ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


"Φωτο-Τεχνήματα 2017", (27/3-1/4/2017, Athens Heart Mall). Έκθεση φωτογραφίας του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος. Εγκαίνια:Δευτέρα 27/3/2017 στις 7 μ.μ.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 14:24
Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ομίλου
σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας

τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας

   «ΦΩΤΟ – ΤΕΧΝΗΜΑΤΑ 2017»

      που θα πραγματοποιηθούν

      τη Δευτέρα  27  Μαρτίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.

    στο επίπεδο 2 του Athens Heart Mall

           Πειραιώς 180, Τ.Κ. 177 78, Αθήνα (κόμβος Χαμοστέρνας).

afisa

Συμμετέχουν (αλφαβητικά) οι καλλιτέχνες:


Ø  ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ  ΜΑΡΙΑ

Ø  ΜΟΥΔΕΛΗ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Ø  ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Ø  ΣΠΕΤΣΙΕΡΗΣ  ΤΑΣΟΣ

Ø  ΣΟΦΙΑΝΟΣ  ΣΠΥΡΟΣ

Ø  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΣΟΦΙΑ

 

Η παρουσία σας θα είναι χαρά και τιμή μας!

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Έκθεση φωτογραφίας «ΦΩΤΟ - Τεχνήματα 2017»

του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος

27 Μαρτίου – 1 Απριλίου 2017, Athens Heart Mall

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στα πλαίσια των εικαστικών του δράσεων, διοργανώνει την 1ηομαδική έκθεση φωτογραφίας «ΦΩΤΟ - Τεχνήματα 2017», από 27 Μαρτίου ως 1 Απριλίου 2017, στο επίπεδο 2 του AthensHeart Mall, Πειραιώς 180, Αθήνα (κόμβος  Χαμοστέρνας). 

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ.

Έξι νέοι φωτογράφοι ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους «ανησυχίες», σε μια συναρπαστική διαδρομή τέχνης και πολιτισμού και μας καλούν να ανακαλύψουμε μέσα από τα έργα τους τη «μαγική αποτύπωση της στιγμής», την τέχνη της φωτογραφίας.

Συμμετέχουν (αλφαβητικά) οι:

 

ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ  ΜΑΡΙΑ

ΜΟΥΔΕΛΗ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΣΠΕΤΣΙΕΡΗΣ  ΤΑΣΟΣ

ΣΟΦΙΑΝΟΣ  ΣΠΥΡΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΣΟΦΙΑ

Facebook-event:https://www.facebook.com/events/1699034476779207/?active_tab=discussion

 

Χορηγοί επικοινωνίας: AtticaNews.gr, Afieromata.gr, CityInews, Mcnews.gr, Nea-avlaia.gr, Ωδή στην τέχνη. 

 

INFO:

Διάρκεια έκθεσης:  27/3 – 1/4/2017

Ώρες λειτουργίας: 11:00-13:00  και 18:00-21:00 καθημερινά

                           Σάββατο: 11:00-18:00

Χώρος: Επίπεδο 2, Athens Heart Mall

Διεύθυνση: Πειραιώς 180, Τ.Κ 177 78, Αθήνα (κόμβος  Χαμοστέρνας). 

 


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 
Η Περιφερειάρχης Αττικής στο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας Magna Grecia (FFMG) «Η φιλοσοφία ως αντίδοτο στη βαρβαρότητα»
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 17:04

Η Περιφερειάρχης Αττικής στο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας Magna Grecia (FFMG)

«Η φιλοσοφία ως αντίδοτο στη βαρβαρότητα»

resized Φεστιβάλ Φιλοσοφίας 1

 

Χαιρετισμό απηύθυνε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στη συνέντευξη Τύπου κατά την παρουσίαση του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα (Festival della Filosofia in Magna Grecia), στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών. Είναι η τρίτη χρονιά που διεξάγεται στη χώρα μας το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας (20 - 26 Μαρτίου), με τη συμμετοχή 700 Ιταλών μαθητών και των καθηγητών τους. Στόχος του Φεστιβάλ είναι η μύηση των εφήβων στη φιλοσοφία μέσα από βιωματικές δράσεις. «Η φιλοσοφία, οι αξίες του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα και του Σωκράτη δεν είναι ‘περιττή πολυτέλεια’. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κρίσης Δημοκρατίας, της κρίσης Ηθικής, που βιώνουμε σήμερα. Είναι τα συστατικά στοιχεία για κοινωνίες πολιτών και όχι απλά καταναλωτών. Είναι η σανίδα σωτηρίας για το σήμερα και το αύριο. Είναι το χρέος μας απέναντι κυρίως στους νέους ανθρώπους», τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης.

resized Φεστιβάλ Φιλοσοφίας 2

Ακολουθούν σημεία από την παρέμβαση της Περιφερειάρχη:

  • Αν δεν υπήρχε το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας Magna Grecia, θα έπρεπε να το εφεύρουμε. Και μάλιστα επειγόντως, ειδικά σήμερα που βάλλονται οι αρχές της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Ισότητας, της Αλληλεγγύης, της Ανοχής, είτε πρόκειται για το μεταναστευτικό / προσφυγικό φαινόμενο είτε για το μέλλον των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

  • Γιατί επείγει σήμερα να υψώσουμε τα τείχη της Φιλοσοφίας και της Γνώσης απέναντι στα τείχη της άγνοιας, της αδιαλλαξίας και των κάθε είδους φονταμενταλισμών. Φονταμενταλισμών που απεχθάνονται τη διδασκαλία της Φιλοσοφίας. Του αντίδοτου στη βαρβαρότητα. Της έκφρασης του ανθρωπισμού.

  • Και είναι πολύ επίκαιρη η απάντηση του Αριστοτέλη, όπως τη μετέφερε στην ομιλία του, εδώ στην Αθήνα, πριν από δύο χρόνια ο καθηγητής, Nuccio Ordine, στην ερώτηση ‘σε τι χρησιμεύει η φιλοσοφία;’. Έλεγε λοιπόν ο Αριστοτέλης στο έργο του «Μετά τα φυσικά» και μας θύμισε πρόσφατα ο Ordine, ότι η φιλοσοφία ‘δεν χρησιμεύει’ διότι δεν ‘κάνει εκδούλευση’, διότι δεν είναι στην υπηρεσία κανενός, διότι είναι μια επιστήμη αυθύπαρκτη που διδάσκει το δρόμο προς την ελευθερία: ακριβώς όπως ένας ελεύθερος άνθρωπος ‘υπάρχει για τον εαυτό του και όχι για κάποιον άλλον’.

  • Αυτόν ακριβώς το δρόμο της ελευθερίας, το δρόμο των ελεύθερων ανθρώπων, το δρόμο της γνώσης αλλά και της αυτογνωσίας, θα περπατήσουν και φέτος οι Ιταλοί μαθητές, στην Αττική, στην Επίδαυρο, στους Δελφούς.

  • Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει την προσπάθεια αυτή, όπως στηρίζει κάθε προσπάθεια που αναδεικνύει τον Πολιτισμό, τη Γνώση ως συστατικά στοιχεία μιας συλλογικής πρότασης για το κοινό μας αύριο.

 
Η Kάθριν Ε. Φλέμινγκ αναγορεύτηκε Επίτιμη Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Κυριακή, 19 Μάρτιος 2017 08:49

Η Kάθριν Ε. Φλέμινγκ αναγορεύτηκε Επίτιμη Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

resized Φ3

Πολλαπλά μηνύματα εξέπεμψε με την ομιλία της η καθηγήτρια Κάθριν Ε. Φλέμινγκ (Katherine E. Fleming), κατά την τελετή αναγόρευσής της ως επιτίμου διδάκτορος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το πλούσιο βιογραφικό της τιμώμενης παρουσίασε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης και οΠρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Αναπληρωτής Καθηγητής Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος.

Η καθηγήτρια Κάθριν Ε. Φλέμινγκ είναι Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ιστορικός στο Τμήμα Ιστορίας του ίδιου Πανεπιστημίου, όπου κατέχει και την Έδρα Ελληνικού Πολιτισμού Αλέξανδρος Ωνάσης. Είναι Διευθύντρια του Ινστιτούτου Remarque, ενώ είναι και μέλος του Τμήματος Ιστορίας του École Normale Supérieure στο Παρίσι.

Η τελετή αναγόρευσης της Αμερικανίδας ιστορικού,που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος.

 resized Φ5
Στην τελετή αναγόρευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, των προξενικών και στρατιωτικών αρχών, μεγάλος αριθμός επισήμων, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, το μέλος του Ιδρύματος Λάτση, Μαριάννα Λάτση, ο πρόεδρος του ομίλου DEMCO, Δημήτρης Κοντομηνάς, πολλά μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, προσκεκλημένοι και φοιτητές του Ιδρύματος.
resized Φ6
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα με την Αγγελική Καθαρίου, από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, ενώ στη συνέχεια ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, επέδωσαν στην κ. Φλέμινγκ τιμητική πλακέτα με τον τίτλο «World Ambassador of Marathon», για τη μέχρι σήμερα συνεισφορά της στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 19 Μάρτιος 2017 08:53
 
ΑΠΘ - ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «EGSIEM»
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 12:41

ΑΠΘ - ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «EGSIEM»

 Kazantzidis

Μεταξύ 63 φοιτητών από 15 χώρες και 51 Πανεπιστήμια Ινστιτούτα διακρίθηκε ο φοιτητής του Τμήματος Αγρονόμων καιΤοπογράφων Mηχανικών του ΑΠΘ, κ. Αλέξανδρος Καζαντζίδης, καθώς απέσπασε το 4ο Βραβείο του Διεθνούς ΦοιτητικούΔιαγωνισμού «European Gravity Service for Improved Emergency Management – EGSIEM». 

Στον πρώτο γύρο του Διαγωνισμού οι φοιτητές διαγωνίστηκαν σε 20 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής ενώ στον δεύτερο γύρο, στη χρονική διάρκεια ενός μήνα απάντησαν σε 20 ερωτήσεις ανάπτυξης με τη χρήση βιβλιογραφίας. 

Στόχος του Διαγωνισμού ήταν η εκπαίδευση των φοιτητών στους τομείς της γεωδαισίας, της υδρολογίας και στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον των φοιτητών σχετικά με την παρατήρηση της Γης και την αξιοποίηση δεδομένων για την παρακολούθηση και πρόβλεψη των φυσικών κινδύνων. 

Το Βραβείο του κ. Καζαντζίδη είναι η χρηματοδότηση για τη συμμετοχή του στο Θερινό Σχολείο «EGSIEM Summer School» που θα πραγματοποιηθεί στο Potsdam της Γερμανίας, στις 11-15 Σεπτεμβρίου 2017.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 13:06
 


Σελίδα 8 από 598
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν,  «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά. Δεν διαφαίνεται σύντομα τέλος στη διαμάχη ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση