ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Στ. Αρναουτάκης : Ταυτότητα μας ο Πολιτισμός με "πάντρεμα" του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 14 Αύγουστος 2017 08:44

Στ. Αρναουτάκης : Ταυτότητα μας ο Πολιτισμός με "πάντρεμα" του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό

resized 1

Στις αξίες του πολιτισμού καθώς  και στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας στην ανάδειξη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό των εκλεκτών Κρητικών προϊόντων αλλά και στην διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εγκαινιάζοντας αντίστοιχα στο Πέραμα Ρεθύμνου την έκθεση  «παραγωγών –καλλιτεχνών -πολιτιστικών συλλόγων Μυλοποτάμου» αλλά και στην Κίσσαμο  Χανίων το «10ο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας».

resized 2

Οι διοργανώσεις που έγιναν με την στήριξη  της Περιφέρειας Κρήτης  στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία ο δε Περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές Δήμους και πολιτιστικούς συλλόγους τόνισε, ότι, η Περιφέρεια θα συνεχίσει σε συνεργασία με τους φορείς να στηρίζει τέτοιες δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό ,την παιδεία την τοπική παράδοση, προβάλουν τα Κρητικά προϊόντα και συμβάλουν στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία. Στην αξία και στους στόχους των διοργανώσεων αναφέρθηκαν  ο Υπουργός Γιώργος Σταθάκης (συμμετείχε στα εγκαίνια του φεστιβάλ στην Κίσσαμο) ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης ,οι Δήμαρχοι Κισσάμου και Μυλοποτάμου αντίστοιχα Θεόδωρος Σταθάκης και Δημήτρης Κόκκινος καθώς και εκπρόσωποι του πολιτισμού των δυο περιοχών οι οποίοι και ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την συνεργασία και στήριξη των συνδιοργανώσεων. Παρόντες επίσης στις δυο διοργανώσεις ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Καλογερής, Μανόλης Χνάρης, Περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

resized 3

«Ο τοπικός μας πολιτισμός με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κρητικής ταυτότητας, τα εκλεκτά Κρητικά προϊόντα η μοναδικότητα της Κρητικής κουζίνας αποτελούν μερικά από τα πιο ισχυρά συνεκτικά υλικά της κοινωνίας μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αρναουτάκης. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στις δράσεις και στα σχέδια της Περιφέρειας ανέφερε: «Στην Περιφέρεια Κρήτης, έχουμε κατανοήσει ότι ο Πολιτισμός  μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία νέων ευκαιριών επαγγελματικής απασχόλησης, κατά κανόνα υψηλής εξειδίκευσης σε κλάδους αιχμής, οι οποίοι επιπροσθέτως εμφανίζουν υψηλά ποσοστά απασχόλησης των νέων. Τα τελευταία χρόνια, με τον Πολιτισμό δώσαμε μια πολύ πιο ισχυρή ταυτότητα στον Τουρισμό μας. Με τον Τουρισμό δώσαμε μία νέα, αναπτυξιακή δυναμική στην αξιοποίηση του Πολιτισμού μας. Για αυτό το λόγο μέσα από την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, προχωρήσαμε στη δημιουργική διασύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα. Τα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε παρακάτω, καθιστώντας την Κρήτη μια Περιφέρεια, που στηρίζεται σε βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες, πυλώνες που είναι στενά συνδεδεμένοι μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ασφαλές πλέγμα, ικανό να εγγυηθεί την αναπτυξιακή περιοχή του συνόλου των Δήμων της Κρήτης, πάντα σε καθημερινή και στενή συνεργασία με τους Δήμους, τις αναπτυξιακές εταιρείες, τα επιμελητήρια και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς. Η συνέργεια του Πολιτισμού με τον Τουρισμό, την άλλη μεγάλη «βιομηχανία» της Κρήτης, είναι άρρηκτη.»

resized 4

resized 5

resized 6

resized 7

resized 8

resized 9

resized 10

resized 11

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 Αύγουστος 2017 14:37
 
Η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε να να κηρυχθεί ο Δήμος Ωρωπού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 13 Αύγουστος 2017 22:30

Η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε να να κηρυχθεί ο Δήμος Ωρωπού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Με 16 υδροφόρες και 7 μηχανήματα έργου συνέδραμε άμεσα η Περιφέρεια Ατικής την Πυροσβεστική στην κατάσβεση της πυρκαγιάς του Καλάμου.

fireforest

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εισηγείται η Περιφέρεια Αττικής στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκη, να κηρυχθεί ο Δήμος Ωρωπού.

Νωρίτερα, άμεση ήταν η ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής στο αίτημα συνδρομής του Πυροσβεστικού σώματος στη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Καλάμου. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής απέστειλε 16 υδροφόρες καθώς και 7 μηχανήματα έργου προκειμένου να διευκολυνθεί το δύσκολο έργο των δυνάμεων κατάσβεσης. Καθόλη τη διάρκεια εξέλιξης της καταστροφικής πυρκαγιάς, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την παρακολούθηση του συμβάντος. Παράλληλα επί τόπου μετέβει κλιμάκιο της υπηρεσίας για να συμβάλλει στο συντονισμό της κατάσβεσης.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ευχαριστεί "για την αυταπάρνησή τους και την αποτελεσματική τους συνεργασία στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς τους Πυροσβέστες, τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πoλιτικής Προστασίας της Περιφέρειας καθώς και τους εθελοντές για την άμεση ανταπόκρισή τους στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς".

Η Περιφερειάρχης εύχεται "περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον υποστράτηγο Κωνσταντίνο Γιόβα, Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Αττικής".

Τέλος, σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=7963:o&catid=337&Itemid=375 υπάρχουν Οδηγίες Αυτοπροστασίας των Πολιτών και προστασίας των κατοικιών τους έναντι των Δασικών Πυρκαγιών.

 
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 85 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-20 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 11 Αύγουστος 2017 10:53

Γ. Καμίνης: «Με τα 85 εκ. ευρώ που εξασφαλίσαμε για την επόμενη πενταετία από το ΕΣΠΑ η Αθήνα μπαίνει οριστικά σε τροχιά ανάκαμψης»

KAMINHSxWEB 3

Έργα ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ φέρνει στην Αθήνα η πρόταση Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του δήμου Αθηναίων που εγκρίθηκε για το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 – 2020. 

Πιο συγκεκριμένα, η Αθήνα εξασφάλισε την έγκριση προϋπολογισμού ύψους 85.048.448 ευρώ στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020. Οι πόροι θα διατεθούν σε παρεμβάσεις που έχει σχεδιάσει ο δήμος Αθηναίων και αφορούν σε δράσεις αστικής ανάπλασης, προστασίας του περιβάλλοντος, βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, προάσπισης της υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και εκπαίδευσης, καθώς και πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης και στήριξης της επιχειρηματικότητας, με αποδέκτες τους πολίτες, τους επισκέπτες και τους επιχειρηματίες της πόλης της Αθήνας. Η πρόταση της πρωτεύουσας περιλαμβάνει και αναπτυξιακές παρεμβάσεις των Δήμων Ν. Σμύρνης και Ταύρου Μοσχάτου, σε μια κοινή αναπτυξιακή προσπάθεια που ξεπερνά τα στενά διοικητικά όρια του δήμου Αθηναίων.

 «Με τα 85 εκ. ευρώ που εξασφαλίσαμε για την επόμενη πενταετία, η Αθήνα μπαίνει οριστικά σε τροχιά ανάκαμψης. Είμαι υπερήφανος για τη δουλειά που κάναμε, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι η Αθήνα με τους νέους ευρωπαϊκούς πόρους που εξασφαλίσαμε μπορεί να δει πια το μέλλον της με μεγαλύτερη αισιοδοξία» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι «με τα έργα που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό σχέδιο της δεύτερης δημαρχιακής θητείας αναβαθμίζονται η καθημερινότητα των πολιτών, η εικόνα και η λειτουργία της πόλης, καθώς και η θέση της Αθήνας στον διεθνή ανταγωνισμό».

 Η έγκριση της πρότασης του δήμου Αθηναίων για τη νέα χρηματοδοτική περίοδο, αποτελεί συνέχεια του προγράμματος «Έργο Αθήνα» που περιελάμβανε -εμβληματικά για την Αθήνα- έργα που ολοκληρώθηκαν, όπως το Σεράφειο Κολυμβητήριο, η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, η μετατροπή τηςΒίλας Αμαλίας σε σχολείο (2ο Λύκειο Αθηνών), η κατασκευή δύο βιοκλιματικών παιδικών σταθμών σε Κυψέλη και Μεταξουργείο, η δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου Πλάτωνα στην Ακαδημία Πλάτωνος, έργα για την διαχείριση αποβλήτων και πολλά άλλα.

Το σύνολο αυτών των παρεμβάσεων παράγει κοινά πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πολίτες, τους νέους που αναζητούν νέες προοπτικές δουλειάς και δημιουργίας και αποτελεί προϊόν ευρύτατης και ουσιαστικής διαβούλευσης με τους φορείς της πόλης. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη της πόλης,  που αποβλέπει στην αξιοποίηση του τεράστιου αναπτυξιακού δυναμικού που διαθέτει και ταυτόχρονα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια Αθήνα ανθεκτική σε έναν ορίζοντα μεγαλύτερο της πενταετίας, με γνώμονα  τον σεβασμό στο περιβάλλον και πρωτίστως την αντιμετώπιση των αρνητικών κοινωνικών συνεπειών της κρίσης. 

 
Δήμος Ιωαννιτών - ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Ενωμένοι για το τελευταίο και καθοριστικό βήμα. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2017 15:48

 Δήμος Ιωαννιτών - ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ:  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Ενωμένοι για το τελευταίο και καθοριστικό βήμα.

resized SYSKEPSH AERODROMIO

Την πάγια θέση τους για τη συνολική αναβάθμιση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων και την άμεση εύρεση λύσης στο θέμα των καυσίμων επανέλαβαν σήμερα οι βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Δήμαρχοι της Π.Ε. Ιωαννινών, το Επιμελητήριο και η Ένωση Ξενοδόχων στη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Δήμος Ιωαννιτών.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συνάντηση με τον αρμόδιο Γ.Γ. την περασμένη εβδομάδα ώστε να καθοριστεί μια κοινή γραμμή ενόψει της πιο σημαντικής σύσκεψης που θα γίνει στα τέλη του μήνα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος και Γιάννης Καραγιάννης, εξήγησαν πως αυτό που έχει ζητηθεί εκ μέρους των εταιριών είναι ένα ξεκάθαρο πλάνο για το μέλλον του αεροδρομίου προκειμένου να πειστούν αναλάβουν την τροφοδοσία καυσίμων σε αυτό υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει να κατατεθεί ένας πλήρης φάκελος με όλα όσα έχουν γίνει και τις δυνατότητες που υπάρχουν μελλοντικά.

Παράλληλα επισήμαναν πως από την πλευρά τους θα φροντίσουν ώστε η συνάντηση στο Υπουργείο να γίνει μέχρι τις 28 Αυγούστου αναγνωρίζοντας τις πιέσεις που ασκούνται από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες που ενδιαφέρονται για τον προορισμό Ήπειρος.

resized SYSKEPSH AERODROMIO2

«Είμαι αισιόδοξος πως με τον φάκελο που θα ετοιμάσει ο Δήμος θα πείσουμε τις εταιρίες, οι οποίες λειτουργούν με τη λογική του κέδρους, ότι θα έχουν όφελος να φέρουν καύσιμα στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, για το οποίο η πολιτική βούληση για την αναβάθμισή του είναι ορατή», σημείωσε ο κ. Μάντας.

«Φτάσαμε πολύ κοντά και τώρα πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε αυτό που χρειάζεται για να βρεθεί η λύση. Εμείς σαν βουλευτές από την μεριά μας και οι τοπικοί φορείς από τη δική τους πλευρά. Είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί μπορούμε στο τέλος να δώσουμε λύση στο θέμα των καυσίμων», είπε ο κ. Στέφος.

«Υπάρχει η πολιτική βούληση και είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά. Με ένα τεκμηριωμένο φάκελο και τις συντονισμένες μας προσπάθειες θα έχουμε θετικά αποτελέσματα», υπογράμμισε ο κ. Καραγιάννης

Αυτό που αποφασίστηκε είναι ο Δήμος Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τη Ένωση Ξενοδόχων να καταρτίσουν ένα πλήρη φάκελο με τις κινήσεις και τις συμφωνίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται προκείμενου να παρουσιαστεί αρχικά στο Υπουργείο και μετά στις εταιρίες που μπορούν να τροφοδοτήσουν με καύσιμα το αεροδρόμιο.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος διότι η πρωτοβουλία μας να συγκαλέσουμε τη σύσκεψη αυτή αποδείχτηκε σωστή και μας οδήγησε σε σημαντικά συμπεράσματα. Όλοι μαζί, αυτοδιοίκηση, φορείς και βουλευτές ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το τελευταίο και καθοριστικό βήμα σε ότι αφορά την εγκατάσταση για την τροφοδοσία καυσίμων. Είναι πολύ σημαντικό ότι συνάντηση στην Αθήνα θα γίνει παρουσία του Υπουργού και εμείς θα είμαστε έτοιμοι να οπλίσουμε τη φαρέτρα μας με επιχειρήματα προκείμενου να πείσουμε για την αναγκαιότητα λύσης του ζητήματος», τόνισε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.

Ο ίδιος επανέλαβε πως πρόθεση του Δήμου και της Περιφέρειας είναι να συμμετέχουν, εφόσον απαιτηθεί, στο κόστος για τις δεξαμενές των καυσίμων, είτε προτιμηθούν οι μεταφερόμενες, είτε η ανακατασκευή των υπαρχουσών υπόγειων δεξαμενών, τονίζοντας πως αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από το Υπουργείο είναι πως η επένδυση για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση των δεξαμενών καυσίμων του αεροδρομίου Ιωαννίνων είναι τόσο αναγκαία όσο η ίδια του η ύπαρξη.

«Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων για να υπάρξει χρειάζεται καύσιμα και μόνιμες εγκαταστάσεις. Μιλάμε για μια επένδυση που είναι ελάχιστη μπροστά στη δαπάνη για να ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες εργασίες, αλλά χωρίς αυτή ουσιαστικά όλη η επένδυση θα πάει χαμένη», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζήτησε από όλους να δουν το θέμα «ηπειρωτικά», τόνισε πως οι υπάρχουσες δεξαμενές μπορεί να μην είναι σε θέση να δεχτούν καύσιμα αλλά το κόστος ανακατασκευής τους δεν είναι απαγορευτικό, προτείνοντας μάλιστα αν δεν βρεθεί λύση να το αναλάβουν από κοινού Περιφέρεια, Δήμος Ιωαννιτών, Δήμος Ζίτσας και ΠΕΔ Ηπείρου, ενώ έκλεισε με την πρόταση να περάσει η διαχείριση του αεροδρομίου στους παραπάνω φορείς.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας, τέλος, δήλωσε πως οι συμφωνίες που έχουν ήδη γίνει με ξένους τουριστικούς πράκτορες όπως η Apollo, αλλά και το ενδιαφέρον που έχουν δείξει κι άλλοι τουριστικοί πράκτορες για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων δείχνει τη δυναμική που αναπτύσσεται σε αυτό εκφράζοντας την ελπίδα πως στη συνάντηση της Αθήνας όλα αυτά θα γίνουν κατανοητά και το θέμα των καυσίμων θα τελειώσει θετικά.

Στη σύσκεψη πέραν του Δημάρχου Ιωαννίνων, του Περιφερειάρχη Ηπείρου και των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το παρών οι Δήμαρχοι Ζίτσας, Μ. Πλιάκος, Κόνιτσας, Αν. Παπασπύρου, Πωγωνίου, Κ. Καψάλης, Β. Τζουμέρκων, Γ. Σεντελές, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγορίου, Ν. Δρακότας, ο αντιδήμαρχος Δωδώνης, Γ. Θεοχάρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Γ. Μήτσης και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2017 15:55
 


Σελίδα 4 από 2150

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί Μια Γαλλίδα interior designer μηνύει τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί καθώς δεν αναγνωρίστηκε ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...