ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΩΤΣΟΥ "ΔΙΑΣΤΡΩΜΑΤΩΣΕΙΣ" ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 10:27

ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΩΤΣΟΥ "ΔΙΑΣΤΡΩΜΑΤΩΣΕΙΣ" ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

Κώστας ΒαρώτσοςΒ

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος –Πολιτισμός 2017», σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της Έκθεσης του κορυφαίου Έλληνα γλύπτη Κώστα Βαρώτσου «Διαστρωματώσεις», το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:00, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων. Η έκθεση πραγματοποιείται χάρη στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός και του κ. Στέλιου Νιώτη και θα την προλογίσει η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, κα Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, ενώ την παρουσίαση θα κάνει η επιμελήτρια της έκθεσης κα Χάρις Κανελλοπούλου.

Ο Κώστας Βαρώτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Πεσκάρα και συνέχισε τις σπουδές του στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στη Ρώμη και στο πανεπιστήμιο Fullbright Grant στην Νέα Υόρκη. Τώρα ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, καθώς το 1999 εξελέγη καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, στο οποίο διδάσκει Εικαστικές Τέχνες.

Στην Πινακοθήκη Κυκλάδων παρουσιάζονται γλυπτά που βασίζονται σε «αρχέτυπες» φόρμες του έργου του —όπως ο ορίζοντας, ο λαβύρινθος, η σπείρα, η κολόνα— στον ιδιαίτερο χώρο των πρώην Αποθηκών Διαμετακόμισης, σε διάλογο με τον χαρακτήρα και την ιστορία του νησιού.

 

Έκθεση Γλυπτικής / Sculpture Exhibition

Κώστας   Βαρώτσος

 

Πινακοθήκη Κυκλάδων, Ερμούπολη

Cyclades Art Gallery, Hermoupolis

 

Διάρκεια Έκθεσης: 08/06/17 - 31/07/17

 

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη με Σάββατο 10:00-14:00 & 18:00-22:00

& Κυριακή 12:00-14:00 & 18:00-22:00

(Δευτέρα κλειστά)

 
Ο 18χρονος Αλέξιος Καραδήμος κατάφερε να στρέψει τα βλέμματα της Google πάνω του. Φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών σχεδίασε διαδικτυακή χειρουργική πλατφόρμα.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τρίτη, 30 Μάιος 2017 09:29

Ο 18χρονος Αλέξιος Καραδήμος κατάφερε να στρέψει τα βλέμματα της Google πάνω του.

Φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών σχεδίασε διαδικτυακή χειρουργική πλατφόρμα.
df31e- e hospβ

Ένας 18χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών και συγκεκριμένα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, έχει καταφέρει να στρέψει τα βλέμματα της Google πάνω του.

Ο Αλέξιος Καραδήμος σχεδίασε μια χειρουργική πλατφόρμα για τον διεθνή διαγωνισμό επιστήμης Google Science Fair.

Ο 18χρονος φοιτητής σχεδίασε μια διαδικτυακή πλατφόρμα, με το όνομα «eHOSP» που περιλαμβάνει ένα ρομποτικό μηχανισμό για τη διεξαγωγή χειρουργικών επεμβάσεων από απόσταση, καθώς και έναν εκτυπωτή 3D κατάλληλο για εκτύπωση βιολογικού υλικού.

Η καινοτομία του τον έφερε στον δρόμο της Google, αφού μπήκε στη λίστα των 25 περιφερειακών νικητών του διεθνούς διαγωνισμού επιστήμης της εταιρίας.

Ο Αλέξιος Καραδήμος υποστηρίζεται και από την καμπάνια πρωτότυπων ιδεών, γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας, με την επωνυμία «Generation N».

Δείτε το VIDEO

 

Πηγή: Foititikanea

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/28041

 
«4o SURF ART FESTIVAL» ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 29 Μάιος 2017 13:05

«4o  SURF ART FESTIVAL» ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ  ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»

resized 2726

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε το «4ο Surf Art Festival»στον πολυχώρο «Προορισμός Παπαστράτος», στον Πειραιά, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017».   

To Surf Art Festival είχε ως κεντρικό θέμα το Surf, την τέχνη, τη ζωή κοντά στη θάλασσα, τη δημιουργική ζωή στην πόλη, την υγεία και την ευεξία σωματική και ψυχική. 

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν: έκθεση φωτογραφίας, κατασκευές art & designcustomization σανίδων surf από επιλεγμένους καλλιτέχνες, καθώς και painting workshop στο οποίο είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν. Επιπλέον διεξήχθησαν μαθήματα lifeguardingyogapilatesacro-yoga  και διαλογισμού.

 resized IMG 4647

Στο 4ο Surf Art Festival έδωσαν το «παρών» ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

 resized 2333

Ο Δήμαρχος  Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Οι «Ημέρες Θάλασσας» είναι μια εξαιρετική στιγμή για την πόλη μας. Ο Πειραιάς για πέντε ημέρες, βρίσκεται στο επίκεντρο  του ενδιαφέροντος με τη διοργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών γεγονότων από τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης. Γίνεται λοιπόν πόλος έλξης για τους Πειραιώτες αλλά και τους κατοίκους της Αττικής, ενώ παράλληλα μας δίνεται η δυνατότητα να φιλοξενήσουμε εναλλακτικά events, με απήχηση στους νέους, όπως είναι το  «4ο Surf Art Festival», που έχει αναφορά στην τέχνη, στη ζωή κοντά στη θάλασσα.  Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την επιτυχία που έχει το Φεστιβάλ, καθώς όπως ενημερώθηκα,  μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει περισσότερους από  3.000 επισκέπτες. Ξεναγηθήκαμε στο «4ο Surf Art Festival» και συζητήσαμε με τους διοργανωτές να επαναληφθεί και του χρόνου το Φεστιβάλ στον Πειραιά. Η πόλη μας είναι ένα κύτταρο πολιτισμού, είναι μια ζωντανή πόλη, με παλμό,  με δυναμική κι αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά αναδεικνύονται μέσα από τις εκδηλώσεις «Ημέρες Θάλασσας 2017».

 
Η Art Athina 2017 κέρδισε το στοίχημα. Ο μεγάλος κριτής, το κοινό, ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης επικροτώντας το νέο πρόσωπο του θεσμού τόσο με την προσέλευση του, όσο και με τα σχόλια του.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Κυριακή, 28 Μάιος 2017 18:55

Η Art Athina 2017 κέρδισε το στοίχημα. Ο μεγάλος κριτής, το κοινό, ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης επικροτώντας το νέο πρόσωπο του θεσμού τόσο με την προσέλευση του, όσο και με τα σχόλια του.

resized artathinaIMG 9301

 

Από τις πρώτες ώρες που άνοιξε τις πύλες της η Art Athina, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο γήπεδο TaeΚwonDo του Παλαιού Φαλήρου, η επισκεψιμότητα ήταν μεγάλη.

resized artathinaIMG 0302

Οι καλεσμένοι συλλέκτες στο πλαίσιο του VIP προγράμματος είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των 58 ελληνικών και ξένων γκαλερί που συμμετείχαν στην φετινή διοργάνωση. Λίγες ώρες αργότερα οι προσκεκλημένοι άρχισαν να καταφτάνουν για να ενημερωθούν στις τελευταίες προτάσεις της ελληνικής και διεθνούς εικαστικής σκηνής όπως καταγράφηκαν από τις αίθουσες τέχνης.

resized artathinaIMG 0446

Την 22η διοργάνωση εγκαινίασε το βράδυ της Πέμπτης η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου.

Την Υπουργό συνόδευε ο διευθυντής του πολιτικού της γραφείου Βαγγέλης Πολίτης και υποδέχτηκαν η πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννα Γραμματοπούλου, η καλλιτεχνική διευθύντρια της Art Athina Σταματία Δημητρακοπούλου, η καλλιτεχνική σύμβουλος της διοργάνωσης Ξένια Καλπακτσόγλου, ο συντονιστής της φουάρ Αντώνης Κούρκουλος και ο Βαγγέλης Χαραλάμπους εκ μέρους της εταιρείας παραγωγής Be Best.

resized artathinaIMG 0462

Η Λυδία Κονιόρδου επί δύο και πλέον ώρες ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης. Συνομίλησε με καλλιτέχνες και γκαλερίστες εκφράζοντας και έμπρακτα την υποστήριξη της στον θεσμό.

 Τις επόμενες τρεις μέρες διευθυντές μουσείων, επιμελητές εκθέσεων, ιστορικοί τέχνης και κυρίως άτομα όλων των ηλικιών έδωσαν το «παρών» στη διοργάνωση με αμείωτη και σταθερή ροή.

resized artathinaIMG 0474

Οι επισκέπτες διέθεσαν κατά μέσο όρο τουλάχιστον δύο ώρες περιηγούμενοι όχι μόνο στον κυρίως εκθεσιακό χώρο – την καρδιά της Art Athina- αλλά και στις προτάσεις του παράλληλου προγράμματος που αποτελούσαν μία από τις πολλές καινοτομίες της φετινής Art Athina, με αφιερώματα στο ντιζάιν, την βίντεο τέχνη, την πολύχρονη ιστορία του θεσμού αλλά και στο έργο δύο σπουδαίων καλλιτεχνών που «έφυγαν» πρόσφατα από τη ζωή του Γιάννη Κουνέλλη σε συνεργασία με το ίδρυμα Ι. Φ. Κωστοπούλου και του Δημήτρη Μυταρά σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη- Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου.

resized artathinaIMG 0493

Η Αrt Athina ανανεώνει το ραντεβού της με το κοινό το 2018.

resized artathinaIMG 0003

Η ArtAthina τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

resized artathinaIMG 0545

Η εκδήλωση είναι σε διαδικασία ένταξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική” 2014-2020

resized artathinaIMG 0566resized artathinaIMG 0572resized artathinaIMG 0594resized artathinaIMG 0742resized artathinaIMG 9431resized artathinaIMG 9455resized artathinaIMG 9467resized artathinaIMG 9662resized artathinaIMG 9789

 


Σελίδα 3 από 481
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες. Στις 28 Ιουνίου, Οι μουσικές της Κρήτης θα κατακτήσουν ...

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα,  Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση