ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
«Αξιοποιούμε, δεν εκποιούμε» Αποδοκιμάζει ο Γ.Παπακωνσταντίνου τις νέες συστάσεις Ντερούζ «πουλήστε παραλίες» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Κυριακή, 13 Φεβρουάριος 2011 20:00

«Αξιοποιούμε, δεν εκποιούμε»

Αποδοκιμάζει ο Γ.Παπακωνσταντίνου τις νέες συστάσεις Ντερούζ «πουλήστε παραλίες»

«Τουλάχιστον άστοχες και ανακριβείς» οι δηλώσεις Ντερούζ, λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου
«Τουλάχιστον άστοχες και ανακριβείς» οι δηλώσεις Ντερούζ, λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα

«Τουλάχιστον άστοχες» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν Σ.Ντερούζ σε κυριακάτικες εφημερίδες, στην οποία συστήνει στην Αθήνα μεταξύ άλλων την πώληση παραλιών, του Ελληνικού και της ΔΕΗ.

Η απόφαση για «αξιοποίηση, και όχι εκποίηση» της δημόσιας περιουσίας είναι επιλογή της κυβέρνησης και θα γίνει συντεταγμένα, αναφέρει ο υπουργός σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, με φόντο τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί νωρίτερα για τις δηλώσεις των αξιωματούχων της τρόικας στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αξιωματούχου που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή, ο Γ.Παπακωνσταντίνου αναφέρει: «Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης, είναι μια επιλογή που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, αλλά και στη μείωση του σημερινού τεράστιου χρέους της χώρας».

Η αξιοποίηση, λέει ο υπουργός, είναι επιλογή της κυβέρνηση που προωθείται παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, «το οποίο έχει αποφασιστεί από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα - με σταθερότητα, απόλυτη διαφάνεια, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

«Αξιοποιούμε ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, δεν εκποιούμε δημόσια γη» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, λέγοντας πως η κυβέρνηση, και «ουδείς άλλος» παίρνει συντεταγμένα αυτές τις αποφάσεις. «Γι’ αυτό και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κυριακάτικες εφημερίδες είναι το λιγότερο άστοχες, και σίγουρα ανακριβείς» καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231078388

 
Σύγκρουση στη Βουλή και στο ΣΤΕ για διόδια και τα αστικά εισιτήρια PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Κυριακή, 13 Φεβρουάριος 2011 12:12

Σύγκρουση στη Βουλή και στο ΣΤΕ για διόδια και τα αστικά εισιτήρια

11/02/2011 - 20:45 -


 

 

Για τις τιμές των εισιτηρίων και των διοδίων ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συζήτησης με αφορμή την σχετική επίκαιρη ερώτησης του κ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό.

 

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει τάξη στο χάος των αστικών συγκοινωνιών. «Πρέπει να σώσουμε τα δημόσια μέσα μεταφοράς, μειώνοντας τα ελλείμματα και τις σπατάλες. Δυστυχώς, είπε ο πρωθυπουργός, η αύξηση των εισιτηρίων είναι ένα από τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν». Χαρακτήρισε κακές τις συμβάσεις για την κατασκευή πέντε αυτοκινητοδρόμων, που υπεγράφησαν από τη ΝΔ  και τις οποίες, όπως είπε, η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί για να σώσει τα έργα.

Ο Κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς ότι παροτρύνουν τους πολίτες στην ανομία. «Έχετε λαθεμένη αντίληψη. Νομίζετε πως η ανομία βοηθά τον λαό» σημείωσε ο πρωθυπουργός. τονίζοντας ότι «αυτή την ανομία πληρώνει τώρα ο ελληνικός λαός». «Σκεφτείτε πώς διαπαιδαγωγείτε τους δικούς σας ανθρώπους» είπε, ενώ κατηγόρησε και τη ΝΔ ότι «κλείνει το μάτι» σε όσους συμμετέχουν στο κίνημα «Δεν πληρώνω».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει διάλογο με τα κόμματα αλλά και τους φορείς των περιοχών όπου κατασκευάζονται οι αυτοκινητόδρομοι, ώστε να διαπιστωθούν τα περιθώρια που υπάρχουν για την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με τις κατασκευαστικές εταιρείες.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε προκλητική την τοποθέτηση του πρωθυπουργού.  «Μιλάτε εσείς για ανομία, είπε, όταν η Βουλή συγκάλυψε το σκάνδαλο της Siemens», και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι και εκείνο είχε υπερψηφίσει ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις συμβάσεις για την κατασκευή των πέντε αυτοκινητοδρόμων.

«Η κοινωνική ανυπακοή απέναντι στην αυθαιρεσία, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  είναι κοινωνικό δικαίωμα. Τζαμπατζήδες είναι όσοι τα χρόνια της ανάπτυξης έφαγαν το καταπέτασμα» τόνισε.

 

Παράβαση του ΚΟΚ η  άρνηση πληρωμής διοδίου και εισιτηρίων 

 

Εν τω μεταξύ η  άρνηση πληρωμής διοδίου καθίσταται παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), ενώ η μη καταβολή κομίστρου στις δημόσιες συγκοινωνίες μετατρέπεται σε πλημμέλημα, με προσθήκη στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στη σχετική τροπολογία - προσθήκη, «η λαθρεπιβίβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς θέτει υπό σοβαρή διακινδύνευση την οικονομική και λειτουργική βιωσιμότητα του συστήματος των δημόσιων συγκοινωνιών της χώρας, ενώ η ηθική απαξία της συμπεριφοράς αυτής είναι ιδιαίτερα μεγάλη, δεδομένου ότι η εν λόγω παραβατικότητα επηρεάζει εν τέλει και έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας.

Εξάλλου, η με οποιοδήποτε τρόπο άρνηση ή αποφυγή πληρωμής διοδίων σε αυτοκινητόδρομους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες συνιστά αποκλίνουσα συμπεριφορά, που προκαλεί κωλυσιεργία, επηρεάζει αρνητικά την κυκλοφορία, αλλά και την ασφάλεια και λειτουργία της συγκοινωνιακής εγκατάστασης.

 Σε κάθε περίπτωση, η μη πληρωμή διοδίου, σημειώνει η τροπολογία, βεβαιώνεται από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία και συνεπάγεται για τον παραβάτη την επιβολή του διοικητικού προστίμου 200 ευρώ και τη δυνητική επιβολή των διοικητικών μέτρων της αφαίρεσης άδειας ικανότητας οδηγού, άδειας κυκλοφορίας και κρατικών πινακίδων οχήματος για 20 ημέρες».

 Προσφυγή στο ΣτΕ από το κίνημα «Δεν πληρώνω»

Απαντώντας στην τροπολογία της κυβέρνησης το  Πανελληνίο Συντονιστικο του κινήματος «Δεν πληρώνω», αποφάσισε την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της τροπολογίας του υπουργείου Μεταφορών, χαρακτηρίζοντάς τη αντισυνταγματική αφού το
άρθρο 5 του Συντάγματος ορίζει την ελεύθερη και δωρεάν μετακίνηση στα όρια της χώρας.

Αποφάσισε επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την 1η Μαρτίου, στην πλατεία Συντάγματος

http://www.eklogika.gr/news/3989

 
Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α – Κ Α Λ Ε Σ Μ Α Ο Δήμος Ωρωπού και όλοι οι φορείς της περιοχής Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ο Μ Α Σ Τ Ε Ε Ν Τ Ο Ν Α PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 13 Φεβρουάριος 2011 11:54

 Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α  –  Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

 

 

Ο Δήμος Ωρωπού και όλοι οι φορείς της περιοχής

Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ο Μ Α Σ Τ Ε     Ε Ν Τ Ο Ν Α

για την ενέργεια του Υπουργού Υποδομών και Δημοσίων Έργων κ. Ρέππα, να καταθέσει τροπολογία για την μετατροπή της άρνησης πληρωμής διοδίων σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να μετατρέψει την Τροχαία σε εισπράκτορα των ιδιωτικών εταιρειών, αντί να δώσει λύσεις για προβλήματα που δημιουργεί η παράνομη λειτουργία των 8 σταθμών διοδίων στην περιοχή μας.

 

  • Ø ΚΑΛΟΥΜΕ τους βουλευτές ΟΛΩΝ των κομμάτων να μην ψηφίσουν την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αυτή Τροπολογία.
  • Ø ΚΑΛΟΥΜΕ σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ όλους τους κατοίκους και εργαζομένους της περιοχής μας στα ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ την ΚΥΡΙΑΚΗ 13/2/2011 και ώρα 11π.μ.

 

  • ΟΧΙ στην ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του τόπου μας
  • ΟΧΙ στην ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ
  • ΟΧΙ στον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ και ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ
  • ΟΧΙ στο ΧΑΡΑΤΣΙ για δρόμους που έχουμε ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕΙ

 

 

- ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ

- ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ Β.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ

  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΩΡΩΠΟΥ

- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΛΑΜΟΥ

- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΩΠΟΥ

- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ–ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΦΙΔΝΕΣ 2000

 
ZOYME MAZI -Τρίτο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σαρωνικού PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 13 Φεβρουάριος 2011 11:47

Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού.

 

 

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η ενημέρωση σχετικά με την απογραφή κτιρίων και πληθυσμού του 2011. Το Υπουργείο Εσωτερικών με το υπ’ αρ.πρωτ. 1092/2011 έγγραφό του έθεσε τα σχετικά ερωτήματα και ανέφερε το νομοθετικό πλαίσιο. Αν και το θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η ενημέρωση σχετικά με την απογραφή, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε σε ψηφοφορία αν θα πρέπει ή όχι να αλλάξει ο τρόπος καταμέτρησης κτηρίων και πληθυσμού ως προς την αναφορά στις ίδιες ή σε νέες οικιστικές ενότητες εντός των συνενούμενων Δήμων και Κοινοτήτων. Κατόπιν συζήτησης όπου εκφράστηκαν επιφυλάξεις για την διαδικασία και τον τρόπο ενημέρωσης των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η απογραφή να διεξαχθεί όπως διεξήχθη και το 2001.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Χριστοφάκη τόνισε για ακόμα μία φορά ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για αυτό το θέμα με τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους των τοπικών συμβουλίων η αντιπολίτευση ήταν απούσα και κατά συνέπεια δεν ενημερώθηκε. Για άλλη μια φορά η συμπολίτευση επέλεξε έναν μοναχικό δρόμο, αποδεικνύοντας ότι δεν θέλει ούτε την συναίνεση ούτε τη συστράτευση όλων των δυνάμεων για το καλό του Δήμου. Όμως η συμπολίτευση, όπως σημείωσε η Χριστίνα Χριστοφάκη, δεν έχει εκλεγεί μόνο για λήψη αποφάσεων, αλλά και για παράθεση προτάσεων και προγραμμάτων για το μέλλον, κάτι που μέχρι τώρα γίνεται, δυστυχώς ή ευτυχώς, μόνο από την αντιπολίτευση.

 

 

Το δεύτερο θέμα ήταν η ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία πλειστηριασμού δύο οικοπέδων αξίας 1.400.000 ευρώ του τέως Δήμου Αναβύσσου. Η εισήγηση του θέματος έγινε από τον κ. Τζιβίλογλου. Κατά τη διάρκεια του συζήτησης υπήρξε μια ενορχηστρωμένη και καταφανέστατα άδικη επίθεση εναντίον του πρώην Δημάρχου Αναβύσσου κ. Σάββα Γκέραλη, παρά το ότι η συμπολίτευση γνώριζε πολύ καλά ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει τις ρίζες του στο 1965 ενώ η πολιτική των 3 δημοτικών αρχών που προηγήθησαν του κ. Σ.Γκέραλη δημιούργησαν τετελεσμένα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο κ. Σ.Γκέραλης έκανε τόσα χρόνια ότι ήταν δυνατό για να προστατέψει την περιουσία του Δήμου και των δημοτών.

 

 

Το τρίτο θέμα αφορούσε την λήψη απόφασης για την ένταξη του έργου «Κατασκευή 2ου Λυκείου Καλυβίων» στο ΕΣΠΑ 2007-2013. Το θέμα αυτό είχε συζητηθεί και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου  η επικεφαλής του συνδυασμού «Ζούμε μαζί στο Δήμο Σαρωνικού» Χριστίνα Χριστοφάκη, πρότεινε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ διότι δεν υπήρχε άλλη λύση για να κατασκευαστεί επιτέλους. Ελλείψει άλλης λύσης έγινε αποδεκτή η πρότασή της. Μάλιστα η Χριστίνα Χριστοφάκη και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού προσφέρθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη να προχωρήσει ο σχετικός φάκελος ένταξης στο ΕΣΠΑ γρήγορα ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο να περάσουν 3 χρόνια χωρίς να γίνει τίποτα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν 3 χρόνια υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του 2ου Λυκείου, αλλά τίποτα απολύτως δεν έγινε με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου.

 

 

Το τέταρτο θέμα που αφορούσε τη λήψη απόφασης για την ένταξη της αποπληρωμής του έργου «Κατασκευή 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων» στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και το πέμπτο θέμα που αφορούσε τη λήψη απόφασης προσφυγής κατά της υπ. Αριθμ. 16586/16-12-2010 απόφασης ανάκλησης του Νομάρχη Ανατ. Αττικής περί «Τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου ΦΕΚ 60Δ/06 περιοχής Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου» αναβλήθηκαν.

 

 

Ομόφωνη ήταν η απόφαση για το έκτο θέμα που αφορούσε την απόφαση περί αλλαγής διευθύνουσας υπηρεσίας και μεταφοράς φακέλων των μελετών και των έργων του τέως Δήμου Αναβύσσου και των τέως Κοινοτήτων Π.Φώκαιας, Σαρωνίδας και Κουβαρά, στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σαρωνικού.

 

 

Το έβδομο θέμα ήταν λήψη απόφασης για την επιλογή τράπεζας, στην οποία θα μεταφερθούν τα χρηματικά υπόλοιπα των λογαριασμών των συνενούμενων Δήμων και Κοινοτήτων που αποτελούν το Δήμο Σαρωνικού. Το θέμα εισηγήθηκε ο κ. Σοφρώνης ο οποίος όπως είπε οι προσφορές που είχαν κατατεθεί ήταν κατά προτεραιότητα με τα επιτόκια στο λογαριασμό όψεως η Eurobank με 4%, η Εθνική Τράπεζα με 3,90%, η Εμπορική με 2,30%, η Τράπεζα Πειραιώς με 2,25% και η Alpha Bank με 1,50%. Ωστόσο την Παρασκευή  το πρωί η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος έφερε άλλη μία προσφορά, η οποία δίνει 4,10 % και μία χορηγία ύψους 10.000 ευρώ προς το δήμο. Σημειώνεται ότι μόνο μία τράπεζα είχε καταθέσει προσφορά εντός της προθεσμίας που όριζε η πρόσκληση του Δήμου. Όλες οι άλλες προσφορές κατατέθηκαν εκπρόθεσμα. Ο συνδυασμός «Ζούμε μαζί στο Δήμο Σαρωνικού» και η επικεφαλής του Χριστίνα Χριστοφάκη έθεσαν το ζήτημα της έλλειψης διαδικασιών που θα εγγυούνταν την διαφάνεια και την προάσπιση του συμφέροντος του Δήμου και των Δημοτών. Μπροστά στην επιμονή της πλειοψηφίας να ληφθεί οπωσδήποτε απόφαση, υποστήριξαν ότι πρέπει να ισχύσουν τα ίδια μέτρα και σταθμά για όλους και ότι μπροστά στο αδιέξοδο που προκλήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής, το κυριότερο κριτήριο θα έπρεπε να είναι, προφανώς, το υψηλότερο επιτόκιο. Γι’ αυτό και ψήφισαν υπέρ της δεύτερης προσφοράς της Εθνικής Τράπεζας. Επιπροσθέτως σημείωσαν ότι σε τέτοιες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλα κριτήρια όπως ο όγκος των συναλλαγών, η έδρα της Τράπεζας και κυρίως η ασφάλεια. Με βάση και αυτά τα κριτήρια, η Εθνική Τράπεζα που βρίσκεται στα Καλύβια, το κέντρο του Δήμου Σαρωνικού, όπου πραγματοποιείται ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών και άρα εξυπηρετείται η πλειοψηφία των δημοτών και υπαλλήλων του Δήμου, έχει ένα πλεονέκτημα.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το προσωπικό παραμένει απλήρωτο διότι δεν έχει ανοιχθεί λογαριασμός σε τράπεζα και γι’ αυτό η απόφαση πρέπει να ληφθεί άμεσα. Είναι πράγματι εκπληκτικό ότι την δική του αδυναμία να διασφαλίσει το αυτονόητο χρέος του, αποφάσισε να την μετατρέψει σε πίεση προς το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να κρυφτεί πίσω από μια απόφαση που πάρθηκε υπό τέτοιες συνθήκες.

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επέλεξε την καλύτερη και πλέον συμφέρουσα προσφορά της Εθνικής Τράπεζας με το επιχείρημα ότι κατατέθηκε εκπρόθεσμα την στιγμή που, πλην μιας, όλες οι προσφορές είχαν κατατεθεί εκπρόθεσμα –όπως και η προσφορά της Eurobank που τελικά επιλέχθηκε. Υπό την πίεση της Χριστίνας Χριστοφάκη η οποία επέμενε ότι η διαδικασία δεν διασφαλίζει αυτά που θα έπρεπε να διασφαλίζει, αποφασίστηκε να ανοιχθεί προσωρινά λογαριασμός στην Τράπεζα Eurobank για να πληρωθεί το προσωπικό αλλά να επαναληφθεί η διαδικασία ώστε να ληφθεί η τελική απόφαση.

 

 

Η έγκριση των γενομένων δαπανών, που ήταν το όγδοο θέμα, έγινε ομόφωνα.

 

 

Κατά το ένατο θέμα ορίστηκαν δημοτικοί σύμβουλοι για το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού ως εξής: Από την πλειοψηφία ο κ. Σοφρώνης με αναπληρώτρια την κ. Πρίφτη και από την μειοψηφία ο κ. Σαρρής με αναπληρωτή τον κ. Σόφο.

 

 

Κατά το δέκατο θέμα ορίστηκαν αντιπρόσωποι του Δήμου Σαρωνικού στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Λαυρεωτικής ως εξής: Από την πλειοψηφία ο Δήμαρχος κ. Φιλίππου με αναπληρωτή τον κ. Τζιβίλογλου, ο Αντιδήμαρχος κ. Τσαλικίδης με αναπληρωτή τον κ. Κωνσταντέλο και από την μειοψηφία ο κ. Σόφος με αναπληρώτρια την κ. Χριστοφάκη.

 

 

Το ενδέκατο θέμα αφορούσε την καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας καθώς και λειτουργίας τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες των υπηρεσιών Καθαριότητας και Ύδρευσης του Δήμου Σαρωνικού, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.

 

 

Κατά το δωδέκατο θέμα, το οποίο ήταν η λήψη απόφασης ανάθεσης αρμοδιοτήτων στις Δημοτικές Κοινότητες Αναβύσσου, Καλυβίων, Π. Φώκαιας, Σαρωνίδας και Τοπική Κοινότητα Κουβαρά, η επικεφαλής του συνδυασμού Χριστίνα Χριστοφάκη έθεσε το ερώτημα για το πώς μπορεί ένας πρόεδρος τοπικού συμβουλίου, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και αστυνομικός, να έχει ως αρμοδιότητά του την διαχείριση των ακτών, οι οποίες περιλαμβάνουν και την αδειοδότηση και τον έλεγχο καντινών. Η ύπαρξη ηθικού ασυμβίβαστου είναι προφανής και εγείρει σειρά ερωτημάτων τόσο για εκείνον που αποδέχθηκε την θέση όσο κυρίως για τον Δήμαρχο που προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια. Η υπερσυγκέντρωση εξουσιών και μάλιστα η ταύτιση στο ίδιο πρόσωπο διαφορετικών εξουσιών, έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι οδηγεί σε κάθε άλλο παρά θετικά αποτελέσματα για το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία εβδομάδα σχεδόν από την διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι σε θέση να δημοσιοποιήσουν τα πλήρη, απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης την στιγμή που υπάρχουν ειδικευμένες εταιρείες που μπορούν να το πράξουν μέσα σε 2-3 μέρες με λογικό κόστος αναλόγως των ωρών της συνεδρίασης.

 

 

Ακόμα όμως κι αν δεν επιλέξουν μια τέτοια επαγγελματική λύση, τους πληροφορούμε ότι είναι εφικτό μια συνεδρίαση όπως αυτής της 4/2/2011 να απομαγνητοφωνηθεί από 2 υπαλλήλους με πλήρη απασχόληση δύο ημερών. Ο συνδυασμός μας που δεν διαθέτει τις δυνατότητες που διαθέτει ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ήδη απομαγνητοφωνήσει τα πρακτικά της 4/2/2011. Γιατί ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν δημοσιοποιούν τα πλήρη πρακτικά; Έχουν κάτι να φοβηθούν; Η εποχή που ο κ.Π.Φιλίππου έκανε ότι ήθελε και κανείς δεν μάθαινε τίποτα τελείωσε. Πρέπει να συνηθίσει στην ιδέα ότι πλέον έχει αντιπολίτευση.

Επειδή τα πρακτικά που διαθέτει ο συνδυασμός μας είναι ανεπίσημα και δεν έχουν υποστεί τυχόν συντακτικές και γραμματικές διορθώσεις από τους ομιλούντες, προς το παρόν δεν θα τα δημοσιοποιήσει.

Αν όμως η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίσει την τακτική αυτή, στερώντας το θεμελιώδες δικαίωμα των δημοτών του Δήμου Σαρωνικού να γνωρίζουν ποιος και τι ακριβώς λέει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τότε ο συνδυασμός μας θα προχωρήσει στην δημοσιοποίηση των ανεπίσημων πρακτικών.

 

 

Το δικαίωμα στην έγκυρη πληροφόρηση είναι προϋπόθεση για τη διαφάνεια, τη δημοκρατική λειτουργία και την προάσπιση του συμφέροντος του Δήμου μας.

 


Σελίδα 2540 από 2623
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»   Στην νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική ...

Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση