ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Ο Παραπολιτικός στην Ορκωμοσία στο Δήμο Σαρωνικού ξεσκόνησε τα πάντα!!! PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Παρασκευή, 31 Δεκέμβριος 2010 10:58
 

Nά μαι και  γω!!! Κουστουμαρισμένος και λαμπερός, όπως όλοι εδώ απόψε, αν και ξεκινώντας από το στυλιστικό θα πρέπει πολλοί και πολλές εκεί να το προσέξουν !!! Όχι έντονα χρώματα παιδιά. Και αυτά για να μην λέτε πως δεν έχω καμιά σχέση με την μόδα. Διέκρινα όμως και κυρίως κάποιους όπως πάντα στυλιστικά άψογους , μοντελάκια !!

Αλήθεια τόσος κόσμος ήρθε όπως σωστά έγραψες στην Ιστορική αυτή Ορκωμοσία. Παρατήρησα όμως μεγάλη αποχή από τους υποψηφίους των συνδυασμών που δεν εκλέχτηκαν. Ίσως να σημαίνει κάτι για μας και ίσως κάτι και για αυτούς. !!

Διακριτικές οι παρουσίες κάποιων όμως με προσφορά στα κοινά που φυσικά και υπήρχε θέση σε αυτό το ιστορικό συμβούλιο και κάθισαν πίσω – πίσω να παρακολουθήσουν την τελετή.

Από πλευράς κεντρικής εξουσίας μεγάλη προσέλευση βουλευτών όπως των Παντελή Ασπραδάκη του Πασοκ  ( μοναδική παρουσία κυβερνητικού), του Θανάση Μπούρα και Γιώργου Βλάχου της Ν.Δ. , του Θανάση Λεβέντη, του Μάκη Βορίδη από το  ΛΑΟΣ που από ότι πρόσεξα έκλεψε τις εντυπώσεις. Φυσικά και οι μοναδικές παρουσίες των τόσων περιφερειακών (111) αν δεν κάνω λάθος, πάντα κοντά στην ευρύτερη περιοχή της  Λαυρεωτικής & Μεσογαίας των κκ Γάκη , Ευαγγελίου και Αυγερινού.

Η παρουσία του Νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λεωνίδα Κουρή στέφτηκε από τα καλά λόγια του νέου Δημάρχου Σαρωνικού. Πιο δίπλα και ο πρώην Δήμαρχος Μαρκόπουλου εμφανώς ευδιάθετος  !!!

Αχ  αυτός ο όρκος και τα εξαιρετικά λόγια του Μητροπολίτη Νικόλαου !!! Άραγε τα κατάλαβαν, τα αφομοίωσαν , θα τα τηρήσουν? Αυτό θα κριθεί πάλι σε τριάμισι χρόνια άρα οψόμεθα !!!

Από την άλλη παρά την κοινή παραδοχή ότι τα πράγματα είναι δύσκολα όλοι δείχνουν πολύ διάθεση για δουλειά και είναι αισιόδοξοι.  Δεν μας χαλάει αν και θα φανεί σύντομα.

Από τα λίγα λόγια που είπαν  οι επικεφαλείς των παρατάξεων αλλά και ο νέος Δήμαρχος  παρατήρησα τα εξής

Συναίνεση και διάθεση για  συνεργασία ζήτησε ο Δήμαρχος  μέσα σε όλα? Την είπε όμως την καλή του την κουβέντα για την προεκλογική περίοδο !!!

Από την άλλη η μείζονα αντιπολίτευση  μίλησε για ελέγχους (το κρατάμε αυτό) και δημιουργική αντιπολίτευση.

Και για να χαλαρώσουμε λίγο. Άπαιχτη η ατάκα ΟΧΙ στην απάντηση που έδωσε τέως τοπικός άρχοντας όταν ο Δήμαρχος ευγενικά  τον ρώτησε αν θέλει να πει δύο λόγια και αυτός αρνήθηκε. Λέτε να μην είχε κάνει έργο γι αυτό ? χαχα κακιούλες για να χαμογελάσουμε !!

Το μεγαλύτερο χειροκρότημα το πήρε ο Μανώλης Τσαλικίδης , τυχαίο? Δεν νομίζω !!

Το λιγότερο  χειροκρότημα το πήρε πρώτη φορά σύμβουλος από την αντιπολίτευση που ακούστηκε στις προεκλογικές ομιλίες το όνομά του! Γιατί άραγε?

Πρόεδρος των προέδρων η κα Μαίρη Κόλλια? Ε ναι έτσι πιστεύουμε άλλωστε η εμπειρία 20 χρόνων δίκαια μας δίνει το δικαίωμα της πρόβλεψης.

Συγκινημένοι πολύ μέχρι δακρύων αρκετοί σύμβουλοι !! Άλλωστε η βραδιά το επιτρέπει αφού ήταν  ξεχωριστή για αυτούς  και τις οικογένειές τους  .

Συγκίνηση και από συγγενείς  αλλά και από τους ίδιους, πρώην τοπικών αρχόντων που τιμήθηκαν !!

Και κλείνω με τα παρακάτω.

Ήθελαν να αποχωρήσουν οι βουλευτές και οι άλλοι επίσημοι γιατί ήδη είχε ξεκινήσει στο Μαρκόπουλο η άλλη ορκωμοσία και όπως ήταν φυσικό θα έπρεπε να παραβρεθούν και εκεί , αλλά όσο η ορκωμοσία κρατούσε αυτοί βιάζονταν και τελικά με διακριτικό τρόπο αποχώρησαν για να προλάβουν.

Απίστευτος αυτός ο παπάς που με τις μαντινάδες του έδωσε μια άλλη αίσθηση στην συγκινητική βραδιά κάνοντας και τον ίδιο τον Μητροπολίτη να χαμογελάσει αλλά και όλους εκεί που βρέθηκαν και το ν καταχειροκρότησαν. Να σαι καλά παπά μου !!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ , ΑΓΑΠΗ  και πολλά ΧΑΜΟΓΕΛΑ !!!

O PARAPOLITIKOS της Atticanews.

 
Στο κράτος και όχι στους αιρετούς για 6 μήνες τα Περιφερειακά Ταμεία ... PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2010 23:03

Στο κράτος και όχι στους αιρετούς για 6 μήνες τα Περιφερειακά Ταμεία ...

30/12/2010 - 21:55 -

 

Όχι άμεσα, αλλά από 1η Ιουλίου του 2011 θα περάσουν στην αιρετή Περιφέρεια τα  Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης, που διαχειρίζονται το σύνολο των ευρωπαϊκών κονδυλίων και όχι μόνο. Στο μεταξύ θα έχουν συσταθεί τα διοικητικά τους συμβούλια, με πρόσωπα που προτείνονται μεν από τον αιρετό Περιφερειάρχη, δεν ορίζονται όμως από αυτόν αλλά από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης.

 

Αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο εγκυκλίου που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και αναφέρει ότι κατά το πρώτο εξάμηνο, πρόεδρος του Ταμείου θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης «ο οποίος συγκροτεί το διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 191 του Ν. 3852/2010, κατά το οποίο τα μέλη του προέρχονται από την Περιφέρεια και προτείνονται από τον οικείο Περιφερειάρχη.

 

Επισημαίνεται ότι στο μεταβατικό διάστημα από την έναρξη λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και μέχρι 30.6.2011 ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ασκεί όλα τα καθήκοντα του προέδρου των Περιφερειακών Ταμείων Ανάπτυξης όπως αυτά ορίζονται στις οικείες διατάξεις που διέπουν τα Ταμεία και ειδικότερα τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 191 του Ν. 3852/2010».

http://www.eklogika.gr/news/3624

 
ΥΠ.ΕΣ: Μέχρι τις 5 Ιανουαρίου να έχει τελειώσει η μετάταξη προσωπικού νομαρχιών στις Περιφέρειες! PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2010 23:01

ΥΠ.ΕΣ: Μέχρι τις 5 Ιανουαρίου να έχει τελειώσει η μετάταξη προσωπικού νομαρχιών στις Περιφέρειες!

30/12/2010 - 22:26 -

Δεν θα κάνουν Πρωτοχρονιά φέτος οι νεοεκλεγέντες Περιφερειάρχες και οι στενοί συνεργάτες τους, όπως προκύπτει από νέα εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ (δείτε την ολόκληρη) για τη «μεταφορά προσωπικού Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στις Περιφέρειες». Δύο μέρες μετά την Πρωτοχρονιά (3.1), όλες οι νεοσύστατες υπηρεσίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις διαπιστωτικές πράξεις για την μεταφορά του προσωπικού από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις στις Περιφέρειες και στις 5 Ιανουαρίου, οι Περιφερειάρχες πρέπει να έχουν εκδώσει τη διαπιστωτική πράξη και να την έχουν στείλει για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!

 

Η εγκύκλιος 52 του υπουργείου Εσωτερικών που απεστάλη σήμερα στις υπηρεσίες επίσης διευκρινίζει ότι «το προσωπικό που έχει μεταφερθεί αυτοδίκαια στην περιφέρεια λογίζεται πλέον ως προσωπικό αυτής».

 

Το ουσιαστικό μέρος της εγκυκλίου, αναφέρει:

 

«Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς του προσωπικού πρέπει να γίνουν οι κατωτέρω ενέργειες:

 

Ο οικείος Περιφερειάρχης άμεσα, μέχρι την 5η Ιανουαρίου 2011, πρέπει να εκδώσει διαπιστωτική πράξη για την κατάταξη του προσωπικού που μεταφέρθηκε, σε κενές θέσεις κατά κλάδο και ειδικότητα του οικείου Πρότυπου Ενιαίου Εσωτερικού Οργανισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας των Περιφερειών[1]. Η διαπιστωτική πράξη αυτή δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

 

 

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που οι κενές θέσεις των ΟΕΥ δεν επαρκούν η κατάταξη του προσωπικού θα γίνει σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις. Η κατάταξη σε προσωποπαγείς θέσεις δεν επιφέρει καμία δυσμενή μεταβολή στο υπηρεσιακό καθεστώς των υπαλλήλων. Σημειώνεται ότι επειδή με τους ΟΕΥ των αιρετών Περιφερειών οι κλάδοι έχουν ομαδοποιηθεί σε γενικότερες κατηγορίες π.χ. Γεωτεχνικό Προσωπικό, Διοικητικού-Οικονομικού, η κατάταξη του τακτικού προσωπικού σε κενές θέσεις του ΟΕΥ θα γίνει σύμφωνα με τον κλάδο και την ειδικότητα που κατέχουν οι υπάλληλοι, όπως προβλέπονται στο πδ 50/2001, όπως ισχύει. Για παράδειγμα:

 

P  Στον κλάδο ΠΕ Γεωτεχνικών περιλαμβάνονται οι ειδικότητες Γεωπονίας, Δασολογίας, Κτηνιατρικής, Γεωλογίας και Ιχθυολογίας,

 

P  Στον κλάδο ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού περιλαμβάνονται οι ειδικότητες Διοικητικού, Οικονομικού, Διοικητικού-Οικονομικού κ.λ.π.

 

Αμέσως μετά την κατάταξη του προσωπικού θα ακολουθήσει η τοποθέτησή του στις οργανικές μονάδες που προβλέπονται στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των περιφερειών. Η τοποθέτηση γίνεται με απόφαση του Περιφερειάρχη (άρθρο 245 παρ. 3 του ν.3852/2010).

 

Ποιοι μεταφέρονται και κατατάσσονται:

 

P  Tο τακτικό προσωπικό (μόνιμο και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Ενιαίων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομαρχιακών Διαμερισμάτων

 

P  Οι υπάλληλοι οι οποίοι είναι οργανικά ενταγμένοι σε Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις/Διαμερίσματα, αλλά είναι αποσπασμένοι σε άλλους φορείς.

 

Οι δικηγόροι με έμμισθη εντολή, των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων/Διαμερισμάτων οι οποίοι έχουν προσληφθεί σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 1649/1986 (ΦΕΚ 149 Α΄).

 

Ποιοι δεν μεταφέρονται και δεν κατατάσσονται:

 

P  Οι υπάλληλοι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που μετετάγησαν από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις στους Δήμους, όπου μεταφέρονται αρμοδιότητες από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση σύμφωνα με τις παρ. 1 και 2α του άρθρου 257 του ν. 3852/2010.

 

P  Οι υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι από άλλους φορείς σε Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Στην περίπτωση αυτή οι υπάλληλοι συνεχίζουν να τελούν σε απόσπαση, μέχρι και τη λήξη αυτής, και μετά επιστρέφουν στο φορέα που ανήκουν οργανικά.

 

Προσωπικό Νομαρχιακών Ιδρυμάτων

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 200 παρ. 3 του ν. 3852/2010, τα νομαρχιακά ιδρύματα περιέρχονται αυτοδικαίως στην οικεία περιφέρεια από την έναρξη της λειτουργίας της, δηλαδή από 1-1-2011.

 

Με διαπιστωτική πράξη του αρμοδίου για την πρόσληψη οργάνου (πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος), το τακτικό προσωπικό (μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) των νομαρχιακών ιδρυμάτων, που περιέρχονται αυτοδικαίως στην περιφέρεια, καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό των ιδρυμάτων αυτών, με την ίδια σχέση εργασίας. Η πράξη αυτή δεν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Προσωπικό νομαρχιακών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 201 παρ. 1 του ν. 3852/2010, τα νομαρχιακά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, που είχαν συσταθεί από τις καταργούμενες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και Διαμερίσματα, καταργούνται αυτοδίκαια και περιέρχονται στην περιφέρεια, από την έναρξη λειτουργίας της.

 

Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των καταργούμενων νομαρχιακών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό της οικείας περιφέρειας, με την ίδια σχέση εργασίας.

 

Με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη, το προσωπικό αυτό κατατάσσεται σε αντίστοιχες, κατά κατηγορία και κλάδο για τους μονίμους και κατά εκπαιδευτική βαθμίδα και ειδικότητα για τους ΙΔΑΧ, κενές θέσεις του Οργανισμού της Περιφέρειας και αν δεν υφίστανται, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις, που θα καταργηθούν με την αποχώρηση του υπαλλήλου.

 

Η απόφαση αυτή δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Γενικές επισημάνσεις:     

 

Το προσωπικό που έχει μεταφερθεί αυτοδίκαια στην περιφέρεια λογίζεται πλέον ως προσωπικό αυτής. Ως προς το υπηρεσιακό του καθεστώς διέπεται, το μεν μόνιμο από τις διατάξεις του ν. 3852/2010 καθώς και εκείνες του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007), όπως ισχύουν, το δε ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από τις διατάξεις του ν. 3801/2009 (ΦΕΚ Α΄ 163) και του π.δ. 410/1988 (ΦΕΚ Α΄191), όπως ισχύει.

 

Επισημαίνεται ότι το προσωπικό που μεταφέρεται αυτοδίκαια στις περιφέρειες εξακολουθεί να διέπεται από το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς στο οποίο υπαγόταν πριν από την κατάταξή του στην περιφέρεια[2].

 

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, λαμβάνοντας υπόψη τον επείγοντα χαρακτήρα των ενεργειών, εφιστούμε την προσοχή σας για τις κατά προτεραιότητα  ενέργειές σας. Για το λόγο αυτό, κρίνεται απαραίτητο οι υπηρεσίες σας να προβούν στην προετοιμασία των διαπιστωτικών πράξεων, μέχρι την 3-1-2011, ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσλειτουργίες που θα δυσχεράνουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Προς το σκοπό αυτό αποστέλλεται συνημμένα Υπόδειγμα Διαπιστωτικής Πράξης, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προσαρμόσετε ανάλογα".

 

 

 


[1] Με τις διατάξεις του άρθρου 241 παρ. 7 καταρτίστηκαν 13 Προεδρικά Διατάγματα, ύστερα από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών «Πρότυπα Οργανισμών Οργάνωσης και Λειτουργίας των Περιφερειών». Τα προεδρικά διατάγματα θα έχουν δημοσιευθεί μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων των νέων περιφερειαρχών.

 

[2] Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 17 άρθρου 4 του νόμου 3513/2006 (ΦΕΚ 265 Α΄) ορίζεται ότι υπάλληλοι των ΟΤΑ β΄ βαθμού, οι οποίοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται σε θέσεις Υπηρεσιών ή Φορέων που διέπονται από διαφορετικό ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς από αυτό στο οποίο υπάγονταν μέχρι τη μετάταξη ή μεταφορά τους, δύνανται, αντί της αυτοδίκαιης υπαγωγής τους στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς κύριας, επικουρικής ασφάλισης, πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης που διέπει το αντίστοιχο προσωπικό της νέας τους θέσης, να διατηρήσουν από την ημερομηνία της μετάταξης ή μεταφοράς τους το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς της θέσης από την οποία  προέρχονται και όλη η εφεξής υπηρεσία τους στη νέα τους θέση θεωρείται ότι  διανύεται στο καθεστώς αυτό. Η διατήρηση του προηγούμενου της μετάταξης ή μεταφοράς ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού καθεστώτος από τους υπαλλήλους του προηγούμενου εδαφίου γίνεται με ανέκκλητη δήλωσή τους που υποβάλλεται στην Υπηρεσία ή το Φορέα στην οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται. Η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης είναι τρεις (3) μήνες και αρχίζει από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής πράξης μετάταξης ή μεταφοράς.

http://www.eklogika.gr/news/3626

 
Εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Πώς θα λειτουργήσουν οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2010 22:59

Εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Πώς θα λειτουργήσουν οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες

30/12/2010 - 22:37 -

undefined

 

Μπορεί οι σύμβουλοι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων να έχουν εκλεγεί εδώ και μήνες αλλά μόλις μια μέρα πριν από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους, το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα την εγκύκλιο  (δείτε την ολόκληρη )με την οποία ορίζονται τα θέματα λειτουργίας των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, οι αρμοδιότητες των προέδρων τους , των συμβούλων και όλα τα «ανοιχτά» θέματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι όπως προκύπτει , ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση αυτή πάνω από 2,5 χρόνια, δηλαδή το μισό της θητείας μιας δημοτικής αρχής.

 

Υπενθυμίζεται δε, ότι ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε Δημοτικής Κοινότητας τα συμβούλια είναι 5μελή, για δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους, 11μελή, για δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό από 10.001 έως 50.000 κατοίκους και 15μελή, για δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό από 50.001 κατοίκους και άνω.

 

(Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρη την Εγκύκλιο για τη Λειτουργία των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων)

http://www.eklogika.gr/news/3627

 


Σελίδα 2540 από 2552

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση