ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Η έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες, μετά από δέκα μήνες επιτυχούς πορείας στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρεται στο Φεστιβάλ Αθηνών, από τις 22 Μαΐου μέχρι τις 19 Ιουλίου.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Παρασκευή, 26 Μάιος 2017 11:36

Έκθεση Φωτογραφίας

Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες

22 Μαΐου – 19 Ιουλίου

19:00 – 24:00

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Α

resized Avramidis 05

Αλέξανδρος Αβραμίδης – Reuters / Πέτρος Γιαννακούρης – Associated Press / Λουίζα Γκουλιαμάκη – Agence France Presse / Γιώργος Καραχάλης – Associated Press / Γιώργος Κατσάγγελος / Αλέξανδρος Κατσής / Γιάννης Κολεσίδης – Εuropean Pressphoto Agency, ΑΠΕ / Γιάννης Κόντος – Polaris / Άλκης Κωνσταντινίδης – Reuters / Γιώργος Μάκκας – Panos Pictures / Άρης Μεσσήνης – Agence France Presse / Σάκης Μητρολίδης - Agence France Presse / Δημήτρης Μιχαλάκης / Γιώργος Μουτάφης / Γιάννης Μπεχράκης – Reuters / Γιάννης Παπανίκος – Fos Photos, Associated Press / Αντώνης Πασβάντης / Νίκος Πηλός – LAIF / Λευτέρης Πιταράκης – Associated Press / Θανάσης Σταυράκης – Associated Press / Άγγελος Τζωρτζίνης / Δημήτρης Τοσίδης – INTIME / Κωνσταντίνος Τσακαλίδης – SOOC / Κώστας Τσιρώνης / Milos Bicanski – Getty Images / Enri Canaj

resized Konstantinidis 08

Επιμέλεια: Ηρακλής Παπαϊωάννου, Πηνελόπη Πετσίνη

 

Η Οδύσσεια περιέγραψε με μοναδικό τρόπο τον νόστο, τη βαθιά επιθυμία επιστροφής στη ζωή που διακόπηκε σε μια πατρίδα που περιμένει. Η σύγχρονη εκδοχή της αφορά στη μαρτυρική προσφυγική έξοδο, την αναζήτηση μιας άλλης ζωής σε έναν μακρινό, άγνωστο τόπο που συμβολίζει την ευημερία και την ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό, η έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες, μετά από δέκα μήνες επιτυχούς πορείας στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρεται στο Φεστιβάλ Αθηνών, από τις 22 Μαΐου ως τις 19 Ιουλίου 2017 στον Χώρο Α της Πειραιώς 260. Η έκθεση επιχειρεί να φωτίσει και να συνοψίσει γνωστές και άγνωστες, τωρινές και παλαιότερες πτυχές του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος που δοκιμάζει τις αντοχές της χώρας και ευαισθητοποιεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας των πολιτών.

Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 160 έργα 26 φωτογράφων – στην πλειοψηφία τους ενεργοί φωτοδημοσιογράφοι – που αποτύπωσαν με το ιδιαίτερο βλέμμα τους τη δραματική ανθρώπινη περιπέτεια που ξεκίνησε στην ταραγμένη γη άλλων χωρών για να μεταφερθεί στην ελληνική επικράτεια.

resized Messinis 03

 

Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες

 

Εγώ ήρθα από τη θάλασσα, από την Ιωνία. Εσείς από πού ήρθατε;1

 

Η δυνατότητα Μιας Άλλης Ζωής υπήρξε για την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα ακόμη ελατήριο γεωγραφικής μετακίνησης, άλλοτε ως εξελικτική αναγκαιότητα κι άλλοτε ως σκληρή δοκιμασία μέσα από σοβαρούς κινδύνους και βάναυσους εξοστρακισμούς. Το εξελισσόμενο προσφυγικό δράμα στο ευρασιατικό σταυροδρόμι γέννησε όρους εκλεπτυσμένους, όπως η «εξαναγκασμένη μετακίνηση πληθυσμών», όσο και ωμούς όπως ο «υγρός τάφος της Μεσογείου».

Η λέξη προσφυγιά κρύβει ξερίζωμα, βαθιά οδύνη. Η μετανάστευση συνιστά συχνά λιγότερο βίαιη διαδικασία. Η διαφορά τους, όμως, δεν εξαντλείται σε νομικές διατυπώσεις. Καθίσταται επισφαλής όταν εγείρεται το αναφαίρετο δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή, ασφαλή ζωή. Οι νέοι πρόσφυγες είναι θύματα ενός αδυσώπητου πολέμου. Η ισχυρότερη γεννήτρια προσφύγων και μεταναστών, όμως, ως υπόγειος διαρκής πόλεμος, είναι η φτώχια που, παρά την απρόσκοπτη ροή κεφαλαίων, πληροφοριών, αγαθών, μεταδίδεται σχεδόν σαν ασθένεια, πυκνώνοντας και τσαλακώνοντας τις Ανθρώπινες Ροές.

Η έκθεση αφηγείται ελλειπτικά ένα βαθύ τραύμα της σύγχρονης ιστορίας, λαμβάνοντας υπόψη διακριτά είδη αναπαράστασης: την επαγγελματική φωτοδημοσιογραφία, που συνιστά τον κύριο κορμό της, τη «δημοσιογραφία των πολιτών» που καταγράφει τις αλληλέγγυες δράσεις, την αυτο-αναπαράσταση των ίδιων των προσφύγων όπως διαχέεται στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι φωτογράφοι βυθίζονται από απόσταση αναπνοής στη δίνη των γεγονότων, εμπλέκονται ενίοτε στενά με το υποκείμενο της απεικόνισης, ξεδιπλώνουν τις συνέπειες της πολιτικής στους τσακισμένους ανθρώπους, εικονίζουν την απόγνωση όσων κοιμούνται εκτεθειμένοι, σε ξένη γη. Παράλληλα, βιώνουν τις τραγικές απώλειες, εικονίζουν ζωές που την εποχή της αστραπιαίας ταχύτητας εγκλωβίζονται αδιέξοδα απέναντι σε κάθε λογής φράχτες, κουλουριάζονται στην άκρη του δρόμου ως αξεδιάλυτες εκκρεμότητες.

resized Moutafis 06

Πρόσφυγες και μετανάστες διαβιούν σε καθεστώς ασφυκτικής ορατότητας απέναντι στην κοινή γνώμη, ορατότητα την οποία χρησιμοποιούν ως επικοινωνιακή ασπίδα, αλλά δεν μπορούν και να αποφύγουν. Όμοια, προκαλούν τη φωτογραφική αυτο-αναπαράστασή τους εκπέμποντας δικτυακά υπαρξιακά σήματα από την κοινότητα των ανέστιων. Στη μαζική, απρόσωπη αυτή διαδικασία η Ανώνυμη Οδύσσεια καθενός αναπόφευκτα χάνεται. Όλα μοιάζουν σαφή, αλλά συγχρόνως γενικεύονται αόριστα, καθώς οι αριθμοί υπερβαίνουν τις δυνατότητες, κυριεύουν και παραμορφώνουν την πραγματικότητα, επιστρέφοντας βουνά από κατεπείγοντα προβλήματα.

Η επιλογή της γυμνής παρουσίασης αυτών των έργων (όπως γυμνά είναι τα θέματά τους), χωρίς απόσταση από τις αντίστοιχες «ερασιτεχνικές» ή «επαγγελματικές» εφαρμογές, επιτρέπει ίσως να δει κανείς με πιο κριτικό βλέμμα το θέμα, αλλά και την ίδια τη φωτογραφική αναπαράσταση. Η φωτογραφία, που εδώ κατοικείται από ασυνήθιστα ευρήματα όπως οι λαμπερές ισοθερμικές κουβέρτες ή οι στοίβες από αφημένα σωσίβια, δέχτηκε θεωρητική αμφισβήτηση για τη στενή σύνδεσή της με την πραγματικότητα, την προνομιακή θέση από την οποία αναπαριστά «τον πόνο των άλλων». Ενώπιον φαινομένων όπως η προσφυγική κρίση, όμως, η θεωρία παλινδρομεί, αναγνωρίζοντας σιωπηλά την ανάγκη ψηλάφησης της κοινωνικής συνθήκης, σκιρτώντας μπροστά στο τραχιά ποιητικό ανθρώπινο πεπρωμένο και τη δυνατότητα της φωτογραφικής εικόνας να διεκδικεί μια θέση στη δημόσια σφαίρα για λογαριασμό όσων αποκλείονται από αυτή.

Η φωτογραφία, άλλωστε, όπως η πραγματικότητα την οποία περιγράφει, μοιάζει η ίδια κομψός φράχτης, ένα ατελές παιχνίδι ορίων που καλείται να επιβεβαιώσει το ιστορικό αίτημα του Lewis Hine, πριν από έναν σχεδόν αιώνα, «να ριχτεί φως στη σκοτεινή πλευρά της κοινωνικής ύπαρξης». Ίσως το φως που ρίχνει η φωτογραφία δεν είναι αρκετό. Ίσως καίριες πτυχές να μένουν συχνά τεχνηέντως εκτός κάδρου. Η λειψή όμως αυτή έστω δυνατότητά της να ερωτά, να φωτίζει, να σκαλίζει, να προσκαλεί τον αναστοχασμό, είναι μια από τις λίγες που μας έχουν απομείνει για να απεμποληθεί ανώδυνα.

Πηνελόπη Πετσίνη – Ηρακλής Παπαϊωάννου

 

resized Mpexrakis 03

 

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 27 Μαΐου 2017, ώρα 20:30, Πειραιώς 260 - Χώρος Α

Ώρες λειτουργίας: 19:00 – 24:00

Εισιτήρια: 2 ευρώ

 

1 Λόγια που απευθύνει Έλληνας στημένος σε απόσπασμα των SS που ετοιμάζεται να τον εκτελέσει, από την ταινία «Ο Θίασος» (1975) του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

 
Αrt Athina 2017 26-28 Μαΐου στο TaeKwonDo Φαλήρου
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Πέμπτη, 25 Μάιος 2017 17:30

Αrt Athina 2017

26-28 Μαΐου στο TaeKwonDo Φαλήρου

Η ανανεωμένη 22η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης Art-Athina 2017, ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια εικαστικά γεγονότα στην Ελλάδα, ανοίγει τις πύλες της στο TaeΚwonDo Παλαιού Φαλήρου την Παρασκευή 26 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 28 Μαΐου.

resized artathinaIMG 8041

 

Συνολικά 12 ενότητες αναπτύσσονται γύρω από τον κεντρικό άξονα της διοργάνωσης – την έκθεση που συνθέτουν οι 58 συμμετέχουσες γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό – σύμφωνα με το πρόγραμμα που διαμόρφωσε η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια της Art Athina 2017, Σταματία Δημητρακοπούλου.

Έμφαση στο βίντεο και την περφόρμανς, το ντιζάιν και την ανεξάρτητη εικαστική σκηνή, αλλά και την ιστορία της διοργάνωσης, που θεμελίωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) το 1993, δίνεται μεταξύ άλλων στο φετινό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει επίσης συζητήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς κι ένα πλούσιο VIP πρόγραμμα απευθυνόμενο σε συλλέκτες.

Το νέο πρόσωπο της Art Athina 2017 συνθέτουν επίσης η Ξένια Καλπακτσόγλου ως καλλιτεχνική σύμβουλος και ο Αντώνης Κούρκουλος ως γενικός συντονιστής. Η παραγωγή έχει ανατεθεί στην εταιρεία Be Best. Τη νέα ταυτότητα της Art Athina υπογράφει το G Design Studio και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό το γραφείο Stage Design Office με επικεφαλής τον Σταύρο Παπαγιάννη.

resized artathinaIMG 8093

 

Η νέα δομή της Art Αthina διαμορφώνεται συνολικά στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

MAIN

Σαράντα τρεις (43) γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν το πρόγραμμα τους στον κεντρικό χώρο του TaeKwonDo.

HIGHLIGHT

Νέες γκαλερί από το εξωτερικό συμμετέχουν στην καινούρια ενότητα της Art Athina. Φέτος δίνουν το «παρών» 13 γκαλερί, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν έδρα στο Λος Άντζελες.

FEATURE

Ενότητα (μέρος των βασικών συμμετοχών) με θεματική που ορίζεται και οργανώνεται από έναν επιλεγμένο επιμελητή. Η Μyriam Ben Salah, ανεξάρτητη επιμελήτρια και αρχισυντάκτρια της διεθνούς περιοδικής εικαστικής έκδοσης “Kaleidoscope” καλεί τις γκαλερί The third line (Ντουμπάι) και Gregor Staiger (Ζυρίχη), οι οποίες συμμετέχουν στην Αrt Athina με ατομικές παρουσιάσεις των Sophia Al Maria και Shana Moulton αντίστοιχα. Ο τίτλος του πρότζεκτ είναι “Alternatives” και επικεντρώνεται στην αγχώδη διαταραχή της σύγχρονης καταναλωτικής κοινωνίας, όπως αυτή παρουσιάζεται με αιχμηρό χιούμορ και σκοτεινή ακρίβεια στη δουλειά των δύο καλλιτεχνών.

VIDEO

Διαμορφωμένος ως δωμάτιο ξενοδοχείου, ο χώρος προβολών βίντεο θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει για τη φετινή Art Athina o ανεξάρτητος επιμελητής και κριτικός τέχνης AlexanderBurenkov και στο οποίο περιλαμβάνονται έργα 32 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η φετινή θεματική σχετίζεταιάμεσα με την τεχνολογία, την ανησυχία που προκαλεί η ψηφιακή παλίρροια, την ψευδο-διαφάνεια, την υπερσύνδεση, τη χαμένη σωματικότητα και τα παγκόσμια δίκτυα επικοινωνίας.

SURVEY

Η ανεξάρτητη επιμελήτρια Γαλήνη Νόττι δημιουργεί μια έκθεση με αρχειακό υλικό και έργα από το παρελθόν της αθηναϊκής φουάρεπιχειρώντας μια αναδρομή, ανασκόπηση και ενδοσκόπηση του θεσμού της Art Athina.

Στο πλαίσιο της ενότητας Survey εντάσσεται και η οπτικοακουστική εγκατάσταση της Κατερίνας Ζαχαροπούλου «Ρωτώντας…», που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο iset το 2014, με τη στήριξη του οργανισμού ΝΕΟΝ. Η εγκατάσταση βασίζεται στο υλικό των συνεντεύξεων που έχει πραγματοποιήσει επί δύο δεκαετίες η Κατερίνα Ζαχαροπούλου, με θεωρητικούς και εκπροσώπους μουσείων και καλλιτεχνικών φορέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

PERFORMANCE

Το πρόγραμμα περφόρμανς περιλαμβάνει καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται από τις συμμετέχουσες γκαλερί. Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται σε επισυναπτόμενη σελίδα.

TRIBUTE

H Art Athina παρουσιάζει αφιέρωμα στο έργο των Γιάννη Κουνέλλη και Δημήτρη Μυταρά.

Το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου παρουσιάζει το φιλμ του Heinz-Peter Schwerfel «Αποσπάσματα από ένα ημερολόγιο» (Γερμανία 1996, 46΄) καθώς και αρχειακό υλικό από την ατομική έκθεση του Γιάννη Κουνέλλη στο φορτηγό πλοίο ΙΟΝΙΟΝ (1994). Στο πλαίσιο του αφιερώματος, ο Μανώλης Μπαμπούσης επιμελείται την παρουσίαση «Το έργο του Γιάννη Κουνέλλη μέσα από τον φακό του Μανώλη Μπαμπούση».

Η Εθνική Πινακοθήκη- Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου παρουσιάζει αφιέρωμα στον Δημήτρη Μυταρά που περιλαμβάνει τρία έργα του σπουδαίου ζωγράφου από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης.

DESIGN

Mοναδικά, εκτός παραγωγής, έπιπλα φιλοξενεί ηενότητα Design από τις γκαλερί Ζουμπουλάκη, Μαρτίνου και Antiqua. Το περίπτερo του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ στην 22 η ArtAthina παρουσιάζει την έκδοση 1968, η οποία αποτελεί μια συνεργασία με το περιοδικό TOILETPAPER των Maurizio Cattelan και Pierpaolo Ferrari. Οι επισκέπτες, μέσω μιας εγκατάστασης που περιλαμβάνει έπιπλα αυτής της περιόδου, παίρνουν μια ιδέα από τη διαδικασία δημιουργίας του βιβλίου ενώ ταυτόχρονα μυούνται στις τρέχουσες εκθέσεις του ΔΕΣΤΕ ( Liquid Antiquity και Βραβείο ΔΕΣΤΕ: Μια Επετειακή Έκθεση, 1999-2015), μέσα από τις σελίδες των αντίστοιχων καταλόγων.

Στο πλαίσιο του Design εντάσσεται και η εγκατάσταση «AΘΛΟΣ» που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το design studio objects of common interest με την υποστήριξη της Παρισινής Gallery S. Bensimon. Η εγκατάσταση εδράζεται στο κέντρο του εκθεσιακού χώρου δημιουργώντας μια πλατεία με καθίσματα από μάρμαρο, τσόχα και σίδερο.

TALKS

Συζητήσεις, πάνελ και συνεντεύξεις. Το πρόγραμμα τροφοδοτείται από όλες τις κατηγορίες της Art Athina και παρουσιάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται σε επισυναπτόμενη σελίδα

PUBLICATIONS

Το βιβλιοπωλείο OMMU επιλέγει για την Art Athina 2017 μια σειρά από ανεξάρτητες καλλιτεχνικές εκδόσεις και καταλόγους. Παράλληλα παρουσιάζει για πρώτη φορά μια αρχειακή έκθεση του εκδοτικού έργου του Νίκου Ε. Παπαδάκι, συνιδρυτή του Κέντρου Τεχνολογικών Εφαρμογών - ΚΤΕ, του Athens Design Center - ADC, καθώς και της γκαλερί και εκδοτικού οίκου “ΠΟΛΥΠΛΑΝΟ” και περιοδικού “ΣΗΜΑ”. Στην έκθεση παρουσιάζονται εκδόσεις, περιοδικά, εφήμερα και αντικείμένα.

ΟPEN

Hυπαίθρια εγκατάσταση της Art Athina έχει τη μορφή ενός billboard και είναι πρότζεκτ της Sonora 128, του billboard project space της γκαλερί Kurimanzutto από το Μέξικο Σίτυ. To πρότζεκτ οργανώνει η Bree Zucker.

Στη βεράντα του χώρου των VIP διαμορφώνεται υπαίθριο πάρκο γλυπτικής με έργα καλλιτεχνών από τις συμμετέχουσες γκαλερί.

resized artathinaIMG 8097

 

INDEPENDENT PROJECTS

Ανεξάρτητοι χώροι τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν πρότζεκτς στο πλαίσιο της Art Athina 2017

Αναλυτικότερα: 

Το Radio Athènes συμμετέχει την Art Athina με ηχητική εγκατάσταση από την Ραλλού Παναγιώτου και την Ελένη Μπαγάκη. Τα έργα δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του πρότζεκτ «All: Collected Voices» που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα και το Radio Athènes υπό την επιμέλεια των Thomas Boutoux και Έλενας Παπαδοπούλου.

Oι Enterprise Projects – το εγχείρημα της επιμελήτριας Δανάης Γιαννόγλου και του εικαστικού Βασίλη Παπαγεωργίου-συμμετέχουν με ένα fundraising πρότζεκτ: την περιορισμένη έκδοση ενός σταχτοδοχείου (200 αντίτυπα) με το χαρακτηριστικό λογότυπο τους που έγινε σε συνεργασία με το γραφιστικό γραφείο bend.

Οι Νεωτερισμοί Τουμάζου (Νeo Toum) από τη Λευκωσία θα διαμορφώσουν ένα lounge- αναγνωστήριο με την ιδιαίτερη αισθητική τους όπου και θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό το έργο των εκδόσεων «Neo Toum».

Οι 3137 παρουσιάζουν το συμμετοχικό εγχείρημα «Leftovers» των Amelia Groom, Angharad Williams, Gianmaria Andreetta και Marion Goix που συνδυάζει περφόρμανς, συγγραφή και γλυπτική.

Η ΣΕΡΑΠΙΣ είναι μια ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα την Ελλάδα που μεταξύ άλλων παράγει ρούχα και αντικείμενα τέχνης με θέματα από το σύμπαν της ναυτιλίας. Ειδικά για την Art Athina 2017, η ΣΕΡΑΠΙΣ έχει δημιουργήσει ένα μεταξωτό μαντήλι σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, που προορίζεται για να φορεθεί από τα μέλη του προσωπικού της διοργάνωσης.

Η εικαστική ομάδα Arbit City Group παρεμβαίνει στον εξωτερικό χώρο της φουάρ με μία εγκατάσταση που τιτλοφορείται “Trophy Wife” και αποτελείται από δέκα ναυτικές σημαίες που αντιστοιχούν στα γράμματα του τίτλου του έργου. Όπως σχολιάζουν οι Arbit City Group μεταξύ άλλων, «Γυναίκα Τρόπαιο» είναι η Αθήνα, και η Αθήνα είναι η γυναίκα τρόπαιο.

Το ελληνο-γαλλικό brand Pressure με έδρα το Παρίσι, συμμετέχει στην Art Athina 2017 με μία ειδική συλλογή για τη φουάρ σε συνεργασία με τον φωτογράφο Ilyes Griyeb του οποίου τις φωτογραφίες επίσης παρουσιάζει.

resized artathinaIMG 8109

 

EDUCATION

Σκίτσα καλλιτεχνών, ζωγραφικές δραστηριότητες, διαδραστικά γατοεκθέματα και εργαστήρια περιλαμβάνει το πρόγραμμα που έστησαν οι Very Young Contemporary Art (VYCA) για οικογένειες. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση προσκλήθηκαν να σχεδιάσουν ειδικά για τα παιδιά ασπρόμαυρα σκίτσα με γάτες και οι μικροί, αλλά και μεγαλύτεροι φιλότεχνοι καλούνται να τις ανακαλύψουν, να τις χρωματίσουν και να σχεδιάσουν τον δικό τους γάτο-χαρακτήρα.

Παράλληλα με την νέα δομή της Art Athina, αυτή τη χρονιά παρουσιάζεται και το νέο VIP πρόγραμμα, εστιασμένο σε διακεκριμένους συλλέκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στο ειδικά σχεδιασμένο VIP Lounge με έπιπλα από τα καταστήματα Δελούδη και την εταιρεία Vitra.

Η Art Athina, με ιδιαίτερη τιμή ανακοινώνει τη θέσπιση βραβείου για νέους καλλιτέχνες σε συνεργασία με το Μουσείο Κοπελούζου. Η συνέργια αυτή θα ξεκινήσει από την Art Athina 2018.

  • Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Πέμπτη 25 Μαΐου 14:00 - 21:00 (μόνο με προσκλήσεις)
Παρασκευή 26 Μαΐου 12:00 - 21:00
Σάββατο 27 Μαΐου 12:00 - 21:00
Κυριακή28 Μαΐου 12:00 - 21:00

Είσοδος: 8 €Μειωμένο (Άνεργοι, μαθητές, φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών, ΑμεΑ): 5 €Ομαδικό (15+ άτομα): 5 €Ελεύθερη είσοδος: Παιδιά έως 12 ετών, φοιτητές της ΑΣΚΤ, μέλη της ΑΙCA, της Eταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης και του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η ArtAthina τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση είναι σε διαδικασία ένταξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική” 2014-2020.

 

Kατάλογος γκαλερί που συμμετέχουν στην Αrt Athina 2017

 

resized artathinaIMG 8258

 

 

 

MAIN

 

a.antonopoulou.art Ελλάδα

 

ΑΔ Ελλάδα

 

Αγκάθι- Καρτάλος Ελλάδα

 

ALMA CONTEMPORARY Ελλάδα

 

Anna Pappas Αυστραλία Αργώ Ελλάδα

 

ARTFORUM Ελλάδα

 

ARTOWER AGORA Ελλάδα

 

ArtZone42 Ελλάδα

 

AΣΤΡΟΛΑΒΟΣ Ελλάδα

 

Αίθουσα Τέχνης Αθηνών Ελλάδα CHEAPART Ελλάδα CHILI ART GALLERY Ελλάδα

 

Cube Ελλάδα

 

Δυο Χώρια Ελλάδα

 

Donopoulos IFA Ελλάδα

 

Εκφραση- Γιάννα Γραμματοπούλου Ελλάδα

 

Eleftheria Tseliou Ελλάδα

 

Eleni Koroneou Ελλάδα

 

Elika Ελλάδα

 

Ένα Ελλάδα

 

Epsilon Ελλάδα Έρση Ελλάδα Art Πρίσμα Ελλάδα Binyil Κωνσταντινούπολη

 

kaplanon5 Ελλάδα 7” Ελλάδα Ernst Hilger Βιέννη Ileana Tounta Contemporary Art Center Ελλάδα

 

Εικαστικός Κύκλος-DL Ελλάδα

 

 

Εικαστικός Κύκλος Sianti Ελλάδα

 

Kalfayan Ελλάδα

 

MELKART Παρίσι

 

Mihalarias art Ελλάδα

 

Nitra Ελλάδα

 

Papatzikou Ελλάδα

 

PERITECHNON Karteris Ελλάδα Rebecca Camhi Ελλάδα

 

Skoufa Ελλάδα TEXNOΧΩΡΟΣ Ελλάδα The Blender Ελλάδα The Breeder Ελλάδα Zina Athanassiadou Ελλάδα

 

resized artathinaIMG 8447

 

HIGHLIGHTS

 

 

 

Safe ΝY

 

0-0 LA LA ltd LA LA

 

 

 

OCHI PROJECTS LA

 

 

 

ASHES/ASHES LA ClubPro LA Sade LA Rod Bianco Oslo

 

V1 Copenhagen Martinetz Cologne Nome Berlin EVERYBODY NEEDS ART Budapest Artfooly Bucuresti

 

FEATURE (Curated by Myriam Ben Salah)

 

 

 

TheThird Line Dubai

 

 

 

Gregor Staiger Zurich

 

 

 

Open air installation

 

 

 

Kurimanzutto Gallery, MexicoCity

 

 

 

DESIGN

 

Antiqua (Αθήνα)

 

Μαρτίνος (Αθήνα)

 

Zoumboulakis (Αθήνα)

 

Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ : Seminal furniture of 1968, curated by Dakis Joannou

 

Design studio objects of common interest με την υποστήριξη της γκαλερί S. Bensimon

 

 

 

INDEPENDENT

 

 

 

3137(Αθήνα)

 

RadioAthenes (Αθήνα)

 

Νεωτερισμοί Τουμάζου (Κύπρος)

 

Enterprise Projects(Αθήνα)

 

ΣΕΡΑΠΙΣ (Αθήνα)

 

Pressure (Παρίσι)

 

Arbit City Group (Aθήνα)

resized artathinaIMG 8455

 

Πρόγραμμα Performances Art Athina 2017

 

 

 

 

 

Πέμπτη 18:00

 

 

 

Performance

 

Gianmaria Andreetta, HolyWater(διάρκεια: 25-35 λεπτά)

 

 

 

Ο καλλιτέχνης προσκαλεί το κοινό σε μια τελετουργία εξαγνισμού του νερού.

 

Η performance Holy Water είναι μέροςτων Independent projects της Art Athina από τους 3 137

 

 

 

 

 

Παρασκευή-Κυριακή 18:00-20:00

 

 

 

Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Ερωτήματα(διάρκεια: 2 ώρες)

 

 

 

Με αφορμή την παρουσίαση της οπτικοακουστικής εγκατάσταση «Ρωτώντας» (2014) η Κατερίνα Ζαχαροπούλου παρουσιάζει στον χώρο της έκθεσης την ξενάγηση-δράση «Ερωτήματα». Η εικαστικός μιλά για τα 25 πρόσωπα (καλλιτέχνες, ιστορικούς τέχνης, συγγραφείς, συλλέκτες) που περιλαμβάνονται στο έργο και καλεί τους θεατές-ακροατές να επιλέξουν μία ερώτηση που κατά την κρίση τους ανταποκρίνεται στην καταγεγραμμένη απάντηση των επιλεγμένων προσώπων. Στόχος είναι η ενεργοποίηση ενός διαλόγου που διερευνά τις δυνατότητες επανερμηνείας των καιρών που πέρασαν και κατανόησης εκείνων που έρχονται.

 

 

 

 

 

Παρασκευή 19:00

 

 

 

Petra-Luna, TheDome

 

 

 

HPetra-Luna είναι μια μουσική κολεκτίβα της αυτοσχεδιαστικής μουσικής γνωστή και ως musical ex temporisation.

 

Το σχήμα παρουσιάζει την μουσική δραστηριότητα της άμεσης / στιγμιαίας μουσικής σύνθεσης που συνδυάζει την επικοινωνία των συναισθημάτων και την οργανική τεχνική με την αυθόρμητη ανταπόκριση στη μουσική που ακούγεται από τα άλλα μέλη του σχήματος, τα οποία συμμετέχουν στο δεδομένο σύνολο.

 

Η Petra-Lunaσυστάθηκαν στα Πετράλωνα το 2014 και μέλη τους είναι εικαστικοί που έχουν μουσική παιδεία ή και όχι.

 

Στο The Dome συμμετέχουν12 performers.

 

 

 

 

 

Παρασκευή-Κυριακή 20:00-21:00

 

 

 

Αγγελος Σκούρτης, Λένε ότι μια δεσποινίδα της Αβινιόν κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας (διάρκεια 40 λεπτά)

 

Μια ποιητική performance

 

resized artathinaIMG 8553

 

 

 

Σάββατο 15:00

 

Συνεργατικό πρότζεκτ των Amelia Groom, Angharad Williams, Gianmaria Andreetta και Marion Goix, LEFTOVER (διάρκεια: 5 ώρες)

 

Το LEFTOVER συνδέει άλλα πρότζεκτ τα οποία συνδυάζουν performance, συγγραφή και γλυπτική. Δημιουργείται γύρω από ένα τραπέζι, το οποίο φιλοξενεί και καταγράφει τα ζωντανά έργα που παρουσιάζονται από τους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

 

Η performance LEFTOVER είναι μέρος των Independent projects της Art Athina από τους 3 137

 

Σάββατο 19:00

 

Ana Sánchez-Colberg, An[ot]her 5: One-Off Dance #7 (διάρκεια: 1 ώρα)

 

 

 

Η παρέμβαση/περφόρμανς An[ot]her 5: One-OffDance #7είναι η επόμενη της σειράς J(us)t 5που έχει δημιουργηθεί από την Ana Sánchez-Colberg για την ομάδαThea treen Corps. Η σειρά εξετάζει τη διαλεκτική σχέση ανάμεσα σε μια σειρά αντιθέτων : προσωπικό /οικείο , ιδιωτικό /δημόσιο, εσωτερικό / εξωτερικό.

 

 

 

Οι θεατές θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή για να τους δοθεί επί τόπουo αντίστοιχος ηχητικός εξοπλισμός.

 

 

 

Τη σειρά περφόρμανς (us)t 5 series επιμελείται ο Θάνος Βόβολης για την CheapArt και το TheatreenCorps

 

 

 

Η Art Athina τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

 

Η εκδήλωση είναι σε διαδικασία ένταξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική” 2014-2020.

Πρόγραμμα Talks Art Athina 2017

 

Παρασκευή 26 Μαΐου

 

 

14. 00 - 15. 00 Παρακολουθώντας και όντας υπό παρακολούθηση: προς μια νέα γενιά δικτυωμένων καλλιτεχνών

 

Περισσότεροι από 30 νέοι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες προσκλήθηκαν στο πρότζεκτ CITIZENSFIVE που παρουσιάζεται στην Art Athina, μια ευρεία έρευνα της αναδυόμενης videoart που επιμελείται ο AlexanderBurenkov. Toπρότζεκτ ασχολείται με τα τελευταία πέντε χρόνια, όπου ο σύγχρονος κόσμος κυβερνάται από την μετα-αλήθεια και τη διαδυκτιακή οικονομία, τις νέες ανάγκες μετανάστευσης και επανεγκατάστασης καθώς και τις μεταβαλλόμενες έννοιες της ιδιότητας του πολίτη, της εθνικότητας και των αντίστοιχων νέων μορφών αγωνίας που αναδιαρθρώνουν τη ζωή μας. Πώς να ζήσουμε και να εργαστούμε υπό τέτοιες συνθήκες σε μια κοινωνία που χαρακτηρίζεται από επιτάχυνση των δεδομένων, την πανταχού παρούσα εικόνα και τον νομαδικό τρόπο ζωής; Τι σημαίνει να είσαι πλήρως ορατός στους άλλους και πού μπορεί να καταλήξουν τα θολά όρια μεταξύ της ιδιωτικής και της δημόσιας σφαίρας;

resized artathinaIMG 8556

ΑlexanderBurenkov, ανεξάρτητος επιμελητής και κριτικός Τέχνης

 

 

16. 00 – 18. 30 Εικόνα-Αντικείμενο: Εκδοτική εφαρμογή

Οι OMMU παρουσιάζουν μια σειρά ομιλιών με επιλεγμένους καλεσμένους, γύρω από το βιβλίο ως μέσο τέχνης. Η ομιλία ανήκει στο διευρυμένη κατηγορία της ΑrtAthina, PUBLICATIONS.

 

19. 00 – 20. 30 Η Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου τιμά τη μνήμη του Δημήτρη Μυταρά

 

Συντονίστρια: Δρ. Λίνα Τσίκουτα, ιστορικός Τέχνης, επιμελήτρια Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, υπεύθυνη συλλογών Σύγχρονης Τέχνης. Ομιλητές: Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, Ομ. καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Άγγελος Αντωνόπουλος, καλλιτέχνης και καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Μιχάλης Μανουσάκης, καλλιτέχνης καικαθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

 

 

Σάββατο 27 Μαΐου

 

13. 00 – 14. 30 ALTERNATIVE FACTS

 

Προβολή video

Επιμέλεια MyriamBenSalah, ακολουθεί συζήτηση με την επιμελήτρια και το κοινό

 

Από την στιγμή πουη σύμβουλος του Donald Trump Kellyanne Conway αναφέρθηκε σε «εναλλακτικά γεγονότα», το «1984» του George Orwell εξαντλήθηκε στο Amazon. Την εποχή της μετα- αλήθειας και της πολιτικής της πραγματικότητας φαίνεται ότι ο όρος «πραγματικότητα» ποτέ δεν ήταν αφηρημένος. Η διείσδυση στον κόσμο της τηλεόρασης του «ριάλιτι» ως μια πολιτική μορφή εκπροσώπησης και η διερεύνηση της προφητείας του cyberpunk, όπου τα γεγονότα μετατρέπονται σε εμπορεύματα, σκοπός αυτών των προβολών είναι να υπογραμμίσουν τη διφορούμενη ρωγμή που χωρίζει τις εμπειρίες από τις αναπαραστάσεις και τις μεταμορφώσεις τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές από ταινίες καλλιτεχνών καθώς και υβριδικά αντικείμενα από την pop κουλτούρα.

 

Kris Jenner, I love my friends, 1985 4. 03 λεπτά

Nico Young, Status Back Baby, 2015 2. 33λεπτά

MeriemBennani, FLY, 2016 17. 34 λεπτά

Neil Beloufa, Restored Communications, 2017 13:27 λεπτά (απόσπασμα)

Kardashian-Jenner sisters, She loves her friends, 2015 3. 48λεπτά

Sara Sadik, BEASTRON, 2014 2. 24λεπτά

MamaliShafahi, Nature Morte, 2016 4. 23λεπτά

Sara Sadik, ABBOOSTER, 2014 0. 35 λεπτά

Arnaud Dezoteux, Dark meta Reeves, 2016 28. 50λεπτά

resized artathinaIMG 8612

 

15. 00-16. 30 Από το Δίκτυο στην Κοινότητα: Ένα δίκτυο επαγγελματιών του πολιτισμού γεννιέται στο πλαίσιο του προγράμματος TransformingFutureMuseums του BritishCouncil

Οι εμπνευστές του Δικτύου Επαγγελματιών Μουσείων και Πολιτιστικών Οργανισμών συζητούν για την πρωτοβουλία συγκρότησης μιας κοινότητας που επιδιώκει να συμβάλει δυναμικά στην ευημερία των μουσείων και των ανθρώπων τους.

Εισαγωγήαπότους: ΜαρίαΠαπαϊωάννου, Arts Manager, British Council και ΣοφίαΧανδακά, Network Coordinator, British Council.

Συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

17. 00-19. 00 Το μέλλον των ανεξάρτητων πολιτιστικών πρωτοβουλιών και project spaces

Κατά πόσο το μοντέλο ανεξάρτητης και συνεργατικής καλλιτεχνικής και επιμελητικής προσέγγισης παρέχει μια ενδιαφέρουσα αφετηρία για να σκεφτούμε τι συμβαίνει στον κόσμο της τέχνης και προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, διαχείρισης και τελικά παραγωγής;

Συντονισμός: Δέσποινα Ζευκιλή, κριτικός Τέχνης - διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού "Αθηνόραμα" και Ξένια Καλπακτσόγλου, επιμελήτρια- καλλιτεχνική σύμβουλος Art Athina

Συμμετέχοντες: Νεωτερισμοί Τουμάζου (Μαρία Τουμάζου, Μαρίνα Ξενοφώντος, Ορέστης Λαζούρας), Έλενα Παπαδοπούλου, ιστορικός Τέχνης και επιμελήτρια, καλλιτεχνική διευθύντρια του Ινστιτούτου Σύγχρονης ΤέχνηςRadioAthènes, 3 137artistrunspace (ΠάκυΒλασσοπούλου, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Κοσμάς Νικολάου)

 

resized artathinaIMG 8650

 

Κυριακή 28 Μαΐου

13. 00 - 14. 00 Κοινωνική Καινοτομία και Νέες Μορφές Συνεργασίας 

Η New Wrinkle είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με βασικό άξονα της τη διερεύνηση της κοινωνικής καινοτομίας. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη δημιουργία προγραμμάτων διαπολιτισμικότητας, εκπαίδευσης και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, τα οποία προωθούν νέες μορφές σχέσεων και συνεργιών μεταξύ φορέων και ιδιωτών σε διεθνές επίπεδο.

Ομιλητές: Γιώργος Διβάνης, Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Δάφνη Ζουμπουλάκη

 

14. 00 – 15. 30 Μετάβαση στην EUphoria

 

Μια γνωριμία με την Ελευσίνα 2021- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Ελευσίνας 2021 θα παρουσιάσει το σκεπτικό της πρότασης με την οποία η Ελευσίνα κέρδισε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, τη δομή, το όραμα και τους στόχους του καλλιτεχνικού προγράμματος, καθώς και τα καλλιτεχνικά και θεωρητικά ζητήματα που αυτό εγείρει, σε μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

 

Ομιλήτρια: Κέλλυ Διαπούλη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Ελευσίνας 2021- Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

 

Πάνω στη Γη, Κάτω από τα Σύννεφα

 

Αισχύλεια 2017

 

Παρουσίαση Έργου

 

Η εικαστικός Δανάη Στράτου και η ιστορικός τέχνης Αλεξάνδρα Κοροξενίδη συζητούν για τη sitespecific εγκατάσταση της Στράτου Πάνω στη Γη, Κάτω από τα Σύννεφα, η οποία θα εκτίθεται από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2017.

 

Συντονισμός: Γωγώ Βουδούρη, Medianeras.

 

 

16. 00 - 18. 00 Συμφωνία Χωρίς Αρχές

 

Συζήτηση με την Προσωρινή Ακαδημία Τεχνών για τη διαδικασία της έρευνας και έκθεσης που παρουσιάζει στο iset (Iνστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης) υπό τον τίτλο Συμφωνία Χωρίς Αρχές - Προς μια ιστορία για τη σύγχρονη ελληνική τέχνη. Από το θεσμικό, στο αντιθεσμικό και το εξωθεσμικό. Η έρευνα έχει ως αφετηρία τη δεκαετία του '90 και με αφορμή τη δημιουργία της Art-Athina εκείνη την περίοδο η συζήτηση εξετάζει τον χώρο των γκαλερί και της αγοράς τότε.

 

Συντονισμός: Γαλήνη Νόττι, επιμελήτρια εκθέσεων, Ομιλητές: Προσωρινή Ακαδημία Τεχνών, Ελπίδα Καραμπά: θεωρητικός Τέχνης - επιμελήτρια εκθέσεων, Γλυκερία Σταθοπούλου: ιστορικός Τέχνης, Δέσποινα Ζευκιλή, κριτικός Τέχνης - Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού 'Αθηνόραμα', Γιάννης Παπαδόπουλος, εικαστικός

 

Η ArtAthina τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση είναι σε διαδικασία ένταξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική” 2014-2020.

 

resized artathinaIMG 8656

 

resized artathinaIMG 8708

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 25 Μάιος 2017 17:53
 
Έκθεση ζωγραφικής με φιλανθρωπικό χαρακτήρα διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου 3Β ο Σταμάτης Γονίδης.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 11:44

Έκθεση ζωγραφικής με φιλανθρωπικό χαρακτήρα διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου 3Β ο Σταμάτης Γονίδης.

resized gonidis03

Την πρώτη του προσωπική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ» θα παρουσιάσει ο γνωστός τραγουδιστής Σταμάτης Γονίδης στην αίθουσα «Ιωνία» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) την Τρίτη 30 Μαΐου στις 19.00.

resized gonidis01

 

Στην έκθεση, η οποία τελεί υπό της αιγίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, θα εκτεθούν συνολικά 25 μοναδικά έργα και το σύνολο των εσόδων από την πώλησή τους θα διατεθούν στον σύλλογο γονέων, κηδεμόνων και φίλων αυτιστικών ατόμων «Άγιος Νικόλαος - Οικοτροφείο Παιανίας» όπου βρέθηκε ο καλλιτέχνης την Πέμπτη 18 Μαΐου υποδεχόμενος από τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου.

resized gonidis02

«Αυτός ο ζωγράφος κάποτε τραγουδούσε καλά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Γονίδης στο επίσημο κάλεσμά του, «γιατί στη ζωή τελικά μας μένουν όλα αυτά που δώσαμε».

resized prosklisi

«Είναι χαρά για εμάς να μπορούμε να στηρίζουμε μια τόσο σημαντική εκδήλωση που συνδυάζει τον πολιτισμό με την κοινωνική προσφορά. Ευχαριστούμε τον κ. Γονίδη για την ευαισθησία που δείχνει και τη στήριξη που παρέχει σε έναν τόσο ιερό σκοπό» δήλωσε για την εκδήλωση ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 11:46
 
Tελικός Φοιτητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 17:54

Tελικός Φοιτητικός Διαγωνισμός

Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

«JA Start Up» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη.

 

Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017 

resized NIKHTΡΙΑ ΟΜΑΔΑ 2016

 

Ρεκόρ συμμετοχών σημειώθηκε φέτος στον Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της MetLife. Πάνω από 200 φοιτητές κατέθεσαν ιδέες για τη δημιουργία της δικής τους start-up εταιρίας με έξυπνα προϊόντα και υπηρεσίες, διαδικτυακές πλατφόρμες και εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα.

resized ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ

Oι 10 πιο καινοτόμες προτάσεις, θα παρουσιασθούν την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και θα αναδειχθεί η καλύτερη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη. Στον μεγάλο τελικό θα διαγωνισθούν ομάδες φοιτητών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Χαροκόπειο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Η νικήτρια ομάδα από την Ελλάδα θα κερδίσει χρηματικό έπαθλο για την υλοποίηση της ιδέας της και θα διεκδικήσει την πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Enterpise Challenge 2017» του Junior Achievement Europe, που θα πραγματοποιηθεί στις 28-30 Ιουλίου 2017 στο Eλσίνκι και στον οποίο συμμετέχουν συνολικά 16 Ευρωπαϊκές χώρες.

resized ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2016

Οι παρουσιάσεις θα ξεκινήσουν στις 14.30 και οι βραβεύσεις στις 16.30.

Οι Έλληνες φοιτητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA Start Up» που διδάσκεται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15,000 φοιτητών. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα προσφέρει στα Πανεπιστήμια το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, μέλος του παγκόσμιου μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Junior Achievement Wordwide, που προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το δημοτικό έως το πανεπιστήμιο.

resized ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΠΑ

Υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων καθηγητών που ανέλαβαν το πρόγραμμα «JA Start Up» αλλά και με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών-επιχειρηματικών συμβούλων από την ασφαλιστική εταιρία MetLife, oι φοιτητές απέκτησαν σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες αναπτύσσοντας την δική τους επιχειρηματική ιδέα με την οποία διαγωνίζονται στο τέλος του προγράμματος.

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το πρόγραμμα «JA Start Up» υλοποίησε ο κ. Γεώργιος Δουκίδης, καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN), στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο κ. Κωνσταντίνος Φούσκας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Κυριαζής, πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής και Aσφαλιστικής Επιστήμης, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο η κα Αδαμαντία Πατέλη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Πληροφοριακών Συστημάτων και Καινοτομίας και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο η Δρ. Μαρία Γκούσια – Ρίζου καθηγήτρια της Σχολής Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας.

resized ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΑΜΑΚ

Ο φοιτητικός διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» πραγματοποιείται με την συνεργασία της MetLife και την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

 


Σελίδα 8 από 484
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μαζί επι σκηνής ! Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 21:30 Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», Σύρος   Για ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση