ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Σε τελική ευθεία η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 17:49

Σε τελική ευθεία η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής

Παρουσίαση ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων παρουσιάστηκε στα στελέχη και τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (Παπάγου-Χολαργός), στις 21 και 22 Φεβρουαρίου, παρουσία της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου.

Πρόκειται για ένα πακέτο λύσεων στην ψηφιακή και τηλεφωνική ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων της Αττικής, στο οποίο περιλαμβάνεται η παροχή περισσότερων από σαράντα (40) υπηρεσιών της Περιφέρειας, με ηλεκτρονικό τρόπο.

Σηματοδοτεί δε το έργο αυτό τη μετάβαση της Περιφέρειας Αττικής σε ένα νέο μοντέλο εξυπηρέτησης και επικοινωνίας με τους πολίτες, το οποίο θέτει στο επίκεντρο τις ανάγκες τους.

Όπως τόνισε, κατά την παρουσίαση, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Παναγιώτης Αθανασιάδης, «στόχος του έργου είναι η εύκολη, γρήγορη, διαφανής και αποτελεσματική ενημέρωση και εξυπηρέτηση για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η Πληροφορική», κάτι που, όπως σημείωσε και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Αγγελική Λεβέντη, «αποτελεί πρωταρχική επιδίωξη της Διοίκησης της Περιφέρειας».

Το σύνολο των ψηφιακών αυτών λύσεων πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία σταδιακά από τον Απρίλιο του 2017 και περιλαμβάνει:

Έναν νέο, εύχρηστο και φιλικό για τον χρήστη Οδηγό Υπηρεσιών της Περιφέρειας με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (διαδικασία, αιτήσεις, δικαιολογητικά, σημεία εξυπηρέτησης και οδηγίες πρόσβασης),

Ηλεκτρονική πύλη υποβολής αιτημάτων και αιτήσεων για περισσότερες από σαράντα υπηρεσίες για πολίτες ή/και επιχειρήσεις,

Σύστημα ενημέρωσης των πολιτών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και SMS για τα αποτελέσματα του αιτήματός τους,

Αποθετήριο Εγγράφων και Απαντήσεων, όπου κάθε πολίτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε ολόκληρο το ιστορικό συναλλαγών του με τον φορέα.

 
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟY ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ STAR CHANNEL ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΒΟΤΣΚΑΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 19:38

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟY ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ STAR CHANNEL ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΒΟΤΣΚΑΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

 cv photo

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Επανειλημμένως έχω μιλήσει για τα Εξάρχεια. Είναι μια κατάσταση η οποία μπορεί κάποτε να θεωρούνταν γραφική, αργότερα ενδιαφέρουσα, σιγά - σιγά όμως έχει καταντήσει ανυπόφορη. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εκεί υπάρχει μια ισχυρή όσμωση του κοινού εγκλήματος με τις πιο ακραίες μορφές πολιτικής βίας. Η κυβέρνηση έχει καθήκον να παρέμβει, γιατί δημιουργείται μια ωρολογιακή βόμβα μέσα στην καρδιά της Αθήνας, στην καρδιά του κέντρου, που υποβαθμίζει μια ιστορική γειτονιά. Ενώνω την φωνή μου με τους κατοίκους και ζητάω από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, ούτως ώστε αυτή η ιστορική γειτονιά να μπορέσει και πάλι να λάμψει. Ακόμα και τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων, πολύ συχνά, κάνουν την δουλειά τους εκεί, διακυβεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα».

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 19:41
 
Ιεράρχηση παρεμβάσεων στην συνοικία Τούμπα Μετά την αυτοψία του δημάρχου και στελεχών του Δήμου Λαρισαίων στη περιοχή και τις συζητήσεις με κατοίκους PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 19:15

Ιεράρχηση παρεμβάσεων στην συνοικία Τούμπα

 

 

  • Μετά την αυτοψία του δημάρχου και στελεχών του Δήμου Λαρισαίων στη περιοχή και τις συζητήσεις με κατοίκους

 

resized IMG 1526

Στη συνοικία της Τούμπας, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από στελέχη της δημοτικής αρχής, δημοτικούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες.

resized IMG 1534

Ο κ. Καλογιάννης συναντήθηκε με κατοίκους της συνοικίας και περπάτησε μεγάλο μέρος της περιοχής, καταγράφοντας προβλήματα και αιτήματα των κατοίκων.

 

Ο δήμαρχος Λαρισαίων σε δηλώσεις του τόνισε ότι στο Δήμο, υπάρχουν συγκεκριμένες συνοικίες και περιοχές, οι οποίες σε βάθος χρόνου, παρουσιάζουν υστέρηση στην ανάπτυξή τους. Αποτελεί απόφαση της δημοτικής αρχής να ρίξει βάρος σε αυτές τις συνοικίες.

resized IMG 1544

Σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε συνεργασία με τις δημοτικές κοινότητες και τους τοπικούς συλλόγους, θα επισκεπτόμαστε αυτές τις περιοχές προκειμένου πλέον να καταγράψουμε επιτόπου προβλήματα και αιτήματα και να προχωρήσουμε στη συνέχεια σε ιεράρχηση.

Βεβαίως δεν μπορούμε να δουλέψουμε με τη λογική ότι θα υλοποιήσουμε τα πάντα. Οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, μπορεί να είναι καλές, αλλά είναι συγκεκριμένες. Τα χρήματα πρέπει να κατανεμηθούν με δίκαιο τρόπο και χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ.

resized IMG 1555

Ετσι σήμερα βρεθήκαμε στην Τούμπα. Μια συνοικία, στην οποία υπάρχει και περιοχή επέκτασης αλλά με πολλά προβλήματα και πολλά αδόμητα οικόπεδα. Από τις συζητήσεις προκύπτουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη σχολείου, με μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, την έλλειψη πλατείας και αθλητικών εγκαταστάσεων. Τα ζητήματα αυτά θα τα δούμε κατάματα. Μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου, θα εξετάσουμε τα αιτήματα και τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου για να καταλήξουμε σύντομα σε ιεράρχηση των παρεμβάσεων. Αυτή την ιεράρχηση θα τη συζητήσουμε εκ νέου με τους πολίτες, προκειμένου αυτά τα χρήματα να τοποθετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλω να πιστεύω ότι στον χρονικό ορίζοντα της θητείας θα μπορέσουμε να κάνουμε και σ’ αυτή τη γειτονιά σημαντικό έργο.»

resized IMG 1562

Στην περιοδεία συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γιώργος Σούλτης, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Γ. Ζαούτσος, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γ. Παζιάνας, η πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Ευαγ. Αργυροπούλου και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Λαρισαίων.

resized IMG 1564

 
Τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο Πλωμάρι επισκέφθηκε η Χριστιάνα Καλογήρου. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 16:42

Τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο Πλωμάρι επισκέφθηκε η Χριστιάνα Καλογήρου.

resized Θέση Λαγκάδα

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην περιοχή του Πλωμαρίου.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του έργου «Παπάδος – Πλωμάρι (Λαγκάδα) / Ολοκλήρωση των εργασιών Παράκαμψης στη θέση Λαγκάδα» συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ, το οποίο υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου με τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Με βάση το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα που έχει εγκριθεί, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως της αρχές καλοκαιριού.

resized Λιμνοδεξαμενή Σεδούντα 1

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Τρύγονα και στο έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μετά από αίτημα του Δήμου Λέσβου για τη συντήρηση–αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νηπιαγωγείου της περιοχής στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση κτιρίου Νηπιαγωγείου Τρύγονα ΔΕ Πλωμαρίου» συνολικού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο έργο για την ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής Σεδούντα στην περιοχή του Πλωμαρίου συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ. Το έργο βρίσκεται πλέον στην τελική φάση, καθώς έχει ολοκληρωθεί η στέψη της λιμνοδεξαμενής, η κατασκευή του υπερχειλιστή και οι εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων. Απομένει η τοποθέτηση στεγανοποιητικής μεμβράνης σε τμήματα του φράγματος και η αποκατάσταση των προβλημάτων στη μεμβράνη που είχε τοποθετηθεί στο παρελθόν, καθώς και η ολοκλήρωση των εργασιών για την κατασκευή μικρών τεχνικών έργων.

resized Λιμνοδεξαμενή Σεδούντα 2

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

resized Νηπιαγωγείο Τρύγονα

Η κα. Καλογήρου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία υλοποίησης των έργων, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι σταθερά προσηλωμένη στην προσπάθεια για την αναβάθμιση των υποδομών στην περιοχή του Πλωμαρίου.

 


Σελίδα 4 από 2599
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση