ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Στη διεθνή έκθεση τουρισμού ‘Holiday & Spa Expo’ στη Σόφια της Βουλγαρίας η Περιφέρεια Θεσσαλίας. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2017 14:03

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού ‘Holiday & Spa Expo’ στη Σόφια της Βουλγαρίας η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

resized ΣΟΦΙΑ

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ‘HOLIDAY & SPA EXPO’ που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας από 15 έως 17 Φεβρουαρίου συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 350 περίπου εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και παρουσίασαν τους τουριστικούς τους προορισμούς σε 30.000 σχεδόν επισκέπτες, κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε με δικό της εντυπωσιακό περίπτερο, όπου παρουσίασε σε πράκτορες, δημοσιογράφους και επισκέπτες τις τουριστικές προτάσεις - προορισμούς της περιοχής μας καθώς και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον παραπάνω τομέα.

resized ΣΟΦΙΑ 2

Στόχος της Περιφέρειας είναι όχι μόνο να διατηρήσει την καλή παράδοση των προηγούμενων ετών αλλά να προσελκύσει τη φετινή περίοδο ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο από την τουριστική αγορά της Βουλγαρίας, μιας και η Θεσσαλία θεωρείται κοντινός και αγαπημένος προορισμός καθόσον τα τουριστικά της χαρακτηριστικά συμπυκνώνουν ‘μια μικρή Ελλάδα’ στο κέντρο της Ελλάδας.

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας διέθεσε λεωφορείο προκειμένου να μεταφερθούν στη Βουλγαρική πρωτεύουσα, πέραν των μελών της και Θεσσαλοί επαγγελματίες του τουρισμού. Η συμμετοχή τους ήταν σημαντική και δημιουργική καθώς είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με tour operators και να προωθήσουν το τουριστικό τους προϊόν.

 

Η πρώτη μέρα της έκθεσης ήταν αποκλειστικά για επιχειρηματικές (Β2Β) συναντήσεις, ενώ οι δύο επόμενες αφορούσαν το ευρύ κοινό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης υπήρχε οπτικοακουστική παρουσίαση των θεσσαλικών προορισμών με φωτογραφίες και video ενώ διανεμήθηκε ταυτόχρονα τουριστικό υλικό από όλες τις περιφερειακές ενότητες. Έγινε επίσης εκτενή παρουσίαση των θεματικών – εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που ενδιαφέρουν τους Βούλγαρους, ενώ δόθηκε έμφαση στην υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και των υποδομών της περιοχής μας. Τα μέλη δε της αποστολής παρείχαν πλήρη και επαρκή ενημέρωση σε όλους όσους επισκέφτηκαν το περίπτερό της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης προσφέρθηκαν θεσσαλικά εδέσματα, θέλοντας έτσι να συνδυαστεί η θεσσαλική γαστρονομία με τους τουριστικούς θεσσαλικούς προορισμούς.

resized ΣΟΦΙΑ 3

Σημαντικό ‘αποτύπωμα’ της ‘HOLIDAY & SPA EXPO’ είναι η ολοένα αυξανόμενη τουριστική ροή των Βουλγάρων προς του θεσσαλικούς προορισμούς, κατατάσσοντας έτσι την περιοχή μας στην κορυφή της λίστας επιλογής τουριστικών προορισμών, με τη μορφή είτε ολιγοήμερων είτε πολυήμερων διακοπών ‘ εκμεταλλευόμενοι’ την προσιτή χιλιομετρική απόσταση των δύο χωρών.

 

Το περίπτερο της Περιφέρεια Θεσσαλίας επισκέφθηκαν η Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας κα. Stella Baltova και ο Έλληνας Πρέσβης Γρηγόριος Βασιλοκωνσταντάκης. Την αποστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Βασίλης Πινακάς, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά επαφών με φορείς του τουρισμού, το υπηρεσιακό στέλεχος της Π.Ε. Καρδίτσας κα Άννα Λεοκάντια Κρουλ, ενώ ενισχύθηκε σημαντικά από την παρουσία Θεσσαλών επαγγελματιών.

 

Ως αιρετή Περιφέρεια εντατικοποιούμε τη στοχευμένη προβολή των τουριστικών μας πλεονεκτημάτων, προωθώντας με κάθε πρόσφορο μέσο όλες τις μορφές τουρισμού 365 μέρες το χρόνο, έτσι ώστε να συμβάλλουμε στην αύξηση των τουριστικών ροών, που θα δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχή μας, που είναι και το ζητούμενο.

 
Συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη με τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριο Γεωργιάδη PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2017 09:55

Συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη με τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριο Γεωργιάδη

DSC 0066 

Τον δήμαρχο της Αθήνας κ. Γιώργο Καμίνη επισκέφθηκε ο βουλευτής Α' Αθηνών του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Μάριος Γεωργιάδης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα μεγάλα θέματα που αφορούν την πόλη της Αθήνας και τη λειτουργία του δήμου και συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία για την προώθηση των ζητημάτων της ποιότητας ζωής στην πρωτεύουσα.  

 
Τα πεπραγμένα της Περιφέρειας Αττικής για το 2016. Βασικά σημεία της ομιλίας της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 18:38

Τα πεπραγμένα της Περιφέρειας Αττικής για το 2016.

Βασικά σημεία της ομιλίας της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου.

doyroyper

Την παρουσίαση των πεπραγμένων της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, έκανε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 185 του ν. 3852/2010 (Καλλικράτης).

Η ομιλία της Περιφερειάρχη εστιάστηκε στα βασικά πεπραγμένα του 2016:

«Χάρη στη συστηματική και σοβαρή δουλειά μας το 2016, χάρη στην υπογραφή 117 προγραμματικών συμβάσεων και χάρη στις δημοπρατήσεις έργων, εντός του έτους, πέφτουν άμεσα στην αγορά, περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ».

«Είναι άραγε ‘αδράνεια’ η μετατροπή μέρους του οικονομικού πλεονάσματος της Περιφέρειας, το οποίο αυξήσαμε φέτος, σε θρυαλλίδα επανεκκίνησης όχι μόνο της τοπικής οικονομίας αλλά και όλης της χώρας; Αυτό είναι χειροπιαστή πραγματικότητα».

Ανάπλαση του Φαληρικού όρμου: «Πρόκειται για ένα έργο πνοής που από το 2016 υλοποιείται μέσα σε χρόνους ρεκόρ, παρά την αλλαγή νομοθεσίας τον περασμένο Αύγουστο, αλλάζοντας την Αττική, βελτιώνοντας το περιβάλλον, προστατεύοντας τους πολίτες, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για προσέλκυση επενδύσεων». «Έργο που απαλλάσσει 160.000 συμπολίτες μας από την ανασφάλεια και τον κίνδυνο των πλημμύρων. Έργο υπερτοπικής σημασίας που αλλάζει τον προσανατολισμό της Αττικής στο σύνολό της, σπάζοντας έναν άδικο αποκλεισμό και δίνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στη θάλασσα. Έργο που συνδέει την πόλη με τη θάλασσα, αλλάζοντας ριζικά το μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής και εντάσσοντας την περιοχή στον τουριστικό χάρτη. Πρόκειται για εμβληματικό έργο που αλλάζει την όψη του παράκτιου μετώπου. Που αλλάζει την Αττική».

«Δεν σημειώθηκε καμία απώλεια κοινοτικών πόρων του ΠΕΠ Αττικής 2007 - 2013, ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ. Αντιθέτως το ΠΕΠ Αττικής 2007 - 2013 έκλεισε χωρίς καμία απώλεια πόρων, με απορρόφηση 111,4%. Παράλληλα το ΠΕΠ Αττικής 2014 - 2020 ολοκλήρωσε το έτος 2016 με απορρόφηση 72.2 εκατομμυρίων κοινοτικής συνδρομής».

«Μια απλή σύγκριση του ΠΕΠ Αττικής 2007 - 2013 με το ΠΕΠ Αττικής 2014 - 2020 κατά την ίδια χρονική περίοδο, δηλαδή το 2009 και το 2016 αντίστοιχα, είναι αποκαλυπτική της δουλειάς μας. Απορρόφηση 8.4% έναντι 2.5% και δαπάνη σε όρους κοινοτικής συνδρομής : 56,2 το 2009 έναντι 73,0 το 2016».

«Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, η διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Αττικής, δημοσιεύει ανοικτή πρόσκληση προς τους δήμους της Αττικής, για την υποβολή σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης συνολικού προϋπολογισμού 260 εκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχεί στο ¼ του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του ΠΕΠ».

«Επιλύσαμε ένα χρόνιο πρόβλημα. Εκείνο της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους. Πλέον λύσαμε το θέμα για τα επόμενα τρία χρόνια: με την ανάπτυξη δυναμικού συστήματος αγοράς για την ανάθεση της μεταφοράς των μαθητών, προϋπολογισμού 74.6 εκατομμυρίων ευρώ. Η Αττική είναι η πρώτη Περιφέρεια που υιοθέτησε αυτόν τον αδιάβλητο, διαφανή και αποτελεσματικό τρόπο ανάθεσης υπηρεσιών».

«Το 2016 ήταν η χρονιά που ψηφίστηκε η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής. Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δέκα χρόνια. Πλέον η Αττική διαθέτει νέο νομικό πλαίσιο διαχείρισης των απορριμμάτων πλήρως εναρμονισμένο με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, στη βάση των κατευθύνσεων της κυκλικής οικονομίας και των αρχών της αποκέντρωσης, της εγγύτητας, της ανακύκλωσης, της επανάχρησης».

«Για την εξοικονόμηση λοιπόν πόρων, τον εξορθολογισμό της δαπάνης και την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων της Περιφέρειας, επιβάλλεται η μεταστέγαση των επιτελικών υπηρεσιών της. Με στόχο την απρόσκοπτη και αποτελεσματικότερη συνεργασία τους και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό τους». «Όπως άλλωστε ήδη έγινε με τη μεταφορά των υπηρεσιών του Νοτίου Τομέα, από 12 κτίρια, σε 8 δήμους, σε ένα κτίριο – γεγονός που μείωσε σε μεγάλο βαθμό τα λειτουργικά έξοδα της Περιφέρειας. Και έφερε κέρδος στους πολίτες, στο Δημόσιο, καθώς εξοικονομούμε 401 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο (από 839 χιλιάδες, τώρα η Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα πληρώνει για ενοίκια 438 χιλιάδες)».

«Στο πλαίσιο του θέματος της κινητής και ακίνητης περιουσίας της Περιφέρειας: Για πρώτη φορά ολοκληρώνουμε την καταγραφή της ακίνητης και κινητής περιουσίας της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο την καλύτερη και ορθολογικότερη αξιοποίησή της. Κάνουμε δήλωση των ακίνητων περιουσιακών της στοιχείων, στο πλαίσιο της διαδικασίας κτηματογράφησης. Διενεργούμε προσεισμικούς ελέγχους των κτιρίων, στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς και δευτεροβάθμιων ελέγχων, στο πλαίσιο των οδηγιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

«Ιδρύσαμε τον περασμένο Μάρτιο, σε συνεργασία με τη ΓΓ Εμπορίου, το Κέντρο Logistics προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, καταρχήν των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας και επίσης και άλλων κοινωνικά αδύναμων ομάδων. Το Κέντρο εξυπηρετεί μέχρι σήμερα συνολικά 40 δομές φιλοξενίας προσφύγων, εκ των οποίων 11 δομές εντός Αττικής, 29 κέντρα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ταυτόχρονα, εξυπηρετεί και 26 ιδρύματα και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και 18 Νοσοκομεία - Κέντρα Υγείας και Ιατρεία».

 
Χαιρετισμός που απηύθυνε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην εναρκτήρια συνεδρίαση του διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με θέμα «Οι νέοι ευρωπαίοι και η Ευρώπη των κρίσεων». PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 17:33

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου απηύθυνε χαιρετισμό στην εναρκτήρια συνεδρίαση του διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Βορείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα «Οι νέοι ευρωπαίοι και η Ευρώπη των κρίσεων».

Φωτογραφία

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της Περιφερειάρχη:

 

«Σας καλωσορίζουμε στη συνάντηση αυτή, στο Διεθνές Συνέδριο, που είναι αφιερωμένο στους νέους Ευρωπαίους και στην Ευρώπη των κρίσεων.

Μια συνάντηση ανταλλαγής απόψεων και επιχειρημάτων, με επίκεντρο και αναφορά τους νέους γύρω από το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, είναι πάντα επίκαιρη, κατεξοχήν όμως σήμερα.

Η Ευρώπη, ένας κοινωνικός, πολιτικός και πολιτιστικός χώρος που διεκδικεί πρωτοπορία στο σύγχρονο κόσμο, είναι σε μια φάση μετάβασης, μετά από δεκαετίες δημιουργικής, ειρηνικής συνύπαρξης.

Η Ευρώπη, είναι ένας ζωντανός χώρος, επειδή είναι δημοκρατικός χώρος. Και όπως κάθε δημοκρατικός χώρος, συζητάει και προβληματίζεται, αμφισβητεί και δοκιμάζεται.

Σε όλη την Ευρώπη, ο διάλογος και η αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον προσανατολισμό της, τροφοδοτεί μια νέα κίνηση των πραγμάτων, γεννάει νέα επιχειρήματα και θεμελιώνει έτσι ενδεχομένως νέες προοπτικές.

Μέσα σε αυτή την Ευρώπη, που σήμερα θα μπορούσε να πει κανείς Ευρώπη των κρίσεων, οι νέοι έρχονται όχι μόνο με τις ανάγκες τους αλλά και την έμπνευσή τους, να συμβάλλουν με τη δική τους ματιά, να θέσουν νέα ερωτήματα και να αναζητήσουν απαντήσεις, δρόμους και προοπτικές.

Έχω τη βεβαιότητα ότι η συζήτησή σας θα είναι καρποφόρα, πέρα από τη συνήθη ενασχόληση με τα προβλήματα, σε μια κατεύθυνση απαντήσεων και λύσεων.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια στις εργασίες του Συνεδρίου σας.

Και καλή συνέχεια στη διαμονή σας, στον ιδιαίτερο τόπο της Περιφέρειάς μας».

 


Σελίδα 1 από 2598
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση