ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 18:35

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

ΠΡΕΣΒΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-2

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Παπαδιώτης υποδέχτηκε σήμερα στο Δημαρχείο τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. Marwan Emile Toubassi.

Ο Πρέσβης και οι συνεργάτες του κ. Mohammed Iqnaibi και Essam Alantasi, αφού αναφέρθηκαν στις πατροπαράδοτες σχέσεις φιλίας με τον ελληνικό λαό, ανέλυσαν διεξοδικά τη σημερινή κατάσταση και τα προβλήματα στη χώρα τους και ζήτησαν στήριξη στα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

ΠΡΕΣΒΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-1

Πρότειναν επίσης, την οικοδόμηση στενότερης συνεργασίας με τα Γιάννενα και την ευρύτερη περιοχή και την αδελφοποίηση με μία ή περισσότερες πόλεις της χώρας τους.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Πρέσβη για την επίσκεψη και την ενημέρωση, δεσμεύτηκε να μεταφέρει όσα συζητήθηκαν στον κ. Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και τις συγκεκριμένες προτάσεις τους για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 18:41
 
Η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στους ΟΤΑ στο επίκεντρο της συνάντησης του Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 18:10

Η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στους ΟΤΑ στο επίκεντρο της συνάντησης του Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη.

resized Image-1

Με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη συναντήθηκε στις 16.3.2017 το Προεδρείο του Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προτάσεις του Δικτύου σχετικά με τις αναγκαίες τροποποιήσεις του νομικού πλαισίου, που θα διευκόλυναν τη λειτουργία του θεσμού του Συμπαραστάτη σε Δημοτικό και Περιφερειακό επίπεδο.

Παράλληλα, οι Συμπαραστάτες ενημέρωσαν την Υπουργό για τις ειδικές προτάσεις τους, όπως για παράδειγμα ζητήματα που αφορούν την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στους ΟΤΑ και συγκεκριμένα τον τρόπο οργάνωσης των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη διευκόλυνση της επικοινωνίας και εν γένει των συναλλαγών μεταξύ πολιτών και υπηρεσιών.

resized Image

‘’Ο θεσμός του Συμπαραστάτη αποτελεί ένα φυσικό Σύμμαχο για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης τόνισε ο Πρόεδρος του Δικτύου κος Ευάγγελος Μιχάλης υπερθεματίζοντας τις νομοθετικές προσπάθειες του Υπουργείου για το περιορισμό της γραφειοκρατίας.’’

Η Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, τα οποία διαχειρίζονται οι Συμπαραστάτες, καθώς και για τις θεσμικές προτάσεις των Συμπαραστατών.

Υπήρξε η διαβεβαίωση ότι τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου και τέθηκαν από τους Συμπαραστάτες θα εξεταστούν με γνώμονα τη βέλτιστη λειτουργία της ανεξάρτητης αρχής.

Στη συνάντηση του έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του Δικτύου κος Ευάγγελος Μιχάλης Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Σαρωνικού, οι Περιφερειακοί Συμπαραστάτες του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Αττικής, Αντιπρόεδρος του Δικτύου κ. Βασίλειος Σωτηρόπουλος και Νοτίου Αιγαίου, Γραμματέας του Δικτύου κ. Φίλιππος Τριομμάτης,οι Συμπαραστάτες του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ηλιούπολης, κ. Γαβριήλ Αραμπατζής, του Δήμου Κοζάνης, κα Κατερίνα Τσιομπάνου και του Δήμου Περάματος, κ. Δημήτριος Πετράς.

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 17ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΜΑΝΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 17:56

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 17ΗΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΜΑΝΗΣ 

 resized 2335

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη Μάνης, για τα 196 χρόνια από την κήρυξη  της Επανάστασης του 1821. 

 resized 2334

Ο κ. Μώραλης, ο οποίος συνοδευόταν από την οικογένειά του,  παρευρέθηκε στην καθιερωμένη Δοξολογία και στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Αρεόπολη. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι, εκ μέρους του Δήμου Πειραιά, στο Μνημείο του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

 resized 2336

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε : «Βρεθήκαμε γι΄ ακόμα μια χρονιά στην Αρεόπολη της Μάνης, προκειμένου να παρευρεθούμε στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου, καθώς φέτος συμπληρώνονται 196 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821. Θεωρώ πως είναι χρέος μας να τιμούμε -με την παρουσία μας και με την κατάθεση στεφάνου- τους ήρωες που πολέμησαν με θάρρος και αυταπάρνηση, για τα ιδανικά που διαχρονικά πρεσβεύει η πατρίδα μας. Σε μια εποχή που οι αξίες -κοινωνικές, ηθικές αλλά και πολιτικές- αποτελούν ζητούμενο για την ευημερία και την πρόοδο της χώρας,  πιστεύω πως οφείλουμε να αποδίδουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στη μνήμη όλων όσοι αγωνίστηκαν κι έδωσαν τη ζωή τους, προκειμένου να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα, το αγαθό της ελευθερίας». 

 
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο GIANNI PITTELLA PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2017 19:19

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο GIANNI PITTELLA

Γ. Καμίνης: «Τιμούμε όσους αγωνίζονται και αποδεικνύουν στην πράξη ότι το μέλλον της Ευρώπης και το μέλλον της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και προασπίζονται την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία απέναντι στον λαϊκισμό και στις δυνάμεις της βίας και του εξτρεμισμού».

Img 0054

 

Επίτιμο δημότη της Αθήνας ανακήρυξε τον πρόεδρο της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, κ. Gianni Pittella, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης σε ειδική τελετή στο δημαρχιακό Μέγαρο.

«Ο κ. Pittella αποδείχτηκε πραγματικός ευρωπαίος εταίρος και ειλικρινής φίλος», τόνισε στην προσφώνησή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης   σημειώνοντας ότι «στα δύσκολα φαίνονται οι πραγματικοί φίλοι αλλά και οι σταθερές αρχές». Η Αθήνα οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Ιταλό ευρωβουλευτή  για τη στήριξη και αρωγή του στην αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων και δυσκολιών, σταθερά και αποτελεσματικά, τόνισε ο κ.Καμίνης .

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή ακολουθώντας μια νέα στρατηγική και αντίληψη, δικτυώθηκε, συμπαραστάθηκε σε όσους είχαν ανάγκη, έδωσε έμφαση στην Κοινωνία των Πολιτών και στην καινοτομία, δούλεψε για τον τουρισμό, εστίασε στον πολιτισμό, επιδίωξε τη συμμετοχή στη διεθνή συζήτηση κι ούτε μία στιγμή δεν επέτρεψε να αμφισβητηθεί ο απαρέγκλιτος ευρωπαϊκός προσανατολισμός της πόλης.

«Η Ευρώπη είναι το «κοινό σπίτι», το πεδίο όπου ωριμάζουν φιλίες και σχέσεις σταθερές – όπως αυτήν με την οποία τιμά την Αθήνα ο Ιταλός ευρωβουλευτής  και για τους λόγους  αυτούς είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά  που ανακηρύσσουμε το Gianni Pittella σε επίτιμο δημότη της Αθήνας» τόνισε ο κ. Καμίνης.

Το κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων για την ανακήρυξη του κ. Pittella ανέγνωσε ο πρόεδρός του, Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης.  

Ιδιαίτερη τιμή χαρακτήρισε την ανακήρυξή του ως επίτιμου Δημότη της Αθήνας ο πρόεδρος  των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Gianni Pittellaσημειώνοντας ότι τον συνδέει  ένας βαθύτατος δεσμός με την Ελλάδα και ειδικά με την πόλη των Αθηνών. Προέρχομαι από το νότο της Ιταλίας , τη Μεσόγειο και θεωρώ πέραν της κοινής  γεωγραφικής θέσης, ότι διακατεχόμαστε από μια κοινή κουλτούρα, κοινές αξίες ζωής  που εμπεριέχουν σε εξέχουσα θέση τη φιλοξενία  και την καλοκαγαθία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Pittella έκανε ειδική μνεία στην πρωτοβουλία του στήριξης της Ελλάδας, όταν μπαίνοντας η χώρα στη βαθιά οικονομική και ανθρωπιστική κρίση έγινε ο αδύναμος κρίκος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόσθηκαν  ιδιαιτέρως σκληρά μέτρα λιτότητας , χωρίς όπως είπε κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα, με μόνο σκοπό να αποτελέσει η Ελλάδα το παράδειγμα της τιμωρίας. Η Ευρωπαϊκή  Ένωση είναι βέβαιο ότι εισέρχεται σε βαθιά κρίση , χάνοντας τον πρωταρχικό ρόλο και σκοπό της σύστασής της, τόνισε ο Πρόεδρος  των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, επισημαίνοντας, μοιάζει να έχει χάσει το κοινό ενωτικό της βήμα, και εδώ πρέπει να στραφούμε στις θεμελιώδεις αρχές της προτάσσοντας πρώτα και κύρια τη δημοκρατία, την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Και ο κ.Pittella κατέληξε  «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αθήνα είναι η καρδιά της Δημοκρατίας και από εδώ πρέπει να ξεκινήσει ο αγώνας για την Ευρώπη με τις αρχές όπως αυτές καθορίσθηκαν στη Συνθήκη της Ρώμης».                                           

Στην τελετή ανακήρυξης, τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ.Γιώργος  Κατρούγκαλος. Παρέστησαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κυρία Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος , ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής . Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο βουλευτής κ.Κώστας Τσιάρας, ενώ παρέστησαν επίσης ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης,  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Δημήτρης Παπαδημούλης, οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού, κ.κ. Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος, καθώς και η κυρίαΣυλβάνα Ράπτη πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.           

Παρέστησαν επίσης οι Πρέσβεις της Ιταλίας, της Μάλτας, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Πολωνίας, εκπρόσωποι της Γερμανικής καιΠορτογαλικής Πρεσβείας και ο επιτετραμμένος της Φιλανδικής Πρεσβείας.         

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2017 19:23
 


Σελίδα 5 από 2623
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»   Στην νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική ...

Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση