ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Συνάντηση του Κώστα Γαβρόγλου με τις κ.κ. Μ.Βαρδινογιάννη και K. Kennedy
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 17:54

Συνάντηση του Κώστα Γαβρόγλου με τις κ.κ. Μ.Βαρδινογιάννη και K. Kennedy

20170913 113121

Ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με την πρόεδρο του «Ιδρύματος Μαριάννα B. Βαρδινογιάννη» κ. Μαριάνα Βαρδινογιάννη και με την πρόεδρο του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» κ. Kenny Kennedy, κόρη του αείμνηστου Robert F. Kennedy και συζήτησαν θέματα εκπαίδευσης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Η κ. Kennedy είχε επισκεφτεί και πέρυσι τη χώρα μας και ειδικότερα τον καταυλισμό προσφύγων στο Σχιστό και είχε εξάρει τις προσπάθειες της Πολιτείας να παρέχει πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες.

 
Βραβεία διαγωνισμού ρομποτικής
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 17:42

Βραβεία διαγωνισμού ρομποτικής.

Βραβεία διαγωνισμού ρομποτικής

Η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, εκδήλωση επιβράβευσης της προσπάθειας παιδιών ηλικίας 9 - 16 ετών από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, φορείς και συλλογικότητες, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ρομποτικής First Lego League. Την εκδήλωση, που έλαβε χώρα την ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, συντόνισε η Περιφερειακή Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Αττικής, Αγγελική Λεβέντη.

Την Περιφερειάρχη Αττικής, εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Αντιπλημμυρικών Έργων, Νάσος Αναγνωστόπουλος. Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις ομάδες των παιδιών, δίνοντας έμφαση στον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, ο οποίος βασίστηκε στις αρχές της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών και κυρίως στις αξίες του ευγενούς ανταγωνισμού και της άμιλλας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, του επαγγελματισμού και της συνέργειας, μέσα σε κλίμα χαράς, διασκέδασης και παιχνιδιού.

Από την πλευρά της η Αγγελική Λεβέντη τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία της προσπάθειας των ομάδων ανεξάρτητα από τη διάκριση ή μη, όπως και τη συμβολή των γονέων μέσα από τη στήριξη της προσπάθειας των παιδιών.

 
«Ζωγραφίζοντας με τη δύναμη της ψυχής του…» ● Η έκθεση ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, του καλλιτέχνη που ζωγραφίζει με το στόμα, θα διαρκέσει έως και τις 14 Σεπτεμβρίου
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος 2017 16:54

«Ζωγραφίζοντας με τη δύναμη της ψυχής του…»

● Η έκθεση ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, του καλλιτέχνη που ζωγραφίζει με το στόμα, θα διαρκέσει έως και τις 14 Σεπτεμβρίου

resized iliadis-ekthesi 8

Ένα μάθημα ζωής πήραν όσοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης του διακεκριμένου ζωγράφου Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, ο οποίος ζωγραφίζει με το στόμα, ενώ στον χαιρετισμό του μετέδωσε στο κοινό ισχυρά μηνύματα αγωνιστικότητας, θάρρους και αισιοδοξίας. Μίλησε για τη δύναμη της ψυχής του και πως αυτή τον βοήθησε να πετάξει τα βάρη της αναπηρίας του και να αξιοποιήσει τις δυνάμεις δημιουργίας που του έδινε η ψυχή του.

resized iliadis-ekthesi 1

Πρόκειται για την έκθεση του ζωγράφου Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, που φιλοξενεί αυτές τις μέρες ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στο Μουσείο Προσφύγων στη Πολιτιστική Γειτονιά, ο οποίος παρά τις κινητικές του δυσκολίες κάνει πραγματικά θαύματα. Ο καλλιτέχνης, εκφράζοντας αρχικά τις ευχαριστίες του στους διοργανωτές της έκθεσης, μίλησε για τις εμπειρίες του από την ιδιαίτερη κατάσταση της αναπηρίας του αλλά και για τον αγώνα του.

resized iliadis-ekthesi 2

Ο κ. Ηλιάδης εξήγησε στο κοινό πως ένα πληγωμένο ψυχικά παιδί από την αναπηρία του, ξεπέρασε με την ψυχική του δύναμη τη ρατσιστική απαξίωση και κατάφερε να γίνει ένας διακεκριμένος ζωγράφος και ένα ισότιμο μέλος της κοινωνίας. «Το ψυχικό σθένος με βοήθησε να ξεπεράσω την ατυχία μου. Να νιώθετε αισιόδοξοι και δυνατοί για να δώσετε πολλά στην κοινωνία», είπε ο κ. Ηλιάδης απευθυνόμενος στο κοινό που παρακολούθησε τα εγκαίνια της έκθεσής του και τον είδε να ζωγραφίζει, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στην έκθεση από τον ίδιο τον ζωγράφο.

resized iliadis-ekthesi 3

Την έκθεση προλόγισε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Συκεών και υπεύθυνη της Πολιτιστικής Γειτονιάς Ειρήνη Καγιαμπίνη, τονίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα ουσιαστικά μηνύματα ζωής που μεταφέρει.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος απένειμε και τιμητική πλακέτα στο ζωγράφο για το έργο του, παρουσία του συνταγματάρχη Πυροβολικού Τριαντάφυλλου Μποχώρη εκπροσωπώντας τον διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού στρ. Δημ. Μπίκο.

resized iliadis-ekthesi 4

«Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης, παρά το εμφανές πρόβλημά του, δεν το έβαλε κάτω, δίνοντας καθημερινά τη μάχη για τη ζωή. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας και ειδικά για τη νέα γενιά. Το παράδειγμα, λοιπόν, του Τριαντάφυλλου δεν μας επιτρέπει να εγκαταλείπουμε καμία μάχη όσες δυσκολίες και αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε, όσα προβλήματα και αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε και έχουμε καθήκον πρώτα στον εαυτό μας αλλά και στην οικογένειά μας και στην κοινωνία και σε όποιο μετερίζι μας έχει ορίσει ο λαός να δίνουμε τη μάχη μέχρι να πετύχουμε το άριστα όπως το έχει πετύχει και ο Τριαντάφυλλος στη ζωγραφική του», ανέφερε στον χαιρετισμό ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

resized iliadis-ekthesi 5

INFO:

-Διάρκεια έκθεσης: 8-14 Σεπτεμβρίου 2017

-Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 5 μ.μ. -8 μ.μ., Σάββατο 10 π.μ.-1 μ.μ.

 

resized iliadis-ekthesi 6

resized iliadis-ekthesi 7

resized iliadis-ekthesi 9

 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΤΗΝ 82η ΔΕΘ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Κυριακή, 10 Σεπτέμβριος 2017 13:39
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΤΗΝ 82η ΔΕΘ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

resized TSOU0029 Photopress Yannis Tsouflidis

Στη συγκλονιστική ακαδημαϊκή δουλειά που έχει γίνει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστας Γαβρόγλου με αφορμή τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΑΠΘ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Άλλωστε, το περίπτερο του ΑΠΘ στη ΔΕΘ επισκέφθηκε χθες ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας όπου συνομίλησε με φοιτητικές ομάδες του ιδρύματος. 

resized TSOU0119 Photopress Yannis Tsouflidis

«Είναι τιμή να εγκαινιάζω σήμερα το περίπτερο του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας μας, του ΑΠΘ, ενός πανεπιστημίου που έχει όλες τις ειδικότητες. Στο ΑΠΘ έχει γίνει μια συγκλονιστική ακαδημαϊκή δουλειά και η εμπειρία μου είναι από πολλά άλλα πανεπιστήμια, δεν το λέω για λόγους κολακείας». Ο κ. Γαβρόγλου αναφερόμενος στις φοιτητικές ομάδες του ΑΠΘ δήλωσε ότι «Η Πολιτεία πρέπει να επιβραβεύσει αυτά τα παιδιά» και επισήμανε ότι «το ΑΠΘ έχει εξαιρετικές σπουδές και έρευνα όχι μόνο στις τεχνολογικές αλλά και στις ανθρωπιστικές επιστήμες και στις τέχνες».

 resized TSOU0300 Photopress Yannis Tsouflidis

Στην πλούσια δραστηριότητα του ΑΠΘ που είναι αδύνατο να παρουσιαστεί στον περιορισμένο χώρο ενός περιπτέρου αναφέρθηκε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής κ. Περικλής Μήτκας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. «Ένα πανεπιστήμιο το κάνουν μεγάλο οι άνθρωποι του, η δημιουργικότητα τους, οι ιδέες τους, η φαντασία τους και οι δυνατότητες που δίνει το ίδρυμα να διοχετεύουν αυτή τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σε κανάλια τέχνης, πολιτισμού, μηχανικής, σε προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες προάγουν την κοινωνία, αναπτύσσουν την οικονομία, βοηθούν την ανθρωπότητα. Αυτό φιλοδοξεί να συνεχίσει να κάνει το ΑΠΘ, να είναι ένα άριστο δημόσιο πανεπιστήμιο με διεθνή ακτινοβολία».

 resized TSOU0352 Photopress Yannis Tsouflidis

Αναφερόμενος στα πρότζεκτ του ΑΠΘ που εκτίθενται στο περίπτερο του, στη ΔΕΘ, είπε ότι «είναι προϊόντα των φοιτητικών ομάδων του ΑΠΘ οι οποίες αυτοοργανώνονται, καθοδηγούνται από τους Καθηγητές τους, προοδεύουν, βραβεύονται σε διεθνείς διαγωνισμούς, ανεβάζουν το όνομα του ΑΠΘ στον κόσμο και μας κάνουν όλους περήφανους».

 resized TSOU0383 Photopress Yannis Tsouflidis

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι Αναπληρωτές Πρύτανη, Κοσμήτορες, Πρόεδροι Τμημάτων, πολλά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, εκπρόσωποι των Αρχών και των φορέων της πόλης.

 resized TSOU0426 Photopress Yannis Tsouflidis

(φωτογραφίες από τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΑΠΘ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου)

Ο εκθεσιακός χώρος του ΑΠΘ στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο περίπτερο 14, stand22. 

 resized TSU 0115

resized TSU 0123

resized TSU 0136

(φωτογραφίες από τη χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα στο περίπτερο του ΑΠΘ στην 82η ΔΕΘ)

 

 


Σελίδα 2 από 492

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry
Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry
Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry Η γοητευτική ηθοποιός Halle Berry είναι και πάλι ευτυχισμένη, καθώς μετά το διαζύγιο της με τον ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...