ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
ΠΟΕ -ΟΤΑ: Λουκέτο σε όλα τα Δημαρχεία PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Δευτέρα, 21 Φεβρουάριος 2011 18:54

ΠΟΕ -ΟΤΑ: Λουκέτο σε όλα τα Δημαρχεία

 

Συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας διοργανώνει την Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ  η Πανελλαδική αυτή κινητοποίηση έχει συμβολικό χαρακτήρα και εντάσσεται στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να μην μπουν στο «γύψο» τα δικαιώματά τους και υποθηκευτεί το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους για τις επόμενες δεκαετίες.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται να ανατραπεί η πολιτική του μνημονίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τα προβλήματα του δημοσίου χρέους, που αφαιρούν ένα-ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών.

Σύμφωνα πάντα με ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, η χρονική περίοδος που πραγματοποιούνται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη μετά και την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το προτεινόμενο «Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας», που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των τραπεζιτών και των Βιομηχάνων.

 

Η επίθεση που δέχονται αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων τους. Τα εισοδήματά τους μειώνονται με τις περικοπές του 13ου  και 14ου μισθού και των επιδομάτων, με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, με τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, των διοδίων, με την ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς. Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα καταργούνται με τους αντιασφαλιστικούς Νόμους. Αγωνίζονται για ένα νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο, διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α., αποτροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας και εφαρμογή μόνιμης και σταθερής σχέσης εργασίας.

Αντιτίθενται επίσης στην προσπάθεια που επιχειρεί η κυβέρνηση να εκχωρήσει τη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων σε ιδιώτες, κάτι που θα επιβαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα απαξιώσει εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

http://www.otanews.gr/thesmika/111-perifereies/1204-poe-ota3a-loyketo-se-ola-ta-dimarxeia

 
Εγκύκλιος Ραγκούση για τις προσλήψεις στους Δήμους PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Δευτέρα, 21 Φεβρουάριος 2011 18:53

Εγκύκλιος Ραγκούση για τις προσλήψεις στους Δήμους

 

Να μην προβούν σε διορισμό ή πρόσληψη προσωπικού μέχρι να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για καθορισμό των προτεραιοτήτων στην κάλυψη των αναγκών ζητεί με εγκύκλιό του ο υπουργός Εσωτερικών από τα υπουργεία και όλες τους αρμόδιους φορείς του δημοσίου. Ανάμεσά τους και όλοι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης 

Ο κ. Ραγκούσης προχώρησε στην έκδοση της εγκυκλίου, προκειμένου να μη χαθεί ο έλεγχος στον προγραμματισμό των προσλήψεων και να μην αλλοιωθεί ούτε στο ελάχιστο η αναλογία μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις από το δημόσιο. Η εγκύκλιος αφορά και όλους όσοι έχουν μετάσχει επιτυχώς σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και δεν έχουν ακόμη διοριστεί, λόγω του παγώματος των προσλήψεων. Επισημαίνεται δε ότι η αυστηρή υπενθύμιση για την αναλογία «ένας προς πέντε» συμπεριλαμβάνει τους εκπαιδευτικούς, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τα Σώματα Ασφαλείας.

 

Ολόκληρη η εγκύκλιος στο ΟΤΑ BANK στην συνδρομητική τράπεζα πληροφοριών του OTAnews

http://www.otanews.gr/thesmika/ypes/1205-egkyklios-ragkoysi-gia-tis-proslipseis-stoys-dimoys

 
ΤΕΔΚΝΑ: Το σύμφωνο των Δημάρχων PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Δευτέρα, 21 Φεβρουάριος 2011 18:52

ΤΕΔΚΝΑ: Το σύμφωνο των Δημάρχων

 

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Το Σύμφωνο των Δημάρχων και οι Δυνατότητες Αξιοποίησής του από τους Δήμους της Αττικής» διοργάνωσε, η ΤΕΔΚΝΑ με την υποστήριξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της Δημήτρη Καλογερόπουλου

Σκοπός της ενημερωτικής συνάντησης αποτέλεσε η πληρέστερη ενημέρωση των Αιρετών της Αττικής, και ιδιαίτερα των νεοεκλεγμένων, γύρω από το Σύμφωνο των Δημάρχων και τις νεότερες εξελίξεις γύρω από αυτό.

Το Σύμφωνο αυτό, στην ουσία αποτελεί ένα δίκτυο πόλεων στο οποίο, οι πόλεις που συμμετέχουν, δεσμεύονται να παρουσιάσουν συγκεκριμένες επιδόσεις σε ότι αφορά τα ενεργειακά θέματα. Θεωρείται ένα σοβαρό εργαλείο στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών, για την επίτευξη του στόχου 20-20-20 (20% εξοικονόμηση και 20% κατανάλωση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, μέχρι το 2020).Η ΤΕΔΚΝΑ, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για ενδυνάμωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, την τελευταία διετία προβάλει το «Σύμφωνο των Δημάρχων» για τη βιώσιμη ενεργειακή ανάπτυξη, επιδιώκοντας την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή δήμων της Αττικής στο εν λόγω Σύμφωνο.

http://www.otanews.gr/tedkna/1201-kedke3a-imerida-gia-tis-ananeosimes-piges-energeias

 
Καμία αύξηση στο δημοτικό τέλος για τους τζογαδόρους PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Δευτέρα, 21 Φεβρουάριος 2011 18:51

Καμία αύξηση στο δημοτικό τέλος για τους τζογαδόρους

Καμία μεταβολή στο τέλος διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα, που επιβάλλεται κάθε χρόνο από τους δήμους στους ιδιοκτήτες καταστημάτων οι οποίοι διαθέτουν ειδικά διασκευασμένα τραπέζια (πρόκειται συνήθως για καφενεία και για εντευκτήρια σωματείων, συλλόγων και ομίλων) δεν προκαλεί ο «Καλλικράτης».

Αυτό διευκρίνισε μιλώντας στην aftodioikisi.gr ο υπεύθυνος για το θέμα από το υπουργείο Οικονομικών Ν. Χατζηνικολάου. Ο κ. Χατζηνικολάου κατέστησε σαφές ότι το ύψος του τέλους υπολογίζεται σύμφωνα με τον προ του «Καποδίστρια» πληθυσμό βάσει της απογραφής του 2001.

Να σημειωθεί ότι το 90% του τέλους πηγαίνει υπέρ του Δημοσίου και μόλις 10% υπέρ των δήμων.

Ολόκληρη την ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Οικονομικών για το θέμα μπορείτε να τη διαβάσετε πατώντας εδώ.

 


http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_dimoi/10288

 


Σελίδα 2540 από 2641
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν,  «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά. Δεν διαφαίνεται σύντομα τέλος στη διαμάχη ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση