ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Έκθεση εικαστικών Ελληνοϊταλικής φιλίας 30 Απριλίου – 4 Μαϊου 2017, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Δήμου Παλαιού Φαλήρου «Φλοίσβος» Διοργάνωση: Δήμος Π. Φαλήρου - Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος - Società Dante Alighieri - Comitato di At
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 16:50

Έκθεση εικαστικών Ελληνοϊταλικής φιλίας 30 Απριλίου – 4 Μαϊου 2017, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Δήμου Παλαιού Φαλήρου «Φλοίσβος» Διοργάνωση: Δήμος Π. Φαλήρου - Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος - Società Dante Alighieri - Comitato di Atene.

resized gr

Έκθεση εικαστικών Ελληνοϊταλικής φιλίας

30 Απριλίου – 4 Μαϊου 2017

 

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Δήμου Παλαιού Φαλήρου «Φλοίσβος»

Διοργάνωση: Δήμος Π. Φαλήρου - Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος -

Società Dante Alighieri - Comitato di Atene

 

O Δήμαρχος Παλ. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος - Πρασίνου & Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Βίκυ Ανδρικοπούλου, τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος και τους Società Dante Alighieri - Comitato di Atene, διοργανώνουν Έκθεση εικαστικών Ελληνοϊταλικής φιλίας, από 30 Απριλίου ως 4 Μαϊου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου «Φλοίσβος».

Σκοπός της έκθεσης είναι, μέσα από την τέχνη, να αναδειχθεί η διαχρονική φιλία και συνεργασία ανάμεσα στους δύο λαούς, σε πνεύμα αγάπης και αδελφοσύνης.

Στη διοργάνωση αυτή, θα εκτεθούν και θα προβληθούν έργα σύγχρονων, δόκιμων και αναγνωρισμένων Ιταλών και Ελλήνων καλλιτεχνών, μελών των Società Dante Alighieri - Comitato di Atene και του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

 

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

ΒΙΚΤΩΡΟΒ ΜΙΧΑΗΛ*ΒΛΑΧΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ*ΓΙΟΒΑΝΟΒ-ΦΤΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ*ΔΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ*

ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΝΙΝΑ*ΚΑΠΡΑΛΟΒΑ ΡΑΝΤΑ*ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ*ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ*

ΚΑΡΑΤΖΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ*ΚΑΣΤΕΛΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ*ΚΡΕΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ*ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ ΕΛΕΝΑ*

ΜΙΧΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ*ΜΠΟΥΝΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ*ΣΙΜΤΖΟΥΚ ΑΓΑΠΗ*ΣΟΥΕΡΕΦ ΕΛΕΝΑ*

ΤΖΙΤΖΙΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ*ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΟΦΙΑ*SITORENGO ANDREA*SARACINI ANGELO*

VASSILIOU CHRISTODOULOS*KAPLINA ELENA*PERLEONARDI CARLA*SPYRIDONOS ATHINA’ZOI’*

MARIA TASSOPOULOU*LORETTA ALBERTI*DIMITRIS YIAKALOS*ALBINO GIOVANNI*

ELENA IOANNIDOU-TERZAKI*STAMATOPOULOU MARIA*ZANNIN MHNATIDOY*

VALERIO BODNEA * STAVROPOULOS IORGOS * DIMITRIOS LAMPROU

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, ώρα 19:00, με μουσική διαδρομή αποτελούμενη από αγαπημένες και δημοφιλείς, ιταλικές και ελληνικές μελωδίες και άριες. Ερμηνεύει ο διαπρεπής τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος. Στο πιάνο ο γνωστός πιανίστας Γιώργος Τσοκάνης. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Νούσιας, καθηγητής μουσικής.

 

Λίγα λόγια για τους Società Dante Alighieri - Comitato di Atene:

Ο σύνδεσμος Società Dante Alighieri είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας, ανοιχτός προς όσους ενδιαφέρονται για την Ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και δραστηριοποιείται με εξακόσιες (600) τοπικές επιτροπές σε όλον τον κόσμο. Σκοπός του συνδέσμου είναι η διάδοση της Ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας, έτσι ώστε οι Ιταλοί του εξωτερικού να αναβιώσουν την πνευματική σύνδεση με τη μητέρα πατρίδα και ταυτόχρονα οι ξένοι πολίτες να γνωρίσουν τον ιταλικό πολιτισμό. Η Ελληνική επιτροπή Dante – παράρτημα Αθηνών, δημιουργεί ενδιαφέρουσες και πολύ σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, κάτι που οφείλεται στην συνεχή συνεργασία της με τοπικούς φορείς, όπως το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, την Ιταλική Σχολή Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και άλλους φορείς. Η επιτροπή  Dante της Αθήνας αποτελεί επίσης κέντρο προετοιμασίας, διοργάνωσης και πιστοποίησης όλων των επιπέδων των πτυχίων PLIDA, τα οποία είναι αναγνωρισμένα από το Ιταλικό κράτος και τον ΑΣΕΠ.

INFO:

Διάρκεια έκθεσης: 30 Απριλίου – 4 Μαϊου 2047

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Πέμπτη: 11:00-13:00 και 18:00-20:00

Εγκαίνια έκθεσης: Κυριακή 30 Απριλίου 2017, ώρα 19:00

Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου «ΦΛΟΙΣΒΟΣ»

Λ.Ποσειδώνος, απέναντι από πλατεία Φλοίσβου

 

Πληροφορίες:

Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Τηλέφωνο: 210 9514523

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Site: www.clubunesco.gr

Società Dante Alighieri - Comitato di Atene

Τηλέφωνο: 210 7561952

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Site: www.ladanteatene.com

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016 ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 13:44

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ  ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ  ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016 ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized DSC 3773

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, βράβευσε σε δύο  ειδικές  τιμητικές εκδηλώσεις στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου-Λυκείου Θηλέων Πειραιά, επιτυχόντες μαθητές των Πανελληνίων Εξετάσεων 2016, από σχολεία του Δήμου Πειραιά.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά.

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν συναυλίες και μουσικοχορευτικά δρώμενα, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά.

 resized DSC 3732

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε:

 

«Θα ήθελα να συγχαρώ τα κορίτσια και τα αγόρια που μόχθησαν και κουράστηκαν για να μπουν στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Έστω κι αν είμαστε μια χώρα που οι πτυχιούχοι δεν έχουν βρει ακόμη τον δρόμο τους, τα πτυχία δεν έχουν αξιοποιηθεί όπως πρέπει για τα παιδιά.  

 

Η εκπαίδευση είναι απαραίτητη, η εξειδίκευση είναι απαραίτητη.  Εγώ δεν είμαι από εκείνους που υποστηρίζουν ότι τα παιδιά πρέπει να φύγουν για το εξωτερικό, γιατί η Ελλάδα καταρρέει.

Θεωρώ ότι πρέπει να μείνετε στη χώρα, να σπουδάσετε, να πάρετε πτυχία. Θα είστε ό,τι καλύτερο σε ανθρώπινο δυναμικό. Να παραμείνετε εδώ, σε μια χώρα με πολύ μεγάλα προβλήματα και δυσκολίες. Δεν ξέρουμε όταν θα έχετε αποφοιτήσει εάν θα έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα αυτά, αλλά να μείνετε εδώ, να παλέψετε κι εσείς. Γιατί αν τα παιδιά φύγουν στο εξωτερικό, τότε η χώρα δεν έχει καμία τύχη.

 

Πολλά συγχαρητήρια γι αυτά που καταφέρατε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2016.  Είναι χαρά για την πόλη μας να έχει πολλούς νέους και αργότερα πτυχιούχους. Είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο.  Από την άλλη μια που είμαι σε εκπαιδευτικό περιβάλλον και σε σχολικό χώρο, να πω ότι τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην πόλη είναι αρκετά και δεν επιλύονται  εύκολα.  Υπάρχουν δύο τομείς. Ο ένας είναι των σχολικών κτιρίων και  ο άλλος  της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων. Εμείς έχουμε και τα δύο κεφάλαια πλέον ως Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παραλάβαμε τα σχολικά κτίρια. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι φυσικά από την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, ανεξάρτητα αν μιλάμε εδώ, σε ένα σχολείο που είναι πρότυπο για τη χώρα, όχι μόνο για τον Δήμο Πειραιά. Πραγματικά, είναι ένα πολύ όμορφο σχολείο, είναι τυχερές οι κοπέλες που φοιτούν στη Ράλλειο. Για την κατάσταση των σχολείων στον Δήμο δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα  ικανοποιημένοι. Οι πόροι που η κυβέρνηση μας δίνει είναι ελάχιστοι. Από ιδίους πόρους ο Δήμος Πειραιά δεν έχει τη δυνατότητα να φτιάξει τα σχολεία. Παρόλα αυτά μπήκαμε σε ένα βηματισμό, ώστε να βελτιώσουμε τουλάχιστον τις επείγουσες καταστάσεις.

 

Στο θέμα της καθημερινής λειτουργίας υπάρχουν οι Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση, τον κ. Καλαμακιώτη εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο και τον κ. Αγγελετάκη τον σύμβουλό μου. Μια σειρά άλλων ανθρώπων που προσπαθούν και βελτιώνουν την καθημερινότητα και θεωρώ ότι τηρουμένων των αναλογιών γίνεται μια αρκετά σημαντική δουλειά.  Είμαστε φυσικά σε επαφή και με την  Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση και τις Διευθύνσεις της Α/θμιας και  της Β/θμιας,  ώστε να μπορούμε να  πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Επαναλαμβάνω, είναι στόχος, έχουμε αυτογνωσία, γνωρίζουμε τα προβλήματά μας, δεν μπορούμε να τα λύσουμε όλα, έχουμε ένα προγραμματισμό και ένα βηματισμό.  Θεωρώ τα επόμενα χρόνια, τα πράγματα θα γίνονται όλο και καλύτερα, όχι με ραγδαία εξέλιξη, με εντυπωσιακά αποτελέσματα όπως είναι αυτό το σχολείο. Μακάρι να μπορέσουμε την επόμενη πενταετία να βάλουμε μπρος για ένα, δύο τέτοια σχολεία ή παρόμοια σχολεία στην πόλη μας. Είναι πολύ σημαντικό, αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

 

Θεωρώ ότι σήμερα είναι ημέρα χαράς. Η εκδήλωση είναι για  χαμόγελα και όχι για μιζέρια.  Πιστεύω ότι σε κάθε εκδήλωση χαράς ή συγχαρητηρίων  πρέπει να αναφέρουμε τα προβλήματα για δύο λόγους : για να κατανοήσετε ότι τα γνωρίζουμε και δεν ζούμε στα σύννεφα, ώστε να νομίζουμε ότι όλα στη πόλη μας, στον Δήμο  πηγαίνουν κατ’ ευχήν, τα έχουμε όλα λυμένα και προχωράμε. Έχουμε αυτογνωσία. Και το άλλο είναι να δεσμευόμαστε απέναντί σας ως πρώην μαθητές. Εδώ είναι και οι γονείς σας που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα, όπως και οι καθηγητές σας και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί για να πετύχει ένα παιδί στο Πανεπιστήμιο, σίγουρα το οικογενειακό και το εκπαιδευτικό περιβάλλον παίζουν  πολύ σημαντικό ρόλο, ανεξάρτητα της πρόθεσης, της διάθεσης και της ικανότητας του παιδιού. Σας το λέω εκ πείρας, για τον εαυτό μου δηλαδή, γιατί η οικογένειά μου, το σπίτι μου, οι καθηγητές μου έπαιξαν σημαντικό ρόλο όταν κλήθηκα κι εγώ να μπω στο Πανεπιστήμιο. Άρα, οφείλουμε να συγχαρούμε κι εκείνους. Αυτό που θα ήθελα να καταλάβουν και οι γονείς σας ότι δεσμευόμαστε κάθε χρονιά και όποτε έχουμε ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο. 

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν από την πλευρά του Δήμου  για τη σημερινή εκδήλωση. Σίγουρα τα πιο πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά, στους γονείς και στους καθηγητές. Πολλά συγχαρητήρια. Εύχομαι του χρόνου στην αντίστοιχη εκδήλωση να χρειαστούμε το ΣΕΦ, δηλαδή να είναι πολύ περισσότεροι οι εισακτέοι ώστε να χρειαστούμε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Επαναλαμβάνω: μείνετε, παλέψτε για τη χώρα, σπουδάστε, κάντε εξειδίκευση, κάντε μεταπτυχιακά όσοι μπορείτε – γίνονται και στη χώρα πλέον – ώστε όλοι μαζί να δώσουμε μια μάχη για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα. Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ».

 

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Καλαμακιώτης, σημείωσε:

«Αγαπητοί προσκεκλημένοι, είμαστε σήμερα εδώ για να βραβεύσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του Πειραιά για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο έπαινος που θα δοθεί σε κάθε μαθητή και μαθήτρια έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Είναι έπαινος όχι μόνο για την επιτυχία των παιδιών στις περσινές πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά κυρίως για την πολυετή προσπάθειά τους για να καταλήξουν σε αυτό το αποτέλεσμα.

 

Αυτό που βραβεύουμε σήμερα είναι οι ατελείωτες ώρες διαβάσματος, το άγχος και η κούραση πολλών ετών που εσείς, οι οικογένειές σας αλλά και οι εκπαιδευτικοί μας έχετε περάσει. Επειδή τυγχάνει ανάμεσά σας να βρίσκεται και η κόρη μου, η οποία βραβεύεται στη σημερινή  εκδήλωση, γνωρίζω από πρώτο χέρι τις θυσίες και τους κόπους που εσείς και οι οικογένειές σας έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

 

Εμείς ως Δημοτική Αρχή το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι η σημερινή εκδήλωση. Είμαστε υπερήφανοι για εσάς και την  έως τώρα πορεία σας και είμαστε σίγουροι πως και μελλοντικά θα σημειώσετε ανάλογες επιτυχίες. Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και να θυμάστε πως ο Δήμος Πειραιά θα είναι πάντοτε αρωγός σε οτιδήποτε χρειαστείτε. Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά σε όλους σας και σας ευχαριστούμε που μας κάνατε υπερήφανους με τις επιτυχίες σας.

 

Στο σημείο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω την Προϊσταμένη του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης κα Ντάφου, τον υπάλληλο του Τμήματος τον κ. Ζουρδό, καθώς και τον πρώην υπάλληλο της Διεύθυνσης Παιδείας κ. Βουγιουκλέρη, για την άριστη συνεργασία που είχαμε ώστε να πραγματοποιηθεί η σημερινή εκδήλωση.

Ευχαριστώ τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών και τα μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων, καθώς και τη Διεύθυνση Παιδείας για την έως τώρα συνεργασία μας. Τέλος, ευχαριστώ τον Προϊστάμενο του Τμήματος Σχολικών Επιτροπών κ. Ξιάρχο και την υπάλληλο του Τμήματος Κοινωνικής Υποστήριξης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κα Μπάκα, για την εθελοντική προσφορά τους, ως εκπαιδευτές στα δωρεάν σεμινάρια που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά».   

   

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης  Μώραλης βράβευσε  τους επιτυχόντες μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 των σχολείων:

Λύκειο Iωνιδείου σχολής, Ράλλειο Λύκειο, Λύκειο Καμινιών, 1ο  Λύκειο Πειραιά, 9ο  Λύκειο Πειραιά, 15ο  Λύκειο Πειραιά, 3ο  ΕΠΑΛ Πειραιά, 2ο  Εσπερινό  ΕΠΑΛ Πειραιά, 7ο Εσπερινό Πειραιά, Ζάννειο Λύκειο, Μουσικό Λύκειο Καλλιπόλεως, 2ο   Λύκειο Πειραιά, 3ο Λύκειο Πειραιά, 7ο Λύκειο Πειραιά, 8ο Λύκειο Πειραιά, 10ο Λύκειο Πειραιά, 13ο Λύκειο Πειραιά, 1ο Εσπερινό Λύκειο Πειραιά, 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά, 4ο ΕΠΑΛ Πειραιά και το 9ο ΕΠΑΛ Πειραιά.  

 

Επίσης, τιμήθηκαν εθελοντές καθηγητές του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη» της ΚΟ.Δ.Ε.Π., καθώς και εθελοντές καθηγητές του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης.  

 

 

 

Τιμώμενο πρόσωπο την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων  ήταν ο λαϊκός ερμηνευτής κ. Λάκης Χαλκιάς, για τον οποίο ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης ανέφερε:

«Είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης, έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους στιχουργούς και συνθέτες της χώρας. Έχει κάνει μια μεγάλη διαδρομή. Ακούσαμε  δύο υπέροχα τραγούδια :  τα «μαλαματένια λόγια» και τη «φάμπρικα». Διαχρονικά τραγούδια. Να είστε καλά και χαρά μου που είστε μαζί μας».  

 

Ο κ.  Χαλκιάς, τον οποίο βράβευσε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Καλαμακιώτης, στον σύντομο χαιρετισμό του  μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή, όπως και βαθιά συγκίνηση γι αυτήν την κίνηση του Δήμου Πειραιά, να τιμήσει σε αυτήν την ξεχωριστή σημερινή εκδήλωση και το πρόσωπό μου.

Να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη  και τη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης όπως και όλους τους φορείς που εργάστηκαν για τη σημερινή γιορτή.

Θερμές ευχαριστίες στη καθηγήτρια μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά κα Μαρίτα Παπαρίζου και στους διακεκριμένους καλλιτέχνες, φίλους μου και συνεργάτες Βασίλη Μαστοράκη και Στέλιο Γκόλγκαρη. Σε όλους εσάς που τιμάτε με την παρουσία σας τη σημερινή εκδήλωση να σας υποσχεθώ ότι θα είμαι πάντα κοντά σας και ειδικότερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας. Να είστε καλά». 

 

 

Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων  τιμήθηκαν για την προσφορά τους η Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κα Δέσποινα Αρβανίτου και ο Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ανέφερε:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στους δύο και στον κ. Νανόπουλο και στην κα Αρβανίτου και να πω και κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στη χώρα. Ο Αλέξανδρος ήταν μια δικιά μου επιλογή ως Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής.  Την κυρία Αρβανίτου την βρήκα. Ήταν Πρόεδρος στην περασμένη Δημοτική Αρχή, αλλά όταν έμαθα ότι είναι καλή στη δουλειά της, ασχολείται και είναι δραστήρια, δεν είχα κανένα δισταγμό να την κρατήσω και εγώ Πρόεδρο την νέα δημοτική  περίοδο, κάτι που στη χώρα μας δεν γίνεται. Συνήθως ο νέος Δήμαρχος αλλάζει όλους τους προηγούμενους  που είχε βάλει ο προηγούμενος Δήμαρχος ή ο Υπουργός ή ο οποιοσδήποτε άλλος, κάτι το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι λάθος.  Άξια στελέχη που έχουν ή δεν έχουν επιλεγεί σε θέσεις ευθύνης από τον προηγούμενο Δήμαρχο θα πρέπει ο επόμενος να τα κρατάει στη θέση τους. Πραγματικά, δικαιώθηκα από την επιλογή μου αυτή γιατί είναι μια πάρα πολύ αξιόλογη και δραστήρια Πρόεδρος, οπότε και τα δικά μου συγχαρητήρια».     

 

Η Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κα Δέσποινα Αρβανίτου, μετά την βράβευσή της, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πραγματικά, είμαι πολύ συγκινημένη γιατί όλα αυτά για εμάς ήταν μια έκπληξη. Να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο της πόλης μας τον κ. Γιάννη Μώραλη  για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου ορίζοντάς με Πρόεδρο της  Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής. Δύσκολο το έργο μας και κομβικός ο ρόλος. Ακούστηκαν πολλά σήμερα για την Δέσποινα Αρβανίτου, πραγματικά όμως θέλω να σας καταθέσω ότι αισθάνομαι πολύ λιγότερη από αυτά που ακούστηκαν. Απλά ο χώρος μου είναι το σχολείο και σίγουρα η Δέσποινα Αρβανίτου δεν θα μπορούσε να στηρίξει το έργο και τη διαχείριση των 49 σχολείων Β/θμιας εκπαίδευσης, εάν δεν είχε Αντιπρόεδρο τον Νίκο Δελαγραμμάτικα  και αν δεν είχε δίπλα της τα υπόλοιπα μέλη της Σχολικής Επιτροπής. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ ως Σχολική Επιτροπή στον εντεταλμένοΔημοτικό Σύμβουλο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκο Καλαμακιώτη ο οποίος στηρίζει τη Σχολική Επιτροπή, οδηγεί τη Σχολική Επιτροπή γιατί εμείς δεν είμαστε σε όλα ειδήμονες. Επίσης να ευχαριστήσω τον Μάκη Αγγελετάκη τον σύμβουλο του Δημάρχου μας, τη Διεύθυνση Παιδείας, τους διοργανωτές των εκδηλώσεων.

 

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι πρώτη φορά στον Δήμο Πειραιά γίνεται μια τέτοια εκδήλωση που να τιμούνται και να βραβεύονται οι χθεσινοί μαθητές και οι σημερινοί φοιτητές και αυτό, πραγματικά κ. Δήμαρχε, για εμάς είναι ένα κίνητρο και όσο θα είμαι σε αυτήν την θέση να υποστηρίζω το έργο σας.  Να ευχαριστήσω και τον Διευθυντή Β/θμιας εκπαίδευσης, τέως συνάδελφό μου γιατί εγώ συνταξιοδοτήθηκα και πολύ καλό συνεργάτη τον κ. Νικόλαο Μουρμούρη που υπηρετήσαμε την εκπαίδευση και από άλλες θέσεις.

Να συγχαρώ τους περσινούς μαθητές και φετινούς φοιτητές. Καλή σταδιοδρομία, όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό γιατί γνωρίζω τους αγώνες που δίνουν  για τη γνώση και την παιδεία των παιδιών μας και βέβαια πολλά συγχαρητήρια στους γονείς».            

 

Ο Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, ανέφερε:

«Θέλω να συμπληρώσω απλά δύο μόνο φράσεις σε αυτά που είπε η αγαπητή Δέσποινα. Καταρχήν οφείλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη γι΄ αυτήν την τιμητική πλακέτα, γι΄ αυτήν την ξεχωριστή έκπληξη που μας επεφύλαξε. Τον συνάδελφό μας, τον συνεργάτη μας και τον συνοδοιπόρο μας, τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκο Καλαμακιώτη, πιθανόν και εμπνευστή της διάκρισης αυτής και όλους τους συναδέλφους από τη Διεύθυνση Παιδείας. Επίσης, θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου όλους εσάς που είσαστε τώρα φοιτητές. Συγχαρητήρια και σε εσάς και στις οικογένειές σας. Οφείλω να σας ευχηθώ καλό πτυχίο, καλή σταδιοδρομία.

Θα μου επιτρέψετε αυτήν την διάκριση να την αφιερώσω στους απόφοιτους των τριών ειδικών σχολείων της Β/θμιας εκπαίδευσης, στο  ΕΕΕΕΚ Πειραιά που έχω υπηρετήσει Διευθυντής, στους απόφοιτους του ΕΕΕΕΚ Άνοιξη και στους απόφοιτους του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Πειραιά,   οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτές τις εξετάσεις, αλλά εμείς ως πολιτεία θα πρέπει να φροντίσουμε για την επαγγελματική τους αποκατάσταση».     

 

Στις τιμητικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν: οι Αντιδήμαρχοι : κα  Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ.κ. Γιάννης Μελάς, Στέλιος Γαϊτανάρος  Κυριάκος Σιγαλάκος. Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Αγγελόπουλοςκαι η Κοινοτική Σύμβουλος κα Κατερίνα Δουρέκα.   

 
Έκθεση έργων φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στο Γενί Τζαμί
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017 16:29

 

Έκθεση έργων φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στο Γενί Τζαμί

Κατσιός-Παναγιώτης-1Β

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης «58 + 26» με έργα φοιτητών του τρίτου εργαστηρίου ζωγραφικής και ομάδας φοιτητών του εργαστηρίου χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, στις 20.00, στο Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30, τηλ. 2310 857978).

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστεί μια σειρά έργων σύγχρονης αισθητικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, πάνω σε καμβά ή χαρτί (σχέδια, μελάνια, ελαφριές και βαριές χρωματικές ύλες), χαράξεις σε μήτρες και εκτυπώσεις, μονότυπα, έργα με συνδυαστικά τεχνοτροπικά συστήματα, κατασκευές – εγκαταστάσεις.

Οι επιμελητές και καθηγητές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ, Μανόλης Γιανναδάκης και Γιώργος Τσακίρης, σημειώνουν: «… Η τέχνη με την οποία θα καταπιαστεί ο νέος καλλιτέχνης δεν είναι μόνο ένα θείο δώρο, αλλά μια γνώση η οποία πρέπει να κατακτηθεί. Οι νέοι καλλιτέχνες, μέσα από τη θεωρητική κατάρτιση και την εργαστηριακή άσκηση – γνώση, απολαμβάνουν στο τέλος τα έργα τους και αυτή η ικανοποίηση είναι που τελειοποιεί την λειτουργία των έργων τους, τα οποία ως ένας ξεχωριστός κόσμος (όλον) που φτιάχτηκε με τέχνη, αξιώνουν τον προορισμό τους, να είναι τα μέσα μιας αποτελεσματικής επικοινωνίας με το κοινό, όπως ευελπιστούμε».

Συμμετέχουν:

Κάτια Αγγελίνα, Φωτεινή Αλεξίου, Μαρία Αντωνίου, Στέλλα Αποστολάκη, Ελλάδα Αχεριώτη, Ειρήνη Αψύχου, Μιχάλης Βαφόπουλος, Ολυμπία Βελβελίδη, Έλλη Βοκοτοπούλου, Παρασκευή Βούρρου, Γρηγόρης Γαλανόπουλος, Θάλεια Γαρυφάλου, Άρτεμη Γεωργιάδη, Μπορισλάβα Γεωργιτσέλη, Ελένη Γιανναδάκη, Λίτσα Γκανή, Μαρία Γουναρίδου, Αλεξάνδρα Δαλάκα, Θανάσης Δάπης, Χρήστος Δεσπούδης, Μίλτος Δίγκας, Ιωάννα Ζηκίδου, Ξένια Ζορπίδου, Χαρά Θεοδώρου, Σπύρος Καζαντζής, Θωμάς Καλλιάρας, Κορίνα Καμαλακίδου, Χριστίνα Καπετάνιου, Κωνσταντίνα Καραβασίλη, Γιάννης Καραμήτρος, Σοφία Καρασαββίδου, Ιφιγένεια Καρτσαφλέκη, Αποστόλης Κατσίμαντος, Παναγιώτης Κατσιός, Σταυρούλα Καψάλη, Αστέρης Κεραμίδας, Φώτης Κιλελέλης, Στέλιος Κληματζδάς, Maria Knafl, Αφροδίτη Κολοκοτρώνη, Στεφανία Κορτσινόγλου, Μαρίνα Κωνσταντίνου, Όλγα Κωστελίδου, Χρύσα Κωτούλα, Γιώργος Λαζαρίδης, Κώστας Λαζαρίδης, Έφη Λαμπρίδου, Άννα Λιόκα, David Mladjovic, Κατερίνα Μόσχου, Γεράσιμος Μουρδουκούτας, Ελεάννα Μπάρμπα, Ραφαήλ Ντζιλοβιάν, Δημήτρης Παλάντζας, Άλκηστη Παναγιωτοπούλου, Αγγέλα Παναγιώτου, Μαρία Παναγιώτου, Ελεάννα Πάνου, Δήμητρα Παπαγεωργίου, Αναστασία Παπαδέλη, Ναυσικά Παπαθεοδώρου, Ελένη Παπακώστα, Φρειδερίκη Παπασταυροπούλου, Στεφανία Πατρικίου, Βασιλική Πεχλίδου, Ναταλία- Ελένη Πίτλιγγερ, Θανάσης Πούλιος, Αντώνης Ραπάνης, Λήδα Ρόμπερτσον, Μαρία Ρωσσιάδου, Αναστασία Σαββίδου, Ελισάβετ Σιδηροπούλου, Αλίκη Σιτζόγλου, Τάνια Σιώπη, Στράτος Στεριανός, Μάρσυ Συρεγγέλα, Αντωνία-Στυλιανή Ταράλλη, Φίλιππος Τατάκης, Μαρία Τραμπίδου, Φωτεινή Τσακιρούδη, Θεοδώρα Τσιλίκα, Ιωάννα Τσόγκα, Ελένη Φωτοπούλου, Δροσούλα – Μαρία Χατζηστάμου.

Διάρκεια έκθεσης: 4 έως 25 Μαΐου 2017
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως  Παρασκευή: 10.00 – 18.00/ Σάββατο: 11.00 – 15.00/ Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά

  • Κατσιός Παναγιώτης

  • Ελένη Φωτοπούλου

  • Αναστασία Σαββίδου

  • Στράτος Στεριανός 
ΑΠΘ: ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 24 Απρίλιος 2017 12:43

ΑΠΘ: ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

 resized φωτογραφια  Δαναη Τουρσογλου Παπαλεξανδριδου

Το πρώτο Βραβείο (Grand Prize) στον Διεθνή Διαγωνισμό «Unbuilt Visions 2016» που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, στις 23/3/2017, κέρδισε η φοιτήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Δανάη Τουρσόγλου-Παπαλεξανδρίδου για τη διπλωματική της εργασία, με τίτλο «Αφηγηματικές Μεταβάσεις».

 

Η διπλωματική εργασία εκπονήθηκε, το 2016, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, Μαρίας Βογιατζάκη.

 resized 01 Αφηγηματικες Μεταβασεις

Ο Διεθνής Διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Οργανισμό «D3 space» που ιδρύθηκε το 2008, με στόχο να εγείρει αρχιτεκτονικό διάλογο εκτός γεωγραφικών, ιδεολογικών ορίων και εξειδικεύσεων και να προωθεί νέες οπτικές στη σύγχρονη τέχνη, την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό προσφέροντας ευκαιρίες ανάδειξης αλλά και υλικό για ανερχόμενους καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές κ.α.

 resized 02 Αφηγηματικες Μεταβασεις

Θέτοντας ως σημείο εκκίνησης τη μετανάστευση, η εργασία προτείνει ότι «υπάρχοντας σε συμπάθεια (συν-πάθεια) με την ανθρώπινη δραστηριότητα και τις μεταβολές των φυσικών και τεχνητών στοιχείων, θα μπορούσε να προκύψει ένα νέο είδος εδάφους, ατέρμονα μεταλλασσόμενου. Η διαφυγή προς μία γη ικανή να λειτουργήσει υποστηρικτικά σε κάθε είδους δραστηριότητας είναι ικανή να συμβάλει στην απελευθέρωση από κάθε ορισμένο όριο. Ως περιοχή επιλέχθηκε αυτή μεταξύ της Ορεστιάδας και του ποταμού Έβρου. Ο ποταμός Έβρος αναλύεται ως στοιχείο που είτε διαχωρίζει είτε συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία.

 resized 03 Αφηγηματικες Μεταβασεις

Η διπλωματική εργασία στηρίχθηκε στο υπόβαθρο που δημιουργήθηκε από τη θεωρητική έρευνα της φοιτήτριας στην ερευνητική της εργασία 'ROBO[ECO]LOGY: Συναθροίσεις μιας Αναδυόμενης Οικολογίας'. Στο θεωρητικό αυτό έργο τέθηκαν ερωτήματα και έγιναν φιλοσοφικές αναζητήσεις πάνω στον αντίκτυπο της τεχνολογικής εξέλιξης στην αρχιτεκτονική, απομακρύνοντας τον από τη μοναδική χρήση του στη δημιουργία καινοτόμων μορφών και κατασκευών, προς την επαύξηση της ύλης και υφιστάμενων φυσικών και κοινωνικών δομών. Αμφισβητήθηκαν παράλληλα τα τεχνητά όρια μεταξύ ανθρώπινου και μη-ανθρώπινου, φυσικού και τεχνητού, σταθερού και νομαδικού».

Η φοιτήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Δανάη Τουρσόγλου-Παπαλεξανδρίδου αναφέρει ότι «Επικαλούμενοι τη νέα θεώρηση των πραγμάτων, θα παρατηρούσαμε ότι η αρχιτεκτονική καλείται πλέον να υπερβεί και αυτή τα όριά της και να διερευνήσει, να πειραματιστεί και να λάβει ενεργό θέση στο αναδυόμενο αποτέλεσμα των συναθροίσεων. Οι μεταβολές που προκαλούνται τόσο σε υλικά συστήματα όσο και άυλα όπως ο πολιτισμός, η συνείδηση, οι κοινωνίες, με τη σειρά τους αποτελούν υποκείμενο εξωτερικών σχέσεων. Για να αντιληφθούμε την εποχή μας, καθίσταται αναγκαίο να αντιληφθούμε αυτή την πολυπλοκότητα, και αυτό που διαχωρίζει αυτή τη στιγμή της πολυπλοκότητας, που δεν είναι η αλλαγή αυτή καθεαυτή αλλά η επιτάχυνση και η τάξη της αλλαγής».

 resized 04 Αφηγηματικες Μεταβασεις

Η διακριθείσα εργασία παρουσιάστηκε σε Διεθνές Συνέδριο στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας, μέσω της πλατφόρμας «Future Architecture» και θα εκτεθεί στο Σαράγιεβο στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου «Days of Architecture 2017» που θα πραγματοποιηθεί στις 5-13/5/2017.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 24 Απρίλιος 2017 12:52
 


Σελίδα 10 από 481
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες. Στις 28 Ιουνίου, Οι μουσικές της Κρήτης θα κατακτήσουν ...

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα,  Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση