ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


ΑΠΘ - ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΡΙΑ/ΜΑΘΗΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΣΤΟ CERN ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 10:08

ΑΠΘ - ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΡΙΑ/ΜΑΘΗΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΣΤΟ CERN ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.

 25636278213 d3af8a99db h1

Όπως κάθε χρόνο το Μάρτιο, έτσι και φέτος το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ θα φιλοξενήσει, περίπου, 120 μαθήτριες και μαθητές Λυκείου οι οποίοι θα γίνουν, για μια μέρα, φυσικοί σωματιδίων και θα αναλύσουν πραγματικά δεδομένα από τον καινούριο και ισχυρό Μεγάλο Αδρονικό Επιταχυντή (Large Hadron Collider, LHC) που βρίσκεται στο εργαστήριο CERN, έξω από τη Γενεύη.

 

Οι φυσικοί χρησιμοποιούν τον LHCγια να μελετήσουν τα μικρότερα γνωστά σωματίδια – τους δομικούς λίθους της ύλης. Το LHCπροωθεί, και ίσως αλλάξει, την κατανόηση του σύμπαντος, από το μικροσκοπικό υποατομικό επίπεδο, έως το αχανές διάστημα. Τα πειραματικά αποτελέσματα παρακολουθούνται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο από τους φυσικούς αλλά και από το ευρύ κοινό. Η διεθνής εκδήλωση των Masterclassesεπιτρέπει σε μαθητές Λυκείου να γευτούν από πρώτο χέρι αυτή την εμπειρία, εργαζόμενοι για μια ημέρα σαν αληθινοί επιστήμονες.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 και ώρα 9.00, στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., στην Αίθουσα Α31 και οργανώνεται, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, από τον Τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων. Περισσότερα από 50 Λύκεια της χώρας εκδήλωσαν ενδιαφέρον, με τα πιο απομακρυσμένα να είναι από την Αλεξανδρούπολη και τη Φλώρινα.

 

Οι μαθητές θα περάσουν μια ολόκληρη μέρα με τους ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τομέα, καθώς και προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος και θα εργαστούν μαζί τους για να ψάξουν ανάμεσα στις τροχιές των σωματιδίων για να "ξανα-ανακαλύψουν" το σωματίδιο Ζ, τον φορέα της ασθενούς δύναμης, και το σωματίδιο Higgs, που ανακαλύφθηκε το 2012 στο CERN.

 

Οι μαθητές θα ξεκινήσουν τη μέρα τους παρακολουθώντας διαλέξεις από Καθηγητές του Τομέα ώστε να εισαχθούν στον κόσμο των Στοιχειωδών Σωματιδίων και να προετοιμαστούν για την πρακτική ερευνητική άσκηση το απόγευμα.

 

Το μεσημέρι η Φοιτητική Λέσχη θα φιλοξενήσει τους «Νέους Ερευνητές» και τους Καθηγητές τους, και μετά θα συνεχίσουν τις εργασίες τους στις νησίδες υπολογιστών του Τμήματος, μέχρι τις 16:15 το απόγεμα. Στη συνέχεια θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των μελετών τους στο Ερευνητικό κέντρο CERN και θα δουν και θα συνομιλήσουν, μέσω τηλεδιάσκεψης, με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες, σχολιάζοντας τα αποτελέσματά τους, όπως γίνεται σε κάθε διεθνή συνεργασία.

 

Η εκδήλωση στο ΑΠΘ είναι μέρος των διεθνών ημερίδων που οργανώνονται κάθε χρόνο το Μάρτιο. Η φετινή διοργάνωση τωνMasterclassesστη Φυσική Σωματιδίων ("13th International Particle Physics Masterclasses 2017") πραγματοποιείται από τις 1 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου 2017, και συμμετέχουν περίπου 210 Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα από 52 χώρες του κόσμου που ανοίγουν τις πόρτες τους σε πάνω από 10,000 μαθητές Λυκείου για να τους κάνουν, για μια μέρα, φυσικούς σωματιδίων (http://www.physicsmasterclasses.org/index.php). Φέτος υπάρχουν νέες συμμετοχές από το Μπαγκλαντές, τη Γεωργία, το Μαυροβούνιο, τη Ρωσία και τη Ρουάντα.

 

Συντονιστές της διοργάνωσης στο ΑΠΘ είναι οι κκ. Δημήτριος Σαμψωνίδης (Αν. Καθηγητής), Κώστας Κορδάς (Επίκουρος Καθηγητής) που συμμετέχουν στο πείραμα ATLAS.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης στο ΑΠΘ: http://masterclasses.physics.auth.gr

 
Τα μυστικά του Ντα Βίντσι, Οι Γερμανοί έλυσαν το αίνιγμα με τη Τζοκόντα.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Σάββατο, 11 Μάρτιος 2017 08:48

Τα μυστικά του Ντα Βίντσι,

Οι Γερμανοί έλυσαν το αίνιγμα με τη Τζοκόντα.
 
609f0-gioconda

Το αινιγματικό χαμόγελο της Τζοκόντας, που προβλημάτισε χιλιάδες καλλιτέχνες, επιστήμονες και απλούς φιλότεχνους, είναι απλώς η έκφραση μιας "ευτυχισμένης" γυναίκας, υποστηρίζει μια μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Scientific Reports.

Η γοητεία που ασκεί παγκοσμίως ο διάσημος πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι (1452-1519) οφείλεται "σε μεγάλο βαθμό στην ανεξιχνίαστη έκφραση του προσώπου της Τζοκόντας", υπενθυμίζουν οι ερευνητές, που υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να λύσουν εν μέρει το μυστήριο.

Οι ερευνητές παρουσίασαν σε δώδεκα εθελοντές μια σειρά από ασπρόμαυρες εικόνες με αποτυπωμένο το χαμόγελο της Μόνας Λίζας με διάφορες παραλλαγές στην καμπύλη των χειλιών. Οι εικόνες ήταν ανάκατες: κάποιες έδειχναν το αυθεντικό χαμόγελο, τέσσερις με τις άκρες των χειλιών ελαφρώς ανυψωμένες, σε ένδειξη χαράς, άλλες τέσσερις με τις άκρες των χειλιών προς τα κάτω, που παραπέμπουν στη θλίψη κ.λπ. Και αυτό τριάντα φορές στη σειρά.

"Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι το έργο έχει περιγραφεί πολλές φορές από τους ιστορικούς της τέχνης, αναμέναμε ότι το πρωτότυπο θα ήταν πιο διφορούμενο", είπε ο Γιούργκεν Κορνμάιερ, νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, στη Γερμανία. "Προς μεγάλη μας έκπληξη, οι συμμετέχοντες είπαν το πρωτότυπο χαμόγελο δείχνει ευτυχία σχεδόν στο 100% των δοκιμών", πρόσθεσε.

Οι επιστήμονες παραδέχτηκαν ότι η μελέτη τους επικεντρώθηκε αποκλειστικά στις διαβαθμίσεις της έκφρασης του προσώπου από τη θλίψη μέχρι τη χαρά και δεν εξέτασαν άλλα συναισθήματα που μπορεί επίσης να εκφράζονται στο χαμόγελο της Τζοκόντας.

Το 2005 οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ είχαν επίσης αναλύσει το χαμόγελο της Τζοκόντας χρησιμοποιώντας μια διαφορετική τεχνική, ένα λογισμικό αναγνώρισης συναισθημάτων. Ο αλγόριθμος που χρησιμοποίησαν λάμβανε υπόψη του τα βασικά χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως την καμπύλη των χειλιών και τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Το λογισμικό κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το χαμόγελο της Μόνας Λίζας εκφράζει κατά 83% ευτυχία, κατά 9% υπεροψία, κατά 6% φόβο και κατά 2% θυμό.

Το πορτρέτο φιλοτεχνήθηκε στη Φλωρεντία γύρω στα 1503 και εικονίζει τη Λίζα Γκεραρντίνι, τη σύζυγο του Φλωρεντινού εμπόρου Φραντσέσκο ντελ Τζοκόντο.

Πηγή: CNN

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26683

 
Ο Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος τιμά την Έλλάδα στη Μόσχα.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Παρασκευή, 10 Μάρτιος 2017 09:35

Ο Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος τιμά την Έλλάδα στη Μόσχα.

resized 17199116 10208628249532671 1413420607 n

Έκθεση «Η οικογένεια του Νικόλαου Β στα πορτρέτα του Ελληνα γλύπτη Νίκου Φλώρου» στη Μόσχα της Ρωσίας στο Κρατικό Μουσείο «Tsaritsyno» την περίοδο 28 Φεβρουαρίου – 21 Μαΐου 2017 Ο διεθνούς φήμης γλύπτης Νίκος Φλώρος για ακόμα μία φορά έγινε Πρέσβης του Σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού στη Ρωσία.

Ένα από τα διασημότερα Μουσεία του κόσμου που φημίζεται για τις σπάνιες συλλογές του, το διάσημο κρατικό Μουσείο της Μόσχας “Tsaritsyno”, άνοιξε τις πύλες του για να φιλοξενήσει τα μοναδικά έργα του Νίκου Φλώρου, τα πορτρέτα της τελευταίας οικογένειας των Τσάρων Ρομανώφ.

resized 17141697 10208628248532646 2023820273 n

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Μουσείου άνοιξε προς τιμήν του Έλληνα καλλιτέχνη, η αυτοκρατορική αίθουσα της Ταυρίδας. Ανάμεσα στις χρυσές Δωρικού ρυθμού κολόνες και τους κρυστάλλινους Μπακαρά πολυελαίους, ο Νίκος Φλώρος κατάφερε να ενώσει αρμονικά την σύγχρονη τέχνη του με την Αυτοκρατορική Ρωσία του 18ου αιώνα.

Το επιβλητικό πορτρέτο του Τσάρου Νικόλαου Β’ μαγνήτισε τα βλέμματα των επισκεπτών με την λεπτομέρεια που αποδίδει το βάθος της έκφρασης, το ασπρόμαυρο πορτρέτο της Τσαρίνας Αλεξάνδρας έκλεψε τις εντυπώσεις αποδίδοντας την ιδιαίτερη ψυχολογία της, ενώ συγκίνησε η ευαισθησία που αναδύεται από τα πορτρέτα των παιδιών της τελευταίας Τσαρικής οικογένειας.

resized 17198018 10208628249732676 1754024116 n

Όλα τα πορτρέτα συνοδεύονται από επτά γλυπτά αυγά τύπου Φαμπερζέ του Νίκου Φλώρου.

Κυριάρχησε το τελευταίο έργο του καλλιτέχνη, το πορτρέτο της Αυτοκράτειρας Αικατερίνης, το οποίο ζητήθηκε να παραμείνει στην μόνιμη συλλογή του Κρατικού Μουσείου “Tsaritsyno”.

Οι φιλότεχνοι Ρώσοι υποδέχθηκαν με ιδιαίτερο θαυμασμό και πολύ κολακευτικά σχόλια τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη από την Ελλάδα, ο οποίος εκθέτει ακάθεκτος τα τελευταία χρόνια έργα του στα μεγαλύτερα κρατικά μουσεία της Ρωσικής επικράτειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 6.000.000 επισκέπτες θαύμασαν τα εκθέματα του Έλληνα γλύπτη Νίκου Φλώρου στην προηγούμενη τρίμηνη έκθεση του στο Κρατικό Μουσείο και Μνημείο του Ναού του Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη.

resized 17198325 10208628248212638 660580121 n

Η νέα έκθεση των Ρομανώφ που άνοιξε τις πύλες της στις 28 Φεβρουαρίου στο Κρατικό Μουσείο “Tsaritsyno” και θα διαρκέσει ως τέλη Μαΐου 2017, αναμένεται να έχει επισκεψημότητα που θα ξεπεράσει μερικά εκατομμύρια κόσμου!

Τα εγκαίνια τις έκθεσης τίμησε ο Έλληνας Πρέσβης στην Ρωσία κ. Ανδρέας Φρυγανάς, ο οποίος συνεχάρη τον καλλιτέχνη και την ομάδα του για την οργάνωση μίας τέτοιας σημαντικής έκθεσης, δηλώνοντας πως «Ο Νίκος Φλώρος είναι ένας από του σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού, τιμώντας επάξια την χώρα μας στο εξωτερικό».

resized 17198459 10208628248092635 645707726 n

Η διευθύντρια του Ρωσικού Κρατικού Μουσείου Όλγα Ντοκουτσάεβα αναφέρθηκε στην τιμή που τους κάνει ο Έλληνας Καλλιτέχνης Νίκος Φλώρος και πραγματοποιεί για δεύτερη φορά έκθεση στο Μουσείο τους, το οποίο του παραχωρεί την σημαντικότερη αίθουσα του Μουσείου, την «Ταυρίδα» και δήλωσε ότι «Ο Νίκος Φλώρος είναι ο αγαπημένος καλλιτέχνης της Ρωσίας και είναι χαρά μας που έχουμε μία συνεχόμενη συνεργασία τα τελευταία χρόνια μαζί του».

resized 17198475 10208628249492670 1174504565 n

Ο Έλληνας Επιμελητής της Έκθεσης Αριστοτέλης Καραντής είπε στην ομιλία του ότι «Ο πολιτισμός είτε ως υλικό ώσμωσης, είτε εξαγώγιμο προϊόν μπορεί να κατανοηθεί αφενός ως όργανο πολιτικής ή οικονομικής δύναμης, αφετέρου ως εργαλείο διεθνούς επικοινωνίας και κατανόησης.

Η συγκεκριμένη έκθεση γεφυρώνει την Ελλάδα με την Ρωσία, δύο χώρες με πολλά κοινά τόσο πολιτισμικά όσο και θρησκευτικά, όπου μέσα από την τέχνη του Νίκου Φλώρου προάγεται η Πολιτιστική Διπλωματία».

resized 17198872 10208628249812678 992181678 n

Η Διευθύντρια Οργάνωσης της Έκθεσης Τζούλια Συσάλοβα είπε: «Σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση του Αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας η Έκθεση προσέλκυσε το ενδιαφέρον σημαντικών προσωπικοτήτων τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Ρωσία και έτυχε ουσιαστικής αρωγής του Κρατικού Μουσείου Τσαρίτσυνο, αλλά και από σημαντικό αριθμό των φίλων μας από τη Ρωσία.

resized 17198892 10208628248572647 633539790 n

Η Έκθεση αυτή δεν είναι απλώς μια καλλιτεχνική παρουσία στη Ρωσία, αλλά είναι η κορύφωση μιας σειράς επιτυχημένων εκθέσεων του Νίκου Φλώρου που οργανώθηκαν στην Ρωσία και αποτελούν ένα πεδίο που ενώνει τις κουλτούρες των δύο λαών μας, επειδή η τέχνη δεν έχει σύνορα.»

Ο Πολιτιστικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ρωσία κ. Δημήτρης Γιαλαμάς αναφέρθηκε στην πολιτιστική γεφύρωση των δύο χωρών, η οποία χτίζεται εδώ και χρόνια και με την Τέχνη του καταξιωμένου Έλληνα γλύπτη Νίκου Φλώρου.

resized 17198925 10208628247772627 943246510 n

Ο Εκπρόσωπος του ΕΟΤ στην Μόσχα κ. Γιώργος Μαυρομάτης τόνισε ότι «Η τέχνη είναι αναπόσπαστο μέρος της Ελλάδας, καλώντας τους θεατές να επισκεφθούν την Ελλάδα, αφού μέσω της Τέχνης του Νίκου Φλώρου οι θεατές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κομμάτι της χώρας μας».

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνορωσικής Πολιτιστικής Χρονιάς, της Κυβέρνησης της Μόσχας, του γραφείου ΕΟΤ στη Μόσχα, καθώς και της Ελληνικής επιτροπής UNESCO με την ευγενική υποστήριξη των εταιριών Olympic Foods, Kesidis Diary, Center of Communication and trade, Moscow Marriott Novy Arbat Hotel, καθώς και της Ελληνικής εταιρίας Eurotrans .

resized 17203548 10208628248012633 1223484040 n

Το μεγάλο έργο σε συνεργασία με το Μουσείο «Τσαρίτσυνο» έγινε εφικτό με τον curator της έκθεσης Αριστοτέλη Καραντή και την διευθύντρια οργάνωσης Τζούλια Συσάλοβα.

resized 17203692 10208628248332641 766737748 n

Στα εγκαίνια μεταξύ άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων παραβρέθηκαν ο Διευθυντής γραφείου τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας ο κύριος Νέστωρας Τυροβόυζης, η Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου της Αγίας Πετρούπολης κυρία Αικατερίνα Λέμπεντεβα, εκπρόσωποι του ομίλου Moscow Marriott Novy Arbat, η Ειρήνα Κεσίδη εμπορική διευθύντρια των ελληνικών εταιριών τροφίμων Olympic Foods και Kesidis Dairy, η Θεοδώρα Σιδηροκαστρίτη της Forosystem, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής, πολιτιστικής αλλά και κοινωνικής κοινότητας της Μόσχας, καθώς και πλήθος Διεθνών και Ρωσικών ΜΜΕ όπου κάλυψαν το γεγονός. Photo credits: Ηλίας Διαμαντάκος Maria Dremalova Dmitry Shchelokov (Museum and Reserve Tsaritsyno).

resized 17203705 10208628248652649 161708195 n

resized 17204298 10208628247732626 1633421192 n

resized 17204367 10208628247612623 1251040987 n

resized 17238155 10208628249772677 2020943239 n

resized 17238367 10208628247892630 560165207 n

 

 

 

 

 

 
Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ QS ΓΙΑ ΤΟ 2017.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 16:01

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ QS  ΓΙΑ ΤΟ 2017. 

Για άλλη μια χρονιά το ΑΠΘ ενίσχυσε την παρουσία του στις διεθνείς κατατάξεις.

Το ΑΠΘ για το 2017 βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων της παγκόσμιας κατάταξης, μεταξύ των 4.438 που εξετάζει η QS, σε 18 από τα 46 θεματικά-επιστημονικά πεδία (βαθμολογήθηκε σε 39 από τα 46) και μάλιστα σε 5 από αυτά βρίσκεται μεταξύ των 200 κορυφαίων.

Image1qs

Όσον αφορά τη θέση του ΑΠΘ έναντι των υπολοίπων ελληνικών ΑΕΙ, το ΑΠΘ κατετάγη πρώτο σε 15 από τα 36 επιστημονικά πεδία στα οποία βαθμολογήθηκε. 

Ειδικότερα, στις θέσεις 51-100 κατατάσσεται το ΑΠΘ στο πεδίο της Αρχαιολογίας, στις θέσεις 101-150 στο πεδίο των Πολιτικών Μηχανικών και στις Επιστήμες του Περιβάλλοντος, ενώ στις θέσεις 151-200 στα πεδία της Γεωπονίας και της Δασολογίας, καθώς και στις Επιστήμες Γης και θάλασσας. 

Σε σχέση με τα προηγούμενα έτη παρατηρείται μια σταθερότητα των επιδόσεων του ΑΠΘ. Συγκεκριμένα, υπήρξε άνοδος σε 7 επιστημονικά πεδία, 6 παρέμειναν σταθερά, ενώ 11 υποχώρησαν ελαφρώς. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι το 2016 το ΑΠΘ ήταν επίσης σε 5 επιστημονικά πεδία μεταξύ των 200 κορυφαίων, ενώ σε 14 πεδία ήταν μεταξύ των κορυφαίων (έναντι 18 φέτος). Τέλος, το ΑΠΘ κατετάγη το 2016 πρώτο μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ σε 15 επιστημονικά πεδία (έναντι 18 φέτος). 

Συγκεκριμένα, τα επιστημονικά πεδία στα οποία βρίσκεται το ΑΠΘ μεταξύ των κορυφαίων είναι τα ακόλουθα (με έντονη γραφή οι 5 καλύτερες κατατάξεις του ΑΠΘ). Σύμφωνα με την QSτο κορυφαίο επιστημονικό πεδίο του ΑΠΘ για το 2017 αναδείχθηκαν οι Περιβαλλοντικές Επιστήμες. 

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται η θέση στην κατάταξη ανά Επιστημονική Περιοχή και Επιστημονικό Πεδίο, καθώς και η κατάταξη του ΑΠΘ σε σχέση με τα άλλα ΑΕΙ της Ελλάδας

Επιστημονική Περιοχή(Faculty)

Επιστημονικό Πεδίο(Subject)

Θέση στην Κατάταξη

Κατάταξη του ΑΠΘ σε σχέση με τα άλλα ΑΕΙ της Ελλάδας

Τέχνες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες

Αρχαιολογία

 

Αγγλική Γλώσσα & Λογοτεχνία

51-100

 

201-250

1

 

1

Επιστήμες Μηχανικών & Τεχνολογιών

Επιστήμες Πληροφορικής  & Πληροφοριακών Συστημάτων

301-350

3

Πολιτικών Μηχανικών

101-150

2

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Ηλεκτρονικής

251-300

2

Μηχανολόγων Μηχανικών, Αεροναυπηγών, Κατασκευαστικό

251-300

3

Χημικών Μηχανικών

201-250

3

Επιστήμες Ζωής & Ιατρική

Γεωπονία & Δασολογία

151-200

1

Επιστήμες Βιολογίας

351-400

2

Ιατρική

201-250

2

Φαρμακευτική & Φαρμακολογία

201-250

2

Θετικές Επιστήμες

Χημεία

351-400

1

Επιστήμες γης & θάλασσας

151-200

1

Επιστήμες του Περιβάλλοντος

101-150

1

Φυσικής & Αστρονομίας

251-300

2

Κοινωνικές Επιστήμες & Επιστήμες Διοίκησης

Παιδαγωγική

201-250

1

 

Οικονομικά & Oικονομετρία

251-300

2

 

Νομική

251-300

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με την κατάταξη WEBOMETRICS(http://www.webometrics.info/en/detalles/auth.gr ) για το πρώτο εξάμηνο του 2017 το ΑΠΘ βρίσκεται στη θέση 248 στον κόσμο - μεταξύ των περίπου 20.000 Ιδρυμάτων που εξετάστηκαν- και στη θέση 99 στην Ευρώπη - μεταξύ των, περίπου, 6.000 Ιδρυμάτων που εξετάστηκαν.

 

Η ανοδική πορεία του ΑΠΘ στις διεθνείς κατατάξεις τα τελευταία χρόνια, καθώς και οι συνεχείς διεθνείς διακρίσεις των μελών του, επισφραγίζουν το υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που επιτελείται στο Πανεπιστήμιό, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες λειτουργίας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, οι οποίες δυσχεραίνουν ολοένα και περισσότερο. Επιβραβεύονται έμπρακτα οι προσπάθειες όλου του διδακτικού/ερευνητικού προσωπικού του ιδρύματος, καθώς και της Διοίκησης για διεθνή ανάδειξη του έργου που επιτελείται στο ΑΠΘ.

 

Η λίστα κατάταξης QS World University Rankings(http://www.topuniversities.com/) κατατάσσει τα 800 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και εκδίδεται από την εταιρεία Quacquarelli Symondsαπό το 2004.

 


Σελίδα 3 από 591
"Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!
  "Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!    Παντρεύοντας την ...

Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston; Το 2005, ο Brad Pitt και η Jennifer Aniston αποφάσισαν να χωρίσουν, έπειτα από πέντε χρόνια έγγαμου βίου.  ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση