ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Κ. Αγοραστός: «Απευθείας σύνδεση και χρηματοδότηση των Περιφερειών από την ΕΕ και όχι με bypass μέσω των εθνικών κρατών». PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2017 18:03

Κ. Αγοραστός: «Απευθείας σύνδεση και χρηματοδότηση των Περιφερειών από την ΕΕ και όχι με bypass μέσω των εθνικών κρατών».

Ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών στην επιτροπή οικονομικής πολιτικής της Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες.

FullSizeRender

«Οι Περιφέρειες στην ΕΕ είναι διαφορετικών ταχυτήτων και δυνατοτήτων βάσει των αρμοδιοτήτων και του βαθμού ελευθερίας που τους δίνει η κυβέρνηση κάθε χώρας»

 

Τάχθηκε υπέρ της κοινής φορολογικής πολιτικής της ΕΕ και ζήτησε να δοθεί βαρύτητα στην πολιτική ασφάλειας

 

 

Υπέρ της απευθείας σύνδεσης και χρηματοδότησης των Περιφερειών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι με bypass μέσω των κρατών μελών «που διαφοροποιεί πολλές φορές και αλλοιώνει το θετικό του αποτελέσματος», όπως είπε χαρακτηριστικά, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας στη συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικής πολιτικής της Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες.

«Αυτό το μήνυμα πρέπει να το στείλουμε στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ» προέτρεψε ο κ. Κ. Αγοραστός και χαρακτήρισε αναγκαία την ενίσχυση των Περιφερειών γιατί, όπως είπε, «οι Περιφέρειες στην ΕΕ είναι διαφορετικών ταχυτήτων και δυνατοτήτων βάσει των αρμοδιοτήτων και του βαθμού ελευθερίας που τους δίνει η κυβέρνηση κάθε χώρας».

Στην παρέμβαση του ο κ. Κ. Αγοραστός τάχθηκε υπέρ της κοινής φορολογικής πολιτικής της ΕΕ καθώς, όπως σημείωσε, «το φορολογικό dumping δημιουργεί προβλήματα μεταφοράς του πλούτου από χώρα σε χώρα. Χρειαζόμαστε αύξηση του πλούτου κι όχι μεταφορά του από χώρα σε χώρα ούτως που δημιουργεί και κόστος ανισότητας».

Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε αναγκαίο να δοθεί βαρύτητα στην πολιτική ασφάλειας γιατί, όπως ανέφερε, «οι περισσότεροι λαοί για τρεις κυρίως λόγους θέλουν την Ευρώπη: τη δημοκρατία, την ασφάλεια και την προοπτική. Και αυτή τη στιγμή έχουμε σοβαρό πρόβλημα, ενώ ανακύπτει ξανά το προσφυγικό- μεταναστευτικό», προειδοποίησε.

«Η Ευρώπη είναι μια, όλοι την θέλουν και άσχετα αν οι ευρωσκεπτικιστές θέλουν μια διαφορετική Ευρώπη, όλοι πιστεύουν σ’ αυτή και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να πετύχουμε με ρεαλιστικό και επεξηγηματικό, συγχρονισμένο και εκσυγχρονισμένο σχέδιο για την Ευρώπη», υποστήριξε ο κ. Κ. Αγοραστός.

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ WALTER STECHEL PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2017 17:25

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ WALTER STECHEL

170921-stechel

Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Walter Stechel είχε στο γραφείο του στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των δυο ανδρών ήταν το ζήτημα της περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, της αγροτικής οικονομίας, της βιομηχανικής ανάπτυξης και του τουρισμού.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας με το Γερμανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ τόνισε την ανάγκη ενδυνάμωσης αμοιβαίων συνεργιών σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος, με γνώμονα την προσέλκυση επενδύσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

«Το όπλο μας για να βγούμε από την κρίση είναι η ανάπτυξη της καινοτομίας και η ενίσχυση των επενδύσεων, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειάς μας σε τομείς όπως ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία, οι εξαγωγές και η επιχειρηματικότητα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, επιδιώκουμε τη σταθερή συνεργασία μας με φίλες χώρες, όπως η Γερμανία, που θα βοηθήσουν στην οικονομική ανάκαμψη του τόπου μας», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ξεχωριστή αναφορά στις ενέργειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς αυτή την κατεύθυνση, με την ίδρυση της νέας Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, που υποστηρίζει τους υποψήφιους επενδυτές μέσω της δημιουργίας μηχανισμού μίας και μοναδικής διεπαφής με τον επιχειρηματία (one stop shop) και της ανεύρεσης τρόπων και μηχανισμών χρηματοδότησης - συνεργασιών.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Walter Stechel ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την εποικοδομητική συνεργασία και εξέφρασε τη βούλησή του να συνεισφέρει στην καλύτερη προώθηση των επιχειρηματικών ανταλλαγών Γερμανίας - Ελλάδας και τη δημιουργία μελλοντικών ευκαιριών σ’ αυτό το πεδίο. Επίσης, ο Γερμανός Γενικός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο για τους στενούς πολιτισμικούς δεσμούς της Γερμανίας με την Κεντρική Μακεδονία, που όπως τόνισε «αντικατοπτρίζονται στην πολύ επιτυχημένη λειτουργία της Γερμανικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη και τη μεγάλη ζήτηση της γερμανικής ως δεύτερης γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση».

 
Γιώργος Σωφρόνης: Η ολιγωρία του Υπουργείου Ναυτιλίας , αποκλειστικά υπεύθυνη για τη ρύπανση της θάλασσας μας. Ο Δήμος Σαρωνικού από την πρώτη στιγμή έκανε συντονισμένες προσπάθειες , για να μην επιβαρυνθεί η περιοχή μας. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 17:20

 Γιώργος Σωφρόνης: Η ολιγωρία του Υπουργείου Ναυτιλίας , αποκλειστικά υπεύθυνη για τη ρύπανση της θάλασσας μας.

Ο Δήμος Σαρωνικού από την πρώτη στιγμή έκανε συντονισμένες προσπάθειες , για να μην επιβαρυνθεί η περιοχή μας.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 1

Με αφορμή το ανακριβές περιεχόμενο αναρτήσεων σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από διάφορα στελέχη της αντιπολίτευσης του Δήμου Σαρωνικού, σχετικά με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από το ατύχημα του δεξαμενόπλοιου στη Σαλαμίνα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

 

Πρώτον, η Δημοτική Αρχή του Δήμου και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης από την πρώτη στιγμή ήρθε σε επικοινωνία με τις λιμενικές αρχές, προκειμένου να έχει επίσημη ενημέρωση για τη διάσταση του προβλήματος. Οι λιμενικές αρχές διαβεβαίωναν ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με την πετρελαιοκηλίδα στην περιοχή μας. Παρόλα αυτά εμείς δεν εφησυχάσαμε . Βρεθήκαμε σε εγρήγορση κι όταν μια μικρή κηλίδα εμφανίστηκε το Σάββατο 16/9 το πρωί, ανατολικά της ξενοδοχειακής μονάδας του Grand Resort, χρησιμοποιήσαμε τα απορροφητικά ρολά και την συλλέξαμε.

 

Δεύτερον, συνεργεία καθαρισμού του Δήμου, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και την δύση του ηλίου, καθημερινά επιβλέπουν τις παραλίες και απομακρύνουν τα συσσωματόματα, όπου αυτά εμφανίζονται από την Παρασκευή το μεσημέρι που έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στην παραλία της Σαρωνίδας.

 

Τρίτον, υπήρξε επικοινωνία τη Δευτέρα 18/9 και την Τρίτη 19/9 με το Διευθυντή Ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ κ. Γ. Χατζηανέστη και αναμένουμε την ανάλυση των δειγμάτων του νερού που συλλέχθηκε την Παρασκευή 15/9/17 από το ΕΛΚΕΘΕ.

 

Τέταρτον, από σήμερα Τετάρτη 20/9 ξεκινούν οι λήψεις δύο δειγμάτων ανά ακτή στις παραλίες Αγίου Νικολάου Λαγονησίου, Σαρωνίδας, Κόλπος Αλυκών Αναβύσσου και Θυμάρι Παλαιάς Φώκαιας από τα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. με τους οποίους συνεργάζεται ο Δήμος, ώστε να έχουμε άλλη μία ανάλυση των υδάτων. Η ανάλυση θα γίνεται 2 φορές ανά εβδομάδα έως και το τέλος Σεπτεμβρίου και 1 φορά ανά δύο εβδομάδες έως και το τέλος Οκτωβρίου. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται από το Δήμο.

 

Με βάση τις παραπάνω ενέργειες αποδεικνύεται ότι ο Δήμος Σαρωνικού όχι μόνον δεν ολιγώρησε, αλλά αντίθετα έδρασε άμεσα για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που δημιούργησε αποκλειστικά και μόνον η ολιγωρία στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

Είναι προφανές ότι πίσω από το υποκριτικό ενδιαφέρον κάποιων συμπολιτών μας για το συγκεκριμένο πρόβλημα, κρύβονται μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

 

Προσπαθούν να δώσουν συγχωροχάρτι στους πραγματικά υπεύθυνους της περιβαλλοντικής καταστροφής, που είναι αφενός η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, που αποδείχθηκε ανίκανη να αντιδράσει άμεσα. Αφετέρου, η πλοιοκτήτρια εταιρεία που χρησιμοποιούσε ένα πλοίο ακατάλληλο για τη μεταφορά καυσίμων.

 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 16:16

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 2334

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, με θέμα «Αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό από τη βύθιση του Δεξαμενόπλοιου ¨Αγία Ζώνη ΙΙ¨». 

 

Ο κ. Μώραλης τοποθετήθηκε  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης,  για τη ρύπανση και τις συνέπειες αυτής στη θάλασσα και στις ακτές του Πειραιά καθώς και για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

 

 

 

Τα αποσπάσματα της τοποθέτησης του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη είναι τα εξής:

«Κύριοι υπουργοί, κύριοι βουλευτές καλησπέρα. Δεν είναι ευχάριστο να παρακολουθούμε  μια πολιτική αντιπαράθεση για το ποιος έκανε το πράσινο ταμείο, ποιος το αξιοποιεί, ποιός έκανε τη συμφωνία με το Ισραήλ και ποιος την ενεργοποιεί κ.α.. Εμείς είμαστε εδώ να εκφράσουμε την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δήμων μας τόσο γενικότερα όσο και σε σχέση με το συμβάν. Θα ήθελα να ενημερώσω τους παριστάμενους ότι δεν κληθήκαμε από την Επιτροπή. Είναι γεγονός. Οι έξι Δήμαρχοι, πλην της κυρίας Νάννου που ορθώς εκλήθη, δεν κληθήκαμε στην Επιτροπή. Άρα η γνώμη μας προφανώς δεν ήταν χρήσιμη σε μια τέτοια Επιτροπή, σε μια τέτοια συνεδρίαση. Κάναμε δημόσια ανακοίνωση διαμαρτυρία και οι έξι και εκ των υστέρων μίλησα με την Πρόεδρο της Επιτροπής και μου είπε ότι «αφού αιτηθήκατε θα σας καλέσουμε κι εσάς».  Είναι ο τρόπος βέβαια που διαχρονικά αντιμετωπίζει, για να είμαι ειλικρινής, η κεντρική διοίκηση την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν είναι τωρινό φαινόμενο και ούτε μοναδικό».

 

«Προσωπικά,  από την ημέρα που ενημερώθηκα -την Τρίτη 12/9 στις 16:00 και μετά- είχα τακτική επικοινωνία με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, τον Υπουργό Ναυτιλίας και τους συνεργάτες του. Αν ήταν αργά η Τρίτη και έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί την Κυριακή όπως είπε η Δήμαρχος Σαλαμίνας, δεν μπορούμε να το κρίνουμε εύκολα. Ή αν έγινε η πρώτη συνάντηση Τρίτη βράδυ –όπως είπε ο Υπουργός στο Υπουργείο- κι αν έπρεπε να γίνει Τρίτη βράδυ η Κυριακή μεσημέρι κι αυτό δεν μπορώ να το κρίνω. Άρα το να «δικάζουμε» εδώ σε μια αίθουσα και να λέμε ότι φταίει ο Α ή ο Β είναι άκαιρο. Αυτό που μας νοιάζει τώρα, είναι να καθαρίσουν οι ακτές και οι θάλασσες, να γίνει ο  καλύτερος δυνατός καθαρισμός και νομίζω ότι μετά θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει, είτε είναι πολιτικές είτε είναι ποινικές είτε είναι αστικές. Στην κατεύθυνση αυτή, υπέβαλα την προηγούμενη Πέμπτη εκ μέρους του Δήμου Πειραιά μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου –κι άλλοι συνάδελφοι έκαναν το ίδιο-ακριβώς για να ξεκινήσει μια έρευνα, διότι αισθανόμαστε κ. Υπουργέ Ναυτιλίας-και ξέρετε ότι έχουμε μια καλή συνεργασία και λόγω αντικειμένου στον Πειραιά-ότι δεν μπορεί να έγιναν όλα καλά. Είναι δύσκολο να κατανοήσει ένας απλός πολίτης που δεν έχει εξειδικευμένη γνώση ότι έγιναν όλα καλά. Δεν μπορεί όλα να πήγαν τόσο καλά και να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

 

«Δεν ξέρω αν το λάθος είναι στην επιθεώρηση του πλοίου ή στον τρόπο βύθισης ή στην λειτουργία των ιδιωτών ή στον γενικότερο συντονισμό, αλλά δεν μπορεί ένα μικρό ναυάγιο να έχει αυτά τα αποτελέσματα και να ισχυρίζονται κάποιοι ότι έγιναν όλα καλώς και στον τρόπο και στον χρόνο. Διαφορετικά, θα πρέπει να αποδεχθούμε, το ακόμα χειρότερο, ότι ένα μικρό ναυάγιο έστω και αν έγιναν όλα σωστά, είχε όλα αυτά τα αποτελέσματα».

 

«Πράγματι από την Τρίτη και μετά, συμμετείχαμε σε κάποιες συνεδριάσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας είτε οι Δήμαρχοι είτε οι Αντιδήμαρχοι είτε οι Γενικοί Γραμματείς, έχουμε ενημέρωση, δεν  είπαμε ότι  δεν έχουμε. Το σημερινό mail  βέβαια που ήρθε προκειμένου οι Δήμοι να προχωρήσουν σε φράγματα  είναι κάτι το οποίο δεν είναι υλοποιήσιμο και δεν είναι υλοποιήσιμο για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα τα κονδύλια, -όπως με ενημέρωσε ο συνάδελφος Δήμαρχος ο οποίος θα μιλήσει μετά- δεν υπάρχουν. Δεύτερον οι διαδικασίες των διαγωνισμών είναι χρονοβόρες. Εάν πάμε με τη μορφή του κατεπείγοντος και προχωρήσουμε σε ανάθεση θα έχουμε προβλήματα με τους Επιτρόπους. Και τρίτον δεν γνωρίζουμε να κάνουμε τη δουλειά αυτή.   Άλλωστε αν ήταν δική μας δουλειά,  θα μας το είχατε πει από την προηγούμενη Τρίτη, δηλαδή τότε ήταν πιο  «καυτό» το θέμα, θα μπορούσατε να μας πείτε αν είχαμε  τη δυνατότητα: «βάλτε φράγματα».   Όχι μια εβδομάδα μετά που πλέον λέτε και εσείς οι ίδιοι ότι μάλλον, ότι  έχει φθάσει σε ακτές και παραλίες είναι αυτό και μόνο και δεν θα υπάρξει άλλη ρύπανση. Άρα, το να βάλουμε τώρα φράγματα που  μας καλείτε με σημερινόmail, στις 20  του μηνός, προκαλεί ερωτηματικά.  Να τα βάλουμε για ποιο λόγο, εάν δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν άλλες κηλίδες;  Τι να προστατέψουμε και πως θα το κάνουμε; 

Θέλω να πω, πως πρέπει να υπάρχει μια πιο στενή συνεργασία, δεν είναι μόνο αυτή η περίπτωση. Δεν θα αναφερθώ σε άλλες,  όπως στο προσφυγικό που πάλι αιφνιδιάστηκε η Αυτοδιοίκηση. Πρέπει να υπάρχει μια πιο στενή και κυρίως έγκαιρη συνεργασία της Κεντρικής Διοίκησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Βεβαίως και αυτό που είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, δηλαδή  να δούμε το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά αυτό σημαίνει  πόρους,  σημαίνει άλλες διαδικασίες. Δεν μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση με αυτές τις διαδικασίες να συμβάλλει αποτελεσματικά σε μια τέτοια ιστορία».  

 

«Κι εγώ κ. Υπουργέ, κ. Φάμελλε, τη λέω καταστροφή, καθώς αυτό που πρέπει να αξιολογήσουμε εμείς τώρα είναι το μέγεθος της ζημιάς. Όπως είπατε σε τρεις εβδομάδες, τρείς μήνες, όταν θα τελειώσει αυτή η ιστορία, να πάνε οι επιστημονικοί φορείς να μετρήσουν, να δούμε τη βλάβη, να ποσοτικοποιήσουμε την οικονομική ζημία και θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις».

 

«Δεν είμαι αισιόδοξος,  εύχομαι να διαψευστώ και να επιβεβαιωθεί ο Υπουργός Ναυτιλίας που είναι πιο αισιόδοξος. Μακάρι. Να μην έχει δηλαδή αποτυπώματα αυτή η ιστορία ή παρενέργειες τα επόμενα χρόνια.  Να είναι μια περιπέτεια για την οποία θα ταλαιπωρούμαστε για μήνες. Φοβάμαι επαναλαμβάνω ότι δεν θα είναι έτσι. Δεν μπορώ να το αποδείξω. Ο Υπουργός άλλωστε γνωρίζει περισσότερα από τους παριστάμενους εδώ στον τομέα του περιβάλλοντος». 

 


Σελίδα 1 από 2177

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry
Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry
Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry Η γοητευτική ηθοποιός Halle Berry είναι και πάλι ευτυχισμένη, καθώς μετά το διαζύγιο της με τον ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...