ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η αγάπη στην πατρίδα ο οδηγός μας για τη διάσωση του τόπου» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2017 19:57

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η αγάπη στην πατρίδα ο οδηγός μας για τη διάσωση του τόπου».

tatoulis2

«Η αγάπη στην πατρίδα αποτελεί το κυρίαρχο σημείο αναφοράς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το έτος 2017 και σημείωσε ότι οι ευχές του για το νέο έτος εστιάζονται στην αναζήτηση των αξιών μέσα από την παράδοση.
«Οι ταπεινοί πολίτες, αυτοί που διαχρονικά αναλάμβαναν το βάρος της επίλυσης των προβλημάτων, είχαν πάνω απ’ όλα τη διάσωση της πατρίδας μας» ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «αναλογιζόμενος την παράδοση των ευχών θέλω να σημειώσω ότι δεν έπιαναν τόπο γιατί κανένας μας δεν αποφάσισε να αλλάξει. Την αλλαγή έχει ανάγκη ο τόπος, αυτή που ξεκινά απ’ τον καθένα προσωπικά και αυτή που εμπεριέχει την προσωπική ευθύνη του καθενός, αλλά και το ενδιαφέρον του για τον τόπο».
Ο κ. Τατούλης δήλωσε ακόμη ότι δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα μέσα από έναν ξύλινο πολιτικό λόγο ευχών, χωρίς την αντίληψη και ανάληψη της πολιτικής προσωπικής ευθύνης, και σχολίασε ότι απέναντι στον αντιευρωπαϊκό λόγο που διατυπώνεται από ορισμένους, «θέλω να υπενθυμίσω ότι είμαστε χώρα της Ευρώπης και έχουμε τις δικές μας ευθύνες για την πορεία αυτού του τόπου».

 
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννη Τσιρώνη στα γραφεία της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2017 19:53

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννη Τσιρώνη στα γραφεία της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη.

Φωτογραφία 1

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Βουλευτής κ. Γιώργος Πάλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής κ. Κώστας Αδαμίδης, ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Ευστράτιος Ψαριανός, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λέσβου κ. Γιώργος Λαγουτάρης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Π.Ε. Λέσβου κα. Παναγιώτα Πετρίδου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και της Περιφέρειας.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν αναλυτικά από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου καθώς και τα σοβαρά αναπτυξιακά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα και πιο συγκεκριμένα:

Φωτογραφία 2

 • Προβλήματα ενιαίας ενίσχυσης. Απαραίτητη είναι η σωστή χαρτογράφηση των αγροτεμαχίων.

 • Ανάδειξη των τοπικών φυλών προβάτου, όπως της Λέσβου, της Χίου και της Λήμνου.

 • Προσδιορισμός και ταυτοποίηση της σαρδέλας Καλλονής, ως προϊόντος Π.Ο.Π ή Π.Γ.Ε. καθώς και των τυροκομικών προϊόντων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως και λοιπών παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων.

 • Δημιουργία πρότυπων πιλοτικών αγροκτημάτων.

 • Αξιοποίηση γεωθερμίας για γεωργική χρήση.

 • Ενίσχυση της αγροδιατροφικής σύμπραξης και προώθηση των αγροτικών προϊόντων.

 • Προβλήματα αλιείας ολοθουρίων.

 • Προβλήματα καταστροφών από δελφίνια.

 • Αναθεώρηση ειδικού χωροταξικού για υδατοκαλλιέργειες.

 • Φράγμα ποταμού Τσικνιά.

 • Έγκριση προγραμμάτων διαχείρισης υπερπληθυσμού κουνελιών στη Λήμνο.

 • Διαχείριση υπερπληθυσμού ακρίδων στον Άγιο Ευστράτιο.

 • Εξέταση προβλημάτων επάρκειας βοσκοτόπων στη Χίο λόγω πυρκαγιών.

 • Διερεύνηση δυνατότητας άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των αγελαδοτρόφων της Χίου.

 • Ενέργειες από την πλευρά του ΥΠΑΑΤ για άρση της απαγόρευσης της εξαγωγής ζώντων ζώων (καραντίνα) από τη Λέσβο.

 • Άμεση καταγραφή των ζημιών από χιονοπτώσεις και καταβολή αποζημιώσεων.

 • Ενέργειες για μείωση κόστους παραγωγής του αγροτικού τομέα στα νησιά μας.

 • Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή.

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, εκτός των άλλων, ζήτησε άμεσες λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού τομέα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου παράγουν υψηλής ποιότητας και μεγάλης διατροφικής αξίας προϊόντα που πολλές φορές τα χαρακτηρίζει και η μοναδικότητα. Οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι πολλές και αναμένουμε τόσο την επίλυση των προβλημάτων, όσο και συμπαράσταση στην αναπτυξιακή προσπάθεια του αγροτικού τομέα των νησιών μας».

 
Στ. Αρναουτάκης: «Η έξυπνη εξειδίκευση «εργαλείο» για την ανάπτυξη της οικονομίας Κρήτης»-Το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2017 19:35

Στ. Αρναουτάκης: «Η έξυπνη εξειδίκευση «εργαλείο» για την ανάπτυξη της οικονομίας Κρήτης»-Το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας

1ΚΡ

 

Το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Κρήτης (ΠΣΕΚ-Κ) εξελέγει στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση των μελών του στη Περιφέρεια παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Νέος Πρόεδρος του ΠΣΕΚ-Κ εκλέχτηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης-Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών τ. Διευθυντής Ινστιτούτου Πληροφορικής ΙΤΕ Κωνσταντίνος Στεφανίδης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αφού συνεχάρη τα μέλη του νεοσυσταθέντος ΠΣΕΚ-Κ, τόνισε την σημαντικότητα του έργου του αναφέροντας ότι, η ανάπτυξη της «έξυπνης εξειδίκευσης» που παράγουν τα επιστημονικά, ερευνητικά, εκπαιδευτικά ιδρύματα στην πραγματική οικονομία της Κρήτης αποτελεί στρατηγικό στόχο για την Περιφέρεια. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτήρισε την «έξυπνη εξειδίκευση» από τα σημαντικότερα «εργαλεία» για την ανάπτυξη της οικονομίας του νησιού που με την συνεργασία πρωτογενή τομέα και τουρισμού μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας με την αξιοποίηση νέου επιστημονικού προσωπικού.

Το ΠΣΕΚ-Κ αποτελεί όργανο υποστήριξης των αναπτυξιακών δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΑΚ)

Επίσης, σε επιτελικό επίπεδο, έχει γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό ρόλο στην εφαρμογή της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3Crete), για την προώθηση της διαδικασίας της επιχειρηματικής ανακάλυψης.

Η σύνθεση του Προεδρείου του ΠΣΕΚ-Κ, όπως προέκυψε μετά την διενέργεια της εκλογής είναι:

Πρόεδρος: Στεφανίδης Κωνσταντίνος (Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης-Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών/τ. Διευθυντής Ινστιτούτου Πληροφορικής ΙΤΕ)

Αντιπρόεδρος: Καθαράκης Μιχάλης (Επιμελητήριο Ηρακλείου/ Διευθυντής ΚΕΚ-Τεχνικές σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου)

Γραμματέας: Φόρτσας Βασίλειος (Μέλος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ)/Σύμβουλος Διοίκησης Επιμελητηρίου Χανίων)

Αναπληρωτής Γραμματέας: Τσικνάκης Εμμανουήλ (Καθηγητής Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης (ΤΕΙ Κρήτης)-Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής)

Επίσης, μέλη του ΠΣΕΚ-Κ είναι οι:

Αλεξάκης Γεώργιος (Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης)

Ζωγραφάκης Νικόλαος (Διευθυντής Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης)

Παπαγεωργίου Μάρκος (Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης- Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης/ Διευθυντής Εργαστηρίου Δυναμικών Συστημάτων και Προσομοίωσης)

Μαγουλάς Αντώνιος (Ερευνητής Α΄ Βαθμίδας-Διευθυντής Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών (ΙΘΑΒΒΥΚ)/ Αντιπρόεδρος Δ.Σ του ΕΛΚΕΘΕ)

Τσιρώνης Γεώργιος (Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης -Τμήμα Φυσικής/ Αναπληρωτής Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης)

Πελεκάνος Νικόλαος (Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης -Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών)

Ντούλης Ανδρέας (Μέλος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ)-Παράρτημα Κρήτης)

 
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους χιονιάδες των τελευταίων εβδομάδων. Κ. Αγοραστός: «Με 178 μηχανήματα, 418 ανθρώπους και 6.850 τόνους αλάτι κρατήσαμε το οδικό δίκτυο ανοικτό» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2017 19:22

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους χιονιάδες των τελευταίων εβδομάδων. 

Κ. Αγοραστός: «Με 178 μηχανήματα, 418 ανθρώπους και 6.850 τόνους αλάτι κρατήσαμε το οδικό δίκτυο ανοικτό»

resized 16129426 1369888996386240 1010008550 o

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες η Θεσσαλία αντιμετώπισε δυο σφοδρά κύματα κακοκαιρίας με συνεχείς και έντονες χιονοπτώσεις και ρεκόρ αρνητικών θερμοκρασιών. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, οι Αντιπεριφερειάρχες, τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας, και το αντίστοιχο προσωπικό βρέθηκαν σε εγρήγορση επί 24ώρου βάσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Στόχος ήταν να διατηρηθεί το δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Θεσσαλίας προσβάσιμο, ιδίως τα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.

resized 16129700 1369951639713309 1902112619 o

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Από τις 6 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα η Θεσσαλία αντιμετώπισε δυο σοβαρές κακοκαιρίες. Με μεγάλη προσπάθεια και συντονισμό καταφέραμε να κρατήσουμε ανοικτό το οδικό δίκτυο ευθύνης μας. 24 ώρες το 24ωρο άνθρωποι και μηχανήματα εργάστηκαν σκληρά για το λόγο αυτό. Απεγκλωβίσαμε ανθρώπους και ζωικό κεφάλαιο, όπου χρειάστηκε και συνδράμαμε όπου μας ζητήθηκε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Στρατό, την Αεροπορία, τη ΔΕΗ και τους Δήμους για τη συνεργασία, καθώς τους οδηγούς για τη συμμόρφωση τους στις υποδείξεις και τη σύνεση που επέδειξαν κατά την μετακίνησή τους. Επίσης να ευχαριστήσω και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς όταν ζητήσαμε ιδιαίτερα για τη Σκόπελο και την Αλόννησο μηχανήματα, ανθρώπους και ελικόπτερα για απεγκλωβισμούς, ανταποκρίθηκαν στα αιτήματά μας».

Όπως έγινε γνωστό συνολικά απασχολήθηκαν για τον αποχιονισμό:

- 418 άνθρωποι

- 178 μηχανήματα (λεπίδες, μηχανήματα έργου, αλατιέρες, ρατράκ, ανέμες)

- ενώ «έπεσαν» στο οδικό δίκτυο 6.850 τόνοι αλάτι.

 

- Τα Τηλεφωνικά Κέντρα των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας λειτουργούσαν σε 24ωρη βάση λόγω της κακοκαιρίας, βοηθώντας στον συντονισμό των ενεργειών των Υπηρεσιών

 

- Όπου απαιτήθηκε πραγματοποιήθηκαν απεγκλωβισμοί και άρσεις καταπτώσεων (βράχων και δένδρων), ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνέδραμε ανοίγοντας δρόμους στα συνεργεία της ΔΕΗ για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης.

resized 16145842 1369888989719574 2021739213 o

Επισημαίνεται ότι ο αποχιονισμός στα ορεινά, ιδιαίτερα της Καρδίτσας και των Τρικάλων, βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς το τελευταίο 24ωρο το ύψος του χιονιού ξεπέρασε σε πολλά σημεία και τα 2,5 μέτρα. Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους δύο αυχένες, Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου στην Καρδίτσα στα ορεινά Πύλης και Καλαμπάκας Τρικάλων.

 


Σελίδα 1 από 2557

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση