ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Καναδό Πρέσβη στη Λήμνο PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 16:10

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Καναδό Πρέσβη στη Λήμνο

resized Φωτογραφία 1

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε σήμερα με τον Καναδό Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Κιθ Μόριλ, ο οποίος βρίσκεται στη Λήμνο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τιμής και Μνήμης των Πεσόντων στη Μάχη της Καλλίπολης». Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ιωάννης Ξενάκης.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες διεύρυνσης των σχέσεων τόσο στον εμπορικό τομέα με την προώθηση των προϊόντων της Λήμνου και των νησιών του Βορείου Αιγαίου στην καναδική αγορά, όσο και στον τουριστικό τομέα, και ιδιαίτερα στον ιστορικό τουρισμό.

resized Φωτογραφία 2

Επίσης, συζητήθηκε ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων που θα γίνουν το 2018 στη Λήμνο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την υπογραφή της συνθήκης του Μούδρου, που ουσιαστικά σηματοδότησε το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Η Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τον Καναδό Πρέσβη, είπε: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή η παρουσία σας στο νησί μας και η συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους πεσόντες στρατιώτες, τις νοσηλεύτριες και όλους όσοι θυσιάστηκαν στη Μάχη της Καλλίπολης. Η αναγνώριση της συμβολής της Λήμνου στο ιστορικό αυτό γεγονός αποτελεί τη βάση για την εδραίωση σταθερών σχέσεων συνεργασίας που θα συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της σύγχρονης εποχής. Στόχους που σχετίζονται με την ανάπτυξη και με τη διεύρυνση της συνεργασίας μας στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού».

 
Επιτάχυνση των διαδικασιών ζήτησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για να προχωρήσουν τα έργα του ΕΣΠΑ Κώστας Αγοραστός: « Εγκρίθηκαν για δημοπράτηση έργα συνολικού προϋπολογισμού 55,7 εκατ. ευρώ» «Να προχωρήσουν άμεσα οι διαγωνισμοί» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 15:39

Επιτάχυνση των διαδικασιών ζήτησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για να προχωρήσουν τα έργα του ΕΣΠΑ

 

Κώστας Αγοραστός: « Εγκρίθηκαν για δημοπράτηση έργα συνολικού προϋπολογισμού 55,7 εκατ. ευρώ»

 

«Να προχωρήσουν άμεσα οι διαγωνισμοί»

 

agorastos-new 1 1

 

 

 

Εγρήγορση και επιτάχυνση των διαδικασιών, από τους δικαιούχους και τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί των έργων που εντάχθηκαν στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόσφατα δόθηκαν προεγκρίσεις δημοπράτησης για δώδεκα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 55,7 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Τα έργα αυτά πρέπει να δημοπρατηθούν άμεσα έτσι ώστε να πάρουν το δρόμο της υλοποίησης, ρίχνοντας χρήμα στην τοπική οικονομία και δημιουργώντας θέσεις εργασίας. Τα έργα αφορούν ύδρευση, αποχέτευση, βιολογικούς καθαρισμούς, σχολεία, αλλά και οδικά έργα. Δεν επιτρέπεται καμία ημέρα καθυστέρησης σε καμία ενέργειά μας για πρόοδο στο ΕΣΠΑ. Η όποια καθυστέρηση στερεί από την κοινωνία και την αγορά, θέσεις εργασίας και ρευστότητα. Η κοινωνία χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας και το ΕΣΠΑ είναι σήμερα σίγουρη πηγή χρηματοδότησης των έργων για τη Θεσσαλία».

 

Τα έργα (εργολαβίες δημοσίων έργων) για τα οποία έχει δοθεί προέγκριση δημοπράτησης, είναι:

 

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ 2006/7/ΕΚ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

125.621,92

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΦΥΛΛΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ

824.600,00

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

1.955.000,00

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΔΕΥΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ

16.416.112,00

ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗΣ Δ.Ε. ΣΟΥΡΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

4.284.552,84

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΡΙΣΑΣ : ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Β' ΓΕΦΥΡΑ ΠΗΝΕΙΟΥ (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) ΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

9.000.000,00

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

4.458.999,40

Ε.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΑΡΤΑΣ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΠΥΛΗΣ ΕΩΣ ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

16.800.000,00

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 22ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

660.000,00

ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

358.000,00

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 8ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

660.000,00

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΕΩΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΑΥΡΩΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

235.000,00

ΣΥΛΟΛΟ

 

55.777.886,16

 

 
Δήλωση δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη για το τραγικό δυστύχημα στις Ενοπλες Δυνάμεις PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2017 19:39

Δήλωση δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη

για το τραγικό δυστύχημα στις Ενοπλες Δυνάμεις

DSC 9147-1

 

Ολόκληρη η χώρα και σύσσωμος ο ελληνικός λαός θρηνεί για την απώλεια των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων  και ειδικότερα του υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του δημότη Λάρισας, υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, που χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος.

 

 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων καθώς και στη Διοίκηση, το Επιτελείο, τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς και συνολικά στους άνδρες και τις γυναίκες της 1ης Στρατιάς, που εδρεύει στην πόλη μας, για την απώλεια των στελεχών της.

 
Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε δράσεις της Ένωσης Ευρωπαϊκών Περιφερειών AREPO στο πλαίσιο του παγκόσμιου Forum ORIGO για τις Γεωγραφικές Ενδείξεις-Τον Οκτώβριο στην Κρήτη η 2η Γενική Συνέλευση της Ένωσης AREPO PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2017 17:27

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε δράσεις της Ένωσης Ευρωπαϊκών Περιφερειών AREPO στο πλαίσιο του παγκόσμιου Forum ORIGO

για τις Γεωγραφικές Ενδείξεις-Τον Οκτώβριο στην Κρήτη η 2η Γενική Συνέλευση της Ένωσης AREPO

resized resized 10

 

 

Στο πρώτο παγκόσμιο Forum αφιερωμένο στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα Ευρωπαϊκά συστήματα των γεωγραφικών ενδείξεων στο νέο διαμορφούμενο εμπορικό περιβάλλον που πραγματοποιήθηκε στην Πάρμα της Ιταλίας συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης. Μάλιστα όπως έκανε γνωστό η Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη που συμμετείχε στις εργασίες του φόρομ, η 2η Γενική Συνέλευση της ένωσης AREPO θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κρήτη τον ερχόμενο Οκτώβριο.

resized resized 2

Σκοπός του διεθνούς Forum να επανακαθοριστεί το νέο πλαίσιο λειτουργίας προώθησης και προστασίας των γεωγραφικών ενδείξεων στο διεθνές εμπόριο και παράλληλα να προωθήσει νέες επιχειρηματικές σχέσεις με τους κορυφαίους αγοραστές. Στόχος η διασύνδεση των προϊόντων με την προστασία της εδαφικής ταυτότητας, το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2020, την παγκόσμια προβολή των πιστοποιημένων ευρωπαϊκών προϊόντων ως Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ), την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της τοπικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αγορά για ένα βιώσιμο σύστημα προϊόντων διατροφής.

resized resized 6

Το παγκόσμιο φόρουμ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιταλικής κυβέρνησης και της Περιφέρειας Emilia-Romagna, ιδρυτικό μέλος της ένωσης ευρωπαϊκών περιφερειών AREPO, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ιταλίας, το Cibus Connect, την ένωση AREPO, το ευρωπαϊκό δίκτυο AREFLH και το παγκόσμιο δίκτυο Γεωγραφικών Ενδείξεων ORIGIN. Αφορμή για την ανάληψη της πρωτοβουλία αυτής ήταν η ανάγκη οικοδόμησης μιας νέας στρατηγικής αξίας για τις Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΓΕ) εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου και στις διεθνείς αγορές. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Emilia Romagna κ. Stefano Bonaccini, o Δήμαρχος της Πάρμας κ. Federico Pizzarotti και ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Phil Hogan μέσω video-message.

resized resized 9

Στο πλαίσιο των εργασιών αναφέρθηκε ο ρόλος των Γεωγραφικών Ενδείξεων στην ευρωπαϊκή πολιτική καθώς επίσης το παρόν και το μέλλον τους στην ΕΕ ενώ ο κ. Paolo de Castro An, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου και μέλος της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, επεσήμανε τη σημαντική συμβολή της πρωτοβουλίας αυτής, η οποία σε συνδυασμό με την εμπειρία που έχει αποκομίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάνω στις ΓΕ από το 1992, θα μπορέσουν να διαμορφώσουν το νέο πλαίσιο στην μετά το 2020 εποχή.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον πολυδιάσταστο αειφορικό χαρακτήρα των ΓΕ και ειδικότερα πως συμβάλλουν στην κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, παρουσιάζοντας τις εμπειρίες και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει ενώ επιπρόσθετα μπορούν να αποτελέσουν ένα μοντέλο πολύπλευρης ανάπτυξης της υπαίθρου. Οι καθηγητές Filippo Arfini από το Πανεπιστήμιο της Πάρμα και Mathew Gordon από το Πανεπιστήμιο του Newcastle παρουσίασαν τα ευρήματα σχετικής έρευνας που διεξάγεται σε συνεργασία με την Ένωση AREPO.

resized resized 11

Επιπρόσθετα επισημάνθηκε ότι πολλές χώρες σ’ όλες τις ηπείρους, έχουν ήδη προχωρήσει στο σχεδιασμό και τη δημιουργία συστήματος καταγραφής των προϊόντων τους, που συνδέονται με τη χωρική τους ενότητα, ως μέσο προστασίας της ταυτότητας των περιοχών και ως αποτέλεσμα πολιτισμικού προϊόντος. Επισημάνθηκε μάλιστα ότι, πολλές χώρες σε επίπεδο συμφωνιών σέβονται την πολιτιστική κληρονομιά και προέλευση των προϊόντων ενώ τονίστηκαν τα ζητήματα που προκύπτουν από την μη τήρηση της προστασίας των ΓΕ. Παράλληλα αναφέρθηκαν στα υπάρχοντα συστήματα καταγραφής των Γ. Ε. σ’ όλο τον κόσμο και κυρίως πως το Ευρωπαϊκό μοντέλο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρότυπο παγκόσμιο μοντέλο καταγραφής. Το Ευρωπαϊκό σύστημα έχει ήδη υιοθετηθεί από τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά ενώ σημαντική αναφορά έγινε για τις επιπτώσεις από τις υφιστάμενες συμφωνίες αλλά και για τις μελλοντικές. Εισηγητές από την Ασία, τις ΗΠΑ, την Λατινική Αμερική και εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμαναν και ανέδειξαν τον χαρακτήρα της πνευματικής ιδιοκτησίας που αντιπροσωπεύουν οι ΓΕ στην Ευρώπη και τον κόσμο γενικότερα.

Στο περιθώριο του Forum η Αντιπεριφερειάρχης κα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη είχε επαφές με την Αντιπεριφερειάρχη της Emilia Romagna, κα Simona Gaselli, εμπνευστής του παγκόσμιου Forum ORIGO, τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Aquitaine Jean-Pierre Raynaud, με εκπροσώπους από την Περιφέρεια της Καταλονίας της Ισπανίας. Επίσης με τον Γενικό Γραμματέα της ένωσης AREPO η κα. Βρέντζου είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει για θέματα της ένωσης και κυρίως για την 2η Γενική Συνέλευσης της ένωσης AREPO που θα διεξαχθεί στην Κρήτη τον ερχόμενο Οκτώβριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν στην Πάρμα καθώς και η νέα διαμόρφωση των πολιτικών θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στην 2η Γενική Συνέλευση της ένωσης AREPO.

Στις εργασίες του παγκόσμιου Forum, από την Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε και το στέλεχος της Π.Ε Ρεθύμνης Χαράλαμπος Πίτερης.

 


Σελίδα 5 από 2641
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν,  «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά. Δεν διαφαίνεται σύντομα τέλος στη διαμάχη ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση