ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


«ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΩΝΑΣΗ 2017» ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 11:15

«ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΩΝΑΣΗ 2017» ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

EN 1

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και το Ίδρυμα Ωνάση δίνουν και φέτος την ευκαιρία σε φοιτητές και ερευνητές να συνομιλήσουν με διακεκριμένους επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Οι συμμετοχές συνεχίζονται!

 

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017. Δύο σπουδαίες προσωπικότητες της επιστήμης, ο καθηγητής Πληροφορικής του MIT, τιμηθείς με βραβείο Turing, Michael Stonebraker και ο Νομπελίστας Φυσικός Serge Haroche, θα αποτελέσουν τους κεντρικούς ομιλητές στις φετινές «Διαλέξεις Ωνάση», που θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Ιούλιο στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο Κρήτης. Τους δύο κορυφαίους επιστήμονες θα πλαισιώσουν δώδεκα επίσης εξαιρετικά σημαντικοί ομιλητές, από τον χώρο της Πληροφορικής και της Φυσικής, τομείς στους οποίους αφιερώνονται οι φετινές Διαλέξεις Ωνάση.

 

Στις Διαλέξεις Ωνάση 2017 θα συμμετάσχουν με τη συνδρομή του Ιδρύματος Ωνάση έως 35 Έλληνες και 15 ξένοι φοιτητές (50 συνολικά φοιτητές σε κάθε ξεχωριστή σειρά Διαλέξεων), οι οποίοι επιλέγονται με κριτήριο τις υψηλές ακαδημαϊκές τους επιδόσεις. Στις Διαλέξεις γίνονται επίσης δεκτοί και συμμετέχουν φοιτητές από τα Ιδρύματα της Κρήτης, όπως και Έλληνες και ξένοι ερευνητές (επιλέγονται με τα ίδια κριτήρια, χωρίς όμως να λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση).

 

Οι Σεμιναριακές Διαλέξεις Ωνάση, πραγματοποιούνται από το ΙΤΕ, με την αρωγή του Ιδρύματος Ωνάση και, από το 2001 που ξεκίνησαν να διοργανώνονται μέχρι σήμερα, αφιερώνονται πάντα σε θέματα που βρίσκονται στην αιχμή της έρευνας. Μεταξύ των ομιλητών προηγούμενων ετών συμπεριλαμβάνονται 17 Νομπελίστες, 4 Κάτοχοι του Βραβείου Turing και o βραβευθείς με το Fields Medal, Edward Witten. Ακριβώς για αυτούς τους λόγους οι Διαλέξεις Ωνάση έχουν καθιερωθεί ως ένας κορυφαίος θεσμός σε παγκόσμιο επίπεδο στο χώρο των Θετικών Επιστημών.

 

Από το 2001 έχουν διεξαχθεί 22 σειρές Διαλέξεων Ωνάση, σε Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Πληροφορική, ενώ συνολικά έχουν γίνει δεκτοί να τις παρακολουθήσουν 1500 φοιτητές (1200 Έλληνες και 300 φοιτητές από άλλες χώρες). Στόχος του θεσμού είναι να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους νέους επιστήμονες, μεταπτυχιακούς και τελειόφοιτους προπτυχιακούς φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να εκπαιδευτούν στα ερευνητικά προβλήματα αιχμής του πεδίου τους, υπό την καθοδήγηση κορυφαίων επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Απώτερος σκοπός η απελευθέρωση των δημιουργικών τους δυνάμεων και η συνέχιση της επιστημονικής τους πορείας με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές.

ITE DIALEXEIS ONASSH 2017

Το πρόγραμμα των Διαλέξεων Ωνάση 2017

 

Η πρώτη Σειρά Διαλέξεων Ωνάση 2017, με αντικείμενο την Επιστήμη Υπολογιστών, θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου 2017 και έχει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την 31η Μαΐου 2017.

 

Η δεύτερη Σειρά Διαλέξεων, με αντικείμενο τη Φυσική, θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 28 Ιουλίου 2017 και έχει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων την 5η Ιουνίου 2017. Πιο αναλυτικά:

Διαλέξεις Ωνάση 2017 - Πληροφορική

 

«BIG DATA and Applications»

10 - 14 Ιουλίου

Κεντρικός Ομιλητής: Michael Stonebraker

 

Στις Διαλέξεις Ωνάση 2017 με θέμα την Πληροφορική θα συγκεντρωθούν επιστήμονες και εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο, με σκοπό να σκιαγραφήσουν τις εξελίξεις στην Τεχνολογία των Μεγάλων Δεδομένων (Big Data) και τις σεισμικές αναταράξεις που αυτές συνεπάγονται επηρεάζοντας αναπόφευκτα τη ζωή μας.

 

Από το cloud στα Analytics και από την τεχνολογία εξόρυξης δεδομένων και τις αλλαγές που επιφέρει σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, o καθηγητής Πληροφορικής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης Michael Stonebraker και έξι πρωτοπόροι εμπειρογνώμονες θέτουν στο μικροσκόπιο τα Μεγάλα Δεδομένα, φωτίζοντας τις σημαντικές αλλαγές που θα επιφέρουν στο μέλλον.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Πληροφορική: http://www.forth.gr/onassis/index.php?show=2017-07-10

 

Διαλέξεις Ωνάση 2017 - Φυσική

 

«Quantum physics frontiers explored

with cold atoms, molecules and photons»

24 - 28 Ιουλίου

Κεντρικός Ομιλητής: Serge Haroche

 

Οι Διαλέξεις Ωνάση 2017 με θέμα τη Φυσική εξερευνούν την κβαντική επιστήμη της πληροφορίας και παρουσιάζουν την επανάσταση που έχει επέλθει στις εφαρμογές της. Με κεντρικό ομιλητή τον Νομπελίστα Serge Haroche, έναν τους πρωτοπόρους στη πειραματική μελέτη των κβαντικών φαινομένων, οι Διαλέξεις Ωνάση εξερευνούν τα νέα σύνορα της Κβαντικής Φυσικής, ανοίγοντας ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της επιστήμης.

 

Πού μπορεί να μας οδηγήσει η πρόοδος στις κβαντικές εφαρμογές; Από τα νέα ατομικά ρολόγια και τα μαγνητόμετρα μέχρι τους κβαντικούς προσομοιωτές, οι εξελίξεις είναι δυναμικές και υπόσχονται ένα συναρπαστικό αύριο για την Κβαντική Φυσική, με τις Διαλέξεις Ωνάση να φέρνουν το αύριο αυτό στο σήμερα.

 
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι «Ημέρες Καριέρας 2017»
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 20:10

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν

και φέτος οι «Ημέρες Καριέρας 2017»

resized TSOU0214 Photopress Yannis Tsouflidis

 

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων διοργανώσεων, οργάνωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση, με τίτλο: «Ημέρες Καριέρας 2017». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου και τη Τρίτη 16 Μαΐου 2017, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

 resized TSOU0228 Photopress Yannis Tsouflidis

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Δόθηκε η ευκαιρία, αφ' ενός στους τελειόφοιτους και στους απόφοιτους του ΑΠΘ να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της αγοράς εργασίας, αφ' ετέρου στις επιχειρήσεις να γνωρίσουν από κοντά τα προσόντα και τις δεξιότητες του φοιτητικού δυναμικού του ιδρύματος.

 resized TSOU0243 Photopress Yannis Tsouflidis

Αξιοσημείωτη ήταν και φέτος η μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τις εταιρείες όσο και από τους αποφοίτους και τους φοιτητές. Συνολικά, συμμετείχαν 70 κορυφαίες εταιρείες από διάφορους κλάδους (κατασκευαστικό, τηλεπικοινωνίες, πληροφορική, λιανεμπόριο κ.α.) τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, που αναζητούν προσωπικό για άμεση ή μελλοντική συνεργασία και πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με περισσότερους από 1500 τελειοφοίτους και αποφοίτους του ΑΠΘ με τις εταιρείες αυτές.

 resized TSOU0252 Photopress Yannis Tsouflidis

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και τις δύο μέρες έκθεση των εταιρειών αλλά και παρουσιάσεις ορισμένων από αυτών στους ενδιαφερόμενους.

resized TSOU0257 Photopress Yannis Tsouflidis

 
UNICEF - Έκθεση «Διερχόμενοι» για τα προσφυγόπουλα
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 16:51

UNICEF - Έκθεση «Διερχόμενοι» για τα προσφυγόπουλα

170517a
Από αριστερά: Ευστράτιος Χαλκιώτης, Πρόεδρος ΤετARTημόριο, Σοφία Τζιτζίκου, Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, Ιωάννα Μύρκα, Επιμελήτρια έκθεσης "Διερχόμενοι", Ισιδώρα Φουσκαρή, Τμήμα Καλλιτεχνικού Σχεδιασμού και Παραγωγής, Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης", Γιάννης Φωστηρόπουλος, Αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου, σε χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τα εγκαίνια.


Η ομαδική έκθεση «Διερχόμενοι» φιλοξενείται στο ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη από 10 έως 24 Μαΐου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, του γραφείου Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία πριν λίγες μέρες με την παρουσία σημαντικών φίλων της τέχνης και των παιδιών. Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κα Σοφία Τζιτζίκου άνοιξε την εκδήλωση απευθύνοντας πρόσκληση προς τα παιδιά και τους νέους, να ανοίξουν την αγκαλιά τους σε κάθε παιδί πρόσφυγα ή μετανάστη, ενώ τόνισε και τη σημασία της ενθάρρυνσης νέων ανθρώπων, κοινωνικά ευαισθητοποιημένων, σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Συγχρόνως, κάλεσε τους ιθύνοντες να ενσκήψουν στις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα. 

Ο Αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου, κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, συνεχάρη τη UNICEFγια το έργο της και εξήρε το γεγονός ότι δίνεται βήμα και υποστήριξη σε πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων.

Η ομαδική αυτή έκθεση την επιμέλεια της οποίας έχει η κα Ιωάννα Μύρκα αποτελεί το τρίτο βήμα στη φάση ολοκλήρωσης του εικαστικού δρώμενου «Διερχόμενοι» που διοργανώνεται από την ομάδα ΤετARTημόριο και υποστηρίζεται από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF.

Η δράση «Διερχόμενοι» υλοποιείται σε τρία βήματα-στάδια: δημιουργία, επεξεργασία και έκθεση. Μία έννοια διέρχεται από παιδικά σχέδια, κάνει μία στάση στα σχέδια των φοιτητών και αποφοίτων - εικαστικών της ΑΣΚΤ και ολοκληρώνεται προσφέροντας, μέσα από τις ομαδικές εκθέσεις, τις τελικές δημιουργίες στη ματιά του κοινού.

Στο στάδιο της δημιουργίας, ζητήθηκε από μαθητές δημοτικών σχολείων του Παλαιού Φαλήρου να ζωγραφίσουν με βάση την έννοια του «πρόσφυγα». Το ίδιο αυτό σχέδιο, στο στάδιο της επεξεργασίας, πέρασε στα χέρια φοιτητών της Σχολής Κάλων Τεχνών και αποφοίτων - εικαστικών.

Η καταληκτική αυτή φάση του δρώμενου, θα πλαισιωθεί από τη Δράση-Παιχνίδι: «Βρες τον Εαυτό Σου», κατά τη διάρκεια της οποίας μαθητές θα αναζητήσουν το έργο που προέκυψε από το αρχικό δικό τους.

 
Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής «...Σαν εκδρομή» της Εικαστικού Όλγας Μαντζουράνη – Ανδρικοπούλου, στον Δήμο Μαρκοπούλου!
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 11:38

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής «...Σαν εκδρομή»

της Εικαστικού Όλγας Μαντζουράνη – Ανδρικοπούλου, στον Δήμο Μαρκοπούλου!

resized η Εικαστικός Όλγα Μαντζουράνη

 

Αγαπητοί Συμπολίτες!

 

«…Σαν εκδρομή», μας ταξίδεψαν όλους, τα μοναδικά έργα και η ζεστή προσωπικότητα, της εικαστικού και συμπολίτισσάς μας Όλγας Μαντζουράνη – Ανδρικοπούλου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του - φιλότεχνου - και όχι μόνο κοινού, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των Εγκαινίων, της ομότιτλης Έκθεσης Ζωγραφικής, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 13 Μαΐου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου.

 

Τα έντονα χρώματα, τα κολάζ και τα πολυποίκιλα υλικά των θεμάτων της, συνθέτουν ένα παιχνίδι νοσταλγίας και χαράς: Από τη μία, σχηματίζεται μια ανάμνηση και από την άλλη, ένα νεύμα – πρόσκληση σε νέες περιπέτειες «...Σαν εκδρομή»!

 

O Δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, στο χαιρετισμό του, εξέφρασε τον θαυμασμό του, για την εξαιρετική δουλειά της Όλγας Μαντζουράνη ως Καλλιτέχνη, αλλά αναφέρθηκε επίσης στον χαρακτήρα και την προσωπικότητά της. Δεκάδες θετικά στοιχεία συνδυάζονται αρμονικά σε μια μοναδική προσωπικότητα, που την χαρακτηρίζει η συνέπεια, η εργατικότητα, η κοινωνική ευαισθησία, η αγάπη και η διάθεση ενεργούς προσφοράς για τον τόπο μας, όπου επέλεξε να ζει και να εργάζεται, τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια.

resized Δεκάδες κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της Έκθεσης

Πρωτότυπο στοιχείο της παρουσίασης των έργων της, αποτέλεσε η μουσική συνοδεία του Γιώργου Αστρίτη στο Πιάνο, του Αλέξανδρου Ψύχα στη Φυσαρμόνικα και της Μαρίτας Γκιντζίρη στο τραγούδι, που δημιούργησαν ένα χαρούμενο και αισιόδοξο κλίμα, που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη.

 

Η Έκθεση συνεχίζεται μέχρι και τις 23 Μαϊου 2017 και είναι ανοιχτή στο κοινό,

καθημερινές, 10.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

 

Μέρος των εσόδων της, θα δοθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

 


Σελίδα 9 από 484
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος   Για ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση