ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Δέκα χιλιάδες μαθητές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής. Συγκίνησε ο 20χρονος δευτεροετής τυφλός φοιτητής Αργύρης Κουμτζής που φοιτά στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Αργύρης Κουμτζής: Η Φυσική έχει πλάκα!
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Κυριακή, 07 Μάιος 2017 11:14

Δέκα χιλιάδες μαθητές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής.

Συγκίνησε ο 20χρονος δευτεροετής τυφλός φοιτητής Αργύρης Κουμτζής που φοιτά στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.

Αργύρης Κουμτζής: Η Φυσική έχει πλάκα!

συγκίνησε ο Αργυρης Κουμτζης

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 7800 (5.400 από τις τρείς τάξεις του Γυμνασίου και 2400 από τις τρεις τελευταίες τάξεις του Λυκείου), πήρν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Μαθητές με αγάπη για τη Φυσική από κάθε γωνιά της Βόρειας Ελλάδας , κέρδισαν συνολικά 50 βραβεία και 70 επαίνους αποδεικνύοντας πως σε εποχές δύσκολες περισσεύει η αγάπη για την Επιστήμη.

"Οι πρωτιές από την Ηγουμενίτσα, τις Σέρρες, την Αλεξανδρούπολη, σε μαθητές δημοσίων σχολείων αποδεικνύουν πως υπάρχουν ευκαιρίες για όλους" , τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης.

Φέτος, δόθηκαν στους αριστεύσαντες του Διαγωνισμού και υποτροφίες για το Θερινό Σχολείο Φυσικής που διεξάγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακόμη δόθηκε σε συγκεκριμένο αριθμό μαθητών η δυνατότητα τριήμερων εκπαιδευτικών διακοπών στο πρωτοποριακό camp, "οι Αγγελιοφόροι του Ολύμπου" που διοργανώνει η ΕΕΦ.

KATAMESTO AMFITHEATRO

Αργύρης Κουμτζής: Η Φυσική έχει πλάκα!

Κύριος ομιλητής της τελετής βράβευσης των μαθητών που έλαβαν μέρος στον 27ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου και 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου που πραγματοποίησε στο αμφιθέατρο του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ η ΕΕΦ, ήταν ο διακεκριμένος θεωρητικός φυσικός και ακαδημαϊκός Δημήτρης Νανόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη γοητεία της Επιστήμης.

Ο 20χρονος σήμερα δευτεροετής τυφλός φοιτητής Αργύρης Κουμτζής που φοιτά στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ , μίλησε για τη δική του ξεχωριστή εμπειρία στη Φυσική, συγκινώντας τους παρευρισκόμενους στο κατάμεστο Αμφιθέατρο.

"Ξεκίνησα να παίρνω μέρος σε διαγωνισμούς Φυσικής από την Ε Δημοτικού για να μετρώ τις δυνάμεις μου και να εμπλουτίζω το βιογραφικό μου", είπε και παραδίδοντας ένα σύντομο μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού στους μαθητές που αγαπούν τη Φυσική, κατέληξε πως με ένα τέτοιο πτυχίο μπορεί κανείς να κάνει "τα πάντα " διευκρινίζοντας πως η Φυσική μπορεί ν ανοίξει όλες τις πόρτες της επιστημονικής γνώσης.

η τελετη βραβευσης έγινε στο αμφιθεατρο του τμ Φυσικης του ΑΠΘ

2ο Θερινό Σχολείο Φυσικής

"Φυσική έξω από τις σχολικές αίθουσες" είναι ο κεντρικός άξονας στον οποίο αναπτύσσονται και φέτος όλες οι δράσεις του Θερινού Σχολείου Φυσικής που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη . Στο Θερινό Σχολείο Φυσικής οι μαθητές σε ομάδες προσεγγίζουν βιωματικά τις ένοιες της φυσικής κάνοντας πειράματα, προσομοιώνουν επιστημονικά θέματα, επισκέπτονται τμήματα Φυσικής του Πανεπιστημίου, διδάσκονται από πανεπιστημιακούς καθηγητές , διερευνούν, διασκεδάζουν με έξυπνα διαδραστικά παιχνίδια (εργαστήρι CSI κ.ά) αθλούνται (ενότητα Φυσική και Αθλητισμός) , μαθαίνουν παίζοντας (Διαγωνισμός Φυσικής στο Magic Park).

Ο υπεύθυνος του Θερινού Σχολείου Φυσικής της ΕΕΦ στην Κεντρική Μακεδονία, Κώστας Βουρλιάς, έδωσε μια μικρή μόνο γεύση απ όσα συναρπαστικά θα συμβούν αυτό το καλοκαίρι.

Αργύρης Κουμτζης

 
Βραδιά ποίησης στο Άλσος Κηφισιάς
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 12:38

Βραδιά ποίησης στο Άλσος Κηφισιάς

resized IMG 4327 Large

Οι στίχοι «παντρεύτηκαν» με τους ήχους της φύσης την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 στο Άλσος Κηφισιάς στην βραδιά ποίησης που οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών στο πλαίσιο της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.
Οι ποιητές απήγγειλαν ποιήματα για την φύση και τα λουλούδια δημιουργώντας εικόνες που ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους. Συμμετείχαν οι ποιητές: Φωτεινή Γεωργαντάκη Ψυχογιού, Τζούλια Πολημενάκου, Λίτσα Δημητροπούλου, Βούλα Μέμου, Νίκος Ταβουλάρης, Μαρία Καρδαρά και Ηλίας Παπακωνσταντίνου.

resized IMG 4336 Large

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Νίκος Ταβουλάρης, η Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς Κλεοπάτρα Χατζοπούλου και η Αντιδήμαρχος Ζέτη Κασιμάτη.

 
Μουσικό αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο στο Κάστρο Μονεμβασίας
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Πέμπτη, 04 Μάιος 2017 17:04

Μουσικό αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο στο Κάστρο Μονεμβασίας

 

Ένα όμορφο μουσικό αφιέρωμα, με αφορμή τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου (1/5/1909), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, στην πλατεία του Ελκομένου, στο Κάστρο Μονεμβασίας.

Η Χορωδία Μονεμβασίας, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Γιώργου Αποστολάκου, παρουσίασε μελοποιημένα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου, τα οποία διαχρονικά αγγίζουν τις ψυχές των Ελλήνων.

Παράλληλα η απαγγελία αποσπασμάτων από τον Επιτάφιο και την Ρωμιοσύνη από την κα Όλγα Ντανάκα, σε συνδυασμό με την παρουσίαση της εκδήλωσης από την κα Παναγιώτα Οικονομάκη, αλλά και με την προβολή εικόνων από την Βαρβάρα Καπελέρη και Εβελίνα Παπαπαύλου, απέδωσε στο χώρο που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Γιάννη Ρίτσος, αξίες και μηνύματα διαχρονικά.

«Στην αποψινή γιορτή θελήσαμε να τιμήσουμε τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο σε μια επέτειο, αυτήν της Πρωτομαγιάς που νοηματοδότησε σημαντικά την ποίησή του, με φόντο την ιστορική πλατεία του Ελκόμενου Χριστού», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό της, μετά το πέρας της εκδήλωσης η κα Μαρία Χαραμή, ως εκπρόσωπος της Χορωδίας Μονεμβασίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Γεμίσαμε την ψυχή μας με τα ακριβά ιδανικά της  που διώχνουν το φόβο με την αγάπη  για τον  άνθρωπο, τους ύμνους προς τη φύση , αλλά και την διαχρονική, μέχρι αυτοθυσίας, αντίσταση της Ρωμιοσύνης στους κατακτητές».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη, ο εντ. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Βουνελάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ματούλα Μπελεγρή, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Δημήτριος Χουσάκος, ο Εφημέριος Μονεμβασίας Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός, ο Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας κ. Νεκτάριος Γάγκας και πλήθος κόσμου.

http://www.monemvasianews.gr/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%AD%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CF%81%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF/

 
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 15:52

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

resized  MG 4255a

resized 51a

 

Την Πέμπτη 27 Απριλίου στο Δημαρχείο Κηφισιάς, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Καλλικρατικού Δήμου μας «Δημήτριος Βικέλας», διοργάνωσε εκδήλωση Απονομής Βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής για τα παιδιά της ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων με θέμα: «Ζωγραφίζω το Ομαδικό Άθλημα που μου αρέσει»

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τον Αθλητισμό και τα Ομαδικά Αθλήματα αλλά ταυτόχρονα και η ανάδειξη των ζωγραφικών δεξιοτήτων τους.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο φάσεις σύμφωνα με την προκήρυξη:

Στην πρώτη φάση, ζωγράφισαν όλα τα παιδιά της ΣΤ΄ Τάξης εντός του σχολείου και από το κάθε σχολείο επιλέχθηκαν από τον δάσκαλο της τάξης , τα επτά (7) καλύτερα έργα ανά τμήμα.

resized  MG 4024a

Στην δεύτερη φάση, η κριτική επιτροπή (η κα Μαρία Φιλοπούλου- ζωγράφος, η κα Σοφία Παπαργεωργίου- ζωγράφος και ο κ. Τάκης Οικονομόπουλος Ζωγράφος και πρώην αθλητής ποδοσφαίρου) επέλεξαν το πρώτο καλύτερο έργο από κάθε τμήμα και κάθε σχολείο καθώς και τα τρία καλύτερα έργα όλων των σχολείων.

Την Πέμπτη 27 Απριλίου με τις απονομές Βραβείων, ολοκληρώθηκε η Β΄ Φάση του Διαγωνισμού.

Η εκδήλωση, με την παρουσίαση όλων των έργων, είχε μεγάλη ανταπόκριση από τα παιδιά των Δημοτικών μας σχολείων, τα οποία είχαν την ευκαιρία να δουν την παρουσίαση όλων των έργων που έφτασαν στην δεύτερη φάση του Διαγωνισμού και τα οποία αποτύπωναν εκτός τις ικανότητές τους πολλούς συμβολισμούς για τον Αθλητισμό γενικότερα και για τα Ομαδικά Αθλήματα αλλά εκφράζοντας και σημαντικά μηνύματα.

resized  MG 4037a

 

 

Στην εκδήλωση -εκτός από τους διοργανωτές -τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, τον Πρόεδρο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Αχιλλέα Κουρέπη και τον Αντιπρόεδρο Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικήτα Κόκκαλη, παρευρέθησαν: Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς Άλντα Αλεξανδρή, από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς ο Διευθυντής Κωνσταντίνος Πιπέρης και η δασκάλα Στέλλα Σκιαδά , από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς ο Διευθυντής Παναγιώτης Κορδονούρης και η δασκάλα Ελένη Πατσαρού, ο Διευθυντής του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς Ευστάθιος Βιτωράτος, ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας Ιωάννης Μεριχωβίτης, η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας Βάνα Νίνου, ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής των σχολείων 1ου- 2ου Δημοτικών Σχολείων Ν. Ερυθραίας και 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς Θανάσης Γκίνης, το μέλος του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» και μέλος της κριτικής επιτροπής των έργων Τάκης Οικονομόπουλος.

resized  MG 4043a

 

Τα πρώτα καλύτερα έργα ανά τμήμα Σχολείου και ανά Σχολείο, πήραν :

1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: ΣΤ1: Αλέξανδρος Ανεζίνης

2ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: ΣΤ1: Μαριάννα Λαμπράκη,

ΣΤ2: Κων/ος Χατζηαναστασίου

3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: ΣΤ1: Φιλοθέη Πατέρα,

ΣΤ2: Μελίνα Παπαδοπούλου,

ΣΤ3: Ζωή Παπαδοπούλου.

4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: ΣΤ1: Ευτυχία Παρόλα,

ΣΤ2: Ιάσων Λουφόπουλος

5ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: ΣΤ1: Μαρίνα Τριανταφύλλου

6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: ΣΤ1: Κλειώ Τιάκα

7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: ΣΤ1: Ράνια Ματάλα,

ΣΤ2: Κων/ος Λαδόπουλος

8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: ΣΤ1: Ιωάννα Βαλάκου,

ΣΤ2: Ηλιάνα Ευαγγελοπούλου

1ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Ερυθραίας: ΣΤ1: Μάνος Ράτσκος ΣΤ2: Αλεξάνδρα Μαυρίδη

2ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Ερυθραίας: ΣΤ1: Σταυρίνα Λαγού ΣΤ2: Νικόλας Καρακάσης

3ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Ερυθραίας: ΣΤ1: Ευτύχιος Λαμπρίδης

Δημοτικό Σχολείο Εκάλης: ΣΤ1: Ελένη Μπουκουβάλα & Αναστασία Αλούκου, ισοβάθμισαν.

resized  MG 4105a

1ο καλύτερο έργο όλων των Σχολείων: Μαρίνα Τριανταφύλλου ( 5ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς )

2ο καλύτερο έργο όλων των Σχολείων: Ράνια Ματάλα ( 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς )

3ο καλύτερο έργο όλων των Σχολείων: Φιλοθέη Πατέρα ( 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς )

resized Εικόνα1

Στο σημείο αυτό, πρέπει να αναφερθεί η συμβολή των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας στην υλοποίηση της εκδήλωσης, η οποία ήταν καθοριστική για την επιτυχία της.

resized Εικόνα2

Τέλος, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του N.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» Πολιτισμού & Αθλητισμού Αχιλλέας Κουρέπης, η επόμενη διοργάνωση, δηλαδή ο «Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2018» μάλλον, θα έχει ως θέμα ‘Τα Χειμερινά Αθλήματα ’. Οπότε μικροί ζωγράφοι, προετοιμαστείτε…

resized Εικόνα3

 


Σελίδα 8 από 481
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες. Στις 28 Ιουνίου, Οι μουσικές της Κρήτης θα κατακτήσουν ...

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα,  Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση