλο Δημάρχου κ. Βασίλη Καραγιάννη, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου μας και την εταιρεία «Νόσση», για την άριστη  συνεργασία που είχαμε και φέτος. Και δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε για την υπέροχη κατασκευή του σκηνικού όσους βοήθησαν και ιδιαίτερα  τον Ευθύμη και τη Χρύσα Πασχαλίδη.

 

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχηθούμε στα παιδιά που θα πάνε στο νηπιαγωγείο καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στην προσχολική τους διαπαιδαγώγηση.

Να είναι πάντα γερά  και όλα τα όνειρα τους να πραγματοποιηθούν.

 

Ολοκληρώνοντας, ευχαριστώ τον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, για την ιδιαίτερη  ευαισθησία,   τη στήριξη και την αρωγή του  στο κομμάτι των Βρεφονηπιακών Σταθμών. Σας ευχαριστώ πολύ.»

 

Η Φιλαρμονική του Δήμου ψυχαγώγησε μικρούς και μεγάλους στο Βεάκειο.

 

Επίσης, σήμερα θα ολοκληρωθεί η γιορτή των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, στις 7:00 το απόγευμα, στο Βεάκειο θέατρο, με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.

 resized IMG 4926

Στη γιορτή παρευρέθηκαν:

Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κκ Σεραφείμ.

Ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας, Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων κ. Δρίτσας Θεόδωρος.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης.

Οι Αντιδήμαρχοι: κ.κ. Μελάς Γιάννης,  Αργουδέλης Αλέξανδρος, Καλογερόγιαννης Παναγιώτης, Σιγαλάκος Κυριάκος.

Η Δημοτική Σύμβουλος κα Σαρρή Ευαγγελία. Οι Πρόεδροι της Β΄ Κοινότητας κα Αθανασίου Ευαγγελία, της Ε΄ κ. Βοϊδονικόλας Γιάννης, ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Πεφάνης Δημήτρης καθώς και εκατοντάδες γονείς και συγγενείς των παιδιών των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.

 

 


Σελίδα 6 από 2118
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση