ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


ΑΠΟ ΤΗΝ 32Η ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017 18:30

ΑΠΟ ΤΗΝ 32Η ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Από την 32η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

 

Την Κυριακή 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Βεάκειο Θέατρο η 32η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Στην εκδήλωση αυτή, η οποία σηματοδοτεί τη λήξη της Ιεραποστολικής περιόδου, συμμετείχαν νέοι και νέες από τα Κατηχητικά Σχολεία και τις Νεανικές Συντροφιές και δραστηριότητες των Ενοριών μας.

Παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί, δρώμενο αφιερωμένο στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης, ενώ η μέλη της Θεατρικής μας ομάδας παρουσίασαν το έργο «Ο γλάρος Ιωνάθαν» σε θεατρική διασκευή.

Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ευχαρίστησε μικρούς και μεγάλους οι οποίοι παρά τον ζεστό καιρό, στήριξαν με την παρουσία τους τον θεσμό αυτό της τοπικής μας Εκκλησίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε προς τους υπευθύνους Ιερείς Νεότητος των Ενοριών τους οποίους και κάλεσε να συνεχίσουν τον πνευματικό τους αγώνα, προκειμένου οι νέοι μας να βρίσκουν παρηγοριά και ψυχική ανακούφιση κυρίως μέσα από τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά και τον κ.Παντελή Μπατσούλη από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιώς, για την δωρεάν παραχώρηση του Βεακείου Θεάτρου, ζητώντας του να μεταφέρει στον δήμαρχο της πόλης μας τις ευχαριστίες όλων των συμμετεχόντων.

Τέλος, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, όπου εκτός από τον παιδικό Σταθμό, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο, πλέον λειτουργούν πλήρως  το Γυμνάσιο και το Λύκειο με ενισχυτική διδασκαλία και εκπαιδευτικές δράσεις που σαν στόχο έχουν την πληρέστερη και αποδοτικότερη μάθηση των παιδιών.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017 18:33
 
ΑΠΘ -Διεθνής Διάκριση για το Kαινοτόμο Eρευνητικό Έργο Smartonics
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 03 Ιούλιος 2017 09:48

ΑΠΘ -Διεθνής Διάκριση για το Kαινοτόμο Eρευνητικό Έργο Smartonics

Aponomi Vraveiou

Αναγνωρίζοντας τα ιδιαίτερα καινοτόμα αποτελέσματα και την ουσιαστική επίδρασή τους στην ευρωπαϊκή βιομηχανία και την κοινωνία, το Ερευνητικό Έργο «Development of Smart Machines, Tools and Processes for Tailored Organic Electronic Devices (Smartonics)» βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «1ος Runner Up στο NANOFY! Best Project Competition». Ο Διεθνής Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του EuroNanoForum2017 που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 21-23 Ιουνίου 2017, στη Βαλέτα της Μάλτας. 

Συντονιστής και Επιστημονικά Υπεύθυνος του έργου είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Στέργιος Λογοθετίδης. 

Το Smartonics είναι ένα ανταγωνιστικό Large Scale Integrating Project που χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε., στο πλαίσιο του «NMP.2012.1.4-1 Pilot linesfor precision synthesis of nanomaterials», το διάστημα 2013-2016. Ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται στα 12 εκ.€ (χρηματοδότηση E.E. 8 εκατ. €). Στο έργο συμμετείχαν 18 φορείς από 6 ευρωπαϊκές χώρες: 7 Πανεπιστήμια (ΑΠΘ, Oxford, Surrey, Ecole Polytechnique, Stuttgart, Πανεπιστήμια Πάτρας και Ιωαννίνων), 3 Ερευνητικά Ινστιτούτα (Helmholtz Zentrum Berlin, Fraunhofer: IVV-FEP-ISC-IAP, CNRS) και 9 Βιομηχανικοί φορείς (OET,FIAT, Advent, AIXTRON, HORIBA, Coatema, Compucon, Oxford Lasers, CSEM). 

Αποτέλεσμα των δράσεων του Smartonicsήταν η ανάπτυξη και εγκατάσταση δύο μοναδικών στον κόσμο, πιλοτικών γραμμών παραγωγής Οργανικών Ηλεκτρονικών Διατάξεων στο Κέντρο Οργανικών Ηλεκτρονικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών Ελλάδος (COPE-H) στο ΑΠΘ, η αναγνώριση της μοναδικής αριστείας του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFNκαι του ΑΠΘ παγκοσμίως, αλλά και η ανάπτυξη και εκπαίδευση υψηλής ποιότητας ερευνητικού προσωπικού του ΑΠΘ. 

Η βράβευση αποτελεί ιδιαίτερη και μοναδική τιμή για το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ που οργάνωσε, υπέβαλε, πραγματοποίησε και συντόνισε το Smartonics. Επίσης, η βράβευση αυτή αποτελεί και ιδιαίτερη τιμή για το ΑΠΘ αφού ενίσχυσε σημαντικά το κύρος του και την αναγνωρισιμότητά του ως ένα κέντρο αριστείας με παγκόσμια εμβέλεια. 

Η σημασία των αποτελεσμάτων του Smartonicsκαι η διεθνής αριστεία του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας και του ΑΠΘ στον ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο των Οργανικών Ηλεκτρονικών αποδεικνύεται και με την πρόσφατη έγκριση από την Ε.Ε. ενός νέου ανταγωνιστικού έργου το οποίο υπέβαλλε το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας για την ανάπτυξη της Βιομηχανίας του Μέλλοντος (Factories of the Future), στο πλαίσιο του Horizon2020, με τίτλο: «Smartin-line metrology and control for boosting the yield and quality of high-volume manufacturing of Organic Electronics (SmartLine)» 2017-2020. Το έργο αυτό συντονίζεται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας και έχει συνολικό προϋπολογισμό 4.262 εκατ.€. 

Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN(www.ltfn.gr) λειτουργεί στο ΑΠΘ και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα Κέντρο Αριστείας στην Τεχνολογία Λεπτών Υμενίων και Νανοϋλικών και Νανοσυστημάτων, στα Οργανικά Ηλεκτρονικά, στη Νανομετρολογία και στη ΝανοΙατρική. Κατά τα τελευταία 25 χρόνια, το Εργαστήριο LTFN απέκτησε το σύνολο των υψηλής Τεχνολογίας ερευνητικών υποδομών και του εξοπλισμού του, κόστους περίπου 40 εκατ. €, και την τεχνογνωσία του, μέσα από τον επιτυχή συντονισμό και υλοποίηση ενός μεγάλου αριθμού Ευρωπαϊκών και Εθνικών Ερευνητικών Προγραμμάτων. 

Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο www.smartonics.eu

 
Εγκαίνια της Ατομικής Έκθεσης Ζωγραφικής του εικαστικού IGOR ROSSET, με τίτλο «Ουρανός και χρώματα»
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Σάββατο, 01 Ιούλιος 2017 10:31

Την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 και ώρα 19:30, στην «Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά», θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια της Ατομικής Έκθεσης Ζωγραφικής του εικαστικού IGOR ROSSET, με τίτλο «Ουρανός και χρώματα» υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.  

Την έκθεση θα χαιρετίσει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά, κα. Ειρήνη Νταϊφά.

 resized 44

Σε ηλικία 12 χρονών ο Igor Rosset, ζωγράφισε τον πρώτο πίνακα με αυγοτέμπερα. Πρώτος δάσκαλος στην ζωγραφική ήταν ο παππούς του, (επαγγελματίας ζωγράφος) και η μητέρα αυτοδίδαχτη ζωγράφος με καταπληκτικές ικανότητες.

1996 - Γνώρισε των γιατρό Βασίλη Χαλκιδιώτη που ήταν μαθητής του Salvador Dali του De Chirico  είχε μια μοναδική τεχνοτροπία που ονομάζετε Χαλκιδισμό. Ο Βασίλης Χαλκιδιώτης έπαιξε μεγάλο ρολό στη σταδιοδρομία του Igor Rosset.

2010 - Δημιούργησε την πρώτη έκθεση ζωγραφικής στο Fanano στη Modena

2011- Ομαδική έκθεση στην Αθήνα στην Athens friends gallery

2012 - Στην Bologna έκθεση de Marchi gallery

resized 2 1

Στην Αθήνα ατομική έκθεση στο χώρο Λασκαρίδου Gallery

Στο φεστιβάλ Ελ Γκρέκο στο Φόδελε δημιούργησε ένα έργο και το έκανε δωρεά στο δήμο για το τοπικό Μουσείο

Μετείχε στην ομαδική έκθεση στο Μέγαρο Κωστής Παλαμάς στην Αθήνα.

Μετείχε  στην ομαδική έκθεση στο Θέατρο Κακογιάννη

resized 3

2013 - Έκθεση στη Off Minganti & De Marchi  στη Bologna έλαβε  2ο βραβείο που του δίνει δικαίωμα να πραγματοποίηση μια έκθεση στη Γαλλία στο Παρίσι στον εκθεσιακό χώρο Sent Etienne για 2014

Έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά με 47 έργα.

Ομαδική έκθεση στο εκθεσιακό χώρο Παρνασσός βραβεύθηκε με 1ο βραβείο.

Ομαδική έκθεση στην Αθήνα στο Μέγαρο Κωστής Παλαμάς

Ατομική έκθεση στο Μουσείο Ελ Γκρέκο στον Φόδελε για το φεστιβάλ Δομίνικο Θεοτοκόπουλος  και έκανε δωρεά στο μουσείο δύο έργα με το τίτλο «πάθος» και «ολοκαύτωμα»

resized 4resized 11resized 13-04-29 018resized 22

 
Διαδίκτυο, Χάκερ πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις και ζητούν λύτρα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 28 Ιούνιος 2017 08:58

Διαδίκτυο,

Χάκερ πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις και ζητούν λύτρα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
057fa-hacker internet

Εκτός από πετρελαϊκές εταιρείες, κυβερνοεπιθέσεις υπέστησαν σήμερα και ρωσικές τράπεζες, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας.

Ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Τράπεζας της Ρωσίας, "δεν παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες στα συστήματα των τραπεζών και στα σημεία εξυπηρέτησης των πελατών".

Ο ίδιος εκπρόσωπος δήλωσε ότι στην παρούσα φάση το αρμόδιο Κέντρο για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα (FinCERT) της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας συνεργάζεται με τις υπόλοιπες τράπεζες για την εξάλειψη των συνεπειών που προκλήθηκαν από τις επιθέσεις.

Τα πληροφοριακά συστήματα των τραπεζών Sberbank και Alpha Bank λειτουργούν κανονικά, όπως ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων Tass εκπρόσωποι των εν λόγω τραπεζών.

Στο μεταξύ η εταιρεία Group-IB η οποία ασχολείται με την αποτροπή των κυβερνοεπιθέσεων και την διερεύνηση τους, ανακοίνωσε ότι επιθέσεις με τον ιό Petya δέχθηκαν εκτός από τις πετρελαϊκές εταιρείες Rosneft και Basneft, οι εταιρείες Mars, Nivea και Mondelez International (παράγει τη σοκολάτα Alpen Gold).

Ο ιός κλειδώνει τους υπολογιστές και ζητά λύτρα 300 δολαρίων σε Bitcoin.

H εταιρεία Group-IB ανακοίνωσε ότι ο ιός μεταδίδεται στα τοπικά δίκτυα με τον ίδιο τρόπο που μεταδίδεται ο ιός WannaCry. Ειδικοί της εταιρείας εντόπισαν ότι πρόσφατα ο ιός Petya είχε χρησιμοποιηθεί από την ομάδα Cobalt με στόχο να αποκρύψει τα ίχνη των στοχευμένων επιθέσεων σε τράπεζες. 

Στις ΗΠΑ, η φαρμακευτική εταιρεία Merck έγινε το πρώτο θύμα στις ΗΠΑ από την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.

Επίσης, ορισμένες γερμανικές εταιρείες έπεσαν θύματα του κακόβουλου λογισμικού που εξαπλώνεται ταχύτατα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας του κυβερνοχώρου BSI, καλώντας όσους έχουν πληγεί να ενημερώσουν τις αρχές.

Η υπηρεσία δεν κατονόμασε τις εταιρείες που δέχτηκαν επίθεση.

Νωρίτερα όμως η γερμανική υπηρεσία ταχυδρομείου Deutsche Post ανέφερε ότι επηρεάστηκαν συστήματά της στην Ουκρανία.

Φαίνεται όμως ότι ο Petya μάλλον επιτέθηκε και σε συστήματα που είχαν ενημερωθεί.

Η Γιουροπόλ, ο ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Συνεργασία στον Τομέα της Επιβολής του Νόμου, επιβεβαίωσε με ένα μήνυμα στο Twitter ότι είναι σε εξέλιξη μια επίθεση με λυτρισμικό ενώ το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και συνεργάζεται με τους εταίρους του, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, για να λυθεί το πρόβλημα.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Γκρόισμαν χαρακτήρισε "άνευ προηγουμένου" το κύμα κυβερνοεπιθέσεων που έπληξε κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες σήμερα, τονίζοντας όμως ότι δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα σε "σημαντικά" πληροφοριακά συστήματα.

"’Ήταν μια επίθεση άνευ προηγουμένου αλλά οι ειδικοί μας κάνουν τη δουλειά τους και προστατεύουν τις υποδομές στρατηγικής σημασίας. Τα σημαντικά συστήματα δεν έχουν πληγεί", ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook.

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/28522

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 28 Ιούνιος 2017 09:00
 


Σελίδα 3 από 484
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος   Για ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση