ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 15:16

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου πραγματοποιεί επίσκεψη στη Χίο.

resized Φωτογραφία 1

Σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του άρθρου 8 της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Χίου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την πράξη με τίτλο: «Ενέργειες αποκατάστασης ζημιών από τις πυρκαγιές της 25ης Ιουλίου και της 26ης Αυγούστου 2016 στη Χίο και εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την περιβαλλοντική προστασία και την πρόληψη φυσικών καταστροφών».

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ολοκλήρωση του έργου του Κολεγίου, όπου ενημερώθηκε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για το γεγονός ότι η πορεία των σχετικών εργασιών είναι εντός χρονοδιαγράμματος.

resized Φωτογραφία 2

Τέλος, συνοδευόμενη από τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και Γιάννη Ξενάκη, και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χίου, επισκέφθηκε τον οδικό άξονα της Γέφυρας του Παντουκιός μέχρι τον κόμβο της Συκιάδας, όπου δρομολογείται νέο έργο για τη βελτίωση του εν λόγω τμήματος της εθνικής οδού Χίου- Καρδαμύλων, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.

 
Ο ρόλος των Περιφερειών στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, βασικό θέμα στη συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Κ. Αγοραστού με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο, στη Ρόδο PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 15:12

Ο ρόλος των Περιφερειών στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας,

βασικό θέμα στη συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Κ. Αγοραστού

με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο, στη Ρόδο

 

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ ξεκίνησε κύκλο επισκέψεων στις Περιφέρειες της χώρας

Κ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ Γ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

 

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ξεκίνησε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τον κύκλο επισκέψεών του στις Περιφέρειες της χώρας.

Ο κ. Κ. Αγοραστός, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στη Ρόδο, είχε μακρά συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου – μέλος του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε θέματα που άπτονται της επικείμενης αλλαγής του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης («Καλλικράτης»), στο σκέλος που αφορά τις Περιφέρειες, καθώς και θέματα σχετικά με το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Περιφέρειες στην διαδικασία παραγωγικής ανασυγκρότησης, σε συνάρτηση και με το δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον.

Ακολούθησε Συνέντευξη Τύπου στην οποία επισήμαναν:

-Κώστας Αγοραστός, Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας:

«Σ’ ένα περιβάλλον ασταθές και αβέβαιο, που δημιουργεί κινδύνους και τοξικότητα, οι Περιφέρειες παρέμειναν και παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στο σκοπό τους, με σεβασμό και ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και την κοινωνία. Και πετύχαμε πολλά. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας αναλάβαμε την προσωπική μας ευθύνη η οποία ανάγεται σε συλλογική και εθνική ευθύνη. Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, μακριά από τον λαϊκισμό και την μικροπολιτική. Για αυτό και είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Επιτροπή των Περιφερειών, αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Εμείς δηλώνουμε παρόντες με προτάσεις. Αυτό που προτείνουμε είναι μια παραγωγική επανάσταση, ένα μοντέλο που θα δίνει την δυνατότητα στις εξωστρεφείς, υγιείς δυνάμεις της χώρας να ανασάνουν και να παράγουν, δημιουργώντας εθνικό πλούτο και θέσεις εργασίας».

-Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου:

«Για μας, προϋπόθεση για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, είναι η περιφερειακή διακυβέρνηση, προκειμένου να μπορεί να είναι αποτελεσματικός ο ρόλος των Περιφερειών στην διαδικασία παραγωγικής ανασυγκρότησης. Παραγωγική ανασυγκρότηση, για μας τους Περιφερειάρχες σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξηθεί ο βαθμός ελευθερίας της κάθε περιφερειακής αρχής, να αποφασίσει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες να απαντούν στις ιδιαίτερες προκλήσεις, ευκαιρίες, δυνατότητες και ανάγκες της κάθε περιοχής. Αυτός ο βαθμός ελευθερίας θα πρέπει να είναι και στα τρία επίπεδα, πολιτικό, διοικητικό και οικονομικό».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σημειώνεται ότι στη Συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κ. Αγοραστός, εξήρε τις επιδόσεις και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε μια σειρά από τομείς, αρχής γενομένης από την επιτυχημένη και αποτελεσματική διαχείριση των κοινοτικών πόρων, όπου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πέτυχε απορρόφηση 110% των πόρων του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, ενώ μέχρι σήμερα έχει προκηρύξει το 76% του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020. «Η διαχείριση αυτή δίνει προστιθέμενη αξία στην κοινωνία και την οικονομία, όχι μόνο των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, αλλά ολόκληρης της χώρας, μέσα σε ένα πολύ δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχάρη τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την επιθετική τουριστική προβολή, με την οποία στηρίζει και ενισχύει το συγκριτικό πλεονέκτημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και που αποδείχθηκε άκρως αποτελεσματική, με τον τουρισμό να παραμένει αλώβητος από την γενικότερη οικονομική κρίση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κ. Αγοραστός στο μεγάλο και φιλόδοξο εγχείρημα της δημιουργίας δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά, λέγοντας ότι μία συζήτηση που διαρκεί δεκαετίες η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την κάνει επιτέλους πράξη και ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να υπάρξει το θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει τη λειτουργία τους.

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ψύχραιμο, υπεύθυνο και σοβαρό τρόπο, με τον οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διαχειρίστηκε την μεγάλη προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.   

 
Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη για την Εργατική Πρωτομαγιά PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 11:48

Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη για την  Εργατική Πρωτομαγιά

Δήμαρχος 15

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων, για το δικαίωμά τους στην εργασία, με κοινωνική δικαιοσύνη και ασφάλιση. Για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για ένα καλύτερο αύριο.

Είναι ταυτόχρονα ημέρα νηφάλιας σκέψης και ώριμου προβληματισμού γύρω από τα νέα σύνθετα προβλήματα και προκλήσεις που φέρνει μαζί της η παγκόσμια οικονομική κρίση και τα αδιέξοδα της αποτυχημένης πολιτικής που εφαρμόστηκε στην πατρίδα μας και βιώνουν σήμερα έντονα όλοι οι Έλληνες. Με συνέπεια τα χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την ανεργία να οδηγεί καθημερινά στο κοινωνικό περιθώριο χιλιάδες Έλληνες και να στερεί την ελπίδα από τη νέα γενιά που αποτελεί το μέλλον της πατρίδας.

Επιβάλλεται, πλέον, να υπάρξουν τολμηρές και ριζοσπαστικές αποφάσεις που θα αλλάξουν το κλίμα απογοήτευσης και ανασφάλειας, θα σπάσουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης και των λουκέτων και θα ξαναδώσουν ελπίδα, προοπτική και αξιοπρέπεια σ’ όλους τους Έλληνες.

Μέσα από το δρόμο της πραγματικής παραγωγικής ανασυγκρότησης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας που θα διασφαλίζουν το δικαίωμα των Ελλήνων στο ύψιστο αγαθό που είναι η εργασία, διασφαλίζοντας συγχρόνως ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής για τους μεγαλύτερους, γι’ αυτούς δηλαδή που με την συνεχή τους προσπάθεια δημιούργησαν τη σύγχρονη Ελλάδα.

 
Έξι οικογένειες προσφύγων, που διέμεναν στο camp Θερμοπυλών, είναι οι νέοι ωφελούμενοι του προγράμματος «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης», που έφτασαν εχθές στη Λιβαδειά. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 10:07

Έξι οικογένειες προσφύγων, που διέμεναν στο camp Θερμοπυλών, είναι οι νέοι ωφελούμενοι του προγράμματος «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης», που έφτασαν εχθές στη Λιβαδειά.

20170427 150900

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Αθανάσιος Αλεστάς, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων και το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ υποδέχτηκαν τους νέους πρόσφυγες στο κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο) και τους καλωσόρισαν στη πόλη.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Πούλου, καταδίκασε τις αιτίες του πολέμου που τους εξανάγκασαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να βρεθούν στην Ελλάδα.

Ενημέρωσε, ότι η Λιβαδειά ήδη φιλοξενεί οικογένειες προσφύγων, οι οποίες υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων και ανέφερε τις υποχρεώσεις που έχουν οι ωφελούμενοι απέναντι στο πρόγραμμα για την ομαλή εκβασή του.

 

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες που υποστηρίζουν το πρόγραμμα για να φιλοξενηθούν και να διαμείνουν και οι ίδιοι υπό ανθρώπινες συνθήκες.

 

Ενώ, αναφέρθηκε στην ύπαρξη και στην δράση του Δικτύου Αλληλεγγύης Λιβαδειάς που όλο αυτό το διάστημα είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Δήμου Λεβαδέων και της ΚΕΔΗΛ.

 

Με την σειρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Αλεστάς, απεύθυνε χαιρετισμό στους νέους ωφελούμενους και τόνισε ότι η καθημερινή φροντίδα τους είναι υποχρέωση του προσωπικού της ΚΕΔΗΛ.

 

Οι νέοι ωφελούμενοι ήταν πλήρως ενημερωμένοι από την προηγούμενη δομή φιλοξενίας τους για τον τόπο έλευσης τους και τον τρόπο διαμονής τους στη Λιβαδειά.

 

Η Λιβαδειά έχει φιλοξενήσει συνολικά 343 ωφελούμενους. Αυτή τη χρονική περίοδο στη πόλη διαμένουν 304 ωφελούμενοι, εκ των οποίων οι 187 είναι μικρά παιδιά.

 

Ήδη, οι πρώτες οικογένειες έχουν αποχωρήσει για μετεγκατάσταση και οικογενειακή επανένωση σε άλλη Ευρωπαική χώρα, ενώ στις περισσότερες οικογένειες της δομής μας έχουν δοθεί οι τελικές αποφάσεις μετεγκατάστασης τους.

 

Το πρόγραμμα «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης» σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Λιβαδειά, υλοποιείται απί την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Επιτροπή.

 


Σελίδα 1 από 2642
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer CARS 3 are back   Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση